Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 22:24   #841
szymelka
Rozeznanie

Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Monti najlepszego dla Fabianka
Wiem co czujesz bo ja też jutro do pracy wracam
Dziekujemy za wczorajsze życzenia i głosy i prosimy o nastepne
już dziś głosowałam

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
nie smuć się
dzień w pracy szybko minie

moja znajoma też jutro idzie do pracy pierwszy dzień

oj coś Krzyś ma ostatnio ciężkie dni
Prunelle moja dobra rada - wyśpij się
na mnie zawsze to działa, jak jestem zmęczona, zła bo mała dała w kość
to kładę się wcześniej i następnego dnia jest lepiej

może goście jej się nie podobali
a tak na serio to dla mnie męczące są spotkania towarzyskie jak się nie można oderwać od dziecka, Lusia to się potrafi jeszcze złościć jak rozmawiam wtedy z kimś i nie zwracam na nią uwagi
a ja mam wrażenie, że przez zajmowanie się nią non stop, towarzystwo poczuje się lekceważone
czasem to wolę skrócić spotkanie i wrócić do domu bo i tak o relaks w takiej sytuacji trudno
Właśnie tak się czułam, jakbym zaniedbywała gości
chyba rzeczywiście dwie osoby wśród gości jakoś niekorzystnie działały na Lenkę, bo gdy ich przez chwilkę nie było w pokoju, to było ok, a potem od nowa jęki, mój mąż sam w większości zabawiał gości, ale chyba im źle nie było, bo wyszli przed 21
Stary 2011-09-04, 22:48   #842
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
dziewczyny dziękuję za pamięć! tak, mój meżczyzna kończy pół roczku ! to niesamowite... ten czas tak leci....
Najlepszegok laski:
Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
moje drogie już chyba wiemy co jest mojej córci...Małej znów skoczyła gorączka i po zjedzeniu zupki 80 ml i podaniu jej ibumu wszystko zwymiotowała zadzwoniłam więc do lekarki, która zaraz do nas przyszła, zbadała Małą i okazało się, że Kala osłuchowo jest czysta, nie ma katarku, gardeło czyste, nosek też i lekarka stwierdziła, że to 3 - dniówka....bo ma napięty brzuszek, zwaliła rzadką kupę i ma drobne krostki...kazala jej kupic czopki, zbijać gorączkę i dawać dużo pić. Jak nie będzie chciała jeść to nie zmuszać...jak zgłodnieje sama będzie się domagac jedzenia. Mam nadzieję, że szybciutko jej przejdzie, bo biedactwo się męczy
zeby szybko przeszlo
Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Witamy po wakacjach
Nowy wątek już jest i widzę, że mój tytuł
Będę miała nadrabiania, że głowa boli

Na wakacjach było cudnie. Odpoczęłam, opaliłaś się, popływaliśmy z Alankiem.....aż żal było wyjeżdżać Wkleję fotki do albumu jak znajdę chwilkę. Zgubiliśmy motyla Emanuela Alan go uwielbiał no i musiałam zamówić następnego

Eirene Buka była dosyć grzeczna.
Monti gratulacje dla dużego mężczyzny : oklaski:
Hehehe chyba sklonuje sobie Buke jako opiekunke dla Lenki
Super ze wakacje sie udaly
Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
JESTEM W SZOKU!!!
Prawie nic nie napisylascie przez caly dzien
A zawsze mialam kilka stron do czytania
To co ja bede teraz robic??
Skoro nie moge czytac co u Was slychac?
TŻ bedzie w szoku :P
A ja sie ciesze, bo nas caly dzien nie bylo.

Lenka dzis znowu nie chciala za duzo jesc, ale o dziwo zjadla prawie clay ssloiczek dyni z kurczakiem
Bylismy na urodzinach jejj 5letniego kuzyna i bylo tam mase ludzi w tym 15 kuzynow Lenki... dalej mnie glowa boli
Dodam troche zdjec ale musze je zmniejszyc

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Właśnie tak się czułam, jakbym zaniedbywała gości
chyba rzeczywiście dwie osoby wśród gości jakoś niekorzystnie działały na Lenkę, bo gdy ich przez chwilkę nie było w pokoju, to było ok, a potem od nowa jęki, mój mąż sam w większości zabawiał gości, ale chyba im źle nie było, bo wyszli przed 21
Lenka dzis tez nie b yla zadowolona, bo tyle nowych twarzy i kazdy chcial na rece wziac staralam sie nie dawac tylko babci i tztowi, ale wujkow 2 wzielo na sekunde i ciotka jedna...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 22:57   #843
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
JESTEM W SZOKU!!!
Prawie nic nie napisylascie przez caly dzien
A zawsze mialam kilka stron do czytania
To co ja bede teraz robic??
Skoro nie moge czytac co u Was slychac?
TŻ bedzie w szoku :P

mój mąż też już się pyta ile naprodukowałyście:brzydal :, no istwierdził, że się uzależniłam

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Najlepszegok laski:

zeby szybko przeszlo

Hehehe chyba sklonuje sobie Buke jako opiekunke dla Lenki
Super ze wakacje sie udaly

A ja sie ciesze, bo nas caly dzien nie bylo.

Lenka dzis znowu nie chciala za duzo jesc, ale o dziwo zjadla prawie clay ssloiczek dyni z kurczakiem
Bylismy na urodzinach jejj 5letniego kuzyna i bylo tam mase ludzi w tym 15 kuzynow Lenki... dalej mnie glowa boli

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Lenka dzis tez nie b yla zadowolona, bo tyle nowych twarzy i kazdy chcial na rece wziac staralam sie nie dawac tylko babci i tztowi, ale wujkow 2 wzielo na sekunde i ciotka jedna...
dla Lenki za kurczaka - czyli mięsożerna kobietka
U nas w zasadzie nie bardzo się rwali do noszenia małej, bo w większości spożywali procenty,no poza kierowcą i dziećmi
Stary 2011-09-05, 07:58   #844
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

witamnie było mnie ponad tydzień i nowy watekMąż zaszalał i pojechaliśmy na Mazury do rodzicówZosia nie chciała wracać do domu tak jej się podobało.
Tymek zmienia się z dnia na dzień.
Przewraca się od 2 tyg na wszystkie strony,najbezpieczniejsza już jest tylko podłoga.Podnosi dupkę i na kolanakach kleczy ,moze już do raczkowania przybiera się.Póki co jak lezy na brzuszku to tak przewija tymi nogami,że km robi dziennie
Apetyt ma i to duży.Wcina ciągle a i tez łąduje w pampa ciągle
Gawoży i ciągle tylko tatatata
No i te przespane kochane noceod 20 do 7 rano
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01416.jpg (113,7 KB, 58 załadowań)

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:21   #845
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
witamnie było mnie ponad tydzień i nowy watekMąż zaszalał i pojechaliśmy na Mazury do rodzicówZosia nie chciała wracać do domu tak jej się podobało.
Przewraca się od 2 tyg na wszystkie strony,najbezpieczniejsza już jest tylko podłoga.Podnosi dupkę i na kolanakach kleczy ,moze już do raczkowania przybiera się.Póki co jak lezy na brzuszku to tak przewija tymi nogami,że km robi dziennie
Rewelacyjne zdjęcie pomyśleć, że niedługo Tymek też będzie taki duży jak Mama ..
U nas od przedwczoraj to samo - Mały opiera się na łokciach i kolankach i sprężynkuje więc wiem co to znaczy, niesamowity widok Śmieje się przy tym w głos, więc boję się, że nie będzie chciał robić nic więcej

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:32   #846
Montii
Zakorzenienie

kampasiula jaki on jest prześliczny..i jak ładnie kukaa

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:55   #847
ada32
Wtajemniczenie

hej

u mnie nocka nawet całkiem dobra dwie pobudki były i godzinne nocne gaworzenie małego.. ale tak słodko sobie rozmawiał sam w łózeczku że miło było tego słuchac..he he mimo że była 3 nad ranem
potem usną i obudził się koło 5 na dojedzenie.. a teraz śpi w moim łóżku..
wczoraj zrobiliśmy maraton sklepowy..
faaajnie było.. tylko za dużo kasy straciłam i mam moralniaka dzisiaj
niektóre rzeczy całkiem niepotrzebne

Cytat:
Monti gratulacje dla Fabianka

kochane nie doczytam zaległości, bo moja Mała gorączkuje i nie wiem od czego. Czy ząbki, czy może brzuszek..bo kupki nie robiła od wczoraj a podobno u nas jakiś wirus panuje...czy przeziębienie...dałam jej ibum, bo miała 38,4...teraz ma 37,3 i chyba po 13 znów jej podam bo Mała widać, że się męczy. Daję jej herbatkę koperkową ale nie chce ją ruszyć a brzuszek napina i płacze
o biedactwo małe

Cytat:
My jedziemy na urodziny kuzyna Lenki... juz mnie glwa boli
no to impreza była ...

Cytat:

Na wakacjach było cudnie. Odpoczęłam, opaliłaś się, popływaliśmy z Alankiem.....aż żal było wyjeżdżać Wkleję fotki do albumu jak znajdę chwilkę. Zgubiliśmy motyla Emanuela Alan go uwielbiał no i musiałam zamówić następnego
fajnie że już wróciłaś ..

Cytat:
moje drogie już chyba wiemy co jest mojej córci...Małej znów skoczyła gorączka i po zjedzeniu zupki 80 ml i podaniu jej ibumu wszystko zwymiotowała zadzwoniłam więc do lekarki, która zaraz do nas przyszła, zbadała Małą i okazało się, że Kala osłuchowo jest czysta, nie ma katarku, gardeło czyste, nosek też i lekarka stwierdziła, że to 3 - dniówka....bo ma napięty brzuszek, zwaliła rzadką kupę i ma drobne krostki...kazala jej kupic czopki, zbijać gorączkę i dawać dużo pić. Jak nie będzie chciała jeść to nie zmuszać...jak zgłodnieje sama będzie się domagac jedzenia. Mam nadzieję, że szybciutko jej przejdzie, bo biedactwo się męczy
o.. trzydniówka.. tak myślałam że to może byc to.. teraz dużo dzieci na to choruje..oby szybko przeszła i żeby za mocno nie dała się we znaki mamie i córeczce

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Jutro do pracy ale mam doła
no coż trzeba to trzeba .. głowa do góry .. jakos to będzie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość

My dzisiaj byliśmy u teściów cały dzień. W drodze powrotnej był koszmar, mały płakał jak nigdy dotąd. Chyba taki był przerażony, bo już się ciemno zaczęło robić i jak dojechaliśmy to już było całkiem ciemno. A w domu od razu się uspokoił. Ale płakał całe 1,5 godziny.... Masakra, mąż się nie mógł skupić za kierownicą.
och.. a mój mały też nie lubi ciemności .. nawet w domu śpi przy lampce zapalonej całą noc

Cytat:
Nareszcie ten dzień dobiega końca - ufffffffff.....
Całe popołudnie i wieczór gościliśmy znajomych i byłoby całkiem miło, gdyby nie to, że Lenka zapuściła jakiegoś focha i marudna była potwornie, cały czas u mnie na rękach i musiałyśmy chodzić po domu, w pokoju z gośćmi spędziłam kilka pojedynczych chwil bo jej coś nie pasowało i od razu podkówkę robiła i jęczała
Jedzenie szykowałam z nią na rękach, bo jak wkładałam ją do leżaczka to jej nie pasowało, nagimnastykować się musiałam nieźle
Zawsze towarzyska była i pokazówki przy gościach strzelała, jaka to ona wesoła i spokojna, a tu coś zupełnie innego. W dodatku nie spała całe popołudnie, więc zmęczenie też dało się we znaki. Teraz już śpi po kąpieli, ale niewiele zjadła, bo padła
o to mała za bardzo towarzyska nie jest.. u mamusi na rękach najlepiej

nika agus zagłosowane komu głosik jeszcze??

---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
witaj
mmm fajne miejsce do wypoczynku.. Mazury..

cudnie razem wyglądacie.. ale słodziak niebieskooki

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

izunia głosik poszedł

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

anessa gdzie Ty jesteś
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:57   #848
gosiawolna
Rozeznanie

witam. u mnie tz wczoraj tez zostal na noc bynajmniej przy malym mial zajecie i tyle niemyslal o babci a maly probuje siadac sam na lezaczku podnosi stopy do gory i podnosi kregoslup tak jak by chcial siadac jak zrobie zdjecie to wam pokaze
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:12   #849
iweczka
Zakorzenienie

hej, my juz od 7.30 na nogach.
mała szaleje w kojcu, a ja pije kawkę

Cytat:
Izunia Eirene gratulacje dla waszych maluszków z okazji ukończenia kolejnych miesięcy klaski:
Gosiu trzymajcie sie wyrazy współczucia
A Igorek dzisiaj o 23;05 kończy 6 miesięcy
zmykam odezwe sie pózniej dziś u nas wielka impreza w miescie Dni Rydułtów i koncert DODY
Oczywiscie prosimy o głosy i z góry dziekujemy
http://pl .lennylamb.com/user/show_photo/3816
spacja po pl
Gratuluje!!!

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
iza, eirene, agus, - gratki 4,5 i 6 miesięcy dla waszych dzieciaczków:roz a:

nockę miałam nie najgorsza. Mała zasnęła o 21, pobudka była o 2 i po 7. Przed 10 wstałyśmy. próbuje po kryjomu zjesc sniadanie, bo jak mała widzi, ze mam łyżke to otwiera buzie i płacze bo tez chce zraz musze jej cos przygotowac
ale z Niej głodomorek
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
gratki dla Igorka i Majeczki
Tajka- super prezenty.
wczoraj kupiłam siatkę do ciumkania owoców z canpola i jest identyczna jak ta z mothercare
Nadunia średnio lubi gotowe deserki owocowe, ale jak jej dałam banana, a potem brzoskwinie, to ciumkala uszczęśliwiona, aż musiałam dać dokładkę.
super , brawa dla Naduni
montii, Gratulacje dla Fabianka!!!!

tak jak przeczuwałam podczas sobotniego wesela musiałam przyjechać do Leny, bo wypiła z butli 30 ml mleka i był płacz, ja nie wiem czy ona sie kiedys nauczy picia z butli
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:15   #850
marta_27
Zadomowienie

dzień dobry
przede wszystkim gratulacje dla wszystkich dzieciaczków z okazji skończonych tygodni i m-cy
a ja dziękuję za życzenia urodzinowe

nadrobiłam do 24 strony i ledwo żyję

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
prunelle,kasienkakg,Sunny girl,ada mam nadzieje,że Lilka kiedyś doceni to,że mi się chciało pisać to wszystko -to co czułam,jak się cieszyłam,że zamieszkała w moim brzuszku Opisałam jej każdą wizytę u lekarza,reakcje rodziny,przerózne sytuacje,które się wtedy wydarzyły,moje uczucia,zwątpienia,obawy, nawet sny i pobyty w szpitalu...Do tego załączyłam mnóstwo zdjęć z tego okresu-będzie miała pamiatkę.Ja bardzo doceniłabym taki gest,ale ja jestem sentymentalna,nie wiem czy ona taka będzie

Tak sobie teraz pomyślałam,ze jeżeli będe miec drugie dziecko(a bardzo chce)to musze się zmobilizowac i zrobić to samo,napisac dziennik-byłoby nie fair gdybym tego nie zrobiła.
podziwiam, ja nie umiałam się zmobilizować. kupiłam dziennik ciąży i zrobiłam kilka wpisów tylko. mam dzieję, że kiedyś uzupełnię o ile będę cokolwiek pamiętać

Cytat:
to super

u nas dziś razem wyszło 770 ml mm, 65 g obiadku i jakieś 40 śliwki.

Izabela- a wiesz, ze Nadia po kaszce szybciej mi sie wybudzała i zrezygnowałam.
Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Moja dzisiaj różniście jadła od 60ml do 180 ml

Ale jednak nie będę jej robić 180 w dzień bo i tak nie wypija nigdy, tylko przed snem zawsze wypije.
Dzisiaj się jej tylko raz ulało.
Mateusz wypija ok 560-750mm dziennie + pierś + obiadek + deserek. zauważyłam że jak wypija w granicach tej dolnej normy to nie przybiera na wadze za wiele. przez ostatni tydzień tak właśnie pił i orzytył tylko 100g a zawsze ok 250-300g na tydz. było. muszę poobserwować

Cytat:
zrobilam tylko deserek bo nie uwiezycie... we wsi panuje plaga wesz...:mu r: i te gowno sie do mnie przyplatalo od dzieciakow...a nigdy w zyciu z tym do czynienia nie mialam... tz teraz wyczesuje mi wlosy

uzylam 2 razy jakis tanszych plynow na te dziadostwo i nie podzialalo... dzis kupilam plyn za 22 euro... i widac ze dziala, ale az niedobrze mi sie robi jak o tmy mysle... wypralam wszystko w 60C bo niby umieraja w 53C... zmeinilam posciel chyba juz 2 raz, reczniki itp... ale jesli inni tego nie zrobia to co chwilke bedzie to samo... na sofie u rodiznki tzta nie siadam... ani Leny nie poloze... jutro odkurze samochod ;/;/;/;/;/;/
o matko współczuję. jest już jakaś poprawa? bo ja na 24 stronie utknęłam i mogę być nie na bieżąco

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
a mam pytanie jak wy zbijacie goraczke?? w sensie ze : maly mial wieczorem 38,6 to juz goraczka, dalam mu paracetamol i przeszlo a teraz utrzymuje sie na 38,4 38,3 i tak roznie ale do 38,6 nie dochodzi czyli zostawic samo sobie czy podac paracetamol??
ja zbijam jak jest powyżej 38 mierzonej pod pachą a powyżej 38,5 mierzonej w pupie. podaje nurofen bo Mati nie reaguje na paracetamol

Cytat:
dziękujemy również za wszystkie glosy przez ten miesiąc- wygraliśmy bon na 25 złotych
suuuuper gratulacje

Cytat:
Zaraz was doczytam,ale najpierw napisze co po wizycie.Same dobre wieści! Wszystko w porzadku,nie trzeba rehabilitowac,pani nerolog pwoiedziała,że gdyby sobie nie zapisała co było wcześniej nie tak,to by się nie zorientowala,bo po niedowładzie nie ma śladu

Śmieszniej było jak jechałyśmy do szpitala.Pierwszy raz jechałam nowym samochodem,on taki dłuugi że miałam stresa jak z parkingu wyjeżdżałam,bo akurat Tż tak zaparkowała,ze musiałam wyjecha cna główną drogę,pzred światłam gdzie z dwóch stron jechały samochody,ale spoko-poszło gładko.Potem trochę stresu cała drogę,bo wiecie jak to jest jak jedzie się nowym samochodem.No i jechałam w kolumnie samochódu za ciągnikiem jako pierwsza i wypzredziłam go i trochę depnęłam,żeby zdążyć.Pech chciał,ze policja stała i mnie zatrzymała A ja tak-na starym prawie jazdy(bez zmienionego po slubie nazwiska i ogólnie danych),tymczasowy dowód rejestracyjny i wydrukowane ubezpieczenie,bo mamy w Axie i jeszcze nie wysłali oryginału.Ale było by tłumaczenia.No i mandat za prędkość!Tak się zdenerwowałam,ze wypaliłam,ze jadę z dzieckiem do szpitala i bardzo się spieszę,że się zdenerwowałam itd.Gość zgłupiał i zapytała co się z dzieckiem dzieje Ja nawet nie zdążyłam odpowiedzieć,że tylko na kontrolę jadę,a on na to,żeby jechała,że dziś tylko pouczenie,ale mam jechać ostrożnie.Ale mi sie udało
super że po wizycie wszystko ok. pięknie Lilka sobie poradziiła
a przygoda z policją niezła, hehe pewnie nieźle się zestresowałaś

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
aaaaa, to mi i tak sie nie oplaca bo w realu dwupak po 84,95 i dodatkowo mam punkty payback
to chyba bardziej w tesco się opłaca bo punktów to tylko 40 chyba

a my dziś wracamy do rzeczywistości. mąż wrócił do pracy po urlopie więc znów sama z Matim zostałam. muszę posprzątać mieszkanie bo wygląda jakby huragan przeszedł no i muszę zacząć uczyć się na obronę bo pewnie za jakiś tydzień lub 2 będę miała. mam nadzieję, że bardziej za 2 tygodnie bo inaczej to będzie ciężko z nauczeniem się tego wszystkiego.

mamy już zaklepany termin na chrzciny. 25 września. w równe pół roczku Mateuszka

Mateusz zaczął przekręcać się przez prawą rączkę bo do tej pory tylko przez lewą się przekręcał. nadal woli przez lewą ale na prawo też umie i zaczął paluchy od stópek wcinać

no to lecę dalej nadrabiać póki Mały śpi

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:20   #851
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka

Pzyznaje się bez bicia,że nie doczytałam jeszcze,bo ostatnio wykorzytsujemy z Lilką być może ostatnie pogrygi ąłdnej pogody i duuuużo spacerujemy Dziś znów cały dzień poza domem-najpierw obiad na działce u teściów,a później na rodzinnej działce.Oj zjedzie sie ludzi

ego-ego widze,ze też lubisz niedzielne obiadki u teśció.nic nie trzeba robić.Ja to uwielbiam Mogę książkę poczytac w tym czasie,a nie przy garach siedzieć
kurcze, a moja teściowa cos sie opuściła i nie robi ostatnio niedzielnych obiadków hehe

Cytat:
Monti gratulacje dla Fabianka

kochane nie doczytam zaległości, bo moja Mała gorączkuje i nie wiem od czego. Czy ząbki, czy może brzuszek..bo kupki nie robiła od wczoraj a podobno u nas jakiś wirus panuje...czy przeziębienie...dałam jej ibum, bo miała 38,4...teraz ma 37,3 i chyba po 13 znów jej podam bo Mała widać, że się męczy. Daję jej herbatkę koperkową ale nie chce ją ruszyć a brzuszek napina i płacze
mam nadzieje, że szybciutko minie gorączka , buziaki

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Współczuję

U kolegi niedawno córa wylądowała w szpitalu bo nie mogli zbić gorączki, wiecie co jej było??
Wszystkie górne zęby na raz szły
o matko
biedne maleństwo!

Cytat:
Witamy po wakacjach

Eirene Buka była dosyć grzeczna. W samolocie co chwila mdlała i krzyczała, że zaraz spadniemy i raz na basenie się podtopiła bo poszła na głęboką wodę mimo, że jej nie pozwoliłam Skóra jej z pleców schodzi bo tak się opaliła, będziesz musiała ją w domu smarować kremem. O 18 odwożę Buke na pociąg Bardzo Ci dziękuję, że ją pożyczyłaś bo chyba nigdy bym się nie spakowała.

super, że wypoczełas i wszytsko OK!
u nas też motyl jest the best i wszędzie go targamy ze soba
dla Buki brawa
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:52   #852
wanilia83
Zadomowienie

witajcie kochane w końcu jestem w domu więc postaram się być na bieżąco teraz spadam poczytać co się ostatnio u was działo

Kampasiula
rzuciło mi się w oczy wasze zdjęcie ślicznie razem wyglądacie

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:54   #853
marta_27
Zadomowienie

nadrobiłam

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
Czym się różnią polskie galerianki od chińskich?
Polska mówi: - kup mi dżinsy to zrobię Ci loda
A chińska: - kup mi loda to zrobię Ci dżinsy

Cytat:
wlasnie tz mi napisal ze jego babcia nie zyje 2 tyg temu pojechala do hospicjum bo nie dawala sobie rady, bo troche po narodzinach malego dowiedzielismy sie razem z nia ze ma raka masakra.................. .......................
współczuję, przykro mi bardzo

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
hejo!

ja raz wiązałam 2x ale z tego co pamiętam to Lusia i tak się wyginała bo chciała zobaczyć co jest z przodu
spróbuję jeszcze, może jej się odmieniło
bo rzeczywiście fajnie jak nie trzeba zawiązywać na nowo
na biodrze ją nosiłam i podobało się maluszce tylko niestety ja już te ponad 7 kg czułam trochę

i jak polowanie w lumpku?
mi też już ciężko dźwigać dłużej te 7,5kg. dobrze, że ciężar w chuście rozkłada się równomiernie bo przynajmniej ramiona nie bolą

polowanie w lumpie udane. kupiłam sobie 2 sukienki, 2 bluzki, Mateuszowi spodnie, bodziaka, sweterek i spodnie dla chrześniaczki

Cytat:

Oj mam nadzieje,ze nas nie bedzie tak bolec na zmiane poody! Masakra Daj znac czy ten plyn wzmacniajacy do wlosow pomoze
też mam taką nadzieję, bo pogoda w Pl jak w kalejdoskopie potrafi się zmieniać
płynem wysmarowałam włosy w sobotę. na efekty za wcześnie ale śmierdzi ten płyn niesamowicie. w niedzielę rano jeszcze trochę czułam ten zapach

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny

Przesyłam pozdrowienia z Łeby
łaaaa, zazdroszczę.
wnerwiłam się bo jak byliśmy nad morzem to pogoda do dupy była. a po powrocie pięknie się zrobiło. ehh. nie ma to jak celnie trafić z urlopem w ładną pogodę

Cytat:

Eirene Buka była dosyć grzeczna. W samolocie co chwila mdlała i krzyczała, że zaraz spadniemy i raz na basenie się podtopiła bo poszła na głęboką wodę mimo, że jej nie pozwoliłam Skóra jej z pleców schodzi bo tak się opaliła, będziesz musiała ją w domu smarować kremem. O 18 odwożę Buke na pociąg Bardzo Ci dziękuję, że ją pożyczyłaś bo chyba nigdy bym się nie spakowała.

Cytat:
ale śliczny bąbel i jak już dużo potrafi

my wczoraj byliśmy u znajomych. była moja koleżanka z pracy z 3m-ną córeczką. położyliśmy dzieciaczki na kocyku i Mateusz zaczepiał koleżankę cały czas. Ona sobie leżała, rączki złożone i tylko się rozglądała a Mateusz ją łapał za ręce, przekręcał się w jej stronę, gryzł jej rączki, pluł. jejku cieszę się że on ma już 5 m-cy a nie 3. nie chciałabym żeby znów był takim maleńkim ludzikiem co tylko leży i płacze
a ta koleżanka ma przekichane bo Mała ciągle im płacze i chce tylko na rączki i ona nie ma na nic czasu. jejku kocham moje dziecko za to, że daje matce żyć i mam czas żeby sobie paznokcie pomalować

noo właśnie. Mateusz zjadł o 7, o 7:30 zasnął i śpi ciągle a tu zaraz czas na butlę

zmykam sprzątać. miłego dnia kobitki

Stary 2011-09-05, 10:01   #854
szymelka
Rozeznanie

Hej
My też już od 8 na nogach, tzn ja z synem, bo do szkoły go szykowałam, a Lenka od 8:30. Nocka ok - po wczorajszych ekscesach mała spała praktycznie bez jedzenia do 3, potem jadłą o 7. Jesteśmy więc wyspane
Dziś po południu wybieram się do pracy poustalać co i jak, mam też zebranie, więc pewnie trochę posiedzę Muszę zatrudnić syncia do Lenki, bo mąż będzie w pracy - aż się boję co to będzie

Cytat:
No idealne dziecię masz - tylko pozazdrościć!! Pięknie razem wyglądacie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej

u mnie nocka nawet całkiem dobra dwie pobudki były i godzinne nocne gaworzenie małego.. ale tak słodko sobie rozmawiał sam w łózeczku że miło było tego słuchac..he he mimo że była 3 nad ranem
potem usną i obudził się koło 5 na dojedzenie.. a teraz śpi w moim łóżku..

o to mała za bardzo towarzyska nie jest.. u mamusi na rękach najlepiej
Pięknie, że tak ładnie gaworzy - nawet w nocy. Moja leniucha bardzo mało - przeważnie wtedy jak sama sobie leży, do mnie nie chce - a jak była malutka to do mnie nawijała i jej się odwidziało
Właśnie zazwyczaj lubiła towarzystwo - pokazówki strzelała - super się prezentowała - wczoraj wyjątkowo coś jej nie pasowało - no normalnie nie moje dziecko

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
tak jak przeczuwałam podczas sobotniego wesela musiałam przyjechać do Leny, bo wypiła z butli 30 ml mleka i był płacz, ja nie wiem czy ona sie kiedys nauczy picia z butli
To Ci Lenka zafundowała przerwę w imprezie
Te nasze Lenki to oporne na butlę chyba są - moja też miętosi smoczki różniste, a ciągnąć jej się nie chce - woli łyżeczką.

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
Mateusz wypija ok 560-750mm dziennie + pierś + obiadek + deserek. zauważyłam że jak wypija w granicach tej dolnej normy to nie przybiera na wadze za wiele. przez ostatni tydzień tak właśnie pił i orzytył tylko 100g a zawsze ok 250-300g na tydz. było. muszę poobserwować

Mateusz zaczął przekręcać się przez prawą rączkę bo do tej pory tylko przez lewą się przekręcał. nadal woli przez lewą ale na prawo też umie i zaczął paluchy od stópek wcinać

no to lecę dalej nadrabiać póki Mały śpi
O mamo - mały pijaczek. Super, że tak chce
Lenka przekręca się przez lewą rękę, a na drugą stronę nie chce wcale, próbowałam ją zachęcać, ćwiczyć, bawić się, ale na nią to nie działa
Stary 2011-09-05, 10:03   #855
ego_ego
Wtajemniczenie

heloł

Cytat:
super wygladacie

Cytat:
to chyba bardziej w tesco się opłaca bo punktów to tylko 40 chyba
no mi sie bardziej oplaca bo w tesco 162 sztuki za 99,95 to wychodzi 0,62zl a w realu 140 sztuk za 84,95 czyli 0,61zł

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość

ojj biedna

ja tez sie dzisiaj nastawiam na sprzatanie
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:17   #856
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
mi też już ciężko dźwigać dłużej te 7,5kg. dobrze, że ciężar w chuście rozkłada się równomiernie bo przynajmniej ramiona nie bolą

polowanie w lumpie udane. kupiłam sobie 2 sukienki, 2 bluzki, Mateuszowi spodnie, bodziaka, sweterek i spodnie dla chrześniaczki

my wczoraj byliśmy u znajomych. była moja koleżanka z pracy z 3m-ną córeczką. położyliśmy dzieciaczki na kocyku i Mateusz zaczepiał koleżankę cały czas. Ona sobie leżała, rączki złożone i tylko się rozglądała a Mateusz ją łapał za ręce, przekręcał się w jej stronę, gryzł jej rączki, pluł. jejku cieszę się że on ma już 5 m-cy a nie 3. nie chciałabym żeby znów był takim maleńkim ludzikiem co tylko leży i płacze
a ta koleżanka ma przekichane bo Mała ciągle im płacze i chce tylko na rączki i ona nie ma na nic czasu. jejku kocham moje dziecko za to, że daje matce żyć i mam czas żeby sobie paznokcie pomalować
A jak wiążesz teraz chustę??
dla Mateuszka, za to że nie jest absorbujący i daje mamie zrobić wszystko, oraz za udane zakupy

Cytat:

ja tez sie dzisiaj nastawiam na sprzatanie
Ja w sobotę wysprzątałam cały dom, a po wczorajszych gościach już prawie tego nie widać, no ale dziś odpuszczam - gary pozmywane i kuchnia ogarnięta, to musi wystarczyć aż złapię trochę oddechu, albo dostanę natchnienie
Stary 2011-09-05, 10:32   #857
kasienkakg
Zadomowienie

A my dzisiejszy 'poranek' mielismy identyczny jak wczorajszy.
Pare minut po godz. 4 rano - mega kupa, mycie pupy w zlewie, mleko (150wody) 30 minut gadania i spanie do ok.7, bo kupa nr 2,ale juz mniejsza. A ja wyrodna matka oddalam Małą Tżtowi ze słowami-wczesniej niż 8:30 nawet nie próbujcie mnie budzic.
Przyniosł mi ją punktualnie o 8:30 i poszla spac i spi do tej pory. Ale wymeczyl ją przez te 1,5h na macie

Zastanawiam sie czy nie daje jej za duzo jedzenia i stad te 2 kupy/dzien (druga taka porzadna robi wczesnym popoludniem).
Bo daje jej ok 11-13caly sloik marchewki z dodatkami i ok 14-16 caly sloik owocow. Ona z checia zjadlaby wiecej. Przyrzadzam dla niej jedzonko sama, ale objetosciowo to jest wlasnie jak sloiczek tak mniej wiecej. Popija ladnie. A mleka mm na dobe wypije ok500ml. Wiecej nie chce.
kasienkakg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:36   #858
marta_27
Zadomowienie

Cytat:

O mamo - mały pijaczek. Super, że tak chce
Lenka przekręca się przez lewą rękę, a na drugą stronę nie chce wcale, próbowałam ją zachęcać, ćwiczyć, bawić się, ale na nią to nie działa
to chyba niedużo zjada. z reguły ok. 620mm na dzień. był czas że zjadał 800
Mateusz wczoraj się przez prawą pierwszy raz przekręcił. położyliśmy mu koleżankę z prawej strony i fiknął w jej stronę

Cytat:
heloł

no mi sie bardziej oplaca bo w tesco 162 sztuki za 99,95 to wychodzi 0,62zl a w realu 140 sztuk za 84,95 czyli 0,61zł
a dlaczego w tesco tylko 162szt??

Stary 2011-09-05, 10:38   #859
aja1
Zakorzenienie

Heloł
u nas nocka średnio na jeża.

Cytat:
. A ja wyrodna matka oddalam Małą Tżtowi ze słowami-wczesniej niż 8:30 nawet nie próbujcie mnie budzic.
Ja też tak robię

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:41   #860
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
będzie dobrze
Cytat:
Nareszcie ten dzień dobiega końca - ufffffffff.....
Całe popołudnie i wieczór gościliśmy znajomych i byłoby całkiem miło, gdyby nie to, że Lenka zapuściła jakiegoś focha i marudna była potwornie, cały czas u mnie na rękach i musiałyśmy chodzić po domu, w pokoju z gośćmi spędziłam kilka pojedynczych chwil bo jej coś nie pasowało i od razu podkówkę robiła i jęczała
Jedzenie szykowałam z nią na rękach, bo jak wkładałam ją do leżaczka to jej nie pasowało, nagimnastykować się musiałam nieźle
Zawsze towarzyska była i pokazówki przy gościach strzelała, jaka to ona wesoła i spokojna, a tu coś zupełnie innego. W dodatku nie spała całe popołudnie, więc zmęczenie też dało się we znaki. Teraz już śpi po kąpieli, ale niewiele zjadła, bo padła
Może jej ten upał przeszkadzał
Cytat:
trzymam kciuki żeby szybko dzień zleciał
Cytat:

15 kuzynów

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
też mnie czasem dopada

Dostałam takiego kataru w nocy, że ledwo oddycham Mały od rana marudzi i jakoś pokasłuje mam nadzieję, że nic go nie dopadło.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:44   #861
n.ik.a
Zadomowienie

dzięki kochane za życzonka zdrowia dla Kalinki
dziś już lepiej tzn. temperatura spadła i waha się między 36,7 - 37,1
jednak w nocy była masakra i termometr wskazał 39,4 zbiliśmy ibumem....ale wiecie co Mała przy takiej gorączce obudziła się i leżała przyglądała się lampce i oglądała sobie rączki - moje kochane słoneczko

kampasiula cudne zdjęcie

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:45   #862
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

a dlaczego w tesco tylko 162szt??
takie byly paczki, tylko ja mowie o 4, bo my juz uzywamy 4
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:52   #863
marta_27
Zadomowienie

wiem wiem, bo my tez już na 4 przeszliśmy. ale myślałam, że skoro to 3pak to będzie 3x70 szt. a jak tak to faktycznie trzeba do reala zawędrować

Stary 2011-09-05, 10:56   #864
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cześć
Witam się tylko i lece nadrabiać, bo zrobiłam sobie w weekend mały odwyk od komputera muszę teraz tę chwilę wykorzystać, że Dawid zasnął, bo dziś jest meega marudą

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:58   #865
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Brawa za postępy Pieknie razem wygladacie,co za niebieskie oczyska macie

Cytat:
witam. u mnie tz wczoraj tez zostal na noc bynajmniej przy malym mial zajecie i tyle niemyslal o babci a maly probuje siadac sam na lezaczku podnosi stopy do gory i podnosi kregoslup tak jak by chcial siadac jak zrobie zdjecie to wam pokaze
BrawoAni się nie obejrzymy,a dzieciaki zaczną nam chodzić

Cytat:
podziwiam, ja nie umiałam się zmobilizować. kupiłam dziennik ciąży i zrobiłam kilka wpisów tylko. mam dzieję, że kiedyś uzupełnię o ile będę cokolwiek pamiętać

super że po wizycie wszystko ok. pięknie Lilka sobie poradziiła
a przygoda z policją niezła, hehe pewnie nieźle się zestresowałaś

Jak pobieżnie przejrzałam ostatnio dziennik,bo mnie na wspominki wzieło to tak baaaardzo się wzruszyłam.Wielu rzeczy nie pamiętałam juz,wielu sytuacji,które się wtedy zdarzyły.Jak miło odświęzyc wspomnienia.Uzupełnij dziennik jak tylko jeszcze cos pamiętasz,bo pamięc niestety zawodzi

A przygodą z policja się rzecywiście zestresowałam,ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.dzięki Lilusi

Brawa dla Matiego za przewroty i wcinanie słonych paluszków u stóp

Cytat:
Siostra ma małego niespełna miesięcznego synka i jak tak patrzę na niego i na komunikatywna Lilke to tez nie chciałabym,żeby była znów taka mała.Troche źle się czuje z tym,że jak jestesmy w większym gronie to wszyscy zajmują się Lilką,a nie Maluszkiem siostry W sumie to z nia to pogadac mozna,a on taki malutki osesek jeszcze.Troche mi tak żal siostry i Małego,bo często jest tak że nawet jak pierwszy raz jej synka widzą to wszyscy nad Lilka wiszą,zamiast interesowac się Maleństwem

Cytat:
Hej
My też już od 8 na nogach, tzn ja z synem, bo do szkoły go szykowałam, a Lenka od 8:30. Nocka ok - po wczorajszych ekscesach mała spała praktycznie bez jedzenia do 3, potem jadłą o 7. Jesteśmy więc wyspane
Dziś po południu wybieram się do pracy poustalać co i jak, mam też zebranie, więc pewnie trochę posiedzę Muszę zatrudnić syncia do Lenki, bo mąż będzie w pracy - aż się boję co to będzie
Super,że nocka w miarę!Kurcze bałabym sie tak synka z mała zostawić Ja to w ogóle pępowinę mam nadal nieprzecietą i nie wiem kiedy zdołam ją odciąć Oczywiście uważam,że nikt tak jak ja się Lilą nie zajmie.Narazie to nie kłopot bo nie pracuje,ale później moze być z tym problem
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:58   #866
Natka3008
Rozeznanie

Witam piękne panie po weekendzie
Wyspane? Wypoczęte?

U nas fajnie bo noce przesypiamy całe, więc można tak funkcjonować
Teraz poczytam co tam przez niedzielę naskrobałyście

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:02   #867
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
A jak wiążesz teraz chustę??
dla Mateuszka, za to że nie jest absorbujący i daje mamie zrobić wszystko, oraz za udane zakupy

Ja w sobotę wysprzątałam cały dom, a po wczorajszych gościach już prawie tego nie widać, no ale dziś odpuszczam - gary pozmywane i kuchnia ogarnięta, to musi wystarczyć aż złapię trochę oddechu, albo dostanę natchnienie
teraz wiążę 2x, wcześniej wiązałam kieszonkę.

Stary 2011-09-05, 11:04   #868
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
Witamy po wakacjach

To bardzo fajnie, że wakacje się udały

Cytat:
Bez sensu, jakoś nie wyobrażam sobie zostawić już dziecka

Cytat:
Monti najlepszego dla Fabianka
Dziekujemy za wczorajsze życzenia i głosy i prosimy o nastepne
Tak jakoś smutno

Cyprian
29.10.2016 r.
Stary 2011-09-05, 11:09   #869
marta_27
Zadomowienie

Cytat:

Jak pobieżnie przejrzałam ostatnio dziennik,bo mnie na wspominki wzieło to tak baaaardzo się wzruszyłam.Wielu rzeczy nie pamiętałam juz,wielu sytuacji,które się wtedy zdarzyły.Jak miło odświęzyc wspomnienia.Uzupełnij dziennik jak tylko jeszcze cos pamiętasz,bo pamięc niestety zawodzi

A przygodą z policja się rzecywiście zestresowałam,ale na szczęście wszystko skończyło się dobrze.dzięki Lilusi

Brawa dla Matiego za przewroty i wcinanie słonych paluszków u stóp

Siostra ma małego niespełna miesięcznego synka i jak tak patrzę na niego i na komunikatywna Lilke to tez nie chciałabym,żeby była znów taka mała.Troche źle się czuje z tym,że jak jestesmy w większym gronie to wszyscy zajmują się Lilką,a nie Maluszkiem siostry W sumie to z nia to pogadac mozna,a on taki malutki osesek jeszcze.Troche mi tak żal siostry i Małego,bo często jest tak że nawet jak pierwszy raz jej synka widzą to wszyscy nad Lilka wiszą,zamiast interesowac się Maleństwem
oj to faktycznie troszkę przykro siostrze się może zrobić. ja jakoś wczoraj nie odczułam, żeby bardziej się Mateuszem interesowali. jakoś tak chyba po równo zresztą oni na kocyku leżeli razem i 6 głów nad nimi było i każdy gadał więc trudno było zrozumieć do którego dziecka fakt, że Mateusz bardziej wynoszony przez ciotki był bo stabilniejszy i mniej płaczliwy niż córeczka koleżanki,ale zainteresowania chyba po równo dostali, hehe

Stary 2011-09-05, 11:12   #870
Natka3008
Rozeznanie

Cytat:
No pięknie razem wyglądacie Moja Anastazja też kleczy na kolankach i przybiera pozycję do raczkowania. Jak do tego dojdzie to wtedy to będzie gonitwa

Cyprian
29.10.2016 r.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości