Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 10:10   #751
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

izunia za 4 miesiące
Leoś poszedł spać Ale jakiś maruda z niego...
A ja jeszcze się przypominam z konkursem, bo raz tylko można zagłosować, jeśli ktoś wczoraj przeoczył to ja bardzo proszę o jakiś głos Może akurat coś się ustrzeli
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=131930

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:11   #752
Eirene1987
Zakorzenienie

hej a u nas nocka standardowo - o 4.30 pobudka zjadł i spaliśmy do 7... tylko...

mam masę roboty dziś więc tak na szybciutko

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość

Kochana nie pomogę Ci w tym temacie bo za bardzo nie wiem. Napisałam Ci na podstawie diety mojego Tż bo on ma kamienie w nerkach i ostatnio powiedziałam to pediatrze a ona właśnie żebym unikała wszystkiego co ma dużo szczawianów wapnia. Niestety nie zapytałam jak często można podawać bo ja jeszcze tylko piersią karmię bo Maja dopiero jutro kończy 4 miesiąc a przy naszych problemach z brzuszkiem na razie nie mogę jej nic wprowadzać.
o dzięki za info w takim razie no ja będę od czasu do czasu dawać

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
cora, to Ci się udało mój ojciec zawsze wciskał, że się spieszy, bo nam się z moją siostrą siku chce, a myśmy z tyłu się darły, że wcale nie, hehehe a jak on się pięknie na nas złościł wtedy

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
Jaka dajesz kaszke? Bo ja Bobovity, a chyba chcialabym sama ugotowac, ale nie wiem czy jest sens i nie wiem jaka kupic? Taka zwykla manne?

a skad masz szpinak? Mrozony? Nigdy nie mialam do czynienia ze szpinakiem, nigdy mi nawet jako dziecku nie przyrzadzano

A jak pierzecie slady po marchewce sloiczkowej? Mi sie kurcze ostatnio nie dopraly plamy A zapralam wczesniej na mydle w kostce

1.chodziło mi o kaszkę mleczno ryżową nie daję jeszcze manny
od dziś powinnam no od jutra... muszę chyba kupić i zacząć...

2. szpinak zwykły mrożony rozdrobniony

i muszę powiedzieć że Oliemu bardzo smakowała moja zupka zjadł o 180ml (może więcej) i wytrzymał 2 godziny to sukces

i dałam mu popić troszkę jak Ego radziła

3. ja leję vanishem moczę prawie cały dzień lub noc i piorę. póki co spiera mi sie po 3-4praniu czasem po 2

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Krzyś przesypia zaczął przesypiać noce po skończeniu 5 miesiąca, jak zaczęłam mu dawać kaszkę do mleka na noc
ale mannę? bo ja zagęszczałam kleikiem i ryżowym i kukurydzianym i o kant du.. rozbić wstawał jeszcze wcześniej
się zastanawiam właśnie czy mu kaszki nie dosypać jakiejś...

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
a einere jeszcze coś tam przeoczyłam trochę.. mój starszy syn miał dwa lata jak już całkiem sam przesypiał całe noce bez wstawania nawet na siusiu
oj... no to widzisz niektóre dzieci 5 miesięcy niektóre 2 latka... trzeba uzbroić się w cierpliwość

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
My juz sie powoli żegnamy z tym forum na czas wyjazdu, trzymajcie kciuki za dobrą pogodę. Moze uda się podejrzec trochę na wakacjach, ale może być ciężko.
miłego urlopu

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Czym się różnią polskie galerianki od chińskich?
Polska mówi: - kup mi dżinsy to zrobię Ci loda
A chińska: - kup mi loda to zrobię Ci dżinsy

jutro wesele a panna nadal się buntuje przed mlekiem z butelki wrr;/

oj oby załapała jutro trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość

Oj ale zakręcona jestem - wekowałam oczywiście, nie wiem co mi z tym peklowaniem
Może za mało wody z gotowania warzyw dodałaś??
możliwe wiesz muszę następnym razem rzadszą zrobić najwyżej potem zagęszczę kleikiem

no ja tak sobie własnie myślę - peklować słoiki???

chwalę się Oli kończy dziś o 21.15 5 miesięcy

Izunia gratulacje dla córci

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-09-03 o 10:13
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:16   #753
marta_27
Zadomowienie

hej
nadrobiłam do 14 strony. reszta już kiedy indziej bo nie daje rady. siedzę od 8 i czytam

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
nika - bo promocja w douglasie była do wczoraj do północy

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

moja teściowa ostatnio mówi, fajnie te dzieci w tych chustach wyglądają. Ja mówię, noooo tylko te chusty są drogie. A ona no coś ty, taki kawałek materiału to z 25 zł będzie kosztował...
haha, 25 zł, no przydałoby się

Cytat:
Oliwia ze swoim 4 miesięcznym kuzynem
jejku jaka ona jest śliczna, a włosy to ma nieziemskie. mogłaby trochę Mateuszowi pożyczyć bo łysolek jest

Cytat:
Anessa - udanego testowania
ja z siostrą tez tak mamy - obie z 18 sierpnia tylko ona rok młodsza
niezły strzał
hehe, ale siupa, to się rodzice postarali

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
chociaz zjadla duza kolacje Ja zrobilam Lenie 180ml kaszki i zjadla 110;p

ja nie dojadam obiadkow bo sa bleee ale deserki tak;p
dla mnie te obiadki to też obrzydlistwo. dobra jest tylko marchewka i marchewka z ziemniakiem, a owocki wszystkie pycha

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość

ja mam nati i jestem zadowolona, bardzo miękka, nawet jej nie prałam a łamać jej nie musiałam bo nie jest sztywna
kupiłam na allegro u producenta, chyba ok.180 zł płaciłam z przesyłką
zależało mi żeby to była dobra sprawdzona firma

chust innych firm nie miałam w rękach więc się nie wypowiem

na początek to polecam pożyczenie od kogoś znajomego albo kupienie używanej żeby sprawdzić czy dziecię będzie się chciało nosić
ja się nakręciłam na noszenie a Łucja nie za bardzo chciała i już myślałam, że wydałam niepotrzebnie pieniądze
na szczęście chyba się przekonuje powoli do poznawania świata w chuście
też mam nati. kupiłam na allegro, używaną 2 razy chyba bo jak nowa była. zapłaciłam chyba 150zł z przesyłką już.

Cytat:

Dziewczyny wy po tej ciąży i porodzie już się super dobrze czujecie?

Bo ja z dnia na dzień coraz gorzej.
Nadal bolą mnie zęby i się kruszą. Ciągnie mnie szew po cięciu. Mam infekcję gardła, podobno zapalenie zatok przynosowych i migdałków. Poza tym znów wracają infekcje w miejscach intymnych. Przed wczoraj bolała mnie szczęka i lewe ucho. Mam ciągle siniaki na nogach.
Zastanawiam się czy nie przestać karmić małej piersią i zacząć się leczyć. W czwartek ide po skierowanie na badanie krwi i moczu.
ja czuję ranę troszkę. i miejsce nad i pod raną. takie dziwne uczucie, ni to ból ni ciągnięcie. ale nieprzyjemne i czasem jak mnie Mateusz kopnie to masakra. siniaki też mi się robią bardziej, na szczęście nie choruję co jest ewenementem bo normalnie przez 5 m-cy to ze 3 razy bym chora była

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość

tak właśnie myślałam
ja jak wychodzę w chuście to tylko w określone miejsce coś załatwić i wracam, jakoś sobie nie mogę wyobrazić rozwiązywania i wiązania na nowo, wystarczy że w domu się plącze w moich 4,6 m
z wózkiem to się mogę szwendać cały dzień
ja zaczęłam wiązać 2x i jest super, bo jak wyjmę Matiego to później nie muszę od nowa wiązać jak chcę go znowu do chusty włożyć. minusem jest to że muszę łazić w tej chuście i wyglądam co najmniej dziwnie
w domu nie chustujemy się, w ogóle w domu go rzadko noszę, chociaż i tak częściej niż jak był maleńki

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
JA tez mialam cc i czuje sie tak sobie. 5 cm nad i 5 cm pod blizna boli mnie ta skora nawet przy lekkim i delikatnym dotyku, a jak Mala mnie kopnie, to az gwiazdy widze. W ogole ta blizna jest okropna. Na poczatku byla ladna, ale pozniej "urosła". Jest bardzo wypukła i jak wczesniej na grubosc byla tylko kreseczka, to teraz ma dobre pol cm jak nie wiecej. Sama blizna mnie nie boli ani nie ciagnie, tylko wlasnie pod nia i nad nia. Siniakow mam mnostwo i robia sie przy lekkim ucisnieciu. Infekcje intymne mi tez wracaja, a infekcje gardla to mam jedna za druga od 1,5 miesiaca. No wyzalilam sie! Od razu czuje sie zdrowsza
też mam siniaki i też mnie pobolewa okolica rany. nie wiem jak długo to będzie bolało. moją mamę boli na zmianę pogody do tej pory. 27 lat po cc

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Tzn wiesz, jest na spirytusie, ale nie próbowałam

no dobra, dziewczyny pisały, że pomaga, ogólnie pokrzywa jest na włosy, więc chyba powinna. Poza tym piję pokrzywę, nawet niezła
ja zamówiłam płyn wzmacniający do włosów z BU i niedawno odebrałam paczkę. wsadziłam gdzieś ten płyn i dopiero dziś mi się przypomniało że go mam i dziś przetestuję mam nadzieję że pomoże bo Mateusz ciągle moje kłaki w rączkach ma

Cytat:
Napisane przez mora103 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny my juz po urlopie
Wyjazd ogólnie udany,młody za hartowany po kąpielach w morzu i basenie,całymi dniami był z nami na lezakach pod parasolem i jezdił na wycieczki w sumie nas zbytnio nie ograniczałJedynie bardzo żle przeszedł lot samolotem w jedna i drugą strone .Tylkko teraz mam z nim problem nie wiem co sie dzieje w czasie snu w dzien i w nocy budzi sie z strasznym krzykiem i płacze nigdy tak nie było.Zaczął mniej jesc ale to juz tam mniej jadł myslałam ze to z powodu gorąca ale nadal nic sie nie zmieniło .A moze przechodzi ten kryzys 16 tyg?Jak mi eryk pozwoli to spróbuje was przeczytac to co napisałyscie ale czuje ze bedzie ciezko.Steskniłam sie za Wamiwrzucam trzy foty zurlopu
ale fajnie, ja mam ogromną ochotę iść na basen i coś czuję że długo nie wytrzymam muszę wymoczyć moje kości stare

a teraz uciekam do lumpka bo dziś dostawa. może coś fajnego upoluję.
miłego dnia

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:17   #754
Natka3008
Rozeznanie

Witam z poranną kawą
U nas nocka super od 20 do 7

Ze mną gorzej bo strasznie boli mnie gardło, muszę wreszcie odwiedzić lekarza, bo wciąż mi ten ból gardła powraca

Teraz poczytam co tam od wczoraj naskrobałyście

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:25   #755
izunia233
Zadomowienie

Eirene1987 gratki dla Oliego. Duży już z niego facet

Cytat:
Napisane przez Natka3008 Pokaż wiadomość

Witam z poranną kawą
U nas nocka super od 20 do 7

Ze mną gorzej bo strasznie boli mnie gardło, muszę wreszcie odwiedzić lekarza, bo wciąż mi ten ból gardła powraca

Teraz poczytam co tam od wczoraj naskrobałyście
Natka lepiej idź do lekarza bo mój tż też miał nawracający ból gardła. Brał mnóstwo różnych antybiotyków, które i tak nie pomagały. W końcu zrobił wymaz i okazało się, że ma tam jakąś bakterię i wymaga specjalnego leczenia.

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:31   #756
Tity
Zakorzenienie

Eirene za 5 miesięcy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:37   #757
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Zaraz was doczytam,ale najpierw napisze co po wizycie.Same dobre wieści! Wszystko w porzadku,nie trzeba rehabilitowac,pani nerolog pwoiedziała,że gdyby sobie nie zapisała co było wcześniej nie tak,to by się nie zorientowala,bo po niedowładzie nie ma śladu
To fajnie, że wszystko dobrze u Lilianki

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Gratulacje dla córeczki Tajka Jak moglismy nie złozyć jeszcze gratulacji.
Coralady super z tą wizyta wyszło, a i policjant w porządku.

My juz sie powoli żegnamy z tym forum na czas wyjazdu, trzymajcie kciuki za dobrą pogodę. Moze uda się podejrzec trochę na wakacjach, ale może być ciężko.
Miłego wypoczynku

Cyprian
29.10.2016 r.

Edytowane przez Natka3008
Czas edycji: 2011-09-03 o 10:38
Stary 2011-09-03, 10:51   #758
iweczka
Zakorzenienie

Witamy!!! dzis sie jakos nie wyspałam :/ Lena zrobiła sobie przerwe w spaniu w srodku nocy

Cytat:
no my jutro też na ślub a potem na imprezkę poślubną (nie wesele), mam nadzieję, że jak małego położymy to będzie spał i się za wcześnie nie obudzi, długo nie zostaniemy...
a Ty Lenkę zostawiasz już jak ją położysz czy teściowa będzie kładła spać? w ogóle pije już Lena z butli, chyba nie jeszcze?
JA biore małą na ślub potem przyjeżdzam do domu, karmie, kłade spać i zostaje teściowa. odciągneła wczoraj 50 ml mleka(więcej nie dałam rady :/ ) dzis dalej odciagam i tesciowa bedzie podawać, (ostatnio jak byłam u fryzjera została z leną ciocia to wypiła 70 ml mojego mleka). jak bedzie "awaria" to przyjade, wesele jest z 5 km od domu

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ta promocja w Tesco na pampki jest jednak na wszystkie rozmiary active, nie tylko 3, źle napisali w gazetce-cena 99 zlotych za 3pak
właśnie przytargałam taki, mając w nosidełku Nadunie i ledwo żyję
nie dziwie Ci sie!

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
Hej! Mam chwilę więc troszkę popiszę.

Ja nadal odzwyczajam Michała od porannych cyców. Dzisiaj od 8 do 14 go przetrzymałam i udało się choć były już chwile kiedy chciałam mu dać ulubionego cyca. Tzn nie to żeby nie jadł nic przez ten czas
8 - cyc
9 - kaszka mleczno-ryżowa z Bobovity ok. 30ml bo więcej nie chciał, bo był śpiący
11 - odciągnięte mleko
12.30 - pół słoiczka zupki marchewkowo-ryżowej Bobovity (byłam w szoku, że tyle zjadł)
13.50 - cyc
Już nie wytrzymałam 10min. do 14 i mu dałam wcześniej, ale i tak sukces.
Czyli z nowości jedzeniowych podaje kaszkę i zupkę tą marchwiową. Ciekawe jak mu pójdą zupki z Hippa, bo jarzynowej z Gerbera nie raczył jeść

A tak wogóle to któraś Was napisała, że dzieci po zupkach mogą chcieć pić i stąd to dopijanie mleka i eureka przypomniałam sobie, że w szafce stoi herbatka jabłkowa z melisą Jutro dam mu się napić po zupce.

Co do nocek to mój Michał ma 5 mcy (licząc tygodniami) i po skończeniu 3 nie wstawał w nocy, ale ostatnio coś mu się porobiło i wstaje, ale nie jest to rutyną. Np. dzisiaj wstał o 1 w nocy i o 3.30 zasnął tak porządnie do 8:/

a nie wiem, czy pisałam o glutenie. Kupiłam manną Bobovity i dosypuję łyżkę do ryżowej i zalewam wodą i tak podaję.

aaa i jeszcze jedno. Coraz ciężej jest mi odciągnąc rano te 130ml mleka... Chyba pójdzie w ruch Bebilon do południa:| Myślę, że stres związany z pójściem do pracy przyczynia się tez do mniejszej produkcji mleka...
super, że udało sie tyle wytzymać bez cyca!!! ja mam problem z odciaganiem mleka, ostatnio max 50 ml....ale próbuje cały czas!

Cytat:
oj mnie też Krzysiek w ogóle od urodzenia nie lubi być ubierany, najchętniej by na golasa fikał cały czas, więc narzekał nawet jak sie nie umiał na brzuch przewracać, ale mnieeeej

!
Lena też nie znosi sie przebierć, zawsze jest pisk....ja nie wiem co to bedzie w zime
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 10:59   #759
gosiawolna
Rozeznanie

gratuluje miesiecy
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:00   #760
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Montii, Tity, widzę że nie jestem sama z moim zmartwieniem, właśnie pisałam, że nie mam pojęcia jak to zorganizować wszystko, głównie będę chodzić wieczorami, żeby małym mógł się zająć mąż, ale przecież i tak go na głodniaka nie położy, szlag by to... ja nie wiem, no trudno, jeśli pić nie zacznie, to będziemy go głodem brać, innej opcji chyba nie ma po prostu w pewnym momencie jak zgłodnieje to zrozumie, że z tego musi pić... tak się pocieszam, ale będę się martwić...
mamy też ten doidy cup, no ale z tego to rzeczywiście długo by karmienie trwało, godzina jedzenia jak nic

też mam zamiar po 6 miesiącu zacząć podawać - i powiem szczerze, że nie wiem, czy słoiczki
dokładnie tak samo myślę, będę dokarmiać małego po 6 miesiącu i raczej sama będę gotować mu obiadki,no może sporadycznie kupię słoiczek z ciekawości albo w jakieś podrózy

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U nas też całkiem fajne spanie do 8.30 z pobudkami na jedzenie o 3 i 6 a teraz mały znów marudny i chyba spać pójdzie, a ja się biorę za mycie okien ale przy podawanych przez Was ilościach, to ja wypadam blado, bo mam tylko 3
o następna natchniona do porządków
ale Ci zazdroszcze ilości mycia okien he he

Cytat:
Dzień dobry

Czytam, że wasze maluszki tak ładnie śpią i strasznie wam zazdroszczę. U mnie jak zwykle pobudki co 2-3 godziny a od 5 nad ranem już co godzinę.

Maja dziś kończy 4 miesiąc, może coś jej się zmieni.

Podziwiam, że potrafi tyle zjeść. Ja jak małej dam dwa to połowę mi zwymiotuje.

Prosimy o głosik. Spacja po pl
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3843
wszystkiego naj naj naj.... dla córeczki

powiedz mi prosze jak ten głosik mam kliknąc bo ja nie wiem ...a nie możesz tak jak inne tu zbierające głosy linka gotowego podać
będzie prosciej .. he he dla mnie oczywiście
he he a teraz poważnie to ja mam wpisać sobie to i wyswietli mi tą strone tak??
nie śmiać się proszę bo ja oczywiście chce głosowac ale nie bardzo kumam

eirene buziaków sto dla małego pięciomiesięcznego OLIEGO
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:11   #761
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie tak samo myślę, będę dokarmiać małego po 6 miesiącu i raczej sama będę gotować mu obiadki,no może sporadycznie kupię słoiczek z ciekawości albo w jakieś podrózy

o następna natchniona do porządków
ale Ci zazdroszcze ilości mycia okien he he

wszystkiego naj naj naj.... dla córeczki

powiedz mi prosze jak ten głosik mam kliknąc bo ja nie wiem ...a nie możesz tak jak inne tu zbierające głosy linka gotowego podać
będzie prosciej .. he he dla mnie oczywiście
he he a teraz poważnie to ja mam wpisać sobie to i wyswietli mi tą strone tak??
nie śmiać się proszę bo ja oczywiście chce głosowac ale nie bardzo kumam

eirene buziaków sto dla małego pięciomiesięcznego OLIEGO
hehe Ada specjalnie dla ciebie. Mam nadzieję, że moderator nie wyłapie http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-09-03, 11:28   #762
gosiawolna
Rozeznanie

wlasnie tz mi napisal ze jego babcia nie zyje 2 tyg temu pojechala do hospicjum bo nie dawala sobie rady, bo troche po narodzinach malego dowiedzielismy sie razem z nia ze ma raka masakra.................. .......................
Stary 2011-09-03, 11:30   #763
izunia233
Zadomowienie

Całe 20 minut drzemki jak ja bym chciała żeby Maja przespała mi choć raz z 1,5h no i maruder też załączony.

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
wlasnie tz mi napisal ze jego babcia nie zyje 2 tyg temu pojechala do hospicjum bo nie dawala sobie rady, bo troche po narodzinach malego dowiedzielismy sie razem z nia ze ma raka masakra.................. .......................
gosiu przykro mi bardzo trzymajcie się dzielnie

Stary 2011-09-03, 11:42   #764
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Izunia Eirene gratulacje dla waszych maluszków z okazji ukończenia kolejnych miesięcy klaski:
Gosiu trzymajcie sie wyrazy współczucia
A Igorek dzisiaj o 23;05 kończy 6 miesięcy
zmykam odezwe sie pózniej dziś u nas wielka impreza w miescie Dni Rydułtów i koncert DODY
Oczywiscie prosimy o głosy i z góry dziekujemy
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3816
spacja po pl

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2011-09-03 o 11:49
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 11:52   #765
gosiawolna
Rozeznanie

zaglosowane
Stary 2011-09-03, 12:17   #766
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe Ada specjalnie dla ciebie. Mam nadzieję, że moderator nie wyłapie http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
o dzieki no i prosta sprawa teraz rozumiem że codziennie trzeba klikać?

Cytat:
wspólczuję kochana... zawsze takie to przykre jak odchodzą bliskie nam osoby ale trzeba żyć dalej ..trzeba pogodzić się z sytuacją żeby było łatwiej... trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Izunia Eirene gratulacje dla waszych maluszków z okazji ukończenia kolejnych miesięcy klaski:
Gosiu trzymajcie sie wyrazy współczucia
zmykam odezwe sie pózniej dziś u nas wielka impreza w miescie Dni Rydułtów i koncert DODY
Oczywiscie prosimy o głosy i z góry dziekujemy
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3816
spacja po pl
serdeczne życzenia dla Igorka

głos poszedł

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

izunia ale nie wiem dlaczego nie chce mi zagłosowac zaraz jak weszłam to od razu napisane dziekuje i zapraszam jutro...hmmm nie wiem
może trochę poczekam.. i później albo co mam zrobić??

tajka naprawiłaś już.. wracaj do nas..
Stary 2011-09-03, 12:23   #767
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

iza, eirene, agus, - gratki 4,5 i 6 miesięcy dla waszych dzieciaczków:roz a:

nockę miałam nie najgorsza. Mała zasnęła o 21, pobudka była o 2 i po 7. Przed 10 wstałyśmy. próbuje po kryjomu zjesc sniadanie, bo jak mała widzi, ze mam łyżke to otwiera buzie i płacze bo tez chce zraz musze jej cos przygotowac
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:25   #768
agaaga89
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak czytam o Waszych niejadkach to aż mi głupio Filip jest dosłownie wszystkożerny... Cokolwiek nie dostanie w obojętnie jakiej ilości to zje, je codzień rano mleko, kaszkę ze startymi owocami ok. 180 , domowy obiadek ok.150, słoiczek 125, a na noc 220 mleka zagęszczonego kleikiem + za dnia herbatka/soczek/woda Teraz co prawda zamiast drugiego obiadu będzie miał drugą kaszkę, bo ważyliśmy się kontrolnie po 2 tygodniach i Mały z powrotem przybiera!! Kamień spadł mi z serca... Możecie teraz pomyśleć, że go pasę, ale ma normalną wagę i wygląda jak normalnie półroczne dziecko

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 12:32   #769
Natka3008
Rozeznanie

ada śliczny avatarek

Cytat:
Dzień dobry

Prosimy o głosik. Spacja po pl
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3843
Sto lat sto lat

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
hej a u nas nocka standardowo - o 4.30 pobudka zjadł i spaliśmy do 7... tylko...

mam masę roboty dziś więc tak na szybciutko

o dzięki za info w takim razie no ja będę od czasu do czasu dawać

1.chodziło mi o kaszkę mleczno ryżową nie daję jeszcze manny
od dziś powinnam no od jutra... muszę chyba kupić i zacząć...

2. szpinak zwykły mrożony rozdrobniony

i muszę powiedzieć że Oliemu bardzo smakowała moja zupka zjadł o 180ml (może więcej) i wytrzymał 2 godziny to sukces

i dałam mu popić troszkę jak Ego radziła

3. ja leję vanishem moczę prawie cały dzień lub noc i piorę. póki co spiera mi sie po 3-4praniu czasem po 2

ale mannę? bo ja zagęszczałam kleikiem i ryżowym i kukurydzianym i o kant du.. rozbić wstawał jeszcze wcześniej
się zastanawiam właśnie czy mu kaszki nie dosypać jakiejś...

oj... no to widzisz niektóre dzieci 5 miesięcy niektóre 2 latka... trzeba uzbroić się w cierpliwość

miłego urlopu

oj oby załapała jutro trzymam kciuki

możliwe wiesz muszę następnym razem rzadszą zrobić najwyżej potem zagęszczę kleikiem

no ja tak sobie własnie myślę - peklować słoiki???

Izunia gratulacje dla córci
Sto lat sto lat

Cytat:
Eirene1987 gratki dla Oliego. Duży już z niego facet

Natka lepiej idź do lekarza bo mój tż też miał nawracający ból gardła. Brał mnóstwo różnych antybiotyków, które i tak nie pomagały. W końcu zrobił wymaz i okazało się, że ma tam jakąś bakterię i wymaga specjalnego leczenia.
Też się tego obawiam

Cytat:
wlasnie tz mi napisal ze jego babcia nie zyje 2 tyg temu pojechala do hospicjum bo nie dawala sobie rady, bo troche po narodzinach malego dowiedzielismy sie razem z nia ze ma raka masakra
Przykro mi

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-09-03, 12:36   #770
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

aga- to ładnie ci Filipek je. Moja tez wszystkożerna. ładnie je zupki i owocki, gorzej z kaszką bo chyba konsystencja jej nie podchodzi, ale zaraz dam jej kaszkę z owocami (jabłko, gruszka) i zobacze co bedzie....
Ciesz sie, ze dziecko ma apetyt. Później nie bedzie ci marudził, że tego nie lubi, tego nie chce....
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-09-03, 12:41   #771
izunia233
Zadomowienie

agus235 sto lat dla młodego mężczyzny zagłosowane

ada32 można głosować raz dziennie z 1 komputera. Czasami tak jest, że piszą, że głos oddany a punkty są doliczane później

mordka_1985 dziękujemy

Stary 2011-09-03, 12:59   #772
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

oooo kaszka z owocami była pyszna nie nadarzałam łyżka wiosłować.

mam nadzieje, ze zaraz pójdzie spac bo musze chałupe posprzatac, a potem do rodziców za miasto jedziemy i bedzie spacer po lesie.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-09-03, 13:58   #773
ada32
Wtajemniczenie

natka dziekuje bardzo

musiałam lecieć do sklepu po mięsiwo jakieś bo na obiad nic nie miałam ..
karkówkę w piekarniku zapiekę z ziemniakami na łatwizne pójdę bo jakoś nie mam dziś zamiaru w kuchni siedzieć za długo a tak .. piekarnik sam upiecze mięsko i ziemniaki tylko sałatkę jakąs zrobie
Stary 2011-09-03, 14:08   #774
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
natka dziekuje bardzo

musiałam lecieć do sklepu po mięsiwo jakieś bo na obiad nic nie miałam ..
karkówkę w piekarniku zapiekę z ziemniakami na łatwizne pójdę bo jakoś nie mam dziś zamiaru w kuchni siedzieć za długo a tak .. piekarnik sam upiecze mięsko i ziemniaki tylko sałatkę jakąs zrobie
ada a jak robisz ta karkówkę? bo ja bym sobie zjadła tylko mój tż nie lubi jak karkówka jest taka żylasta.

Stary 2011-09-03, 14:25   #775
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
aga- to ładnie ci Filipek je. Moja tez wszystkożerna. ładnie je zupki i owocki, gorzej z kaszką bo chyba konsystencja jej nie podchodzi, ale zaraz dam jej kaszkę z owocami (jabłko, gruszka) i zobacze co bedzie....
Ciesz sie, ze dziecko ma apetyt. Później nie bedzie ci marudził, że tego nie lubi, tego nie chce....
Powiem Ci, że doceniałam apetyt Małego, ale w pewnym momencie zaczęłam się niepotrzebnie przejmować komentarzami, że za dużo je i go utuczę. Teraz od razu mam odruch, że tłumaczę się z tego co i w jakich ilościach Filip je, a znajomym i na forum już nie lubię się "chwalić" co junior zjada Już mi przeszło i tak jak mówisz - trzeba się cieszyć, że jest taki jadek. Ponoć apetyt świadczy też o zdrowiu Trzymam kciuki za kaszkę !

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 14:50   #776
ada32
Wtajemniczenie

izunia w żaroodpornym naczyniu piekę uprzednio natartą różnymi przyprawami i pokrojoną cebulą ... ziemniaki najpierw trochę gotuję odcedzam i w całosci takie mniejsze wrzucam do piekarnika lekko skropione oliwą i osypuję przyprawą do pieczonych ziemniaków
sałatka według gustu i ochoty...oraz czasu który aktualnie się posiada

mozesz również zawijać w folię aluminiową plastry z grubo pokrojoną cebulą i przyprawić jak lubisz i do piekarnika...beztłuszczow e

mozesz też kupić pomysł na... soczystą karkówkę z ziemniakamipolecam
Stary 2011-09-03, 15:25   #777
Eirene1987
Zakorzenienie

Izunia233
Tity
Gosiawolna
Ada32
Agus235
Mordka1985
Natka3008

mam nadzieję że o nikim nie zapomniałam buziak od Oliwierka oczywiście

Cytat:
GRATULACJE DLA IGORKA!!!
miłej zabawy

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Powiem Ci, że doceniałam apetyt Małego, ale w pewnym momencie zaczęłam się niepotrzebnie przejmować komentarzami, że za dużo je i go utuczę. Teraz od razu mam odruch, że tłumaczę się z tego co i w jakich ilościach Filip je, a znajomym i na forum już nie lubię się "chwalić" co junior zjada Już mi przeszło i tak jak mówisz - trzeba się cieszyć, że jest taki jadek. Ponoć apetyt świadczy też o zdrowiu Trzymam kciuki za kaszkę !

aga ja też mam to samo Oli je wszystko... co bym mu nie dała... zje... waży dużo wskoczył na 75centyl każdy jak go widzi to: ooo jaki duży... ale pediatra powiedziała żeby się nie przejmować karmić dalej tak samo i tyle. zupą kazała oszukiwać bo mniej kalorii no i co - owszem zupę zje ale musi poprawić mlekiem i tak to jest ja się cieszę bo widzę ile problemów mają dziewczyny co ich dzieci nie chcą jesć...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:35   #778
aja1
Zakorzenienie

Agus wszystkiego dobrego dla Igorka

Iza dla Mai buziaki

Eirene dla Oliego ucałowania

Sorki kobiety ale nie mam nawet czasu żeby nadrobic tyle stron.
Dla wszystkich dzieciaczków które ostatnio kończyły miesiące buziaki

Basia jest nie do życia, najlepiej u mamy na rękach, w nocy co chwila pobudki, albo wcale nie śpi, no i jeszcze Kasia zaczęła rok szkolny, więc czasu dla siebie praktycznie nie mam :/
Nawet kawe w biegu piję

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 15:38   #779
Natka3008
Rozeznanie

Moja Anastazja narazie też je wszystkie obiadki i uwielbia kaszkę malinową mleczno-ryżową. Dzisiaj zobaczymy czy polubi deserek banan z morelą

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-09-03, 15:55   #780
kwartalinka
Raczkowanie

hejo!

u nas ok, obudziłyśmy się o 7:30, a karmienia w nocy były ale pamiętam jak przez mgłę

widzę, że martwicie się bo maluszki nie chcą nic pić i jeść oprócz piersi...
Montii,Szymelka, Prunelle nie wiem czy Was to pocieszy, ale moja znajoma w związku z powrotem do pracy też uczyła swoją pociechę pić z kubeczka, butelki i jeść warzywka itp.
na początku było ciężko bo mały płakał i nie chciał jeść więc ulegała i w końcu dawała mu pierś (tym bardziej, że emocjonalnie też chciała jeszcze karmić)
potem stopniowo mały przyzwyczaił się do posiłków i picia, przestał płakać i cieszył się jak dostawał coś nowego
widziałam go niedawno i tak pięknie wcinał i pił z niekapka - po prostu nie to samo dziecko
a zaczęła tak miesiąc przed pójściem do pracy

nie chcę się mądrzyć bo to jeszcze przede mną, my na razie jemy tylko kaszkę manną, choć Łucja bardziej to traktuje jak zabawę bo trudno nazwać jedzeniem to co wyprawia

ale może ta historia doda Wam otuchy

Cytat:
brawo dla jubilatki

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
też mam nati. kupiłam na allegro, używaną 2 razy chyba bo jak nowa była. zapłaciłam chyba 150zł z przesyłką już.

ja zaczęłam wiązać 2x i jest super, bo jak wyjmę Matiego to później nie muszę od nowa wiązać jak chcę go znowu do chusty włożyć. minusem jest to że muszę łazić w tej chuście i wyglądam co najmniej dziwnie
w domu nie chustujemy się, w ogóle w domu go rzadko noszę, chociaż i tak częściej niż jak był maleńki

ja raz wiązałam 2x ale z tego co pamiętam to Lusia i tak się wyginała bo chciała zobaczyć co jest z przodu
spróbuję jeszcze, może jej się odmieniło
bo rzeczywiście fajnie jak nie trzeba zawiązywać na nowo
na biodrze ją nosiłam i podobało się maluszce tylko niestety ja już te ponad 7 kg czułam trochę

i jak polowanie w lumpku?

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
dla Oliego z okazji 5 miesięcy
ładnie wcina zupki mamy

Cytat:
współczuję

Cytat:
gratulacje dla Igorka z okazji ukończenia pół roczku

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jak czytam o Waszych niejadkach to aż mi głupio Filip jest dosłownie wszystkożerny... Cokolwiek nie dostanie w obojętnie jakiej ilości to zje, je codzień rano mleko, kaszkę ze startymi owocami ok. 180 , domowy obiadek ok.150, słoiczek 125, a na noc 220 mleka zagęszczonego kleikiem + za dnia herbatka/soczek/woda Teraz co prawda zamiast drugiego obiadu będzie miał drugą kaszkę, bo ważyliśmy się kontrolnie po 2 tygodniach i Mały z powrotem przybiera!! Kamień spadł mi z serca... Możecie teraz pomyśleć, że go pasę, ale ma normalną wagę i wygląda jak normalnie półroczne dziecko

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Basia jest nie do życia, najlepiej u mamy na rękach, w nocy co chwila pobudki, albo wcale nie śpi, no i jeszcze Kasia zaczęła rok szkolny, więc czasu dla siebie praktycznie nie mam :/
Nawet kawe w biegu piję
a to może ten super skok Was dopadł
trzymam żeby chociaż ta kawa na spokojnie była

Ada nowy avatarek - śliczny!

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości