|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
||
|
|
|
#3962 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak zielony to głos zaloczony a jak czerwony to głos nie zaliczony ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
trzeba wpisac kod nie wystarczy wejsc na strone ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- ztrzymajcie kciuki żeby wyniki sebka były dobre. ![]() dam wam znać później ![]() muaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
#3963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
!!
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny dzieki,
wiecie jak polepszyc humor wrzucilam do albumy fote, norbiego w trakcie jedzenia pierwszych jagod mialam zamiar zaczac tego posta od hahaha ale smiesznie wygladal.... ale po chwili przetartl sobie reka po buzim, potem po body, a potem po lezaczku i jagody everywhere
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga_pe
oczywiscie i zaraz lece do albumu!Grazin ja musze zaglosowac wieczorem! Andziot mam takie pytanko, bo Antos zjada 180ml mm i tak sie zastanawiam czy mu nie zagescic mleka wieczorem... skonczyl 3 miesiace. ja wiem, ze to wczesnie, ale chcialabym by nie wypijal 180ml o 20, 23, 2 i 6 rano wczesniej przesypial cala noc i sie nie martwilam, ale teraz to naprawde duzo... [teraz ja mam syndrom grubego dziecka ]
|
#3966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin
|
|
|
|
#3969 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny klub...
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
Mattal, Dziewczonka, Aga, dzięki za informację odnośnie mleka
u mnie na opakowaniu piszą tylko o wodzie i nie pomyślałam że może być inaczej ![]() Grazin
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnego czerwonego napisu nie widzę dla SebusiaCytat:
ja nie jestem za zbyt szybkim obciążaniu małych żołądeczków ... uważam że dzieciaczki mają jeszcze całe zycie przed sobą na to aby jeść inne rzeczy ... choć pewnie jak dodasz kleik to nic sie nie stanie może te pobudki to chwilowe jest, wiele dzieci znów zaczyna się budzić w nocy, np Oleńka agus |
||
|
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
na dzisiaj mam dość, porobiłam resztkami sił sporo w domciu od zmiany pościeli po puszczenie kilku automatów (straciłam rachubę 4-5 ?) gardło boli dalej, katar coraz mocniejszy, szkoda mi Marudka bo robię wszystko, żeby za dużo przy nim nie być i on taki samiuteńki dzisiaj praktycznie jest
|
#3973 | ||
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko dzisiaj jest aniolkiem nie zapeszajac...
Spi, je bawi sie, smieje, zaczyna marudzic, odkladam do lozeczka(bez utulania!!! bez noszenia !!nic!!!!) i usypia!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! SAMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA w 2 minutki Szok....wlasnie znowu zasnela . A drzemki ma godzinne.... no ciudna jest....az mi sie wierzyc nie chce.. a tu ja wyprawa do PL pewnie zepsuje ![]() Cytat:
![]() przytulam, doczytalam ![]() Cytat:
TZ wraca ok 17.stej musze wstawic obiadek...na szczescie wszystko gotowe tylko wlaczyc palniki ![]() a od jutra sie pakuje! szkoda tylko ze tyle prania a nic nie schnie bo mega ulewy u nas..i ziimnoooooo! ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- aa i ponawiam prosbe... LINK DO SPRAWDZONEGO SPRZEDAWCY WANIENEK NA ALLEGRO PLEEAAASEEEEEEEEEEEEEE!!: * |
||
|
|
|
#3974 |
|
Wtajemniczenie
|
anula_81 ja tez sie wystraszylam jak zobaczylam te kropki, ale widocznie tak musi byc
![]() agus87 kupilam kleik ryzowy tez ok jest do mleka zastepczego, kaszki nie widzialam ale nastepnym razem kupie w innym markecie. jak z tym kleikiem? raz dziennie?jedna lyzeczka do mleka? ![]() Nikosia wlasnie zjadla marcheweczke (3 lyzeczki), jutro tez jej podam a pojutrze planuje zupke jarzynową ![]() jak z glowa zwiekszac ilosc lyzeczek jedzonka ze sloiczka? ![]() bylismy na zakupach, założyłam jej buciki od koleżanki z naszego forum ( DZIĘKUJE ![]() wczoraj tatuś kupił malej pierwsze legginsy, super wygląda!
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
ANULA
ja kupowałam wanienke TUTAJ i inne rzeczy ten pan ma tez łózeczka jak zamowilam przed poludniem, to na nastepny dzien bylo u mnie wszedzie zreszta tak jest, tak dzialaja kurierzy ![]() takze polecam, na pierwszej stronie są polecani sprzedawcy z all ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
ale ja kaszke robie tak: na 150ml mm dajesz 3 lyzki stolowe jak ja robie kaszke olci wieczorem to robie 60 mm i 3 lyzeczki male kaszki ryzowej a o tego dopajam 100ml mm, bo ona jak wypije tyle kaszki to ja brzuszek boli ![]() dzisiaj wlasnie chce kupic kleik i jej zagescic mleko samym kleikiem na noc bo ona mi sie o 1.00 budzi i zjada 120 mm i idzie spac do 6 rano i koniec spania
|
|
|
|
|
#3976 | |
|
Wtajemniczenie
|
legginsy od 6-9 miesięcy
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
slyszalam, ze ten kleik to dobra sprawa ![]() Nikośka tez sie nieraz budzi o 2-3, rzadko ale jej sie to zdarza oj ciezko mi wstac o tej godzinie ![]() jak Oleńke brzuszek boli po kaszce to moze lepiej nie dawac
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-09-05 o 16:16 |
|
|
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
kasia, agus i wy narzekacie? ze nie mozecie wstac?? zoska codziennie budzi sie 2 razy ok 1-2 giej i 5-6 tej.....
![]() Agus dzieki za linka
|
|
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
boli jak za duzo zje
![]() ale jak teraz daje 70 kaszki i 100 mleka to spi 6 godzin moja ola ma legginsy różowe ![]() anula moja ola spi z reguly od 20 i pobudki o 2 i 6 i juz nie chce spac a ja sie klade dopiero kolo polnocy Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-09-05 o 16:20 |
|
|
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
a moja Gabrysia ma mnóstwo legginsów
![]() bo ja nie trawie śpiochów, półśpiochów i tylko legginsy wchodzą w gre Gabrysia też dziś aniołeczek ![]() jutro wracamy do domku kupiłam Gabrysi dziś smoczka, bo ostatnio nie mogła sama zasnąć bez ciuckania i dziś jak na złość wcale go nie potrzebowała
|
|
|
|
#3980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzisiaj wstała o 6.30 jezeli malo spi w dzien to pada wczesnie... a z tym snem w ciagu dnia roznie bywa ![]() Cytat:
![]() jak niki pojdzie spac o 21 to ja jeszcze siedze do 23, brakuje mi czasu dla siebie. Dzisiaj wyjdę z siebie i stane obok, Nikośka jest niemozliwa, weekendowy przyjazd tesciowej i siostry męża popsuł mi dziecko
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-09-05 o 17:36 |
||
|
|
|
#3981 |
|
Zadomowienie
|
Hanka nadal sypia od 19 do 7 rano. Jak się budzi 5.30 to daje jej smoka żeby mieć czas mm przygotować, a ona w mig zasypia...więc chyba nie jest głodna tak na prawdę,chociaż rozważam żeby dawać jej to mleko wtedy (w sensie nie dawać smoka tylko do razu z butlą iść do pokoju), tylko wtedy pewnie o 9 wstanie
![]() Anula zaraz padnę. Normalnie cycki opadają. Nie robisz jej krzywdy dając 3 łyżeczki ziemniaczków z marchewką. Ja to się czuję jak patologiczna matka czytając co niektóre wypowiedzi, bo Hanka na mm od początku, bo jak miała 3 miesiące to zaczęłam jej kleik dodawać na noc i rano bez konsultacji z pediatrą...Bo soczki już dostaje i jabłuszko. Ech, sił nie mam więcej pisać Aaaaaaa, jeszcze rano ją zostawiam z tata i lecę na fitness na 1,5 h;> A może powinnam z nią leżeć wtedy. Co zrobić. ![]() Ten post nie jest na serio, mam nadzieję że to jasne? Tylko miał pokazać Ci Kochana,że świat się nie zawali jak zrobisz to czy tamto. Buzi. Edytowane przez spice1985 Czas edycji: 2011-09-05 o 17:45 |
|
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ogolnie dajesz smoczka od poczatku czy teraz chcesz zaczać? moja nie chciala i juz w ogole nie chce, gryzaki jej kupilam ![]() niedlugo szczepienia, mam wiele pytan do pediatry, niech mi sprawdzi zeby Nikoli i to wyginanie sie "w banan" ![]() Nikola drzemie, wiec znajac zycie pojdzie spac okolo 21 dopiero.
|
|
|
#3983 |
|
Wtajemniczenie
|
zobaczcie na moja ksiezniczke, zdjecie sprzed dwoch miesiecy
|
|
#3984 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje moje drogie parafianki za kciuki
![]() wyników nie było w karcie sebka mam dzwonić w czwartek sie dowiedzieć. mam nadzieje ze ich nie zgubili i e moj syn nie wybcierpiał się na marne!!!!!!!!!!!!![]() ale ogolnie pani powiedziała ze rozwija sie brdzo dobrze wszystko jest świetnie. dobrze przybiera, nawet bardzo dobrze waży 8 kg!!!!![]() był oczywiście największym dzieckiem w poczekalni ![]() poza tym były takie maleńkie dzieciaczki... tzn wydawały mi sie mikro... a jak spytałam pani ile wazy i powiedziała ze 4 kg (półtora miesiaca dziewczynka) to nie moglam uwierzyć ze moj Sebek był taki maleńki kiedys pani doktor zadowolona ze sebuś silny ze głowe trzyma wspiera sie na rękach siada (ale powiedziała zebym sama nie sadzała, tylko jak sam ćwiczy to na chwile może) ogolnie dobrze, tyle że w drodze do szpitala w autobusie zrobił taka scene ze masakra... ryk był mega (bo ciepło...) qwszyscy na mnie patrzyli jakbym mu noge urywała. a jedna babka spytała czy ma chory brzuszek bo do szpitala jade a on tak płacze
|
#3985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ona zwykle rano jest grzeczna, bawi sie sama, wiec ja zjem sniadanko na spokojnie, kawki sie napije i jestem WYSPANA - gotowa na "obchod" z Niki po mieszkaniu![]() Szybko zaczelas dawać kleik, co cie sklonilo? moja tez od poczatku w zasadzie ma MM. ( to wiesz )fitness? no no ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- lece, Niki sie z placzem obudziła ![]() papa
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-09-05 o 17:58 |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin za wage Sebusia
|
|
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje ale mysle ze najwieksze brawa to dla mojego kregosłupa ze to znosi
![]() kasiu nikosia jest królewna na p[rawde
|
#3989 |
|
Wtajemniczenie
|
Bylam na zakupkach
![]() Kupilam Antkowi rampersa nowego i pampki 4, bo dzis potok w lozeczku ![]() Mam okropny katar. Co chwile kicham i leje mi sie woda z nosa ![]() Andziot no to moze poczekam jeszcze... moze mu sie odmieni to budzenie w nocy. Mimo wszytsko bylam dzis na zakupach i kupilam nowy smoczek do butelki i kleik, ale zawsze moga poczekac ![]() Grazin 8 kilo ![]() 24kasia sliczna Nikosia ![]() Spice jadla Ci co 1,5h??? to mnie sie wydawalo, ze Antek duzo je...
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
My po spacerze
![]() Nie idziemy od szpitala Dziś wprowadzamy kaszkę ![]() 180ml wody, 5 miarek pepti i miarka kleiku kukurydzianego będzie ok?? Za 3 dni ziemniaczka ![]() Spacer super, kamikadze biedna cały czas nosiła małego w nosidełku... ![]() Wrzucę zaraz foty
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

wybieram:

Daj linka do aukcji, zobaczę, bo też się nad wyparzarką zastanawiam.
coś jest nie halo 

!!
wczesniej przesypial cala noc i sie nie martwilam, ale teraz to naprawde duzo... [teraz ja mam syndrom grubego dziecka
]
No nic jutro zaloze 

ale nastepnym razem kupie w innym markecie. 

za wage Sebusia
to mnie sie wydawalo, ze Antek duzo je...