|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
dzień dobry
|
|
|
|
#4142 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
ja też miałam być chłopakiem, brat byl załamany jak kolejna siostra sie urodziła
![]() wiecie cały tydzień mam takie bóle głowy, że szok. do tego jest tak zimno na dworzu, coś okropnego. już wolę zimę, przynajmniej ubiorę grubą kurtke i się w nią wtule poza tym jestem ciągle zmęczona tym wstawaniem rano do pracy, chyba jeszcze miesiac i pójdę na zwolnienie; w pracy dostaną apopleksji![]() miłego dnia mamuśki! mam prośbę małą: możecie wkleić raz jeszcze link z kwc takiej emulsji/oliwki na rozstępy z nivea chyba? nie moge tego wyszukac, a to jakieś 20 -30 stron temu było, plis
|
|
#4143 |
|
Zadomowienie
|
ja mam jakiś przypływ sił dzisiaj, może dlatego, że zaczęłam łykać żelazo, bo wyszła mi anemia... i jakoś już po jednym dniu czuję się znacznie lepiej
![]() może zrób sobie badania czy wszystko ok jak zdarza Ci się często, że nie masz siły? a o oliwkę/emulsję chodziło Babydream z Rossmana, tak mi się wydaje: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...la.html&next=1 https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...zy.html&next=1 ja kupiłam wczoraj krem Pharmaceris Foliacti i muszę powiedzieć, że baardzo przyjemny zobaczymy jak działanie ![]() no i jeszcze zaszalałam i kupiłam też olejek Clarins i zdam relacje niestety krem Elancyl nie pomógł i mam pełno ( małych bo małych ale jednak) rozstępów na pośladkach, biodrach i w jednym miejscu na brzuchu...
|
|
|
|
#4144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Wczoraj na wizycie nie stety nie dowiedziałam sie kto siedzi w brzuszku awaria sprzętu w przychodni. Dostałam skierowanie do innej dzisiaj mam zadzwonić, bo jak byłam wczoraj sie zapisać o 14.05 to pani w okienku powiedziała ze rejestracja do 14 i juz mnie nie zapisze A tak wszystko przebiega prawidłowo. Jak to jego mama mu nie pozwala ?? Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#4145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tak mam od początku ciąży, pytałam dwóch lekarzy, powiedzieli, ze to wszytsko rośnie i się rozciąga, jeśli nie są to długie przeszywające, a krótkie ukłucia to ok. Ja zażywam Asmag forte (magnez) codziennie po jednej. A wczoraj tak mnie bolało, że wzięłam nospę i leżałam . To jest trochę męczące wiem... ale spoko
|
|
#4146 |
|
Zadomowienie
|
czesc mamuski u mnie kolejny zly dzien;/
ehh moze okna pomyje i posciel zmienie to mi przejdzie;/ nie wiem co sie ze mna dzieje;/ Zosiu co do zasilkow sa tylko jednorazowe ze szkoly, a takie co miesiac to mozeszz w gopsie pytac. gratuluje kolejnych udanych wizyt i plci.. nie martw sie kochana ja tez bylam napalona na coreczke a jest synek... ale chlopaki sie niby lepiej chowaja tylko sukienki i kucyki nas omina;/
|
#4147 | |
|
Zadomowienie
|
hi hi jeszcze dobry
weekend juz blisko ![]() Cytat:
Jeszcze zastanawiałam się nad Mustelą, ale sama nie wiem Może będę się trzymać jednego i już sprawdzonego bo wydam stówkę i będę niezadowolona
|
|
|
#4148 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Ja byłam nastawiona na syna i jest... ale coś się lekarzom pokiełbasiło i urodzi się dziewczynka to jakoś nie zrobi mi to różnicy. Poza tym, że będzie miała chłopięce ubranka ![]() Ja używam na zmianę Mamamil krem, Mamamil oliwkę do masażu i babydream z rossmanna Gdzieś czytałam, że dobry jest ROC na rozstępy, nie wiem jaka jest cena sklepowa, ale na allegro można za 26zł (z przesyłką) dostać ![]() http://allegro.pl/roc-olejek-zapobie...797144334.html uska000 ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- I... zaczynamy dzisiaj 23tc ![]() |
|
|
|
#4149 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Cytat:
Jak dla mnie ma fajną konsystencję i skóra po nim nie swędzi. Mam jeszcze Bielendy - SEXY MAMA, ale jeszcze nie używałam.Znowu moja koleżanka używała krem Ziaja - Zajka, MAMMAMIA przeciw rozstępom i sobie go chwaliła bardzo. Czytałam, że olejek ze słodkich migdałów też jest bardzo dobry. Ja dzisiaj spałam na mojej nowo zakupionej podusi Motherhood. Śpi się faktycznie dobrze. Mąż też mógł się przytulić. Jestem zadowolona z zakupu Pearpearl, oświeć mnie jeszcze z tą poduchą. Z której strony mam trzymać głowę? Z tej twardszej, czy tam gdzie jest szef (czy jak to nazwać )
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-09-02 o 09:53 |
|
|
|
|
#4150 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby się sprawdziło![]() Cytat:
u mnie dopiero 17tygCytat:
sup er kochana! ja też się smaruję cudem gerbera i oliwka dodatkowo i na razie odpukać tfu tfu nic![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie powinnyśmy się tak nastawiać bo później jest rozczarowanie...widzisz ja myślałam cały czas że będzie chłopak a tu kobietka i juz się z tego cieszę bardzo zobaczysz że też zaraz się przyzwyczaisz i będziesz skakać z radościCytat:
ja na poczatku kupiłam dwa staniczki C po 2tyg były za małe więc kupiłam jeden D w którym przechodziłam troszkę(straszne to pranie non stop na szczęście to były wakacje więc łaziłam na przemian w górze od bikini ) a teraz mam dwa E(jeden ślubny więc na razie się nie liczy bo dopiero po17września będę go używać)ciekawe czy nam doF dojdzie bo w sumie dopiero połowa ciązy a po porodzie pokarm ![]() Cytat:
Cytat:
na razie oliwka idzie w ruch i ten gerber i jeszcze maltan na brodawki
|
|
#4151 |
|
Zadomowienie
|
Mustele mam i na rozstepy i do biustu.
Do biustu fajna bo tłusta i dobrze ujędrnia. Mustela na rozstepy jest gorsza, lepiej będzie na zimę ją stosować bo się fatalnie rozsmarowuje. Zapach ok, działanie też ale konsystencja to masakra. U mnie leży jeszcze jedno opakowanie bo kupiłam 2 w cenie 1 Także będę używać ale później.Zuzia zazdroszcze, że po Elancylu nic nie wyskakuje ![]() Mamamil też mam ale jakoś sie nie polubiliśmy więc próbuje dalej ![]() mam pól apteki w łazience ale małż mówi, że jak ma pomoc to mam kupować więc się słucham
|
|
|
|
#4152 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamunie!!
Cytat:
A jeszcze wracając do tematu porodu, to moja kuzynka położna uświadamia mnie w kwestiach fizjologicznych, a ja wychodzę z założenia, że im wiecej wiem, tym mniej mnie zaskoczy. Jak się dowiedzialam o ciąży to pierwsze myśli krążyły wokół strachu przed porodem( bo ja panikara jestem ) chwilowo dzięki niej, boję się mniej, i jej obecność wpływa na mnie kojąco
|
|
#4153 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnią wizyte miałam miesiac temu, a przez miesiac mogło sie wiele zmienic.
Skoro mówicie, że to na skutek rozciągania to dobrze, całą noc prawie nie przespałam tak się martwiłam. |
|
|
|
#4154 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj znowu w nocy złapał mnie duży ból macicy ,napisałam do lekarza i kazał brać nospę 3x2 tabletki ,ale dzis juz jest lepiej i jak narazie nie musiałam brać nospy. Musze sie wybrać dzis do apteki ,bo jest promocja na magnez 50 tabl. za 7 zł + 50 tabl. gratis i muszę porobić zapasy bo dziennie zjadam tego 6 tabletek.
|
|
#4155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe jak to będzie jak przestanę karmić piersią. Czytałam, że u niektórych kobitek duży biust zostaje. Ja wolałabym jednak nie
|
|
#4156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny jak często chodzicie do lekarza, i czy usg macie robione przy każdej wizycie??
|
|
#4157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pozycja77 ja chodzę dwa razy w miesiącu do lekarza - bo chodzę do dwóch naraz ;-) ale normalnie powinno się raz w miesiącu. USG nie mam na każdej wizycie, do tej pory miałam dwa duże i dokładne (pierwsze i między 12 a 14tyg.) i dwa małe, chwilowe, żeby podejrzeć dzidzię.
Edytowane przez MissZuzia Czas edycji: 2011-09-02 o 10:33 |
|
|
|
|
#4158 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry z rana
Witam sie ja i mój ból głowyMam plan ze nie bede wychodzić dziś z łózka leże w pizamie i tak zostaje Tz w pracy jest do 19 a ja musze napisac prace do szkoly i sie troche pouczyc wiec ta pozycja mi pasuje Lence chyba tez, bo znowu mnie puka |
|
|
|
#4159 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny
ja juz po pochowku wczoraj pochowalismy naszego aniolka ;( nie moge sobie z tym poradzic ta tesknota mnie dobija odebralismy cialko i mielismy pol godz zeby sie z naszym aniolkkiem pozegnac ;( wyjelam ja z trumienki glaskalam przytulalam miala takie malutkie stupki paluszki uszka usteczka wszystko juz bylo wyksztalcone ;( chce jaknajszybciej byc w ciazy zeby czuc ze do mnie wrocila ;(( jest to straszny bol nie wiem jak to przetrwam
|
|
|
|
#4160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#4161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4162 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4163 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hihi może nie E ale D mogłoby być )to chyba chodzi o to że moje są wyżej i są" jeszcze" jędrne...no i pod biustem 70 to mniejsza miseczka niż jak ktoś ma75 czy 85...Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj szaleje z kuzynkami i ich 3córeczkamiCytat:
buźki Renata "nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi" http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png Edytowane przez renata:) Czas edycji: 2011-09-02 o 10:50 |
||||
|
|
|
#4164 |
|
Raczkowanie
|
powiedzial z bede w nastepnej ciazy pod scisla kontrola i zalozy mi bardzo wczesnie szef na szyjke wierze ze moje aniolki beda nad nami czuwac i bedzie dobrze ;(
|
|
|
|
#4165 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja chodzę 1 lub 2 razy w miesiącu, bo tak jak MissZuzia chodzę do dwóch lekarzy. USG mam raz w miesiącu, czasami 2 - to zależy. Jeśli chodzi o badania to tez mam raz w miesiącu jakieś zlecane. Myślę, że teraz jak będę to zlecą mi glukozę
![]() Cytat:
ale i tak wolę swoje B ![]() Cytat:
|
|
#4166 |
|
Raczkowanie
|
Hejka Mamusie.
Ja już za tydzień idę zobaczyć moją dzidzie A za dwa tyg USG 4D Mnie zawsze stresują te wizyty, zwłaszcza teraz, bo ostatnio mam dziwne straszne sny.... Także trzymajcie kciuki. ![]() Gratuluje udanych wizyt!!!!!! |
|
|
|
#4167 |
|
Konto usunięte
|
Cześć mamuśki,
dziś ciężki dzień dla mnie, od rana wymiotowałam, a już myślałam, że mi przeszło... Czasami mnie boli brzuch w dole, tak jak na miesiączkę ale to chwilowe. troszkę się zmartwiłam. Do lekarza idę dopiero za dwa tygodnie:/ |
|
|
|
#4168 | ||||||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Sesha, jeszcze kiedys nie bedziesz mogla sie nadziwic sobie, ze chcialas, zeby Aleksander/Tomaszek/Mateusz byl dziewczynka. Zobaczysz !!! Najwazniejsze zeby bylo zdrowe, silne i szczesliwe. Za to trzymamy kciuki Cytat:
![]() figlarze/figlary Cytat:
"aaaaawww" ![]() Cytat:
trzymam sie mysli,ze bąbelini jest zdrowe, a wszystko inne sie ulozy! Cytat:
ale Mama nigdy mi nie zaspiewala piosenki Kayah ![]() Cytat:
![]() Ja wlasnie czekam na Elancyl,bo tz mi zamowil. Mam nadzieje, ze pomoze. Na razie nic sie zlego nie dzieje i mam nadzieje, ze tak pozostanie Cytat:
Cytat:
Cytat:
lubie firme roc, a cena jest boska gratulacje kolejnego tygodnia Cytat:
![]() ja trzymam tam, gdzie jest szef, bo nie lubie miec za wysoko glowy i jeszcze pod ten szef mozna sobie wsadzic lapke i wtedy w ogole jest full wypas ![]() Cytat:
jak bedzie chcial zdradzic, to wynajdzie jakas lachudre nawet w kopalni a jak nie bedzie chcial, to sie oprze bedac nawet rezyserem filmow erotycznych ![]() Cytat:
na razie na kazdej wizycie mialam usg,ale to wczorajsze usg bylo tylko dlatego,ze mialam awarie, a tak normalnie moj gin nie jest zwolennikiem usg przy kazdej wizycie Cytat:
![]() szczegolnie,ze tz wyjechal i zostalismy/zostalysmy same z moimi Rodzicami, a przy nich moge sobie latac nawet z torba na glowie gin kazal odpoczywac, to sie dostosuje ![]() madziu, nie zrozumiem co czujesz...moge sie tylko domyslac i te domysly powoduja ciarki na plecach jestem pewna, ze Aniolek czuwa i z calego serca trzymam kciuki, zeby za kilka miesiecy do Ciebie wrocil
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-09-02 o 11:51 |
||||||||||||||||
|
|
|
#4169 |
|
Rozeznanie
|
czesc dziewczyny
![]() tak czytam to co piszecie o tych rozmiarach staników i pomyslalam, ze polece Wam strony, na ktorych mozna obliczyc prawidłowy rozmiar stanika ![]() www.atlastravel.pl/mariska/ www.bra-fitter.prv.pl/ Ja zawsze myslalam, ze mam 75B i to wcale nieprawda ![]() Z tego co tam wyliczyłam mam 60G czy nawet większy Polecam, bo naprawde jest to ciekawe.Poza tym w środę byłam odebrać dyplom licencjata i przy okazji złożyłam dokumenty na magisterke Za miesiac zaczynam Dodatkowo ode mnie na uczelnie jest 100km A z kim dzidzie zostawie? Ja twerdze, ze dziecko tez ma ojca, ktory moze przez te pare godzin zajac sie nim. Zosia tez cos wspominala o dalszej nauce i ja ją popieram. Zosiu ucz sie, bo to bardzo dobry czas, kiedy do porodu siedzi sie w domku zazwyczaj na L4, no i wiadomo pozniej od razu do pracy sie nie wraca. Madzia ja też jestem z Tobą, trzymaj sie kochana. I tak byłaś dzielniejsza ode mnie, pochowałaś swoje dzieciatko... ja tego nie zrobiłam. W moim gronie były osoby, ktore twierdziły, ze szybciej wylecze sie z tego bolu, jednak ja musialam przezyc okres załoby. Lekarze mi mowili, zeby najszybciej zdecydowac sie za pol roku. Nie wiem jak Tobie mowili, ale lepiej poczekaj troszke dla dobra swojego i dziecka...
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-09-02 o 12:04 Powód: dopisek |
|
|
|
#4170 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Znowu ukradkiem z pracy piszę, bo w domu pewnie nie będzie kiedy :/ No wlaśnie nic, ostatnio coś przy niej wspomniałam na ten temat, a ona mówi, że jak to?? Że on jest wrażliwy, on nie da rady, a to a tamto ![]() Powiedziałam jeż, że to on sam zdecyduje czy chce tam być, czy nie I jej zapowiedziałam, że ma się na porodówce nie pokazywać (a ona to najbardziej lubi wtryniać nos tam, gdzie nie trzeba). Cytat:
) Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

poza tym jestem ciągle zmęczona tym wstawaniem rano do pracy, chyba jeszcze miesiac i pójdę na zwolnienie; w pracy dostaną apopleksji

awaria sprzętu w przychodni. Dostałam skierowanie do innej dzisiaj mam zadzwonić, bo jak byłam wczoraj sie zapisać o 14.05 to pani w okienku powiedziała ze rejestracja do 14 i juz mnie nie zapisze 

Może będę się trzymać jednego i już sprawdzonego bo wydam stówkę i będę niezadowolona
musi być 60
w sferze marzeń 58

u mnie dopiero 17tyg
sup er kochana! ja też się smaruję cudem gerbera i oliwka dodatkowo i na razie odpukać tfu tfu nic
) chwilowo dzięki niej, boję się mniej, i jej obecność wpływa na mnie kojąco