"Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 23:43   #4201
_Maya_
Zakorzenienie

Dot.: "Lepszy pierścień w garści niż konkubent na dachu!" cz. 40! :D

Olka najsss szybko poszło z całowaniem ale skoro Was tak ciągnie do siebie to hohooooo... 3mam kciuki za dalsze rozwinięcie i szczęśliwe zakończenie a cyców zazdroszczę i przerób te kolorowe zdjęcia na b&w będą zdecydowanie ciekawsze
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 23:45   #4202
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
ja mogę być dzisiaj Twoim "mężem", bo mój pracuje
pffff teraz to wiesz trzeba było mi powiedzieć jakieś 7 godzin temu, jak potrzebowałam męża

Olka, wow! Aż się miło czytało tą relację, przypomniałam sobie pierwsze randki z TŻtem....i nasz pierwszy pocałunek który był najlepszy na świecie
Stary 2011-09-04, 23:47   #4203
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Mam zaręczynową deprechę w drodze na koncert Haydamaków spotkaliśmy znajomych, który biorą ślub 10.09. On jest w wieku A., ona młodsza ode mnie Potem kolejny znajomy, który stwierdził: "wszyscy się żenią, a wy to co? kiedy?" Bu bu bu bu... Ale chociaż ten występ był super i trochę poprawiłam humorek. Szkoda tylko, że wokalista ma mniejszego wąsa niż rok temu
to jest strasznie nietaktowne może na tej koleżeńskiej randce obadaj sytuację czy dałoby się być z kimś, kto by Cię chciał za żonę bo by się bał że niezaobrączkowaną mu ktoś podbierze a co powiedział A. ?

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ----------

właśnie Olu, fajna randka, widać że będzie się starał zrobić wrażenie na Tobie i musiałaś się bardzo spodobać skoro już jutro kolejne spotkanie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 23:48   #4204
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Byliśmy w kinie na nowym filmie Allena - polecam. Bardzo przyjemnie się ogląda
Edit: Stygmatek napisał relację z randki? to idę nadrabiać.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 23:49   #4205
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Byliśmy w kinie na nowym filmie Allena - polecam. Bardzo przyjemnie się ogląda
Edit: Stygmatek napisał relację z randki? to idę nadrabiać.
Serio? Ja się napalam na ten film ale zwiastun totalnie do mnie nie przemówił...
Olka, fajnie, że taki finał randki, żałoszczę

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 23:52   #4206
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
to jest strasznie nietaktowne może na tej koleżeńskiej randce obadaj sytuację czy dałoby się być z kimś, kto by Cię chciał za żonę bo by się bał że niezaobrączkowaną mu ktoś podbierze a co powiedział A. ?[COLOR="Silver"]
Chodzi ci o to, czy kolega nie czułby do mnie mięty?
A odpowiedział na luzie "Nie, jeszcze nieee"

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 00:01   #4207
stygmatek
Zakorzenienie

Justyna a czemu napisałaś, że za późno, żeby była jakaś kontynuacja? Zaintrygowało mnie to
A seksu długo nie będzie... teraz biorę na wstrzymanie. Jak poczeka, to znaczy, że mu zależy.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 00:05   #4208
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

klub Kobiety, wylałam w końcu to co chciałam

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 00:14   #4209
aleksandrettaa
Zakorzenienie

sanrioo

Stygmatek super relacja. Czekam na następną

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Serio? Ja się napalam na ten film ale zwiastun totalnie do mnie nie przemówił...
Nie jest jakiś zaskakujący ale bardzo przyjemnie się ogląda, fajna muzyka, super klimat. Mój tż też uznał, że dobry.

Stary 2011-09-05, 00:18   #4210
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

idę spać

A Adela ma śpiewać w najbliższym Bondzie

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 00:51   #4211
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Chodzi ci o to, czy kolega nie czułby do mnie mięty?
A odpowiedział na luzie "Nie, jeszcze nieee"
no albo kolega albo kolega kolegi, na co Ci to dziewczyno ? nie zapowiada się żadna zmiana, miał tyle okazji a po prostu nawet się nie martwi że odejdziesz albo że może Cię ranić to czekanie

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 01:14   #4212
P-o-n-y
Zakorzenienie

O jaaaa, Stygmatek, randka mega JA TEŻ CHCĘ NA RANDKĘ!!!
P-o-n-y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:15   #4213
karola991
Zakorzenienie

hej nadrabiałam sobie całe 2 godziny jak jestem w pracy ;-) dzisiaj znowu dostawa bo przez zamknęcie konurencji mamy PRL w sklepie w zasadzie to nie ma NIC nawet magazyn pusty ;] faaaajnie ^^

Stygmatku zazdraszczam randki i tych uczuc...mmmm

Byou bardzo wzruszająca Twoja opowieśc o wyjeździe męza...wzruszyłą mnie bardzo

Gwizdak dajcie mi mrówe na kilka dni ciocia ją zagłaszcze ;-) a w y odpoczniecie

sanrioo współczuję bardzo, a ty z nimi musisz mieszkasz? czy tylko bywasz u nich? kurcze zal mi Ciebie i tej małej... ja,a raczej bardziej mój tż kazałby wnosić do sądu o odebranie praw rodzicielskich i starałby sie o bycie rodziną zastępczą, kiedyś o tym rozmawialiśmy, że jakby jego siostra była młodsza, a jego starzy nie przestali by chlać to by tak zrobił, byśmy ja wzieli do siebie starali się o socjalkę jakąś, z każdej sytuacji da się wyść, idz do jakiegoś ośrodka tam są i prawnicy i learze zapytaj co i jak masz robic w takiej sprawie przecież, teraz Cię kopnął, a przecież jakby miał coś pod ręką ostrego to kto wie co byłby w stanie zrobić, musisz gdzies poszukac pomocy bo ten człowiek jest chory, i to nie jest normalne bo mi się to w głowie nie mieści.

nie wiem co jeszcze wam napisac.. wszytsko mi wypadło z głowy, bo muszę wam opowiedzieć mój sen!
Wysiadam z samochodu, biegnę na 2 piętro, jakieś starej, obskurnej kamienicy, wchodze do mieszkania, mieszkanko skromne, ale bardzo stylowo urządzone, a na kanapie siedzi naj i jej tż! Najka podbiega, wita się ze mną, jakbyśmy się znały od lat jednak to było nasze pierwsze spotkanie, tż najkowy siedział na kompie, i miał słuchawki w uszach, ale jak ja przyszłam, to nagle podszedł do szafy, wyciągnął coś z niej, i usiadł koło najki, i ją wkurzał, pokazując jej pierścionek, i puszczał teksty w stylu "chciałabyś go mieć co?" "podoba Ci się nieee?" itd itp, no to ja się wkurzyłam i do niego dałbyś go jej a nie takie zabawy, musisz dorosnąć, w końcu, bo już długo wszystkie zazdrośnice czekają, aż TO zrobisz a on "no dobra" i wyciągnął ręce z pudełeczkiem w kierunku naj... Jej się oczy zaświeciły, zatkało, i mnie i ją, ale jej tż siedział na kanapie i obie nie wiedziałyśmy, czy się oświadcza, czy znowu żartuje, no to ja do niego "eeee ale musisz klęknąć chyba" no to od przyklękł, ale dalej milczy i znowu ja do niego "no to już czas być powiedział TO...." a on "Ale co...?" i on tak spojrzał na najkę, nic nie mówiąc, załozył jej pierscionek, był dość duży, ale piękny! ona się wzruszyła, a ja cały czas się zastanawiałam, dlaczego nie wiedział, że ma powiedzieć "Czy zostaniesz moją żoną?" , ja chcąc ich na chwilę zastawić samych, powiedziałam, ze muszę na chwilę do auta iść, cały czas myśląc "może już się nie mówi, czy zostaniesz moją zoną... A może to już jest staromodne" i w głowie ciągle mi zalegała ta myśl, a zdanie "czy zostaniesz moją żoną" mnie nękało cały sen , wróciłam do najki i razem świętowałyśmy jej zaręczyny, i stwierdziłyśmy, że może to nie były żadne wystawne zaręczyny, ale całkiem miłe i spojrzenie tż najkowego wynagradzało wszystko, później przyniósł szampana i alko i już nie był taki spięty, a ja cały czas czekałam, aby wam napisać relację, bo najka mówi ze zaraz wylatują na urlop i ona nie będzie mogła, a ja muszę wam to napisać i już w głowie układałam jak to ma być ;]
także moj sen rządzi i oby był proroczy
the end

Edytowane przez karola991
Czas edycji: 2011-09-05 o 08:55
karola991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:18   #4214
BYou
MBZ♥

hej

Gwizdak przykro mi, że Mrówka się tak męczyto chyba najgorsze dla Rodziców kiedy nie mogą pomóc swojemu dziecku
moja siostra miała kolki i rodzice robili Jej masaże brzuszka.

Sanrioo straszne jest to co piszesz. Ale tak jak dziewczyny radzą-zgłoś to. Niech on nie czuje się bezkarny. Skoro bierze się za bicie kobiet może widok munduru sprowadzi go na ziemię i zobaczy, że z Tobą nie ma żartów. Skoro on tak robi z Tobą nie ma gwarancji, że nie podniesie ręki na Siostrę i Mamę.

Stygmatku ulala zrobiłaś na Słodkim wrażenie

Frezyjko chciałabym pójść do teatru

Carmi jak się czuje Twój pies?

Med

Karola rządzisz snowo

mi się śniło, że mieliśmy Synka-mulata z mega kręconymi włoskami-takiego Słodziaka jak w tym filmie Honey z Jessicą AlbąTŻ nie był zdziwiony kolorem skóry, za to ja bardzo

jadę zaraz na zakupy

Edytowane przez BYou
Czas edycji: 2011-09-05 o 08:20
BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:48   #4215
carmelova
Zakorzenienie

Cześć

Karola ale sen
Byou z pieskiem już lepiej dziękuję, że pytasz Twój sen też niezły
Stygm cieszę się, że randka się udała. Dowiedziałaś się o nim czegoś konkretnego, czy tylko, że dobrze całuje (co też jest ważną informacją) ?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:50   #4216
Stefannia
Wtajemniczenie

Cześć,
miałam nienajlepszy weekend, dziś mam równo spi...ony humor, robota mi się mnoży, zamiast radośc z wyjazdu, ogarnia mnie panika, że nic nie mam przemyślanego, przygotowanego itd. I w ogóle potrzebuje zalec w łóżku i żeby ktoś mnie głaskał po główce i mówił, że jest fajnie a będzie jeszcze lepiej.

A i ja w ogóle w życiu nie zostanę narzeczoną Na razie nie będę o tym opowiadać, ale ostatki nadzieji we mnie zdechły
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:00   #4217
karola991
Zakorzenienie

stefka opowiedz co się stało?!

a ja mam jeszcze pytanie pierscionek nosicie na prawej czy lewej? (zareczynowy of kors) bo ja się spotkałam z róznymi opiniami, że na prawej i na ślub się przekłada na lewa, albo od zawsze na lewa albo tylko na prawej i pod obrączka sie ma hmm..?

a i jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które już miały ślub, bo mało się o tym mówi a jakie kreacje miały wasze mamy i teściowe? bo to chyba też ważne aby pomoc mamie znaleść odpowiedni strój. ostatnio naszła mnie taka rozkmina bo przechodziłam obok salonu z sukniami i obok ślubnych były tez propozycje dla druhen i rodziców.
Stary 2011-09-05, 09:03   #4218
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

spać

dzis o 6 rano mialam klientke

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:04   #4219
carmelova
Zakorzenienie

karola zazwyczaj zaręczynowy nosi się na prawej ręce na placu serdecznym, ale nie jest to "przymusem", kobiety nosza najczęściej na tym placu, na który im pasuje Ja po slubie chciałabym nosić na lewej ręce, ale z serdecznego palca mi trochę spada, a na środkowy jest trochę za mały, więc albo zmniejszę, albo będę nosic razem z obrączką, bo pierścionek mam klasyczny i obraczka też będzie prosta z jednym brylancikiem

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-09-05 o 09:25
Stary 2011-09-05, 09:07   #4220
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

dzień dobry!

stygmatku bardzo fajnie się czyta takie stany są super! żałoszczę

paskudnie bolała mnie głowa przy @ i musiałam aż wziąć tablete co się w zasadzie nie zdarza bo nie biorę chyba że już nie mogę wytrzymać.. poszłam spać z bólem obudziłam się z bólem..

ja się namyślam czy nie podukanować sobie z 10 kilo, wyliczyło mi że jeśli zacznę dziś to 15.11 osiągnę cel
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:07   #4221
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze pytanie pierscionek nosicie na prawej czy lewej? (zareczynowy of kors) bo ja się spotkałam z róznymi opiniami, że na prawej i na ślub się przekłada na lewa, albo od zawsze na lewa albo tylko na prawej i pod obrączka sie ma hmm..?

a i jeszcze mam pytanie do dziewczyn, które już miały ślub, bo mało się o tym mówi a jakie kreacje miały wasze mamy i teściowe? bo to chyba też ważne aby pomoc mamie znaleść odpowiedni strój. ostatnio naszła mnie taka rozkmina bo przechodziłam obok salonu z sukniami i obok ślubnych były tez propozycje dla druhen i rodziców.
Ja pierścionek nosiłam na prawej dłoni, na środkowym palcu (z serdecznego trochę mi zjeżdżał). W dzień ślubu, tuż przed przyjściem P. przełożyłam go na lewą i tak noszę do tej pory. Nie mogłabym nosić obrączki i pierścionka na jednej ręce, a tym bardziej na jednym palcu - zaczepiałyby o siebie i po prostu by się niszczyły

Mojej mamie wybrałyśmy sukienkę trzy albo dwa tygodnie przed ślubem - wcześniej ciągle nie miała czasu poszłyśmy we dwie do centrum handlowego, przełaziłyśmy całe i w końcu wybrała bardzo ładną, prostą sukienkę w takie mazy białe, czarne i popielate. Przy okazji w tym samym sklepie ja kupiłam kieckę na wieczór panieński
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:23   #4222
karola991
Zakorzenienie

sanrioo ja tez bym chciała zacząc ducana ale nie umim...:P może jakbym Cie wykorzystała i przesyłała mi jakieś jadłospisy to bym sie nauczyła

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

carmi i rain a dziekuje abrdzo za odpowiedzi
chętnie poczekam jeszcze na dalsze wypowiedzi ;]
Stary 2011-09-05, 09:27   #4223
carmelova
Zakorzenienie

Nowy wpis na blogu, zapraszam

---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

A w ogóle to Tz zaczął spisywać moje nocne bedzenie (tyle ile da się zrozumieć).
Dzisiaj podobno mówiłam "Zostaw mnie, ja mam swoje bogoto, bogoto, bogoto. Rodzice. Naprawdę".
Stary 2011-09-05, 09:35   #4224
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

karola zacznijmy razem

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

możemy od jutra mogę Ci podesłać książki, no i fajnie jest wiedzieć czy się ma cholesterol w normie żeby nie przesadzac z jajkami.. po za tym jest wiele opcji i dieta jest urozmaicona, no i podobno zakwasza organizm i jest niezdrowa ale popularna.. ja myślę że przy umiejętnym stosowaniu jest ok.
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:40   #4225
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość

możemy od jutra mogę Ci podesłać książki, no i fajnie jest wiedzieć czy się ma cholesterol w normie żeby nie przesadzac z jajkami.. po za tym jest wiele opcji i dieta jest urozmaicona, no i podobno zakwasza organizm i jest niezdrowa ale popularna.. ja myślę że przy umiejętnym stosowaniu jest ok.
Nic, co powoduje taki ubytek wagi w ciągu kilku tygodni nie można nazwać "dietą" o tym to już Gwizdak by Ci najlepiej powiedziała

Tyle moich koleżanek się rzuciło na dukana a później dziwnym trafem jedna za drugą miała albo gorsze wyniki krwi, albo traciła okres na kilka miesięcy albo rozwaliła sobie nerki

Nie chce mi się iść do pracy
Stary 2011-09-05, 09:41   #4226
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Spać : ziewam:

Stary 2011-09-05, 09:43   #4227
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Spać : ziewam:
Właśnie!
Stary 2011-09-05, 09:45   #4228
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

stygmatek fajnie ze randka udana ehhh w jednym czasie stygm i jusia znalazly facetow przez neta jakiez ot niesamowite i fajne

karola
niezly sen
Stary 2011-09-05, 09:47   #4229
raingirl
Zakorzenienie

Mam pytanie... wiecie może czy wywołując zdjęcia w EmpikFoto można wybrać matowy papier będę wywoływać zdjęcia do portfolio i one muszą być matowe...
Stary 2011-09-05, 09:50   #4230
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Mam pytanie... wiecie może czy wywołując zdjęcia w EmpikFoto można wybrać matowy papier będę wywoływać zdjęcia do portfolio i one muszą być matowe...
nie wiem, moze pojdz do takiego normalnego zakladu foto - ja w takim wywolywalam - kodaku u nas w jeleniej - moglam wybrac papier, gosc mi tam jeszcze wykadrowal wszystko odpowiednio, rozdzielczosc ustawil jak trzeba i ogolnie przejrzal co drukuje i jak to ma byc a nie rpzepuscil tasmowo bez obejrzenia...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości