Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 18:01   #781
tajka88
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

zyje
Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak czytam o Waszych niejadkach to aż mi głupio :
super ze ci tak ladnie je, Lenka od kilku dni nie zje juz 150ml, ale widze,ze czeka na sloiczek.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość

tajka naprawiłaś już.. wracaj do nas..
taaaa naprawilam :\ czytalam na necie jak to naprawic i popsulam lapka... dzis kupilam nowy...
Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
I
Gosiu trzymajcie sie wyrazy współczucia
A Igorek dzisiaj o 23;05 kończy 6 miesięcy
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3816
spacja po pl
zaglosowane
sto lat
Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
wlasnie tz mi napisal ze jego babcia nie zyje 2 tyg temu pojechala do hospicjum bo nie dawala sobie rady, bo troche po narodzinach malego dowiedzielismy sie razem z nia ze ma raka
przykro mi

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
hehe Ada specjalnie dla ciebie. Mam nadzieję, że moderator nie wyłapie http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
za sekunde zaglosuje:P

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej a u nas nocka standardowo - o 4.30 pobudka zjadł i spaliśmy do 7... tylko...

mam masę roboty dziś więc tak na szybciutko

o dzięki za info w takim razie no ja będę od czasu do czasu dawać

chwalę się Oli kończy dziś o 21.15 5 miesięcy

Izunia gratulacje dla córci
sto lat
Cytat:
Dzień dobry

Czytam, że wasze maluszki tak ładnie śpią i strasznie wam zazdroszczę. U mnie jak zwykle pobudki co 2-3 godziny a od 5 nad ranem już co godzinę.

Maja dziś kończy 4 miesiąc, może coś jej się zmieni.

Podziwiam, że potrafi tyle zjeść. Ja jak małej dam dwa to połowę mi zwymiotuje.

Prosimy o głosik. Spacja po pl
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3843
najlepszegokla ski:

Dzis w CH karmilam mala jablkiem z bananem ale nie mialam lyzki wiec metalowa... masakra.. teraz juz pakuje jedna do torby... dalam jej sloiczek, bo nie chciala nawet 120ml mleka... teraz tez zjadla pol sloiczka i mleka praktycznie niec chce.

Siostra przyleciala i nakupowala Lenie prezento: butki do raczkowania, 2 sukienki z 5 bluzeczek, smoczki do butelki, siatke na owoce, grzechotke z lamaze i takie kolo do siedzenia zeby dziekco nie upadlo, ale to za miesiac-dwa jak Lenka zacznie siedziec.

Wczoraj kombinowalam, zeby naprawic klawiature i popsulam kompa:/ po prostu masakra... ale sie wkurzylam... Tz potrzebuje kompa, bo wysylalismy duzo cv przez internet. Kupilam laptopa, ale po hiszpansku jest i ma hiszpanska klawiature.. dziwnie tak...
Jak tylko bedzie kasa to oddam starego kompa do naprawy... a mialam takie szczescie, ze TZ kazal wrzucic wszystko na dodatkowy dysk zewnetrzny... uff dobrze, ze nie stracilam zdjec mojej niuni itp...

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-03 o 18:48
tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:03   #782
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
aga ja też mam to samo Oli je wszystko... co bym mu nie dała... zje... waży dużo wskoczył na 75centyl każdy jak go widzi to: ooo jaki duży... ale pediatra powiedziała żeby się nie przejmować karmić dalej tak samo i tyle. zupą kazała oszukiwać bo mniej kalorii no i co - owszem zupę zje ale musi poprawić mlekiem i tak to jest ja się cieszę bo widzę ile problemów mają dziewczyny co ich dzieci nie chcą jesć...
Cieszę się, że są na tym wątku takie łasuchy swoją drogą, Twój Oli to lepszy odkurzacz niż Filip ! Nic tylko życzyć smacznego takiemu zajadace gratuluję Wam 5 miesięcy !!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 18:44   #783
gosiawolna
Rozeznanie

pila ktoras z was redsa jak karmi piersia? w sensie ze maly zasypia o 20 a budzi sie okolo 3 to moge wypic po karmieniu o tej 20 ??
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:03   #784
prunelle
Wtajemniczenie

hej, my niedługo znikamy na imprezkę poślubną, mały już w kościele marudził więc wróciliśmy taksówką

Agus Iza Eirene, całuski dla Igorka Mai i Oliego!

kwartalinka, mam nadzieję, że faktycznie Krzyś się nauczy pić z butelki z powrotem, nie chcę przestawać karmić piersią, chodziłoby tylko o ok. trzy karmienia tygodniowo... chociaż już sama nie wiem, czy na te studia wrócę, to się robi coraz bardziej skomplikowane ale żebym chociaż mogła czasem wyjść

buziaki, znikam!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:07   #785
kasienkakg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Pochwalę się jeszcze moim zakupem. Kupiłam kojec, żeby mama nie musiała ciągle mieć na oku małego jak pojadę na zajęcia
A kupiłam taki:
http://allegro.pl/kojec-berber-count...795058292.html
Szkoda, że ciut większych nie było. Tzn. były, ale takie zagrody jak dla krów...
Piekny ten kojec!!!

Cytat:
1.chodziło mi o kaszkę mleczno ryżową nie daję jeszcze manny
od dziś powinnam no od jutra... muszę chyba kupić i zacząć...

2. szpinak zwykły mrożony rozdrobniony

i muszę powiedzieć że Oliemu bardzo smakowała moja zupka zjadł o 180ml (może więcej) i wytrzymał 2 godziny to sukces

i dałam mu popić troszkę jak Ego radziła

3. ja leję vanishem moczę prawie cały dzień lub noc i piorę. póki co spiera mi sie po 3-4praniu czasem po 2
Dziękuje bardzo za rady. Ja dodaje do mleka kleik ryzowy bananowy bez dodatku mleka, bo my jestesmy na bebilon pepti

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
ja czuję ranę troszkę. i miejsce nad i pod raną. takie dziwne uczucie, ni to ból ni ciągnięcie. ale nieprzyjemne i czasem jak mnie Mateusz kopnie to masakra. siniaki też mi się robią bardziej, na szczęście nie choruję co jest ewenementem bo normalnie przez 5 m-cy to ze 3 razy bym chora była

też mam siniaki i też mnie pobolewa okolica rany. nie wiem jak długo to będzie bolało. moją mamę boli na zmianę pogody do tej pory. 27 lat po cc

ja zamówiłam płyn wzmacniający do włosów z BU i niedawno odebrałam paczkę. wsadziłam gdzieś ten płyn i dopiero dziś mi się przypomniało że go mam i dziś przetestuję mam nadzieję że pomoże bo Mateusz ciągle moje kłaki w rączkach ma
Oj mam nadzieje,ze nas nie bedzie tak bolec na zmiane poody! Masakra Daj znac czy ten plyn wzmacniajacy do wlosow pomoze

Cytat:
wlasnie tz mi napisal ze jego babcia nie zyje 2 tyg temu pojechala do hospicjum bo nie dawala sobie rady, bo troche po narodzinach malego dowiedzielismy sie razem z nia ze ma raka masakra.................. .......................
Bardzo Wam współczuje

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak czytam o Waszych niejadkach to aż mi głupio Filip jest dosłownie wszystkożerny... Cokolwiek nie dostanie w obojętnie jakiej ilości to zje, je codzień rano mleko, kaszkę ze startymi owocami ok. 180 , domowy obiadek ok.150, słoiczek 125, a na noc 220 mleka zagęszczonego kleikiem + za dnia herbatka/soczek/woda Teraz co prawda zamiast drugiego obiadu będzie miał drugą kaszkę, bo ważyliśmy się kontrolnie po 2 tygodniach i Mały z powrotem przybiera!! Kamień spadł mi z serca... Możecie teraz pomyśleć, że go pasę, ale ma normalną wagę i wygląda jak normalnie półroczne dziecko
Super! Gratuluje! Moja Córcia ostatnio zaczela bardzo ladnie jesc. Praktycznie nic nie wypluwa i ma czysta buzie po jedzeniu, na sliniaku nie ma ani kropelki jedzenia. Ladnie przelyka. A jak buzie otwiera szeroko na nastepna porcje!
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:17   #786
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Super! Gratuluje! Moja Córcia ostatnio zaczela bardzo ladnie jesc. Praktycznie nic nie wypluwa i ma czysta buzie po jedzeniu, na sliniaku nie ma ani kropelki jedzenia. Ladnie przelyka. A jak buzie otwiera szeroko na nastepna porcje!

Ooo brawo dla Córci! u Filipa bywa tak, że śliniak czysty ale za to wszystko dookoła w jedzeniu

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:35   #787
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
zyje
super ze ci tak ladnie je, Lenka od kilku dni nie zje juz 150ml, ale widze,ze czeka na sloiczek.

taaaa naprawilam :\ czytalam na necie jak to naprawic i popsulam lapka... dzis kupilam nowy...
zaglosowane
sto lat
przykro mi

za sekunde zaglosuje:P

sto lat

najlepszegokla ski:

Dzis w CH karmilam mala jablkiem z bananem ale nie mialam lyzki wiec metalowa... masakra.. teraz juz pakuje jedna do torby... dalam jej sloiczek, bo nie chciala nawet 120ml mleka... teraz tez zjadla pol sloiczka i mleka praktycznie niec chce.

Siostra przyleciala i nakupowala Lenie prezento: butki do raczkowania, 2 sukienki z 5 bluzeczek, smoczki do butelki, siatke na owoce, grzechotke z lamaze i takie kolo do siedzenia zeby dziekco nie upadlo, ale to za miesiac-dwa jak Lenka zacznie siedziec.

Wczoraj kombinowalam, zeby naprawic klawiature i popsulam kompa:/ po prostu masakra... ale sie wkurzylam... Tz potrzebuje kompa, bo wysylalismy duzo cv przez internet. Kupilam laptopa, ale po hiszpansku jest i ma hiszpanska klawiature.. dziwnie tak...
Jak tylko bedzie kasa to oddam starego kompa do naprawy... a mialam takie szczescie, ze TZ kazal wrzucic wszystko na dodatkowy dysk zewnetrzny... uff dobrze, ze nie stracilam zdjec mojej niuni itp...
ufff jesteś.. o to wydatek miałaś jak tak
pozdrawiamy z wiktorkiem siostre.. fajnie ze prezenty lence przywiozła też taką siostre chce

Cytat:
pila ktoras z was redsa jak karmi piersia? w sensie ze maly zasypia o 20 a budzi sie okolo 3 to moge wypic po karmieniu o tej 20 ??
gosia ja tak zrobiłam jak mały wcześniej przesypiał te 6 czy 7 godzin i byłam tego pewna że nie wstanie do karmienia .. ale potem żeby się za bardzo nie stresowac po prostu ściagłam sobie mlesio przed browarkiem i byłam pewna że nawet jak wstanie to spoko bo mam w butelce..

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
hej, my niedługo znikamy na imprezkę poślubną, mały już w kościele marudził więc wróciliśmy taksówką

Agus Iza Eirene, całuski dla Igorka Mai i Oliego!

kwartalinka, mam nadzieję, że faktycznie Krzyś się nauczy pić z butelki z powrotem, nie chcę przestawać karmić piersią, chodziłoby tylko o ok. trzy karmienia tygodniowo... chociaż już sama nie wiem, czy na te studia wrócę, to się robi coraz bardziej skomplikowane ale żebym chociaż mogła czasem wyjść

buziaki, znikam!
hej miłej zabawyyyy o nie zdążyłam he he
baw się dobrze prunelle
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 19:54   #788
trzyrazyi
Zadomowienie

kolejny watek!!!!
Stary 2011-09-03, 19:57   #789
ada32
Wtajemniczenie

idę oglądać" mam talent"
pierwszy odcinek dziś
Stary 2011-09-03, 19:58   #790
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
kolejny watek!!!!
tu jestes:P

prunellemilej zabawy

Sprobowalam dac Lenie mleka z nowym firmowym smoczkiem i tez nie chciala jesc... plakala, plakala az jej dalam druga polowe kurczaka z warzywami i ryzem, ktora zjadla o 15 i z 1/4 sloika marchewki(ale to jej nie smakowalo)
Nie chce mi jesc, szczegiolnie z butli pic... moze to zeby?????

a to co dostalismy od ciotki tzn kilka rzeczy:P
http://www.mothercare.com/Mothercare...elated-tab-3-5
http://www.mothercare.com/Tiny-Dinin..._rd_s=center-7
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg agath_ruiz_summer_2010_032_000_LRG.jpg (65,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg RedKite_MyFirstSeat.jpg (54,3 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-03 o 20:16
Stary 2011-09-03, 20:45   #791
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny

Przesyłam pozdrowienia z Łeby
Stary 2011-09-03, 20:46   #792
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Dziekujemy wszystkim za życzonka i głosy

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 20:58   #793
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
witam u nas noc super z jedna pobudka o 3 a pozniej po 7 i juz nie spimy od tego momentu
gosiu super że nocka już lepsza malenki czuje się już lepiej? Katarek przeszedł?

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas też całkiem fajne spanie do 8.30 z pobudkami na jedzenie o 3 i 6 a teraz mały znów marudny i chyba spać pójdzie, a ja się biorę za mycie okien ale przy podawanych przez Was ilościach, to ja wypadam blado, bo mam tylko 3
Ja dzisiaj tez myłam okna tylko 10 szt. poprałam poprasowałam zrobiłam obiad i umyłam kuchnię.

Cytat:
hej a u nas nocka standardowo - o 4.30 pobudka zjadł i spaliśmy do 7... tylko...

ale mannę? bo ja zagęszczałam kleikiem i ryżowym i kukurydzianym i o kant du.. rozbić wstawał jeszcze wcześniej
się zastanawiam właśnie czy mu kaszki nie dosypać jakiejś...

chwalę się Oli kończy dziś o 21.15 5 miesięcy

Ja podałam kaszkę ryżową bobovity 3 łyżki do mleczka a teraz daję już tylko jedną łyżkę i tez śpi całą noc.
Gratulacje dla Oliego

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość

Witam z poranną kawą
U nas nocka super od 20 do 7

Ze mną gorzej bo strasznie boli mnie gardło, muszę wreszcie odwiedzić lekarza, bo wciąż mi ten ból gardła powraca

Teraz poczytam co tam od wczoraj naskrobałyście
Pędź do lekarza bo to może być jakaś bakteria

Cytat:
Eirene1987 gratki dla Oliego. Duży już z niego facet

Natka lepiej idź do lekarza bo mój tż też miał nawracający ból gardła. Brał mnóstwo różnych antybiotyków, które i tak nie pomagały. W końcu zrobił wymaz i okazało się, że ma tam jakąś bakterię i wymaga specjalnego leczenia.

Cytat:
wlasnie tz mi napisal ze jego babcia nie zyje 2 tyg temu pojechala do hospicjum bo nie dawala sobie rady, bo troche po narodzinach malego dowiedzielismy sie razem z nia ze ma raka masakra.................. .......................
Współczuję.....

Cytat:
Izunia Eirene gratulacje dla waszych maluszków z okazji ukończenia kolejnych miesięcy
Gosiu trzymajcie sie wyrazy współczucia
zmykam odezwe sie pózniej dziś u nas wielka impreza w miescie Dni Rydułtów i koncert DODY
Oczywiscie prosimy o głosy i z góry dziekujemy
spacja po pl
Gratulacje z okazji 6 m-cy
zagłosowane

Dobry wieczór ja dzisiaj pół dnia na szmacie leciałam więc nawet nie miałam czasu wcześniej usiąść dzisiaj pięknie spaliśmy od 20 do 7

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Czytam, że wasze maluszki tak ładnie śpią i strasznie wam zazdroszczę. U mnie jak zwykle pobudki co 2-3 godziny a od 5 nad ranem już co godzinę.

Podziwiam, że potrafi tyle zjeść. Ja jak małej dam dwa to połowę mi zwymiotuje.

Prosimy o głosik. Spacja po pl
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3843
Maja
SunnyGirl_2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 21:18   #794
Natka3008
Rozeznanie

tajka fajne prezenciki
Zazdroszczę takiej siostry

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 21:20   #795
gosiawolna
Rozeznanie

jeszcze troszke ma ale lepiej jest ja spadam bo tz jest na noc
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 21:31   #796
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość
tajka fajne prezenciki
Zazdroszczę takiej siostry
:P teraz od 5 godizn spia hehe

jeszcze takie cos, mleka dla Lenki i kilka innych rzeczy Lena zadowolona

Probowalam dac kaszke z tym smoczkiem vari flow i Lenka nie chciala pic, bo nie lecialo dobrze, a dalam tylko lyzke na 120ml . Poszlam po recznie robiony smoczek i zjadla calosc tylko dodalam troche kaszki... wydaje mi sie, ze ona chce gestsze rzeczy niz mleko... eh nie wiem...

Lenka nie spala od 15 do 21 a normalnie spi co 2-3 godziny... czasami co 1 i pol... juz padala ale za nic nie chciala zasnac. Wykapalismy ja o 20.30 i normalnie takiego szczesliwego dziecka nie widzialam od rana hehe, lubi jak jej sie buzie myje hehe to mylam z 20 minut,)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lamaze-contrast-flip-flop-bug-rattle-687-p.jpg (15,0 KB, 12 załadowań)

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-09-03 o 21:38
Stary 2011-09-03, 21:48   #797
Natka3008
Rozeznanie

Ja też uciekam spać
Dobranoc

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:11   #798
kwartalinka
Raczkowanie

chciałam poczytać co napisałyście
ale oczy mam jak za mgłą

trzeba chyba jednak do łóżka się udać...

doczytam jutro

dobranoc

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:12   #799
ego_ego
Wtajemniczenie

hej
my dzis cały dzien na wsi u rodzicow
trzeba korzystac z pogody

Cytat:
gratulujemy
poszedl glosik
Cytat:

spacja po pl
gratki
tu tez poszedl głosik

lece spac bo ledwo żyję
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:29   #800
ada32
Wtajemniczenie

wszystkie uciekają spać he he to i ja zmykam..

tajka super te wszystkie rzeczy które przywiozła Ci siostra

a mój mały to tak jak Lenka... uwielbia jak mu myję buźkę he he cały czas przy okazji wyciąga języczek i smakuje mydlaną wodę he he.... a uhahany przy tym że aż się zanosi he he
Stary 2011-09-03, 22:41   #801
kasienkakg
Zadomowienie

Ale Lenka ma prezencikow!!!
No no no!
Jak cos szczegolnie przypadnie jej do gustu, to daj nam znac
I koniecznie napisz jak bedzie z ta siatka do owocow, bo sama zastanawiam sie nad jej zakupem.
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 22:52   #802
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Ale Lenka ma prezencikow!!!
No no no!
Jak cos szczegolnie przypadnie jej do gustu, to daj nam znac
I koniecznie napisz jak bedzie z ta siatka do owocow, bo sama zastanawiam sie nad jej zakupem.
Mysle, ze jutro sprobuje z ta siatka a do tego kola wsadzilam ja na sekundke i mimo tego ze sama nie siedzi ladnie sie bawila i naprawde duzo sie smiala , ale nie bede jej wkladac na razie, jeszcze troche az usiadzie sama
Smoczki jak na razie niewypal dla mnie;P

Stary 2011-09-03, 23:13   #803
traicionera
Zakorzenienie

gratki dla Igorka i Majeczki
Tajka- super prezenty.
wczoraj kupiłam siatkę do ciumkania owoców z canpola i jest identyczna jak ta z mothercare
Nadunia średnio lubi gotowe deserki owocowe, ale jak jej dałam banana, a potem brzoskwinie, to ciumkala uszczęśliwiona, aż musiałam dać dokładkę.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 23:32   #804
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Tajka- super prezenty.
wczoraj kupiłam siatkę do ciumkania owoców z canpola i jest identyczna jak ta z mothercare
Nadunia średnio lubi gotowe deserki owocowe, ale jak jej dałam banana, a potem brzoskwinie, to ciumkala uszczęśliwiona, aż musiałam dać dokładkę.
Super, chyba kupie jutro banany

Stary 2011-09-03, 23:37   #805
szymelka
Rozeznanie

Witajcie
Dopiero teraz udało mi się do Was dotrzeć - cały dzień pracowity miałam - natchnęłyście mnie na mega porządki
Dodatkowo upiekłam ciasto, zrobiłam sałatkę, przygotowałam obiad i jeszcze na jutro przygotowałam mięsko i ziemniaczki sobie podszykowałam. W międzyczasie zaliczyłam spacer z Lenką i ślub znajomego z pracy męża, więc dzień intensywny maksymalnie.
Dodatkowo wieczorem koncert "Papa dance" słuchałam przez okna. Jeszcze tam coś gra i światła migają...

Wszystkim kończącym kolejne miesiące gratuluję!!!
gosia - współczuję Ci -moja babcia zmarła 3 miesiące temu- dokładnie w urodziny mojego męża, to trudne i przykre - trzymajcie się!!
tajka - fajne prezenciki

Mam pytanie, ile łyżeczek manny sypiecie do gotowania jej do mleka, tak, aby podać przez butelkę?? Zrobiłam dziś Lence, ale nie chciała pić. Ona nie lubi pić z butli, ale mannę na mleku lubi, więc myślałam, że jakoś załapie, ale ta nic - ryk!!! A taka już głodna była, że w końcu zlitowałam się i dałam jej wszystko łyżeczką - zjadła 225ml Kurczę, może była za gęsta ta którą zrobiłąm, a może nie uda się przekonać mojej gwiazdy do butli. Coraz większego stresa mam w związku z tym bo już za 3 tygodnie wracam do pracy - no i jak jej dawać to mleko - łyżeczką

Edytowane przez szymelka
Czas edycji: 2011-09-03 o 23:39
szymelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 09:04   #806
tajka88
Zakorzenienie

Hej my spalysmy bardzo niespokojnie, Lenka plakala 3 razy przez sen. O 3 obudzila sie wiec dalismy jej mleko... az 30ml
Pozniej wstala o 7.50 i zjadla z 20ml.... ale dodalam kaszki i wyszlo ze zjadla 90ml. Widac, ze glodna, ale nie chce jesc. Moze zeby... papki je normalnie a nawet wiecej. Dziasla nie wygladaja na popuchniete... Bede jej dodawac kaszki do kazdego posilku, az zacznie jesc normalna porcje. Ogolnie sie duzo smieje, ale tez maruda jest...

Ide jej dac gruszki wlasnej roboty..

Stary 2011-09-04, 09:19   #807
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Witajcie
My od samego rana juz na nogach czyli od 6.20 teraz mala drzemka a ja w tym czasie maseczka i mycie włosów
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Tajka- super prezenty.
Czy te siateczki są jednorazowe czy wielorazowe? Super muszę spróbować dać małemu on uwielbia owoce
Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Witajcie
Dopiero teraz udało mi się do Was dotrzeć - cały dzień pracowity miałam - natchnęłyście mnie na mega porządki
Dodatkowo upiekłam ciasto, zrobiłam sałatkę, przygotowałam obiad i jeszcze na jutro przygotowałam mięsko i ziemniaczki sobie podszykowałam. W międzyczasie zaliczyłam spacer z Lenką i ślub znajomego z pracy męża, więc dzień intensywny maksymalnie.
Dodatkowo wieczorem koncert "Papa dance" słuchałam przez okna. Jeszcze tam coś gra i światła migają...

Wszystkim kończącym kolejne miesiące gratuluję!!!
gosia - współczuję Ci -moja babcia zmarła 3 miesiące temu- dokładnie w urodziny mojego męża, to trudne i przykre - trzymajcie się!!
tajka - fajne prezenciki

Mam pytanie, ile łyżeczek manny sypiecie do gotowania jej do mleka, tak, aby podać przez butelkę?? Zrobiłam dziś Lence, ale nie chciała pić. Ona nie lubi pić z butli, ale mannę na mleku lubi, więc myślałam, że jakoś załapie, ale ta nic - ryk!!! A taka już głodna była, że w końcu zlitowałam się i dałam jej wszystko łyżeczką - zjadła 225ml Kurczę, może była za gęsta ta którą zrobiłąm, a może nie uda się przekonać mojej gwiazdy do butli. Coraz większego stresa mam w związku z tym bo już za 3 tygodnie wracam do pracy - no i jak jej dawać to mleko - łyżeczką
Może dziurka w smoczku za mała i nie chciało lecieć?

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Hej my spalysmy bardzo niespokojnie, Lenka plakala 3 razy przez sen. O 3 obudzila sie wiec dalismy jej mleko... az 30ml
Pozniej wstala o 7.50 i zjadla z 20ml.... ale dodalam kaszki i wyszlo ze zjadla 90ml. Widac, ze glodna, ale nie chce jesc. Moze zeby... papki je normalnie a nawet wiecej. Dziasla nie wygladaja na popuchniete... Bede jej dodawac kaszki do kazdego posilku, az zacznie jesc normalna porcje. Ogolnie sie duzo smieje, ale tez maruda jest...

Ide jej dac gruszki wlasnej roboty..
Oj to faktycznie noc nie ciekawa. Myślę że mogą być to zęby bo widzę że Krzyś też nieraz am focha na butle i woli jedzenie podawane łyżeczką, nie wiem chyba wtedy mniej bolą go dziąsełka.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Monti wszystkiego najlepszego dla Fabianka
Stary 2011-09-04, 09:49   #808
ego_ego
Wtajemniczenie

dzień doberek
my tez juz na nogach
chleb juz sie piecze
kawka wypita
dzisiaj na obiad do tesciow, wiec nie musze nic robic

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
pracowity mialas dzien
ja dalam wczoraj pierwszy raz Olkowi i dosypałam jedna łyzeczke do butli z mlekiem ze 150ml wody i przez smoczek wieloprzepływowy
mój nie chce jesc kaszy lyzeczka, a na poczatek to i tak trzeba po troszku dawac

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

łał montii Fabianek kończy dzisiaj pół roku, gratki
jak ten czas leci
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:20   #809
izunia233
Zadomowienie

Hej
U nas nocka jak każda. Pobudki co 2-3 godziny.

Dziękujemy za życzenia i wczorajsze głosiki. No i prosimy się o dzisiejsze
http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

Zajrzę do was później

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:25   #810
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cytat:
Hej
U nas nocka jak każda. Pobudki co 2-3 godziny.

Dziękujemy za życzenia i wczorajsze głosiki. No i prosimy się o dzisiejsze
http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

Zajrzę do was później
zagłosowane
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości