Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 14:00   #4861
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

my mamy w czwartek o 9.20 ale stresik juz jest ...

Ja bylam wlasnie na zakupkach malych, od wczoraj mam jakies dziwne klucia jakby w pochwie i chyba twardszy brzuszek ... bede musiala powiedziec ginkowi o tym ...

Dziewczyny wspolczuje Wam tych zlych samopoczuc Ja tez nie czuje sie najlepiej, ale to dlatego ze wlaczyl mi sie mega, ale to mega len i nie wyspalam sie dzisiaj, dlatego tez chodze do tylu wrecz.

A teraz zajadam rogalika francuskiego z czekolada i kremem waniliowym

Tez mam ochotke na buleczke z pasztetem i z pomidorkiem i na to rzezucha
ja rzezuche mam wysiewam raz na miesiac bo albo do salatki albo do czegos innego wsadze ;] najlepsza jest z czonskiem sola i maslekiem na chelbku mniami ;]

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:00   #4862
tikki85
Zakorzenienie

Karolca mnie tak samo, a później zaczynam się śmiać, że płakałam . Psychoza
Stary 2011-09-05, 14:05   #4863
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Ja sobie wyobraziłam jeszcze jak to wygląda z boku, jakby patrzyła na mnie postronna osoba (TŻ spojrzał się na mnie jak na kosmitkę w tym momencie bo nie wiedział co się stało). I dodatkowo spowodowało to mój śmiech. Z kolei jak długo się śmieję, to potrafię płakać ze śmiechu... i takie błędne koło powstaje.
Nie ma innego wytłumaczenia jak hormony

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:07   #4864
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
co się dzieje popłakałam się przy Karate Kid z Jackim Chanem
Ja ostatnio na Detektywach płakałam miałam kilka dni takich wzruszających, ale na razie znów spokój
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:08   #4865
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hejka
Ja wczoraj w rozjezdzie. Najpierw pojechalismy kupic Filipowi butki na jesien, potem na grilla i padlam wieczorem a dzis o 7 rano pobudka
Poszlismy dzis z Filkiem na zakupy na pobliskie targowisko.
I weszlam do sklepu ze slodkosciami. Musialam sobie kupic cukierki.
Ale wejscie z dzieckiem do sklepu wyglada tak: Filip latajacy po sklepie, dotykajacy wszystko co w zasiegu jego reki, tu reklamowki w rece, kolejka za mna no i trzeba placic. A Filip w miedzy czasie wywinal numer i 4 opakowania cukierkow wiszacych zerwal (urwal haczyki ale nie rozerwal opakowan) i juz komentarze sie posypaly od babek po 50-tce..."OOO lanie bedzie"
A wlasnie ze nie, zadnego lania nie bedzie. Przeprosilismy bardzo Pania sprzedawczynie, z Filipem porozmawialam twarza w twarz, ale nie zadowolilam tych babek, bo one chcialy sie nasycic tym, ze dam klapsa dziecku.
A d*** nigdy mu nie dalam klapsa, chociaz nie raz mialam ochote, przyznam ze nieraz nim lekko poszarpalam, bo czasem w nerwach czlowiek nie wytrzymuje. Ale nigdy mu nie wtluklam i tego nie zrobie. Uwazam, ze rozmowa w oczy i inne kary (nie cielesne) sa najlepsze.
Baby nie mialy satysfakcji, no mnie wiadomo glupio bylo, ale nie jest lekko z 2-latkiem na zakupach samemu, bedac obladowanym siatkami i ten maly brzdac latajcy w kazda strone.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29191186]Udar niedokrwienny, .[/QUOTE]
sluchaj a moze Twoj wujek lezal na neurologii a nie u mnie na neurochirurgii?Bo do mnie raczej trafiaja chorzy po krwotokach a na neurologie po udarach niedokrwiennych.
A ludzie tacy, rzeczywiscie sa specyficzni, wiesz czasem nas doprowadzaja do szalu jak co 5 minut dzwonia Ty ledwo wyjdziesz z sali obracasz sie a tu znow dzwonek, to akurat jest niemile i takie ze czuc, ze chca przelac swoje frustracje i zle samopoczucie na nas, ale ja tez sie nie dziwie tym ludziom, oni przechodza bardzo trudne momenty w swoim zyciu. Traca to czego na codzien nie doceniamy i to co dla nas bardzo wazne-sprawnosc i fizyczna i psychiczna. Wiesz moze i Twoj wuj jest specyficzny, ale z tego co zauwazylam, ludzie z takimi schorzeniami sa specyficzni, maja przerabane w zyciu, nigdy nie chcialabym byc tak chora, zebym nie mogla ruszyc reka a co gorsza nogami. Albo nie moglabym sie wypowiedziec, to jest straszne.
Cytat:
a co do sudokremu i innych kosmetykow to my sobie mozemy planowac, kupowac, a dziecka skora i tak wybierze co jej odpowiada najbardziej ja bym nie smarowala bez potrzeby
Paulinko nie da rady tak delikatna skorka dziecka bez zaopatrzenia jej czymkolwiek p/odparzeniom. Nie musi to byc sudocrem, jednak czymkolwiek trzeba dziecku zaopatrzyc pachwinki po zmianie pieluszki: puder lub kremik bo dziecko robi na poczatku tyle kupek, ze jesli mu pupci nie posmarujesz, to szybko zrobia sie odparzenia.
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

Aguśka do tej pory chciałam mieć dziewczynkę, ale jak chłopiec ma być taki śmieszak jak Twój Filipek to zgadzam się na chłopa
zostalam przebadana od stop do glow
a smiesznie jest oj bardzo
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Witam dziewczeta po weekendzie
Poprostu rewelacja, gdyz to pierwszy weekend podczas którego czulam sie super, smiem twierdzić, ze spotkania z wc juz mnie nie dotycza)))
uffff jakie to cudowne moc zjesc cokolwiek na co sie ma ochote...)
to super, mysle ze jak czujesz sie lepiej, to juz to zle samopoczucie nie powroci
Cytat:
mnie z kolei cycki jak bolały tak dalej bolą:/ codziennie mnie mdli i nie zapowiada się na zakończenie tej przyjemności:/ i do tego to uczucie po luteinie dopochwowej masakra non stop mokro w majtach twarz kwitnie ( w złym tego słowa znaczeniu) mięśniak (2cm)koło dzidzi spędza sen z powiek ale ogólnie przeszczęśliwa z wiarą że wszystko się dobrze skończy. Ale ponarzekac czasami trzeba
ja tez ta luteine sobie aplikuje i juz tez mam dosc, ale mam nadzieje ze przy kolejnej wizycie dr odstawi nam juz ja.
ja nosze wkladki bo inaczej bez to niefajne uczucie.
a mokro to dopiero jest po porodzie
2cm miesniak nie jest taki duzy, a co lekarz Ci powiedzial na jego temat?? moze sie wchlonac? bo ja mam torbiel, ale juz sie wchlania (to taka torbiel ciazowa na jajniku).
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-09-05 o 14:14
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:10   #4866
Dragusia88
Zakorzenienie

uff w koncu sie umowilam na wizyte czwartek 10.05 ale mialam nadzieje na jutro,ale ma zapchane terminy i dla mnie przyjdzie w czwartek specjalnie heh za 3 dni zobacze moje malenstwo albo maleństwa hehe

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:12   #4867
cziqua
Zadomowienie

w sobotę poryczałam się np z powodu dwóch serków smażonych domowych które przypadkiem zawieruszyły się w zakupach teściowej i nie miałam ich w domu a ochotę na nie miałam mega!! TŻ aż zgłupiał i spytał czy ma po nie jechac do mamy ale mu odpuściłam ale foch i tak był

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:15   #4868
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
mam to samo
SZYMONEK

Stary 2011-09-05, 14:17   #4869
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Melduję, że żyjemy.. byliśmy ogłosić oficjalnie co i jak .. było... pełno wzruszeń

A teraz idę odpoczywać .. po porannych perturbacjach żołądkowych... jak zwykle
Kubusewa napisz coś więcej jakie były reakcje rodziców, bo chyba bardzo się obawiałaś taty..
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:18   #4870
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

ja tez ta luteine sobie aplikuje i juz tez mam dosc, ale mam nadzieje ze przy kolejnej wizycie dr odstawi nam juz ja.
2cm miesniak nie jest taki duzy, a co lekarz Ci powiedzial na jego temat?? moze sie wchlonac? bo ja mam torbiel, ale juz sie wchlania (to taka torbiel ciazowa na jajniku).

mięśniak troszkę zniekształca pęcherzyk z dzidzią ale slyszałam że lubią się wchłaniac albo przemieszczac a dzidzia ma sporo miejsca jeszcze ,nie plamię nic nie boli to może nic nam nie będzie Gin powiedział że będziemy obserwowac i dlatego tez między innymi zapisał tą luteinę. co do wkładek to bez tego by się nie obyło wrażenie nie trzymania moczu wtedy

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-09-05, 14:26   #4871
karolca
Zakorzenienie

Zadzwoniłam do ZUS dowiedzieć się kiedy dostanę kasę, wyślą 9. września
I podpytałam czy mogę sama dowozić zwolnienia, bo pracodawca ma często spóźniony zapłon

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-05, 14:27   #4872
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Ja sobie wyobraziłam jeszcze jak to wygląda z boku, jakby patrzyła na mnie postronna osoba (TŻ spojrzał się na mnie jak na kosmitkę w tym momencie bo nie wiedział co się stało). I dodatkowo spowodowało to mój śmiech. Z kolei jak długo się śmieję, to potrafię płakać ze śmiechu... i takie błędne koło powstaje.
Nie ma innego wytłumaczenia jak hormony
hehe ja na samym poczatku ciazy, tzn 4-5 tydzien bylam strasznie placzliwa, pamietam ze bedac w pracy i slyszac jakas piosenke stara, wolna to mialam szklanki w oczach momentalnie, potem sobie o czyms pomyslalam i cak w placz ale przeszlo mi na szczescie
Cytat:
Hejka
Ja wczoraj w rozjezdzie. Najpierw pojechalismy kupic Filipowi butki na jesien, potem na grilla i padlam wieczorem a dzis o 7 rano pobudka
Poszlismy dzis z Filkiem na zakupy na pobliskie targowisko.
I weszlam do sklepu ze slodkosciami. Musialam sobie kupic cukierki.
Ale wejscie z dzieckiem do sklepu wyglada tak: Filip latajacy po sklepie, dotykajacy wszystko co w zasiegu jego reki, tu reklamowki w rece, kolejka za mna no i trzeba placic. A Filip w miedzy czasie wywinal numer i 4 opakowania cukierkow wiszacych zerwal (urwal haczyki ale nie rozerwal opakowan) i juz komentarze sie posypaly od babek po 50-tce..."OOO lanie bedzie"
A wlasnie ze nie, zadnego lania nie bedzie. Przeprosilismy bardzo Pania sprzedawczynie, z Filipem porozmawialam twarza w twarz, ale nie zadowolilam tych babek, bo one chcialy sie nasycic tym, ze dam klapsa dziecku.
A d*** nigdy mu nie dalam klapsa, chociaz nie raz mialam ochote, przyznam ze nieraz nim lekko poszarpalam, bo czasem w nerwach czlowiek nie wytrzymuje. Ale nigdy mu nie wtluklam i tego nie zrobie. Uwazam, ze rozmowa w oczy i inne kary (nie cielesne) sa najlepsze.
Baby nie mialy satysfakcji, no mnie wiadomo glupio bylo, ale nie jest lekko z 2-latkiem na zakupach samemu, bedac obladowanym siatkami i ten maly brzdac latajcy w kazda strone.

sluchaj a moze Twoj wujek lezal na neurologii a nie u mnie na neurochirurgii?Bo do mnie raczej trafiaja chorzy po krwotokach a na neurologie po udarach niedokrwiennych.
A ludzie tacy, rzeczywiscie sa specyficzni, wiesz czasem nas doprowadzaja do szalu jak co 5 minut dzwonia Ty ledwo wyjdziesz z sali obracasz sie a tu znow dzwonek, to akurat jest niemile i takie ze czuc, ze chca przelac swoje frustracje i zle samopoczucie na nas, ale ja tez sie nie dziwie tym ludziom, oni przechodza bardzo trudne momenty w swoim zyciu. Traca to czego na codzien nie doceniamy i to co dla nas bardzo wazne-sprawnosc i fizyczna i psychiczna. Wiesz moze i Twoj wuj jest specyficzny, ale z tego co zauwazylam, ludzie z takimi schorzeniami sa specyficzni, maja przerabane w zyciu, nigdy nie chcialabym byc tak chora, zebym nie mogla ruszyc reka a co gorsza nogami. Albo nie moglabym sie wypowiedziec, to jest straszne.

Paulinko nie da rady tak delikatna skorka dziecka bez zaopatrzenia jej czymkolwiek p/odparzeniom. Nie musi to byc sudocrem, jednak czymkolwiek trzeba dziecku zaopatrzyc pachwinki po zmianie pieluszki: puder lub kremik bo dziecko robi na poczatku tyle kupek, ze jesli mu pupci nie posmarujesz, to szybko zrobia sie odparzenia.

zostalam przebadana od stop do glow
a smiesznie jest oj bardzo

to super, mysle ze jak czujesz sie lepiej, to juz to zle samopoczucie nie powroci

Kurcze wstretne baby ... ja tez nie mam zamiaru bic dziecka, mysle ze jak od poczatku czlowiek stara sie wszystko wyjasniac jak doroslemu to dziecko szybciej i wiecej rozumie, niz jak za klapsa w tylek np.

A co do smarowania to zalezy od dziecka, bo np synkowi kolezanki jak byl malusi nic nie bylo, a ona niczym nie smarowala , raz moze mial zaczerwieniona pupcie, to posmarowala jakas specjalna tlusta mascia i przeszlo zaraz
Cytat:
mięśniak troszkę zniekształca pęcherzyk z dzidzią ale slyszałam że lubią się wchłaniac albo przemieszczac a dzidzia ma sporo miejsca jeszcze ,nie plamię nic nie boli to może nic nam nie będzie Gin powiedział że będziemy obserwowac i dlatego tez między innymi zapisał tą luteinę. co do wkładek to bez tego by się nie obyło wrażenie nie trzymania moczu wtedy
bedzie dobrze a ja od poczatku ciazy moge funkcjonowac bez wkladek nawet mam malo wydzieliny a jeszcze jest bardzo gesta i nie zjezdza na bielizne naszczescie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:29   #4873
cziqua
Zadomowienie

Cytat:

bedzie dobrze a ja od poczatku ciazy moge funkcjonowac bez wkladek nawet mam malo wydzieliny a jeszcze jest bardzo gesta i nie zjezdza na bielizne naszczescie

No gdyby nie luteinka dopochwowo może też nie mialabym niagary w majtach

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-09-05, 14:35   #4874
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
no to widzisz, masz to samo co ja.
Jak poszlam na pierwsza wizyte okazalo sie ze mam torbiel ale az 6 cm. Na drugiej wizycie dr powiedzial ze torbiel ugniata pecherzyk i mam przez to splaszczony pecherzyk, przepisal luteine. A na ostatniej wizycie okazalo sie ze torbieli nie mogl znalezc (wiec byc moze sie wchlonela) a pecherzyk ma juz piekny ksztalt taki jak trzeba ale luteine mi jeszcze kazal aplikowac przez 3 tyg do nast wizyty.
Tez nie plamie. Mam nadzieje ze u Ciebie ten miesniak sie wchlonie.
SZYMONEK

Stary 2011-09-05, 14:41   #4875
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
no to widzisz, masz to samo co ja.
Jak poszlam na pierwsza wizyte okazalo sie ze mam torbiel ale az 6 cm. Na drugiej wizycie dr powiedzial ze torbiel ugniata pecherzyk i mam przez to splaszczony pecherzyk, przepisal luteine. A na ostatniej wizycie okazalo sie ze torbieli nie mogl znalezc (wiec byc moze sie wchlonela) a pecherzyk ma juz piekny ksztalt taki jak trzeba ale luteine mi jeszcze kazal aplikowac przez 3 tyg do nast wizyty.
Tez nie plamie. Mam nadzieje ze u Ciebie ten miesniak sie wchlonie.

No mam nadzieję że będzie ok
na razie kazał zrobic powtórne badanie moczu bo coś tam bylo nie tak i mam łykac tabsy żurawinowe
jutro ide z siuśkami do laboratorium i na badanie krwi jadę te z kolei potrzebne do endokrynologa ( po operacji tarczycy jestem) a w czwartek z wynikami do gina i do endo
wtedy sie może dowiem kiedy kolejne usg będzie żeby sprawdzic co z tym mięśniakiem i moją dzidzią
a na chwilę obecną idę do wanny szkoda że nie można gorących kąpieli brac bo uwielbiam

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-09-05, 14:41   #4876
joanaros
Zakorzenienie

Witam

A ja się cieszę bo w końcu chodzę do pracy
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:53   #4877
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze wstretne baby ... ja tez nie mam zamiaru bic dziecka, mysle ze jak od poczatku czlowiek stara sie wszystko wyjasniac jak doroslemu to dziecko szybciej i wiecej rozumie, niz jak za klapsa w tylek np.

A co do smarowania to zalezy od dziecka, bo np synkowi kolezanki jak byl malusi nic nie bylo, a ona niczym nie smarowala , raz moze mial zaczerwieniona pupcie, to posmarowala jakas specjalna tlusta mascia i przeszlo zaraz
ja dzieki ksiazce: "Każde dziecko może nauczyć się reguł" poznalam fajne metody delikatnego a zarazem skutecznego karcenia dziecka ktore naprawde skutkuja. Przyznaje ze nie raz mialam ochote wtluc, bo jak powtarzam po pare razy pod rzad, zostaw, nie rob, a on nie slucha to wlos na glowie sie jezy i nie jest latwo sie powstrzymac.
Ale bicie nawet glupi klaps jest tylko przelaniem na dziecko swoich emocji swojej zlosci i nie radzeniem sobie ze swoimi nerwami. A poza tym jak pisalo w jednej ksiazce: ze dla dziecka bicie przez najblizsza osobe, jest czyms bardzo okrutnym, bo dziecko odbiera to tak, ze bol mu zadaje osoba ktora najbardziej go kocha. Czyli ktos mnie glaska, przytula a potem zadaje mi bol. A poza tym tak jak piszesz, klaps nie daje rezultatow, wrecz przeciwnie. Z tego co zauwazylam, dzieci ktore dostaja klapsa, zachowuja sie jeszcze gorzej, jeszcze bardziej robia na zlosc.
Odnosnie kremu, mozesz sprobowac nie smarowac. Moze uda sie bez uzycia kremow
SZYMONEK

Stary 2011-09-05, 15:19   #4878
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Witam

A ja się cieszę bo w końcu chodzę do pracy
no i super czas szybciej leci i czlowiek ma jaksi rytm dnia.

A co do bicia...to dokladnie tj pisze Aguśkaa83 to nie zaden sposob,a tylko okazanie slabosci. Przeciez dziecko to też człowiek i mozna wytłumaczyc, ale niektorym rodzicom prosciej jest spuscić dziecku łomot. Ja w zyciu nawet klapsa nie dostałam.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski

Edytowane przez Mravka
Czas edycji: 2011-09-05 o 15:25
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 15:58   #4879
tikki85
Zakorzenienie

Dorwałam się do słoika z ogórkami kiszonymi i nie mogę skończyć ich jeść
Stary 2011-09-05, 16:00   #4880
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
ja tak mam z koncetratem pomidorowym

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-09-05, 16:00   #4881
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
ja dzisiaj kilogram kupiłam

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-09-05, 16:01   #4882
karolca
Zakorzenienie

Kocham jak jest ciepło... ale nie w ciąży
30 stopni jest... niby naszły chmury ale zrobiło się jeszcze cieplej.
Musiałam zrobić zakupy, więc myślę sobie, że ładna pogoda to wezmę jeszcze psa na spacer zamiast jechać autem.
Ledwo do domu doszłam

W środę do lekarza jadę z siostrą. Powiedziałam jej, że w ramach prezentu urodzinowego może zobaczyć dzidziusia (o ile lekarz wyrazi zgodę, w końcu nie musi).

I mam fazę na chleb z nutellą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-05, 16:01   #4883
Karo89
Zakorzenienie

Kuchnię posprzątałam, zupa ugotowana, jeszcze zostały mi zrobić kluski leniwe chodzą za mną chyba od 2 tyg.

Ja to ryczę jak oglądam np na TLC programy o ślubach wcześniej mnie to nie ruszało, a teraz ryczę prawie na każdym programie tego typu. A tak to nawet się trzymam

Dobra lecę od Was póki co, mam trochę załatwień na mieście, więc idę obiad zjeść, a potem pędzę

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:02   #4884
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Kocham jak jest ciepło... ale nie w ciąży
30 stopni jest... niby naszły chmury ale zrobiło się jeszcze cieplej.
Musiałam zrobić zakupy, więc myślę sobie, że ładna pogoda to wezmę jeszcze psa na spacer zamiast jechać autem.
Ledwo do domu doszłam

W środę do lekarza jadę z siostrą. Powiedziałam jej, że w ramach prezentu urodzinowego może zobaczyć dzidziusia (o ile lekarz wyrazi zgodę, w końcu nie musi).

I mam fazę na chleb z nutellą
podobno , to ju opstni dzien ciepełka

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-09-05, 16:05   #4885
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
podobno , to ju opstni dzien ciepełka
Ciepło może być, ale nie gorąco
Niech będzie w okolicach 23 stopni i będzie rewelacyjnie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-05, 16:06   #4886
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
my z mezem wczoraj otworzylismy na probe sloiczek ogorow takich slodko-kwasno-ostrych...zjadlam caly maly, Filip tez sie dossal i nie moglismy przestac
a mamy taki przepis z przyprawa do grilla ostra, maz robil, pychotaale ogorki nie sa mocno ostre tylo tak delikatnie ostre
Cytat:
moj np niestety nie wyraza zgody na osobe towarzyszaca na wizycie. Ale takie ma zasady i trzeba je uszanowac.
SZYMONEK

Stary 2011-09-05, 16:10   #4887
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
my z mezem wczoraj otworzylismy na probe sloiczek ogorow takich slodko-kwasno-ostrych...zjadlam caly maly, Filip tez sie dossal i nie moglismy przestac
a mamy taki przepis z przyprawa do grilla ostra, maz robil, pychotaale ogorki nie sa mocno ostre tylo tak delikatnie ostre

moj np niestety nie wyraza zgody na osobe towarzyszaca na wizycie. Ale takie ma zasady i trzeba je uszanowac.

Ja kupiłam kg kiszonych ostatnio mam fazę na kiszone ale mam w domku tez rewelacyjne ogórki mojej mamy w zalewie musztardowej oraz słoik słodko kwaśnych z ALidka albo Lidla

Filip Jan

16.04.2012
narodziny syna Filipa!!!

Stary 2011-09-05, 16:10   #4888
tikki85
Zakorzenienie

U mnie dziś rano była burza, ale i tak nic to nie dało i dalej świeci słońce i jest gorąco. Byłam na spacerze w poszukiwaniu otwartego sklepu (w Hiszpanii sklepy są zamknięte od 14-17 ) i jak wracałam to już miałam zawroty głowy. W końcu tylko się przeszłam i nic nie kupiłam, bo nie miałam gdzie .
Wolałabym, żeby było już z 25st a nie ponad 30, bo już ciężko wytrzymać.
Stary 2011-09-05, 16:12   #4889
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Moja teściowa robi pyszne ogórki jakby konserwowe ale z chilli i zalewa jest bardziej oleista. Są ostre jak nie wiem, ale przepyszne Jeden mały słoiczek do kanapek jest rewelacyjny! W takich chwilach żałuję, że mieszka daleko i nie mogę ich mieć na zawołanie

U mnie na pewno może być mama, ma taryfę ulgową u doktora Teraz będę starała umówić się tak, aby i mąż mógł przyjść, bo powiedział, że bardzo by chciał Gorzej z panią z rejestracji, bo jest bardzo niesympatyczna.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Ja kupiłam kg kiszonych ostatnio mam fazę na kiszone ale mam w domku tez rewelacyjne ogórki mojej mamy w zalewie musztardowej oraz słoik słodko kwaśnych z ALidka albo Lidla
O NIE!!! Teraz to musisz się podzielić!! Uwielbiam takie "inności"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-05, 16:14   #4890
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm...ja zawsze myślałam, że to zależy od osoby badanej czy chce być oglądana czy nie . Mój mąż ostatnio pytał czy może być obecny na USG 19.09. To babka powiedziała mu, że oczywiście że tak

Cytat:
U mnie nie można kupić ogórków kiszonych w sklepie...jedynie w polskim, ale mamy daleko . Dobrze, że jest Lidl i Aldi to można kupić w zamian marynowane .

Pękłam z przejedzenia .

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości