Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 21:36   #2761
aneczkkaa
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Jestem padnieta za szybko pochwaliłam się że Maciej się odemnie nie zaraził niestety ale się zaraził ma gorąaczkę strasznie kaszle i ma mega wielki katar z samego rana idziemy do lekarza oby jak najszybciej nas przyjeła nasza Pani dr bidulek tak mi go szkoda...
w sumie to i tak sukces bo ostatni raz chorował mi w grudniu oby mu szybko przeszło i bez antybiotyków
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:36   #2762
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

moja mala tyle pije ze przez najblizszy czas nie wiem jak ja oduczyc, ale jak wyjdziemy bez pieluchy CO JEST NIEMOZLIWE to po chwili siku wiec szanse marne...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:51   #2763
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
fotki dwie ostatnie z wczoraj, a te wcześniejsze z ostatniego tygodnia
powalający uśmiech

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Darusia heheheh widze masz ciekawie musisz uzbroić się w cierpliwość a jak już nie dasz rady to jej coś powiedz co o niej myślisz i koniec kropka do cholery ...

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Słuchajcie - poważnie robimy wspólny urlop w przyszłym roku w Mielnie?
jestem za

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość
moje dziecię wczoraj odkąd przyszłyśmy z dworu (13 około i później już nie wychodziłyśmy bo padało) zasnęło bez pampersa, i do wieczora chodziła bez, i ANI razu nie nasikała na podłogę (miała majteczki i były ciągle suche). ale za to co 40-60min przynosiła mi nocnik który stał na środku pokoju, żeby o nim pamiętała, i robiła siusiu
wielkie oogromne brawa super

my w tej kwestji jesteśmy w lesie chyba jeszcze za wcześnie u nas moj podobnie do igora megi tapla się w siuśkach itd.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:

moje dziecko dzisiaj od godziny 12 lata bez pampersa i znowu dosłownie ani razu nie nasikała nigdzie tylko do nocnika czyżby już załapała?
załapała napewno gratulacje
20-12-14 10 tc
Stary 2011-09-04, 21:54   #2764
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
moja mala tyle pije ze przez najblizszy czas nie wiem jak ja oduczyc, ale jak wyjdziemy bez pieluchy CO JEST NIEMOZLIWE to po chwili siku wiec szanse marne...

tylko kiedyś trzeba, a ja się boję, że później będzie tylko gorzej... to samo ze smoczkiem, mogłam to zrobić wcześniej, bo teraz mała jak chce iść spać a nie ma smoczka to chodzi i go woła "dydu" w nocy to samo
no ale mądry Polak po szkodzie, trza było oduczac jak był czas, teraz będzie masakra ale zaczynamy od pieluch...
Stary 2011-09-04, 22:00   #2765
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
ale jak z nią pójdziesz rano to wtedy między 9 a 12 siku nie robi??

ja tez jak idę z małą i ma pieluchę to wracamy i jest sucha, ale jak czuje, że pieluchy nie ma to sika poza tym nawet jak ją posadzę i już zrobi siku, to ona nie wysikuje wszystkiego na raz, więc za chwilę i tak gdzieś naleje. Dziś 10 razy siadała i nic, poszła na balkon, ja idę za nią a tam i siku i kupa
Rano między 9 a 12 jak jesteśmy w domu to ona potrafi 7 razy siku zrobić (nie przesadzam!!), a wcale jakoś super dużo nie pije, średnio 0,5l na dzień + to co w mleku.
Ostatnio szłam z nią od mamy do domu (mamy 10 minut drogi), przed wyjściem zrobiła siku, więc nie zakładałam jej pieluchy, a za blokiem mojej mamy zasikała spodenki, a co za tym idzie skarpetki i buty... dalej ją niosłam...
Madzia a ty już kładziesz Erwinka bez pieluszki spać?

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Ania zdradź mi jak robiłaś z Szymonkiem
Ja poprostu doczekałam momentu kiedy dygnalizował że zrobił , pokazywał mi że siku zrobił w pieluchę . i wtedy mu zdjęłam i wiecej nie założyłam . troszkę to trwało , nie raz miałam ileś tam par zasikanych spodni . na dwór miałam zawsze zmianę ze sobą zabraną i tyle . i jak już postanowiłam to go oduczałam do skutku . dodam jeszcze że wcześniej wcale treningów nie było nocnikowych , bo byłam w ciąży i mi się nie chciało go wysadzać nie raz tylko kupę na nocnik robił . Z tym że ja go uczyłam jak miał 2 lata . Ale są i dzieciaczki co wcześniej można nauczyć mi się poprostu nie chciało . latem próbowałam jak miał nie całe dwa ale dałam sobie spokój bo on wogóle tego nie czaił . Także z Olką zrobię tak samo ale w przyszłe lato . do tego czasu chcę jej tylko nauczyć aby mówiła jak zrobi

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Jestem padnieta za szybko pochwaliłam się że Maciej się odemnie nie zaraził niestety ale się zaraził ma gorąaczkę strasznie kaszle i ma mega wielki katar z samego rana idziemy do lekarza oby jak najszybciej nas przyjeła nasza Pani dr bidulek tak mi go szkoda...
w sumie to i tak sukces bo ostatni raz chorował mi w grudniu oby mu szybko przeszło i bez antybiotyków
Biedny pewnie jakaś wirusówka . moja też nie chorowała raz z grudniu własnie miała katar i kaszel a tak poza tym to nic . ale nie łudzę się bo przecież przedszkole i jak nie ona to SZymon coś przytarga

Cytat:

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

A no i moim zdaniem dziecko sikające jak piszecie ileś tam raz w ciągu dwóch trzech godzin jeszcze nie kontroluje dobrze tego wszystkiego i nie ma tu sensu za dużego w oduczaniu . można sadzać żeby przyzwyczajać i tyle .

Darusia a Ty sobie teraz daruj wysadzanie młodej bo sama wiem jak to ciężko a jak się mała urodzi to też nie oduczaj bo nie można dzieciakowi wielkich zmian fundować w chwili pojawienia się rodzeństwa . więc żadnego odpieluchowywania czy zmian łózka , zabierania smoczków butelek lepiej wtedy nie robić
Stary 2011-09-04, 22:20   #2766
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Ja poprostu doczekałam momentu kiedy dygnalizował że zrobił , pokazywał mi że siku zrobił w pieluchę . i wtedy mu zdjęłam i wiecej nie założyłam . troszkę to trwało , nie raz miałam ileś tam par zasikanych spodni . na dwór miałam zawsze zmianę ze sobą zabraną i tyle . i jak już postanowiłam to go oduczałam do skutku . dodam jeszcze że wcześniej wcale treningów nie było nocnikowych , bo byłam w ciąży i mi się nie chciało go wysadzać nie raz tylko kupę na nocnik robił . Z tym że ja go uczyłam jak miał 2 lata . Ale są i dzieciaczki co wcześniej można nauczyć mi się poprostu nie chciało . latem próbowałam jak miał nie całe dwa ale dałam sobie spokój bo on wogóle tego nie czaił . Także z Olką zrobię tak samo ale w przyszłe lato . do tego czasu chcę jej tylko nauczyć aby mówiła jak zrobi

Biedny pewnie jakaś wirusówka . moja też nie chorowała raz z grudniu własnie miała katar i kaszel a tak poza tym to nic . ale nie łudzę się bo przecież przedszkole i jak nie ona to SZymon coś przytarga

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

A no i moim zdaniem dziecko sikające jak piszecie ileś tam raz w ciągu dwóch trzech godzin jeszcze nie kontroluje dobrze tego wszystkiego i nie ma tu sensu za dużego w oduczaniu . można sadzać żeby przyzwyczajać i tyle .

Darusia a Ty sobie teraz daruj wysadzanie młodej bo sama wiem jak to ciężko a jak się mała urodzi to też nie oduczaj bo nie można dzieciakowi wielkich zmian fundować w chwili pojawienia się rodzeństwa . więc żadnego odpieluchowywania czy zmian łózka , zabierania smoczków butelek lepiej wtedy nie robić
Ania a co robiłaś z Szymonem w nocy?? kładłaś go od razu bez pieluchy??
Amela własnie mówi jak zrobi w pieluchę, teraz juz nawet powie czy siku czy kupę zrobiła. Poza tym widzę, że zaczyna sygnalizować wcześniej, tzn zanim zrobi, nie zawsze, ale jednak... Do przyszłego lata to czekac mi się nie widzi, a jak przyjdzie zima to też zła pora, bo przecież jak się zleje to jak jej zmienię spodnie na mrozie
Stary 2011-09-04, 22:27   #2767
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania a co robiłaś z Szymonem w nocy?? kładłaś go od razu bez pieluchy??
Amela własnie mówi jak zrobi w pieluchę, teraz juz nawet powie czy siku czy kupę zrobiła. Poza tym widzę, że zaczyna sygnalizować wcześniej, tzn zanim zrobi, nie zawsze, ale jednak... Do przyszłego lata to czekac mi się nie widzi, a jak przyjdzie zima to też zła pora, bo przecież jak się zleje to jak jej zmienię spodnie na mrozie
W nocy miał pieluchę ale on jakoś w nocy wogóle nie sikał odkąd skończył rok . ja uczyłam właśnie w zimę , jakoś bardziej mi pasiło . bo jak sikał to miał zalane spodnie a nie ja dywan czy podłogę a siku robił przed wyjsciem na dwór to potem już nie chciał kilka razy założyłam mu też pieluchę na dwór . Pora roku jakoś nie ma tu dla mnie znaczenia .
Stary 2011-09-04, 22:41   #2768
minka26
Wtajemniczenie

no bo ja właśnie nie wyobrażam sobie na noc położyć ją bez pieluchy, czasem ma całkiem suchą, a czasem rano jest pełna.
Dla mnie pora roku ważna, bo jak z zasikanych spodni przebierać na dworze jak jest -5 , tzn jak ty masz dom i własny ogród to lepiej, ale jak ja z nią na dwór wyjdę, to raczej pod blokiem nie siedzę i nie miałabym jak w 3 minuty być w domu (tzn. w mieszkaniu )
Stary 2011-09-04, 22:52   #2769
P0P70
Zakorzenienie

Zaraz Was nadrobię ale najpierw wstawię aktualne zdjęcia Oliwki bo zapomnę.
My dzisiaj spędziliśmy dzień z dinozaurami - w tym parku jest super.

Jedno oczywiście z do kolekcji "malujemy"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0466.jpg (68,1 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0481.jpg (112,3 KB, 59 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0589.jpg (82,5 KB, 51 załadowań)

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 23:03   #2770
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość

ale z niej glizdeczka drobniutka i włoski jej rosną
Stary 2011-09-04, 23:06   #2771
P0P70
Zakorzenienie

Bao- Fajny ten Twój chudzielec
I super że Ci sie dzieciaki w szkole spodobały

Darusia - trzymaj się. I nie ukatrup swojej nowej współlokatorki.

Cytat:
Zdrowia życzę.

My też próbujemy uczyć nocnika. Nie boi się go ale też nie zawsze woła. Czasami sie uda a innym razem nie bo się bawiąc zapomina i leje po nogach. Z kupą jest jeszcze gorzej bo jej sie lepiej robi na stojąco.
Ale nie poddajemy się i uczymy. Mop często jest używany.

Stary 2011-09-05, 07:36   #2772
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry Paniom

AniaP i Gmyrelka - mi pasuje i sobota i niedziela w tym tygodniu, w przyszłym od biedy niedziela (w sobote jestem jeszcze na wyjeździe służbowym), a kolejny tydzień odpada - jadę na wesele.

P0P - jakie Oliwka ma piękne blond włoski - widać, że kitka nadchodzi wielkimi krokami
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 07:51   #2773
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Madzia a ty już kładziesz Erwinka bez pieluszki spać?
Mój niestety w przeciwieństwie do brata, robi siusiu w nocy i zawsze ma mokrą pieluche, najczęściej to jedno siku, ale jednak. W nocy budzi sie z krzykiem i drze się przez około 5-10 min pewnie wtedy sika, ale ostatnią rzeczą o jakiej myślę to wysadzania, chce go po prostu jak najszybciej uciszyć
Cytat:
A tu link do strojów - ten akurat kupiłam http://allegro.onet.pl/09f480-trendy...792919257.html
o ten też mi się podobał, i jeszcze taki kolorowy, i właśnie kupię te dwa, i chyba jeszcze jeden taki jak teraz tylko w czarnym kolorze
Cytat:
megi madzia super te stroje, ale ja wieloryb jestem w stroju się nie pokazuję, jak już to 1częściowy ale to raz w te wakacje nałożyłam na basen a i tak się głupio czułam z moim sadłem...
Na zbedne kilogramy polecam tankini po ciąży taki mialam i super wszystko maskuje, taki z szortami z paskiem. Brzucha nie widać, i za dużej pupy też nie
Cytat:

to z kolekcji malujemy jest jedynym zdjęciem gdzie Oliwka ziemi dotyka ślicznie jej włoski odrosły, na pierwszym foto nawet mały loczek widać nad uchem

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 08:04   #2774
Darusiaaaa
Zakorzenienie

no no Pop kitki niedlugo bedziesz robila

sliczna Oliwcia, Oliwki obie maja takie biale wloski

a najmniejsza gadzinka dzisiaj rano jak pielegniarka chciala posluchac serduszka zwiewala tak ze przez 20 minut po3 pukniecie i juz w innym miejscu byla i maszyna nie mogla dobrze pulsu wyswietlic

smialam sie zeby mnie wywalili to nie beda musieli tyle szukac:P
A.Camus
Stary 2011-09-05, 08:57   #2775
aneczkkaa
Zakorzenienie

Witam po starsznej nocy

Maciej budził się z płaczem co dosłownie 15 minut nie miał gorączki ale za to gardło miał strasznie zawalone jakąś wydzieliną ciągle kaszlał , dałam mu około 4 (rano) nurofenu bo przecież preciwbólowy i przeciwzapalny jest i podziałało śpi do teraz (po mału wstaje) do lekarza mamy na 12;10

Nie orientujecie się czy jego lekarka może wypisać mi jakieś leki bo moje gardło znowu się odezwało drapie mnie srasznie ciągle kaszle ...

Cytat:
tylko kiedyś trzeba, a ja się boję, że później będzie tylko gorzej... to samo ze smoczkiem, mogłam to zrobić wcześniej, bo teraz mała jak chce iść spać a nie ma smoczka to chodzi i go woła "dydu" w nocy to samo
no ale mądry Polak po szkodzie, trza było oduczac jak był czas, teraz będzie masakra ale zaczynamy od pieluch...
my smoczka odstawiliśmy w samą porę po roczku i super sie udało a pieluchy palnuję na przyszły rok na wiosnę mi się wydaje że jeszcze za wcześnie dla Maćka
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-09-05 o 09:03
Stary 2011-09-05, 09:00   #2776
Darusiaaaa
Zakorzenienie

my ze smokiem to w ogole problemow nie mielismy, mala ktoregos dnia sama oddala i teraz nawet jak wezmie w reke to przychodzi i mowi posi ( prosze) i oddaje go bo nie wie co z nim zrobic
A.Camus
Stary 2011-09-05, 09:12   #2777
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
on się zaraził odemnie , chorował wcześniej parę razy ale od grudnia nie miał nic,

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
oczka ma cudowne śliczna z niej panienka urosła, ja zawsze mam w pamięci ją jak się urodziła , jak lezała w inkubatorze a przy niej wielka ręka .... chyba nigdy tego nie zapomnę

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
my ze smokiem to w ogole problemow nie mielismy, mala ktoregos dnia sama oddala i teraz nawet jak wezmie w reke to przychodzi i mowi posi ( prosze) i oddaje go bo nie wie co z nim zrobic
ja nie mam nawet smoczka w domu kiedysteż mu dałam od sąsiadki maluszka to popatrzył i też nie wiedział co to jest
20-12-14 10 tc
Stary 2011-09-05, 09:15   #2778
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

aneczka no to sporo zdrówka dla Was Niech mały szybko zdrowieje.

Ja w tym miesiącu to tylko czekam aż będzie wypłata, tyle wydatków, i wakacje, i książkiaby do piątku

Mojego małego wysypało na busi pryszczyki a na plecach i brzuszku takie płaskie pryszczyki, jako takie plamki. Może on 3-diówkę miał
Miał 4 dni gorąke i minęła. Niestety marudzenie zostałobadania miał robione i wszystkie ładnie wyszły

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:29   #2779
Darusiaaaa
Zakorzenienie

badanie i do domuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A.Camus
Stary 2011-09-05, 09:36   #2780
Ferrou
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo

Jestem tak zmęczona że masakra, wczoraj cały dzień poza domem, stanie, schylanie się itp przez kilka godzin, jak wróciłam do domu to po prostu padłam

idę Was nadrabiać
Stary 2011-09-05, 10:08   #2781
blistex
Rozeznanie

Cytat:
ania a specjaly FOR JUUUUUUUUUUU

ale masz sexi piżamkę ale brzusia to u ciebie nie widać
Stary 2011-09-05, 10:25   #2782
megi-megi
Zakorzenienie

Dzisiaj znów cisza - WSTAWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:34   #2783
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam!!!

Oliwka ma prześliczne oczka!!

Aneczka zdrówka duzo!!!

Dziewczyny a ja mam pytanie chodx katarek jakoś sam w nocy przeszedł.. ale na przyszłość:.. co teraz można robic podawac przy katarku.
Jedyne co miałam pod ręką.. to Katarek i odciągałam.. ale jakies wspomagacze poza sprayem do noska? Czy jeszcze za wszczesnie na krople?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Dziewczyny któe na allegro wystawiaja .. jakis darmowy program do wrzucania fotek na all.. znacie.. bo na fotosiku chcą kasę za miesiac 17 zł!!! W życiu!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:40   #2784
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
my smoczka odstawiliśmy w samą porę po roczku i super sie udało a pieluchy palnuję na przyszły rok na wiosnę mi się wydaje że jeszcze za wcześnie dla Maćka
To tak jak u nas... Soczek sam wyrzucił jak miał 10m-cy a na pożegnanie z pieluchą u nas zdecydowanie za wcześnie... Misiek ostatnio tyle pije że pieluchę ma przemoczoną po 2h... Po nocy można ją wykręcać więc nie ma szans...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:03   #2785
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam dziewczynki

Wy tu o nocnikowaniu a moja od kilku dni robi straszne sceny przy każdej zmianie pieluszki. Po prostu koszmar. jak tylko widzi lub slyszy pieluchę to ucieka a jak ją łapie i chcę połozyc to straszny, histeryczny placz, jakby ją ktoś obdzierał ze skory. We dwójkę czasem nie dajemy rady. jakimś wyjściem jest przebieranie na stojąco ale też nie jest dobrze... strasznie się tym przejmujemy. Pierwsza nasza mysl- niania jej coś zrobiła i się teraz boi... ale...musimy jej zaufać...
Wczoraj jak wróciłam z pracy to tż plakał. Mała juz spala a on jak mi opowiadał jak plakała przy ubieraniu po kapieli to az mu łzy poleciały. Zaczelam czytać na necie i... mam trop... nie wiem czy słuszny. jak teraz była chora to dalam jej 2 razy czopka. Przy drugim strasznie plakała. jak jej wlożyłam go i zapinałam pieluchę to jakby ją bolało. lapała się za pieluchę... może teraz kazda chcec połozenia jej i zabieranie się za przewijanie jej się z tym kojarzy??? jak myślicie??
Moze to dobry moment na odpieluchowanie??

Cytat:
Witam po starsznej nocy

Maciej budził się z płaczem co dosłownie 15 minut nie miał gorączki ale za to gardło miał strasznie zawalone jakąś wydzieliną ciągle kaszlał , dałam mu około 4 (rano) nurofenu bo przecież preciwbólowy i przeciwzapalny jest i podziałało śpi do teraz (po mału wstaje) do lekarza mamy na 12;10
U nas w pierwsza noc było identycznie. Mała budziła się doslwonie co chwila. Ja nie zdążylam usnąc a ona już się budziła. I zasypiała tylko bujana w wózku... u nas pomagają kropelki Olbas Oil. Na ulotce jest napisane, że nie stosować u takich małych dzieci. Normalnie sie daje 1-2 kropelki na piżamkę ale ja się bałam i dawałam jedną kropelkę na ochraniacz łóżeczka w jej nogach (żeby nie za blisko). Dużo lepiej jej sie oddychało. A miała straszną, gęstą wydzielinę...

Pop- Oliwka jest śliczna i jakie ma juz włoski!! Druga Oliwka blondyneczka na naszym forum
Bao- Twoj uciekinier jest przesłodki nie dziwię się, ze swiata poza nim nie widzisz

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Moja smoka ma nadal tylko do spania. jak usypia to wypluwa. Więc w sumie stwierdzam, ze nie jest jakiś szkodliwy więc nie zabieram na razie. A latwiej jej się usypia. Bo jak widze, ze jest śpiaca i jej zapodam smoka to oczy momentalnie jej uciekają a mi to ulatwia sprawę przyznaję się bez bicia

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:07   #2786
lindsley
Zakorzenienie

Darusia fajnie że już do domu

Jaki kolor cieni i lakieru do paznokci do ciemnozielono-czarnej sukienki na wesele? Ja się kompletnie nie znam:

Asiulek będę za 1,5godz w mieście ale chyba Misiek mi uśnie w aucie... a jak nie to może na szybką herbatkę bym wpadła?

Mam już lapka naprawionego ale ten tydz to zajęty strasznie będzie - w sobote wesele siostry tz, u nas błogosławieństwo bo to jej dom rodzinny, na nocleg goście będą też... Juz bym chciała żeby było po

Michaś
Stary 2011-09-05, 11:17   #2787
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Pewnie, mozecie wpaść ale tylko na kawkę (bez mleka) lub herbatke bo słodyczy jak zwykle nie mam... my jak mamy to tylko jeden dzien a na drugi znów musimy kupić takie z nas żarłoki. Nic co słodkie się nie uchowa aż wstyd się przyznac ze teście mają sklep ze słodyczami
mała pewnie będzie spała bo zasnęła o 10.30 a spi przeważnie ok 3 godzin ale Misiek potrafi się świetnie sam bawić

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:21   #2788
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Pewnie, mozecie wpaść ale tylko na kawkę (bez mleka) lub herbatke bo słodyczy jak zwykle nie mam... my jak mamy to tylko jeden dzien a na drugi znów musimy kupić takie z nas żarłoki. Nic co słodkie się nie uchowa aż wstyd się przyznac ze teście mają sklep ze słodyczami
mała pewnie będzie spała bo zasnęła o 10.30 a spi przeważnie ok 3 godzin ale Misiek potrafi się świetnie sam bawić
To dam znać na kom jak załatwię wszystko co mam czy wpadniemy czy nie... Herbatka wystarczy, Misiek dostaje co najwyżej chrupki a ja muszę się wcisnąć w sob w sukienkę a słabą wolę mam więc dobrze że nic na pokuszenie nie postawisz

U nas czasem słodycze znikają a czasem są i są i są... Ale jak przyjeżdża siostra tz-a z narzeczonym to brzuszki rosną bo piwo się leje i chipsy i pizze i grille i słodycze i cuda na kiju

Michaś
Stary 2011-09-05, 11:24   #2789
sidorcia
Rozeznanie

madziwnia www.imageshack.us

pop Oliwka cudna
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:25   #2790
P0P70
Zakorzenienie

Witam,
Ja juz w Wawie. Rozstanie z Oliwką na szczęsie nie było trudne bo ona o 5 to jeszcze śpi.

Cytat:
P0P - jakie Oliwka ma piękne blond włoski - widać, że kitka nadchodzi wielkimi krokami
Tak bardzo wielkimi krokami - może za 2 lata coś tam będzie można spiąć

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
to z kolekcji malujemy jest jedynym zdjęciem gdzie Oliwka ziemi dotyka ślicznie jej włoski odrosły, na pierwszym foto nawet mały loczek widać nad uchem
No faktucznie ona ciągle nad ziemą.

Cytat:
sliczna Oliwcia, Oliwki obie maja takie biale wloski
Bo wszystkie Oliwki to piękne dziewczynki

Fajnie, że Cie wypuszczają.

Cytat:
on się zaraził odemnie , chorował wcześniej parę razy ale od grudnia nie miał nic,

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

oczka ma cudowne śliczna z niej panienka urosła, ja zawsze mam w pamięci ją jak się urodziła , jak lezała w inkubatorze a przy niej wielka ręka .... chyba nigdy tego nie zapomnę
Aneczka - biedni Wy obydwoje z tym przeziębieniem.

Ja też pamiętam jakie małe brzydactwo z niej było

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Wy tu o nocnikowaniu a moja od kilku dni robi straszne sceny przy każdej zmianie pieluszki. Po prostu koszmar. jak tylko widzi lub slyszy pieluchę to ucieka a jak ją łapie i chcę połozyc to straszny, histeryczny placz, jakby ją ktoś obdzierał ze skory. We dwójkę czasem nie dajemy rady. jakimś wyjściem jest przebieranie na stojąco ale też nie jest dobrze... strasznie się tym przejmujemy. Pierwsza nasza mysl- niania jej coś zrobiła i się teraz boi... ale...musimy jej zaufać...
Wczoraj jak wróciłam z pracy to tż plakał. Mała juz spala a on jak mi opowiadał jak plakała przy ubieraniu po kapieli to az mu łzy poleciały. Zaczelam czytać na necie i... mam trop... nie wiem czy słuszny. jak teraz była chora to dalam jej 2 razy czopka. Przy drugim strasznie plakała. jak jej wlożyłam go i zapinałam pieluchę to jakby ją bolało. lapała się za pieluchę... może teraz kazda chcec połozenia jej i zabieranie się za przewijanie jej się z tym kojarzy??? jak myślicie??
Moze to dobry moment na odpieluchowanie??
Ale myślisz że to tak po jednym razie zapamiętała. Może o coś innego chodzi. To dziwne że aż tak panicznie sie boi przewijania i ubierania. A na nianię jak reaguje - pozytywnie?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości