Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 12:13   #4771
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

u mnie sprzatanko zaplanowane dzisiaj rowniez...tzn ja juz swoje zrobilam kuchnia i jadalnia sprzatnieta a odkurzac w domu bedzie TZ (dzieki Kubusewa, moj TZ nabral sie na to ze odkurzanie nie zawsze wskazane ....i to lyknal zreszta ja tak czy inaczej odkurzac nie cierpie.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:14   #4772
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a mnie mdli na samą myśl.. dlateog pieke ciasta, zebym miała co jesc na rodzinnym grilu
ja bym ciasta chyba nie przelknela teraz .... niby odrzuca mnie od miesa, ale zjem filety z kuraka i kielkaski, ale np wolowiny bym juz nie zjadla a jadlam ja chetnie rzeczywiscie sie w ciazy wszystko zmienia ... a odkad jestem w ciazy to jem tyle zup co chyba przez cale zycie do tej pory nie zjadlam
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:18   #4773
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja bym ciasta chyba nie przelknela teraz .... niby odrzuca mnie od miesa, ale zjem filety z kuraka i kielkaski, ale np wolowiny bym juz nie zjadla a jadlam ja chetnie rzeczywiscie sie w ciazy wszystko zmienia ... a odkad jestem w ciazy to jem tyle zup co chyba przez cale zycie do tej pory nie zjadlam
ja jestem zupowy potwór ... nawet w ciązy
ale nieee jednak grilowane mieso to jest ostatnia rzez o jakiej teraz marze
ale zupą nie pogardze .... ciekawe czy tesciowa pomysala o tym
Stary 2011-09-03, 12:21   #4774
rybka13
Zakorzenienie

Hej
A ja nie wiem na co mam dziś ochotę, ja jak coś raz zjem to potem juz coś nowego musi być, więc kończą mi się powoli pomysły na obiad... chodzą jeszcze za mną kopytka, ale nie mam żadnej maszynki żeby ziemniaki przetrzeć... więc nie wiem co dziś zrobię, chyba poczekam aż zgłodnieje, wtedy pomysły mi się rodzą

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cieszę się, że mnie od niczego nie odrzuca i mogę zjeść wszystko na co mam ochotę Współczuje tym, które nie mogą tak Ja mogę wszystko, żeby tylko było...
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:21   #4775
cziqua
Zadomowienie

Jak na razie mnie też od jedzonka nie odrzuca jedynie papieroski rzuciłam z dnia na dzień z czego się cieszę a na gazie właśnie ogórkowa się gotuje mniami

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:35   #4776
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

ja juz kure do piekarnika wsadzilam juz ja czuc i cozsnek chyba w calej klatce ale co tam ;] okno umylam bo chce nowa firane powiesic ;]

ubrania wyciągnelam z szafki i zelazko i deska -teraz kopa potrzebuje;p

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 13:43   #4777
cziqua
Zadomowienie

mmmm kurczak w czosnku miodzio uwielbiam czosnek:P

ostatniomnie naszło na pierogi ruskie i skończyło się dniem spędzonym w kuchni i pełnym zamrażalnikiem pierogów i pretensjami do mamy że nie ostrzegła że tyle z tym zabawy ale smaczne wyszły

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:28   #4778
emigra
Zakorzenienie

A u nas juz zupka ugotowana, zaraz wciagne drugi talerz jestem zla bo tutaj ciezko mi znalezc smaczna marchewke .... wszystkie takie gorzkawe sa.

Teraz poodpoczywam troszke po jedzonku i potem biore sie za prasowanie

Gizmiatko, kura w czosnku
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-03, 14:35   #4779
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a ja chyba tez pojade poleżakować
choć powaznie mnie mydli.. ale nie jade z gołymi ręcami
pieke wlasnie 2 ciasta
Przywieź mi

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
a jakie imie macie dla dziewczynki ??

no to widze ze niedaleko siebie mieszkamy - ja zabrze/bytom
A kilka, mnie od zawsze Joasia się podobała i w sumie mężowi tez ok, więc będę wierciła dziurę w brzuchu jakby co Do tego Ewa, Malwinka, Milenka (chociaż Agatka na drugie tak ma).

A ja Będzin, taka bardzo fałszywa Ślązaczka ze mnie Ale ze Ślązakami pracuję

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
To my chyba jesteśmy jacyś bardzo zdecydowani, bo mamy jedno imię dla chłopca i jedno dla dziewczynki od dłuuuuugiego już czasu (jak jeszcze nawet nie planowaliśmy dzidziusia .)
Jakie???
Ja dla chłopca to ew. Miłosz, ale mąż nosem kręci... A mnie imię z nazwiskiem musi grać

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
u mnie sprzatanko zaplanowane dzisiaj rowniez...tzn ja juz swoje zrobilam kuchnia i jadalnia sprzatnieta a odkurzac w domu bedzie TZ (dzieki Kubusewa, moj TZ nabral sie na to ze odkurzanie nie zawsze wskazane ....i to lyknal zreszta ja tak czy inaczej odkurzac nie cierpie.

Zapraszam do mnie, ja lubię odkurzać, a ty umyjesz podłogę a potem u ciebie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Hej
A ja nie wiem na co mam dziś ochotę, ja jak coś raz zjem to potem juz coś nowego musi być, więc kończą mi się powoli pomysły na obiad... chodzą jeszcze za mną kopytka, ale nie mam żadnej maszynki żeby ziemniaki przetrzeć... więc nie wiem co dziś zrobię, chyba poczekam aż zgłodnieje, wtedy pomysły mi się rodzą

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cieszę się, że mnie od niczego nie odrzuca i mogę zjeść wszystko na co mam ochotę Współczuje tym, które nie mogą tak Ja mogę wszystko, żeby tylko było...
Zrób pizzę. Ja po swoim wczorajszym sukcesie pizzę reklamuję ile wlezie Wg przepisu koleżanki z pracy (tylko nie szczypta soli do ciasta, a pół płaskiej łyżeczki, może ciut mniej - szczypta za mało zdecydowanie):
http://kuchenkowo.blogspot.com/2011/...eczarkami.html
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:40   #4780
tikki85
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29180152]
Jakie???
Ja dla chłopca to ew. Miłosz, ale mąż nosem kręci... A mnie imię z nazwiskiem musi grać
[/QUOTE]
Adrian i Kornelia
To zrozumiałe, że imię musi grać z nazwiskiem . A nie np. jak ktoś ma na nazwisko Piotr i na imię Piotr .
Stary 2011-09-03, 14:45   #4781
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Znałam szymona szymczaka :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:50   #4782
Capsta
Raczkowanie

Kupiłam dziś pierwsze spodnie ciążowe. Jeszcze nie widać u mnie brzuszka, ale ilekroć siadam rozpinam spodnie żeby nie czuć ucisku na brzuch. Podejrzewałam, że nadejdzie moment, kiedy zapomnę o zapięciu spowrotem, wstanę i pójdę tak do ludzi. No i dziś właśnie sytuacja taka miała miejsce: wysiadłam z samochodu i spacerkiem powędrowałam na uczelnię "rozbebeszona". Zorientowałam się stojąc już na korytarzu pod dziekanatem... Tak więc mam już jedną parę wygodnych spodni. Może za kilka dni lub 2-3 tygodnie kupię drugą. Nie chcę uszczuplać portfela w zbyt szybkim tempie
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:15   #4783
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś pierwsze spodnie ciążowe. Jeszcze nie widać u mnie brzuszka, ale ilekroć siadam rozpinam spodnie żeby nie czuć ucisku na brzuch. Podejrzewałam, że nadejdzie moment, kiedy zapomnę o zapięciu spowrotem, wstanę i pójdę tak do ludzi. No i dziś właśnie sytuacja taka miała miejsce: wysiadłam z samochodu i spacerkiem powędrowałam na uczelnię "rozbebeszona". Zorientowałam się stojąc już na korytarzu pod dziekanatem... Tak więc mam już jedną parę wygodnych spodni. Może za kilka dni lub 2-3 tygodnie kupię drugą. Nie chcę uszczuplać portfela w zbyt szybkim tempie
Ja juz od 10 czy 11 tc nosze jeansy ciazowe, bo tak mnie wzsytskie spodnie uciskaly.... ale kupilam w h&m ciazowki i sa dopasowane - rurki. Teraz chce poszukac szerszego fasonu
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-03, 15:56   #4784
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
My tez mielismy juz chyba z dwa lata przed ciaza dla corci Julia a dla synka tez od dlugiego czasu Beniamin, ale teraz mi sie synkowe zmienilo i Beniamin mi sie tak nie podoba i chyba bedzie Sebastian albo Dominik
tez bym chciala julie ale juz jedna jest w rodzinie i nie wiem
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29180152]
A kilka, mnie od zawsze Joasia się podobała i w sumie mężowi tez ok, więc będę wierciła dziurę w brzuchu jakby co Do tego Ewa, Malwinka, Milenka (chociaż Agatka na drugie tak ma).

[/QUOTE]
ja też Miloszek ale raczej na drugie:P
Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Adrian i Kornelia
a Kornel?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 16:26   #4785
negila
Rozeznanie

A więc my już po wizycie. Tego usg nie zapomnę chyba do końca życia, dawno się już tak nie wystraszyłam...
Położyłam się badanie się zaczęło lekarz namierzył malucha zobaczyłam główkę brzuszek ale ani jednego ruchu nie słyszę serduszka...serce zaczęło mi walić jak głupie, pobladłam, na całe szczęście po jakiś 30 sekundach zobaczyłam jak rusza rączkami. mówię wam to było najdłuższe 30 sekund jakie wyczekałam w życiu! następny zawał jak szukał serduszka słyszymy bicie ale takie dziwne przerywane nierówne- okazało się że mały ucieka nie da się zbadać.
dr pomierzył i wszystko w normie, przezierność w normie, serducho 154/min CRL 69 mm, waga 71 g(jakoś dużo?) cztery kończyny są głowa jest
dr bardzo fajny i przyjemny szkoda tylko że badanie było takie krótkie bo z tych całych nerwów niewiele pamiętam
maluch nie bardzo chciał współpracować mało się ruszał co mój mąż określił że może po prostu mały leń rośnie, ale za to dobrze wychowany bo pomachał tatusiowi najważniejsze że wszystko dobrze, kamień spadł mi z serca

datę mi przesuną 4 dni do przodu czyli na 9 marca.

zdjęciami się pochwalę jak tylko je zeskanuję

dzisiaj byłam rano w laboratorium porobić badania i godz temu już dzwoniła pani że muszę je wszystkie powtórzyć bo nie wyszły

Edytowane przez negila
Czas edycji: 2011-09-03 o 16:31
negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 16:36   #4786
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość

A więc my już po wizycie. Tego usg nie zapomnę chyba do końca życia, dawno się już tak nie wystraszyłam...
Położyłam się badanie się zaczęło lekarz namierzył malucha zobaczyłam główkę brzuszek ale ani jednego ruchu nie słyszę serduszka...serce zaczęło mi walić jak głupie, pobladłam, na całe szczęście po jakiś 30 sekundach zobaczyłam jak rusza rączkami. mówię wam to było najdłuższe 30 sekund jakie wyczekałam w życiu! następny zawał jak szukał serduszka słyszymy bicie ale takie dziwne przerywane nierówne- okazało się że mały ucieka nie da się zbadać.
dr pomierzył i wszystko w normie, przezierność w normie, serducho 154/min CRL 69 mm, waga 71 g(jakoś dużo?) cztery kończyny są głowa jest
dr bardzo fajny i przyjemny szkoda tylko że badanie było takie krótkie bo z tych całych nerwów niewiele pamiętam
maluch nie bardzo chciał współpracować mało się ruszał co mój mąż określił że może po prostu mały leń rośnie, ale za to dobrze wychowany bo pomachał tatusiowi najważniejsze że wszystko dobrze, kamień spadł mi z serca

datę mi przesuną 4 dni do przodu czyli na 9 marca.

zdjęciami się pochwalę jak tylko je zeskanuję

dzisiaj byłam rano w laboratorium porobić badania i godz temu już dzwoniła pani że muszę je wszystkie powtórzyć bo nie wyszły
Moje dziecko tez nie ruszalo sie na usg we wtorek - tzn ja nie umialam tego zauwazyc, ale lekarz mowil ze wszystko dobrze, serduszko slyszalam i pieknie szybko bilo ciekawe jak u mnie bedzie wygladalo badanie w czwartek .... mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-03, 16:59   #4787
Dragusia88
Zakorzenienie

Kurde zdołowałam się siostra tż nam napisała, że moglismy się wstrzymać z informowaniem wszystkich do 3 mc bo mamy tylko testy z krwi, a trzeba dzidziusia zobaczyc, serduszko posluchac, a do 4mc wszystko może się zdarzyc, ze ona w 3mc powiedziala a kupowala w 6 żeby nie zapeszyc. Mowie jej ze chcielismy się moc już oficjalnie cieszyc a nie ukrywac, po za tym co to ma do rzeczy czy się powie czy się kupi? Jak kupie to będzie zle tak? Przykro mi się zrobilo bo kto jak kto ale ona powinna wiedziec ze kobiecie w ciazy nie mowi się ze z jej dzieckiem będzie cos nie tak tez bym chciala mieć już usg ale musze poczekac pare dni jeszcze nic nie zrobie, kurde czlowiek się stara myslec tylko o dobrych rzeczach nie myslec ze cokolwiek by poszlo zle a tu się zawsze ktos „zyczliwy”znajdzie.

Stary 2011-09-03, 17:13   #4788
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
Kurde zdołowałam się siostra tż nam napisała, że moglismy się wstrzymać z informowaniem wszystkich do 3 mc bo mamy tylko testy z krwi, a trzeba dzidziusia zobaczyc, serduszko posluchac, a do 4mc wszystko może się zdarzyc, ze ona w 3mc powiedziala a kupowala w 6 żeby nie zapeszyc. Mowie jej ze chcielismy się moc już oficjalnie cieszyc a nie ukrywac, po za tym co to ma do rzeczy czy się powie czy się kupi? Jak kupie to będzie zle tak? Przykro mi się zrobilo bo kto jak kto ale ona powinna wiedziec ze kobiecie w ciazy nie mowi się ze z jej dzieckiem będzie cos nie tak tez bym chciala mieć już usg ale musze poczekac pare dni jeszcze nic nie zrobie, kurde czlowiek się stara myslec tylko o dobrych rzeczach nie myslec ze cokolwiek by poszlo zle a tu się zawsze ktos „zyczliwy”znajdzie.
sorry ale nie znosze takiego gadania to czy powiesz zaraz po pozytywnym tescie czy dopiero w 4 m-cu nie ma nic do tego jak przebiegac bedzie Twoja ciaza .... to czy i kiedy poinformujecie o ciazy powinno byc tylko i wylacznie Wasza sprawa i nikomu nic do tego. To ze oni informowali w 4 miesiacu nie znaczy ze i Wy macie tyle czekac Moja mama i tesciowa dowiedzialy sie w dniu kiedy ujrzelismy 2 kreski na tescie i bardzo mnie wspieraly, tez zdarzylo sie ze uslyszalam ''nie rozpedzaj sie tak bo moze sie to czy to zdarzyc'' ale bez przesady.... znajomym tez powiedzielismy szybko bo jakos w 6-7 tc. Prawda jest niestety taka ze i w 8 i 9 miesiacu moze sie cos stac, wiec dla mnie takie gadanie ze cos za szybko sie powiedzialo, kupilo pomyslalo jest bez sensu i tylko irytuje i wpedza w panike ciezarne ...
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-03, 17:19   #4789
negila
Rozeznanie

Cytat:
ps ja gdzies na necie cyztalam ze,zebyz ajsc w ciaze trzeba miec tsh mniejsze niz 2 ...ale czy to prawda- widze ze wiecej nas tu z choroba haschimoto
na się udało przy prawie 6

prince_polo a moze jeszcze na wszelki wypadek się skontaktuj z jakimś radcą. może akurat podpowie jakieś inne rozwiązanie. ja bym próbowała

gratuluję serdecznie nowym mamusiom

Cytat:
ja juz kure do piekarnika wsadzilam juz ja czuc i cozsnek chyba w calej klatce ale co tam ;]
ja dzisiaj w nocy po drodze do wc wymyśliłam sobie sałatkę warzywną i sie zaraz za nią chyba zabiorę

Cytat:
Moje dziecko tez nie ruszalo sie na usg we wtorek - tzn ja nie umialam tego zauwazyc, ale lekarz mowil ze wszystko dobrze, serduszko slyszalam i pieknie szybko bilo ciekawe jak u mnie bedzie wygladalo badanie w czwartek .... mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku
mimo wszystko stresująca sytuacja, tym bardziej że w tym okresie podobno wiercą się niesamowicie a u nas to pierwsze usg. Emigra będzie dobrze, napewno

Cytat:
ależ mnie takie "dobre rady" denerwują. To że oni nie informowali to nie znaczy że wy musicie robić tak samo jak oni. Wiem że to przykre ale ja bym sie nie przejmowała. To jest wasza ciążą i wasza decyzja.cieszycie się i macie do tego prawo i nikt nie powinien wam tłumaczyć jak macie to robić. głowa do góry i nie myśleć o tym!!!

Stary 2011-09-03, 17:32   #4790
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

oo sałatka ziemniaczana hmmm juz mialam super haha ja w ogole sałatki uwielbiam, ostanio jem sałatki i owoce jakos mieso rzadko kiedy. Ale do fast foodów mnie tez ciagnie - ale staram sie unikac ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 17:34   #4791
Dragusia88
Zakorzenienie

no nie mysle juz,wygadalma sie koniec. tworze dalsza czesc wypraki ;p kometyki,apteczka, pokoik ;p

Stary 2011-09-03, 17:39   #4792
negila
Rozeznanie

za mną chodzi jeszcze kanapka z kfc

Stary 2011-09-03, 17:45   #4793
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
agabi a jak pepowinke widac slicznie

price polo idz do prawnika

Agnes jakie ozdoby? gdzies cos przegapilam przypomnij

kubusiewa zawsze mozesz zwalic na nienaturalna pozycje przy odkurzaniu

No to kupilam sobie dzis smalec ze skwarkami mmmmmmmmmmm i dogodzilam sobie hihihi
Teraz lazi za mna zupa szczawiowa

o ozdoby do dekorowania pudełek, mw. takie jak są na pracach na moim blogu
Stary 2011-09-03, 17:48   #4794
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Kurde zdołowałam się siostra tż nam napisała, że moglismy się wstrzymać z informowaniem wszystkich do 3 mc bo mamy tylko testy z krwi, a trzeba dzidziusia zobaczyc, serduszko posluchac, a do 4mc wszystko może się zdarzyc, ze ona w 3mc powiedziala a kupowala w 6 żeby nie zapeszyc.
Dobrze mieć taką Panią Dobra Rada... 1000 km od siebie, tam gdzie telefonia komórkowa nie sięga. Nie słuchaj jej i już
Każdy ma prawo dzielić się swoimi nowinami kiedy ma na to ochotę i z kim chce. W naszej polskiej kulturze nie obowiązują żadne normy dotyczące zasad informowania rodziny o szansie na pojawienie się nowego jej członka. Jeśli będzie miała więcej takich mądrości do przekazania to lepiej ją omijaj, bo szkoda nerwów
Stary 2011-09-03, 17:51   #4795
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też zakup pierwszych spodni ciążowych mam za sobą, zamówiłam sobie na all, o takie http://allegro.pl/wizytowe-spodnie-c...769317610.html
Stary 2011-09-03, 17:55   #4796
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
Ja też zakup pierwszych spodni ciążowych mam za sobą, zamówiłam sobie na all, o takie http://allegro.pl/wizytowe-spodnie-c...769317610.html
Ładne te spodnie i cena też wyjątkowo niska. Przymierzałaś już spodnie tego producenta, żeby mieć pewność, że dobrze leżą?
Stary 2011-09-03, 17:55   #4797
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Się kochana nie dołuj takim głupim gadaniem a swoją drogą jakby nam się cosik złego przydarzyło tfu tfu tfu to tak czy tak powiedziałabym rodzicom, więc nie widzę sensu ukrywania ciaży do 4 m-ca.
Stary 2011-09-03, 17:56   #4798
Dragusia88
Zakorzenienie

skonczylam wyprawke
Pokoik
- Szafka lub komoda
- Osłona na szczebelki -
- 2szt. Rożek (becik) -
- Łóżeczko
- Materac

- pieluszki bawełniane (do przykrycia dziecka, gdy jest ciepło),
- pileuchy tetrowe (do przykrycia buzi dziecka na dworze po wyjściu ze szpitala).
- kocyki -
2 cienkie i 1 cieplejszy
- prześcieradełka -do wózka i łóżeczka
- ceratki pod prze
ścieradło do łóżeczka 2 szt. –
- pokrowiec frotte na przewijak -
-
śpiworek do spania -
- śpiworek do wózka
- Wózek
- Fotelik samochodowy
APTECZKA
- gencjana -
- rumianek -

- ma
ść nagietkowa -
- paracetamol

KOSMETYKI
  • mydło natłuszczające, bezzapachowe, delikatne;
  • oliwka dla niemowląt;
  • krem ochronny na pupę;
  • krem przeciw odparzeniom,
  • sterylne gaziki; Jałowe gaziki - Do przemywania buzi i oczek.
  • sól fizjologicznądo przemywania oczu i noska;
  • gazikinasączone spirytusem do przemywania pępka;
  • proszek do prania dla dzieci;np. Jelp, Lovela, Bobas, lub płatki mydlane.
  • puder, talk do zasypywania , Zasypka - Odradzana, bo podrażnia drogi oddechowe.
  • chusteczki pielęgnacyjne
  • Spirytus - 70 proc.Do pielęgnacji kikuta pępowiny.
AKCESORIA
  • myjka,którą można wyprać lub wygotować;
  • nożyczki dla niemowlątz zaokrąglonymi końcami do obcinania paznokci;
  • szczotka do włosów
  • termometr do wody,
  • pałeczki do czyszczenia uszu;
  • gruszka gumowa lub aspirator do czyszczenia noska;
  • termometr do pomiaru temperatury ciała;
  • wanienka do kąpieli;
  • podkład do kąpieli
Stelaż do ustawienia wanienki -
  • Leżaczek podtrzymujący dziecko -
  • Ręczniki -
  • Krem ochronny do buzi -
- Przewijak
- Waciki

- pledzik z ceratką do przewijania - na spacery, często jest w torbie do wózka

Stary 2011-09-03, 17:59   #4799
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładne te spodnie i cena też wyjątkowo niska. Przymierzałaś już spodnie tego producenta, żeby mieć pewność, że dobrze leżą?
tak już doszły i jestem zadowolona pasują już teraz i jak się brzuszek zwiększy też będą pasowały bo jest wszyta regulowana gumka i guziczek, więc bedzie można sobie powiększyć obwód w pasie co prawda były mi ciut za długie bo ja z tych niskich jestem, ale mam mamę krawcową i już są nawet skrócone
Stary 2011-09-03, 18:01   #4800
Kathi75
Zakorzenienie

agnes dzieki za oswiecenie ja mysle takie info zrobic jak sie dziecko urodzi na ladnej karteczce wlasnej roboty dla najblizszych

<Dragusia ja bym walnela takiej siostrze , wybacz ale masz prawo zadzic swoim zyciem jak chcesz i informowac o nim kogo i kiedy chcesz a siostra powinna pogratulowac i razem sie cieszyc

emigra pewnie spal dzidzius , ciesz sie ze nie kazali ci latac dookola zeby sie obudzilo hihi mi tak kiedys kazal lekarz , szybki spacerek i spowrotem na badanko

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości