Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 11:45   #871
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

hej! u nas nocka super. Mała jadła o 3 o po 8. O 10:20 zasnęła i nadal śpi.

Wczoraj byliśmy w parku, ale komary prawie zjadły nas żywcem, a potem u siostry. Jejku, ona już za tydzień rodzi Nie mogę się doczekać tych dobrych wieści.

Jak spotykamy się u rodziców i jest wiecej dzieci to i tak wszyscy sie Oliwią zajmują, bo ona jest najgrzeczniejsza i podobno - najładniejsza
Ja wtedy zajmuję się tymi młodszymi dzieciaczkmi, żeby nie było....
Ciekawe jak będzie, gdy siostra urodzi. Babcia będzie musiała dwa wózki pchać na spacerze i obie na kolankach trzymać, żeby było sprawiedliwie

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

kampasiula - ślicznie razem wyglądacie. Ale masz super z tą rodzina na Mazurach.

tajka - twoja Lenka jak zwykle przecudna, do schrupania!!!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:48   #872
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Gratulujemy wszystkim dzieciakom skończonych miesięcy wszystkiego dobrego dla Majeczki, Igorka, Oliego i Fabianka jeśli pominęłam kogoś to przepraszam

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Witamy po wakacjach
Nowy wątek już jest i widzę, że mój tytuł
Będę miała nadrabiania, że głowa boli
jej zazdroszczę, super że tak wypoczęliście a Buka znów niezastąpiona

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
moje drogie już chyba wiemy co jest mojej córci...Małej znów skoczyła gorączka i po zjedzeniu zupki 80 ml i podaniu jej ibumu wszystko zwymiotowała zadzwoniłam więc do lekarki, która zaraz do nas przyszła, zbadała Małą i okazało się, że Kala osłuchowo jest czysta, nie ma katarku, gardeło czyste, nosek też i lekarka stwierdziła, że to 3 - dniówka....bo ma napięty brzuszek, zwaliła rzadką kupę i ma drobne krostki...kazala jej kupic czopki, zbijać gorączkę i dawać dużo pić. Jak nie będzie chciała jeść to nie zmuszać...jak zgłodnieje sama będzie się domagac jedzenia. Mam nadzieję, że szybciutko jej przejdzie, bo biedactwo się męczy
dobrze, że chociaż wiadomo co jest małej, ale współczuję że się tak bidulka męczy, oby ta gorączka jak najszybciej spadła

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Jutro do pracy ale mam doła
ciekawe jak tam pierwszy dzien w pracy u Ciebie i agus strasznie szybko to zleciało

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Bylismy na urodzinach jejj 5letniego kuzyna i bylo tam mase ludzi w tym 15 kuzynow Lenki... dalej mnie glowa boli
Dodam troche zdjec ale musze je zmniejszyc
ale wielka rodzina, 15 kuzynów
prezenty od siostry suuper ta sukienusia jest boska

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
witamnie było mnie ponad tydzień i nowy watekMąż zaszalał i pojechaliśmy na Mazury do rodzicówZosia nie chciała wracać do domu tak jej się podobało.
Tymek zmienia się z dnia na dzień.
Przewraca się od 2 tyg na wszystkie strony,najbezpieczniejsza już jest tylko podłoga.Podnosi dupkę i na kolanakach kleczy ,moze już do raczkowania przybiera się.Póki co jak lezy na brzuszku to tak przewija tymi nogami,że km robi dziennie
Apetyt ma i to duży.Wcina ciągle a i tez łąduje w pampa ciągle
Gawoży i ciągle tylko tatatata
No i te przespane kochane noceod 20 do 7 rano
ale super wyglądacie, jaki Tymek jest śliczny taki duży i poważny sie wydaje fajnie, że tak się szybko rozwija i tyle już potrafi

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
mamy już zaklepany termin na chrzciny. 25 września. w równe pół roczku Mateuszka
a ja myślałam, że my ostatni chrzcimy u nas w najbliższą niedzielę, mogłam zrobić w następną to by mały miał równe 5 miesięcy najgorsze, że głupia dałam się namówić na imprezę w domu niby tylko 13 osób, ale ja nie gotuję

gosiawolna przykro mi z powodu babci tżta
trzyrazyi witaj

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-05 o 11:54
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:40   #873
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Gratulujemy wszystkim dzieciakom skończonych miesięcy wszystkiego dobrego dla Majeczki, Igorka, Oliego i Fabianka jeśli pominęłam kogoś to przepraszam

jej zazdroszczę, super że tak wypoczęliście a Buka znów niezastąpiona

dobrze, że chociaż wiadomo co jest małej, ale współczuję że się tak bidulka męczy, oby ta gorączka jak najszybciej spadła

ciekawe jak tam pierwszy dzien w pracy u Ciebie i agus strasznie szybko to zleciało

ale wielka rodzina, 15 kuzynów
prezenty od siostry suuper ta sukienusia jest boska

ale super wyglądacie, jaki Tymek jest śliczny taki duży i poważny sie wydaje fajnie, że tak się szybko rozwija i tyle już potrafi

a ja myślałam, że my ostatni chrzcimy u nas w najbliższą niedzielę, mogłam zrobić w następną to by mały miał równe 5 miesięcy najgorsze, że głupia dałam się namówić na imprezę w domu niby tylko 13 osób, ale ja nie gotuję

gosiawolna przykro mi z powodu babci tżta
trzyrazyi witaj
ja się nie dałam namówić, chociaż mąż przebąkiwał coś o imprezie w domu. u nas 17 osób + 3dzieci. powiedziałam że skoro chce w domu robić to ja sprzątam a on gotuje. następnego dnia poszliśmy wpłacić zaliczkę za salę

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:46   #874
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Mateusz wczoraj się przez prawą pierwszy raz przekręcił. położyliśmy mu koleżankę z prawej strony i fiknął w jej stronę
Chyba muszę Lence zorganizować jakiegoś kolegę

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
A ja wyrodna matka oddalam Małą Tżtowi ze słowami-wczesniej niż 8:30 nawet nie próbujcie mnie budzic.
Ja nie mam możliwości takiej. Mąż chodzi na 6 lub 7, a w weekend to szkoda mi go budzić, bo to jedyne dni, kiedy może dłużej pospać

Cytat:
Może jej ten upał przeszkadzał

Dostałam takiego kataru w nocy, że ledwo oddycham Mały od rana marudzi i jakoś pokasłuje mam nadzieję, że nic go nie dopadło.
Może...

Trzymaj się kochana - bierz szybko jakieś leki i nie chuchaj na malucha - będzie dobrze!!!

Cytat:
dzięki kochane za życzonka zdrowia dla Kalinki
dziś już lepiej tzn. temperatura spadła i waha się między 36,7 - 37,1
jednak w nocy była masakra i termometr wskazał 39,4 zbiliśmy ibumem....ale wiecie co Mała przy takiej gorączce obudziła się i leżała przyglądała się lampce i oglądała sobie rączki - moje kochane słoneczko

kampasiula cudne zdjęcie
Super, że już lepiej!!!

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Super,że nocka w miarę!Kurcze bałabym sie tak synka z mała zostawić Ja to w ogóle pępowinę mam nadal nieprzecietą i nie wiem kiedy zdołam ją odciąć Oczywiście uważam,że nikt tak jak ja się Lilą nie zajmie.Narazie to nie kłopot bo nie pracuje,ale później moze być z tym problem
Nie zostawię ich w domu, tylko pojadą ze mną do pracy i tam będą spacerować. W domu bym się bała zostawić

Cytat:
teraz wiążę 2x, wcześniej wiązałam kieszonkę.
Dzięki, ja też w kieszonce, ale Lence już się to nie podoba za bardzo - muszę spróbować 2x
Stary 2011-09-05, 12:47   #875
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Ja rozdzieliłam ciepłe dania i ciasto miedzy mamą a teściową, a tort zamawiam zostają wiadomo jakieś sałatki, zimna płyta itp., itd.. ale mnie się właśnie sprzątać po tym nie chce

Mel B 14/14 +
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:50   #876
Eirene1987
Zakorzenienie

Tajka88

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Cieszę się, że są na tym wątku takie łasuchy swoją drogą, Twój Oli to lepszy odkurzacz niż Filip ! Nic tylko życzyć smacznego takiemu zajadace gratuluję Wam 5 miesięcy !!

dobrze że maja apetyt

Prunelle

Cytat:
gJa podałam kaszkę ryżową bobovity 3 łyżki do mleczka a teraz daję już tylko jedną łyżkę i tez śpi całą noc.
Gratulacje dla Oliego

a ja kleik podawałam więc kupię dziś kaszkę

Szymelka

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Współczuję

U kolegi niedawno córa wylądowała w szpitalu bo nie mogli zbić gorączki, wiecie co jej było??
Wszystkie górne zęby na raz szły
ja w wieku 7miesięcy dostałam mega biegunki i ciągle wymiotowałam. mama się przestraszyła poszła do lekarza - szły mi wszystkie zęby z przodu... trwało to parę dni... także masakra

Cytat:
Witamy po wakacjach
Nowy wątek już jest i widzę, że mój tytuł
Będę miała nadrabiania, że głowa boli

Na wakacjach było cudnie. Odpoczęłam, opaliłaś się, popływaliśmy z Alankiem.....aż żal było wyjeżdżać Wkleję fotki do albumu jak znajdę chwilkę. Zgubiliśmy motyla Emanuela Alan go uwielbiał no i musiałam zamówić następnego

Eirene Buka była dosyć grzeczna. W samolocie co chwila mdlała i krzyczała, że zaraz spadniemy i raz na basenie się podtopiła bo poszła na głęboką wodę mimo, że jej nie pozwoliłam Skóra jej z pleców schodzi bo tak się opaliła, będziesz musiała ją w domu smarować kremem. O 18 odwożę Buke na pociąg Bardzo Ci dziękuję, że ją pożyczyłaś bo chyba nigdy bym się nie spakowała.
super że wakacje udane. Buka już w domu ciągle trajkocze jak to było faktastycznie... już oznajmiła że jedzie z Montii teraz

Cytat:
współczuję... ja sobie nie wyobrażam teraz wracać do pracy... jeny... a trzeba będzie niedługo...

Cytat:
super powiem ci ma bardzo mądre oczka tak jakby rozumiał że trzeba się ustawić do zdjęcia z mamą super

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Lenka przekręca się przez lewą rękę, a na drugą stronę nie chce wcale, próbowałam ją zachęcać, ćwiczyć, bawić się, ale na nią to nie działa
mój Oli to samo... ćwiczę ćwiczę i nic... dziś jedziemy do pediatry w sprawie ulewania to się zapytam

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 12:59   #877
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też tyle było... Ja gotuję, ale też był problem bo obie babcie nie słuchały, tylko i tak zrobiły po swojemu i były małe zgrzyty, więc atmosfera nieciekawa przez część imprezy...

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

mój Oli to samo... ćwiczę ćwiczę i nic... dziś jedziemy do pediatry w sprawie ulewania to się zapytam
oo, to daj znać co Ci powie, bo moja jakaś taka mało konkretna jest i nic się od niej dowiedzieć nie można...
Stary 2011-09-05, 13:12   #878
Castia
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

piękna dziś pogoda ahh

my mieliśmy weselny weekend, ale wesele do niczego tż zmusił mnie żeby pójść na poprawiny, poszliśmy z Malwinką. wędrowała z rąk do rąk a my jak państwo za stołem siedzieliśmy sobie
no i w wesele musiąłam raz przyjechać do mojego uparciucha
po kąpieli zjadła z butelki tylko 20 mm mleka no i spała niespokojnie, wierciła się itd w końcu przyjechałam o 23 nakarmiłam i sopiero zasnęła twardo i juz spała

skończył nam się dzisiaj skok ten lęk separacyjny niby, no i dziś była pierwsza nocka co mała nie budziła się z płaczem
wstała tylko 2 razy normalnie na jedzenie a potrafiła budzić się co godzinę przez sotatnie 4tyg
no i jak tu nie wierzyć w skoki???????????

no to teraz tak:

gratuluję każdemu dzieciaczkowi skończonego miesiąca - pisze ogólnie żeby nikogo nie pominąć!!!!
buziak dla każdego bobo od cioci

zastanawiałam się dzisiaj co my będziemy robić w zimę w domu
teraz każdy ciepły dzień od rana do wieczora na dworku siedzimy, rozkładamy kocyk i leżakujemy i jakoś leci a przyjdzie zima i poza spacerkiem to czeka nas ciągłe siedzenie w domu chyba....
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:53   #879
izunia233
Zadomowienie

Witam się w południe. Wczorajszy dzień spędziłam z tż więc nie było czasu na wizaż. Wieczorem wyszliśmy na dwór i zamiast gondolo wzięliśmy spacerówkę no i o niebo lepiej. Maja nie chciała leżeć w gondoli a w spacerówce siedziała jak zahipnotyzowana. Mam nadzieję, że jak pójdę z nią na spacer to nie zmieni zdania.
No i od soboty zaczęła się częściej przewracać z plecków na brzuszek i z powrotem na plecki. Doszło do tego łapanie stópek i wsadzanie ich do buzi Chyba kończy się ten wstrętny skok między 14 a 19 tygodniem chociaż Maja jutro będzie miała 18 tydzień.

n.ik.a dobrze, że już dzisiaj jest lepiej i przede wszystkim, że udało Wam się zbić temperaturę. Ja bym chyba umarła jakby mała miała tak wysoką gorączkę

Cytat:
witamnie było mnie ponad tydzień i nowy watekMąż zaszalał i pojechaliśmy na Mazury do rodzicówZosia nie chciała wracać do domu tak jej się podobało.
Przewraca się od 2 tyg na wszystkie strony,najbezpieczniejsza już jest tylko podłoga.Podnosi dupkę i na kolanakach kleczy ,moze już do raczkowania przybiera się.Póki co jak lezy na brzuszku to tak przewija tymi nogami,że km robi dziennie
Gratulacje dla Tymka za ogromne postępy no i zazdroszczę takich nocek. Chciałabym chociaż taką jedną

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
teraz każdy ciepły dzień od rana do wieczora na dworku siedzimy, rozkładamy kocyk i leżakujemy i jakoś leci a przyjdzie zima i poza spacerkiem to czeka nas ciągłe siedzenie w domu chyba....
No jak to co - wizaż kobieto wizaż. Dopiero wtedy będziemy produkowały strony w ilości hurtowej hehe

Dziękujemy za głosiki i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843

03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:54   #880
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

ja i siostra pewnie się spakujemy, weźmiemy swoje córeczki i bedziemy zimą siedziały u mamy w domu. Tam jest przestrzeń, rodzice dali nam pokoje, jak w hotelu żebyśmy mogły nocować kiedy chcemy i zawsze można iść na spacer na świeże powietrze. No i tam ciągle coś sie dzieje, dużo ludzi się przewija a u nas.....nauda. Tylko my i tv.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-09-05, 13:55   #881
n.ik.a
Zadomowienie

no i dupa Mała znowu gorączkuje, poleciałam do apeki i kupiłam czopki. Nie wiem co jej jest...dla mnie to nie 3-dniówka, a chyba ząbki. Zajrzałam do buzi, bo Mała jak się obudziła bardzo płakała wzięłam bobodent i zaczęłam smarować dziąsełka i pod palcem wyczułam wyżynający się ząbek...niesety Mała cały czas płacze, nie chce jeść...na czułku i główce pojawiły się małe czerwone kroski...chyba to potówki. Juz sama nie wiem co mam robić...u nas w przychodni nie ma już żadnego pediatry, pozostaje szpital i IP....jak do wieczora nie zacznie jeść to chyba z nią pojadę, żeby mi się dzieciątko nie odwodniło

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:04   #882
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
a maly probuje siadac sam na lezaczku podnosi stopy do gory i podnosi kregoslup tak jak by chcial siadac jak zrobie zdjecie to wam pokaze
no to dzielny chłopak
Cytat:

Mateusz wypija ok 560-750mm dziennie + pierś + obiadek + deserek. zauważyłam że jak wypija w granicach tej dolnej normy to nie przybiera na wadze za wiele. przez ostatni tydzień tak właśnie pił i orzytył tylko 100g a zawsze ok 250-300g na tydz. było. muszę poobserwować

suuuuper gratulacje

mamy już zaklepany termin na chrzciny. 25 września. w równe pół roczku Mateuszka

Mateusz zaczął przekręcać się przez prawą rączkę bo do tej pory tylko przez lewą się przekręcał. nadal woli przez lewą ale na prawo też umie i zaczął paluchy od stópek wcinać
Fajnie,ze macie termin już. u nas na razie nie ma tematu chrzcin.Chrześni się porozjeżdzali po świecie a mój jak nie praca w tyg to mecze w wekendy
Twój Mateo jest ur prawie jak mój Tymo.Te same akrobacje poczyniają.Zjada też podobnie,ale ja daje na śniadanie kaszkę jeszcze i soki.
Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
heloł
ja tez sie dzisiaj nastawiam na sprzatanie
kurna sprzątanieja już mam taki syndrom,ze nie mogę spokojnie zasnąć ,bo już myśle o jutrzejszym obiedzie i ganianiu po domu.zeby mi chociaż mój mąż pomógł a to takie gramotne,że wolę sama zrobić.Dobrze,ze chociaż prace ma porządną i tam działa

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
kampasiula - ślicznie razem wyglądacie. Ale masz super z tą rodzina na Mazurach. .
!!!
fajnie,fajnie.Jak się trafi na dobrą pogodę to można rekreacyjnie trochę wypocząć,kajaki albo wylegiwanie się nad jeziorem.
Cytat:
cześć dziewczyny

w zimę dzieciaki będą już raczkować a niektóre to już pójdą o własnych nogachA poza tym w zimę to ja zawsze szafy porządkuję,zdjecia ukłądam do albumów

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:30   #883
marta_27
Zadomowienie

Cytat:
Chyba muszę Lence zorganizować jakiegoś kolegę

Dzięki, ja też w kieszonce, ale Lence już się to nie podoba za bardzo - muszę spróbować 2x
zorganizuj zorganizuj ja zauważyłam, że Mateusz zaczyna robić coś nowego zawsze jak widownię ma

Cytat:
Ja rozdzieliłam ciepłe dania i ciasto miedzy mamą a teściową, a tort zamawiam zostają wiadomo jakieś sałatki, zimna płyta itp., itd.. ale mnie się właśnie sprzątać po tym nie chce
ja miałam na myśli sprzątanie przed bo gary to mąż z reguły myje

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość

ja w wieku 7miesięcy dostałam mega biegunki i ciągle wymiotowałam. mama się przestraszyła poszła do lekarza - szły mi wszystkie zęby z przodu... trwało to parę dni... także masakra
o matko

Cytat:
no i dupa Mała znowu gorączkuje, poleciałam do apeki i kupiłam czopki. Nie wiem co jej jest...dla mnie to nie 3-dniówka, a chyba ząbki. Zajrzałam do buzi, bo Mała jak się obudziła bardzo płakała wzięłam bobodent i zaczęłam smarować dziąsełka i pod palcem wyczułam wyżynający się ząbek...niesety Mała cały czas płacze, nie chce jeść...na czułku i główce pojawiły się małe czerwone kroski...chyba to potówki. Juz sama nie wiem co mam robić...u nas w przychodni nie ma już żadnego pediatry, pozostaje szpital i IP....jak do wieczora nie zacznie jeść to chyba z nią pojadę, żeby mi się dzieciątko nie odwodniło
jej, współczuje, buziaki dla Kalinki żeby szybko przeszło

Cytat:
no to dzielny chłopak

Fajnie,ze macie termin już. u nas na razie nie ma tematu chrzcin.Chrześni się porozjeżdzali po świecie a mój jak nie praca w tyg to mecze w wekendy
Twój Mateo jest ur prawie jak mój Tymo.Te same akrobacje poczyniają.Zjada też podobnie,ale ja daje na śniadanie kaszkę jeszcze i soki.
kurna sprzątanieja już mam taki syndrom,ze nie mogę spokojnie zasnąć ,bo już myśle o jutrzejszym obiedzie i ganianiu po domu.zeby mi chociaż mój mąż pomógł a to takie gramotne,że wolę sama zrobić.Dobrze,ze chociaż prace ma porządną i tam działa

ja niedługo kaszkę też pewnie wprowadzę chociaż moja pediatra mówi żeby zaczekać do 7m-ca.
a wiesz,że nawet nie zwróciłam uwagi, że tylko 2dni różnicy między nimi jest
Mati dupkę do góry dźwiga tylko jak się wnerwia bo za długo na brzuchu leży. wkurza się wtedy i nóżki podkurcza pod brzuszek i do przodu "idzie". no i nie umie jeszcze z brzucha na plecy wrócić

właśnie zjadł 15łyżek dyni+ziemniak,po 20min wciągnął 170mm i znów zasnął. to już trzecia drzemka dziś idę się pouczyć póki śpi.
do wieczorka

marta_27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:48   #884
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
ja niedługo kaszkę też pewnie wprowadzę chociaż moja pediatra mówi żeby zaczekać do 7m-ca.
a wiesz,że nawet nie zwróciłam uwagi, że tylko 2dni różnicy między nimi jest
Mati dupkę do góry dźwiga tylko jak się wnerwia bo za długo na brzuchu leży. wkurza się wtedy i nóżki podkurcza pod brzuszek i do przodu "idzie". no i nie umie jeszcze z brzucha na plecy wrócić

właśnie zjadł 15łyżek dyni+ziemniak,po 20min wciągnął 170mm i znów zasnął. to już trzecia drzemka dziś idę się pouczyć póki śpi.
do wieczorka
Fajnie, że Twój Mateuszek tak ładnie je i nie należy do grupy niejadków. No i te drzemki, eh zazdroszczę.

n.ik.a a już myślałam, że jest lepiej. Może faktycznie idzie kilka zębów na raz tak jak tu dziewczyny piszą

url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url]
Stary 2011-09-05, 15:02   #885
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Oj to niedobrze, że gorączka wróciła. Może jej się trzydniówka nałożyła z wyrzynaniem ząbków i dlatego nie chce jeść. Dawaj dużo pić, aby się nie odwodniła. Jeśli gorączka nie będzie spadać po lekach to koniecznie jedź do szpitala - tam przynajmniej będziesz spokojniejsza, jak się dzieckiem zajmą i przebadają.
Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za głosiki i prosimy o dzisiejsze http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/3843
zagłosowane
moja leniucha nie bierze stópek do buzi

Cytat:
zorganizuj zorganizuj ja zauważyłam, że Mateusz zaczyna robić coś nowego zawsze jak widownię ma

ja miałam na myśli sprzątanie przed bo gary to mąż z reguły myje

do wieczorka
Wybiorę się chyba do koleżanki, która w czerwcu urodziła synka

u mnie też za zmywarkę mąż robi

Jakbym o mojej z tą dupką czytała, podnosi jak się wkurza na brzuchu, no ale ona już umie się odwrócić z brzucha tylko jej nie zawsze się chce - bo to leniucha pospolita jest

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

no i niezły żarłacz z Matiego jest
Stary 2011-09-05, 15:14   #886
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
zagłosowane
moja leniucha nie bierze stópek do buzi

Wybiorę się chyba do koleżanki, która w czerwcu urodziła synka

u mnie też za zmywarkę mąż robi

Jakbym o mojej z tą dupką czytała, podnosi jak się wkurza na brzuchu, no ale ona już umie się odwrócić z brzucha tylko jej nie zawsze się chce - bo to leniucha pospolita jest

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

no i niezły żarłacz z Matiego jest
za głosik

Moja zaczęła podnosić na golasa. Jak jest ubrana to nie chce jej się. Chyba jest za leniwa hehe

Stary 2011-09-05, 16:38   #887
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ojeju biedna Kalinka, trzymam za was kciuki

Cytat:
ja tylko odkurzyłam zmyłam mopem podlogi i wytarłam kurze, no oczywiście zrobiłam obiad, jak mąż przyjdzie to się wykąpię bo musi z małym posiedziec
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:47   #888
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
za głosik

Moja zaczęła podnosić na golasa. Jak jest ubrana to nie chce jej się. Chyba jest za leniwa hehe
Moja jak ma chęć to podnosi, a jak nie to nic jej nie zachęci
Teraz np sama fiknęła sobie i obraca się wokół własnej osi, od czasu do czasu podnosząc dupsko do góry, tylko wtedy głową po kocy jedzie
Stary 2011-09-05, 17:22   #889
Ewelqa1985
Zadomowienie

witam
gratki skonczonych miesiecy
n.i.k.a biedna Kalinka
zagłosowalam na nowe zdj.
izunia fajnie ze Mai skonczyl sie skok
castia 2 pobudki to juz o niebo lepiej
nie pamietam co mialam jeszcze pisac
aaaaaa
kampasiula sliczny synuś
sunny gril wspolczuje powrotu do pracy

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:47   #890
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
jednak w nocy była masakra i termometr wskazał 39,4 zbiliśmy ibumem....ale wiecie co Mała przy takiej gorączce obudziła się i leżała przyglądała się lampce i oglądała sobie rączki - moje kochane słoneczko
oj biedactwo, cieszę się że Kalinka lepiej się czuje

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
takie byly paczki, tylko ja mowie o 4, bo my juz uzywamy 4
ego ile ważył Olek jak zaczęłaś używać 4 ?

cora może bardziej się Lilianką interesowali bo bali się Mateuszka brać na ręce

Cytat:

oj tam nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002
kurcze współczuje ja sobie na razie nie wyobrażam zostawić małej chociaż już szukam pracy

Cytat:

skończył nam się dzisiaj skok ten lęk separacyjny niby, no i dziś była pierwsza nocka co mała nie budziła się z płaczem
wstała tylko 2 razy normalnie na jedzenie a potrafiła budzić się co godzinę przez sotatnie 4tyg

castia u nas też ten skok już się skończył parę dni temu jaka ulga co

też się ostatnio nad zimą zastanawiałam, ani bałwanka nie ulepimy razem ani nie pobiegamy po śniegu :/

izunia chciałam zagłosować ale mam komunikat że mi już dziękują ale mam w zakładkach to jutro zagłosuje

nika właśnie doczytałam że mała znowu gorączkuje , mam nadzieję zę szybko zbijecie gorączke

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 19:25   #891
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
castia, zima to bedzie masakra
trzeba zakupić sanki i śniegowce i heja do przodu....tylko ja nie lubię zimy :/
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 20:32   #892
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

ego ile ważył Olek jak zaczęłaś używać 4 ?
juz ponad 8kg ae sie ostatnio nie wazylismy
3 juz mu odciskaja nózki
Stary 2011-09-05, 20:40   #893
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Oliwcia od 19 już śpi

ja wolę zimę od jesieni. Dopada mnie wtedy depresyjny nastrój.

U mnie właśnie burza.
Lece na serial
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2011-09-05, 20:45   #894
coralady
Wtajemniczenie

Rzeczywiście pustki na wątku

Ja się przyznaje bez bicia,że nie chce mi sie na wizażu ostatnio pisać,ani nawet na kompa siadać Widać,że nie tylko ja tak mam Zmęczona jestem,niewyspana,ostatni e podrygi lata chce złapac,więc często mnie w domku nie ma,a wieczorem juz siły nie mam,albo biorę ksiązke i czytam,albo film sobie włączam,ale rzadko kiedy dooglądam cały,więc oglądam w ratach.

Myślę,że sprawa sie zmieni jak jesień przyjdzie Będzie mniej rozrywek to sie na wizażu przy Karmi posiedzi

My z siostra spacerujemy prawie codziennie,dziś zaliczyłysmy spacer,zakupy i Karmi w ogódku piwnym

Ja używam pieluszek z Dady,mamy 3 ,Lilka waży ok.7 kg i czasem mi sie wydaje,ze są juz przyciasne i się zastanawiam czy na 4 się nie przerzucić Uzywa któraś 4 z Dady???

Sunnygirl jak w pracy?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski

Edytowane przez coralady
Czas edycji: 2011-09-05 o 20:47
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:08   #895
SunnyGirl_2002
Raczkowanie

Cześć
Marysiu kochana padam na twarz. Od 5.30 na nogach. o 7 byliśmy już u babci i dziadka a o 8 już byłam w drodze do pracy. Ranyyy jak mi się cały dzień tam chciało spać, nie mogłam się skoncentrować na pracy przez to. Koniecznie muszę nauczyć się pić kawę bo inaczej będzie dramat a tak nie lubię. Do babci kontrolnie zadzwoniłam tylko raz babcia świetnie sobie poradziła Krzyś szczęśliwy roześmiany i zadowolony. Piszczal jak mnie zobaczył po tylko godzinach chyba tęsknił - moje słoneczko.

Cytat:
Ale u was zmian. Super że wyjazd udany. Brawo dla Tymka za nowe osiągnięcia

Cytat:
dzień dobry

Mateusz wypija ok 560-750mm dziennie + pierś + obiadek + deserek. zauważyłam że jak wypija w granicach tej dolnej normy to nie przybiera na wadze za wiele. przez ostatni tydzień tak właśnie pił i orzytył tylko 100g a zawsze ok 250-300g na tydz. było. muszę poobserwować

a my dziś wracamy do rzeczywistości. mąż wrócił do pracy po urlopie więc znów sama z Matim zostałam. muszę posprzątać mieszkanie bo wygląda jakby huragan przeszedł no i muszę zacząć uczyć się na obronę bo pewnie za jakiś tydzień lub 2 będę miała. mam nadzieję, że bardziej za 2 tygodnie bo inaczej to będzie ciężko z nauczeniem się tego wszystkiego.
Współczuję że jeszcze obrona przed tobą, ale jak już będziesz po to odetchniesz.

Cytat:
nadrobiłam

my wczoraj byliśmy u znajomych. była moja koleżanka z pracy z 3m-ną córeczką. położyliśmy dzieciaczki na kocyku i Mateusz zaczepiał koleżankę cały czas. Ona sobie leżała, rączki złożone i tylko się rozglądała a Mateusz ją łapał za ręce, przekręcał się w jej stronę, gryzł jej rączki, pluł. jejku cieszę się że on ma już 5 m-cy a nie 3. nie chciałabym żeby znów był takim maleńkim ludzikiem co tylko leży i płacze
a ta koleżanka ma przekichane bo Mała ciągle im płacze i chce tylko na rączki i ona nie ma na nic czasu. jejku kocham moje dziecko za to, że daje matce żyć i mam czas żeby sobie paznokcie pomalować
Ale ten twój synek towarzyski jest

Cytat:
Napisane przez kasienkakg Pokaż wiadomość
A my dzisiejszy 'poranek' mielismy identyczny jak wczorajszy.
Pare minut po godz. 4 rano - mega kupa, mycie pupy w zlewie, mleko (150wody) 30 minut gadania i spanie do ok.7, bo kupa nr 2,ale juz mniejsza. A ja wyrodna matka oddalam Małą Tżtowi ze słowami-wczesniej niż 8:30 nawet nie próbujcie mnie budzic.
Przyniosł mi ją punktualnie o 8:30 i poszla spac i spi do tej pory. Ale wymeczyl ją przez te 1,5h na macie

Zastanawiam sie czy nie daje jej za duzo jedzenia i stad te 2 kupy/dzien (druga taka porzadna robi wczesnym popoludniem).
Bo daje jej ok 11-13caly sloik marchewki z dodatkami i ok 14-16 caly sloik owocow. Ona z checia zjadlaby wiecej. Przyrzadzam dla niej jedzonko sama, ale objetosciowo to jest wlasnie jak sloiczek tak mniej wiecej. Popija ladnie. A mleka mm na dobe wypije ok500ml. Wiecej nie chce.
Na pewno nie dajesz jej za dużo jedzenia dziecko zje tylko tyle ile może nie martw się

Cytat:

kampasiula cudne zdjęcie
Biedna męczycie się obie z tą gorączka masakra

Cytat:
hej! u nas nocka super. Mała jadła o 3 o po 8. O 10:20 zasnęła i nadal śpi.

Wczoraj byliśmy w parku, ale komary prawie zjadły nas żywcem, a potem u siostry. Jejku, ona już za tydzień rodzi Nie mogę się doczekać tych dobrych wieści.

W tym roku te komary to jakieś latające mutany są szok!

Cytat:
ja i siostra pewnie się spakujemy, weźmiemy swoje córeczki i bedziemy zimą siedziały u mamy w domu. Tam jest przestrzeń, rodzice dali nam pokoje, jak w hotelu żebyśmy mogły nocować kiedy chcemy i zawsze można iść na spacer na świeże powietrze. No i tam ciągle coś sie dzieje, dużo ludzi się przewija a u nas.....nauda. Tylko my i tv.
Dobrze że macie możliwość żeby tam jechać fajne rozwiązanie i nie będziecie się nudzić w domu

Cytat:
Biedna trzymam kciuki za zdrówko

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
castia, zima to bedzie masakra
trzeba zakupić sanki i śniegowce i heja do przodu....tylko ja nie lubię zimy :/
Ja też nie lubię zimy brrr

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Rzeczywiście pustki na wątku

Ja się przyznaje bez bicia,że nie chce mi sie na wizażu ostatnio pisać,ani nawet na kompa siadać Widać,że nie tylko ja tak mam Zmęczona jestem,niewyspana,ostatni e podrygi lata chce złapac,więc często mnie w domku nie ma,a wieczorem juz siły nie mam,albo biorę ksiązke i czytam,albo film sobie włączam,ale rzadko kiedy dooglądam cały,więc oglądam w ratach.

Myślę,że sprawa sie zmieni jak jesień przyjdzie Będzie mniej rozrywek to sie na wizażu przy Karmi posiedzi

My z siostra spacerujemy prawie codziennie,dziś zaliczyłysmy spacer,zakupy i Karmi w ogódku piwnym

Ja używam pieluszek z Dady,mamy 3 ,Lilka waży ok.7 kg i czasem mi sie wydaje,ze są juz przyciasne i się zastanawiam czy na 4 się nie przerzucić Uzywa któraś 4 z Dady???

Sunnygirl jak w pracy?
Ja mam dady 4 jestem zadowolona. Tylko na noc pampersy ubieram bo dady nie dają rady.
Jak w pracy napisałam wyżej, ogólnie dramat prawie wszyscy albo w ciąży an zwolnieniu albo nie pracują same nowe osoby więc szału nie ma i fuul roboty

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Uciekam spać bo mam jakąś katastrofę w głowie ciągle ziewam. Jutro kupięc sobie kawę Ricore może jakoś zdzierżę jej smak.
SunnyGirl_2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:09   #896
coralady
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć
Marysiu kochana padam na twarz. Od 5.30 na nogach. o 7 byliśmy już u babci i dziadka a o 8 już byłam w drodze do pracy. Ranyyy jak mi się cały dzień tam chciało spać, nie mogłam się skoncentrować na pracy przez to. Koniecznie muszę nauczyć się pić kawę bo inaczej będzie dramat a tak nie lubię. Do babci kontrolnie zadzwoniłam tylko raz babcia świetnie sobie poradziła Krzyś szczęśliwy roześmiany i zadowolony. Piszczal jak mnie zobaczył po tylko godzinach chyba tęsknił - moje słoneczko.

Ja mam dady 4 jestem zadowolona. Tylko na noc pampersy ubieram bo dady nie dają rady.
Jak w pracy napisałam wyżej, ogólnie dramat prawie wszyscy albo w ciąży an zwolnieniu albo nie pracują same nowe osoby więc szału nie ma i fuul roboty
Jakoś dasz radę,po jakims czasie wpadniesz w rutyne i będzie łatwiej.Najgorsze są początki!

A można wiedzieć gdzie pracujesz?Ja nie wyobrazam sobie teraz wrócić do pracy dlatego podziwiam i współczuje jednocześnie,bo to musi byc cięzko.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy!

28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi

Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia.
Fiodor Dostojewski
coralady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:37   #897
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć

.
o boziu i jeszcze miałaś siłę nadrabiać??
leć się wyspać

ja tez lece
papapa
Stary 2011-09-05, 21:48   #898
tajka88
Zakorzenienie

Hej
My spedzilismy praktycznie caly dzien w gorach nad jeziorkiem. Jest u mnie teraz siostra, wiec nie mam za duzo czasu. Lenka dalej malo je... troche sie martwie... jutro pojde zwazyc. Chyba zaczne ja karmic co 4 h bo co 3 czy 3 i pol zjada 70-100ml czasami mniej.

[QUOTE=SunnyGirl_2002;2922 5489]Cześć
Marysiu kochana padam na twarz. Od 5.30 na nogach.

Cytat:
no i dupa Mała znowu gorączkuje, poleciałam do apeki i kupiłam czopki.
Biedactwo Zdrowka zyczymy...
Cytat:
Witam się w południe.

Super, ze juz po skoku i ladnie mala robi postepy
Zaglosowane
Cytat:

[/B]zastanawiałam się dzisiaj co my będziemy robić w zimę w domu
Oj mam nadzieje, ze u nas tez sie konczy Super, ze Malwinka spi juz lepiej... za to moja np teraz sie wybudzila i placze przez sen...

W zimie ja bd z mala na dworze i w koncu zaczniemy sie wiecej wspinac, bo lepiej w takiej zimowej temperaturze(10-19C) Moze kupimy fotelik na rower i bedziemy jezdzic po drogach rowerowych
I oczywiscie wizaz
Cytat:

My jeszcze nie planujemy chrzcin moze kiedys
Cytat:
Oliwią zajmują, bo ona jest najgrzeczniejsza i podobno - najładniejsza

tajka - twoja Lenka jak zwykle przecudna, do schrupania!!!
heh o mojej tez tak mowia, ale zawsze sie tak gada;P
Dziekuje codziennie wstryzmuje sie od zjedzenia jej
Cytat:
Ale cudnie wygladacie, Tymek jaki slodziak
Cytat:
o matko współczuję. jest już jakaś poprawa? bo ja na 24 stronie utknęłam i mogę być nie na bieżąco
Juz to wygnalismy

fotki

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:53   #899
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
jak tam malutka lepiej?
Cytat:
Cześć
Dzielna z Ciebie mama, że tyle wytrzymałaś bez Krzysia Jakoś się przyzwyczaisz i będzie dobrze zobaczysz

Byłam na spacerze i wracałam biegiem z wózkiem ulewa nas złapał Dalej męczę się z katarem i to tak śmiesznie bo tylko z jednej dziurki.

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:28   #900
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Hej baobabeczki

Nie bylo mnie pare dni i oczywiscie nadrobic was nie mam jak a to wszystko przez Izabelle, bo to ona podala link do blooga Emilii o Laurce i tak sie zaczytalam, ze nie w glowie mi byl wizaz

U nas same nowosci:
1. pierwsze proby picia z kubeczka wypil 100 ml soczku jablkowego A ze 20 powylewal naokolo
2,3,4. zmagamy sie z marchewka, ktora przygotowala mamusia Zjadlem pelne 2 lyzeczki
5. Nino w nowej spacerowce - przeszczesliwy, ze juz wie, skad te dziwne halasy na ulicy (samochody)

I teraz pytanie na szybko: czy wasze pociechy tez po pierwszej marchewce robily kilka kup?

A teraz juz lece spac a nadrobie cosik jutro

Tak na szybko najlepsze zyczonka dla wszystkich solenizantow i solenizantek od 1 wrzesnia az do dzis
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG2390.jpg (33,9 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG2404.jpg (28,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG2415.jpg (30,5 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG2419.jpg (29,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-08-31 14.47.31.jpg (43,0 KB, 44 załadowań)

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!

Edytowane przez Anessa
Czas edycji: 2011-09-05 o 22:34
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości