|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Witajcie
Dziewczyny nie wiem co robić Myślałam że to coś z ciśnieniem ale nie jest jeszcze takie złe 114/71 (bywało kiedyś gorsze) |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Darusia to mala ladnie bryka w brzuszku
![]() ja tez uwazam, ze powinno sie jak juz dawac prezenty, ktore zostana pamiatka! Bo co dasz kase i co? Rodzice wydadza ja, dziecko i tak bedzie kojarzylo ze dostalo to cos od rodzicow... a tak jak daje sie prezent to bedzie wiedzialo, ze to konkretnie jest od chrzestnego. |
|
|
|
#3123 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczynki
![]() Zaram mykam do Zusu zanieść te wszystkie papierki i będę niecierpliwie oczekiwać pieniążków. Kochane, przede mną trzy śluby w październiku i chrzest na któym jestem chrzestną i też bałam sie ile trzeba będzie wydać. Na szczęście dodgadałam sie z siostrą i na jej życzenie kupiłam małemu bujaczek. Więc chociaż ten prezent z głowy. Piszecie, że duzo kasy trzeba wydać będąc chrzestnym, to ja powiem wam ciekawszą rzecz. Wczoraj dostałam zaproszenie od jednej świadkowej na wieczór panieński z adnotacją, że zeby impreza była udana to składamy się po 100zł NOrmalnie niby to nic, ale jak sie ma tyle wydatków, dziecko w dordze i brak pracy to jest słabo i szczerze po porstu mnie nie stać Wiec wygląda na to ze nie pójde mimo iż bardzo chciałam....
|
#3124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia ja od chrzestnego na komunie dostalam zlote kolczyki, na 18nastke srebrny zegarek. A od chrzestnej kase. I 100% ciesze sie z tych materialnych, pamiatkowych prezentow bo przypominaja mi ciagle o chrzestnym (z ktorym w sumie nie mam kontaktu). |
|
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
no dokladnie dlatego ja tez jestem za prezentami.
Moja babcia niestety 18 mojej nie dozyla, ale swoim 2 wnukom dawlaa pieniazki, mnie powiedziala jak zachorowala na raka ze lezy dla mnie jej zloty lancuszek odlozony i mam wie gdzie , w 18 mi mama dala, to jedyna rzecz jaka mam po niej, jest przecudny gruby , ale nawet jakby byl cieniutki to ja ta pamiatke mam, pozostali wnuczkowie nie, chrzestna na slub mojemu mezowi dawala pieniazki mnie do tego lancuszka dokupila przywieszke tez cudna i jestem meeeeeeeeeeega zadowolona z prezentu!!!!!!!!!!! kasa jest a za chwile jej nie bedzie a takie pamkiatki sa na cale zycie.Nawet jesli ktos ma inny gust i sie nie podoba to mimo wszystko zawsze przypominaja jakas dana chwile.
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
WItam się dziewczyny!!
Zmykam do pracy, ale jeszcze oczywiście usiadłam przed kompem i wcinam śniadanko Cytat:
, dodatkowo np na wesele proszą gości bardzo szeroko.... już się do tego przyzwyczailiśmy. Dzięki temu w ciągu 3 lat byliśmy na 21 weselach!! Nawet nie liczę ile moich rodziców i nas kosztowały prezenty......
Edytowane przez truscafka Czas edycji: 2011-09-05 o 08:44 |
|
|
|
|
#3127 |
|
Zadomowienie
|
Aniu spokojnie, właśnie leż i przeczekaj, jak widać ostatnio takie niespodzianki nas dopadają, będzie dobrze
Z tymi prezentami to koszmar, komunia to wydatek nie lada, a chrzciny też już powoli drogie się robią. Nie powinno tak być, ale cóz jedni drugich chcą prześcignąć i szaleją, ehhh. Odrywam się od kompa i trzeba coś w domku porobić, porzadki, jakieś pranie, a i w szufladach komody trzeba posprzątać i w szafie naszej dużej. Niewiele tego ale zawsze coś. CHłopaki moi odpowiednio w pracy i w przedszkolu, mam tylko królika do towarzystwa i jakoś tak mi smutnawo jakoś .Zmykam dziewczynki. Aaaaaaa Glam, wiadomo że narzekanie nic ci nie da ale ktoś inny narzekałby mimo to, że taki biedny nieszczęśliwy itp. Ale ty to super dajesz radę, zazdroszczę .Ja taki skryty typ jestem i też nie należę do wylewnych osób ale czasem jak mnie coś przydepcze to muszę się wygadać..... Mam dzis kiepski humor od rana wiec idę się czymś zająć. |
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostalam tez od babci zloty pierscionek, robiony na zamowienie tuz po moich narodzinach. Paskudny tez szok ale jest pamiatka - od babci i dziadka. Nie musze go nosic, ale ma swoje specjalne miejsce w kuferku na bizuterie i zawsze bedzie mi przypominal o dziadkach.Truscafko 21 wesel? masakra...
|
|
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
a ja nie kumam "stawka" za bycie chrzestnym? no rozbawilo mnie to !!
czyli co jak nie mam 1000, to mam sie nie zgadzac, albo brac kredyt na prezent? ojjj paranoja sie tu wkradla ![]() ja bede chrzestną dziewczynki ktora urodzila sie w sierpniu i powiem wam, ze mam zamiar jej kupic zloty cieniusienki lancuszek ze zlota malutka przywieszka serduszkiem.... albo zlote kolczyki plus kartka pamiatkowa.
|
|
#3130 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to tez chore, w koncu nie o prezenty w tym wszystkim chodzi...jeszcze slub- wiadomo, zawsze sie cos daje na nowa droge zycia...ale tez nie zawsze kasa czy jakies rzeczy wartosciowe sa najwazniejsze ![]() ale juz komunia i chrzest- to ma byc do cholery przezycie duchowe a nie na kase Cytat:
![]() u mnie bylo to samo na usg- chcial zlapac tetnice mozgowa lekarz a maly (poprzeczny) co chwila glowa uciekal Cytat:
ANiu a nie podnioslas sie za gwaltownie z lozka? bo czasem takie zawroty- zwlaszcza w ciazy to jest przyczyna zawrotow glowy a nawet omdlen Cytat:
100 zl to troszke duzo chyba ze w lokalu z kolacja ![]() ja stara juz jestem ale za moich czasow to sie zrzucalo na jakis smieszny gadzet, frywolna bielizne czy cos i szlo na tour po wszystkich knajpach w miesice nie sztuka zorganizowac fajna zabawe jak sie kupe kasy wylozy, trudniej zrobic cos szczegolnego malym kosztem- a tej swiadkowej widac nie chce sie wysilic i samej pomyslec wiec poszla na latwizne
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
w ogole przesada cos takiego jak dac zaproszenie z kwotą, nawet gdybym miala bym nie poszla wlasnie ze wzgledu na to.
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
a ja jeszcze pozwole sobie weekendowe zdjecia wkleic- moja mala zabka sie bawi i brzuszek w 27 tygodniu
wiecie co Sonia to potrafi czasem byc takim aniolkiem az sie nadziwic nie moge jak slodziutko sie zachowuje, gada itd. w sobote to po prostu przechodzila sama siebie..a potem przychodzi moment kiedy stwierdza chyba ze to dosc i lobuzuje za trojke
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie wstawałam powoli bo jak już siadałam całe mieszkanie zawirowało
dobra godzinę leżałam z nogami do góry teraz wstaję na śniadanko bo mała mnie za chwilę zakopie |
|
|
|
#3134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Darusia a jak twoje plecy w ogole? pomogl pobyt w szpitalu? juz ci lepiej? bo tez czytalam o tym ze moze maluch uciskac na nerw kulszowy chyba o ile dobrze to sobie przetlumaczylam- a w medyczneej terminologii najlepsza nie jestem...i czasem jak dzidzius sie troszke nawet odwroci to bol sam z siebie przechodzi
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glam sliczne zdjecia. Brzuszek masz boski i corcie tez ![]() Co do zaproszenia z kwotą... ja bym nie poszla. No dobra poszlabym jakby to byla impreza mojej najlepszej przyjaciolki. Ale kurcze 100zl za wieczor panienski?? Chyba, ze striptizera dla niej zamowily ![]() ale w ogole wysylanie zaproszenia na taka impreze srednio mi sie widzi. Myslalam, ze takie imprezy to robi sie w gronie przyjaciolek ktore dzwonia do siebie i ustalaja co i tamto, a nie wysylaja zaproszenia ale nie znam sie bo zadnego panienskiego nie zaliczylam.
|
|
|
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3137 |
|
Rozeznanie
|
widzę ze temat związany z chrztem rozwinał się.
Ja mam dwóch chrześniaków -przy pierwszym to wiem że kupiłam krzesełko do karmienia -już 4 dziecko wychowało się na nim i jakąś pamiątkę, a przy drugim kupiłam łyżeczke z grawerem i mate edukacyjną.Też uważam że nie ma co przesadzać -lepiej kupić jaką fajną pamiątkę . Zresztą myśle że o chrześniakach trzeba pamiętać nie tylko na chrzcinach i na ślubie. Ale to w każdej rodzinie jest inaczej ![]() Aniu spróbuj powoli nie gwałtownie ,3mam kciuki żeby wszystko było dobrze. JA wczoraj wieczorem i w nocy miałam jakieś skurcze -ani leżeć ani siedzieć -masakra. Dzisiaj ide do gina i zobaczymy -jak zwykle zaczynam się już stresować .buźka
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety tez bolesnie pamietam te pierwsze tygodnie kiedy mala wisiala na cycu non stop, plakala na najmniejsza probe odlozenia jej do lozeczka- od smierci glodowej mnie tylko chusta ratowala wtedy ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Jak nie zauwazylysmy, wyrazam oburzenie bo kilkanascie razy sie zastanawialysmy gdzie sie podzialas i czy wszystko OK z ta twoja szyjka i skurczami
|
|
#3139 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() ojejku mam nadzieje,że te stawki prezentowe nie obowiązują wszędzie....bo mój mąż ma być teraz chrzestnym u dwóch swoich bratanków. Z tym że jeden ma już 8 lat a drugi 3 lata.W życiu nas nie będzie stać żeby każdemu dać po 1000zł,a chrzest już we wrześniu. Ja wystawiłam dziś swoją suknię ślubną na allegro,ale obawiam się że nikt używanych sukni nie kupuje.Wam udało się sprzedać swoją?
|
#3140 |
|
Zadomowienie
|
Dobra zrobiłam śniadanie
do 15 nie ruszam się z łóżka no chyba że mnie wyniosą. Jeszcze muszę mieć dzisiaj pierniczoną położną![]() Po zrobieniu śniadania się czuję jakbym przebiegła jakiś maraton jedną ręką robiłam drugą się trzymałam szafek ale jakoś dałam radę takto bym musiała czekać aż tż wróci z pracy o 14.30 nie zdążyłby nic nawet zrobić bo tylko się przebierze i do przychodni
|
|
|
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja.
Wczoraj byliśmy na meczu gwiazd było super tylko mega gorąco stałam w cieniu. Ale było super Właśnie przyjechał wózek
|
#3142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zgadzam się... mnie też wkurza to "niepisane prawo" ile trzeba dać na ślub ile na chrzest ile na komunie... porażka... kasa jest i nie ma, nie lepiej jakaś pamiatke kupic... wiem, ze moze np. mały bąbel nie doceni, ale np. po paru latach prezent w postaci np obrazu namalowanego ze zdjecia- on, rodzice i chcrzestni... moze byc suuuper pamiątką.... jestem za dawaniem prezentów, a nie kasy... znam przypadki ze kasa poszla na inne rzeczy niz chrzesniak czy dziecko po komunii...
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3143 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
slicznie wygladasz Cytat:
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zamierzające rodzić w Warszawie!
Myślałyście o szpitalu na Solcu? Moja kumpela rodzila tam rok temu i strasznie mi zachwala ten szpital. Odradza Inflancka (sama sobie odradzilam juz jakis czas temu). Teraz czytam o tym Solcu i jestem pozytywnie nastawiona http://forum.gazeta.pl/forum/w,588,1...lecam.html?v=2 Ma bdb opinie z tego roku. ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Joamic super, ze wozek przyszedl! wrzucisz potem jakies realfoto?
Edytowane przez goldika Czas edycji: 2011-09-05 o 10:13 |
|
|
|
#3145 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Glam zadziwia mnie Twój maly brzuszek. Zawsze mi się wydawało, że z bliźniakami to brzuchole są odpowiednio większe, ale na razie tego u Ciebie nie widać. No i Glam i Joamic wyglądacie przepieknie! Co do chrztu to właśnie przez te dziwne opinie o stawkach, to aż głupio na chrzestnych prosić, bo są jeszcze w stanie pomyśleć, że się kasę chce, a to przecież nie o to chodzi..
|
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Wam tak... raz zostałam zaproszona na panienski i też była zrzuta po 80 zł, ale przyznam ze zabawy co nie miara... najpierw Pannę młodą przewieźli motorem po miescie, nas zamknęli w ciężarówce.... no i wyskoczyłyśmy z ciężarówki jak podjechała... był poczestunek szampanem kazda laska dostała wieeelką flachę którą opijałyśmy podczas 30 min przejażdzki tym tirem po mieście.... pozniej podjechalismy pod teatr, tam w restauracji byly stoliki, szwedzki stól, litry %%% , byl streapteser ( cham i gbur) i tort penis :P potem poszłysmy na maisto.... bylo bardzo fajnie i choc uwazam ze spora zrzuta byla, to zabawa przednia byla
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#3147 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu a nie lezalas na plecach przed wstaniem?
Odnosnie Ikei-chyba dzisiaj jade z kolezanka .Ale jak juz to kubki do herbatki kupie,moze cos dla maluszka,jeszcze zobacze.Swietne zdjecia dziewczyny.Glam-ty szczuplaczku-gdzie te chlopaki maja miejsce .Joamic moj tez mniej wiecej takiej wielkosci.Kazdy zdziwiony,ze jeszcze 2 miesiace do terminu,bo taki duzy...Co do prezentow-tez jestem za pamiatkami,bynajmniej od chrzestnych.A te kwoty uwazam sa przesadne,500-1000 zl )
|
|
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
Dam jak złożę
No piłeczka fajowa ![]() a dziś zaczęliśmy 30 tydzień !!!!
9 miesięcy z OliV http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png Edytowane przez joamic1 Czas edycji: 2011-09-05 o 10:20 |
|
|
|
#3149 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne brzusie dziewczynki
JOAMIC mój to nawet w połowie taki nie jest bu.......Co do szyjki, mi gin już daaaaaawno nie mówił ile moja ma, zaczynałam z ponad 4cm, ale nic nie komentuje więc pewnie jest ok. |
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku ja juz ten brzuch ledwo ciagne
on nie tylko do przodu sie posunal ale ostatnio w tym poprzecznym ulozeniu to tez na boki...gigancik ![]() Witaminko no fajny program takiego wieczorku, niezapomniany ale sa tez wieczory bez nakladow pienieznych gdzie sama atmosfera jest taka ze i tak zabawa jest przednia
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

NOrmalnie niby to nic, ale jak sie ma tyle wydatków, dziecko w dordze i brak pracy to jest słabo i szczerze po porstu mnie nie stać
Wiec wygląda na to ze nie pójde mimo iż bardzo chciałam....

, dodatkowo np na wesele proszą gości bardzo szeroko.... już się do tego przyzwyczailiśmy. Dzięki temu w ciągu 3 lat byliśmy na 21 weselach!! Nawet nie liczę ile moich rodziców i nas kosztowały prezenty......

.

masakra...

hehehehhe