Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011 - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat kolejnego wątku to:
Coraz wyżej główkę podnosimy, a jutro na plecki się obrócimy. 2 3,13%
W roli mamy się spełniamy, mocno dzieci swe kochamy 12 18,75%
Gaworzą Nasze dzieci - Boże jak ten czas leci ! 8 12,50%
Każde dziecko się uśmiecha - co jeszcze Nas pięknego czeka ?! 8 12,50%
Wakacyjne dzieciaczki się dobrze rozwijaja i jesień pięknie witają 4 6,25%
.Letnie dzieci usmiechy posylaja, a ich mamy z dumy pekaja 4 6,25%
Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki. 22 34,38%
Podnoszę główkę, uśmiecham się, bo duży zuch już ze mnie jest 0 0%
Uśmiech tu, uśmiech tam, bo wesołą mamę mam. 1 1,56%
Główka pracuje, uśmiech raduję, nasze maluszki rosną jak tuje 3 4,69%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 09:24   #1441
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
uwielbiam Twojego Kubę
i brawa za nocnik i "chęć walki"

dziś mój Milky Prince konczy tydzien

Dziewczyny karmiące piersią, czy wy wszystko jecie?
Postanowiłam oczywiście oprócz smazonych, ciezkostrawnych i ostrych potraw jesc wszystko
i nie wiem czy to niebyło przyczyną wczorajszego niespokoju Jasia
A dziękujemy, dzisiaj druga noc "sucha"
za caaały tydzień Dżonego

Co do jedzenia to ja wiem, że większość z Was uważa że można wszystko jeść. Ja jednak radziłabym Ci uważać na nabiał, bo już było kilka takich dziewczyn, które jadły wszystko i dzieci ok, a potem nagle się męczyły i wyszła skaza. Skaza nie wychodzi od razu. Ten alergen się kumuluje w organizmie i dopiero po jakimś czasie zaczynają się objawy (wysypka, kolki, bóle brzuszka, rozdrażnienie).

Nie mówię żebyś w ogóle nie jadła, ale była ostrożna. Ale robisz jak będziesz chciała

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Beatka, Monia, Agni, DaKaro, Karolinee, Brumek, Agni, Iustyna
baaardzo dziękuję za słowa pocieszenia, naprawdę jesteście niezastąpione

Ja wczoraj pół dnia spędziłam w szpitalu, bo pojechałam na KTG ale dzieć się nie ruszał więc mnie wysłali na dojadanie, dalej się nie ruszał więc już powstała opcja że zostaję na co nagle się raczył przebudzić.
W efekcie zamiast za dwa dni to zaraz mam znowu jechać.

W kwestii porodu - lekarz na IP powiedział że powinnam w tym tygodniu urodzić ale gwarancji nie daje
Czop zaczął odchodzić ....

Jestem po terminie i naprawdę nie wiem jak to się udało - startowałam z 2-centymetrową szyjką i nawet opcja na donoszenie była mało realna.
No to gratulacje za szopa . To ostatni na wątku

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

No i zapomniałam:
Zuziak jadła o 20.00, koło 21,30 zasnęła
obudziła się na jedzenie 4.30 zasnęła
obudziła się na jedzenie 7.00 i dospała do 7.40

Nie chwalę jej bo zazwyczaj się potem "psuje".
Wczoraj w dzień już ledwo żyłam, tak mi dała popalić.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:15   #1442
Shira_83
Zadomowienie

Dot.: Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! - Mamy VII- VIII 2011

hej Dziubki

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Moj maz wlasnie pojechal do rodzicow, jutro wraca do Irlandii. Chce mi sie wyc, nie wiem jak dam rade. Na szczescie jestem u rodzicow, bo chyba bym wysiadla. Malwinka chyba wyczula moje emocje, bo w kapieli dala popis, co nigdy sie jej nie zdarzalo. Zalamka...
czas szybko minie i tż będzie z wami a jak co to żal się nam ile potrzebujesz!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Jutro chrzcimy. Caly dzień w kuchni, ale lubie to Takie krzątanie, przygotowywnie.
trzymam zeby wszystko sięudało
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
j weekend w sobote albo niedziele albo i sobote i niedziele mamy jakichś gości i już mi to zaczyna na nerwy działać też tak macie? bo może ja jakaś dziwna jestem...

.
kochana to całkiem normalne ja myślałam w pewnym momencie że ludzi pozabijam albo po prostu zacznę do nich strzelać z okna ale już pierwsze "halooo" minęło i jest ok

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
U nas pierwsze karmienie bez cycusia.. teraz widze, ile cycuś daje radości mojemu dziecku.. po długich bojach chwilowo usnęła, ciekawe na jak długo
Musze podziękować za polecnie Dr Brown's, o niebo lepiej Mała mi z niej je, nic sie nie zasysa, nie cmoka, je podobnie jak z cyca, o ile nie tak samo.. przy butli mi zasnęła właśnie, ale ssąc i śpiąc nie wypiła już nic, czyli może z niej ssać nieefektywnie, to plus jak dla mnie przy jej przywiązaniu do ssania Po tym Bebilonie Comfort, bo ten kupiliśmy, nie ulała jak po nanie i bebiko, jak jej sie odbijało to też bez tego brzydkiego zapachu..
To tyle moich pierwszych wrażeń z pierwszego prawdziwego karmienia butlą.. Mam tylko nadzieję, ż będe mogła ją karmić i piersią i butlą, bo ona naprawde pała ogromna miłością do cycusia, tylko na jego widok sie narazie uśmiecha I mam nadzieje, że po MM nie będzile większych kłopotów niż teraz..
Dobranoc
trzymam kciuki mój jak dałam butle to potem już cycusia niet tylko że ja już praktycznie nic pokarmu nie miałam

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ale masz fajnie z Agata że tak ładnie śpi, ja wprawdzie tez nie mam źle z Sarenka, ale co 3h w nocy wstaje dziś o 2 i 5, a o 7 już sie księżniczka wyspała i buszuje w foteliku (bo karuzelka juz sie znudzila )
ha ha witam w klubie mój tak samo dziś w nocy był obudzony dokładnie co 3 godziny a zwykle umiał przespać 4-5 łobuz jeszcze od siedemnastej do 21 nie chciał wcale zasnąć hmmm masakra jakaś na niego przyszła

[QUOTE=iustyna1;29191520]A dziękujemy, dzisiaj druga noc "sucha"

brawo dla Kubusia (moje ulubione imię)

Brida
no jak już szop wystawił nosek to za chwilkę będziesz po...

Nerolku jak tam?

Sweet
no raczej potówki

Telik
no duży chłop cały tydzień

hi a mój Krzyś miał jeść o 9,30 a tnie komara

eeeee nie budzi się hihihih piernik mały z czubkiem
Stary 2011-09-04, 10:27   #1443
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ja chyba tutaj nie pasuję
Czytam jak Wy sobie radzicie z dzieciakami i macie czas na inne sprawy i rozrywkę dla siebie to sobie myślę że chyba ze mną coś nie tak a nie z moją córką..może źle odczytuję jej komunikaty...nie wiem co mam robić aby było dobrze.
Próbowałam ją omotać w chustę, to się rozpłakała, przestraszyłam się że jej krzywdę zrobiłam.
Pielucha nie działa..
Chyba popadam w depresję.

dobra spadam, nie będę smęcić..
Patik, no co Ty mówisz! Przecież chyba większość z nas ma podobne problemy, a raczej żadna organizacji nie miała opracowanej od początku do perfekcji. Nawet nie myśl że coś jest nie tak, bo to nieprawda. Powolutku będzie wszystko coraz lepiej.
A smęć ile wlezie, po to jesteśmy

Cytat:
Jutro chrzcimy. Caly dzień w kuchni, ale lubie to Takie krzątanie, przygotowywnie.
Udanego dnia życzę!
Cytat:
wchodze żeby poczytać parę stron a tu mało piszecie - u nas znowu goście - brat tż-ta z 2 dzieci i kolega z żoną i 2 letnią córeczką - mam już serdecznie dosyć odwiedzin! od porodu czyli przez 5 ostatnich tygodni w każdy (!) weekend w sobote albo niedziele albo i sobote i niedziele mamy jakichś gości i już mi to zaczyna na nerwy działać też tak macie? bo może ja jakaś dziwna jestem...
Nie jesteś Mnie to nie wkurzało, choć goście byli co chwilę, ale sami ich zapraszaliśmy. A w innym wypadku też bym się złościła

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a mnie ktoś dziecko podmienił
dziś UWAGA spał od 13:30 do prawie 20 z krótkimi przerwami na herbatkę i 1 posiłek zresztą wypił tylko 70ml i zasnął a te przerwy to w sumie 1h trwały
ale wszystkie te godziny spędziliśmy na dworze i przespał je w wózku
o 20 nakarmiony , wykąpany i śpi
no i zaliczyliśmy najdłuższą przerwę między posiłkami aż 8h w nocy

No to pięknie!!
A świeże powietrze jednak fajnie działa, mój też w wózku długo śpi

[QUOTE=brumek;29190561]I zahaczylismy o mój ukochany sklep z bielizną i mąż mi zafundował dwa cudne staniki do karmienia [/QUOTE]
pokaż, jakie

My wczoraj u teściów byliśmy chwilę, w drodze powrotnej zahaczyliśmy o Biedronkę - obok sklepu był wielki namiot wyprzedażowy, dziki tłum ludzi ale co nieco udało się kupić - moje zakupy za całe 15 zł łącznie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4034924.jpg (93,0 KB, 74 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:32   #1444
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Aniu ale ci się udało, ja też chce!
Stary 2011-09-04, 10:34   #1445
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Brumku dziękujemy.

Moja Agatka przesypia juz nocki. Kładziemy ją spać między 20 a 21 zeby miec jezcze troche czasu dla siebie i wstaje o 5. Teraz awanturuje sie z zabawkami z karuzelki
super! Pogratulować
Cytat:
Postanowiłam oczywiście oprócz smazonych, ciezkostrawnych i ostrych potraw jesc wszystko
za tydzień! Ja jem wszystko. No może wszystko to za dużo powiedziane bo twierdzą że niejadek jestem (teściowa ) ale wszystko co do tej pory.

Cytat:
W kwestii porodu - lekarz na IP powiedział że powinnam w tym tygodniu urodzić ale gwarancji nie daje

Jestem po terminie i naprawdę nie wiem jak to się udało - startowałam z 2-centymetrową szyjką i nawet opcja na donoszenie była mało realna.
no to

Stary 2011-09-04, 10:36   #1446
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Aniu, a nasze teściowe to jakas rodzina?, bo moja tez tak mówi...
Stary 2011-09-04, 10:38   #1447
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Aniu i ja chce i ja
Świetne zakupy i za taką cenę

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:46   #1448
patik87
Zakorzenienie

Aniu ale miałaś farta też tak chcę

SCIO UDANEJ IMPREZY

Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Wczoraj było ze mną tragicznie.
Dzisiaj jest lepiej .
w nocy Sara wstała o 1 i 4 a potem o 5 i budziła się co 15 minut, wkońcu tz do niej wstawał, powiedziałam że chcę godzinę pospać bez wstawania. No i pospałam. Najgorzej jest nad ranem, kiedy taka śpiąca jestem a Ona się tak budzi..
Rano tż wpakował do sypialni z kwiatami ( mam dzisiaj urodziny.)
Po południu wybieramy się na zakupy, wesele się zbliża, może sukienkę upoluję. Mała zostaje z teściową, a my zaszalejemy Już się boję ją zostawiać, nie będzie nas pół dnia. Krzywdy jej nie zrobi, wiem, ale na każdy jej płacz reaguje że kolka...a nie bierze pod uwagę że np mokro czy pić....
Sara od godziny śpi (!)...zauważyłam, że nie mogę przegapić chwili jak zaczyna ziewać. Polulałam ją chwilę, odłożyłam z pieluchą i non stop chodzi suszarka...-może to jest na nią sposób? Raz się obudziła, pogłaskałam po główce i wtyknęłam smoka i nadal śpi.
A ja pierwszy raz zrobiłam make up, ubrałam sukienkę i nawet znośnie wyglądam i lepiej się czuję.

Miłego dnia lasencje.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 10:53   #1449
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Patik wszystkiego najlepszego!

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 11:04   #1450
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

SCIO UDANEJ IMPREZY

Po południu wybieramy się na zakupy, wesele się zbliża, może sukienkę upoluję. Mała zostaje z teściową, a my zaszalejemy Już się boję ją zostawiać, nie będzie nas pół dnia. Krzywdy jej nie zrobi, wiem, ale na każdy jej płacz reaguje że kolka...a nie bierze pod uwagę że np mokro czy pić....
Sara od godziny śpi (!)...zauważyłam, że nie mogę przegapić chwili jak zaczyna ziewać. Polulałam ją chwilę, odłożyłam z pieluchą i non stop chodzi suszarka...-może to jest na nią sposób? Raz się obudziła, pogłaskałam po główce i wtyknęłam smoka i nadal śpi.
A ja pierwszy raz zrobiłam make up, ubrałam sukienkę i nawet znośnie wyglądam i lepiej się czuję.

Miłego dnia lasencje.
ulala
No to dobrze że już lepiej

Najlepsze życzenia urodzinowe

żanetko przypomnij jakie to miało byc zdjęcie do wspolnej fotografii?

aha i mam propozycje aby oprócz zaproponowanych kategorii wyróżnienia mam, każda z mam samozwańczo nadała sobie jakiś tytuł naj,
mogłobybyć zabawnie
co wy na to?

a mi sie dzis zasłabło jak wstałam do łazienki
Stary 2011-09-04, 11:08   #1451
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
ha ha witam w klubie mój tak samo dziś w nocy był obudzony dokładnie co 3 godziny a zwykle umiał przespać 4-5 łobuz jeszcze od siedemnastej do 21 nie chciał wcale zasnąć hmmm masakra jakaś na niego przyszła
Wiesz co moja to wczoraj miała taki dzień, że tylko się powiesić. A jeszcze byłam niewyspana ... Dobrze, że dzisiaj jest lepiej. Nawet Kuba z tym swoim katarem i kaszlem jakoś noc przespał.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-04, 11:21   #1452
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
ja tez, ja tez

patik stówka!

ale u nas dzi pięknie, słonecznie

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 11:23   #1453
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu, a nasze teściowe to jakas rodzina?, bo moja tez tak mówi...
Może
niestety moja preferuje kuchnię tradycyjną - mięcho i tłusto, a ja tak nie jem, więc jestem niejadek

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Aniu i ja chce i ja
Świetne zakupy i za taką cenę
Dzięki, jakoś przypadkiem się udało Nawet nie wiedziałam że tam takie wyprzedaże czasem urządzają

Cytat:

SCIO UDANEJ IMPREZY

Dzisiaj jest lepiej .
w nocy Sara wstała o 1 i 4 a potem o 5 i budziła się co 15 minut, wkońcu tz do niej wstawał, powiedziałam że chcę godzinę pospać bez wstawania. No i pospałam. Najgorzej jest nad ranem, kiedy taka śpiąca jestem a Ona się tak budzi..
STO LAT!!!!!!Wszystkiego najlepszego!!!!!! : roza:

Stary 2011-09-04, 11:50   #1454
karolinee1983
Zadomowienie

Witam piszę póki Maja śpi w swoim wozie

Brida - no to jak czop wyłazi to już bliżej niż dalej czekamy więc na ostatnią finiszującą

Cytat:
Sto lat!!!! Sto lat!!!! Sto lat!!!!!

A mojej małej też coś wyskoczyło na twarzy nie wygląda to na potówki to są raczej takie malutkie krosteczki, które się umiejscowiły tylko na policzkach w zasadzie i są takie chropowate w dotyku nie wiem, może to przez to, że zjadłam ostatnio kilka czekoladek merci i w sumie następnego dnia było ich trochę więcej (ale jak nie jadłam wcześniej słodyczy to też miała - tylko, że pojedyncze...) na razie nic z nimi nie robię - obserwuję...

A ten rumianek to jak stosujecie?
????

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:00   #1455
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Patik wszystkiego najlepszego duzo cierpliwosci przede wszystkim

A ja Witam kolejny raz szpitalnie.

Znów nas wczoraj położyli bo wynik z krwi sie podniósł. Mieliśmy lampy, poziom spadł. Zabawa w kotka i myszkę. Mam nadzieje ze nas zaraz puszcza do domu. Mam szczerze dość tego szpitala i tej całej zoltaczki. W Polsce tez tak sie "spuszczaja" nad tym? Miał któryś nasz dzieciaczek jeszcze?
Przez ten szpital mam kompletnie zdezorganizowane zycie. Nie mamy z Wiki ustalonego rytmu i w ogóle. Mala jest marudna i placzliwa i chyba Wlasnie dlatego ze co raz to inne miejsce, inni ludzie. Nie ma takiego poczucia bezpieczeństwa. Przez to wszystko boje sie ze jej tak zostanie. Ze bedzie Juz takim zrzedliwym dzieckiem. A miało byc tak pięknie.

Chce sie jeszcze pochwalić. Dzis z Mezem obchodzimy PIERWSZA ROCZNICE SLUBU
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:05   #1456
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość

czy wasze dzieci tez sie ciagna za wlasne wlosy na glowie? moja az zapiszczy z bolu...
moja nie ciągnie bo za bardzo nie ma za co ciągnąć - włoski ma tylko z tyłu główki a na wierchu tylko meszek

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziś caly dzień zajmuje się małą, obiecał że nie kiwnę przy niej palcem cały dzień
a potem ma urlop i powiedział, że będzie pomagał
wierzę, że dotrzyma słowa
już widzę że zmęczony, bo od rana mała dopiero teraz zasnęła
hahaha normalnie mam satysfakcję że poczuje to co ja, zmęczenie monotonią
bo jakbym 4 h robiła jedno, potem 4 drugie, potem znowu co innego i to cięższe fizycznie nie byłabym tak wykończona jak po opiece nad Leną
no i jak tż bo pałodziennej opiece nad Lenką? dała mu w kość?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Witam nasza Maja skończyła dziś 4 tygodnie
brawo!
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A teraz scena z udziałem KUBY i MAŁŻA:
M: Widzisz Kuba jak tata Cię kocha, napalił w piecu żeby Ci ciepło było
K: Taaak, bo jak nie napali to jest zimno jak cholera.
M: KUBA!!!
K: Wiem, wiem w przedszkolu tak nie można mówić.

Scenka nr2:
Ja: Ale ciemno, jak w d****. (mówiłam do Tż)
K: Haha ciemno jak w d****!
Ja:Kuba nie powtarzaj bo mama brzydko powiedziała, nie można tak mówić.
K: Ale przecież w d**** jest ciemno.
niezły aparacik z niego rośnie
Cytat:
Ja chyba tutaj nie pasuję
Czytam jak Wy sobie radzicie z dzieciakami i macie czas na inne sprawy i rozrywkę dla siebie to sobie myślę że chyba ze mną coś nie tak a nie z moją córką..może źle odczytuję jej komunikaty...nie wiem co mam robić aby było dobrze.
Próbowałam ją omotać w chustę, to się rozpłakała, przestraszyłam się że jej krzywdę zrobiłam.
Pielucha nie działa..
Chyba popadam w depresję.

dobra spadam, nie będę smęcić..
kochana - jesteś wspaniałą mamą i każda z nas powoli uczy się swojego dziecka, ja tez jeszcze czasami czuje się bezsilna na jej płacz bo nie wiem o co jej chodzi, a na rozrywkę też za bardzo nie mam czasu, a chętnie bym gdzieś wyszła sam na sam z tz-tem..
a co do chusty to chyba mało komu uda się pomyślnie pierwsza próba z chusta - cierpliwości Patik.

smęć ile wlezie - mnie jak sobie pozrzędze na wątku to od razu lżej się robi

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:07   #1457
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo Jasiu

Ja jem wszystko A nabiału właśnie najwięcej

Cytat:
Ja wczoraj pół dnia spędziłam w szpitalu, bo pojechałam na KTG ale dzieć się nie ruszał więc mnie wysłali na dojadanie, dalej się nie ruszał więc już powstała opcja że zostaję na co nagle się raczył przebudzić.

No to Cię dzieć przetrzymuje Ale skoro już lekarz coś tam wróży, to pewnie za tydzień pogadamy sobie jak ... mama z maą

Cytat:

No i zapomniałam:
U nas z reguły tak jest

Cytat:
I dopiero teraz się chwalisz?
Wszystkiego co najlepsze Paticzku

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
pokaż, jakie

My wczoraj u teściów byliśmy chwilę, w drodze powrotnej zahaczyliśmy o Biedronkę - obok sklepu był wielki namiot wyprzedażowy, dziki tłum ludzi ale co nieco udało się kupić - moje zakupy za całe 15 zł łącznie
Jejku, jak super Czemu u nas nie ma takich fajnych akcji z wyprzedażami?

A staniczki takie
http://dopasowana.pl/product-pol-141...my-Royce-.html
i
http://www.melissa.com.pl/PL/kolekcj...13&idR=1&idW=7

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Znów nas wczoraj położyli bo wynik z krwi sie podniósł. Mieliśmy lampy, poziom spadł. Zabawa w kotka i myszkę. Mam nadzieje ze nas zaraz puszcza do domu. Mam szczerze dość tego szpitala i tej całej zoltaczki. W Polsce tez tak sie "spuszczaja" nad tym? Miał któryś nasz dzieciaczek jeszcze?
Jeszcze będzie pięknie, nic się nie martw
W Polsce też bardzo na żółtaczkę "chuchają i dmuchają", więc pewnie nie bez przyczyny.

I gratulacje z powodu rocznicy
Stary 2011-09-04, 12:10   #1458
Marina1
Zakorzenienie

Hej laski!

Ja dopadłam na chwilę internetu u kuzynki tż-ta i informuję, że żyję.
Jak wiecie nie mieszkam na tą chwilę u siebie i już raczej mie zamieszkam, ale o tym kiedy indziej, bo tu co chwilę ktoś ,,kuka" co piszę.

Jestem z tż-tem i małym u teściów. Nie pytajcie nawet jak jest... Teściową najchętniej zamknęłabym w stodole...Razem z prababką Igora.

Ale nie mam innego wyjścia i muszę to jakoś wytrzymać. Od 8 - ego mamy mieć klucze. Tylko teraz kwestia finansowa dochodzi, bo licho z pieniędzmi.
Ale wolę jeść kamienie niż prowadzić wesoły żywot u teściów.
Oj, brakuje mi Was bardzo!
Jak już będę miała neta na ,,zawsze" to znów będę z Wami.
Buziaki!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:18   #1459
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam kolejny raz szpitalnie.

Ja miałam dosłownie na granicy normy. Pediatra kazał małą dużo poić glukozą i musiałam 2 razy robić badania krwi. Jak z 14,2mg/dl spadła na 12,3mg/dl wartość bilirubiny to więcej nie robiłam badań. Ale strasznie bałam się, że nas położą do szpitala, bo długo ta żółtaczka u nas się utrzymywała. Potem już nie chciałam robić badań żeby się nie stresować. Mała nie była ospała, ładnie jadła więc więcej jej nie kułam. O ile pamiętam to u nas chyba od 15mg/dl kładą na oddział.

Moja kuzynka 3 razy z małym leżała w szpitalu przez żółtaczkę w jego pierwszym miesiącu życia. Oni najwyżej mieli 17 mg/dl bilirubiny. Wychodzili do domu i po 2 dniach znowu wracali na oddział. Miał naświetlania. I jeszcze jakieś czopki po wyjściu dostawał, które pomagały obniżyć bilirubinę, ale to wiem że jej pediatra to przepisywał

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Jestem z tż-tem i małym u teściów. Nie pytajcie nawet jak jest... Teściową najchętniej zamknęłabym w stodole...Razem z prababką Igora.

Ale nie mam innego wyjścia i muszę to jakoś wytrzymać. Od 8 - ego mamy mieć klucze. Tylko teraz kwestia finansowa dochodzi, bo licho z pieniędzmi.
Buziaki!
No wierzę . A może wykup sobie jakiś pakiet internetowy na kom? Tylko uważaj, żeby nie taki jak nasza Nerola. Wtedy byś była prawie na bieżąco. Wracaj do nas szybko!

Patik sto lat!!!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-04, 12:20   #1460
Zmalowana
Zakorzenienie

Marinko wracaj do nas prędko Jak znajdziesz chwilę to napisz w klubie co się dzieje. Mam nadzieje, że się wszystko szybko unormuje

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:28   #1461
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

No i zapomniałam:

Nie chwalę jej bo zazwyczaj się potem "psuje".
Wczoraj w dzień już ledwo żyłam, tak mi dała popalić.
za piekny sen moja kiedys jadła o 19 poszła spac przed 21 a wstała o 0.45 - to na razie rekord w "niejedzeniu"

oj tak nie chwal nie chwal - ja jak pochwalę to potem daje w kosc
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
szczesciara
Cytat:
Dzisiaj jest lepiej .

Po południu wybieramy się na zakupy, wesele się zbliża, może sukienkę upoluję. Mała zostaje z teściową, a my zaszalejemy Już się boję ją zostawiać, nie będzie nas pół dnia.

Miłego dnia lasencje.
super ze juz samopoczucie lepsze
najlepsze życzenia urodzinkowe widać ze tz stanał na wysokosci zadania z tymi kwiatami

no i udanych zakupków nic tak nie poprawia humoru jak łazenie po sklepach
Cytat:
aha i mam propozycje aby oprócz zaproponowanych kategorii wyróżnienia mam, każda z mam samozwańczo nadała sobie jakiś tytuł naj,
mogłobybyć zabawnie
co wy na to?

a mi sie dzis zasłabło jak wstałam do łazienki
tak tak - wspaniały pomysł!
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

A ten rumianek to jak stosujecie?
????
normalnie zaparzam torebke i przemywam wacikiem zamoczonym w naparze

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-04 o 13:37
Stary 2011-09-04, 12:28   #1462
iustyna1
Wtajemniczenie

Brumek ja wiem z tym jedzeniem, ale tak na wszelki wypadek napisałam (właśnie dlatego, że to nie wychodzi dzień po zjedzeniu czegoś, dopiero po kilku tygodniach objawia się alergia). U mnie oba maluchy mają skazę, u Zanki i jeszcze kilku dziewczyn. Dużo dzieci to ma. Nawet sobie nie wyobrażasz jak dziecko może drzeć się z bólu brzuszka. A jeśli można mu tego oszczędzić albo chociaż troszkę zmniejszyć uważając na nabiał ...

Na szczęście większość z tego wyrasta. Kuba w okolicach roku już mógł jeść nabiał.

Cytat:

Buziaki!
No wierzę . A może wykup sobie jakiś pakiet internetowy na kom? Tylko uważaj, żeby nie taki jak nasza Nerola. Wtedy byś była prawie na bieżąco. Wracaj do nas szybko!

Patik sto lat!!!

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-04, 12:29   #1463
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Beatka, Monia, Agni, DaKaro, Karolinee, Brumek, Agni, Iustyna
baaardzo dziękuję za słowa pocieszenia, naprawdę jesteście niezastąpione

Ja tak samo-2cm jeszcze mi sie w 7miesiacu zaczelo skracac,bylo rozwarcie i...przenosilam. dwa dni bym jeszcze czeala i by wywolywali

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:29   #1464
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Patik wszystkiego najlepszego duzo cierpliwosci przede wszystkim

A ja Witam kolejny raz szpitalnie.

Przez ten szpital mam kompletnie zdezorganizowane zycie. Nie mamy z Wiki ustalonego rytmu i w ogóle. Mala jest marudna i placzliwa i chyba Wlasnie dlatego ze co raz to inne miejsce, inni ludzie. Nie ma takiego poczucia bezpieczeństwa. Przez to wszystko boje sie ze jej tak zostanie. Ze bedzie Juz takim zrzedliwym dzieckiem. A miało byc tak pięknie.

oby juz Was jak najszybciej definitywnie puscili do domu.

gratulacje z okazji rocznicy

Stary 2011-09-04, 12:35   #1465
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
za piekny sen moja kiedys jadła o 19 poszła spac przed 21 a wstała o 0.45 - to na razie rekord w "niejedzeniu"

oj tak nie chwal nie chwal - ja jak pochwalę to potem daje w kosc
Tak było wczoraj. przedwczoraj się pochwaliłam, że nie pamiętam kiedy ją usypiałam poza łóżeczkiem... i jak łatwo się domyślić na drugi dzień dała mi popalić.

Ja zazwyczaj karmię ok 20.00-20.30 to się budzi 1.30 albo 2.30.
No dzisiaj to się mooocno zdziwiłam.

Ale zobacz od 19.00 do prawie 1.00 to 6 godzin niejedzenia więc wg mnie bardzo długo.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-09-04, 12:52   #1466
aania_20
Zakorzenienie

Stronczku, mam nadzieję że szybko wyjdziecie.

Marinko, nie daj się tam! I wracaj szybko

Dziecko mi podmienili chyba Zjadł o 8.30 i do tej pory śpi w wózku pod oknem....

Stary 2011-09-04, 13:29   #1467
DaKaro
Zadomowienie

Aania świetne zakupy za tą cenę.

Paticzku wszystkiego co najlepsze, samych pięknych dni i radości z macierzyństwa .

Shirka dziękuję .

Telik ja bardzo uważam na to co jem, boję się kolki. Jak na razie (odpukać) jest w porządku. Nie jem warzyw wzdymających, pieczonych potraw, najwięcej jak Brumek jem nabiału. Oby tylko Malwince nic nie było. W sumie całą ciążę jadłam nabiał w dużych ilościach, może Mała już tam w brzuchu się przyzwyczaiła?

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
DaKaro trzymaj sie dzielnie miesiac szybko zleci, szczegolnie z kruszynka u boku
Mam nadzieję, że szybko zleci. Muszę się trzymać dla mojej Kruszynki.

Cytat:
Coś się zaczyna dziać.

Cytat:
Wszystkiego najlepszego!
I obyście szybko wyszły ze szpitala.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 13:36   #1468
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Hej laski!

Ja dopadłam na chwilę internetu u kuzynki tż-ta i informuję, że żyję.
Jak wiecie nie mieszkam na tą chwilę u siebie i już raczej mie zamieszkam, ale o tym kiedy indziej, bo tu co chwilę ktoś ,,kuka" co piszę.

Buziaki!
trzymaj się dzielnie - do 8 września jeszcze tylko 4 dni.

U nas też ostatnio wydatki się kroją konkretne - tż musi odstawić auto do lakiernika porobić coś bo rdza wychodzi gdzieniegdzie i przed zimą trzeba ponaprawiać bo do wiosny to się jeszcze większe porobią, zderzak tylny pomalować też - coś tam jeszcze porobić przy kołach i 500stów nie nasze... no ale trzeba - auto skarbonka jak zawsze...

trzymam kciuki żeby i problemy finansowe się rozwiązały jak najszybciej

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:

Ale zobacz od 19.00 do prawie 1.00 to 6 godzin niejedzenia więc wg mnie bardzo długo.
no sporo sporo właśnie - ale nie codziennie tak ma - czasem tylko takie długie przerwy w nocy ma między karmieniami.

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
udanych chrzcinek kochana

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Jeszcze nie ma biletu powrotnego, ale pewnie za jakis miesiac. Musi wszystkie sprawy pozamykac. Dziekuje za pocieszenie . Nie wiem, czy teraz nie wolalabym byc sama-wstydze sie plakac przy rodzicach...
trzymaj się DaKaro - szybciutko zleci - nie ma się co wstydzić łez - każdemu byłoby ciężko gdyby druga połówka musiała wyjechać na trochę a co dopiero mamusi z małym dzieciątkiem - masz nas

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
no widzisz - już niedługo - ani się obejrzysz a będzie już po wszystkim no a czop gratulacje dla szopa że już wychodzi - ostatni nasz czopik wątkowy - aż się łezka w oku kręci że to będzie ostatnia adrenalinka porodowa na wątku

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-09-04 o 13:38
Stary 2011-09-04, 16:26   #1469
brunetka2000
Zakorzenienie

puk puk jest tu ktoś :brzyda l:
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:44   #1470
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
puk puk jest tu ktoś :brzyda l:

cicho, pusto
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości