|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to: | |||
| Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. |
|
2 | 3,13% |
| W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy |
|
12 | 18,75% |
| Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! |
|
8 | 12,50% |
| Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! |
|
8 | 12,50% |
| Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają |
|
4 | 6,25% |
| .Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja |
|
4 | 6,25% |
| Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. |
|
22 | 34,38% |
| Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest |
|
0 | 0% |
| Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. |
|
1 | 1,56% |
| Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje |
|
3 | 4,69% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
Cytat:
za caaały tydzień Dżonego![]() Co do jedzenia to ja wiem, że większość z Was uważa że można wszystko jeść. Ja jednak radziłabym Ci uważać na nabiał, bo już było kilka takich dziewczyn, które jadły wszystko i dzieci ok, a potem nagle się męczyły i wyszła skaza. Skaza nie wychodzi od razu. Ten alergen się kumuluje w organizmie i dopiero po jakimś czasie zaczynają się objawy (wysypka, kolki, bóle brzuszka, rozdrażnienie). Nie mówię żebyś w ogóle nie jadła, ale była ostrożna. Ale robisz jak będziesz chciała Cytat:
. To ostatni na wątku ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- No i zapomniałam: Zuziak jadła o 20.00, koło 21,30 zasnęła obudziła się na jedzenie 4.30 obudziła się na jedzenie 7.00 i dospała do 7.40 Nie chwalę jej bo zazwyczaj się potem "psuje". Wczoraj w dzień już ledwo żyłam, tak mi dała popalić.
|
|
|
#1442 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011
hej Dziubki
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale już pierwsze "halooo" minęło i jest ok Cytat:
![]() Cytat:
łobuz jeszcze od siedemnastej do 21 nie chciał wcale zasnąć hmmm masakra jakaś na niego przyszła[QUOTE=iustyna1;29191520]A dziękujemy, dzisiaj druga noc "sucha" brawo dla Kubusia (moje ulubione imię ![]() Brida no jak już szop wystawił nosek to za chwilkę będziesz po... Nerolku jak tam? Sweet no raczej potówki ![]() Telik no duży chłop cały tydzień ![]() hi a mój Krzyś miał jeść o 9,30 a tnie komara ![]() eeeee nie budzi się hihihih piernik mały z czubkiem
|
|
#1443 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A smęć ile wlezie, po to jesteśmy ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie to nie wkurzało, choć goście byli co chwilę, ale sami ich zapraszaliśmy. A w innym wypadku też bym się złościła![]() Cytat:
No to pięknie!! ![]() A świeże powietrze jednak fajnie działa, mój też w wózku długo śpi ![]() [QUOTE=brumek;29190561]I zahaczylismy o mój ukochany sklep z bielizną i mąż mi zafundował dwa cudne staniki do karmienia [/QUOTE]pokaż, jakie ![]() My wczoraj u teściów byliśmy chwilę, w drodze powrotnej zahaczyliśmy o Biedronkę - obok sklepu był wielki namiot wyprzedażowy, dziki tłum ludzi ale co nieco udało się kupić - moje zakupy za całe 15 zł łącznie
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ale ci się udało, ja też chce!
|
#1445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za tydzień! Ja jem wszystko. No może wszystko to za dużo powiedziane bo twierdzą że niejadek jestem (teściowa ) ale wszystko co do tej poryCytat:
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu, a nasze teściowe to jakas rodzina?, bo moja tez tak mówi...
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu i ja chce i ja
![]() Świetne zakupy i za taką cenę
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ale miałaś farta
SCIO UDANEJ IMPREZY Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Wczoraj było ze mną tragicznie. Dzisiaj jest lepiej . w nocy Sara wstała o 1 i 4 a potem o 5 i budziła się co 15 minut, wkońcu tz do niej wstawał, powiedziałam że chcę godzinę pospać bez wstawania. No i pospałam. Najgorzej jest nad ranem, kiedy taka śpiąca jestem a Ona się tak budzi.. Rano tż wpakował do sypialni z kwiatami ( mam dzisiaj urodziny.) Po południu wybieramy się na zakupy, wesele się zbliża, może sukienkę upoluję. Mała zostaje z teściową, a my zaszalejemy Sara od godziny śpi (!)...zauważyłam, że nie mogę przegapić chwili jak zaczyna ziewać. Polulałam ją chwilę, odłożyłam z pieluchą i non stop chodzi suszarka...-może to jest na nią sposób? Raz się obudziła, pogłaskałam po główce i wtyknęłam smoka i nadal śpi. A ja pierwszy raz zrobiłam make up, ubrałam sukienkę i nawet znośnie wyglądam i lepiej się czuję. ![]() Miłego dnia lasencje. |
|
|
|
#1449 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik wszystkiego najlepszego!
|
#1450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to dobrze że już lepiej Najlepsze życzenia urodzinowe ![]() żanetko przypomnij jakie to miało byc zdjęcie do wspolnej fotografii? aha i mam propozycje aby oprócz zaproponowanych kategorii wyróżnienia mam, każda z mam samozwańczo nadała sobie jakiś tytuł naj, mogłobybyć zabawnie co wy na to? a mi sie dzis zasłabło jak wstałam do łazienki
|
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co moja to wczoraj miała taki dzień, że tylko się powiesić. A jeszcze byłam niewyspana ... Dobrze, że dzisiaj jest lepiej. Nawet Kuba z tym swoim katarem i kaszlem jakoś noc przespał.
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez, ja tez
![]() patik stówka! ale u nas dzi pięknie, słonecznie
|
|
|
|
#1453 | |
|
Zakorzenienie
|
Może
niestety moja preferuje kuchnię tradycyjną - mięcho i tłusto, a ja tak nie jem, więc jestem niejadek ![]() Dzięki, jakoś przypadkiem się udało Nawet nie wiedziałam że tam takie wyprzedaże czasem urządzają ![]() Cytat:
|
|
|
#1454 |
|
Zadomowienie
|
Witam
piszę póki Maja śpi w swoim wozie ![]() Brida - no to jak czop wyłazi to już bliżej niż dalej ![]() Sto lat!!!! Sto lat!!!! Sto lat!!!!! ![]() ![]() A mojej małej też coś wyskoczyło na twarzy nie wygląda to na potówki to są raczej takie malutkie krosteczki, które się umiejscowiły tylko na policzkach w zasadzie i są takie chropowate w dotyku nie wiem, może to przez to, że zjadłam ostatnio kilka czekoladek merci i w sumie następnego dnia było ich trochę więcej (ale jak nie jadłam wcześniej słodyczy to też miała - tylko, że pojedyncze...) na razie nic z nimi nie robię - obserwuję...A ten rumianek to jak stosujecie????? |
|
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
Patik wszystkiego najlepszego
duzo cierpliwosci przede wszystkim A ja Witam kolejny raz szpitalnie. Znów nas wczoraj położyli bo wynik z krwi sie podniósł. Mieliśmy lampy, poziom spadł. Zabawa w kotka i myszkę. Mam nadzieje ze nas zaraz puszcza do domu. Mam szczerze dość tego szpitala i tej całej zoltaczki. W Polsce tez tak sie "spuszczaja" nad tym? Miał któryś nasz dzieciaczek jeszcze? Przez ten szpital mam kompletnie zdezorganizowane zycie. Nie mamy z Wiki ustalonego rytmu i w ogóle. Mala jest marudna i placzliwa i chyba Wlasnie dlatego ze co raz to inne miejsce, inni ludzie. Nie ma takiego poczucia bezpieczeństwa. Przez to wszystko boje sie ze jej tak zostanie. Ze bedzie Juz takim zrzedliwym dzieckiem. A miało byc tak pięknie. Chce sie jeszcze pochwalić. Dzis z Mezem obchodzimy PIERWSZA ROCZNICE SLUBU
|
|
|
|
#1456 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
brawo!Cytat:
Cytat:
a co do chusty to chyba mało komu uda się pomyślnie pierwsza próba z chusta - cierpliwości Patik. smęć ile wlezie - mnie jak sobie pozrzędze na wątku to od razu lżej się robi
|
|
|
#1457 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jem wszystko A nabiału właśnie najwięcej ![]() Cytat:
Ale skoro już lekarz coś tam wróży, to pewnie za tydzień pogadamy sobie jak ... mama z maą ![]() Cytat:
![]() I dopiero teraz się chwalisz? ![]() Wszystkiego co najlepsze Paticzku Cytat:
![]() A staniczki takie ![]() http://dopasowana.pl/product-pol-141...my-Royce-.html i http://www.melissa.com.pl/PL/kolekcj...13&idR=1&idW=7 ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
W Polsce też bardzo na żółtaczkę "chuchają i dmuchają", więc pewnie nie bez przyczyny. I gratulacje z powodu rocznicy
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laski!
Ja dopadłam na chwilę internetu u kuzynki tż-ta i informuję, że żyję. Jak wiecie nie mieszkam na tą chwilę u siebie i już raczej mie zamieszkam, ale o tym kiedy indziej, bo tu co chwilę ktoś ,,kuka" co piszę. Jestem z tż-tem i małym u teściów. Nie pytajcie nawet jak jest... Teściową najchętniej zamknęłabym w stodole...Razem z prababką Igora. Ale nie mam innego wyjścia i muszę to jakoś wytrzymać. Od 8 - ego mamy mieć klucze. Tylko teraz kwestia finansowa dochodzi, bo licho z pieniędzmi. Ale wolę jeść kamienie niż prowadzić wesoły żywot u teściów. Oj, brakuje mi Was bardzo! Jak już będę miała neta na ,,zawsze" to znów będę z Wami. Buziaki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1459 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja kuzynka 3 razy z małym leżała w szpitalu przez żółtaczkę w jego pierwszym miesiącu życia. Oni najwyżej mieli 17 mg/dl bilirubiny. Wychodzili do domu i po 2 dniach znowu wracali na oddział. Miał naświetlania. I jeszcze jakieś czopki po wyjściu dostawał, które pomagały obniżyć bilirubinę, ale to wiem że jej pediatra to przepisywał ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
. Wtedy byś była prawie na bieżąco. Wracaj do nas szybko! Patik sto lat!!!
|
|
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
Marinko wracaj do nas prędko
Jak znajdziesz chwilę to napisz w klubie co się dzieje. Mam nadzieje, że się wszystko szybko unormuje
|
#1461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za piekny sen moja kiedys jadła o 19 poszła spac przed 21 a wstała o 0.45 - to na razie rekord w "niejedzeniu"oj tak nie chwal nie chwal - ja jak pochwalę to potem daje w kosc ![]() Cytat:
szczesciara Cytat:
najlepsze życzenia urodzinkowe no i udanych zakupków nic tak nie poprawia humoru jak łazenie po sklepach ![]() Cytat:
normalnie zaparzam torebke i przemywam wacikiem zamoczonym w naparze
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-04 o 13:37 |
||||
|
|
|
#1462 | |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek ja wiem z tym jedzeniem, ale tak na wszelki wypadek napisałam (właśnie dlatego, że to nie wychodzi dzień po zjedzeniu czegoś, dopiero po kilku tygodniach objawia się alergia). U mnie oba maluchy mają skazę, u Zanki i jeszcze kilku dziewczyn. Dużo dzieci to ma. Nawet sobie nie wyobrażasz jak dziecko może drzeć się z bólu brzuszka. A jeśli można mu tego oszczędzić albo chociaż troszkę zmniejszyć uważając na nabiał
...Na szczęście większość z tego wyrasta. Kuba w okolicach roku już mógł jeść nabiał. Cytat:
. Wtedy byś była prawie na bieżąco. Wracaj do nas szybko! Patik sto lat!!!
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby juz Was jak najszybciej definitywnie puscili do domu. gratulacje z okazji rocznicy
|
|
|
#1465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja zazwyczaj karmię ok 20.00-20.30 to się budzi 1.30 albo 2.30. No dzisiaj to się mooocno zdziwiłam .Ale zobacz od 19.00 do prawie 1.00 to 6 godzin niejedzenia więc wg mnie bardzo długo.
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczku, mam nadzieję że szybko wyjdziecie.
Marinko, nie daj się tam! I wracaj szybko ![]() Dziecko mi podmienili chyba Zjadł o 8.30 i do tej pory śpi w wózku pod oknem.... ![]() ![]()
|
|
#1467 | |||
|
Zadomowienie
|
Aania świetne zakupy za tą cenę
.Paticzku wszystkiego co najlepsze, samych pięknych dni i radości z macierzyństwa Shirka dziękuję Telik ja bardzo uważam na to co jem, boję się kolki. Jak na razie (odpukać) jest w porządku. Nie jem warzyw wzdymających, pieczonych potraw, najwięcej jak Brumek jem nabiału. Oby tylko Malwince nic nie było. W sumie całą ciążę jadłam nabiał w dużych ilościach, może Mała już tam w brzuchu się przyzwyczaiła? Cytat:
. Muszę się trzymać dla mojej Kruszynki.Cytat:
.Cytat:
I obyście szybko wyszły ze szpitala. |
|||
|
|
|
#1468 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też ostatnio wydatki się kroją konkretne - tż musi odstawić auto do lakiernika porobić coś bo rdza wychodzi gdzieniegdzie i przed zimą trzeba ponaprawiać bo do wiosny to się jeszcze większe porobią, zderzak tylny pomalować też - coś tam jeszcze porobić przy kołach i 500stów nie nasze... no ale trzeba - auto skarbonka jak zawsze... trzymam kciuki żeby i problemy finansowe się rozwiązały jak najszybciej ![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
udanych chrzcinek kochana ![]() ---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
gratulacje dla szopa że już wychodzi - ostatni nasz czopik wątkowy - aż się łezka w oku kręci że to będzie ostatnia adrenalinka porodowa na wątku
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-09-04 o 13:38 |
|||||
|
|
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
puk puk jest tu ktoś
![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#1470 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

ale już pierwsze "halooo" minęło i jest ok 

zębole
i w sumie następnego dnia było ich trochę więcej (ale jak nie jadłam wcześniej słodyczy to też miała - tylko, że pojedyncze...) na razie nic z nimi nie robię - obserwuję...

. Wtedy byś była prawie na bieżąco. Wracaj do nas szybko!
Jak znajdziesz chwilę to napisz w klubie co się dzieje. Mam nadzieje, że się wszystko szybko unormuje