|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że po rozszerzeniu diety nie będzie jeszcze więcej
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
TZ z mala na spacerze, zaraz wraca a ja jeszcze do was zagladam
![]() Mama mnie meczy na skypie co prawda ale... ![]() gusia na pewno teraz bedzie juz tylko lepiej chyba sprobuje z tym brzuszkiem, moze jak sie budzi ok 23-24 tej to ja przewroce na brzuszek to zasnie, bo tez ja czesto pierdki budza... niebieskalwica od 20:30 do 8-mej WOW!!! andziot ja potrzebuje tego walka nad glowa, a jesli chcesz tym moim walkiem byc to bardzo chetnie cie przyjme ![]() ja jestem mega zamartwiacz, w pracy to samo, smieja sie ze mnei ze jestem pracownik miesiaca a i tak w siebie nie wierze i zawsze jak sie cos wali(albo mnie sie wydaje ze sie wali) to obwiniam siebie. mam taki problem natury mentalnej wiem... chyba mnie macie juz dosyc i juz mnie nikt nie bedzie lubil na forum, bo ilez mozna sluchac takich smetow i narzekan niezla ze mnie mekola co? ale ja po prostu pewnosci siebie wbrew pozorom mam tyle co nic, i ciagle mi sie chce plakac ze cos nie tak tej mojej Zosience, bo tak ja straszliwie kocham i sie o nia boje, ze popadam w paranoje![]() dodatkowo poklocilam sie dzis z TZtem i moze dlatego tak plus mala dostala butelke z 90 ml sztucznego mleka zmieszanego z 50 ml mojgo(tyle mialam zamrozonego) i wypila cale 100 ml!! chyba w 3 minutki!!! i potem jeszcze kilka minut z obu UU!! i zadowolona bawila sie dalej! (oczywiscie nei bij bo mam wyrzuty sumienia ze pila MM, ale musze ja przyzwyczaic ze od czasu do czasu dostanie szczegolnie teraz jak bedziemy w PL...chyba nie wplynie to zle na moja laktacje ani na jej niechec do UU????)) i jeszcze potem udoilam 80 ml z obu UU.... i dziekuje za opierdz.iel ktory od ciebie zebralam, ja wiem, ze Zosia to nie robot, ale ja nie umiem walczyc z tym moim zamartwianiem sie, to musze w klubie opisac , bo jak tak dalej pojdzie to TZ tez zwariuje i jeszcze mnie zostawi... kolejny elaborat... jak zdaze ide do klubu, jak nie to potem napisze.... aa i jeszcze mam @.. |
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
niebieska.lwica znalazłam
czy to nie Ty?![]() anula zanim Ty do PL dolecisz,to ja będę u Ciebie z . Zaraz bukuję bilet. Bój się Dostaniesz na dupę za te zamartwianie się. Andziotek dobrze napisała. Plisss, chill out...Paulizia nudzi Ci się? Mi się od narodzin Hanki jeszcze nie nudziło. Chyba wezmę Ją na dwór znowu,tylko grzeje jak cholera,aż mi się nie chce chodzić. Jeszcze mi się parasolka do wózka popsuła i muszę ciągać go za sobą pod słońce---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- A miałam się zapytać...Siasiek jak Twój fitness?;> Bo coś mi świta w głowie,że miałaś jakiś mega ostry trening sobie narzucić? Ja jutro o 8 jadę do klubu na trening... |
|
|
|
#3845 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witamy się w piękną niedzielę!
Misia dzisiaj pierwszy raz zaśmiała się na głos Cytat:
dla Malutkiej za piękne przybieranieCytat:
dla Piotrusia z okazji świętaCytat:
![]() Cytat:
Zosia jest cudna W nocy nie używamy smoczka. Misia przeważnie zasypia przy cycu i przy przenoszeniu do łóżeczka nawet się nie poruszy Cytat:
|
|
|
#3846 |
|
Zadomowienie
|
Nie prowokuj mnie
|
|
|
|
#3847 |
|
Zakorzenienie
|
No chocbym sie skichala pieciokroc, nie ma szans, bym doczytala wszystko, co tez tu sie wydarzylo od zeszlego tygodnia. W zwiazku z powyzszym nawet nie zaczynam [ani czytac, ani kichac] i przechodze od razu do meritum.
No na pewno za mna tesknilyscie przeokrutnie, wiec celowo nafaszerowalam dziecko meliska z marihuana, by dzielnie teraz spalo i pozwolilo mi napisac megahiperfajnego posta ![]() Jak zapewne czytalyscie w klubie - jakis niemily pan (zakladam, ze pan, bo panie chyba tego nie robia - jesli jednak robia to przepraszam za pominiecie) zajumal mi samochod. Niespecjalnie wiadomo kiedy, bo w zeszly weekend moczylam nogi w morzu, wiadomo zas skad - zza smietnika. Nie stawiajcie wiec samochodow za smietnikiem, bo znikaja w tajemniczych okolicznosciach. Nikt nic nie widzial, nikt nic nie wie, amba, trojkat bermudzki i du*pa blada. Pan policjant, ktory przyszedl spisac zeznania mial przynajmniej zaj*ebiste Najkacze, co nie zmienia faktu, ze moj wspanialy Volkswagen jest juz zapewne w czesciach i nie odnajdzie sie nigdy przenigdy. I tak mi bylo smutno nieco na poczatku, a zupelnie smutno zrobilo mi sie w PZU, jak pan wzial moj kluczyk i schowal do depozytu. I wtedy sobie uswiadomilam, ze nie ujrze juz zapewne mojego prezentu slubnego, wiec zlodzieju z glebi serca ZYCZE CI ZEBY CI JUZ NIGDY PIN*DOL NIE STANAL!!! No to sie wykrzyczalam. Z ciekawostek Misiata probuje przegibnac sie na brzuch, co konczy sie zwykle rykiem, bo znajduje ja w poprzek lozeczka z nogami miedzy szczebelkami/kaloryferem/karuzelka i jakos ani te niegrzeczne nogi, ani nieposlyszny tylek nie chca sluchac wlascicielki i wykonac prawidlowego przewrotu. Przy lekkiej pomocy przewrot wykonany konczy sie znowu jeczeniem, bo do stanu wyjsciowego z brzucha udalo sie nam wrocic raz. Kupilam tez elektryczna szczoteczke do zebow i zgadzam sie calkowicie - jak kto uzyje raz, to juz nie wroci do tej co ja trzeba reka poruszac. I to wcale nie dlatego, ze mnie reka boli, zboczuchy! ![]() A i jeszcze Wam tak wspomne na szybciora, ze zalapalam sie w Mothercare na wyprzedaz 2 za 1, wiec kupilam 6 za 3 [tak wiem, pojde do piekla za rozrzutnosc], i do tego mnostwo pieniedzy wydalam w Akpolu i nie uratowala mnie nawet znizka 20% na TT. Szkoda, ze mi ten samochod ukradli, bo jak TZ wezmie wydruk z konta i z domu wyrzuci to nie bede miala nawet bagaznika do zamieszkania. PS. Z poszpitalnych gratisow dostalam znizki -20% na Hippa i nie zrealizuje wszystkich - sa wazne do konca wrzesnia, wiec jesli ktoras z Was reflektuje to wymieniam co oddam za frajer: -20% na szampon Hipp Krem pielegnacyjny plyn do kapieli mleczko do ciala herbatki mleko Hipp Combiotik 2 lub 3. Jesli ktoras chetna to zapraszam na priwa na pogaduchy, kawe i swiezo upieczonego murzynka ![]() Ah kochane - link w podpisie, ze tak zacytuje Peje "Wiecie co z nim zrobic" Bardzo Wam z gory dziekuje - poprzednio wygrany kupon sprezentowalam kuzynce, ktora pomagala mi w opiece nad Miśkiem. Nastepnej wygranej tez nie przechlam, nie przejaram, nie wydam na zadne dranstwa http://www.youtube.com/watch?v=8HDVnyM35xc
|
|
|
|
#3848 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kochane po raz piaty dzis zasiadam zeby popisac z Wami na forum...chyba zmienie nicka z principessina na zombie
dojezdzam spocona do domu no i jednak synek po wielu probach pociagnal z butli padl na tym oczywiscie sie nie konczy wieczor, maly budzil sie co 2 godziny, na koniec o 5tej zwalil taka kupe, ze posciel musialam zmieniac w lozeczku, dalam cyca przysnal i znowu zrobil mega wielgasna kupe i znowu zmiana i juz nie spal do 9tej...co za niedziela, padam ze zmeczenia a jeszcze trzeba isc spacer zaliczyc....Cytat:
Cytat:
a i dzisiaj jeszcze porzadnie nie moge sobie zakaszlec bo czuje ciecie![]() no ja warszawianka, ale na wygnaniu, wiec nie dolacze do Was ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny czy ktoras z Was cierpi na kyfoze tzw. okragle plecy, w ciazy wada b. mi sie pogorszyla, nie jestem w stanie sie wyprostowac, a pod wieczor to juz nie daje rady synka podnosic i meza musze wolac cos strasznego, chyba nie ma na ta paskudna wade zadnej rady??!!!Paulizia Ty sama zagranica i masz czas ie nudzic, ja to nie wiem gdzie mam rece wlozyc, zazdroszcze ![]() Co za upaly, nic idziemy z mezem sie szykowac na spacerek
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-09-04 o 17:19 |
||||
|
|
|
#3849 |
|
Wtajemniczenie
|
wytrzyma, nie wytrzyma, wytrzyma, nie wytrzyma, wytrzyma, nie wytrzyma..... ???????????
![]() ene dułe rike fake.... p.s. została godzina do kapania a mały nie śpi od godziny i zastanawiam się czy mi padnie wcześniej czy jednak wytrzyma mimbi a tego murzynka to jaką paczką ślesz? priorytetem czy ekonomiczną? bo kurier to pewnie by sam wpierniczył ![]() princi Flavcio wiedziła kiedy się na butlę obrazić ![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Piotrus wpycha sobie dwie piąchy do buzi i się przy tym drze jak mu się nie mieszczą...od dzisiaj jak widzę, że prawie się dławi własnymi piąstkami smaruje mu dentinoxem i momentalnie wyjmuje łapiszczaki z buzi...
|
#3850 |
|
Rozeznanie
|
znalazłaś
należy Ci się -------- Powiem Wam, że jak TŻ rano wstał do Ani i krzyknął, że już 8 to się zerwałam z łóżka jak oparzona. Chyba myślałam, że jej się coś stało, nie wiem my już po drugim spacerze i teraz moje Skarby setny raz zwiedzają mieszkanie
|
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Mały spacer zaliczony, obiad u teściowej zaliczony, lody i ciasto również
Mimbi, Ty jak zwykle poprawiasz humor ![]() Andziot, popieram i przyłączam się do wałka dla Anuli Princi, biedulko współczuję tych pleców
|
#3852 |
|
Wtajemniczenie
|
Doła mam
Laktator elektryczny mi się zepsuł ![]() ![]() Na razie nie mam koncepcji, jak to wszystko okiełznać. Jak przemyślę i może coś wymózguję wrócę do Was. |
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie potrzebuję, mogę Ci wysłać, a oddasz, jak przestaniesz karmić Używany był tylko kilka razy.
|
|
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
mimbi głos oddany
![]() na Hippa się nie piszę, fury współczuję, ale niestety VW chodzą jak świeże bułeczki dołączam się do Twej prośby : NIECH CI NIE STANIE ZŁODZIEJU !!! anulinka elektryczny padł ?? uuuu jest jeszcze na gwarancji pewnie, oddaj może masz jakiś zastępczy ręczny ? może przechodzisz na mm ? wyjść trochę jest ![]() princi mnie też bardziej bolą plecy, ale nie aż tak żeby Gabi nie móc podnieść, czasem mi cos strzyknie aż się w pół zegnę .... idź kochana do jakiegoś lekarza ! antropia wytrzymał ??? ![]() byliśmy z dziadkami na spacerze karmić kaczki ale kaczki głodne nie były ![]() wręcz od nas uciekały ! w miasteczku jakieś dni sztuki na ulicy są dziś nawet scena się zmieściła na ryneczku biorąc pod uwage fakt że dziadki mieszkają w rynku dziewczyny będą mają dziś idealne warunki do spania : naparzające basy i piękne śpiewy uzdolnionych śpiewaczy kupiliśmy Zosi balona z helem dziwnym trafem zrobiła się w nim dziura ![]() cała rodzinka się nawdychała i ubaw był po pachy (balon trzeba było drugi kupić bo Zosi o wiele bardziej przypadł do gustu balon działający ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- mattal jak Ci po tych tabletkach ??? |
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
hej
zyje jakby sie ktos martwił ![]() tylko czasu nie ma, zagladne do was jutro ![]() tesknie ![]() kliknijcie na sebulka
|
#3856 |
|
Wtajemniczenie
|
Andziot wytrzymał
ale zasnąć nie mógł, a głupia matka nie wiedziała o co lotto nie może zapanować od kilku dni nad swoimi dłońmi odkąd umie się nimi posługiwać chyba bokiem mi wychodzi ten wczorajszy koncert ![]() łamie mnie
|
#3857 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
, że powinnam ograniczyć UU. Do tej pory dawałam 5 butelek swojego i 2 bebilony. Dzisiaj Pepe dostał pierwszy raz trochę deserku ( mus jabłkowo-brzoskwiniowy )- 6 łyżeczek ( takich małych ). Wygląda, że przyjął bardzo dobrzeByleby mi się zastoje w piersiach nie porobiły Z "dobrych" wieści jeszcze jedna: włosy mi zaczęły wypadać A poza tym mam cudownego synka |
||
|
|
|
#3858 |
|
Zadomowienie
|
witam
niedziela zaliczona do tych gorszych, pojechaliśmy z Matim nad wodę i po 20 min spakowaliśmy się i powrót do domu, po drodze zatrzymaliśmy się koło parku ale był tak spocony że nie chciałam go wyciągac i tym sposobem ładną niedziele spędziliśmy w domu ![]() Mati dodatkowo dzisiaj miał jakiś dzień przetrwania bo spał tylko w aucie raz 10 min i drugi raz 15min, teraz po kapieli padł jak 5 zł, ale raz wybudził go ból brzuszka, dostał bobotic i śpi teraz na brzuszku (pierwszy raz tego użyłam - Matal bo wiem że u was pomagał i mam pytanie czy po pierwszym użyciu było widac poprawę ??? ![]() Grazin, Mimbi głosy oddane ![]() Princi wybierz się do lekarza bo to samo z siebie raczej nie przejdzie, a niestety ten ból nie należy do najlżejszych Anulinka a może będzie chciał z piersi jeśc
|
#3859 |
|
Wtajemniczenie
|
zosiaaa bobotic u mnie tez sie sprawdził...od razu go uspokaja
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3861 |
|
Zadomowienie
|
|
#3862 | |
|
Zakorzenienie
|
Było średnio, jest lepiej.
Obecnie jedynie mnie mdli na większość rzeczy... A miałam takie dziwne schizy i wahania nastroju ![]() Cytat:
My dawaliśmy 2 dni Sab od mimbi, potem się skończył i od razu przeszliśmy na Bobotic. Chyba zaczęło pomagać od Saba, na Boboticu było gorzej, więc zwiększałam dawkę... Dopiero 20 kropel przed posiłkiem pomaga... No właśnie, u nas tragedia od 16 ![]() Nie było kupy (jedna, ale malutka), brzuszek wzdęty, nie chciał jeść. I płakał, płakał, płakał... Mam nadzieję, że to jednorazowe Bo było już tak fajnie
|
|
|
#3863 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla PiotrusiaCytat:
Grazin zagłosowane Daisy dla Gabi za pierwszych 100 dni Dobry wieczór, u nas niedziela spędzona po za domem, tatuś zajmował się michałkiem a ja odpoczywałam mam tylko pewne obawy wydaje mi się że mam mało pokarmu, michas ciągnie normalnie ale jak próbowałam ściągnąć po karmieniu to było tylko 10ml i UU wydają się bardzo miękkie
|
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko mleko zanika ??? |
|
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Tydzień...
A biorę czwarty dzień. Mleka mnóstwo nadal ![]() 4 razy dziennie odciągam, bo UU jak kamienie
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Zosia, oj to ładne płaczki Mati wam odstawił
Kurczę, co mu nie pasuje w tym wózku Mój Tymek ostatnio urządza cyrki u babć. Co przyjdziemy to od razu jest ryk, jakby się czegoś wystraszył. Nie wiem o co loto, bo nigdy tak nie miał Mattal, oby to była jednorazowa akcja.
|
#3867 |
|
Wtajemniczenie
|
zosiaa podawałam zgodnie z ulotka i w zupełności wystarczało
teraz czasem mu daje jak się pręży, ale już sporadycznie i od razu bączki idą
|
#3868 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jest super, dzień fenomenalny !
Andziot jak najbardziej jestem ZA - co do spotkania ![]() Jutro więcej, dzis już spadam, dzięki za otuchę
|
#3869 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby było jednorazowe ![]() MoniaK no właśnie nie wiem co z tym wózkiem, a już było tak fajnie, dzisiaj wszystkie moje sposoby na "przyjaźń" z wózkiem nie działały, nawet na brzuszku było źle może to przez ten brzuszek dzisiaj A twój Tymi u obu babć płacze czy tylko u jednej??? Antropia
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chciałabym uniknąć tabletek ... poprzednio jakoś samo poszło, coraz rzadziej odciągałam i zanikło ... ale stopniowo Zosia jadła coraz więcej mm ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- dobre pytanie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

wybieram:

niezla ze mnie mekola co? ale ja po prostu pewnosci siebie wbrew pozorom mam tyle co nic, i ciagle mi sie chce plakac ze cos nie tak tej mojej Zosience, bo tak ja straszliwie kocham i sie o nia boje, ze popadam w paranoje
czy to nie Ty?
. Zaraz bukuję bilet. Bój się
dla Malutkiej za piękne przybieranie

, że powinnam ograniczyć UU. Do tej pory dawałam 5 butelek swojego i 2 bebilony. Dzisiaj Pepe dostał pierwszy raz trochę deserku ( mus jabłkowo-brzoskwiniowy )- 6 łyżeczek ( takich małych ). Wygląda, że przyjął bardzo dobrze