|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 21
Co ja bym bez Was zrobiła ?!
![]() Maleńkie, jesteście wielkie hehe ![]() Tak Was zamęczam tymi pytaniami, ale naprawdę zależy mi, aby ta dieta była efektywna i żeby wysiłek nie poszedł na marne, dlatego rygorystycznie chcę się trzymać ram planu i nie jeść nic niedozwolonego i nadprogramowego ![]() Czy mogłaby któraś z Was, dobre kobiety, polecić mi jakiś konkretny, dobry, dozwolony produkt? ![]() Jestem dopiero początkująca, ale myślę, że na pewno szybko wypróbuję różne przepisy i moje jedzonko nie będzie monotematyczne ![]()
Edytowane przez Adjuu Czas edycji: 2011-09-04 o 21:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Adjuu;29207109]Wzrostu mam 172 cm, a ważę 74 - chcę ważyć 62 kg.
To dobrze, że jednak zapytałam o te konkretne produkty. A może mogłabyś mi jakieś polecić? W takim razie zmodernizuję jeszcze moje menu, postaram się jeść więcej mięsa. A czy mięso trzeba jeść przy każdym posiłku? Jeśli zjem dużo piersi na obiad i po kilka plastrów szynki na śniadanie i kolacje, to będzie to wystarczająca porcja dziennie? Dziękuję Ci Bardzo Emilko z odpowiedź i pomoc! ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Kochana i jeszcze pamietaj, ze mozesz wypic tak z liter takiego napoju na slodziku max, mozesz tez ratowac sie bezcukrowa guma do zucia albo cukierkiem bezcukrowym. Czasem pomaga i to bardzo. Mozna zesc 5 dziennie gum/cukierkow ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#694 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja zanim zaczęłam dietę przejrzałam wszystkie strony forum,zapisywałam co laski doradzały i wiedziałam dużo,radzę tak zrobić ![]()
![]() |
#695 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie w mieście Lidla niestety nie ma, ma powstać dopiero w listopadzie (?), ale od października idę na studia, no a tam jest Lidl, a nawet kilka, także myślę, że chyba sobie poradzę ![]() ![]() Dzięki wielkie za radę ![]()
Edytowane przez Adjuu Czas edycji: 2011-09-04 o 22:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą na pierwszej stronie jest link do wątku "Gdzie, co, za ile' , w nim są konkretne produkty, w większości ze zdjeciami ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=380137
![]() |
#697 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#698 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Biedronkę na szczęście mam pod nosem, także jutro idę na dalsze zakupy ![]() Dziękuję za podpowiedź ! ![]() ![]()
![]() |
#699 |
Rozeznanie
|
Skąd ty te ilości wzięłaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po mnie zaczyna widać spadek - dziś tata powiedział jak mnie zobaczył że widać że schudłam coś ![]() ![]() ![]() Koleżanka mi kiedyś powiedziała, jak narzekałam że 1 kg spadku to mało, żebym sobie do dupencji przystawiła 1kg cukru albo 1 kg mięcha albo 1 kg słoninki i zobaczyła obrazowo ile ze mnie zeszło ![]()
![]() |
#701 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry Dziewczynki
![]() Siedzę sobie właśnie w obozie i zaraz zabieram się do pracy, bo nadzorca będzie krzyczał ![]() Ogólnie dziś zaczynam chyba trzeci tydzień powrotu na dwójeczkę. Odnotowuję w tym czasie spadek o 3 kilogramy. Nie jest źle, chociaż w porównaniu z dniem wczorajszym mam więcej 0,5 kilo. Ale mówi się trudno i duka dalej... Tym bardziej, że dziś na obiadek pieczone pałki kurczaczka z papryką i pieczarkami ![]() Miłego dzionka Dziewoje ![]() Edytowane przez moose1979 Czas edycji: 2011-09-05 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już kolejne wiaderko sera czeka na swą kolej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Rozeznanie
|
[
A ja niekoniecznie. Uważam , że nie należy rezygnować z wieśniaków (które, jak wiadomo mają 3% tłuszczu) Bez przesady ![]() Jeszcze się dziewczyna przejmie i wywali całkiem tłuszcz z diety, a wiadomo, że potrzebujemy go dla przyswajania witamin. HOWGH!
#704 |
Wtajemniczenie
|
No to jestem po pierwszym Dukanowym śniadanku
![]() ![]() ![]() Powiedzcie mi kobietki, o której godzinie jadacie ostatni posiłek? ![]() P.S. Startuję z dzisiejszą poranną wagą 74,3 kg ![]() Już z niecierpliwością czekam na koniec I fazy, żeby zobaczyć czy coś się ruszyło i czy waga nie stoi w miejscu ![]() Bo byłam ostatnio u zaprzyjaźnionej fryzjerki, która powiedziała mi, że jej koleżanka też stosowała tę dietę no i nic na niej nie schudła (?). Ona mówiła, że ta dieta niby nie działa na wszystkich. Czy to możliwe? Ja tak sobie pomyślałam, że może po prostu tamta kobieta robiła jakieś błędy w jedzeniu lub nie zastosowała się do jakiejś zasady i stąd ten brak efektu. A Wy jak myślicie? ![]() Po jakim czasie w I fazie zazwyczaj powinien być jakiś spadek wagi? ![]() ![]() Pozdrawiam wytrwałe Dukanki ![]()
#705 |
Rozeznanie
|
Adjuu witaj
![]() ![]() przy I fazie schodzi z Ciebie woda, w pierwszych dniach najwięcej, ale I fazy nie przedłużaj. ja myślę, że robiła jakieś błędy albo poprostu nie była cierpliwa oczekując na efekty ![]() ![]() uhh, my wczoraj poszaleliśmy z wódką i colą light ![]() ja na dzisiaj ważę 67,3 kg ![]() ![]() ![]() w szkole ok, wykładowcy i grupa bardzo fajna ![]() ![]() ![]()
Dukan: 71 - 66 kg. I dosyć. 30 days shred + basen: 66 - ?? kg ![]() Zumba <3 Leczę przebarwienia, leczę ząbki. Edytowane przez nostradama Czas edycji: 2011-09-05 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
Mam pierwszy ubraniowy sukces
![]() Spodnie które kupiłam na wyjazd do Holandii (w pierwszym tygodniu sierpnia jakoś), a który były jakby to nazwać - dopasowane, spadają mi z tyłka i mogę je ściągnąć bez rozpinania zamka i guzików ![]() Co do alkoholu - mnie terrorysta kusi piwkiem, winkiem, szampanem, ale jak na razie dzielnie odmawiam. Ale zastanawiam się czy piwo bezalkoholowe można? Coś jak Karmi albo podobne? ![]()
#708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2/ możemy sobie podać łapki. Ja przez warzywożerstwo tez obecnie nie jestem na Dukanie (nie ma ketozy przy takiej ilości węgli, a Ty nawet pozwalasz sobie na cukier). NIe twierdzę , że nie będziesz chudła ograniczając węgle, wszystko zależy od organizmu. Ale to nie Dukan. EDIT. O alkoholu doczytałam z opóźnieniem. 100g czystej wódki to 250 kcal. Sporo. Na Dukanie alkoholu nie pijemy, mogą być opłakane skutki.
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-09-05 o 12:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#709 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sprawdź składy alkoholi. Gadanie , że alkohol to puste kalorie to bzdura. Owszem , wódka to puste (bo bez żadnych wartości odżywczych) ALE KALORIE !!!!!!!!!!!!!! EDIT. Ja sobie zapisałam studiując Dukana (nie zapisałam źródła): " Mit Węglowodany z alkoholu przerywają ketoze. Fakt Alkohol pogłebia ketozę i może doprowadzić do bardzo grożnej dla zdrowia kwasicy ketonowej. Dodatkowo spożycie alkoholu upośledza utylizacje wolnych kwasów tłuszczowych. Kalorie z alkoholu są wykorzystywane w zastępstwie wolnych kwasów tłuszczowych. Alkoholiczna kwasica ketonowa występuje przy spożywaniu alkoholu przez długi okres dlatego niewielka ilość nie może mieć negatywnego wpływu na ph krwi niestety efekt upośledzania spalania tkanki tłuszczowej będzie obecny."
Dukan od14.08 waga 86 kg wzrost 160 cm Edytowane przez Iloa Czas edycji: 2011-09-05 o 12:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na I fazie waga może spaść już po pierwszym dniu, bo na początku organizm pozbywa się wody ![]() Nawet nie zauważyłam, że 21 sierpnia stuknęło mi 7 miesięcy z Wami ![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. Edytowane przez magda_lena40 Czas edycji: 2011-09-05 o 12:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#712 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dokładnie, niepodjadanie i niezbyt późny posiłek to dobre nawyki ![]() Również życzę powodzenia ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
![]() Pozazdrościć można, ale zazdrość to zła cecha - więc cierpliwie będę czekać i na moje własne pierwsze małe sukcesy ![]() Mnie to się zawsze wydawało, że piwo to bardzo, bardzo kaloryczny alkohol i chociaż czasem ciężko sobie odmówić, to myślę, że jednak warto się uzbroić w cierpliwość i dalszą silną wolę, co do odmawiania Twojemu Terroryście (choć wiem, że to trudne) ![]() ![]()
![]() |
#713 |
Rozeznanie
|
Ostatni posiłek powinie być około 2-3 godzin przed snem. I powinien być białkowy .(Nawet na 10 PŻ białko + warzywko). Oczywiście niezbyt obfity.
Głodowanie wieczorami może spowodować spowolnienie metabolizmu (przestawienie się organizmu na oszczędne spalanie)
#714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#715 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Gdy byłam 2 lata temu na diecie pod okiem dietetyka, to mówił, że kolacja powinna być jedzona ok. 2,5 godz. przed pójściem spać, a tak jak piszesz - w związku ze studenckimi wakacjami - chodzimy późno spać, co się pewnie zmieni, ale dopiero od października ![]() No to czekam cierpliwie na pozbycie się tej nieszczęsnej wody. WODO, uciekaj! ![]() Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#716 |
404 Not Found
|
Też dzisiaj tak fatalnie się czujecie? To chyba pogoda. Spać mi się chce, głowa mnie boli a do tego mi niedobrze.
![]() I pracować mi się nie chce, chyba już dzisiaj się polenię. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Odpowiada mi Twoja propozycja. Lenię się .
![]() |
#718 |
Raczkowanie
|
Witajcie!!!
Mam pytanko, jakim systemem idziecie na fazie II? Ja tym razem wybrałam 1/1. Kiedyś szłam systemem 5/5. Zastanawiam się czy będe jakaś różnica jezeli chodzi o spadki. ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- A myślałam, że tylko ja dziś lenia mam...
#719 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziś albo jutro będę sernik robić z Twojego przepisu ![]() ![]() Znowu mam niechcieja na stanie przy kuchni, więc znowu kurak z rożna bez skóry z sosem czosnkowym ![]() Magdalena - Ty chyba pytałaś o placki ziemniaczane? Z tego przepisu robiłam, w smaku wyszły dość fajne, ale konsystencja mi się nie udała, bo nie byłam w stanie go podnieść z patelni łopatką ![]() http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...ane-dukan.html
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.