|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
zyje
![]() super ze ci tak ladnie je, Lenka od kilku dni nie zje juz 150ml, ale widze,ze czeka na sloiczek. taaaa naprawilam :\ czytalam na necie jak to naprawic i popsulam lapka... dzis kupilam nowy... ![]() Cytat:
sto lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() kla ski:Dzis w CH karmilam mala jablkiem z bananem ale nie mialam lyzki wiec metalowa... masakra.. teraz juz pakuje jedna do torby... dalam jej sloiczek, bo nie chciala nawet 120ml mleka... teraz tez zjadla pol sloiczka i mleka praktycznie niec chce. Siostra przyleciala i nakupowala Lenie prezento: butki do raczkowania, 2 sukienki z 5 bluzeczek, smoczki do butelki, siatke na owoce, grzechotke z lamaze i takie kolo do siedzenia zeby dziekco nie upadlo, ale to za miesiac-dwa jak Lenka zacznie siedziec. Wczoraj kombinowalam, zeby naprawic klawiature i popsulam kompa:/ po prostu masakra... ale sie wkurzylam... Tz potrzebuje kompa, bo wysylalismy duzo cv przez internet. Kupilam laptopa, ale po hiszpansku jest i ma hiszpanska klawiature.. dziwnie tak... Jak tylko bedzie kasa to oddam starego kompa do naprawy... a mialam takie szczescie, ze TZ kazal wrzucic wszystko na dodatkowy dysk zewnetrzny... uff dobrze, ze nie stracilam zdjec mojej niuni itp...
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-03 o 18:48 |
|||||
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Nic tylko życzyć smacznego takiemu zajadace ![]() !!
|
|
#783 |
|
Rozeznanie
|
pila ktoras z was redsa jak karmi piersia? w sensie ze maly zasypia o 20 a budzi sie okolo 3 to moge wypic po karmieniu o tej 20 ??
|
|
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, my niedługo znikamy na imprezkę poślubną, mały już w kościele marudził więc wróciliśmy taksówką
Agus Iza Eirene, całuski dla Igorka Mai i Oliego! kwartalinka, mam nadzieję, że faktycznie Krzyś się nauczy pić z butelki z powrotem, nie chcę przestawać karmić piersią, chodziłoby tylko o ok. trzy karmienia tygodniowo... chociaż już sama nie wiem, czy na te studia wrócę, to się robi coraz bardziej skomplikowane ale żebym chociaż mogła czasem wyjść![]() buziaki, znikam! |
|
|
|
#785 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|||||
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo brawo dla Córci! ![]() u Filipa bywa tak, że śliniak czysty ale za to wszystko dookoła w jedzeniu
|
|
#787 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pozdrawiamy z wiktorkiem siostre też taką siostre chce![]() Cytat:
.. ale potem żeby się za bardzo nie stresowac po prostu ściagłam sobie mlesio przed browarkiem i byłam pewna że nawet jak wstanie to spoko bo mam w butelce ..Cytat:
o nie zdążyłam he he baw się dobrze prunelle |
|||
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
kolejny watek!!!! ![]()
|
#789 |
|
Wtajemniczenie
|
idę oglądać" mam talent"
![]() pierwszy odcinek dziś
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
tu jestes:P
prunellemilej zabawy ![]() Sprobowalam dac Lenie mleka z nowym firmowym smoczkiem i tez nie chciala jesc... plakala, plakala az jej dalam druga polowe kurczaka z warzywami i ryzem, ktora zjadla o 15 i z 1/4 sloika marchewki(ale to jej nie smakowalo) Nie chce mi jesc, szczegiolnie z butli pic... moze to zeby????? a to co dostalismy od ciotki tzn kilka rzeczy:Phttp://www.mothercare.com/Mothercare...elated-tab-3-5 http://www.mothercare.com/Tiny-Dinin..._rd_s=center-7
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-03 o 20:16 |
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Przesyłam pozdrowienia z Łeby
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
Dziekujemy wszystkim za życzonka i głosy
|
#793 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje dla Oliego Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zagłosowane Dobry wieczór ja dzisiaj pół dnia na szmacie leciałam więc nawet nie miałam czasu wcześniej usiąść dzisiaj pięknie spaliśmy od 20 do 7 ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#794 |
|
Rozeznanie
|
tajka fajne prezenciki
Zazdroszczę takiej siostry
|
|
#795 |
|
Rozeznanie
|
jeszcze troszke ma ale lepiej jest
ja spadam bo tz jest na noc |
|
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
:P teraz od 5 godizn spia hehe
jeszcze takie cos, mleka dla Lenki i kilka innych rzeczy Lena zadowolona![]() Probowalam dac kaszke z tym smoczkiem vari flow i Lenka nie chciala pic, bo nie lecialo dobrze, a dalam tylko lyzke na 120ml . Poszlam po recznie robiony smoczek i zjadla calosc tylko dodalam troche kaszki... wydaje mi sie, ze ona chce gestsze rzeczy niz mleko... eh nie wiem... Lenka nie spala od 15 do 21 a normalnie spi co 2-3 godziny... czasami co 1 i pol... juz padala ale za nic nie chciala zasnac. Wykapalismy ja o 20.30 i normalnie takiego szczesliwego dziecka nie widzialam od rana hehe, lubi jak jej sie buzie myje hehe to mylam z 20 minut,)
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-09-03 o 21:38 |
|
|
|
#797 |
|
Rozeznanie
|
Ja też uciekam spać
Dobranoc
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
chciałam poczytać co napisałyście
ale oczy mam jak za mgłą ![]() trzeba chyba jednak do łóżka się udać... doczytam jutro dobranoc
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
my dzis cały dzien na wsi u rodzicow trzeba korzystac z pogody ![]() gratulujemy poszedl glosik Cytat:
tu tez poszedl głosik lece spac bo ledwo żyję |
|
|
|
|
#800 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkie uciekają spać he he to i ja zmykam..
tajka super te wszystkie rzeczy które przywiozła Ci siostra ![]() a mój mały to tak jak Lenka... uwielbia jak mu myję buźkę he he cały czas przy okazji wyciąga języczek i smakuje mydlaną wodę he he.... a uhahany przy tym że aż się zanosi he he
|
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Ale Lenka ma prezencikow!!!
No no no! Jak cos szczegolnie przypadnie jej do gustu, to daj nam znac I koniecznie napisz jak bedzie z ta siatka do owocow, bo sama zastanawiam sie nad jej zakupem.
|
|
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do tego kola wsadzilam ja na sekundke i mimo tego ze sama nie siedzi ladnie sie bawila i naprawde duzo sie smiala , ale nie bede jej wkladac na razie, jeszcze troche az usiadzie sama![]() Smoczki jak na razie niewypal dla mnie;P
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
gratki dla Igorka i Majeczki
![]() Tajka- super prezenty. wczoraj kupiłam siatkę do ciumkania owoców z canpola i jest identyczna jak ta z mothercare ![]() Nadunia średnio lubi gotowe deserki owocowe, ale jak jej dałam banana, a potem brzoskwinie, to ciumkala uszczęśliwiona, aż musiałam dać dokładkę.
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#805 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Dopiero teraz udało mi się do Was dotrzeć - cały dzień pracowity miałam - natchnęłyście mnie na mega porządki Dodatkowo upiekłam ciasto, zrobiłam sałatkę, przygotowałam obiad i jeszcze na jutro przygotowałam mięsko i ziemniaczki sobie podszykowałam. W międzyczasie zaliczyłam spacer z Lenką i ślub znajomego z pracy męża, więc dzień intensywny maksymalnie. Dodatkowo wieczorem koncert "Papa dance" słuchałam przez okna. Jeszcze tam coś gra i światła migają...Wszystkim kończącym kolejne miesiące gratuluję!!! gosia - współczuję Ci -moja babcia zmarła 3 miesiące temu- dokładnie w urodziny mojego męża, to trudne i przykre - trzymajcie się!! tajka - fajne prezenciki ![]() Mam pytanie, ile łyżeczek manny sypiecie do gotowania jej do mleka, tak, aby podać przez butelkę?? Zrobiłam dziś Lence, ale nie chciała pić. Ona nie lubi pić z butli, ale mannę na mleku lubi, więc myślałam, że jakoś załapie, ale ta nic - ryk!!! A taka już głodna była, że w końcu zlitowałam się i dałam jej wszystko łyżeczką - zjadła 225ml Kurczę, może była za gęsta ta którą zrobiłąm, a może nie uda się przekonać mojej gwiazdy do butli. Coraz większego stresa mam w związku z tym bo już za 3 tygodnie wracam do pracy - no i jak jej dawać to mleko - łyżeczką![]()
Szymek Lenka Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-09-03 o 23:39 |
|
|
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my spalysmy bardzo niespokojnie, Lenka plakala 3 razy przez sen. O 3 obudzila sie wiec dalismy jej mleko... az 30ml
Pozniej wstala o 7.50 i zjadla z 20ml.... ale dodalam kaszki i wyszlo ze zjadla 90ml. Widac, ze glodna, ale nie chce jesc. Moze zeby... papki je normalnie a nawet wiecej. Dziasla nie wygladaja na popuchniete... Bede jej dodawac kaszki do kazdego posilku, az zacznie jesc normalna porcje. Ogolnie sie duzo smieje, ale tez maruda jest... Ide jej dac gruszki wlasnej roboty..
|
#807 | |||
|
Raczkowanie
|
Witajcie
My od samego rana juz na nogach czyli od 6.20 teraz mala drzemka a ja w tym czasie maseczka i mycie włosów![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Monti wszystkiego najlepszego dla Fabianka |
|||
|
|
|
#808 | |
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
my tez juz na nogach chleb juz sie piecze kawka wypita dzisiaj na obiad do tesciow, wiec nie musze nic robic Cytat:
ja dalam wczoraj pierwszy raz Olkowi i dosypałam jedna łyzeczke do butli z mlekiem ze 150ml wody i przez smoczek wieloprzepływowy mój nie chce jesc kaszy lyzeczka, a na poczatek to i tak trzeba po troszku dawac ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- łał montii Fabianek kończy dzisiaj pół roku, gratki jak ten czas leci |
|
|
|
|
#809 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U nas nocka jak każda. Pobudki co 2-3 godziny. Dziękujemy za życzenia i wczorajsze głosiki. No i prosimy się o dzisiejsze ![]() http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843 Zajrzę do was później
|
#810 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

:

kla ski:

i tak to jest
! Nic tylko życzyć smacznego takiemu zajadace 

kolejny watek!!!!