Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :] - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 09:06   #1171
Anastazja86
Zakorzenienie

Dot.: Pracujemy, gotujemy, kochamy i czatu (non-stop) nie uskuteczniamy :]

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
witaj Madziu kojarzę Cię z wątku PM 2012 gratuluje i zazdroszczę po części możliwości pracy

Anastazja - rozumiem, że mama choruje?
Ja też sprzątam porządnie tak raz w tygodniu i na bieżąco takie codzienne rzeczy - własnie mycie naczyń , pranie... Ewentualnie jakieś odkurzanie w tygodniu jak się nabrudzi No i własnie to "większe" sprzątanie przekładamy na jutro albo pojutrze, co by przed przyjściem znajomych czysto było

No i się chyba zbieram , bo pojedziemy pewnie do Ojcowa pospacerować i korzystać z pogody!
mama jest w śpiączce, jutro minie 7 miesięcy a od 3 mamy ją w domu i opiekujemy się nią co jest bardzo ciężkie niestety

ja piorę rzadko, ale jak już zacznę prać to trzy razy wrzucam do pralki bo czarne kolorowe i białe
Anastazja86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:18   #1172
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
witaj Madziu kojarzę Cię z wątku PM 2012 gratuluje i zazdroszczę po części możliwości pracy

Anastazja - rozumiem, że mama choruje?
Ja też sprzątam porządnie tak raz w tygodniu i na bieżąco takie codzienne rzeczy - własnie mycie naczyń , pranie... Ewentualnie jakieś odkurzanie w tygodniu jak się nabrudzi No i własnie to "większe" sprzątanie przekładamy na jutro albo pojutrze, co by przed przyjściem znajomych czysto było

No i się chyba zbieram , bo pojedziemy pewnie do Ojcowa pospacerować i korzystać z pogody!
o miło że ktoś mnie kojarzy
tak na codzień się tam udzielam

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 09:42   #1173
kraven
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Witam serdecznie wszystkie SPD

Ja siedze na dyżurze i póki co jest ok ( ale nie zapeszajmy ). TŻ też w pracy.
Ale jutro cały dzień do naszej dyspozycji.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:19   #1174
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry

Ja tylko w locie. Zapomniałam spisać przepisów na sałatki, a zaraz do sklepu mykamy i muszę wiedzieć co kupić Jedną robię tą z szynką konserwową co kash pisała A drugą chyba od duszki z penne Powiem Wam jak wrażenia

Wieczorem tż uraczył mnie przeboskim bukiecikiem z pomarańczowych goździków z jarzębiną Uwielbiam! Potem film, ale sex był rano

Witam serdecznie nowe dziewczyny

talk pytałaś o moją pracę. Jest mnóstwo plusów jak i minusów. Podoba mi się fakt, że to ja decyduje kiedy pracuje i ile. Moge to dostosować do moich dziennych studiów. Jednak z czasem brakuje mi strasznie kontaktu z ludźmi. Szczególnie teraz w wakacje, ale 26 września już niedługo, także będzie uczelnia
Na początku pisałam dla gościa z uczelni, ktory mocno mnie kiwał, bez umowy. Teraz piszę dla poważnej agencji, ale niestety zlecenia chyba się kończą, zobaczymy jak będzie.

Ala super stronka, już zapisałam!
Nie martw się u nas też z organizowaniem wolnego czasu ciężko jakieś 2 tygodnie temu miałam taki kryzys, że głowa mała. Ale staramy się oboje jak możemy. Mam nadzieje, że i u Was czas nudy minie szybko
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:57   #1175
201701251209
Konto usunięte

Hej dziewczyny

To ja też się dołączę I krótko o sobie i o nas
Świeżo upieczona żonka Z Tżem 4 lata razem i od roku mieszkamy w wyjmowanym mieszkaniu. Raz lepiej raz gorzej, ale zawsze uda się wypracować kompromis i to jest najważniejsze.
Pani przedszkolanka, która od 2 dni utknęła w pampersach
Pisać ile mamy lat z Tżem?
Reszta wyjdzie w praniu
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:58   #1176
ijaa
Zakorzenienie

Dzien dobry

Cytat:
cześć dziewczyny Można dołączyć?
Jasne. Witaj
Jeszcze jakis sprawdzony kulinarny przepis zapodaj - tak wiesz, w ramach tradycji wstąpienia.

Cytat:
Napisane przez kashmirka Pokaż wiadomość

hahahah właśnie mi się przypomniała akcja Twojego M. z starbucks'em

Czy ja słyszałam tą historię? Czy znów czegoś nie pamiętam.
Tez chcę się pośmiać.

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość

Pewnie słyszeliście, że nam obwodnicę otworzyli. Coby korki rozładowała... Powiem szczerze, że korki tylko zwiększyła (przynajmniej na mojej trasie - mniej więcej pośrodku mam wjazd i zjazd z obownidcy) i do tego nawet w dwie strony, a nie w jedną...
A to prawda, że ta obwodnica jest/ma być płatna?
Jeśli tak.. to po prostu przedebilny pomysł.
Cóż - Polska!

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Wiecie pewnie o co będę molestować męża
Mooooocno go tam, moooooooooooooco.

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale przyjaciele zrobili mi niespodziankę Kolega pisze do mnie, że znalazł dziś moje notatki i jak będzie szedł na siłownię to wpadnie z nimi do mnie. Ja mu pisze,że trochę zajęta jestem i nie spieszy się On stwierdził, że i tak przyjdzie Przyjaciółka od rana nic nie pisała, myślałam, że zapomniała o moich urodzinach. Byli rodzice i siostra na kawce i ktoś dzwoni. A to oni wariaci ! Nie chcieli oczywiście wejść, ze względu na rodziców, ale w przyszłym tygodniu się spotkamy. Nawet nie wiecie jak mi się miło zrobiło ! Dostałam świetną karykaturę siebie of course i kosmetyki Jestem mega zadowolona
Super niespodzianka.

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
no to w takim razie skoro jest zgoda więc sie dołączam
witam was wszystkie dziewczyny
Witaj
Poprosimy o jakiś fajny kulinarny przepis.

Jaka ja dzisiaj pieknie wyspana.
Co prawda posiedzieliśmy trochę.. i jeszcze trochę, właściwie trochę długooo, ten tego no.. się zajmowaliśmy różnymi rzeczami, ale.. wstałam o 11.
Tak to ja mogę żyć.

Śniadanko zjedzone, zaraz zbieram się na małe zakupy. Po mięsko i pieczywo. Później pewnie coś ogarniemy, chociaż zaskakujący porządek mamy - aż dziwnie.

Wieczorem wybieramy się ze znajomymi na jarmark wojewódzki, a na jutro właśnie zarezerwowaliśmy łódkę, więc spędzamy caaaaaały dzien na wodzie.
Pogoda ma być bardzoooooo przyjemna.

Miłego dnia Kochane

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2011-09-03 o 12:00
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:37   #1177
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lick The Lollipop Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

To ja też się dołączę I krótko o sobie i o nas
Świeżo upieczona żonka Z Tżem 4 lata razem i od roku mieszkamy w wyjmowanym mieszkaniu. Raz lepiej raz gorzej, ale zawsze uda się wypracować kompromis i to jest najważniejsze.
Pani przedszkolanka, która od 2 dni utknęła w pampersach
Pisać ile mamy lat z Tżem?
Reszta wyjdzie w praniu
witaj

Ijaa- zazdroszczę jutrzejszej łódki

ja właśnie wróciłam ze sklepu i byłam jeszcze po wózek inwalidzki dla mamy będziemy ją wywozić na balkonik na świeże powietrze

robię obiados, dzisiaj ćwiartki z kurczaka pieczone, ziemniaki plus mizeria
Stary 2011-09-03, 14:52   #1178
alazkrainy
Zakorzenienie

Madzia, Lick sie ma baby nie bac sie i pisac

U nas cudna pogoda, zaraz idziemy na rowery.
Szybki obiad zjedzony - jajecznica.
U nas w biedronce mega wyprzedaze, kupilam drugi pojemnik na salatke za 3 zl, bluzke po domu z rekawem za 5 zl i na cwiczenia na ramiaczkach tez za 5. Tz wzial sobie klucze bo byly po 5 zl i saperke na zime jakby byl problem z zaspami

dodaja sliczny prezent Tz Ci sprawil

alazkrainy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:41   #1179
kraven
Zakorzenienie

Ijaa znasz tylko nie pamiętasz. Byliśmy w Poznaniu umówieni w Starbucksie. Więc jak przyjechaliśy do Staregi browaru to M. się pyta to gdzie dokładnie sie umówiłyśmy. Ja móie, że w Starbucksie. A on że to wie ale gdzie dokłądnie. WIęc pytam o co Mu chodzi. Okazało się, że myślał, że jesteśmy takie światowe i Starbucks mówimy na ... Stary browar

Wytłumaczyłąm Mu śmiejąc sie strasznie jak się sprawy mają

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 16:23   #1180
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anastazja86 Pokaż wiadomość
Ijaa- zazdroszczę jutrzejszej łódki
też zazdroszczę W sumie to zazdroszczę wszystkim kto tylko na jakieś wakacje wyjechał, bo my w tym roku nic. Oszczędzaliśmy cały rok na wesele i już kasy nie starczyło na wypad.
Teraz trochę ponadrabiamy i poszalejemy na zakupach Aparat fotograficzny już jest W planach tv, dvd, żelazko...może pralkaJuż się nie mogę doczekać.

Cytat:
Napisane przez alazkrainy Pokaż wiadomość
Madzia, Lick sie ma baby nie bac sie i pisac

U nas cudna pogoda, zaraz idziemy na rowery.
Szybki obiad zjedzony - jajecznica.
U nas w biedronce mega wyprzedaze, kupilam drugi pojemnik na salatke za 3 zl, bluzke po domu z rekawem za 5 zl i na cwiczenia na ramiaczkach tez za 5. Tz wzial sobie klucze bo byly po 5 zl i saperke na zime jakby byl problem z zaspami

dodaja sliczny prezent Tz Ci sprawil
A mi do biedry nie po drodze. Do Lidla ostatnio tez nie zaglądam bo ulice rozkopali i trzeba po takich dziurach jechać, że szkoda auta

Byłam u fryzjera. Włosy obcięte i od razu lepiej się czuje
Dom ogarnięty, sierściuchom klatka posprzątana i teraz relaks Kawa, szarlotka...to jest to
Stary 2011-09-03, 18:03   #1181
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
też zazdroszczę W sumie to zazdroszczę wszystkim kto tylko na jakieś wakacje wyjechał, bo my w tym roku nic. Oszczędzaliśmy cały rok na wesele i już kasy nie starczyło na wypad.
Teraz trochę ponadrabiamy i poszalejemy na zakupach Aparat fotograficzny już jest W planach tv, dvd, żelazko...może pralkaJuż się nie mogę doczekać.

A mi do biedry nie po drodze. Do Lidla ostatnio tez nie zaglądam bo ulice rozkopali i trzeba po takich dziurach jechać, że szkoda auta

ja też wakacji niestety nie miałam, od początku czerwca mamą się zajmuję, ale to nic, mama ważniejsza
u mnie nie ma Lidla, a szkoda

właśnie wróciłam do domu
zaczęłam ćwiczyć na stepperze i kurcze zapomniałam że śrubę gdzieś wczoraj położyłam i mi sie gibał, więc 15 min tylko zaliczyłam, jak wychodziłam to się znalazła

dziś pierwszy dzień bez słodyczy, a to moje uzależnienie normalnie teraz ostatnio tzn w tym roku dopiero mam tak że zajadam stres, wcześniej jak byłam zestresowana to nic nie mogłam przełknąć

na kolację zrobiłam twaróg ze szczypiorkiem i zjem z grahamką, mój ulubiony zestaw na kolacje

Ala- kurcze ale wyprzedaże u Ciebie w Biedronce, aż zadzwoniłam do koleżanki co w Biedrze pracuje i u nas nie ma
Stary 2011-09-03, 18:39   #1182
marcia45
Zadomowienie

Hej SPD

Nie wiem czy ktokolwiek mnie jeszcze pamięta, bo w wirze nowej pracy tak szybko dwa miesiące zleciały, że nawet się nie odezwałam.

Z nowości zaczynam nowe studia Zobaczymy jaki będę nastrój potem miała narazie się cieszę. Studia zaoczne, podomież jestem jedyna dziewczyna na roku A narazie muszę nadrobić zaliczenia na sesje obecna Zostały jeszcze dwa przedmioty projektowe i zamiast je robić, wysprzątałam naszą mini kuchnie i nadrabiam wizaz.
TZ dzis sie popsulo auto, juz sie balismy, że nieżle nas to po kieszeni skasuje tym bardziej, że auto nie na chodzie i szukalismy mechanika z dojazdem na sobote. Jeden przyjechal i nic nie wymyslil, ale TZ wlasnie dzwonil, że sam odpalił autko. Moj mądry TZ

Dodajo mimo,że spóżnione to najlepsze życzenia urodzinowe Dobrze płatnych zleceń, dużo powodów radości, cudownych chwil z TZ i szybkiego i bezproblemowego magistra

Ide nadrabiac, bo potrzebuje przepisów na cos dobrego na posiadowke ze znajomymi, a docztałam, że wrzucałyście przepisy na sałatki I też nie ukrywam, że zaraz wyszukam brzuszek Haniuli, bom bardzo ciekawa

Haniula Leny to małe spryciule sądząc po mojej i mojej przyjaciolki chrześniaczkach. Ale sa przy tym niesamowicie urocze.

O i bylam tez pierwszy raz przymeirzac suknie ślubne

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:52   #1183
Haniula
Zakorzenienie

talkie a sorry , wychodzi moje czytanie ze zrozumieniem
ja studiuje turystyke uzdrowiskową i spa chociaz ciągle zastanawiam się jak ja to chce skonczyc
a jedna poprawka 10 wrzesnia, druga to nie wiem bo wykladowca nie odpisał mi na maila a w ramach zaliczenia 3 musze napisac prace
Witam nowe SPD

uff lato wróciło jak od paru lat i w tym roku wrzesien zapowiada się sympatyczny Oby, tylko szkoda ze dzieci sie nie załapały w tym roku z lata
My z tż dziś dzien dla rodziny bylismy nad zalewem na długim spacerze i lodach tifi sie kapał i szczekał na środku zalewu na boje, bo sie biedak wystraszył
Potem troche lenistwa przed Tv, a teraz tz pojechał na nocke, a ja mam w planie dokonczyc prace do szkoły i troszke ogarnąc przy sobie- pazurki, depilacja itp

I sie troche załamałam ..
Gdyż ponieważ, że.. dzis tz dostał plan zjazdów na uczelnie, i wychodzi ze 2 tygodnie w miesiacu bedzie w szkole, czyli co drugi tydzien od pn-soboty bede sama
mało tego, to jest na zasadach pracy czyli jak np zaczne rodzic to nie bedzie mogł od tak nie pojechac sobie, bo to tak jakby nie poszedł do pracy chyba, ze są jakies inne zasady, ale nie ukrywam ze jak sobie dzis to wszystko przemyślałam to nie wiem jak ja dam rade jak on bedzie siedzia w tym szczytnie a ja sama z mała i w dodatku też na ostatnim roku studiów

marcia czytałam znaczenie imienia Lena, i to by sie zgadzało ogolnie, raczej dobrze o tym imieniu nie piszą, ale ja tam nie wierze w to
a fotki z przymierzania masz

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-03 o 19:02
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:06   #1184
marcia45
Zadomowienie

Haniu śliczny ten Twój brzuszek. Mi na początku bardzo dziwne wydawało się imię Lena, a póżniej sie okazalo, że to jedno z popularniejszych imion w tym roku.

Kash dziękuje za pamięć, ale akurat wtedy nie zauważyłam, że mnie zauważyłaś, nieraz zdarza mi się wejść podczytać, a później albo padam albo TZ mnie odciaga. I wiem, że już kiedyś wklejałaś, ale czy ogłabym prosić przepis na chinszczyzne Bo tak sobie pomyslalam, że jutro na impreze zrobie w dużym woku i chyba dobre do wódeczki będzie.

A fotki na zyczenie Hani zaraz w albumie. Abby przymierzałam tez Twoja suknie, ale mi nie pasowała. Jeszcze w żadnej nie poczułam tego czegoś, ale chyba zdecyduje się na ala grecką.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17

Edytowane przez marcia45
Czas edycji: 2011-09-03 o 19:08
Stary 2011-09-03, 19:29   #1185
alazkrainy
Zakorzenienie

Cytat:
Ala- kurcze ale wyprzedaże u Ciebie w Biedronce, aż zadzwoniłam do koleżanki co w Biedrze pracuje i u nas nie ma
bo to tylko w naszej
ponoć z innych biedronek z naszej okolicy przysłali towar do naszej bo u nas największy zbyt
ludzie to się zabijali o towar co dla mnie dziwne

Lick a jak tam szczury się mają ?
aaa miałam pytać i zapomniałam dlaczego utknęłaś w pampersach ?
czyżbyś maluchy miała w grupie?
I Wielkie gratulacje na nową Drogę Życia

padnięta jestem po tych rowerach, ledwo zipę, jednak starość nie radość

pralka kończy prać i tyle z soboty

marcia witaj

Stary 2011-09-03, 22:41   #1186
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
dziś pierwszy dzień bez słodyczy, a to moje uzależnienie normalnie teraz ostatnio tzn w tym roku dopiero mam tak że zajadam stres, wcześniej jak byłam zestresowana to nic nie mogłam przełknąć

na kolację zrobiłam twaróg ze szczypiorkiem i zjem z grahamką, mój ulubiony zestaw na kolacje
A mnie coś zaczęło ciągnąć do Maka W tamtym tygodniu byliśmy 2 razy

Podziel się twarogiem
Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
O i bylam tez pierwszy raz przymeirzac suknie ślubne
A można wiedzieć kiedy jest Wasz ślub?
Cytat:
Lick a jak tam szczury się mają ?
aaa miałam pytać i zapomniałam dlaczego utknęłaś w pampersach ?
czyżbyś maluchy miała w grupie?
I Wielkie gratulacje na nową Drogę Życia

padnięta jestem po tych rowerach, ledwo zipę, jednak starość nie radość

pralka kończy prać i tyle z soboty

marcia witaj
Futrzole mają się dobrze. 3 tygodnie były u rodziców i teraz je bierzemy do siebie, także nieprzespane noce się zapowiadają Poza tym kupiłam im inne jedzenie i grubaski się zrobiły
Marzy mi się jeszcze jeden, czarny albo biały.

Oj tak tak. W maluchach jestem Póki co jest ciężko. Dodatkowo robię po 8,5h także jak wracam to jestem padnięta. No ale byle przeżyć wrzesień to potem jest już z górki.
A poza tym to jakieś tak komplikacje są z kuratorium i możliwe, że będę w starszakach. Szefowa jakieś tam pisma wysyła, ale kiedy ostateczna decyzja zapadnie to nie wiadomo.
I znowu nie wiem czy się tu w maluchach angażować i przywiązywać do dzieci czy nie. Żeby nie wyszło jak w tamtym roku, że w grudniu mnie przeniosła do innej grupy

I dziękuję za gratulacje
Stary 2011-09-04, 07:33   #1187
Anastazja86
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie coś zaczęło ciągnąć do Maka W tamtym tygodniu byliśmy 2 razy

Podziel się twarogiem

Oj tak tak. W maluchach jestem Póki co jest ciężko. Dodatkowo robię po 8,5h także jak wracam to jestem padnięta. No ale byle przeżyć wrzesień to potem jest już z górki.
A poza tym to jakieś tak komplikacje są z kuratorium i możliwe, że będę w starszakach. Szefowa jakieś tam pisma wysyła, ale kiedy ostateczna decyzja zapadnie to nie wiadomo.
I znowu nie wiem czy się tu w maluchach angażować i przywiązywać do dzieci czy nie. Żeby nie wyszło jak w tamtym roku, że w grudniu mnie przeniosła do innej grupy

I dziękuję za gratulacje
u mnie nie ma maca, ale ja i tak nie lubię fast foodów, moją zmorą jest słodkie

super że pracujesz z dzieciaczkami chociaż wiem że to ciężka praca

witam
u mnie nocy było strasznie gorąco, normalnie spać nie mogłam
teraz też cieplutko jest bo 16 stopni
zaraz muszę wyjść do sklepu bo mleko się skończyło, starczyło mi tylko na owsiankę, na kawę już nie
Stary 2011-09-04, 10:05   #1188
201604250957
Konto usunięte

Cytat:
Kash dziękuje za pamięć, ale akurat wtedy nie zauważyłam, że mnie zauważyłaś, nieraz zdarza mi się wejść podczytać, a później albo padam albo TZ mnie odciaga. I wiem, że już kiedyś wklejałaś, ale czy ogłabym prosić przepis na chinszczyzne Bo tak sobie pomyslalam, że jutro na impreze zrobie w dużym woku i chyba dobre do wódeczki będzie.
Kochana nic się nie stało, tak myślałam, ze z doskoku podczytujesz najważniejsze, że zaglądasz jak masz czas i odzywasz się kiedy możesz jeśli chodzi o chińszczyznę to nie wiem czy wolisz szybszą wersję z warzywami z mrożonki chińskiej czy prawdziwą ze świeżych warzyw więc podaje przepis na obie, przepis dla 4 osób:

2 duże lub 3 małe piersi z kurczaka (pojedyncze)
2 woreczki ryżu
najważniejsze: sos sojowy tao-tao i przyprawa "5 smaków" Kamis
i teraz albo 1 op. mieszanki chińskiej np. Nordis ale może być też inna- ta z biedro jest też dobra
albo: 1 cukinia, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 2 marchewki, 1 por
pierś z kurczaka kroimy w kostkę podsmażamy na teflonowej patelni aż się zarumieni, solimy, pieprzymy, dodajemy trochę przyprawy 5 smaków i sos sojowy, w tej mieszance trzymiemy te piersi na ogniu ok 5 min
warzywa kroimy w kostkę, marchewkę w słupki (lub wrzucamy mrożonkę) i podsmażamy na oliwie z oliwek aż się zeszklą, dodajemy do nich później też sos sojowy i przyprawę ( z przyprawą uważamy zeby nie przesadzić bo moze zdominować całkowicie smak potrawy, lepiej mniej i ewentualnie pod koniec dosypać), do warzyw dorzucamy piersi w sosie sojowym, całość dusimy pod przykryciem ok 10min aż warzywa zmiekną, one powinny puścić sok, ale jeśli jest go za mało to dolewamy dosłownie pół szklanki wody (jak dasz mieszankę to nie dolewasz wody bo ona jest mrożona wiec puści sporo wody) i dusimy pod przykryciem, na koniec dodajemy dwa woreczki ugotowanego ryżu, mieszamy wszystko razem i podajemy niebo w gębie, ale mi np. brakowało pędów bambusa bo w mrożonce są i stwierdzilismy z M. ze można by też dodać ananasa albo brzoskwini bo też by pasowało
sosu powinnas zużyć ok pół butelki a tej przyprawy z dwie spore szczypty, ale mówię- z tą ostrożnie bo jest naprawdę konkretna, ja kiedyś dałam za dużo i czuć było tylko ją

idę wstawić jajka na śniadanie i zaraz będę pisać do Was dalej
201604250957 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:15   #1189
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
u mnie nie ma maca, ale ja i tak nie lubię fast foodów, moją zmorą jest słodkie

super że pracujesz z dzieciaczkami chociaż wiem że to ciężka praca

witam
u mnie nocy było strasznie gorąco, normalnie spać nie mogłam
teraz też cieplutko jest bo 16 stopni
zaraz muszę wyjść do sklepu bo mleko się skończyło, starczyło mi tylko na owsiankę, na kawę już nie
Mieszkam w Łodzi także u mnie tego dziadostwa jest na pęczki Do tego chińskie, pizzerie itepe

A mi już zimno się co raz częściej robi. Jesień się zbliża i to już czuć wyraźnie wieczorami. Okna w nocy już nie otwieram. Ale ze mnie to zmarzlak straszny także wiesz

Ja już po kawie i śniadaniu. Słonko daje czadu także pasowałoby na spacer pójśc
Stary 2011-09-04, 10:16   #1190
marcia45
Zadomowienie

Kash dziękuje A wiesz może jakie przyprawy są w tej mieszance? Bo niestety nie było jej w realu, bo o niej akurat pamiętałam Kupiłąm i papryke i marchewke i mieszanke chińską mrożoną Mam nadzieję, że smaczne wyjdzie.

7.7.2012 godz 17

Stary 2011-09-04, 10:18   #1191
201604250957
Konto usunięte

No dobrze to co ja jeszcze chciałam

aha po pierwsze witam nowe dziewczyny- bardzo mi miło, że jesteście i że nam Ala robi taki dobry PR na wizażu

Dodaja no tak nie zrozumiałyśmy się- dla mnie pościel to są właśnie poszewki a nie kołdra i poduszki tak czy siak kołdrę i poduszki z pierza kaczego też kupiłam w józku na mega promocji z kronborga, jestem z nich baaardzo zadowolona

Hania to kiepsko z tą szkołą P. ale może nie będzie tak źle? jednak nie byłoby dobrze gdybyś musiała siedzieć sama tyle czasu szczególnie, że macie teraz taką a nie inną sytuację życiową

Ja się w ogóle pytam czemu te weekendy tak szybko uciekają?

Wczoraj leniwa sobota, ugotowałam pyszną zupę pomidorową, M. przyjechał po pracy, zjedliśmy a później do wieczora "leżakowaliśmy" w łóżku a wieczorem umówiliśmy się z przyjaciółmi w Mexicanie i ogłaszam wszem i wobec, że margerita truskawkowa została u mnie zdetronizowana przez margeritę arbuzową (w tym momencie pozdrawiam Ssnow ) oczywiscie po 3 byłam już bardzo zmeczona na szczęscie znajomi odwiezli nas do domów

A dziś idziemy na to święto pyry ale wcześniej

IMPREZKA!

Seweryn (kot dla niewtajemniczonych ) kończy dzisiaj rok więc musimy to uczcić jakimś przysmakiem i fajną zabawką

Rowery niestety musimy przełożyć bo lada moment (dosłownie! po plastrach dostaję @ jak w zegarku) zjawi się @ i będę zdychać ale i tak jest o niebo lepiej niż bez plastrów więc nie narzekam

Miłej niedzieli Kochane!

Edytowane przez 201604250957
Czas edycji: 2011-09-04 o 10:23
Stary 2011-09-04, 10:20   #1192
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Kash dziękuje A wiesz może jakie przyprawy są w tej mieszance? Bo niestety nie było jej w realu, bo o niej akurat pamiętałam Kupiłąm i papryke i marchewke i mieszanke chińską mrożoną Mam nadzieję, że smaczne wyjdzie.
My do chińskiego dajemy dwie mieszanki: chińską i np wiosenną, albo do zupy warzywnej Także myslę, że wyjdzie smacznie. Innej opcji przy chińskim nie ma

Cytat:

aha po pierwsze witam nowe dziewczyny- bardzo mi miło, że jesteście i że nam Ala robi taki dobry PR na wizażu
Ala na prezesa wątku!!

Edytowane przez 201701251209
Czas edycji: 2011-09-04 o 10:27
Stary 2011-09-04, 10:28   #1193
201604250957
Konto usunięte

Cytat:

Marciu mogę Ci napisac skład ale niestety nawet jak użyjesz wszystkich tych przypraw osobno to nie będzie to mi nigdy się nie udawało zrobić prawdziwej chinszczyny dopóki nie trafiłam na tą przyprawę, może jednak uda Ci się jeszcze gdzieś do sklepu podskoczyć? tymczasem ide do kuchni po opakowanie i już Ci piszę co w niej jest:

koper włoski, pieprz czarny, goździki, sól, kmin rzymski

a przyprawa wygląda tak

p.s pięknie wyglądałaś w tych sukienkach ale w ogóle Ty jesteś taką uroczą istotą że mam wrażenie, że w niczym nie wyglądasz źle ale 3mam kciuki za znalezienie tej jedynej
Stary 2011-09-04, 10:43   #1194
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111

marcia45 ślicznie wyglądasz Mam nadzieję, że i ja w końcu wybiorę się na przymiarki...siostra TŻ jest, więc może w tym tygodniu się uda ..

Wczoraj byłam na zakupkach w realu ( z wykorzystaniem bonu z gazety wyborczej) przy kasie cena zmalała z 790 do 480 ( sam kupon dał "niewielką" oszczędność - reszta wynikła z tego, że kupiłam sporo towarów z promocji drugi produkt za grosz ) miałam półtorametrowy paragon i 2 pełne wózki zakupów ...

Wczoraj wybraliśmy na grilla nad rzekę, ale okazało się, że tż zapomniał śrubek aby skręcić grilla i było trochę nerwów, ale i tak udało się zjeść kiełbaski.

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:47   #1195
Haniula
Zakorzenienie

Dzien dobry dzien dobry

Ogladałam wczoraj mam talent, i ten 13 letni chłopiec ładnie dał rade
Ciesze sie z jesieni bo wkoncu zaczną sie filmy - przepis na zycie, hotel52, na wspolnej i inne bo teraz to w ogole nie było sensu pudła włączac

kash i teraz poraz kolejny ciesze sie ze pod soba mam rodziców bo jakby sie cos zaczeło dziać, to bede spokojna ze bedzie mial mnie kto zawiesc na porodówke, albo zwyczajnie do lekarza.jednak bardzo byłoby mi przykro,jakby ze mna go nie było
wiem, ze te studia P. mogą nam poprawic sytuacje finansowa wiec musimy jakos przecierpiec

no i 100 myszek dla Seweryna

Lollipop fajnie w przedszkolu ja kiedys chodziłam na wolontariat i byłam w grupie3 latków, niesamowite te dzieciaczki, niektore takie rozgarnięte ze szok i faktycznie szybko mozna sie do nich przywiązac

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-09-04 o 10:49
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:57   #1196
marcia45
Zadomowienie

Kash to spróbuje wysłać TZ do sklepu, bo ja robię niby projekt Muszę skończyć do wieczora, bo jutro trzeba oddać a dzić goście, więc jeszcze gotowanie mi dochodzi.

Dziękuje za komplementy na temat sukienek Pewnie w grudniu jeszcze raz sie wybiore, ale az tak bardzo mnie nie ciągnie, jeszcze dużo spraw mam do załatwienia co do szkoły i pracy(np wykupic jazdy i zaczac jezdzic autem po wawie) i temat ślubny spada na drugi plan,

Oczywiscie samych leniwych dni dla Seweryna Ostatnio tez mielismy kota przyjaciół na dwa tygodnie. Wakacjował się u nas i strasznie rozrabiał.

Sikoreczko cos ty tam ponakupywała? Tez wczoraj byliśmy w realu i w tej promocji za 1 gr wyczailismy tylko sprita i masło? A co do sukni to lepiej koło listopada się chyba wybrać, chyba, że tak jak ja planujesz używaną i chcesz poprzymierzać fasony. Ta ekri wyczaiłam za 1000 zl używana, dokładnie na mój wymiar ale jeszcze poczekam.

Robie dzis 3-bita, już nie mogę się doczekać tego słodkiego smaku.
Lollipop ślubujemy w lipcu w tym roku

7.7.2012 godz 17

Stary 2011-09-04, 11:05   #1197
alazkrainy
Zakorzenienie

Bry

kash buziole dla Seweryna

Lick ja tam zadnym prezesem nie chce byc, w zadnym wypadku...
ewentualnie spec od marketingu

pospalismy do 10, uf wyspalam sie
na sniadanie grzanki z dzemem zaserwowal Tz
na obiad ziemniaki z kalafiorem, bo w piatek dostalam od mamy i trzeba zjesc

jeszcze jakies sprzatanie musimy uskutecznic bo chlera pajaki mamy w domu bleeee wszystko przez otwarte okna

a dzis znow pogoda sliczna takze na pewno do babci pojedziemy po malinki, byc moze zahaczymy jeszcze o festyn, ktory sie tam niedaleko odbywa, ale to zobaczymy jeszcze co i jak

Stary 2011-09-04, 11:07   #1198
201701251209
Konto usunięte

marcia45, mnie też do poszukiwania sukien nie ciągnęło Cały czas to odkładałam i tylko sobie mówiłam: jeszcze zdążę, jeszcze zdążę. Tak to odwlekałam, ze jak zaczęłam szukać to w niektórych salonach nosami panie kręciły, że jestem za późno.
Druga sprawa, że trafiałam na niemiłe babska, którym nawet sie nie chciało gorsetu sznurować tylko za mną stały i suknie ściągały rękoma
Ogólnie to tak szczerze powiedziawszy cieszę się, że to wszytko już za mną. Drugi raz bym się na wesele nie zgodziła

Można gdzieś zobaczyć Seweryna?

Ala, możesz i być specem
Ktoś ciekawy na festynie gra?

Edytowane przez 201701251209
Czas edycji: 2011-09-04 o 11:08
Stary 2011-09-04, 11:07   #1199
alazkrainy
Zakorzenienie

marcia ale chyba lipiec tego roku juz minal

Stary 2011-09-04, 11:10   #1200
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
marcia ale chyba lipiec tego roku juz minal
Oj tam oj tam Pewnie się nie może doczekac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości