|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41131 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Cytat:
. to chyba już nie będę podawała składu ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
to chyba się odważę a jak myślisz mogę sobie zrobić więcej tego specyfiku, tak z pół litra? po pierwsze łatwiej mi będzie zachować wtedy jakieś proporcje (i zapamiętać, bo pewnie trzeba będzie eksperymentować, wątpię, abym za pierwszym razem znalazła właściwe) a po drugie to jednak wygodniej zrobić więcej na raz niż za każdym razem od nowa... jak myślicie, przez ile się nie zepsuje? i po czym poznać, że lepiej go już nie nakładać ?
|
||
|
|
|
#41132 |
|
ma zielone pojęcie
|
Sok jest świetny
|
#41133 | |
|
Zakorzenienie
|
piknie
![]() Mieszanką glinki w wodzie z czymś składowo podobnym do przelekkiej odżywki myłam kiedyś (zabełtać, polać, potrzymać, spłukać) Jako odżywki nie używałam ale kojarzę z róźnych źrodeł że można. Np tu Cytat:
|
|
|
|
|
#41134 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
. ale nie mam pojęcia ile można by ją trzymać...
|
||
|
|
|
#41135 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj pierwszy raz użyłam dyfuzora, efekt po był super
Dziś na noc chyba zaaplikuje kokoska, a rano pielęgnacja, tak sobie myślę, żeby może przestawić się na poranek z całym procesem CG
|
#41136 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyne co, to przy myciu samą odżywką bardzo szybko klapły Myłam dzisiaj koło południa i na wieczór już musiałam je spiąć ![]() Cytat:
|
|
|
#41137 |
|
Rozeznanie
|
Choćby jutro ślę paczkę do Dublina z moim owlosieniem. Jeśli Tobie się uda również jutro, to moze około tygodnia tylko (chyba dłuzej paczka nie idzie?) będziemy łyse chodzić
Tylko koniecznie zapakuj do swojej zapas tych czarodziejskich kosmetyków, co bym Twoich cudów do ruiny nie doprowadziła. I po miesiącu znów wymiana (tylko jak moje się przyzwyczaja do CJ i Hairvedy, to już nie będą chciały do rodzimych wrócić
|
#41138 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja odkad odkrylam ze jestem krecona zakochalam sie calkiem w swoich wlosach. Nasze loki sa szalenie indywidualne. I w ogole nie rozumiem dziewczyn ktore chca prostowac krecioly. Czytalam wczoraj ten watek o prostowaniu i az cos mi sie w srodku przewracalo nie pasuje tu za zakreconym forum. Ja sie dzis mylam z minimalna pielegnacja, maslo shea odkladam na srode, jak bede miala wolne, dzis byli goscie i mialam kupe roboty. Ladne efekty splukiwania na stojaco .
|
|
|
|
|
#41139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-09-04 o 20:55 |
|
|
|
|
#41140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#41141 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj też jest fajnie moim zdaniem
Zaskakujące te kręcone włoski nie ![]() Cytat:
fajnie ![]() ![]() A tak zapytam nie myslalas zeby podpinac z przodu włoski tak jak ja np? Bo widzę ze bardzo gładko ci się układają przy skalpie (moze tak lubisz, nie wiem ) a ja u siebie to lubie podniesć to co przy przedziałku...Cytat:
nie musi nie musi, niech tylko wraca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#41142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fot.1-3.09 Fot.2.-3.08. Gosh, Nez, Kascysko- u Was też postep nieziemski. Katie, szczerze mówiąc widząc z daleka miniaturkę tego po fryzjerze, myslałam, zę to zdjęcie sprzed pielęgnacji. Za to po reanimacji bardzo fajnie, a schodek odrośnie. Teraz odżywianko! Rybiorku, ja tam jestem przekonana, ze oddasz w dużo lepszym stanie
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-09-04 o 21:22 |
|
|
|
|
#41143 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- Cytat:
![]() no schodek liczę, że się schowa w reszcie włosów ![]() a Twoje jak błyszczą! |
||
|
|
|
#41144 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałyście konkurs Rossmanna? Niestety żadnych włosowych kosmetyków :P Moje zgłoszenie KLIK
Agrafka - niesamowity blask, tez chce
|
|
|
|
#41145 |
|
Zakorzenienie
|
Jan tak patrze na te Wasze włosy(nie dałabym rady wszystkich Was wymieniac z osobna
) cho ciaz polubilam moje fale ![]() AjriszMarta, 5 poleciało
|
|
|
|
#41146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i dziewczyny wpisałam się do Dziennika regeneracji, jakby ktoś chciał to zapraszam pooglądać - motywująco działa
|
|
#41147 |
|
Raczkowanie
|
Dorcia91,mogłabyś mi mniej więcej opisać swoją codzienną pielęgnację? Trochę pośledziłam Twoją historię włosową i mam wrażenie, że moje włosy zachowują się podobnie do Twoich
![]() Może masz jakiś patent, który mi się przyda. Jak miałam długie (dłuższe niż ostatnio), to też nosiłam fale, podobne do Twoich, a teraz jakoś dojść do ładu z moimi nie mogę (pomijając długość, a raczej jej brak )
|
|
|
|
#41148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#41149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz czasem tak że im krótsze tym mniej sie kręcą??? ![]() to trochę wbrew naturze kręconowłosych, ale ja właśnie tak mam.... powiem tak, próbowałam cg....dla moich włosów coś okropnego, OMO, dawało radę, były ładne efekty, ale moje włosy się str sznie puszą, i na drugi, góra trzeci dzień nie było co reanimować, bo wyglądałam jakby piorun w rabarbar strzelił szczerze to mam tyle grzechów "kreconowłosych" że palców zabraknie moje włosy lubia sls..., mam wrazenie ze po nim mniej sie puszą...moj jedyny trik na podkreslenie tych fal, to to ze dziele je na 2 pasma, jak na warkocze i skrecam wokoł własnej osi, i tak mi włosy schna, kiedy sa prawie suche,, przeczesuję palcami....to wszytsko...aha, bez jedwabiu by sie nie obeszlo, nastepny grzech, dziewczyny już dawno powinny mnie wyrzucic ze swego grona
|
|
|
|
|
#41150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ooo wreszcie znalazłam kogoś, kto ma podobnie No właśnie mam obcięte i jakoś mi się nie chcą kręcić, albo robią mi się takie koszmarne strzępy. Falować też im się szczególnie nie chce, a przed cięciem to zapowiadały się nieźle... Ja z falami robię trochę inaczej. Biorę sobie coś d/s (odżywkę albo stylizator jakiś) i kręcę palcem grubsze pasma. Bywa, że wychodzą z tego pojedyncze, luźne zakrętasy. Tzn., wychodziły na dłuższych
|
|
|
|
|
#41151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle ze z Twoimi moze byc tak samo, im krotsze tym mniej sie kreca... jestesmy lokowymi odmiencami
|
|
|
|
|
#41152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Fale często im krótsze tym mniej się kręcą, potem jest idelany moment, potem są za długie żeby się kręcić Proste ![]() Jesteście tylko potwierdzeniem reguły, że każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie ;P Poranek, szopa. |
||
|
|
|
#41153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i wyobrazcie sobie dziewczynki wcale sie nie czuje odmiencem szalenie mi sie to w nich podoba. Jedyny klopot to ze nie mam jeszcze wszystkich w dlugosci odpowiedniej do skretu |
|
|
|
|
#41154 |
|
Raczkowanie
|
Oj, ja się nie znam nooo
Myślałam, że przycieniowanie i skrócenie polepszy skręt, a tu zonk. Tak czy inaczej, już nic nie kombinuję. Odżywiam, zapuszczam i usiłuję co rano nie wyglądać jak strach na wróble Póki co nadal mi kiepsko wychodzi, no ale za miesiąc, roooookk... |
|
|
|
#41155 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja właśnie trenuję reanimację na drugi dzień. Jestem bardzo zadowolona, bo wyniki coraz lepsze Idę we wtorek do fryzjera, trochę się podciąć. Pokażę w środę zdjęcie i opiszę doznania.Mgiełko, Twoja regeneracja Wyjeżdżam w sobotę na trzy tygodnie na urlop W klimat ciut cieplejszy (Portugalia). Mam w głowie plan zakupów:- szampon migdał Alterry - odżywka morelka Alterry - dwie Joaśki Natury bs, jakie będą w sklepie - do mycia i jako bs - żel rossman czarno-pomarańczowy Czy macie sugestie co jeszcze powinnam wziąć? Na plaży psikać włosy olejkiem do opalania? Jakiś polecacie? Edytowane przez Stefannia Czas edycji: 2011-09-05 o 10:44 |
|
|
|
#41156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jeszcze tak nie miałam odkąd zmieniłam pielęgnację, żeby już na drugi dzień trzeba było myć
|
|
|
#41157 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakie piękne IdealneCytat:
![]() Super, że wyniki są coraz lepsze Miło jest czytać o postępach![]() Życzę Ci udanego urlopowania ![]() Cytat:
Dwa pierwsze zajęcia i dwa ostatnie pokazują zupełnie inne włosy Pięknie![]() Ehh... kiedy ja będę miała długie włosy... Siedzę sobie z kokosem na włosach tralala
|
|||
|
|
|
#41158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za to co wyrzadzilas swoim wlosom!!!Mysle,ze stopniowo i powoli to raz,dwa przez specjaliste.A dekoloryzator,to wiem,ze sciaga farbe chemiczna lub henne i odbarwia wlos a nie rozjasnia.Problem tylko taki,ze po nim wlosy sa tak przetrawione,ze czerwony,ktory i tak z reguly wymywa sie szybko,wymywa sie w tri-miga. Karm teraz swe wloski ile wlezie.Bedzie dobrze |
|
|
|
|
#41159 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Miłego urlopu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Idę zmywac właśnie
|
|
#41160 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Przypomniałaś mi o tym olejku całkiem zapomniałam o nim a mam go w domu. Tylko coś nie mogę sobie przypomnieć jego działania na moich włosach a raz go miałam.Moje kłaczki postanowiły zastrajkować i zrobić mi na złość nie wyglądając Nie zmieniłam kosmetyków, kokos trzymałam przez dwie godziny. Trzymałam już zarówno całą noc, jak i godzinę, dwie, trzy i zawsze było dobrze. Więc to raczej nie wina kokosa. Podejrzewam winowajcę, a mianowicie OMO Dzisiaj było pierwszy raz i widocznie moim włoskom się nie spodobało bo źle zareagowały. Mało tego, nie mogłam ich wysuszyć. W końcu zrezygnowałam i doschły same. Mycie odżywką - niet, mycie metodą OMO - niet, pozostaje mycie BD. Ile to się można dowiedzieć dzięki eksperymentom
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.

. to chyba już nie będę podawała składu 
a jak myślisz mogę sobie zrobić więcej tego specyfiku, tak z pół litra? po pierwsze łatwiej mi będzie zachować wtedy jakieś proporcje (i zapamiętać, bo pewnie trzeba będzie eksperymentować, wątpię, abym za pierwszym razem znalazła właściwe) a po drugie to jednak wygodniej zrobić więcej na raz niż za każdym razem od nowa... jak myślicie, przez ile się nie zepsuje? i po czym poznać, że lepiej go już nie nakładać
?

Myłam dzisiaj koło południa i na wieczór już musiałam je spiąć 
Tylko koniecznie zapakuj do swojej zapas tych czarodziejskich kosmetyków, co bym Twoich cudów do ruiny nie doprowadziła. I po miesiącu znów wymiana (tylko jak moje się przyzwyczaja do CJ i Hairvedy, to już nie będą chciały do rodzimych wrócić

nie pasuje tu za zakreconym forum. 

)
Jakie piękne