|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
zosiaaa, gosiek, andziotka - bardzo bardzo Wam dziekuje !!!!
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze daję przed Edzik był dziś marudny... Nie wiem, co mu było. Obecnie śpi WE WŁASNYM ŁÓŻKU, W KTÓRYM SAM ZASNĄŁ (tzn. klepałam go po pupce, jak się denerwował, zasypia teraz na brzuszku) Jak się przyzwyczai, to zamierzam też w dzień go nie nosić ![]() Ale to jeszcze trochę, nie wszystko na raz ![]() O, właśnie miałam alarm, ale śpi dalej ![]() Od jutra zaczynam znów ćwiczyć wieczorami Bo nie będę uwiązana do łóżka
|
|
|
#3783 | ||||
|
Rozeznanie
|
Super się czyta takie Twoje optymistyczne posty! Oby było ich jak najwięcej!!!
I sukienka nr 4 - Cytat:
Cytat:
Ja i Wojtuś bardzo dziękujemy Dla pozostałych jubilatów przesyłamy ogromniaste całusy!!!! Cytat:
![]() Cytat:
A Gabrysia super śpi! Mi się Wojtek popsuł ostatnio, ale nadal jest tylko jedno amciu w nocy ok.10minutowe i idzie w kimonko dalej więc nie mam co narzekać
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o której Ci się teraz budzi ?? bo u mnie już było super, ale przypuszczam, że tu u babci się znów zepsuje .... |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Zakorzenienie
|
zeby Niunia ladnie pila i za szybka poprawe![]() Cytat:
Mam tez wrazenie, ze duzo lepiej jej sie spi w tej pozycji.
|
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie zegnam na dzis, ja dalej zakatarzona, a Zoska duzo lepiej na szczescie, wiec moze ona sie wyspi
![]() camomile trzymam kciuki aby przynioslo efekty, dobrze ze podjelas ta decyzje, nie ma sie co meczyc, bedzie dobrze zobaczysz ![]() gusia a Zoska w ogole nie chce spac na brzuszku, na brzuchu wszystko ja interesuje ![]() matall gratulacje dla Edzika we wlasnym lozku! andziot musze cie zmartwic, bo moja kolezanka tutaj dawala malej smoczka bo jadla kciuki wlasnie i jak mala miala pol roku to ja oduczyla smoka bo nie chciala zeby chodzila ze smokiem - efekt? mala ma 10 miesiecy i kciuk w buzi nieustannie. mnie to jakos nie razi bardzo chyba wole kciuka niz smoka, ale niestety Zosia sie do smoka przyzwyczaila, zasypia z nim w dzien bo sie nie umie uspokoic...w nocy jak sie wybudzi umie sie uspokoic wlasnymi raczkami, ale w dzien nie ![]() milego wieczorku do jutra ps. no i oczywiscie przespanej nocki
|
|
|
|
#3787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dla Edzika chłopak zmienia się z dnia na dzień nie do poznania ,mamusia wreszcie sobie trochę odpocznie.dobrej nocy
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
ps. daisyy ja krewki nei wyciagnelam nigdy Zosce(no ale ostatnio bylo mega duzo cpiczkow
)) ale przeciez sama jak smarkasz nosek to nieraz krew sie pokazuje i to nic strasznego co?nie zamartwiaj sie slonko ![]() no teraz juz naprawde uciekam bo wczoraj o 23:30 juz byla pierwsza pobudka:=) |
|
|
|
#3789 |
|
Rozeznanie
|
Dzień troche do dupy
Mega kłótnia, nici z masażu ( może za tydzień) i dzidzia jakas taka nie do uśpienia.A tak wogóle to zaczynam od poniedziałku lekcje usypiania samodzielnego w łóżeczku bez żadnego bujania, było juz tak pięknie i teraz znowu ją rozpuściłam. muszę ją nauczyć troszku samodzielności przed tym żłobkiem. A teraz idę odreagować dzisiejszy spierdz..lony dzień. Dobranoc.
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
6 września promocja w Rossmanie na pampersy:
http://www.rossnet.pl/Okazja_dnia.aspx
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się na szybko, bo już późno
Chciałam tylko życzyć dużo zdrówka świętującym dziś maluchom Nie miałam niestety czasu Was doczytać, bo mieliśmy absorbujących gości i mimo, że Ania jest grzeczniutka to czasu mi zbrakło Cytat:
![]() ------ dobranoc i kolorowych snów
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie uwierzysz Nadia usnela dzis o 21. O 22 wstala na UU i spi dalej ![]() Grazin a wiesz, ze filmik na wrzucie sie dalej przetwarza dobranoc Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-03 o 22:38 |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula moj maly tez jest bardzo ciekawski na brzuszku. Wiec zawsze go przezrycam na brzuszek w nocy jak juz zasnie. Zdecydowanie na brzuszku spi dluzej
![]() Camomile bardzo sie ciesze, ze Nadia tak dzielnie dzis jadla to 'swinstwo' Oczywiscie trzymam nosilas ja duzo dzisiaj?Widzialas w Bootsie promocje na dzieciece artykuly 3 za 2? Ciuszki, pampki, butelki... wszystko ![]() Ania2631 nie znam programu... a chetnie by sie jakis fajny przydal, w ktorym mozna zrobic np. 3 ujecia na jednym zdjeciu... ![]() Weredka zaglosowane ![]() Atiz powodzenia w usypianiu. Wiesz ja tez czasem potrafie zepsuc Antka
|
#3796 |
|
Przyczajenie
|
Przywitam sie tylko i od razu znikam
![]() Doczytałam Was, ale nie mam od rana nawet minutki by cos napisać, weekendy u nas zawsze są tak wypełnione że nie mam w ogóle czasu na komputer- ale to i może dobrze? ![]() Ale pochwalę me dziecko kochane! Dzisiaj SAM zrobił obrót na brzuszek przez lewe ramię!! - od trzech tygodni robił tylko obrót przez prawy bark, nad czym mocno pracowaliśmy z rehabilitantem, i dzisiaj zmobilizowany ulubioną grzechotką fiknął przez lewy bark A tak bez zmian- marudzenie, stękanie...ja już nie wiem czy to zęby, czy to skok...
|
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
hej
mieliśmy imprezę rodzinną, imieniny szwagierki i dopiero 15 minut temu wróciliśmy po łebkach nadrobiłam i lecę spać kupiłam hula hop
|
#3798 | |||||
|
Zadomowienie
|
Wpadam jeszcze wieczorowa pora na szybciora (jutro raczej nie bede miec kiedy)...
Uaktualnilam nadiowy album o kilka nowych fotek (m.in. z nowa zabawka) .I chcialam sie zapytac mam karmiacych mm, jak czesto i ile dopajacie swoje dzieciaczki?? Bo niunia wypila 100ml wody miedzy karmieniami i potem drugi raz 150ml. Czy to nie za duzo? ![]() Cytat:
Z ta krewka juz Ci dziewczyny odpisaly, nie ma sie czym przejmowac , mi tez sie raz z Nadia tak zdarzylo (jak czyscilam nosek gruszka)...Cytat:
![]() Cytat:
Kuruj sie Anula, bo przeciez Wy niedlugo jedziecie do PL, zebys byla zdrowiutka. I dobrej, spokojnej nocki! Cytat:
Atiz, jutro bedzie lepiej.Powodzenia w uczeniu usypiania, poczatki zawsze sa ciezkie, ale to na pewno zaprocentuje w przyszlosci Cytat:
Musze brac poprawke, ze powoli ida zeby, kolejne skoki... wiec idealnie na pewno nie bedzie... Ale jesli nie ma ryku caly dzien to juz jest plus .A o promocji nic nie wiedzialam!!! Dzieeeki bo 3ki cos takie przymale mi sie na Nadii wydaja... szkoda, ze nie mozna wyjac i dzieciaczkowi przymierzyc ...).Paulizia, jak bedziesz jechac po odbior paszportu w pazdzierniku to z ktorej strony Londynu?? Bo jak od zachodniej to moze wpadniesz na kawke do mnie?? (Jestem ok. godzinke od Londynu M3 albo M4)Uciekam, TZ juz chrapie obok , dobranoc!!
|
|||||
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Camomile to sporo. Edzik nawet 100ml łącznie nie wypija
![]() Noc taka o, pobudka o północy i 6. A teraz radość życia i spać się nie chce ![]() Dziewczyny z Warszawy i okolic: Spacer, kawa i lodyyyyyy w poniedziałek? Godz. 13:30-14:00, żebyśmy zdążyli wcześniej do pediatry ![]() (tym razem JA SIĘ SPÓŹNIĘ )Może być też czwartek lub piątek, ale to jeśli w końcu nie pójdziemy do szpitala na badania (jutro idziemy do pediatry się dowiedzieć).
|
|
#3800 |
|
Rozeznanie
|
Noc do dupy
![]() Pobudka o 3 i potem co godzinkę, kręgosłup mnie boli okrutnie, a wieczorem mąż znowu mnie dobił durnym tekstem, mam dość ! Nic mi się nie chce, jestem smutna i w ogóle jest bleeeeeeeeee............. .
|
#3801 |
|
Rozeznanie
|
atiz- oby dzień był lepszy
![]() andziot- dylemat miałam 4 m-ce temu,ale stwierdziłam że lepiej odzwyczaić od smoka,bo go po prostu zabiorę, a kciuka? Ale też tak jak Kasi daję tylko do spania.
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas noc odrobinkę lepsza, bo były trzy pobudki i razem dospaliśmy do 7.30 więc mega długo jak na Tymka Nawet nie słyszałam jak mężu wrócił z nocki, więc musiałam mocno spać. Teraz dziecko ładnie leży w leżaczku, robi kupę a ja dopijam kawę.Atiz, co się dzieje? Mattal, na moim Boboticu piszą że lek stosuje się po 3 głównych posiłkach oraz przed snem
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-09-04 o 08:25 |
|
|
|
#3803 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo. Gdyby któraś jeszcze nie kliknęła, to podaję linka https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross....php?pid=75075
I idę poklikać na waszych konkursach
|
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik zasnął w łóżeczku
![]() W nocy do 6 w nim spał, a potem ze mną (też potrzebuję bliskości synka, a co Od dziś bowiem wprowadzam spanie w łóżeczku i nie zasypianie na rączkach, bo chyba oboje nas to męczyło... ![]() MoniaK Faktycznie Widocznie jakiś inny był przed albo po... ![]() Ale u nas "po" w nocy na przykład się nie da... Bo Eda zasypiał przy UU, a teraz zasypia przy butli. Zresztą daję przed i działa...
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
hejka
Dziś znów urwanie głowy. zaprosiliśmy znajomych na kawę i grilla i mamy trochę latania. Trzeba coś do jedzonka zrobić. Pewnie wpadnę dopiero wieczorem. pozdrawiam i życzę miłego dzionka
|
#3806 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam w ten niedzielny poranek
![]() wczoraj byłam na koncercie HEY i chyba się przeziębiłam ![]() ale było super!!! małzon został z Piotrusiem a ja byłam z bratem, z jego dziewczyna, i wujostwem ale najbardziej mi się podobał po koncercie pokaz sztucznych ogni nigdy nie widziałam takich cudów na niebie! coś pięknego! ale wymarzłam się za wszystkie czasy! brrrr nocka u nas ok ![]() pobudka o 23 (ale to małż karmił ) potem o 3 i 7 teraz sobie śpi a ja idę po jakąś kawkę p.s. a małż znowu w pracy do 20
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar; ooo dzieki za cynk o pampkach. Bede polowala !! A gdyby ktoras z Was miala na zbyciu to ja juz sie pisze
![]() niebieska.lwica; to Ty meeega wyspana jestes !! koralowa pogadam z malzem i odezwe sie jak cos. Jeszcze raz ogladalam Twoj blog. CUDO Oczywiscie gratulacje dla Tymonka ! ![]() atiz; przytulam... ale mimo tej ciezkiej nocki humor dzis troszke lepszy ? MoniaK; smacznej kawusi i gratulacje rowniez dla Tymusia ![]() Camomile, daj nam znac koniecznie jak nocka !!! Oby sie udalo Mocno Wam kibicuje ![]() anulko, a Ty jak sie czujesz? Jak nocka Cale szczescie, ze Zosienka lepiej, bo Ty sobie jakos z katarem poradzisz a Malutka gorzej. To co, pewnie obmyslasz logistycznie wyjazd ? mamaoptymistka,, doszedl zajaczek TL? Bo ja mam awizo z poczty i ciekawa jestem czy to jest to ![]() andziotku, nie popsula sie Gabi? Do kiedy zostajecie u "baby" ? Dzien doberek ! A ja witam sie z samego rana Dzidzia jadla o 8 i potem tak sie smiala i radowala, ze bawilysmy sie do teraz tak wiec wczesna pobudka ale naprawde warto rano wstac dla takich chwil. Figlowalismy w trojke w lozku Rany jaka jestem szczesliwa... ot - taka prywata - tak mnie natchnelo na sentymenty - chyba dlatego, ze Gabik ma dzis 100 dni ! Za oknem piekne sloneczko wiec jedziemy na obiadek do Zakopca. Malz ukochana golonke a ja kwasnice.. choc kurde nie wiem czy moge ale zaryzykuje. W minionym tyygodniu jadlam kurczaka po meksykansku ze spora iloscia fasoli czerwonej i nic wiec moze teraz tez bedzie ok. Aaa i pochwale sie.. moge? Bardzo sie ciesze, bo Gabcia w ciagu ostatnich 6 dni (zawsze waze ja w piatki, bo to jej kolejny tydzien, ale przedostatnio zapomnialam i zwazylam w sobote) przybrala na moim mleczku 230g Teraz biegne nadrobic zaleglosci z wczoraj, jescze 4 strony zostaly, wczoraj Malutka troszke marudzila i nie dalam rady. Milego poranka z Maluszkami i smacznych kawus bo pewnie wiekszosc z Was bedzie je teraz pila
|
#3808 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas deszcz leje
a mieliśmy jechać dziś nad wode...Dzień doberek ..Nocka super.Mała padła już o 19:30 i pobudka o 3:50 i kolejna o szóstej i o ósmej wstaliśmy ..Kawka wypita,śniadanko zjedzone i co dalej?...Dziewczyny na jakich dietach jesteście? chętnie skorzystam...Od jutra zaczynam dreptać na steperze skrętnym ..Może mój brzuch trochę wyładnieje..A propo wiecie moze czy steper działa też na mięśnie brzucha? ![]() matal-super że u was nocka piękna i brawa dla Edy,że w łóżeczku spał..Ja nad ranem też biorę me dziecię do nas do łóżka,,,,! mamaoptymistka-grill powiadasz też mam ochotę na kiełbaske
|
#3809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Piotruś kończy dzisiaj 3 miesiące
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() antropia-brawa dla Piotrusia!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

wybieram:

dla Wojtusia

zeby Niunia ladnie pila i za szybka poprawe
Mam tez wrazenie, ze duzo lepiej jej sie spi w tej pozycji.

Ciekawa jestem do której pośpimy
i chciałam tylko powiedzieć Camomile, gratuluje decyzji Słoneczko, oby przyniosła efekt jak u Edzika
Atiz, jutro bedzie lepiej.