Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1371 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-03, 23:20   #41101
karolcia2106
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Muszę to napisać : popatrzyłam teraz do codziennika i Rybiorek kocham Twoje włosy Są PRZEśliczne

Looking for heaven, found the devil in me
Well what the hell I'm gonna let it happen to me

karolcia2106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-03, 23:37   #41102
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
ok, to ja się biorę za super regeneration, i może już TŻ wybije mi z głowy czerwienie bo mowił że woli mnie w czarnych. Ale czerwienie i rudości na lokach wyglądają fantastycznie, bardzo mi sie to podoba dlatego mam taką chcicę
my kobiety potrafie zrozumiec ale poniewaz jestem po przejsciach to moge cos powiedziec i sprobowac Cie powstrzymac przed dodatkowymi akcjami, przynajmniej na jakis czas bo naprawde kolejne niekoniecznie moga sie udac, a jeszcze polozylas swieza farbe.....

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Cytat:
Napisane przez karolcia2106 Pokaż wiadomość
Muszę to napisać : popatrzyłam teraz do codziennika i Rybiorek kocham Twoje włosy Są PRZEśliczne
solidna porcja protein raz na dwa tygodnie i keratynka na co dzien to moja bron
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 00:15   #41103
Ag Rafka
Rozeznanie

Właśnie wróciłam z imprezki, ale jako że byłam kierowcą, jeszcze zdołałam wrzucić info+foto do codziennika. Dobranoc, Lokaski.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 00:17   #41104
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z imprezki, ale jako że byłam kierowcą, jeszcze zdołałam wrzucić info+foto do codziennika. Dobranoc, Lokaski.
a ja wlasnie rzucilam okiem to kiedy sie zamieniasz?
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-04, 00:32   #41105
katie100
Wtajemniczenie

grr właśnie spojrzałam w lustro i tył się trochę rozprostował i widać cięcie... udusiłabym tego fryzjera gołymi ręcami
z tyłu mam zamiast wierzchniej warstwy pięknego równego schoda, to już sama bym lepiej zestopniowała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg schod.jpg (43,0 KB, 67 załadowań)
Stary 2011-09-04, 00:44   #41106
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
(w ogole to samo mleko kokosowe od dawien dawna uzywane bylo solo do mycia)
Naprawdę? O rany, będę musiała wypróbować! Chociaż mleko kokosowe do tanich nie należy...

Cytat:
Jestem po tescie mycia domowym szamponem aleosowo-kokosowym.

Wczoraj nalozylam olejek Busy Izzy na skalp i jak skonczylam to sie zapomnialam i wytarlam dlonie w dlugosc(przypomin am ze ten olejek ma w skladzie rycyne) Coz, pomyslalam ze najwyzej bede dzisiaj straszyc w pracy, nie pierwszy raz z zreszta....

Rano zmieszalam 3 lyzki zelu aleosowego, 3 lyzki mleka kokosowego i dalam na oko troszke olejku z kielkow pszenicy (tak lunelm trochu na srodek lyzki plastikowej), wyszedl luzniejszy budyn, chyba to byla za mala porcja ale juz zmoczylam glowe wiec najpierw nalozylam czesc na skalp i reszta przeciagnelam po dlugosci, masaz 3minutowy, dlugosc 4 ugniecenia i splukalam dokladnie.

Rezultat: wlosy domyte jak cholera, pozniej wstawie fotke do codziennika. Minus jest taki ze chyba mi kokos rozprostowywuje wlosy, mialam tak z szamponem kokosowym i odzywka kokosowa z Komazy (dlatego wcisnelam je Syrence) wiec nie wiem czy powtorze to aczkolwiek czuje ze skalp jest domyty a nie kwiczy ze go cos boli wiec to na plus.

Nastepnym razem sprobuje samym zelem i olejkiem z kielkow.... Jak eksperymentowac na cale majty
Rany, świetnie. Kusisz myciem mlekiem kokosowym... Kusisz... A ja mam jeszcze tyle niewykorzystanych kosmetyków

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam uno problemas potrzebna mi suszara z dyfuzorem, bo gdy jest chłodno moje włosy nie zdołają same wyschnąć nawet w kilka godzin, a więc, wątek o dyfuzorach przejrzałam...i w sumie nic ciekawego nie znalazłam.

Mogłybyście polecić jakąś dobrą i sprawdzoną suszarkę z dobrym dyfuzorem. Wyczytałam, że dobra jest babyliss 6642e. Poza tym znalazłam parę innych modeli i nie wiem jaki wybór jest najlepszy, pomożecie?

- Babyliss D141E
- Babyliss D495E
- Rowenta CV 4803 Compact Pro
- Rowenta CV 7320 Pro Pro
- Bosch PHD 5980
Ja mam Rowentę D-3157. Kupiłam wieki temu w Media Markt za trochę ponad 100 zł.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Proszę
Ooo, nawet pokazali odżywkę Farouka Moja ulubiona odżywka

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
hej, chciałam się podzielić moim dzisiejszym doświadczeniem... byłam u fryzjera
chyba jest okej szału nie ma, ale biorąc pod uwagę ile ze swojej energii (niewiele) poświęcił mi fryzjer to wyszło dobrze

wstawiam fotki
foto 1 z ostatniego tygodnia przed fryzjerem
foto 2 bezpośrednio po fryzjerze... po wygniataniu przeze mnie jakieś 5 min. przed lustrem przed wyjściem z zakładu, bo to co było wcześniej...
foto 3 tuż po domowej reanimacji (foto po wygnieceniu mokrych żelem Isany)
reanimacja: olej kokosowy na godzinę, mycie szamponem Joanny mięta i zielona herbata, maska dolce anti-age na całe włosy i skórę głowy na ok. 3 min., po spłukaniu maska Alterra z granatem od połowy włosów na ok. 1-2 min., spłukanie, plunking w koszulkę na 5 min., odrobina oleju kokosowego na końcówki, podpięcie przodu przy skórze żabkami dla objętości, wygniecenie żelem Isana czarnym z pomarańczową etykietą, schnięcie naturalne, wygniecenie sucharów, odrobina oleju kokosowego dla ujarzmienia buszu... i tyle. uff
foto 4 obecnie po zakoczonej domowej reanimacji

a co do samego strzyżenia, to... ponieważ mam chory kręgosłup szyjny nie pozwalam myć się fryzjerom z głową odchyloną w tył i wgniatać karku we fryzjerską umywalkę, a więc mycie było z głową w przód.
1) fryzjer krzyczy na cały zakład: mamy gdzieś szampon do loków??!! odp. nie mamy (wizyta umówiona z wyprzedzeniem z informacją że włosy falowane/kręcone i obejrzeniem ich przez tego fryzjera)
2) mycie włosów 2x jakimś szamponem z sls potem na chwilę odżywka, spłukanie i...
3) czesanie włosów już na fotelu grzebieniem o rozstawie, którego używał mój dziadek (węższego chyba nie produkują), jednym słowem rwanie włosów na stwierdzenie że czeszę włosy tylko z odżywką na włosach odp. no ja kręcone też, ale nie chciałem pani już męczyć...
4) strzyżenie przerywane na pogawędki z połową salonu i wyśmiewanie niektórych pracowników, zero skupienia uwagi na kliencie, najlepsze były momenty, kiedy nożyczki są w ruchu a on odwracał głowę... brr
5) w czasie strzyżenia sporo psikania jakimś sprayem do loków i baardzo dużo przeczesywania tym cienkim grzebieniem
6) modelowanie... na wstępie na moje stwierdzenie, że najczęściej wygniatam żelem padła informacja, że on zwykle po takim intensywnym czesaniu włosów, które je rozprostowuje, przed modelowaniem myje znowu włosy, mówię na to że możemy umyć, odp. nie, nie będę pani męczyć (wrr)
a więc trochę pianki i wygniecenia, suszenie dyfuzorem w pozycji pionowej, potem pod suszarkę, na mokrych w ok. 40% lakier wygniecenie i koniec wizyty, na zakończenie stwierdzenie, że ładna pogoda jest to wyschną same...
na głowie było "coś", co sprawiło, że pierwszy raz było mi wstyd wyjść od fryzjera na ulicę od czasu gdy strzygła mnie praktykantka i poprawiała po niej szefowa jak miałam sześć lat... ciekawie było i ta przyjemność kosztowała 70zł
Jakiś koszmar Już w trakcie bym protestowała... Przecież to, co zrobił ten fryzjer to jakiś koszmar...

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość

dziewczyny, chciałam mieć czerwień, i
2 razy dziś rozjaśniałam, a czarny ani drgną, tylko odrost ryży, więc z tego smutku znów pomalowałam sie na czarno żeby było jednolicie, nie wiem co z tym czarnym, fakt to paleta, i inne mocne farby, ale żeby nie ruszyło, 12%.
może powinnam tym elgonem się dekoloryzować, już sama nie wiem.Bo przecież typowe dekoloryzatory to zwykłe rozjaśniacze wiec nie mam szans z moim czarnym.
Echh, rozumiem ból. Ja niedawno rozjaśniałam dwa razy pod rząd mój rudy. Nadal nie mam blondu, tylko jasny rudy Ale włosy nie są w gorszym stanie niż przed rozjaśnianiem.

Na razie daj włosom spokój Jak się zregenerują itd. to możesz próbować dalej z nimi szaleć. Tyle, że chyba faktycznie nie rozjaśniaczem a dekoloryzatorem (chociaż tego drugiego nigdy nie używałam, więc nie wiem jak działa).
Stary 2011-09-04, 10:11   #41107
kascysko
Zakorzenienie

Witajcie

Wpadłam pochwalić się efektem Wczoraj maska na 4 godziny z miodu, olei: winogronowego, kokosowego, rycynowego, masła shea, i keratyny z jedwabiem. Po umyciu wpakowałam dużo żelu lnianego, wyschły - byłam załamana i przekonana, że jak wrócę rano przemykając kanałami z kościoła to włosy tylko mogę umyć i liczyć, że coś dobrego powstanie na tą dzisiejszą randkę.
A tu rano - zdziwko Żel się odgniótł, najlepsze włosy jakie widziałam u siebie do tej pory Mam nadzieję, że zostanie to docenione popołudniu
Sorki za jakość, posiadam tylko kamerkę

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110904.jpg (39,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110904_1.jpg (50,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110904_2.jpg (54,1 KB, 26 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 11:42   #41108
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
juz dawno do mnie dotarlo ze pomylilam sie z powolaniem zamiast ksiegowa powinnam zostac ... no wlasnie pod co to podpada - kosmetyczka/wizazyska/stylistka?
a to trzeba rozgraniczać? najlepszy jest miks, wracaj do Polski i otwieraj zakład dla kręciołów i falistych

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
wyobrazacie sobie stacjonarny sklep z napisem 'DLA KRECONOWLOSYCH I ICH WLOSOW'?

wchodzicie a tam na poleczkach sciereczki z mikrofibry, tudziez podkoszulki bawelniane, oleje spozywcze, kremy do rak, oleje do masazu itp?
marzenie
Stary 2011-09-04, 11:58   #41109
pati_bc
Rozeznanie

Kascysko bardzo ładne loczki

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Rany, jak Wy pędzicie
Cudna
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ależ masz piękne włosy pięknie błyszczą i są takie zdrowe a ta długość

Cytat:
chyba jest okej szału nie ma, ale biorąc pod uwagę ile ze swojej energii (niewiele) poświęcił mi fryzjer to wyszło dobrze
Na prawdę straszne. Takiego fryzjera najchętniej bym

Moja fryzjerka już się nauczyła, że tylko lekkie podcięcie końcówek i delikatne wycieniowane. Zero tych fryzjerskich specyfików z sylikonami. Jedynie szamponem myje tym co każdego, nawet nie wiem co to bo ma butelkę z dozownikiem bez żadnych napisów. Włosy jedynie podsusza abym nie miała całkiem mokrych i chłodniejszym nawiewem Zresztą dobrze wie, że jak wrócę do domu to i tak umyję włosy I coś co mnie ucieszyło to to, że zakupiła grzebień z szeroko rozstawionymi ząbkami

Dziewczyny chciałam się pochwalić a co Odwiedziła mnie wczoraj moja bratowa, którą ostatnio widziałam z m-c temu i stwierdziła, że moje włosy są ładniejsze. Jakoś tak błyszczą i wyglądają dużo lepiej niż wcześniej
Bardzo miłe słowa
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:01   #41110
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Na prawdę straszne. Takiego fryzjera najchętniej bym

Moja fryzjerka już się nauczyła, że tylko lekkie podcięcie końcówek i delikatne wycieniowane. Zero tych fryzjerskich specyfików z sylikonami. Jedynie szamponem myje tym co każdego, nawet nie wiem co to bo ma butelkę z dozownikiem bez żadnych napisów. Włosy jedynie podsusza abym nie miała całkiem mokrych i chłodniejszym nawiewem Zresztą dobrze wie, że jak wrócę do domu to i tak umyję włosy I coś co mnie ucieszyło to to, że zakupiła grzebień z szeroko rozstawionymi ząbkami

Dziewczyny chciałam się pochwalić a co Odwiedziła mnie wczoraj moja bratowa, którą ostatnio widziałam z m-c temu i stwierdziła, że moje włosy są ładniejsze. Jakoś tak błyszczą i wyglądają dużo lepiej niż wcześniej
Bardzo miłe słowa
no i to się nazywa fryzjer, który zwraca uwagę na Klienta

oj tak bardzo miło usłyszeć,że włosy wyglądają lepiej
Stary 2011-09-04, 12:08   #41111
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Fantastycznie Ciesze się razem z Tobą
A może by tak foteczka tych korkociągów?
dzięki niestety nie miałam wczoraj aparatu, TŻ wrócił z naszym aparatem dopiero w nocy ... a dzisiaj już mnie dopadł syndrom dnia drugiego i już nie jest ładnie...rozmyśłam nad spryskaniem się takim oto psikaczem: sok aloesowy (mam taki do picia z supermarketu, on się nadaje na włosy?), wcierka jantar i trochę wody/wywar z rumianku? nadaje się? a może macie jekiś pomysł co do niego dodać? i ja sądzicie, mogę zrobić więcej na zapas, ile postoi? normalnie sok aloesoey stoi dwa tygodnie po otwarciu w lodówce, a jak go zmieszam? no i nie wiem ile może stać wywar z rumianku, ale to zioło, więc chyba długo, niby co mogłoby się w nim zepsuć?
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:08   #41112
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Witajcie

Wpadłam pochwalić się efektem Wczoraj maska na 4 godziny z miodu, olei: winogronowego, kokosowego, rycynowego, masła shea, i keratyny z jedwabiem. Po umyciu wpakowałam dużo żelu lnianego, wyschły - byłam załamana i przekonana, że jak wrócę rano przemykając kanałami z kościoła to włosy tylko mogę umyć i liczyć, że coś dobrego powstanie na tą dzisiejszą randkę.
A tu rano - zdziwko Żel się odgniótł, najlepsze włosy jakie widziałam u siebie do tej pory Mam nadzieję, że zostanie to docenione popołudniu
Sorki za jakość, posiadam tylko kamerkę
Bardzo ładne loczki Kolor też

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2011-09-04 o 12:09
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 12:50   #41113
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
no i to się nazywa fryzjer, który zwraca uwagę na Klienta

oj tak bardzo miło usłyszeć,że włosy wyglądają lepiej
Też właśnie sobie ją chwalę za to podejście i przede wszystkim za to, że mnie słucha a nie na siłę stoi przy mojej wizji

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
dzięki niestety nie miałam wczoraj aparatu, TŻ wrócił z naszym aparatem dopiero w nocy ... a dzisiaj już mnie dopadł syndrom dnia drugiego i już nie jest ładnie...rozmyśłam nad spryskaniem się takim oto psikaczem: sok aloesowy (mam taki do picia z supermarketu, on się nadaje na włosy?), wcierka jantar i trochę wody/wywar z rumianku? nadaje się? a może macie jekiś pomysł co do niego dodać? i ja sądzicie, mogę zrobić więcej na zapas, ile postoi? normalnie sok aloesoey stoi dwa tygodnie po otwarciu w lodówce, a jak go zmieszam? no i nie wiem ile może stać wywar z rumianku, ale to zioło, więc chyba długo, niby co mogłoby się w nim zepsuć?
Szkoda Chętnie zobaczyłabym te korkociągi wiem, że Jantarem jak najbardziej spryskują włosy Jeśli chodzi o sok aloesowy to bym uważała ale jeżeli zmieszasz go z wodą destylowaną lub przegotowaną to nie stanie się nic niepożądanego Wywar z rumianki też może być. Ale czy to wszystko razem zmieszać? nie wiem Tu niech się wypowiedzą mądrzejsze głowy Ja spróbowałabym samym Jantarem ale to moje zdanie
Psikadeł nie stosuje bo moje włosy nie przepadają za nimi. Kiedyś spryskiwałam włosy wodą z sokiem z aloesu przed nałożeniem oleju.

Edytowane przez pati_bc
Czas edycji: 2011-09-04 o 12:55
Stary 2011-09-04, 13:12   #41114
AjriszMarta
Zakorzenienie

Krem do rąk z biedronki - jak nie myję Bingo z shea to używam go jako b/s=stylizator zmieszany z żelem aloesowym/lnianym na ociekające, ładnie zapobiega puszkowi
I właśnie sobie dołożyłam na końcówki bo schnę
Cytat:
Oj za jaja takiego i na latarni powiesić ;] Co za ćwikła!

Acz włoski wracają do życia. Tym schodkiem bym się na razie nie przejmowała, nawilż włoski porządnie i one się jeszcze inaczej ułożą
Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Ojnooo Dzięki, miałam na myśli ludzi niewirtualnych, takich, co oglądali mnie na żywo
Mnie też nie ;] Tylko wy chwalicie moje naturalsy
Acz trwałowy baranek ma funclub
Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Ha, zrobiłam właśnie zamówienie na mazidłach Olej kokosowy, jojoba, hydrolat aloesowy a nie włosowo - glinka
Glinka - jak nie do włosów Do mycia, do maseczki
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Wpadłam pochwalić się efektem

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
Szkoda Chętnie zobaczyłabym te korkociągi wiem, że Jantarem jak najbardziej spryskują włosy
Psikają Z wodą. Niestety włosy mi się po nim lepią więc jest na dzień przed myciem.
Cytat:
Jeśli chodzi o sok aloesowy to bym uważała ale jeżeli zmieszasz go z wodą destylowaną lub przegotowaną to nie stanie się nic niepożądanego Wywar z rumianki też może być. Ale czy to wszystko razem zmieszać?
Aloes z wodą powiedziałabym że to mało, choćby kropelkę oleju/odżywki żeby sobie to nie wyparowało zaraz, tak samo jak z ziołami. Możnaby glicerynę jeszcze z takich łatwo dostępnych.
Nie umiem przewidzieć trwałości takich mieszanek, można kupić konserwant i dokapywać albo robić porcyjki w mini psikaczu a większy zapas trzymać w lodówce
Cytat:
Kiedyś spryskiwałam włosy wodą z sokiem z aloesu przed nałożeniem oleju.
Dobry pomysł

Miło że ktoś widzi zmianę

Ej, może obiecajmy Eloe, że pozwolimy jej nie nadrabiać zaległości, to do nas wróci? Bo tak się pałęta po forum a tu nie zagląda

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 13:24   #41115
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Psikają Z wodą. Niestety włosy mi się po nim lepią więc jest na dzień przed myciem.
Psikają

Cytat:
Aloes z wodą powiedziałabym że to mało, choćby kropelkę oleju/odżywki żeby sobie to nie wyparowało zaraz, tak samo jak z ziołami. Możnaby glicerynę jeszcze z takich łatwo dostępnych.
Nie umiem przewidzieć trwałości takich mieszanek, można kupić konserwant i dokapywać albo robić porcyjki w mini psikaczu a większy zapas trzymać w lodówce
Mówiłam, że muszą się wypowiedzieć mądrzejsze głowy

Cytat:
Ej, może obiecajmy Eloe, że pozwolimy jej nie nadrabiać zaległości, to do nas wróci? Bo tak się pałęta po forum a tu nie zagląda
Właśnie widziałam jej wpis na wątku o cięciu i aż się zdziwiłam
Obiecujemy, że nie musisz nadrabiać zaległości tylko wróć
Stary 2011-09-04, 13:32   #41116
nez123
Rozeznanie

Rybiorek co stosujesz jako tą solidną porcję protein??
Ja również uwielbiam Twoje włoski - cudne są

katie właśnie dlatego ja ostatnio zdecydowałam się ciąć sama, chociaż po moim ostatnim cieniowaniu nie zostało już śladu, więc cięłam na oko U mnie kończyła się tak każda wizyta u fryzjera - cięcie na prostych włosach, a potem loczki się skręciły i w ogóle nie wyglądało to ładnie...

Wstawiam zdjęcie moich wczorajszych Zastosowałam maskę ORGANIQUE, włoski naprawdę fajnie nawilżone. Co prawda potem nie wyglądały najlepiej - skręt rozluźniony i mniejsze pukle, ale ja tak mam po wszystkich maskach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06372.jpg (138,2 KB, 63 załadowań)
Stary 2011-09-04, 13:49   #41117
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Mówiłam, że muszą się wypowiedzieć mądrzejsze głowy
Mądrych głów chwilowo nie ma ale z braku laku wypowiem się ja
Psikałam się ziołami z wodą swego czasu, po włosach i skalpie - i skutkiem niezmiennie była susza
Ten sok z aloesu to sprawdźcie w składzie czy tam nie ma czegoś dziwnego

Stary 2011-09-04, 14:46   #41118
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj za jaja takiego i na latarni powiesić ;] Co za ćwikła!

Acz włoski wracają do życia. Tym schodkiem bym się na razie nie przejmowała, nawilż włoski porządnie i one się jeszcze inaczej ułożą
no zrobił dużo złego ale coś dobrego też - ściął w większości to co najgorsze było a przeżyło gęste pasma rozjaśniaczem robione przez fryzjerkę w maju 2010, a potem farbowanie całych włosów farbami na blond (na końcach miałam istną tragedię, a teraz już jedynie schody, zawsze jakiś plus )
Stary 2011-09-04, 15:03   #41119
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
a to trzeba rozgraniczać? najlepszy jest miks, wracaj do Polski i otwieraj zakład dla kręciołów i falistych

gdyby to bylo takie proste....

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Rybiorek co stosujesz jako tą solidną porcję protein??
Ja również uwielbiam Twoje włoski - cudne są

podawalam pare razy, w codzienniku dalam nawet link do analizy Syrenkowej produktu, to jest moje proteinowe cudo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-04, 15:07   #41120
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Psikałam się ziołami z wodą swego czasu, po włosach i skalpie - i skutkiem niezmiennie była susza
ja sobie robię płukankę rumiankową od miesiąca i jest dobrze...co prawda spłukuję ją wodą po 15 minutach,m więc zioła nie zostają na głowie, ale i tak wydaje mi się, że gdyby miała wystąpić jakaś reakcja alergiczna to by już wystąpiła...
właśnie się boję tego soku...wiem, że wiele osób psika sobie włosy a nawet wmasowuje w skalp nawet nierozcieńczony sok aloesowy, ale one kupują go w aptekach, a nie w bomi... może jednak lepiej wypiję to co zostało i kupię sobie do włosków taki apteczny
no ale nadal nie wiem, czy mój pomysł w ogóle się nadaje, co prawda każdy z tych składników osobno jest super na włosy, ale jak działają razem ...
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 15:30   #41121
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
gdyby to bylo takie proste....
No nie proste a zakręcone
Cytat:
właśnie się boję tego soku...wiem, że wiele osób psika sobie włosy a nawet wmasowuje w skalp nawet nierozcieńczony sok aloesowy, ale one kupują go w aptekach, a nie w bomi... może jednak lepiej wypiję to co zostało i kupię sobie do włosków taki apteczny
Podaj skład, zobaczymy
Cytat:
no ale nadal nie wiem, czy mój pomysł w ogóle się nadaje, co prawda każdy z tych składników osobno jest super na włosy, ale jak działają razem ...
Obiektywnie spoko, jak nie spróbujesz to się nie dowiesz

Stary 2011-09-04, 15:40   #41122
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ja używałam zarówno aptecznego soku aloesowego, który jest czymś w rodzaju suplementu diety jak i zwykłego soku aloesowego do picia (OKF Aloe Vera King). Oba soki mi pasowały Włosy bardzo je polubiły
Stary 2011-09-04, 15:43   #41123
gohs
Zakorzenienie

Cytat:

Glinka - jak nie do włosów Do mycia, do maseczki
Ooooo, proszę o rozwinięcie tematu

Moje kłaczki dzisiaj też całkiem spoko po myciu (Babassu na godzinę, potem balsam z mlekiem i miodem, do stylizacji nivea FC), chyba wreszcie osiągnęły jako taki stan zadowolenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0670.jpg (117,8 KB, 85 załadowań)
Stary 2011-09-04, 16:22   #41124
nez123
Rozeznanie

Cytat:

podawalam pare razy, w codzienniku dalam nawet link do analizy Syrenkowej produktu, to jest moje proteinowe cudo
Dzięki za odpowiedź Ciekawy produkt, szkoda, że jak większość nie dostępny w Polsce
A jak go używasz, psikasz nim włosy co dwa tygodnie??
Stary 2011-09-04, 16:24   #41125
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oollaa_1_ Pokaż wiadomość
To wszystko przez lenistwo, które ogarneło mnie w wakacje nie zaglądałam tutaj ...
i mam za swoje ...wiele stronnic nadrabiania i jeszcze coś mi się psuje i nie zawsze widać moje posty które chce dodać

mam pytanko ... jeśli ktoś tu stosuje zielony kremik z biedronki to jako co go wykorzystujecie? ciekawa jestem waszych pomysłów
ja dawałam go zamiast olejowania na włosy np noc przed myciem albo godzinke przed ... czy to miało jakiś sens?
No ja też w wakacje nie miałam czasu, teraz trochę mam, ale jak zacznie się nauka to też nie będę zaglądać

Ja tego kremu też używam z żelem lnianym na mokre włosy po myciu albo też do reanimacji, w sumie rewelacji żadnej nie ma, ale mam to używam

Cytat:
Ależ pędzicie

Niusia znam ten ból. Choć mamy zupełnie inne włosy to znam to uczucie wielkiej głowy. Jednak jeszcze zanim w ogóle się dowiedziałam co to CG pokochałam to moje fiu bździu bo w sumie wyróżniało mnie od innych. Zawsze miałam dużo włosów i znajomi zazdrościli mi objętości i gęstości. Nawet jak nie była do końca prawdziwa bo po postu zawsze miałam puszyste włosy a z mojej gęstości z czasów podstawówki została około połowa. Ale jak idę do fryzjera to zawsze jest tekst "ależ ma pani dużo włosów". I lubię te słowa
Teraz jak zmieniłam pielęgnację to moje włosy podobają mi się jeszcze bardziej bo widać ich coraz lepszą kondycję ale objętość nadal jest
Masz cudne włosy. Chciałabym mieć taki skręt jak Ty. Na prawdę
A ludzie się za pewne za Tobą oglądają bo rzadko widzą tak piękne włosy
I podobnie jak Milena też chętnie bym kawałek za Tobą poszła aby popodziwiać Twoje loczki
Bardzo mi miło, że tak mówisz Ja po prostu dziwnie się czuję w ciągłym otoczeniu ludzi, którzy mają proste włosy i małe główki wiem, ze to może głupie, ale tak to już ze mną jest

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
To nie czuj się już tak więcej że niby masz "duży łeb" to jest piękny łepek a ludzie oglądają się na ciebie dlatego bo masz jedne z najpiękniejszych włosów przynajmniej ja tak uważam bo na ulicy jeszcze nie widziałam nigdy takich loków (w mojej małej mieścinie za dużo kręconych niema ) zgadzam się też z tym co mówi AjriszMarta ta fryzur apasuje ci do twojej figury wszystko wygląda dobrze.
A co do pytania to chciałabym za tobą iść chociaż kawałek żeby jak najdłużej gapić się na twoje włosy
No cóż, postaram się uwierzyć i zacząć myśleć tak samo
Generalnie lepiej bym się czuła gdybyś poprostu podeszła i powiedziała, że podobają Ci się moje włosy, niż gdybyś za mną szła ale i tak miło

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Nusia każdy ma swój powód do narzekań i wcale się nie dziwię, że coś ci może nie odpowiadac u Ciebie. Szkoda, ze nie można tak sie zamienić na tydzien i zobaczyc jak to jest w czyichś włosach a potem z pełnym zakochaniem wrócić do swoich
Serio, chciałabym się tak zamienić z kimś kto ma idealnie proste włoski, albo chociaż ma ich mniej, mmm ale obawiam się, że już nie chciałabym wracać do starych

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:25   #41126
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Moje kłaczki dzisiaj też całkiem spoko po myciu
Z każdym kolejnym zdjęciem Twoje włosy są coraz piękniejsze, loki bardziej zdefiniowane, bez puchu. Nic dodać, nic ująć. Bardzo, bardzo mi się podobają, piękne

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:30   #41127
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedź Ciekawy produkt, szkoda, że jak większość nie dostępny w Polsce
A jak go używasz, psikasz nim włosy co dwa tygodnie??
opisywalam jak go stosuje, tu albo pod koniec 8 watku, wczoraj wlalam 2 lyzki do odzywki bo czasu nie mialam na normalna procedure

podobne skladniki mozna kupic osobno na zsk i mazidlach
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-09-04, 16:33   #41128
Dorcia91
Zakorzenienie

Przepraszam Was że tak długo musiałyście czekać włosy są już około miesiąca po wizycie u fryzjera.Chyba wolę takie "wolne" fale niż mój dawny skręt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wizaz1.jpg (31,6 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wizaz2.jpg (30,3 KB, 45 załadowań)

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-04, 16:54   #41129
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Hej wszystkim

Byłam wczoraj w końcu w Biedronce, kupiłam sobie 3 ściery do włosów Wybrałam oczywiście te bardziej miękkie (100% poliester), ten drugi rodzaj (ręczniki) był twardy i do tego kolorystycznie i wzorniczo mi nie odpowiadał. A tak mam ściereczkę różową, fioletową i brązową, wyglądają razem ślicznie
Przy okazji skusiłam się na ten słynny zielony krem do rąk i olej z pestek winogron. Krem na razie leży, natomiast olej poszedł w ruch - wymieszałam kilka mililitrów z Panthenolem Gorvity i właśnie siedzę z tą mieszaniną na włosach. Już zdążyłam się zdziwić, bo podczas aplikacji włosy zaczęły się mocniej niż zwykle skręcać

Jestem coraz bardziej napalona na myjadło z przepisu Rybiorek Mam aloes Gorvity, ale zastanawiam się, czy można by było jakoś zagęścić czysty sok aloesowy do konsystencji żelu, więc przekopuję internet w celu znalezienia potrzebnych informacji. Gdyby się udało, miałabym produkt jeszcze bardziej "czysty" bez zbędnych substacji

Cytat:
Moje kłaczki dzisiaj też całkiem spoko po myciu (Babassu na godzinę, potem balsam z mlekiem i miodem, do stylizacji nivea FC), chyba wreszcie osiągnęły jako taki stan zadowolenia
Stary 2011-09-04, 17:23   #41130
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Wstawiam zdjęcie moich wczorajszych Zastosowałam maskę ORGANIQUE, włoski naprawdę fajnie nawilżone. Co prawda potem nie wyglądały najlepiej - skręt rozluźniony i mniejsze pukle, ale ja tak mam po wszystkich maskach
Bardzo apetyczne loczki

Cytat:
Ale pleciesz Również masz ogromną wiedzę i nie ma co temu zaprzeczać

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja używałam zarówno aptecznego soku aloesowego, który jest czymś w rodzaju suplementu diety jak i zwykłego soku aloesowego do picia (OKF Aloe Vera King). Oba soki mi pasowały Włosy bardzo je polubiły
Sok z aloesu (mam z apteki) stosuje na twarz zamiast toniku i mi pasuję. Zresztą powtarzam się bo już to pisałam chyba ze dwa razy Co do stosowania na włosy to jak już pisałam psikałam rozcieńczonym włosy przed nałożeniem oleju ale dawno tego nie robiłam Chciałam też dodać go do maski ale coś się powstrzymałam. A i wcierałam go ze 3 razy w skalp. Nic się nie działo więc chyba krzywdy mi nie zrobi

Cytat:
Coraz ładniejsze pielęgnacja Ci służy

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Bardzo mi miło, że tak mówisz Ja po prostu dziwnie się czuję w ciągłym otoczeniu ludzi, którzy mają proste włosy i małe główki wiem, ze to może głupie, ale tak to już ze mną jest
Mówię co myślę Bardzo podobają mi się Twoje włosy i dlatego komplementuję Niepotrzebnie się źle czujesz. Moim zdaniem wiele osób z Twojego otoczenia chętnie by się z Tobą zamieniło. Nawet jeśli nie mówią tego Tobie to na pewno tak myślą. Ponoć proste włosy potrzebują mniejszej uwagi ale myślę, ze kręcone są piękniejsze. Są wyjątkowe i przede wszystkim każde są jedyne w swoim rodzaju. To je wyróżnia i dlatego za nic w świecie nie oddałabym moich falek A tak w ogóle to założę się, że te "małe główki" narzekają na to, że są takie małe a Tobie zazdroszczą objętości
Tak właściwie to zastanawiam się gdzie się podziały moje zauszne loczki... Może wrócą za jakiś czas

Cytat:
Serio, chciałabym się tak zamienić z kimś kto ma idealnie proste włoski, albo chociaż ma ich mniej, mmm ale obawiam się, że już nie chciałabym wracać do starych
Nie wierzę, że nie chciałabyś wrócić. Też kiedyś bardzo zapragnęłam mieć proste i wyprostowałam. I wyprostowane miałam tylko raz. Kiedy zobaczyłam siebie w lustrze... Te idealne proste włoski, nigdzie nie odstające i przede wszystkim takie płaskie nie podobałam się sobie. Miałam wrażenie, że mam na sobie perukę, że to nie są moje włosy. Nigdy więcej nie wyprostowałam. Zdecydowanie wolę swój piedzielniczek. Codziennie inny i codziennie mnie zaskakuję ale kocham go bo jest mój
Ty również pokochaj swoje włosy bo są piękne, wyróżniają Cię na tle innych i zapewne wiele osób wzdycha do nich, nawet jeśli nie ujawniają się z tym bo zapewne zazdroszczą

Rybiorku jak zwykle mnie zachwycasz
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości