|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() montii sto lat dla Fabianka ![]() |
|
|
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
![]() Pzyznaje się bez bicia,że nie doczytałam jeszcze,bo ostatnio wykorzytsujemy z Lilką być może ostatnie pogrygi ąłdnej pogody i duuuużo spacerujemy Dziś znów cały dzień poza domem-najpierw obiad na działce u teściów,a później na rodzinnej działce.Oj zjedzie sie ludzi![]() ego-ego widze,ze też lubisz niedzielne obiadki u teśció.nic nie trzeba robić.Ja to uwielbiam ![]() izunia zagłosowane! iza widzę,ze nawet na urlopie bez wizażu żyć nie możesz My tez pozdrawiamy,miłego wypoczynku!Monti sto lat dla Fiabanka z okazji 6 miesięcy Jak to zleciało!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#813 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() My dziś na nogach od 8:30. Noc nawet ok, Lenka obudziła się na jedzenie o 4 i potem o 6:30. Zdąrzyłyśmy się pobawić, potem wzięłam się za strzyżenie męża, bo mi zarósł , a ta arie odstawiała, bo się nią nie zajmowałam. Nawet potem deseru nie chciała za dużo, bo musiała się poawanturować No a teraz śpi... a ja piję kawkę i wsuwam ciacho![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#814 |
|
Zadomowienie
|
tajka - ale fajne prezenty. Podoba mi się to koło
monti - dla Fabianka. My wczoraj u rodziców byliśmy. Zjechało sie rodzinki i było chyba z 16 osób. Mała taka wykończona przez to noszenie i zabawianie, że w nocy obudziła się tylko raz o 2:00. Marudna całe dnie. Ale widzę, że opuchnięte i czerwone ma nie dolne jedynki tylko dolne 2 z obu stron ??? dziwne
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
Zagłosowane na Nadię, Maję i Igorka
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
dziś chyba wszystkie coś planujemy po za domem he he..
![]() Ja co prawda obiad u siebie ale planuję dzis wykrzystać tż i pojeździmy dziś po sklepach.. real lidl tesco pepko biedronka i może jakieś jeszcze po drodze.. no zakupy jako takie raczej chodzi tu o jakąś odskocznie od codzienności.. i muszę zeszyty dokupić młodemu..lubię wspólne wypady oczywiście po wypłacie ![]() do narazie
|
|
|
|
#817 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() ![]() Gratula cje dla Fabianka z okazji skończenia 6 miesięcy
|
|
#818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() spadam się szykować |
|
|
|
|
#819 | |
|
Rozeznanie
|
Monti - gratulacje dla Fabianka za pół roczku
![]() Cytat:
|
|
#820 |
|
Zadomowienie
|
Monti gratulacje dla Fabianka
kochane nie doczytam zaległości, bo moja Mała gorączkuje a brzuszek napina i płacze
|
|
#821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lenka nie chciala zjesc, dalam jej troche deserku i kaszke probowalam dac butla ale nie chciala, w koncu zagescilam i dalam lyzka ale zjadla tak 70_80ml
|
|
#822 | ||||
|
Raczkowanie
|
hej
u nas kolejna nocka w porządku, a pobudka po 7 ale potem spałam jeszcze godzinkę bo tata zajął się Łucją ![]() ależ mam dziś dzień leniwy... piękna pogoda za oknem ale wózka brak więc na dłuższy spacer się nie wybierzemy może wyskoczymy potem na chwilę w chuście Montii buziaki dla Fabianka!!!! ![]() Cytat:
a z laptopem szkoda ale dobrze, że nie straciłaś zdjęć itp. Cytat:
za naukęmoże się uda na studia jednak wrócić Izabela baw się dobrze !!!! Cytat:
![]() no właśnie miałam zapytać: Tra a na Nadusię głosować w tym miesiącu? Cytat:
żeby szybko przeszłono to lenię się dalej
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U kolegi niedawno córa wylądowała w szpitalu bo nie mogli zbić gorączki, wiecie co jej było?? Wszystkie górne zęby na raz szły ![]() Montii jaaaaaa............ ale masz dużego chłopa ![]() Buziaki izunia Zagłosowane |
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
aja - o matko.... juz sobie wyobrażam ten ból.
może tez pójdziemy na spacerek, hmmm tylko tz pojechał do pracy z wózkiem w bagażniku. pysia zjadła pół słoiczka zupki z kaszka manna i fika dalej.
|
#825 |
|
Rozeznanie
|
Witamy po wakacjach
Nowy wątek już jest i widzę, że mój tytuł ![]() Będę miała nadrabiania, że głowa boli ![]() Na wakacjach było cudnie. Odpoczęłam, opaliłaś się, popływaliśmy z Alankiem.....aż żal było wyjeżdżać Wkleję fotki do albumu jak znajdę chwilkę. Zgubiliśmy motyla Emanuela Alan go uwielbiał no i musiałam zamówić następnego ![]() Eirene Buka była dosyć grzeczna. W samolocie co chwila mdlała i krzyczała, że zaraz spadniemy i raz na basenie się podtopiła bo poszła na głęboką wodę mimo, że jej nie pozwoliłam Skóra jej z pleców schodzi bo tak się opaliła, będziesz musiała ją w domu smarować kremem. O 18 odwożę Buke na pociąg Bardzo Ci dziękuję, że ją pożyczyłaś bo chyba nigdy bym się nie spakowała.Monti gratulacje dla dużego mężczyzny |
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
monti
dla Fabianaw tym miesiącu nie bierzemy udziału w konkursie ![]() Cytat:
buka calkiem ładnie sie sprawowała
|
|
#827 |
|
Zadomowienie
|
moje drogie już chyba wiemy co jest mojej córci...Małej znów skoczyła gorączka i po zjedzeniu zupki 80 ml i podaniu jej ibumu wszystko zwymiotowała
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
Tity zagłosowane....ode mnie 5 - choć rzadko udaje mi się coś wygrać to proszę o rewanż
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...php?pid=182748 i przepraszam za posta pod postem ale coś tu cicho ![]() moja Mała zjadła 40 ml zupki i 80 kleiku z owocami...mleka niet a nie wiecie, czy mogę jej do mojego mleka dosypać kaszki bananowej
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny dziękuję za pamięć!
tak, mój meżczyzna kończy pół roczku ! to niesamowite... ten czas tak leci.... my ostatatnie dni ciepła spędzamy na dworze, aż się boje zimy w domu... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
moja znajoma tak robi kaszkę bananową, kupuje tą ''dodaj mleko'' i dodaje swoje
|
|
#830 |
|
Wtajemniczenie
|
nika współczuje malutkiej, mam nadzieje ze szybko jej przejdzie
ale fajnie ze mialam tak malo do nadrobienia ![]() lece kapac Olka i na taniec z piz....mi
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() montii dla Fabianka
|
|
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Jutro do pracy ale mam doła
|
|
|
|
#833 | |
|
Raczkowanie
|
ale tu dziś cicho i spokojnie
![]() jak nigdy pewnie każda chwyta ostatnie promyki letniego słońca ![]() my też byliśmy na spacerku ale w chuście, więc nie zbyt długo bo ta moja "kruszynka" już ciężka trochę ![]() Cytat:
zdrówka życzę dla córeczki jakoś tak większość maluchów moich znajomych, prędzej czy później, choruje na trzydniówkę mam nadzieję, że nas nie dorwie podczas wyjazdu
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-04 o 21:34 |
|
|
|
|
#834 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii, sto lat dla Fabianka!
nika, współczuję, biedna malutka... Sunny Girl, nie doczytałam Was, mały miał dziś dzień marudy, jestem zmęczona i zła... |
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Montii
za 6 miesięcy n.ik.a. dziękuję, głos 23 jest ode mnie, oczywiście 5 ![]() My dzisiaj byliśmy u teściów cały dzień. W drodze powrotnej był koszmar, mały płakał jak nigdy dotąd. Chyba taki był przerażony, bo już się ciemno zaczęło robić i jak dojechaliśmy to już było całkiem ciemno. A w domu od razu się uspokoił. Ale płakał całe 1,5 godziny.... Masakra, mąż się nie mógł skupić za kierownicą.
|
|
|
|
#836 | ||
|
Rozeznanie
|
Nareszcie ten dzień dobiega końca - ufffffffff.....
Całe popołudnie i wieczór gościliśmy znajomych i byłoby całkiem miło, gdyby nie to, że Lenka zapuściła jakiegoś focha i marudna była potwornie, cały czas u mnie na rękach i musiałyśmy chodzić po domu, w pokoju z gośćmi spędziłam kilka pojedynczych chwil bo jej coś nie pasowało i od razu podkówkę robiła i jęczała ![]() Jedzenie szykowałam z nią na rękach, bo jak wkładałam ją do leżaczka to jej nie pasowało, nagimnastykować się musiałam nieźle ![]() Zawsze towarzyska była i pokazówki przy gościach strzelała, jaka to ona wesoła i spokojna, a tu coś zupełnie innego. W dodatku nie spała całe popołudnie, więc zmęczenie też dało się we znaki. Teraz już śpi po kąpieli, ale niewiele zjadła, bo padła ![]() Poczytam co popisałyście... ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Ale mało do nadrabiania ![]() Wszystkie kobietki dziś chyba spacerowały cały dzień, a wieczorem tzg oglądają ![]() Cytat:
. Masz nową energię teraz do wszystkiego!!A mnie się marzy choć kilka dni na złapanie oddechu przed powrotem do pracy, ale nie wiem, czy się uda ![]() oj, a ja głosowałam cały czas ![]() Cytat:
|
|
#837 |
|
Raczkowanie
|
Monti najlepszego dla Fabianka
![]() ![]() Dziekujemy za wczorajsze życzenia i głosy i prosimy o nastepne
|
#838 | ||
|
Raczkowanie
|
nie smuć się
dzień w pracy szybko minie moja znajoma też jutro idzie do pracy pierwszy dzień Cytat:
![]() Prunelle moja dobra rada - wyśpij się na mnie zawsze to działa, jak jestem zmęczona, zła bo mała dała w kość to kładę się wcześniej i następnego dnia jest lepiej Cytat:
![]() a tak na serio to dla mnie męczące są spotkania towarzyskie jak się nie można oderwać od dziecka, Lusia to się potrafi jeszcze złościć jak rozmawiam wtedy z kimś i nie zwracam na nią uwagi a ja mam wrażenie, że przez zajmowanie się nią non stop, towarzystwo poczuje się lekceważone czasem to wolę skrócić spotkanie i wrócić do domu bo i tak o relaks w takiej sytuacji trudno uciekam spać kobietki dobranoc
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-04 o 22:39 |
||
|
|
|
#839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymaj się Sunnygirl!Tak czy siak przytulamy My tez dzis cały dzien poza domem.Szczerze mówiąc zmęczona jestem strasznie i chyba wczesniej się dziś położe ![]() Miłej,spokojnej nocki
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-04 o 22:18 |
|
|
|
|
#840 |
|
Zadomowienie
|
JESTEM W SZOKU!!!
Prawie nic nie napisylascie przez caly dzien ![]() ![]() ![]() A zawsze mialam kilka stron do czytania To co ja bede teraz robic?? ![]() Skoro nie moge czytac co u Was slychac? TŻ bedzie w szoku :P |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:24.

My tez pozdrawiamy,miłego wypoczynku!
, a ta arie odstawiała, bo się nią nie zajmowałam. Nawet potem deseru nie chciała za dużo, bo musiała się poawanturować

i muszę zeszyty dokupić młodemu..

a brzuszek napina i płacze

ale żebym chociaż mogła czasem wyjść
za naukę
Wkleję fotki do albumu jak znajdę chwilkę. Zgubiliśmy motyla Emanuela
a nie wiecie, czy mogę jej do mojego mleka dosypać kaszki bananowej