|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
koralowa87
za obrotmamaoptymista grill ![]() Dzien dobry ![]() Nadia spala o 21 do 8 rano ![]() Antropia dla Piotrusia
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-04 o 10:02 |
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Ania, a co to jest steper skrętny?
Na mięśnie brzucha to musisz ćwiczenia na brzuszek zaaplikować, ale aby spalić tłuszczyk (i aby było widać te mięśnie) to aeroby
|
#3813 |
|
Wtajemniczenie
|
koralowa pozwoliłam sobie zerknąć na bloga
boski synek i cudne zdjęcia
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar; wg mnie 3. lub 4.
principessina; no jestes !!! nie znikaj juz na tak dlugo bo sie martwimy ![]() delicadeza, czyli pilnik sie sprawdza? SUPER !! A lekarka, no comments... nie mozesz zmienic na kogos innego? Walnieta, byle tylko na rehabilitacje wypchnac Koszmar z wnusia Twojej znajomej. nawet nie chce myslec co czuja rodzice i rodzina ![]() bzyczka - nie poca sie, ale skoro u innych dzieciatek tez tak jest to sie nie martw ![]() JanuszAgnieszka; jak milo Was widziec Dziewczynki ! Ile Twoja Laleczka juz wazy? gusiagatko; za nocke Twojej Naduni !!!!!!! ![]() Siasiu, Czaro wymiata hihi nie moglas mu nie odmowic ![]() antropia, dla Piotrusia !! ![]() a teraz lece zjesc owsianke
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() popijam kawę i oglądam DD TVN, powiem Wam, że jestem w szoku, że chwilę po porodzie Magda Mołek jest już w pracy i tak świetnie wygląda! Dwa tyg po porodzie, to ja kwadrans z łóżka wstawałam i chodziłam zgarbiona, flaczek odstawał, potop w kroku, potop z piersi... ![]() Camomile, dziękuję za przepis! Brzmi cudownie i postaram się szybko go wykorzystać ![]() Zdjęcie z dedykacją dla Ciebie wrzucę tutaj w albumie, ale wywalam pod koniec dnia ![]() Hania pije 2 razy dziennie, 0d 60 do 100 ml ![]() Matall, a na którą macie pediatrę? Przyznam się, że im wcześniej spotkanie, tym lepiej dla mnie, bo na 18 lecę na fit, a jeszcze muszę wrócić do domu w korkach, ogarnąć siebie, dziecko etc. warszawianki jak z czasem u Was? Daisy, piękny, optymistyczny post ![]() Antropia, buziak dla Piotrusia
|
|
|
|
#3816 |
|
Rozeznanie
|
antropia- wszystkiego najlepszego dla Piotrusia!
Andziot- zapomniałam że pytałaś, Wojtek budzi się ok.2-3. Zasypia 19-20, wczoraj wyjątkowo o 20.45.
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
Piotruś antropii
![]() Poziomka albo 8-13 albo 13-17. Nie wiem, jak w poniedziałek jest nasza pediatra... Napiszę w poniedziałek o 8, jak zadzwonię ![]() Czy któreś z dzieci butelkowych robi kupkę CZĘŚCIEJ niż raz dzienie? U nas są obecnie 4 i nie wiem, czy to nie za dużo?
|
|
#3818 |
|
Zakorzenienie
|
daisy
za 100dni dla Gabryni, udaanego obiadku życzę ![]() atiz mattal powodzenia w nauce zasypiania Ja od dwóch dni wstaję o 10 rano oddelegowuję Zosię do taty i dziadka a sama lecę na górę spać, dziś karmiłam Gabrynię o 4 i 8 (o 4 Zosia ją obudziła bo się z rykiem wybudziła, pytam się co się dzieje a ona "Zosia kce bawić" i padła )idę na śniadanko czy dzieciaczki na UU i używające smoczka zasypiają w nocy po karminiu same czy musicie dac smoka ???????
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-04 o 10:36 |
|
|
|
#3819 |
|
Zakorzenienie
|
Andziot, Zosiaczek to niezła agentka! A Ty nie miałaś ochoty na zabawę o 4?
wrzuciłam najświeższą Hankę i zdjęcie mopa
|
|
|
|
#3820 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Antos sie popsul Wstaje mi w nocy Fakt, ze raz, ale wczesniej w ogole nie wstawal... no nic. Moze mu sie odmieni. Dzis dla odmiany dalam mu o 6 wody i wypil 60ml i poszedl spac ![]() U nas znowu kiepska pogoda ![]() Cytat:
W ogole bardzo pozytywnie sie Ciebie teraz czyta wiesz? Widac, ze jestes zadowolona ![]() Cytat:
![]() Piostrusiu wszystkiego najlepszego ![]() ![]() Koncert Hey Moj jeszcze ma dzis wolne, ale jutro od 7 do 19 ![]() Camomile my jechalismy m1 z polnocy. Chetnie bym wpadla, ale ja juz po paszport nie bede jechac, bo nie chcemy meczyc Antosia podrozami, bo po odbior paszportu wystarczy jeden rodzic ![]() Andziot kocham Zosie ![]() Ladnie sobie teraz dosypiasz Jak kolacja sie udala?![]() Mary Molek jest dwa tyg po porodzie? i juz do pracy wrocila? Tak szybko? Daisy Zazdraszczam obiadku... i wypadu do Zakopanego
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
Pauliziu, może Antoś nie popsuł się na stałe, tylko rozregulował na chwilkę?
![]() z tego co kojarzę to Mołek miała jakoś w połowie sierpnia termin?! |
|
|
|
#3822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Andziot ja nie daję w nocy smoka po karmieniu......Ala trochę się pokręci po marudzi,ale tylko chwilę i zasypia. ![]() daisy brawa dla Gabika.. 3 foty w albumie
10.06.2011 Alicja Edytowane przez ania2631 Czas edycji: 2011-09-04 o 11:46 |
|
|
|
|
#3823 |
|
Wtajemniczenie
|
Mary Molkowa 11 sierpnia urodzila. Sprawdzilam
Tez mam nadzieje, ze to chwilowe rozregulowanie. Stalo sie tak od momentu jak przestalam mu piers dawac rano, ale watpie zeby mialo to cos wspolnego Poza tym zapomnialam dodac, ze zaczal inaczej jesc odkad sie budzi raz w nocy... W dzien je mniej niz zwykle. Okolo 140 ml, a jadl 180... Nie wiem co sie stalo ![]() I podnosi nozki do gory
|
#3824 |
|
Rozeznanie
|
Mi wstepnie pasuje, ale ciagle nie mam auta i jestem zalezna od tż. wieczorkiem dam znac.
|
|
#3825 |
|
Wtajemniczenie
|
Piotrus dziękuje wszystkim ciociom za życzenia
aktualizacja w albumie z okazji 3 miesiąca Pauzliza andziot ja czasami daję smoka w nocy ![]() daissy dla Gabrysi z okazji studniówki
ღPiotruśღ 04.06.2011 Edytowane przez antropia Czas edycji: 2011-09-04 o 11:49 |
|
|
|
#3826 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szok. Ale jakaś taka przytłumiona lekko jest, nie wydaje Ci się? Nie mniej jednak, wygląda super. Ciekawe czy miała cc czy sn,bo większość tych celebrity jak czytałam to jednak CC, np. Różczka (tak to się pisze?), Cichopek, Markowska i inne te takie. Gusia Brawo dla Nadusi!!! Cieszę się, że się obie wyspałyście ![]() Daisy zapomniałam napisać kiedyś,ale tak, próbowałam na sucho tego peelingu i rzeczywiście jeszcze lepszy efekt. Tylko mam wrażenie,że mnie palą ręce potem Też tak masz? Ta sól pewnie we wszystkie drobne pęknięcia na rękach się wciera i szczypie. Ale peeling mistrz. Mój KWC.Dziewczyny mam prośbę : te które mają mnie na fb...mogłybyście polubić tą stronę, którą ja polubiłam jako ostatnią? Tą Sensivo (nie wiem czy na wizaz, można tak reklamować, bo kiedyś już dostałam ostrzeżenie:P) Dziękuję z góry za dołożenie się do mojej pracy Możecie też znajomym polecić. Taką mam robotę teraz...Super, co?Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-04 o 11:54 |
||
|
|
|
#3827 |
|
Zakorzenienie
|
Piotrusiu, sto lat!
Daisyy, zazdroszczę wypadu do Zakopanego
|
#3828 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj Antos w ogole smoka nie ciumka. Kupilam jeden rodzaj smoczkow i wypluwal wiec nie szukalam na sile i nie kupowalam roznych smoczkow by w koncu ktorys przypasowal. Nam sie bardzo dobrze zyje bez dydola
![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Matall u nas jest roznie. Zazwyczaj raz dziennie. Czasem sie zdarza dwie lub 3, ale to rzadko I tez mialam taka sytuacje jak Spice. Za szybko przebieralam, a synek sobie robil na raty
|
#3829 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
my dzisiaj pospalysmy, choc w nocy pobudki o 00:20 i 4:30 a potem o 7:45, to pobawilysmy sie rano do 9-tej i pospala niunia do 10:45!! a ja z nia ![]() ale mnie oczywiscie cos niepokoi od tygodnia, chyba wiem, czemu Zosia tak malo tyje, bo je coraz mniej.. na karmieniu o polnocy je tak max 5 minut z kazdego UU, potem o 4:30 je bardzo duzo a o 7:45 moze 2 minutki..... o 10:45 zjadla 3 lyzeczki ziemniaczkow ze smakiem..ale U znowu tylko 2 minutki.... bawi sie teraz dalej ladnie ale wydaje mi sie ze ma jakos mniej energii i kupki nie bylo wyjatkowo dzisiaj... moze przez te ziemniaczki ??? ale je tylko 3 lyzeczki malenkie dla smaczku ja przyzwyczajam... ja sie zastrzele. jutro na 9 rano do fizjoterapeuty, wydaje mi sie , ze Zoska robi postepy ale zobaczymy... i musze sie psychicznie do wyjazdu przygotowac.mega sie boje... Cytat:
moja Zosia wieczorem zasypia przy UU, w dzien ze smokiem, ale w nocy zaraz po karmieniu pokreci sie czasem w lozku ale zasypia sama, natomiast jak ja rozbudzi bek albo zmienianie pieluchy i nie chce usnac a paluchy nie pomagaja to daje jej smoka ale chwile potem wypluwa i zasypia sama ![]() Cytat:
![]() nie to co my MATKI POLKI ![]() Cytat:
![]() musze sprobowac przewrocic kiedys Zosie na brzuszek, ale sie boje troszku.. paulizia a nie rozbudza ci sie Antos jak go przewracasz na spiocha? koralowa gratulacje dla dzieciaczka! my jutro mamy wizyte u fizjoterapeuty, ale Zoska nie umie jeszcze sie z pleckow na brzuszek przekrecic.... camomile ja dzisiaj musze podac Zosce MM razem z moim mleczkiem zeby moja mama mogla ja nakarmic jak my bedziemy na weselu, zobaczymy jak to wypadnie ![]() a co do zdrowia to sie staram wykurowac bo jedziemy juz w czawrtek ale mega mnie przeraza ta podroz... moniak u nas tez trzy pobudki ![]() gratuluje lepszej nocki ![]() daisyy ale zazdraszczam kwasnicy...ale mi smaka zrobilas nooo....ladnie gabulek tyje!! Zoska tez na poczatku na moim mleczku tyla 250 gramow tygodniowo a teraz tylko 120....i tak malo i szybko je... no wyjazd obmyslam logistycznie ale juz mam nerwy i zjedzone paznokcie! uciekam bo mala marudzi.. u nas 11 stopni i leje... dlatego ja jeszcze w szlafroku chodze
|
|||
|
|
|
#3830 |
|
Wtajemniczenie
|
Anula u nas tez straszna masakra jelsi chodzi o pogode. pije druga kawe
Do przerzucenia Antosia wyczajam moment kiedy zaczyna postekiwac. I sie ruszac. Wtedy hop na brzuszek. Dwa razy jeszcze poprzewraca glowa i spi Myslisz, ze Zosia malo przybiera? Antek na poczatku tez szybko przybieral, a teraz zwolnil tempo i pielegniarka srodowiskowa powiedziala, ze tak sie dzieje i mam sie nie martwic. Nudzi mi sie ![]() Mezu pozarl marchewke i nie mam jak rosolu zrobic Antek zasnal. Mezu spi. Na wizazu cisza. Pogoda do bani
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
Paulizia musze sprobowac.
No mi tez powiedzialy ze przybiera ok, ale ona w dzien tak malo je czasem ze masakra....no martwie sie teraz ze to przez to ze jej dalam te ZIEMNIACZKi.... sama nie wiem u nas leje mega, meza wygonie z Zoska pozniej na spacer bo ja chyba planuje zostac w szlafroku caly dzien.... |
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Spice Uff, to dobrze, bo myślałam, ze wszystkie dzieci raz dziennie robią
Paulizia No u nas codziennie 4-5, raczej 4. Ale może jeszcze się zmieni, bo dopiero czwarty dzień na mm... Fajnie sobie zabrać takiego szkraba rano do łóżka i się poprzytulać, nie? ![]() A ile muszę czekać aż bromergon zadziała i nie będę musiała ściągać mleka? Dziewczyny, które stosowały, jak u Was?
|
|
#3833 |
|
Rozeznanie
|
andziot-smok w nocy u mnie identyko jak u anuli
fajnie u dziadków nie?A co do Mołek- ja czytałam że miała w październiku wrócić, więc jestem w szoku. I sądząc po sukience, karmi MM chyba że dla małego zostawiła ściągnięte mleko
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś uparta jak osioł !!!! ![]() chyba masz za grzeczne dziecko skoro sobie sztucznych problemów szukasz !!!!!! chciałabyś chyba, żeby Zosia jak robot była - spała ciągle tyle samo, jadła identyczną ilość o tych samyc porach i kupy też robiła codziennie takie same w ilości takiej samej mam nadzieję, że nie naspiałam zbyt ostro ale chcę Ci przemówić do rozumu Zosia to żywy człowiek !!!!!! ma prawo mięć różne nastroje i apetyt a przybierać już tyle nie będzie, bo byśmy miały wielkoludy a nie dzieciaczki gdyby co miesiąc po kilogram tyły jak na początku ![]() jeszcze Ci napiszę, że Gabrysia w nocy też je około 5min z każdego UU, rano je mało bo jak je ok 4-5 cyce Pameli to około 8 nie jest jeszcze taka głodna, zazwyczaj nie patrzę ile je, ale jak ty tak liczyłaś minutki to ze dwa razy popatrzyłam na czas - z jednego U je zazwyczaj około 2-3min a Twoja Zosia je częściej niż Gabrysia (w ciągu całej doby) więc PROSZĘ SIĘ JUŻ NIE MARTWIĆ !!!!! Cytat:
![]() w takich chwilach szkoda mi że sa tak daleko od nas, ale przypuszczam że jakbym miała ich na co dzień to bym tak tego nie doceniała
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-09-04 o 13:05 |
||
|
|
|
#3835 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie narzekam chociaż od jakiegoś czasu w ciągu dnia bywam mocno zmęczona, więc muszę się w końcu wybrać i zrobić test obciążenia glukozą i przy okazji sprawdzić morfologięCytat:
Cytat:
i wszystkie inne konkursy kliknęłam (jak co dzień) ------- Dzień dobry moje dziecko zaszalało i jak wczoraj zasnęła po karmieniu o 20:30 tak nas obudziła dziś o 8 zaliczyliśmy już dziś spacer i po obiedzie pewnie wyjdziemy znowu
|
|||
|
|
|
#3836 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się to bardzo często zdarza, że nie wyczuje dobrego momentu na przebieranie i zużywam przez to ogromne ilości pampków,dlatego też jesteśmy na Dadach, a nie na Pampersach![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
To zaproszenie zaraz pójdzie a co
|
||
|
|
|
#3837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem sa 2 czasem 3 a teraz jak sloiczki weszly i kaszka to 2-3 na porzadku dziennym ja od rana na grzybach lipa nie ma jeszcze pozniej w kosciolku z olunia teraz mykamy na grilla, bye |
|
|
|
|
#3839 | |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz Kochana, wszytsko w swoim czasie.
Nadia dzis w nocy zaczela pelzac po lozeczku. Przez polowe lozeczka sie przesunela a na brzuszku spala ![]() antropia Ja tez sie ciesze, ze nam sie udalo ![]() Cytat:
)Ja tez sie balam Nadie w nocy na brzuszku klasc (do teraz mam czasem obawy). Ale ona na prawde pieknie w nocy spi w takiej pozycji. Spi dluzej, pierdki nie sa bolesne i jej nie wybudzaja a jak jej niewygodnie to przeklada sobie glowke na druga strone i spi dalej. Jak spala na plecach to ciagle sie wiercila i budzil ja brzusio. Ale sie za oknem czarno zrobilo zaraz bedzie burzaaaa
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-04 o 14:44 |
|
|
|
|
#3840 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.

wybieram:
za obrot

dla Piotrusia

Na mięśnie brzucha to musisz ćwiczenia na brzuszek zaaplikować, ale aby spalić tłuszczyk (i aby było widać te mięśnie) to aeroby 
boski synek i cudne zdjęcia 
nie moglas mu nie odmowic 

i padła )

i juz do pracy wrocila? Tak szybko? 
Też tak masz? Ta sól pewnie we wszystkie drobne pęknięcia na rękach się wciera i szczypie. Ale peeling mistrz. Mój KWC.
zaraz bedzie burzaaaa