Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 13:40   #4261
uska000
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

no to dobrze pocieszylyscie mnie

mielismy jechac z tztem po komode dla Igorka i oczywiscie nie jedziemy;/
wrrrrrr

nie lubie soboty;/ zwlaszcza jak wszystko posprzatane i co tu robic??

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:42   #4262
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

wrrrrrr

uff na szczęście my zamówiliśmy super komodę na allegro- głęboką, bo 47 cm, tylko złoży ją tż za miesiąc jak przyjedzie...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:49   #4263
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
uff na szczęście my zamówiliśmy super komodę na allegro- głęboką, bo 47 cm, tylko złoży ją tż za miesiąc jak przyjedzie...
a my musimy kupic w ikei bo juz jedna mamy i chcemy taka sama zeby glupio kolo siebie nie wygladaly;/

Stary 2011-09-03, 14:03   #4264
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
a my musimy kupic w ikei bo juz jedna mamy i chcemy taka sama zeby glupio kolo siebie nie wygladaly;/
hmm a głęboka ta komoda? same szuflady czy szafki? My kupiliśmy taką
Szukałam głębokiej komody, bo my ze swoimi ubraniami mamy na 30 cm strasznie mało się mieści
A ona ogólnie nie pasuje do naszych mebli- jedynie kolor No ale nam zależało na dużej, pojemnej komodzie i w końcu po 2 tyg szukania znalazłam

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-03 o 14:07
Stary 2011-09-03, 14:33   #4265
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny zauważyłyście u siebie jakieś zmiany na sutkach? Bo mi wyszło jakieś cholerstwo- jakiś cypek skórny i chciałam go urwać, ale poczułam ból, więc zostawiłam to
nic nie urywaj
najlepiej,jakby jakis skorny to zobaczyl

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Ja już moje zjadłam Pycha były Troszkę zostało, więc jak masz ochotę, to zapraszam

Też dzisiaj boli mnie głowa... Idę się zaraz położyć, to może troszkę przejdzie.
ojjj, uwazaj, bo jeszcze skorzystam
u mnie dzisiaj nie ma obiadu, a nie czuje sie najlepiej, wiec leze troche glodna i coraz wieksza mnie bierze ochota na pierogi

oby glowa przestala bolec

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:01   #4266
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, założyłam sondę i zapraszam do głosowania...niestety tylko 4 tytuły, 2 stare, 1 nowy anankee i jeden mój

My sie dzisiaj wybieramy nad zalew na urodziny teściowej.

Życzę Wam miłego weekendu
zagłosowane!
Udanej soboty.

Cytat:

wrrrrrr

można spać mój tż sobie śpi a ja robię obiad, zaraz go obudzę dziś mamy mielone z ziemniaczkami i pomidorami, jutro to samo ale z mizerią, a jutro też zrobię zupkę - żeby odświętny obiad 2 daniowy był he he
Po obiadku śmigamy na zakupy, tak mi się nie chce bo to zakupy dla tż'ta ehhh

Cytat:
bardzo pojemna!!!

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:33   #4267
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny rozmawiałam wczoraj z tż przez telefon no i nie spotkamy się 12 września na naszej rocznicy dopiero wyjadę koło 15.09 a wszystko przez to, że w czasie się wszystko przesunęło, bo w DE mają święto 3 października i mają wolny poniedziałek więc będą dłużej w Polsce o jeden dzień no i wtedy razem wrócimy

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
nic nie urywaj
najlepiej,jakby jakis skorny to zobaczyl
no nie chce się urwać, to zostawiam, ale wygląda to ohydnie pokażę to ginowi za miesiąc jak będę na wizycie- może samo się wchłonie do tej pory? oby w klubie zamieściłam zdjęcie w razie co
Mój tż ma takie coś pod okiem czasem mu wychodzi, ale można to usunąć palcem bo łatwo wychodzi, a potem mu się znów robi po miesiącu, dwóch, ale nic go nie boli ani nic, więc mu usuwam bo mnie wkurza odstający cypek ale u mnie nie da rady, bo szczypało jak pociągnęłam No nic, zostawię, może samo się zreperuje
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
bardzo pojemna!!!
i o to mi chodziło nie jest droga, także fajnie

czy są krówki w biedronce?????? mam straszną chcicę na nie

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-09-03 o 16:17

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 17:10   #4268
niunia1305
Przyczajenie

witajcie mamusie qrcze ostatnio cos czasu mi brak na bycie na biezaca ale nadrabiam nadrabiam musze sie pochwalic ze:
-mamy nowe meble (urzadzamy od roku mieszkanie)
-wczoraj usg, dzidzia nozki zlaczone nic nie widac,lecz intuicja mi od samego poczatku podpowiada ze bedzie dziewczynka Zuzia

tyle ode mnie i biore sie za dalsze nadrabianie. pozdrawiam mamusie i dzidziusie
niunia1305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 17:36   #4269
Haniula
Zakorzenienie

hej mamusie
Ale u nas lato w zwiazku z tym siedzielismy cale dopołudnia nad wodą, Tifek sie wykapał i był przeszczęśliwy Tz zrobił pycha spaghetti a teraz juz jestesmy same bo Tz na nocke jechał

Bylam tez na zakupach lumpkowych i nabyłam pare perełek z h&m za całe 10zł
Postanowilam tez sprawdzić, za czym najlepiej sie rozglądac, i spisałam na kartce ile sztuk poszczególnej garderoby dla Lenki mam. I niby troche tego jest, ale w zasadzie jeszcze troche trzeba.
jak myslicie rozmiar 62 teoretycznie jak długo bedzie dobry na malenstwo?

Bo ja spisałam sobie rozmiary 56 i 62 i mam jeszcze pare spiochow takich na 3-6miesiecy, ale nie mam pojecia, jakiego rozmiaru najwiecej kupować
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:06   #4270
zoskasamoska
Wtajemniczenie

U nas tez ciepło

Ciuszków mam teoretycznie bardzo dużo ,ale tak praktycznie to nie wiem co tam jest. Musze na spokojnie spisać i zobaczyc czego brakuje.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:31   #4271
*Agatek*
Zakorzenienie

Ten dziecior mnie wykończy... wróciłam obładowana w krówki, pierniki i lody muszę sobie rozłożyć na kilka dni, żeby dziecko miało w razie akcie desperacji

Na początku ciąży była kiełbasa i ogórki kiszone a na słodycze nie mogłam patrzeć, a teraz chyba nadrabiam zaległości

Haniula
zalecają kupować rozmiar 62, no ale jak malec urodzi się np 52 cm albo 56 to będzie dużo za duże ubranko, także po 2-3 sztuki kupić takie maluteńkie warto a dzieciaczek ponoć szybko rośnie, z nr 62 wyrośnie w 2 tygodnie napewno

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-03, 18:42   #4272
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Ten dziecior mnie wykończy... wróciłam obładowana w krówki, pierniki i lody muszę sobie rozłożyć na kilka dni, żeby dziecko miało w razie akcie desperacji

Na początku ciąży była kiełbasa i ogórki kiszone a na słodycze nie mogłam patrzeć, a teraz chyba nadrabiam zaległości

Haniula
zalecają kupować rozmiar 62, no ale jak malec urodzi się np 52 cm albo 56 to będzie dużo za duże ubranko, także po 2-3 sztuki kupić takie maluteńkie warto a dzieciaczek ponoć szybko rośnie, z nr 62 wyrośnie w 2 tygodnie napewno
ja myslalam, ze tak ze 2 miesiące
Moge wam napisac, ile czego mam, ale po tej informacji, juz teraz kompletnie nie wiem jakie mam te ubrania kupowac
Stary 2011-09-03, 18:48   #4273
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ja myslalam, ze tak ze 2 miesiące
Moge wam napisac, ile czego mam, ale po tej informacji, juz teraz kompletnie nie wiem jakie mam te ubrania kupowac
no coś Ty najlepiej jak by się wypowiedziały mamusie
Ale same tutaj mówiłyśmy, że na dzień dobry mało ubranek małych kupować, bo dzieciaczek baaardzo szybko wyrasta, nawet nie zdążysz nowych rzeczy pewnie założyć ja kupiłam r.62,67 i to pokazywałam- resztę, cały wór dostałam od bratowej, ale nie wiem jakich rozmiarów, bo jeszcze nie wyprałam bo komoda nie złożona ale malutkie też tam widziałam r.56 np

Stary 2011-09-03, 19:00   #4274
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
no coś Ty najlepiej jak by się wypowiedziały mamusie
Ale same tutaj mówiłyśmy, że na dzień dobry mało ubranek małych kupować, bo dzieciaczek baaardzo szybko wyrasta, nawet nie zdążysz nowych rzeczy pewnie założyć ja kupiłam r.62,67 i to pokazywałam- resztę, cały wór dostałam od bratowej, ale nie wiem jakich rozmiarów, bo jeszcze nie wyprałam bo komoda nie złożona ale malutkie też tam widziałam r.56 np
no ale malych tzn jakich, bo ja juz naprawde juz wiem w lumpie czesto na metkach jest np 0-3 albo 3-6 m, i jak sobie dzis spisywałam to te 0-3m wielkościowo odpowiadają tym 62cm, to tak wlasnie myslalam ze to na te 2-3 miesiace styknie.
Boje sie, ze tak kupie te ubrania ze tydzien po porodzie bede musiala latac po sklepach na gwałt coś kupic
Stary 2011-09-03, 20:14   #4275
NataliaM1103
Rozeznanie

Kurcze tak kocham to moje Maleństwo ,że naprawdę każdy nowy ucisk,dziwne uczecie i to niskie położenie tak mnie marwi ,że chyba oszaleje !
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 20:55   #4276
uska000
Zadomowienie

a co Wy dzis tak malo naskrobalyscie???

kupilismy komode jednak pojechalismy
bylismy tez w baby maxie i wybralam lozeczko
o takie http://allegro.pl/lozeczko-turystycz...797070013.html

i wozek tylko kurna nie ma tego wozka na necie;/ jakby nie istnial;/ nawet na niemkieckiej stronie;/ wrrr

a teraz sie klade bo padam;/
buziak

Stary 2011-09-03, 21:40   #4277
*Agatek*
Zakorzenienie

uska jednak łóżeczko bez wibracji? ładne

Mnie malec zaczął kopać ostro
Teraz kolacyjka i idę spać

Stary 2011-09-03, 23:08   #4278
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
kupilismy komode jednak pojechalismy

Jakie fajne łóżeczko i to z przewijakiem i karuzelką Czy kupujesz je do domu? Pytam, bo napisali, że to turystyczne łóżeczko a mi też się bardzo spodobało
Stary 2011-09-03, 23:10   #4279
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Uska, a zamierzasz to lozeczko turystyczne uzywac na stale, czy w ramach wyjazdow?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-04, 07:40   #4280
agacia_cz
Zadomowienie

ja łóżeczko turystyczne mam mama kupiła jak się jej pierwszy wnuk urodził ale nie dawali jej malca więc jest nawet nieużywane a dla siebie kupię drewniane o takie:
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-zy...ps-ID8sTX.html
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 07:58   #4281
agawoo
Zakorzenienie

Witam w niedzielę
Klikam z łóżeczka jeszcze Przydałby mi się ten stolik pod laptopa, muszę zamówić koniecznie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość

Agawoo, czy Ty chodzisz do pracy? Ja kiedyś tak miałam, że w weekendy mnie głowa bolała. W tygodniu, w pracy był młyn a w weekend nagle robił się spokój i mój organizm doznawał szoku - wtedy głowa bolała. Takie weekendowe migreny.
Pracuję, więc to możliwe Dopiero wieczorem mi przeszło, uff ...

Cytat:
uska tak jak mówi pearl na czopik jeszcze za szybciutko

Dziewczyny zauważyłyście u siebie jakieś zmiany na sutkach? Bo mi wyszło jakieś cholerstwo- jakiś cypek skórny i chciałam go urwać, ale poczułam ból, więc zostawiłam to
Nie wiem co to może być

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hej mamuśki, założyłam sondę i zapraszam do głosowania...niestety tylko 4 tytuły, 2 stare, 1 nowy anankee i jeden mój

My sie dzisiaj wybieramy nad zalew na urodziny teściowej.

Życzę Wam miłego weekendu
Zagłosowane

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:

Agatek, ja wczoraj zeżarłam prawie całą czekoladę i pół szarlotki, a na początku ciąży też na słodkie patrzeć nie mogłam :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 08:07   #4282
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej mamuśki
Cytat:

Agatek ja mam takie cypki skórne co najmniej 3 na ciele, raz jeden malutki wyskoczył pod pachą i niechcacy go ogoliłam i nic sie nie stało ale z sutka to bym nie ryzykowała zrywać Ogólnie nie wiem czy słyszałyście ale na sutkach w czasie ciąży mogą (ale nie muszą) wyjsć takie piepszyki i to sa tzw. nawilżacze, szukałam o tym na necie ale nie znalazłam nic. Ja mam już po dwa na każdym sutku i siostra miała w poprzednich ciażach i teraz też ma. One po pewnym czasie odpadają(jej odpadły poprzednio po ok 4 m od porodu).

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
zagłosowane!
Udanej soboty.
A dziekuję, była udana
Cytat:

Bo ja spisałam sobie rozmiary 56 i 62 i mam jeszcze pare spiochow takich na 3-6miesiecy, ale nie mam pojecia, jakiego rozmiaru najwiecej kupować
Ja obstawiam że jak dziecko się urodzi ok 3,5kg i jakieś ok56cm to do 3m spokojnie starcza. Owszem moze beda za duze na poczatek i warto mieć jakieś miejsze jeszcze ale zawsze można podwinąc rękawki.
Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ja łóżeczko turystyczne mam mama kupiła jak się jej pierwszy wnuk urodził ale nie dawali jej malca więc jest nawet nieużywane a dla siebie kupię drewniane o takie:
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-zy...ps-ID8sTX.html
Widziałam takie na zywo i jest bardzo ładne

Uska te beżowe mi sie podoba
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 08:21   #4283
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Witam, u mnie znowu kiepska noc

Z tymi ciuszkami to ciężko trafić.
po I niektóre moje na 62 są nawet trochę mniejsze niż na 56
po II znajoma od której dostałam ciuszki mówiła że jej mała miała 59cm i ona wcześniej kupowała właśnie same na 62cm, a na 56 miała tylko kilka i mąż musiał jeździć i kupować bo w tamtych się topiła i tych 56-6 miała na jakieś 3 mies.
Więc to zależy od dziecka i nie da się przewidzieć chyba

*Agatek* ja zauważyłam tylko, że pieprzyk mi wyskoczył dokładnie na sutku, ale to o czym piszesz to nie wiem

uska000 jaką komodę w ikei kupiliście? bo my też chyba zdecydujemy się komodę z ikei bo nam będzie pasować

łóżeczko fajne, ja muszę poszukać, kojca, ale chcę już taki większy
Stary 2011-09-04, 09:19   #4284
uska000
Zadomowienie

czesc mamuski
ale sie wyspalam juz po sniadanku rosol na gazie

lozeczko to wlasnie bezowe kupuje na stale plus materacyk z ikei ale pani w sklepie powiedziala ze od 6 mca dopiero
mojego tzta siostra ma drewniane i mowi ze jakby naprawde zle bylio z turystycznym to mi da ale moja znajoma miala to turystyczne i super

no bez wibracji bo w tym akurat nie ma;/ no chyba ze uda mi sie gdzies zobaczc w podobnej cenie z wibracjami;p ale na all sie boje bo jak ogladalam w sklepie to niektore byly jak kurtka ortalionowa tak szeleszcza;/

a wozek jest mega lekki mega zwinny na 3 kolkach tylko ze ma nie wyjmowana gondole i trzeba dokupic spiworek usztywniany za 100zl aa i ni ma mozliwosci montazu fotelika na wozku. ale kosztuje 499zl;p

http://www.grapol.pl/pol/index.htm

ten drugi model
co myslicie?? a w lipcu kupie pozadna spacerowe taka esprita wybralam

a komode kupilismy Malm 4 szuflady bo taka juz mamy ja chcialam 6 szuflad ale glupio kolo siebie wygladaja;/

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-09-04 o 09:20
Stary 2011-09-04, 09:32   #4285
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

a wozek jest mega lekki mega zwinny na 3 kolkach tylko ze ma nie wyjmowana gondole i trzeba dokupic spiworek usztywniany za 100zl aa i ni ma mozliwosci montazu fotelika na wozku. ale kosztuje 499zl;p

http://www.grapol.pl/pol/index.htm

ten drugi model
co myslicie?? a w lipcu kupie pozadna spacerowe taka esprita wybralam
Uska, wózek mi się jakoś nie widzi, ale ja mam dziwne i mało sprecyzowane wymagania co do wózka, więc mną się nie sugeruj

Stary 2011-09-04, 09:45   #4286
tygrysia
Rozeznanie

Cześć

Za głosowane

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Witam w niedzielę

Pracuję, więc to możliwe Dopiero wieczorem mi przeszło, uff ...
Miałam tak samo. Całe dnie mnie głowa bolała - od rana do nocy. Tylko wtedy to mogłam sobie wziąć np. etopirynę a teraz

Cytat:
czesc mamuski
lozeczko to wlasnie bezowe kupuje na stale plus materacyk z ikei ale pani w sklepie powiedziala ze od 6 mca dopiero
mojego tzta siostra ma drewniane i mowi ze jakby naprawde zle bylio z turystycznym to mi da ale moja znajoma miala to turystyczne i super
/
Widziałaś "na żywo" to łóżeczko? Aktualnie mamy mało miejsca i takie łóżeczko do dobry pomysł w sumie.

Uska - uwielbiam rosół i już Ci zazdroszczę dzisiejszego obiadu
Stary 2011-09-04, 09:50   #4287
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Cześć

Za głosowane

Miałam tak samo. Całe dnie mnie głowa bolała - od rana do nocy. Tylko wtedy to mogłam sobie wziąć np. etopirynę a teraz

Widziałaś "na żywo" to łóżeczko? Aktualnie mamy mało miejsca i takie łóżeczko do dobry pomysł w sumie.

Uska - uwielbiam rosół i już Ci zazdroszczę dzisiejszego obiadu
widzuialam jest cudne i bezpieczne dla dziecka... i taki milusie i usztywniany materacyk masakra..
na rosolek zapraszam

Agawoo co do wozka mi sie podoba jego waga 7kg i skretnosc wszedzie wjade

Stary 2011-09-04, 10:07   #4288
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Agawoo co do wozka mi sie podoba jego waga 7kg i skretnosc wszedzie wjade
No to rzeczywiście lekki jest Widziałaś go na żywo?

Stary 2011-09-04, 10:12   #4289
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
widzuialam jest cudne i bezpieczne dla dziecka... i taki milusie i usztywniany materacyk masakra..
To jeszcze mam pytanko. Czy z którejś strony się "rozpina" - coś ale wyjmowane szczebelki w klasycznych łóżeczkach ? Niektóre turystyczne łóżeczka mają taką możliwość.

Cytat:
na rosolek zapraszam
Nie kuś, nie kuś
Stary 2011-09-04, 10:18   #4290
snesha
Rozeznanie

Witajcie w tym uroczym dniu.
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
kochana ja ci gratuluję synkanie powinnyśmy się tak nastawiać bo później jest rozczarowanie...widzisz ja myślałam cały czas że będzie chłopak a tu kobietkai juz się z tego cieszę bardzo zobaczysz że też zaraz się przyzwyczaisz i będziesz skakać z radościu mnie same babki w rodzinie dlatego chciałam chłopca ale pisiorek Lilce już raczej nie urośnie
Już się powoli przyzwyczajam - szukam plusów. W końcu każda matka chce jak najlepiej dla swojego dziecka, a wiadomo że faceci mają łatwiej w życiu.
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
To tak jak u mojego męża w pracy ,pracuje w policji ,jak pytam o te policjantki to mówi ,że same stare albo brzydkie.No ciekawe
Jak widać mało jest tak wspaniałych i pięknych kobiet jak my
Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja juz po pochowku wczoraj pochowalismy naszego aniolka ;( nie moge sobie z tym poradzic ta tesknota mnie dobija odebralismy cialko i mielismy pol godz zeby sie z naszym aniolkkiem pozegnac ;( wyjelam ja z trumienki glaskalam przytulalam miala takie malutkie stupki paluszki uszka usteczka wszystko juz bylo wyksztalcone ;( chce jaknajszybciej byc w ciazy zeby czuc ze do mnie wrocila ;(( jest to straszny bol nie wiem jak to przetrwam
Moje kondolencje - nawet nie potrafię sobie wyobrazić co przeżywasz
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Sesha, jeszcze kiedys nie bedziesz mogla sie nadziwic sobie, ze chcialas, zeby Aleksander/Tomaszek/Mateusz byl dziewczynka. Zobaczysz !!! Najwazniejsze zeby bylo zdrowe, silne i szczesliwe. Za to trzymamy kciuki
I dlatego w ramach pocieszenia buszuję po allegro w poszukiwaniu jakiś fajnych fatałaszków dla młodego. Niestety potwierdziły się moje przypuszczenia i jest kiepski. Dlaczego wszystko jest niebieskie lub co gorsze brązowe??? Przecież jest tyle innych kolorów - żółty, zielony, czerwony. Ja mam jakoś zupełnie inną wizję mody niemowlęcej. Jak widzę fotki malucha wciśniętego w beżową kraciastą koszulę i dżiny lub sztruksy to brakuje mi tylko skarpetek i sandałów i będzie wykapany typowyPolski facet. Bez urazy
Jednak coś wyhaczyłam – jak dostanę to się pochwalę.

Cytat:
Gratuluję synusia, i super, że wszystko ok
DzięX
Cytat:
Snesha, zobaczysz, że jak się urodzi, to nie będziesz chciala zamienic na 1000 dziewczynek
Zdecydowanie 1000 dziewczynek NIEEEEE Wystarczy jedna

Cytat:
hej mamusie
Bylam tez na zakupach lumpkowych i nabyłam pare perełek z h&m za całe 10zł
Postanowilam tez sprawdzić, za czym najlepiej sie rozglądac, i spisałam na kartce ile sztuk poszczególnej garderoby dla Lenki mam. I niby troche tego jest, ale w zasadzie jeszcze troche trzeba.
Ja też wczoraj buszowałam po Lumpkach, ale nic dla Młodego nie było fajnego. Za to kupiłam dla siebie 3 tuniki - baaaardzo rozwojowe.
Jeżeli coś kupuje dla bachorkato patrze na rozmiar i cenę. Bywa że rozmiar 56 jest dosłownie ze grosze. Wiem że dzieciak szybko wyrośnie, ale body za 3 zł to nie zbrodnia. A wydaje mi się że będzie mu wygodniej w dopasowanych a nie za wielkich. Wpadałam też do sklepu z odzieżą ciążową - ceny powalające ale musiałam sobie kupić Jansy i leggisy.

Jeżeli chodzi o smarowidła na rozstępy to używam maści Fissan – chyba 19 zł w aptece. Koleżanki używały i mówiły że super. Niestety okropnie dziwnie pachnie i niezbyt dobrze się wchłania, ale mam za to poczucie że przez to skóra jest cały czas nawilżona.
Kopniaków jeszcze nie czuję –ale się nie spodziewam bo mam łożysko na przedniej ścianie.
Wracam do sprawy wózków – obejrzałam kolejną porcję i to moi faworyci:
http://www.maxicosi.pl/product.php?id=1309&type=details
http://www.teutonia.com/pl/produkty/beyou.html
Mam pytanie jak sprawdzają się piankowe koła? Podobają mi się dużo bardziej, wózki są lżejsze i lepiej się składają. Mieszkam w mieście, ale mamy wielki park za blokiem z ładnymi wyasfaltowanymi alejkami. Nie przewiduje raczej jeżdżenia po wertepach.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości