|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
u mnie sprzatanko zaplanowane dzisiaj rowniez...tzn ja juz swoje zrobilam kuchnia i jadalnia sprzatnieta a odkurzac w domu bedzie TZ (dzieki Kubusewa, moj TZ nabral sie na to ze odkurzanie nie zawsze wskazane ....i to lyknal
zreszta ja tak czy inaczej odkurzac nie cierpie.
|
|
|
|
#4772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rzeczywiscie sie w ciazy wszystko zmienia ... a odkad jestem w ciazy to jem tyle zup co chyba przez cale zycie do tej pory nie zjadlam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nieee jednak grilowane mieso to jest ostatnia rzez o jakiej teraz marze ale zupą nie pogardze .... ciekawe czy tesciowa pomysala o tym |
|
|
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() A ja nie wiem na co mam dziś ochotę, ja jak coś raz zjem to potem juz coś nowego musi być, więc kończą mi się powoli pomysły na obiad... chodzą jeszcze za mną kopytka, ale nie mam żadnej maszynki żeby ziemniaki przetrzeć... więc nie wiem co dziś zrobię, chyba poczekam aż zgłodnieje, wtedy pomysły mi się rodzą ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cieszę się, że mnie od niczego nie odrzuca i mogę zjeść wszystko na co mam ochotę Współczuje tym, które nie mogą tak Ja mogę wszystko, żeby tylko było...
|
|
|
|
#4775 |
|
Zadomowienie
|
Jak na razie mnie też od jedzonka nie odrzuca
jedynie papieroski rzuciłam z dnia na dzień z czego się cieszę a na gazie właśnie ogórkowa się gotuje mniami
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz kure do piekarnika wsadzilam juz ja czuc i cozsnek chyba w calej klatce ale co tam ;] okno umylam bo chce nowa firane powiesic ;]
ubrania wyciągnelam z szafki i zelazko i deska -teraz kopa potrzebuje;p
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4777 |
|
Zadomowienie
|
mmmm kurczak w czosnku
miodzio uwielbiam czosnek:P ostatniomnie naszło na pierogi ruskie i skończyło się dniem spędzonym w kuchni i pełnym zamrażalnikiem pierogów i pretensjami do mamy że nie ostrzegła że tyle z tym zabawy ale smaczne wyszły
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas juz zupka ugotowana, zaraz wciagne drugi talerz
jestem zla bo tutaj ciezko mi znalezc smaczna marchewke .... wszystkie takie gorzkawe sa. Teraz poodpoczywam troszke po jedzonku i potem biore sie za prasowanie Gizmiatko, kura w czosnku
|
|
|
#4779 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do tego Ewa, Malwinka, Milenka (chociaż Agatka na drugie tak ma).A ja Będzin, taka bardzo fałszywa Ślązaczka ze mnie Ale ze Ślązakami pracuję Cytat:
Ja dla chłopca to ew. Miłosz, ale mąż nosem kręci... A mnie imię z nazwiskiem musi grać ![]() Cytat:
Zapraszam do mnie, ja lubię odkurzać, a ty umyjesz podłogę a potem u ciebie ![]() Cytat:
Wg przepisu koleżanki z pracy (tylko nie szczypta soli do ciasta, a pół płaskiej łyżeczki, może ciut mniej - szczypta za mało zdecydowanie):http://kuchenkowo.blogspot.com/2011/...eczarkami.html |
|||||
|
|
|
#4780 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29180152]
Jakie??? Ja dla chłopca to ew. Miłosz, ale mąż nosem kręci... A mnie imię z nazwiskiem musi grać ![]() [/QUOTE] Adrian i Kornelia To zrozumiałe, że imię musi grać z nazwiskiem . A nie np. jak ktoś ma na nazwisko Piotr i na imię Piotr |
|
|
|
#4781 |
|
Konto usunięte
|
Znałam szymona szymczaka :d
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam dziś pierwsze spodnie ciążowe. Jeszcze nie widać u mnie brzuszka, ale ilekroć siadam rozpinam spodnie żeby nie czuć ucisku na brzuch. Podejrzewałam, że nadejdzie moment, kiedy zapomnę o zapięciu spowrotem, wstanę i pójdę tak do ludzi. No i dziś właśnie sytuacja taka miała miejsce: wysiadłam z samochodu i spacerkiem powędrowałam na uczelnię "rozbebeszona". Zorientowałam się stojąc już na korytarzu pod dziekanatem... Tak więc mam już jedną parę wygodnych spodni. Może za kilka dni lub 2-3 tygodnie kupię drugą. Nie chcę uszczuplać portfela w zbyt szybkim tempie
|
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29180152] A kilka, mnie od zawsze Joasia się podobała i w sumie mężowi tez ok, więc będę wierciła dziurę w brzuchu jakby co Do tego Ewa, Malwinka, Milenka (chociaż Agatka na drugie tak ma).Ja dla chłopca to ew. Miłosz, ale mąż nosem kręci... A mnie imię z nazwiskiem musi grać ![]() [/QUOTE] ja też Miloszek ale raczej na drugie:P a Kornel?
|
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
A więc my już po wizycie. Tego usg nie zapomnę chyba do końca życia, dawno się już tak nie wystraszyłam... Położyłam się badanie się zaczęło lekarz namierzył malucha zobaczyłam główkę brzuszek ale ani jednego ruchu nie słyszę serduszka...serce zaczęło mi walić jak głupie, pobladłam, na całe szczęście po jakiś 30 sekundach zobaczyłam jak rusza rączkami. mówię wam to było najdłuższe 30 sekund jakie wyczekałam w życiu! następny zawał jak szukał serduszka słyszymy bicie ale takie dziwne przerywane nierówne- okazało się że mały ucieka nie da się zbadać. dr pomierzył i wszystko w normie, przezierność w normie, serducho 154/min CRL 69 mm, waga 71 g(jakoś dużo?) cztery kończyny są głowa jest ![]() dr bardzo fajny i przyjemny szkoda tylko że badanie było takie krótkie bo z tych całych nerwów niewiele pamiętam ![]() maluch nie bardzo chciał współpracować mało się ruszał co mój mąż określił że może po prostu mały leń rośnie, ale za to dobrze wychowany bo pomachał tatusiowi najważniejsze że wszystko dobrze, kamień spadł mi z sercadatę mi przesuną 4 dni do przodu czyli na 9 marca. zdjęciami się pochwalę jak tylko je zeskanuję ![]() dzisiaj byłam rano w laboratorium porobić badania i godz temu już dzwoniła pani że muszę je wszystkie powtórzyć bo nie wyszły
Edytowane przez negila Czas edycji: 2011-09-03 o 16:31 |
|
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe jak u mnie bedzie wygladalo badanie w czwartek .... mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku
|
|
|
|
#4787 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde zdołowałam się
siostra tż nam napisała, że moglismy się wstrzymać z informowaniem wszystkich do 3 mc bo mamy tylko testy z krwi, a trzeba dzidziusia zobaczyc, serduszko posluchac, a do 4mc wszystko może się zdarzyc, ze ona w 3mc powiedziala a kupowala w 6 żeby nie zapeszyc. Mowie jej ze chcielismy się moc już oficjalnie cieszyc a nie ukrywac, po za tym co to ma do rzeczy czy się powie czy się kupi? Jak kupie to będzie zle tak? Przykro mi się zrobilo bo kto jak kto ale ona powinna wiedziec ze kobiecie w ciazy nie mowi się ze z jej dzieckiem będzie cos nie tak tez bym chciala mieć już usg ale musze poczekac pare dni jeszcze nic nie zrobie, kurde czlowiek się stara myslec tylko o dobrych rzeczach nie myslec ze cokolwiek by poszlo zle a tu się zawsze ktos „zyczliwy”znajdzie.
|
#4788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4789 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
prince_polo a moze jeszcze na wszelki wypadek się skontaktuj z jakimś radcą. może akurat podpowie jakieś inne rozwiązanie. ja bym próbowała gratuluję serdecznie nowym mamusiom ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4790 |
|
Zakorzenienie
|
oo sałatka ziemniaczana hmmm juz mialam super haha ja w ogole sałatki uwielbiam, ostanio jem sałatki i owoce jakos mieso rzadko kiedy. Ale do fast foodów mnie tez ciagnie - ale staram sie unikac ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
no nie mysle juz,wygadalma sie koniec. tworze dalsza czesc wypraki ;p kometyki,apteczka, pokoik ;p
|
#4792 |
|
Rozeznanie
|
za mną chodzi jeszcze kanapka z kfc
|
|
|
|
#4793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ozdoby do dekorowania pudełek, mw. takie jak są na pracach na moim blogu
|
|
|
|
|
#4794 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Każdy ma prawo dzielić się swoimi nowinami kiedy ma na to ochotę i z kim chce. W naszej polskiej kulturze nie obowiązują żadne normy dotyczące zasad informowania rodziny o szansie na pojawienie się nowego jej członka. Jeśli będzie miała więcej takich mądrości do przekazania to lepiej ją omijaj, bo szkoda nerwów |
|
|
|
|
#4795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4796 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a swoją drogą jakby nam się cosik złego przydarzyło tfu tfu tfu to tak czy tak powiedziałabym rodzicom, więc nie widzę sensu ukrywania ciaży do 4 m-ca.
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
skonczylam wyprawke
![]() Pokoik - Szafka lub komoda - Osłona na szczebelki - - 2szt. Rożek (becik) - - Łóżeczko - Materac - pieluszki bawełniane (do przykrycia dziecka, gdy jest ciepło), - pileuchy tetrowe (do przykrycia buzi dziecka na dworze po wyjściu ze szpitala). - kocyki - 2 cienkie i 1 cieplejszy - prześcieradełka -do wózka i łóżeczka - ceratki pod prześcieradło do łóżeczka 2 szt. – - pokrowiec frotte na przewijak - - śpiworek do spania - - śpiworek do wózka - Wózek - Fotelik samochodowy APTECZKA - gencjana - - rumianek - - maść nagietkowa - - paracetamol KOSMETYKI
- Waciki - pledzik z ceratką do przewijania - na spacery, często jest w torbie do wózka
|
#4799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co prawda były mi ciut za długie bo ja z tych niskich jestem, ale mam mamę krawcową i już są nawet skrócone
|
|
#4800 |
|
Zakorzenienie
|
agnes
dzieki za oswiecenie ja mysle takie info zrobic jak sie dziecko urodzi na ladnej karteczce wlasnej roboty dla najblizszych<Dragusia ja bym walnela takiej siostrze , wybacz ale masz prawo zadzic swoim zyciem jak chcesz i informowac o nim kogo i kiedy chcesz a siostra powinna pogratulowac i razem sie cieszyc emigra pewnie spal dzidzius , ciesz sie ze nie kazali ci latac dookola zeby sie obudzilo hihi mi tak kiedys kazal lekarz , szybki spacerek i spowrotem na badanko |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.

zreszta ja tak czy inaczej odkurzac nie cierpie.

na rodzinnym grilu
rzeczywiscie sie w ciazy wszystko zmienia ... a odkad jestem w ciazy to jem tyle zup co chyba przez cale zycie do tej pory nie zjadlam 

jestem zla bo tutaj ciezko mi znalezc smaczna marchewke ....
wszystkie takie gorzkawe sa.