|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca mnie tak samo, a później zaczynam się śmiać, że płakałam
. Psychoza |
|
|
|
#4863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma innego wytłumaczenia jak hormony
|
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4865 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja wczoraj w rozjezdzie. Najpierw pojechalismy kupic Filipowi butki na jesien, potem na grilla i padlam wieczorem a dzis o 7 rano pobudka ![]() Poszlismy dzis z Filkiem na zakupy na pobliskie targowisko. I weszlam do sklepu ze slodkosciami. Musialam sobie kupic cukierki. Ale wejscie z dzieckiem do sklepu wyglada tak: Filip latajacy po sklepie, dotykajacy wszystko co w zasiegu jego reki, tu reklamowki w rece, kolejka za mna no i trzeba placic. A Filip w miedzy czasie wywinal numer i 4 opakowania cukierkow wiszacych zerwal (urwal haczyki ale nie rozerwal opakowan) i juz komentarze sie posypaly od babek po 50-tce..."OOO lanie bedzie" A wlasnie ze nie, zadnego lania nie bedzie. Przeprosilismy bardzo Pania sprzedawczynie, z Filipem porozmawialam twarza w twarz, ale nie zadowolilam tych babek, bo one chcialy sie nasycic tym, ze dam klapsa dziecku. A d*** nigdy mu nie dalam klapsa, chociaz nie raz mialam ochote, przyznam ze nieraz nim lekko poszarpalam, bo czasem w nerwach czlowiek nie wytrzymuje. Ale nigdy mu nie wtluklam i tego nie zrobie. Uwazam, ze rozmowa w oczy i inne kary (nie cielesne) sa najlepsze. Baby nie mialy satysfakcji, no mnie wiadomo glupio bylo, ale nie jest lekko z 2-latkiem na zakupach samemu, bedac obladowanym siatkami i ten maly brzdac latajcy w kazda strone. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29191186]Udar niedokrwienny, .[/QUOTE] sluchaj a moze Twoj wujek lezal na neurologii a nie u mnie na neurochirurgii?Bo do mnie raczej trafiaja chorzy po krwotokach a na neurologie po udarach niedokrwiennych. A ludzie tacy, rzeczywiscie sa specyficzni, wiesz czasem nas doprowadzaja do szalu jak co 5 minut dzwonia Ty ledwo wyjdziesz z sali obracasz sie a tu znow dzwonek, to akurat jest niemile i takie ze czuc, ze chca przelac swoje frustracje i zle samopoczucie na nas, ale ja tez sie nie dziwie tym ludziom, oni przechodza bardzo trudne momenty w swoim zyciu. Traca to czego na codzien nie doceniamy i to co dla nas bardzo wazne-sprawnosc i fizyczna i psychiczna. Wiesz moze i Twoj wuj jest specyficzny, ale z tego co zauwazylam, ludzie z takimi schorzeniami sa specyficzni, maja przerabane w zyciu, nigdy nie chcialabym byc tak chora, zebym nie mogla ruszyc reka a co gorsza nogami. Albo nie moglabym sie wypowiedziec, to jest straszne. Cytat:
Cytat:
![]() a smiesznie jest oj bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja nosze wkladki bo inaczej bez to niefajne uczucie. a mokro to dopiero jest po porodzie 2cm miesniak nie jest taki duzy, a co lekarz Ci powiedzial na jego temat?? moze sie wchlonac? bo ja mam torbiel, ale juz sie wchlania (to taka torbiel ciazowa na jajniku).
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-09-05 o 14:14 |
||||
|
|
|
#4866 |
|
Zakorzenienie
|
uff w koncu sie umowilam na wizyte czwartek 10.05
ale mialam nadzieje na jutro,ale ma zapchane terminy i dla mnie przyjdzie w czwartek specjalnie heh za 3 dni zobacze moje malenstwo albo maleństwa hehe
|
#4867 |
|
Zadomowienie
|
w sobotę poryczałam się np z powodu dwóch serków smażonych domowych które przypadkiem zawieruszyły się w zakupach teściowej i nie miałam ich w domu a ochotę na nie miałam mega!!
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#4868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mięśniak troszkę zniekształca pęcherzyk z dzidzią ale slyszałam że lubią się wchłaniac albo przemieszczac a dzidzia ma sporo miejsca jeszcze ,nie plamię nic nie boli to może nic nam nie będzie Gin powiedział że będziemy obserwowac i dlatego tez między innymi zapisał tą luteinę. co do wkładek to bez tego by się nie obyło wrażenie nie trzymania moczu wtedy ![]()
|
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwoniłam do ZUS dowiedzieć się kiedy dostanę kasę, wyślą 9. września
![]() I podpytałam czy mogę sama dowozić zwolnienia, bo pracodawca ma często spóźniony zapłon
|
|
#4872 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przeszlo mi na szczescie ![]() Cytat:
A co do smarowania to zalezy od dziecka, bo np synkowi kolezanki jak byl malusi nic nie bylo, a ona niczym nie smarowala , raz moze mial zaczerwieniona pupcie, to posmarowala jakas specjalna tlusta mascia i przeszlo zaraz Cytat:
a ja od poczatku ciazy moge funkcjonowac bez wkladek nawet mam malo wydzieliny a jeszcze jest bardzo gesta i nie zjezdza na bielizne naszczescie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#4873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No gdyby nie luteinka dopochwowo może też nie mialabym niagary w majtach ![]()
|
|
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak poszlam na pierwsza wizyte okazalo sie ze mam torbiel ale az 6 cm. Na drugiej wizycie dr powiedzial ze torbiel ugniata pecherzyk i mam przez to splaszczony pecherzyk, przepisal luteine. A na ostatniej wizycie okazalo sie ze torbieli nie mogl znalezc (wiec byc moze sie wchlonela) a pecherzyk ma juz piekny ksztalt taki jak trzeba ale luteine mi jeszcze kazal aplikowac przez 3 tyg do nast wizyty. Tez nie plamie. Mam nadzieje ze u Ciebie ten miesniak sie wchlonie.
|
|
#4875 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No mam nadzieję że będzie ok ![]() na razie kazał zrobic powtórne badanie moczu bo coś tam bylo nie tak i mam łykac tabsy żurawinowe ![]() jutro ide z siuśkami do laboratorium i na badanie krwi jadę te z kolei potrzebne do endokrynologa ( po operacji tarczycy jestem) a w czwartek z wynikami do gina i do endo ![]() wtedy sie może dowiem kiedy kolejne usg będzie żeby sprawdzic co z tym mięśniakiem i moją dzidzią a na chwilę obecną idę do wanny szkoda że nie można gorących kąpieli brac bo uwielbiam
|
|
|
|
#4876 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
A ja się cieszę bo w końcu chodzę do pracy |
|
|
|
#4877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bicie nawet glupi klaps jest tylko przelaniem na dziecko swoich emocji swojej zlosci i nie radzeniem sobie ze swoimi nerwami. A poza tym jak pisalo w jednej ksiazce: ze dla dziecka bicie przez najblizsza osobe, jest czyms bardzo okrutnym, bo dziecko odbiera to tak, ze bol mu zadaje osoba ktora najbardziej go kocha. Czyli ktos mnie glaska, przytula a potem zadaje mi bol. A poza tym tak jak piszesz, klaps nie daje rezultatow, wrecz przeciwnie. Z tego co zauwazylam, dzieci ktore dostaja klapsa, zachowuja sie jeszcze gorzej, jeszcze bardziej robia na zlosc. Odnosnie kremu, mozesz sprobowac nie smarowac. Moze uda sie bez uzycia kremow
|
|
#4878 |
|
Zadomowienie
|
no i super
czas szybciej leci i czlowiek ma jaksi rytm dnia. A co do bicia...to dokladnie tj pisze Aguśkaa83 to nie zaden sposob,a tylko okazanie slabosci. Przeciez dziecko to też człowiek i mozna wytłumaczyc, ale niektorym rodzicom prosciej jest spuscić dziecku łomot. Ja w zyciu nawet klapsa nie dostałam.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski Edytowane przez Mravka Czas edycji: 2011-09-05 o 15:25 |
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Dorwałam się do słoika z ogórkami kiszonymi i nie mogę skończyć ich jeść
|
|
|
|
#4880 |
|
Zakorzenienie
|
ja tak mam z koncetratem pomidorowym
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4881 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Kocham jak jest ciepło... ale nie w ciąży
![]() 30 stopni jest... niby naszły chmury ale zrobiło się jeszcze cieplej. Musiałam zrobić zakupy, więc myślę sobie, że ładna pogoda to wezmę jeszcze psa na spacer zamiast jechać autem. Ledwo do domu doszłam ![]() W środę do lekarza jadę z siostrą. Powiedziałam jej, że w ramach prezentu urodzinowego może zobaczyć dzidziusia (o ile lekarz wyrazi zgodę, w końcu nie musi). I mam fazę na chleb z nutellą
|
#4883 |
|
Zakorzenienie
|
Kuchnię posprzątałam, zupa ugotowana, jeszcze zostały mi zrobić kluski leniwe
chodzą za mną chyba od 2 tyg. ![]() Ja to ryczę jak oglądam np na TLC programy o ślubach wcześniej mnie to nie ruszało, a teraz ryczę prawie na każdym programie tego typu. A tak to nawet się trzymam Dobra lecę od Was póki co, mam trochę załatwień na mieście, więc idę obiad zjeść, a potem pędzę
|
#4884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Ciepło może być, ale nie gorąco
![]() Niech będzie w okolicach 23 stopni i będzie rewelacyjnie
|
#4886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mamy taki przepis z przyprawa do grilla ostra, maz robil, pychota ale ogorki nie sa mocno ostre tylo tak delikatnie ostre![]() Cytat:
|
|
#4887 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam kg kiszonych ostatnio mam fazę na kiszone ale mam w domku tez rewelacyjne ogórki mojej mamy w zalewie musztardowej oraz słoik słodko kwaśnych z ALidka albo Lidla
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie dziś rano była burza, ale i tak nic to nie dało i dalej świeci słońce i jest gorąco. Byłam na spacerze w poszukiwaniu otwartego sklepu (w Hiszpanii sklepy są zamknięte od 14-17
) i jak wracałam to już miałam zawroty głowy. W końcu tylko się przeszłam i nic nie kupiłam, bo nie miałam gdzie Wolałabym, żeby było już z 25st a nie ponad 30, bo już ciężko wytrzymać. |
|
|
|
#4889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeden mały słoiczek do kanapek jest rewelacyjny! W takich chwilach żałuję, że mieszka daleko i nie mogę ich mieć na zawołanie ![]() U mnie na pewno może być mama, ma taryfę ulgową u doktora Teraz będę starała umówić się tak, aby i mąż mógł przyjść, bo powiedział, że bardzo by chciał Gorzej z panią z rejestracji, bo jest bardzo niesympatyczna.---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mój mąż ostatnio pytał czy może być obecny na USG 19.09. To babka powiedziała mu, że oczywiście że takCytat:
. Dobrze, że jest Lidl i Aldi to można kupić w zamian marynowane .Pękłam z przejedzenia .
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

ale stresik juz jest ...
i chyba twardszy brzuszek ... bede musiala powiedziec ginkowi o tym ...
Ja tez nie czuje sie najlepiej, ale to dlatego ze wlaczyl mi sie mega, ale to mega len
i nie wyspalam sie dzisiaj, dlatego tez chodze do tylu wrecz.

. Psychoza

szkoda że nie można gorących kąpieli brac bo uwielbiam
chodzą za mną chyba od 2 tyg.