Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1372 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-04, 17:46   #41131
Piechniak
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja używałam zarówno aptecznego soku aloesowego, który jest czymś w rodzaju suplementu diety jak i zwykłego soku aloesowego do picia (OKF Aloe Vera King). Oba soki mi pasowały Włosy bardzo je polubiły
właśnie ten soczek mam . to chyba już nie będę podawała składu

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
No nie proste a zakręcone

Podaj skład, zobaczymy

Obiektywnie spoko, jak nie spróbujesz to się nie dowiesz
dzięki to chyba się odważę a jak myślisz mogę sobie zrobić więcej tego specyfiku, tak z pół litra? po pierwsze łatwiej mi będzie zachować wtedy jakieś proporcje (i zapamiętać, bo pewnie trzeba będzie eksperymentować, wątpię, abym za pierwszym razem znalazła właściwe) a po drugie to jednak wygodniej zrobić więcej na raz niż za każdym razem od nowa... jak myślicie, przez ile się nie zepsuje? i po czym poznać, że lepiej go już nie nakładać ?
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 17:47   #41132
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
właśnie ten soczek mam . to chyba już nie będę podawała składu
Sok jest świetny Często po prostu polewałam nim świeżo umyte włosy Miałam potem ładne fale. I włosy się trochę mniej przetłuszczały.
Stary 2011-09-04, 18:04   #41133
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Ooooo, proszę o rozwinięcie tematu
piknie
Mieszanką glinki w wodzie z czymś składowo podobnym do przelekkiej odżywki myłam kiedyś (zabełtać, polać, potrzymać, spłukać)
Jako odżywki nie używałam ale kojarzę z róźnych źrodeł że można. Np tu
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
dzięki to chyba się odważę a jak myślisz mogę sobie zrobić więcej tego specyfiku, tak z pół litra?
Jak wolisz, ja preferuję małe porcje na początek. Mniej się zmarnuje jak coś się nie uda plus mam mało miejsca w lodówce

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:48   #41134
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Sok jest świetny Często po prostu polewałam nim świeżo umyte włosy Miałam potem ładne fale. I włosy się trochę mniej przetłuszczały.
ja jeszcze słyszałam, że chroni przed słońcem

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
piknie

Jak wolisz, ja preferuję małe porcje na początek. Mniej się zmarnuje jak coś się nie uda plus mam mało miejsca w lodówce
hm...bardziej chodziło mi o to, czy ta miesznka nie popsuje się po dwóch dniach...bo wtedy to faktycznie niewarto. ale jakby miała postać chociaż tudzień...to już lepiej . ale nie mam pojęcia ile można by ją trzymać...
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 18:53   #41135
imbryka
Rozeznanie

Wczoraj pierwszy raz użyłam dyfuzora, efekt po był super włoski na znacznie większej długości się zawijają...jednakże, po wstaniu rano musiałam lekko reanimować (para z prysznica i psikadło, dosychanie na luzie) cały dzień trzymały się całkiem fajnie
Dziś na noc chyba zaaplikuje kokoska, a rano pielęgnacja, tak sobie myślę, żeby może przestawić się na poranek z całym procesem CG

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 19:41   #41136
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Z każdym kolejnym zdjęciem Twoje włosy są coraz piękniejsze, loki bardziej zdefiniowane, bez puchu. Nic dodać, nic ująć. Bardzo, bardzo mi się podobają, piękne
Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Coraz ładniejsze pielęgnacja Ci służy
Thnx
Jedyne co, to przy myciu samą odżywką bardzo szybko klapły Myłam dzisiaj koło południa i na wieczór już musiałam je spiąć

Cytat:
piknie
Mieszanką glinki w wodzie z czymś składowo podobnym do przelekkiej odżywki myłam kiedyś (zabełtać, polać, potrzymać, spłukać)
Jako odżywki nie używałam ale kojarzę z róźnych źrodeł że można. Np tu

No proszę, to jak mi gilnka nie przypasuje do twarzy to ją zużyję na włosy
Stary 2011-09-04, 19:56   #41137
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
a ja wlasnie rzucilam okiem to kiedy sie zamieniasz?
Choćby jutro ślę paczkę do Dublina z moim owlosieniem. Jeśli Tobie się uda również jutro, to moze około tygodnia tylko (chyba dłuzej paczka nie idzie?) będziemy łyse chodzić Tylko koniecznie zapakuj do swojej zapas tych czarodziejskich kosmetyków, co bym Twoich cudów do ruiny nie doprowadziła. I po miesiącu znów wymiana (tylko jak moje się przyzwyczaja do CJ i Hairvedy, to już nie będą chciały do rodzimych wrócić)
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 20:14   #41138
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć proste włosy potrzebują mniejszej uwagi ale myślę, ze kręcone są piękniejsze. Są wyjątkowe i przede wszystkim każde są jedyne w swoim rodzaju.
Nie wierzę, że nie chciałabyś wrócić. Też kiedyś bardzo zapragnęłam mieć proste i wyprostowałam. I wyprostowane miałam tylko raz. Kiedy zobaczyłam siebie w lustrze... Te idealne proste włoski, nigdzie nie odstające i przede wszystkim takie płaskie nie podobałam się sobie. Miałam wrażenie, że mam na sobie perukę, że to nie są moje włosy. Nigdy więcej nie wyprostowałam. Zdecydowanie wolę swój piedzielniczek. Codziennie inny i codziennie mnie zaskakuję ale kocham go bo jest mój
Ty również pokochaj swoje włosy bo są piękne, wyróżniają Cię na tle innych i zapewne wiele osób wzdycha do nich, nawet jeśli nie ujawniają się z tym bo zapewne zazdroszczą
Popieram ja odkad odkrylam ze jestem krecona zakochalam sie calkiem w swoich wlosach. Nasze loki sa szalenie indywidualne. I w ogole nie rozumiem dziewczyn ktore chca prostowac krecioly. Czytalam wczoraj ten watek o prostowaniu i az cos mi sie w srodku przewracalo nie pasuje tu za zakreconym forum.
Ja sie dzis mylam z minimalna pielegnacja, maslo shea odkladam na srode, jak bede miala wolne, dzis byli goscie i mialam kupe roboty. Ladne efekty splukiwania na stojaco.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 20:51   #41139
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Choćby jutro ślę paczkę do Dublina z moim owlosieniem. Jeśli Tobie się uda również jutro, to moze około tygodnia tylko (chyba dłuzej paczka nie idzie?) będziemy łyse chodzić Tylko koniecznie zapakuj do swojej zapas tych czarodziejskich kosmetyków, co bym Twoich cudów do ruiny nie doprowadziła. I po miesiącu znów wymiana (tylko jak moje się przyzwyczaja do CJ i Hairvedy, to już nie będą chciały do rodzimych wrócić)
spoko oko, bede je traktowac polskimi kosmetykami ktore mam, ale nie martw sie wszystko zgodne z CGi oddam w nie pogorszonym stanie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-09-04 o 20:55
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:05   #41140
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Ooooo, proszę o rozwinięcie tematu

Moje kłaczki dzisiaj też całkiem spoko po myciu (Babassu na godzinę, potem balsam z mlekiem i miodem, do stylizacji nivea FC), chyba wreszcie osiągnęły jako taki stan zadowolenia
jest pięknie
Stary 2011-09-04, 21:11   #41141
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Umyłam właśnie włosy i mogę stwierdzić- co mycie to inna fryzura
Dzisiaj też jest fajnie moim zdaniem Zaskakujące te kręcone włoski nie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
grr właśnie spojrzałam w lustro i tył się trochę rozprostował i widać cięcie... udusiłabym tego fryzjera gołymi ręcami
z tyłu mam zamiast wierzchniej warstwy pięknego równego schoda, to już sama bym lepiej zestopniowała
ojjj ten fryzjer to tez...ehhh Też myslę, ze może się ten stopien zgubić niedługo jak włosy ułożą się po swojemu. Po kilku myciach np.

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Wpadłam pochwalić się efektem widziałam u siebie do tej pory
fajnie A tak zapytam nie myslalas zeby podpinac z przodu włoski tak jak ja np? Bo widzę ze bardzo gładko ci się układają przy skalpie (moze tak lubisz, nie wiem ) a ja u siebie to lubie podniesć to co przy przedziałku...

Cytat:
Ej, może obiecajmy Eloe, że pozwolimy jej nie nadrabiać zaległości, to do nas wróci? Bo tak się pałęta po forum a tu nie zagląda
heheh może przestraszył ja ten ogrom postów nie musi nie musi, niech tylko wraca

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Zastosowałam maskę ORGANIQUE, włoski naprawdę fajnie nawilżone. Co prawda potem nie wyglądały najlepiej - skręt rozluźniony i mniejsze pukle, ale ja tak mam po wszystkich maskach
miii się baaaardzo podoba widac nawilzenie

Cytat:
Moje kłaczki dzisiaj też całkiem spoko po myciu (Babassu na godzinę, potem balsam z mlekiem i miodem, do stylizacji nivea FC), chyba wreszcie osiągnęły jako taki stan zadowolenia
u ciebie xza kazdym arzem jest coraz lepie, jak soie przypomne pierwsze twoje zdjecia tooooo pogratulowac, widac dużą zmianę. Pielegnacja służy ci super

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:18   #41142
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

Ależ masz piękne włosy pięknie błyszczą i są takie zdrowe a ta długość

Dzięki! Tak naprawdę to dopiero od 2 myć takie są. Właśnie przypadkiem znalazłam zdjęcie dokładnie sprzed miesiąca. Aż zestawię je tu razem, bo myślę, że to też jakaś motywacja dla zniechęconych. Robione obydwa w podobnym świetle-na dworze w słoneczku.
Fot.1-3.09
Fot.2.-3.08.

Gosh, Nez, Kascysko
- u Was też postep nieziemski.

Katie, szczerze mówiąc widząc z daleka miniaturkę tego po fryzjerze, myslałam, zę to zdjęcie sprzed pielęgnacji. Za to po reanimacji bardzo fajnie, a schodek odrośnie. Teraz odżywianko!

Rybiorku
, ja tam jestem przekonana, ze oddasz w dużo lepszym stanie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00234.jpg (125,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02339.jpg (55,0 KB, 50 załadowań)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-09-04 o 21:22
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 21:24   #41143
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ojjj ten fryzjer to tez...ehhh Też myslę, ze może się ten stopien zgubić niedługo jak włosy ułożą się po swojemu. Po kilku myciach np.
no ja też po cichutku na to liczę...

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Cytat:
Katie, szczerze mówiąc widząc z daleka miniaturkę tego po fryzjerze, myslałam, zę to zdjęcie sprzed pielęgnacji. Za to po reanimacji bardzo fajnie, a schodek odrośnie. Teraz odżywianko!
noo nie wyglądało to dobrze, aż się ludzie na mnie na ulicy dziwnie spoglądali
no schodek liczę, że się schowa w reszcie włosów
a Twoje jak błyszczą!
Stary 2011-09-04, 21:35   #41144
AjriszMarta
Zakorzenienie

Widziałyście konkurs Rossmanna? Niestety żadnych włosowych kosmetyków :P Moje zgłoszenie KLIK

Agrafka - niesamowity blask, tez chce

Stary 2011-09-04, 21:53   #41145
Dorcia91
Zakorzenienie

Jan tak patrze na te Wasze włosy(nie dałabym rady wszystkich Was wymieniac z osobna ) i sie zastanawiam czy nie wrocic znow do kreconych....cho ciaz polubilam moje fale

AjriszMarta, 5 poleciało

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 22:03   #41146
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałyście konkurs Rossmanna? Niestety żadnych włosowych kosmetyków :P Moje zgłoszenie KLIK
Gdzieś któregoś dnia sama układałam zestaw na konkurs, ale ja mam za mało znajomych na wizażu żeby się załapać

A i dziewczyny wpisałam się do Dziennika regeneracji, jakby ktoś chciał to zapraszam pooglądać - motywująco działa

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-04, 22:05   #41147
Aoirghe
Raczkowanie

Dorcia91,mogłabyś mi mniej więcej opisać swoją codzienną pielęgnację? Trochę pośledziłam Twoją historię włosową i mam wrażenie, że moje włosy zachowują się podobnie do Twoich
Może masz jakiś patent, który mi się przyda. Jak miałam długie (dłuższe niż ostatnio), to też nosiłam fale, podobne do Twoich, a teraz jakoś dojść do ładu z moimi nie mogę (pomijając długość, a raczej jej brak )
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 22:17   #41148
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś któregoś dnia sama układałam zestaw na konkurs, ale ja mam za mało znajomych na wizażu żeby się załapać

A i dziewczyny wpisałam się do Dziennika regeneracji, jakby ktoś chciał to zapraszam pooglądać - motywująco działa
Zmiana jest naprawdę imponująca
Stary 2011-09-04, 23:00   #41149
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Dorcia91,mogłabyś mi mniej więcej opisać swoją codzienną pielęgnację? Trochę pośledziłam Twoją historię włosową i mam wrażenie, że moje włosy zachowują się podobnie do Twoich
Może masz jakiś patent, który mi się przyda. Jak miałam długie (dłuższe niż ostatnio), to też nosiłam fale, podobne do Twoich, a teraz jakoś dojść do ładu z moimi nie mogę (pomijając długość, a raczej jej brak )

Nie masz czasem tak że im krótsze tym mniej sie kręcą???
to trochę wbrew naturze kręconowłosych, ale ja właśnie tak mam.... powiem tak, próbowałam cg....dla moich włosów coś okropnego, OMO, dawało radę, były ładne efekty, ale moje włosy się strsznie puszą, i na drugi, góra trzeci dzień nie było co reanimować, bo wyglądałam jakby piorun w rabarbar strzelił szczerze to mam tyle grzechów "kreconowłosych" że palców zabrakniemoje włosy lubia sls..., mam wrazenie ze po nim mniej sie puszą...moj jedyny trik na podkreslenie tych fal, to to ze dziele je na 2 pasma, jak na warkocze i skrecam wokoł własnej osi, i tak mi włosy schna, kiedy sa prawie suche,, przeczesuję palcami....to wszytsko...aha, bez jedwabiu by sie nie obeszlo, nastepny grzech, dziewczyny już dawno powinny mnie wyrzucic ze swego grona

Mój blog KLIK
Stary 2011-09-04, 23:15   #41150
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
to trochę wbrew naturze kręconowłosych, ale ja właśnie tak mam.... powiem tak, próbowałam cg....dla moich włosów coś okropnego, OMO, dawało radę, były ładne efekty, ale moje włosy się strsznie puszą, i na drugi, góra trzeci dzień nie było co reanimować, bo wyglądałam jakby piorun w rabarbar strzelił szczerze to mam tyle grzechów "kreconowłosych" że palców zabrakniemoje włosy lubia sls..., mam wrazenie ze po nim mniej sie puszą...moj jedyny trik na podkreslenie tych fal, to to ze dziele je na 2 pasma, jak na warkocze i skrecam wokoł własnej osi, i tak mi włosy schna, kiedy sa prawie suche,, przeczesuję palcami....to wszytsko...aha, bez jedwabiu by sie nie obeszlo, nastepny grzech, dziewczyny już dawno powinny mnie wyrzucic ze swego grona

Ooo wreszcie znalazłam kogoś, kto ma podobnie

No właśnie mam obcięte i jakoś mi się nie chcą kręcić, albo robią mi się takie koszmarne strzępy. Falować też im się szczególnie nie chce, a przed cięciem to zapowiadały się nieźle...
Ja z falami robię trochę inaczej. Biorę sobie coś d/s (odżywkę albo stylizator jakiś) i kręcę palcem grubsze pasma. Bywa, że wychodzą z tego pojedyncze, luźne zakrętasy. Tzn., wychodziły na dłuższych
Stary 2011-09-04, 23:26   #41151
Dorcia91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Ooo wreszcie znalazłam kogoś, kto ma podobnie

No właśnie mam obcięte i jakoś mi się nie chcą kręcić, albo robią mi się takie koszmarne strzępy. Falować też im się szczególnie nie chce, a przed cięciem to zapowiadały się nieźle...
Ja z falami robię trochę inaczej. Biorę sobie coś d/s (odżywkę albo stylizator jakiś) i kręcę palcem grubsze pasma. Bywa, że wychodzą z tego pojedyncze, luźne zakrętasy. Tzn., wychodziły na dłuższych
Ja swoje rok temu obciełam troche za brode, myslalam ze bede miala barana na głowieaha, na pewno, mialam jedno wielkie nic, czasami jakies pasma odstawaly trochę w inna stonę, a tak to wygladalam jakbym miala straki na glowie, ktore prawie byly poziomo na głowie... wiec zapuszczambyly troszke dluzsze, ale po Islandii pewna wspaniala osoba powiedziala, ze jak wycieniuje je, i tylko koncowki podetne to nie bda sie tak puszyc, i miala racje
Mysle ze z Twoimi moze byc tak samo, im krotsze tym mniej sie kreca... jestesmy lokowymi odmiencami

Mój blog KLIK
Stary 2011-09-05, 07:07   #41152
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
to trochę wbrew naturze kręconowłosych, ale ja właśnie tak mam....
Cytat:
Mysle ze z Twoimi moze byc tak samo, im krotsze tym mniej sie kreca... jestesmy lokowymi odmiencami
Ależ sobie lukrujecie Fale często im krótsze tym mniej się kręcą, potem jest idelany moment, potem są za długie żeby się kręcić Proste
Jesteście tylko potwierdzeniem reguły, że każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie ;P

Poranek, szopa.

Stary 2011-09-05, 07:11   #41153
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ja chcialam zauwazyc, ze moje wlosy maja to do siebie - im dluzsze tym bardziej sie kreca. Obcieta na chlopaka mialam calkiem proste wlosy. Pierwsze 15 cm jest proste/lekka falka a dluzsze nagle lapia skret typu korkociag (jak mam dobry dzien) i wyobrazcie sobie dziewczynki wcale sie nie czuje odmiencem szalenie mi sie to w nich podoba. Jedyny klopot to ze nie mam jeszcze wszystkich w dlugosci odpowiedniej do skretu zapuszczam cierpliwie.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:18   #41154
Aoirghe
Raczkowanie

Oj, ja się nie znam nooo Myślałam, że przycieniowanie i skrócenie polepszy skręt, a tu zonk.
Tak czy inaczej, już nic nie kombinuję. Odżywiam, zapuszczam i usiłuję co rano nie wyglądać jak strach na wróble Póki co nadal mi kiepsko wychodzi, no ale za miesiąc, roooookk...
Stary 2011-09-05, 09:25   #41155
Stefannia
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Ja właśnie trenuję reanimację na drugi dzień. Jestem bardzo zadowolona, bo wyniki coraz lepsze Idę we wtorek do fryzjera, trochę się podciąć. Pokażę w środę zdjęcie i opiszę doznania.

Mgiełko, Twoja regeneracja , nie mam słów, jest pięknie. Różnica przeogromna. Chciałabym uzyskać takie efekty.

Wyjeżdżam w sobotę na trzy tygodnie na urlop W klimat ciut cieplejszy (Portugalia). Mam w głowie plan zakupów:
- szampon migdał Alterry
- odżywka morelka Alterry
- dwie Joaśki Natury bs, jakie będą w sklepie - do mycia i jako bs
- żel rossman czarno-pomarańczowy
Czy macie sugestie co jeszcze powinnam wziąć?
Na plaży psikać włosy olejkiem do opalania? Jakiś polecacie?

Edytowane przez Stefannia
Czas edycji: 2011-09-05 o 10:44
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 09:27   #41156
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ sobie lukrujecie Fale często im krótsze tym mniej się kręcą, potem jest idelany moment, potem są za długie żeby się kręcić Proste
Jesteście tylko potwierdzeniem reguły, że każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie ;P

Poranek, szopa.
Poranek, przyklap No jeszcze tak nie miałam odkąd zmieniłam pielęgnację, żeby już na drugi dzień trzeba było myć
Stary 2011-09-05, 10:05   #41157
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Dzięki! Tak naprawdę to dopiero od 2 myć takie są. Właśnie przypadkiem znalazłam zdjęcie dokładnie sprzed miesiąca. Aż zestawię je tu razem, bo myślę, że to też jakaś motywacja dla zniechęconych. Robione obydwa w podobnym świetle-na dworze w słoneczku.
Fot.1-3.09
Fot.2.-3.08.
Padłam Jakie piękne Idealne

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Ja właśnie trenuję reanimację na drugi dzień. Jestem bardzo zadowolona, bo wyniki coraz lepsze Idę we wtorek do fryzjera, trochę się podciąć. Pokażę w środę zdjęcie i opiszę doznania.

Mgiełko, Twoja regeneracja , nie mam słów, jest pięknie. Różnica przeogromna. Chciałabym uzyskać takie efekty.

Wyjeżdżam w sobotę na trzy tygodnie na urlop W klimat ciut cieplejszy (Portugalia). Mam w głowie plan zakupów:
- szampon migdał Alterry
- odżywka morelka Alterry
- dwie Joaśki Natury bs, jakie będą w sklepie - do mycia i jako bs
- żel rossman czarno-pomarańczowy
Czy macie sugestie co jeszcze powinnam wziąć?
Na plaży psikać włosy olejkiem do opalania? Jakiś polecacie?
Dzień dobry
Super, że wyniki są coraz lepsze Miło jest czytać o postępach
Życzę Ci udanego urlopowania

Cytat:
Mgiełko fantastyczna zmiana!! Bardzo motywująca Dwa pierwsze zajęcia i dwa ostatnie pokazują zupełnie inne włosy Pięknie

Ehh... kiedy ja będę miała długie włosy...

Siedzę sobie z kokosem na włosach tralala
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 10:47   #41158
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość

dziewczyny, chciałam mieć czerwień, i
2 razy dziś rozjaśniałam, a czarny ani drgną, tylko odrost ryży, więc z tego smutku znów pomalowałam sie na czarno żeby było jednolicie, nie wiem co z tym czarnym, fakt to paleta, i inne mocne farby, ale żeby nie ruszyło, 12%.
może powinnam tym elgonem się dekoloryzować, już sama nie wiem.Bo przecież typowe dekoloryzatory to zwykłe rozjaśniacze wiec nie mam szans z moim czarnym.
No kurcze,napisalam Ci posta!!!Naprawde nalezy Ci sie za to co wyrzadzilas swoim wlosom!!!
Mysle,ze stopniowo i powoli to raz,dwa przez specjaliste.A dekoloryzator,to wiem,ze sciaga farbe chemiczna lub henne i odbarwia wlos a nie rozjasnia.Problem tylko taki,ze po nim wlosy sa tak przetrawione,ze czerwony,ktory i tak z reguly wymywa sie szybko,wymywa sie w tri-miga.
Karm teraz swe wloski ile wlezie.Bedzie dobrze
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:27   #41159
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Zmiana jest naprawdę imponująca
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny, widać różnicę na pewno - jak chce się zmotywowac to sobie zdjęcia czasem oglądam

Cytat:
Wyjeżdżam w sobotę na trzy tygodnie na urlop W klimat ciut cieplejszy (Portugalia).
ja sie nie znam co ci się najbardziej przyda, ja tylko napisze że strasznie zazdroszcze wyjazdu Miłego urlopu

Cytat:
Mgiełko fantastyczna zmiana!! Bardzo motywująca Dwa pierwsze zajęcia i dwa ostatnie pokazują zupełnie inne włosy Pięknie
motywuje do działania na pewno. Mam nadzieję, żę będą tylko zdrowsze

Cytat:
Siedzę sobie z kokosem na włosach tralala
heheh a ja z Babydream fur mama Idę zmywac właśnie

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
Stary 2011-09-05, 14:17   #41160
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
motywuje do działania na pewno. Mam nadzieję, żę będą tylko zdrowsze

heheh a ja z Babydream fur mama Idę zmywac właśnie
Oj będą coraz zdrowsze. Już wyglądają na bardziej nawilżone niż przedtem

Przypomniałaś mi o tym olejku całkiem zapomniałam o nim a mam go w domu. Tylko coś nie mogę sobie przypomnieć jego działania na moich włosach a raz go miałam.

Moje kłaczki postanowiły zastrajkować i zrobić mi na złość nie wyglądając
Nie zmieniłam kosmetyków, kokos trzymałam przez dwie godziny. Trzymałam już zarówno całą noc, jak i godzinę, dwie, trzy i zawsze było dobrze. Więc to raczej nie wina kokosa. Podejrzewam winowajcę, a mianowicie OMO Dzisiaj było pierwszy raz i widocznie moim włoskom się nie spodobało bo źle zareagowały. Mało tego, nie mogłam ich wysuszyć. W końcu zrezygnowałam i doschły same.
Mycie odżywką - niet, mycie metodą OMO - niet, pozostaje mycie BD.
Ile to się można dowiedzieć dzięki eksperymentom
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości