|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#41101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Muszę to napisać : popatrzyłam teraz do codziennika i Rybiorek kocham Twoje włosy
Są PRZEśliczne
|
#41102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potrafie zrozumiec ale poniewaz jestem po przejsciach to moge cos powiedziec i sprobowac Cie powstrzymac przed dodatkowymi akcjami, przynajmniej na jakis czas bo naprawde kolejne niekoniecznie moga sie udac, a jeszcze polozylas swieza farbe.....---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
solidna porcja protein raz na dwa tygodnie i keratynka na co dzien to moja bron![]()
|
|
#41103 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie wróciłam z imprezki, ale jako że byłam kierowcą, jeszcze zdołałam wrzucić info+foto do codziennika. Dobranoc, Lokaski.
|
#41104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#41105 |
|
Wtajemniczenie
|
grr właśnie spojrzałam w lustro i tył się trochę rozprostował i widać cięcie... udusiłabym tego fryzjera gołymi ręcami
z tyłu mam zamiast wierzchniej warstwy pięknego równego schoda, to już sama bym lepiej zestopniowała |
|
|
|
#41106 | |||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ooo, nawet pokazali odżywkę Farouka Moja ulubiona odżywka Cytat:
![]() Cytat:
Ale włosy nie są w gorszym stanie niż przed rozjaśnianiem.Na razie daj włosom spokój
|
|
#41107 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Wpadłam pochwalić się efektem Wczoraj maska na 4 godziny z miodu, olei: winogronowego, kokosowego, rycynowego, masła shea, i keratyny z jedwabiem. Po umyciu wpakowałam dużo żelu lnianego, wyschły - byłam załamana i przekonana, że jak wrócę rano przemykając kanałami z kościoła to włosy tylko mogę umyć i liczyć, że coś dobrego powstanie na tą dzisiejszą randkę.A tu rano - zdziwko Żel się odgniótł, najlepsze włosy jakie widziałam u siebie do tej pory ![]() Sorki za jakość, posiadam tylko kamerkę ![]()
|
#41108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#41109 | ||
|
Rozeznanie
|
Kascysko bardzo ładne loczki
![]() Dziękuję Cytat:
Cytat:
Moja fryzjerka już się nauczyła, że tylko lekkie podcięcie końcówek i delikatne wycieniowane. Zero tych fryzjerskich specyfików z sylikonami. Jedynie szamponem myje tym co każdego, nawet nie wiem co to bo ma butelkę z dozownikiem bez żadnych napisów. Włosy jedynie podsusza abym nie miała całkiem mokrych i chłodniejszym nawiewem Zresztą dobrze wie, że jak wrócę do domu to i tak umyję włosy I coś co mnie ucieszyło to to, że zakupiła grzebień z szeroko rozstawionymi ząbkami Dziewczyny chciałam się pochwalić a co Odwiedziła mnie wczoraj moja bratowa, którą ostatnio widziałam z m-c temu i stwierdziła, że moje włosy są ładniejsze. Jakoś tak błyszczą i wyglądają dużo lepiej niż wcześniej Bardzo miłe słowa
|
||
|
|
|
#41110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj tak bardzo miło usłyszeć,że włosy wyglądają lepiej
|
|
|
|
|
#41111 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... a dzisiaj już mnie dopadł syndrom dnia drugiego i już nie jest ładnie...rozmyśłam nad spryskaniem się takim oto psikaczem: sok aloesowy (mam taki do picia z supermarketu, on się nadaje na włosy?), wcierka jantar i trochę wody/wywar z rumianku? nadaje się? a może macie jekiś pomysł co do niego dodać? i ja sądzicie, mogę zrobić więcej na zapas, ile postoi? normalnie sok aloesoey stoi dwa tygodnie po otwarciu w lodówce, a jak go zmieszam? no i nie wiem ile może stać wywar z rumianku, ale to zioło, więc chyba długo, niby co mogłoby się w nim zepsuć?
|
|
|
|
|
#41112 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
„Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) Edytowane przez Chatul Czas edycji: 2011-09-04 o 12:09 |
|
|
|
|
#41113 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chętnie zobaczyłabym te korkociągi wiem, że Jantarem jak najbardziej spryskują włosy Jeśli chodzi o sok aloesowy to bym uważała ale jeżeli zmieszasz go z wodą destylowaną lub przegotowaną to nie stanie się nic niepożądanego Wywar z rumianki też może być. Ale czy to wszystko razem zmieszać? nie wiem Tu niech się wypowiedzą mądrzejsze głowy Ja spróbowałabym samym Jantarem ale to moje zdanie![]() Psikadeł nie stosuje bo moje włosy nie przepadają za nimi. Kiedyś spryskiwałam włosy wodą z sokiem z aloesu przed nałożeniem oleju. Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2011-09-04 o 12:55 |
||
|
|
|
#41114 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Krem do rąk z biedronki - jak nie myję Bingo z shea to używam go jako b/s=stylizator zmieszany z żelem aloesowym/lnianym na ociekające, ładnie zapobiega puszkowi
I właśnie sobie dołożyłam na końcówki bo schnę ![]() Cytat:
Acz włoski wracają do życia. Tym schodkiem bym się na razie nie przejmowała, nawilż włoski porządnie i one się jeszcze inaczej ułożą Cytat:
![]() Acz trwałowy baranek ma funclub ![]() Cytat:
Do mycia, do maseczki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
Z wodą. Niestety włosy mi się po nim lepią więc jest na dzień przed myciem.Cytat:
Nie umiem przewidzieć trwałości takich mieszanek, można kupić konserwant i dokapywać albo robić porcyjki w mini psikaczu a większy zapas trzymać w lodówce Cytat:
Miło że ktoś widzi zmianę ![]() Ej, może obiecajmy Eloe, że pozwolimy jej nie nadrabiać zaległości, to do nas wróci? Bo tak się pałęta po forum a tu nie zagląda
|
||||||
|
|
|
#41115 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Obiecujemy, że nie musisz nadrabiać zaległości tylko wróć |
|||
|
|
|
#41116 |
|
Rozeznanie
|
Rybiorek co stosujesz jako tą solidną porcję protein??
![]() Ja również uwielbiam Twoje włoski - cudne są katie właśnie dlatego ja ostatnio zdecydowałam się ciąć sama, chociaż po moim ostatnim cieniowaniu nie zostało już śladu, więc cięłam na oko U mnie kończyła się tak każda wizyta u fryzjera - cięcie na prostych włosach, a potem loczki się skręciły i w ogóle nie wyglądało to ładnie...Wstawiam zdjęcie moich wczorajszych Zastosowałam maskę ORGANIQUE, włoski naprawdę fajnie nawilżone. Co prawda potem nie wyglądały najlepiej - skręt rozluźniony i mniejsze pukle, ale ja tak mam po wszystkich maskach![]()
|
|
#41117 |
|
Zakorzenienie
|
Mądrych głów chwilowo nie ma ale z braku laku wypowiem się ja
![]() Psikałam się ziołami z wodą swego czasu, po włosach i skalpie - i skutkiem niezmiennie była susza Ten sok z aloesu to sprawdźcie w składzie czy tam nie ma czegoś dziwnego |
|
|
|
#41118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#41119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
podawalam pare razy, w codzienniku dalam nawet link do analizy Syrenkowej produktu, to jest moje proteinowe cudo
|
|
#41120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie się boję tego soku...wiem, że wiele osób psika sobie włosy a nawet wmasowuje w skalp nawet nierozcieńczony sok aloesowy, ale one kupują go w aptekach, a nie w bomi... może jednak lepiej wypiję to co zostało i kupię sobie do włosków taki apteczny ![]() no ale nadal nie wiem, czy mój pomysł w ogóle się nadaje, co prawda każdy z tych składników osobno jest super na włosy, ale jak działają razem ...
|
|
|
|
|
#41121 | ||
|
Zakorzenienie
|
No nie proste a zakręcone
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#41122 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#41123 |
|
Zakorzenienie
|
Ooooo, proszę o rozwinięcie tematu
![]() Moje kłaczki dzisiaj też całkiem spoko po myciu (Babassu na godzinę, potem balsam z mlekiem i miodem, do stylizacji nivea FC), chyba wreszcie osiągnęły jako taki stan zadowolenia
|
|
#41124 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jak go używasz, psikasz nim włosy co dwa tygodnie??
|
|
|
#41125 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tego kremu też używam z żelem lnianym na mokre włosy po myciu albo też do reanimacji, w sumie rewelacji żadnej nie ma, ale mam to używam Cytat:
wiem, ze to może głupie, ale tak to już ze mną jestCytat:
Generalnie lepiej bym się czuła gdybyś poprostu podeszła i powiedziała, że podobają Ci się moje włosy, niż gdybyś za mną szła ale i tak miło Cytat:
ale obawiam się, że już nie chciałabym wracać do starych
|
|
|
#41126 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Z każdym kolejnym zdjęciem Twoje włosy są coraz piękniejsze, loki bardziej zdefiniowane, bez puchu. Nic dodać, nic ująć. Bardzo, bardzo mi się podobają, piękne
|
|
|
|
#41127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobne skladniki mozna kupic osobno na zsk i mazidlach
|
|
#41128 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam Was że tak długo musiałyście czekać
|
|
|
|
#41129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim
![]() Byłam wczoraj w końcu w Biedronce, kupiłam sobie 3 ściery do włosów Wybrałam oczywiście te bardziej miękkie (100% poliester), ten drugi rodzaj (ręczniki) był twardy i do tego kolorystycznie i wzorniczo mi nie odpowiadał. A tak mam ściereczkę różową, fioletową i brązową, wyglądają razem ślicznie ![]() Przy okazji skusiłam się na ten słynny zielony krem do rąk i olej z pestek winogron. Krem na razie leży, natomiast olej poszedł w ruch - wymieszałam kilka mililitrów z Panthenolem Gorvity i właśnie siedzę z tą mieszaniną na włosach. Już zdążyłam się zdziwić, bo podczas aplikacji włosy zaczęły się mocniej niż zwykle skręcać Jestem coraz bardziej napalona na myjadło z przepisu Rybiorek Mam aloes Gorvity, ale zastanawiam się, czy można by było jakoś zagęścić czysty sok aloesowy do konsystencji żelu, więc przekopuję internet w celu znalezienia potrzebnych informacji. Gdyby się udało, miałabym produkt jeszcze bardziej "czysty" bez zbędnych substacji Cytat:
|
|
#41130 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do stosowania na włosy to jak już pisałam psikałam rozcieńczonym włosy przed nałożeniem oleju ale dawno tego nie robiłam Chciałam też dodać go do maski ale coś się powstrzymałam. A i wcierałam go ze 3 razy w skalp. Nic się nie działo więc chyba krzywdy mi nie zrobi![]() Cytat:
pielęgnacja Ci służy![]() Cytat:
Bardzo podobają mi się Twoje włosy i dlatego komplementuję Niepotrzebnie się źle czujesz. Moim zdaniem wiele osób z Twojego otoczenia chętnie by się z Tobą zamieniło. Nawet jeśli nie mówią tego Tobie to na pewno tak myślą. Ponoć proste włosy potrzebują mniejszej uwagi ale myślę, ze kręcone są piękniejsze. Są wyjątkowe i przede wszystkim każde są jedyne w swoim rodzaju. To je wyróżnia i dlatego za nic w świecie nie oddałabym moich falek A tak w ogóle to założę się, że te "małe główki" narzekają na to, że są takie małe a Tobie zazdroszczą objętości![]() Tak właściwie to zastanawiam się gdzie się podziały moje zauszne loczki... Może wrócą za jakiś czas![]() Cytat:
![]() Ty również pokochaj swoje włosy bo są piękne, wyróżniają Cię na tle innych i zapewne wiele osób wzdycha do nich, nawet jeśli nie ujawniają się z tym bo zapewne zazdroszczą ![]() ![]() Rybiorku jak zwykle mnie zachwycasz |
||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

Są PRZEśliczne

potrafie zrozumiec ale poniewaz jestem po przejsciach to moge cos powiedziec i sprobowac Cie powstrzymac przed dodatkowymi akcjami, przynajmniej na jakis czas bo naprawde kolejne niekoniecznie moga sie udac, a jeszcze polozylas swieza farbe.....
solidna porcja protein raz na dwa tygodnie i keratynka na co dzien to moja bron

potrzebna mi suszara z dyfuzorem, bo gdy jest chłodno moje włosy nie zdołają same wyschnąć nawet w kilka godzin, a więc, wątek o dyfuzorach przejrzałam...i w sumie nic ciekawego nie znalazłam.

Moja ulubiona odżywka
na stwierdzenie że czeszę włosy tylko z odżywką na włosach odp. no ja kręcone też, ale nie chciałem pani już męczyć...
Żel się odgniótł, najlepsze włosy jakie widziałam u siebie do tej pory 

Tu niech się wypowiedzą mądrzejsze głowy![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Olej kokosowy, jojoba, hydrolat aloesowy a nie włosowo - glinka
...

Chciałam też dodać go do maski ale coś się powstrzymałam. A i wcierałam go ze 3 razy w skalp. Nic się nie działo więc chyba krzywdy mi nie zrobi