Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V. :) - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 10:47   #2641
margo80
Zakorzenienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
Po to, że tak niektóre przychodnie działają. Takie mają standardy.

U mnie podaje się do 2 rż.
u mnie też, więc będziemy tak podawać.

zaraz się do pracy zwijam, Ewcia wyprawiona na wózkowy spacer z babcią. ostatnie 2 dni chodziła spać dopiero o 14.35 i spała do 16.15. wieczorem po 20 nie padała od razu w łóżeczku, bo za późno ta drzemka. może dziś przy babci będzie inaczej.

mamy nową umiejętność: bujanie lalek i pluszaków w rękach i mówienie "aaaaa"
w sobotę zaczęła też rączkami pokazywać, że czegoś nie ma, bo do tej pory nie ma to było tylko "ma!".
za to głośno wkrzyczane "ba!ba!" znaczy u nas "brawo"

w sobotę byliśmy odebrać karnet na zajęcia basenowe - zaczynamy 10 września. Ewcia kojarzyła to miejsce, ciekawe jak zareaguje na samych zajęciach.

Bydgoś - sprawdź to serducho

Kropka - ja tam się cieszę, że mnie nie dotykał

laski, zastanawiam się, czy testu ciążowego nie zrobić... właśnie mi się kończy okres, poprzedni miałam 4 sierpnia, niby nic mi nie jest, nie jem więcej, piersi nie bolą, senność w normie, ale tak mnie ostatnio zamula, że nawet małż mi zasugerował ciążę... :P słyszałam o przypadkach, że ktoś tam był w ciąży, a nie domyślał się, bo miał @. może ja też taki egzemplarz?

Ewcia
Przemek

Edytowane przez margo80
Czas edycji: 2011-09-05 o 10:51
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:08   #2642
araczki
Zadomowienie

Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.

Margo, zrob test, w sumie co szkodzi. Fajnie by bylo jakby Ewa miala siostre

Papierowka, jak chcesz wielocytowac to kliknij w srodkowy "znaczek" pod kazdym postem (jest cytuj, srodkowy i odpowiedz), na ktory chesz odpowiedzic.

U nas jest nowe slowo. Pokazuje na lampe i mowi pam pa

Ciekawe jak Bratkowy Bogus ma sie w przedszkolu

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:40   #2643
Curly81
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
w sobotę zaczęła też rączkami pokazywać, że czegoś nie ma, bo do tej pory nie ma to było tylko "ma!".

a moja Ala ostatnio czesto bawi sie w przedszkole.Mamy na balkonie tego dmuchanego muchomorka,wsadza do niego wszystkie misie,lale i siada z nimi i gada do nich,bawi się.

Cytat:
laski, zastanawiam się, czy testu ciążowego nie zrobić... właśnie mi się kończy okres, poprzedni miałam 4 sierpnia, niby nic mi nie jest, nie jem więcej, piersi nie bolą, senność w normie, ale tak mnie ostatnio zamula, że nawet małż mi zasugerował ciążę... :P słyszałam o przypadkach, że ktoś tam był w ciąży, a nie domyślał się, bo miał @. może ja też taki egzemplarz?
Lepiejj zrobic test niż się zastanawiać.Ja bym szybko zrobiła z ciekawości.

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
.
Co do wit D3 ja to nie wiem ale Ola ma wygięte żeberka i mama mi mówi,że za małą dawkę dawałam Oli, że powinnam iśc do lekarza po większa dawke.No ale w uk wogole nie daja wit.D3
Moja starsza też ma wygięte żebra a była chowana w pl.Nie wiem skąd to się im wzięło.
Teraz wit.D jest też w kaszkach,mleku,wiec nie sądzę by to było przez to..może taka jest juz ich uroda...

Zapomniałam napisac,ze jakis.tydz.temu nauczyłam Alę odpowiadac na pytanie jak masz na imię?odpowiada dumnie Ala!.

Wczoraj przeżylismy chwile grozy z TŻ-em...TŻ postawił herbate na stole i zostawił przystawione krzesło do stołu i wyszedł do mnie do sypialni...Zapomniał,że Ala wchodzi na stółPo chwili słyszymy z sypialni odgłos mieszania łyżką w szklance i bieeeeegiem do pokoju!patrzymy a Ala siedzi na stole i miesza łyżeczką w gorącej herbacie!!!!Zjechałam za to TŻta równo.Tyle razy mu mowiłam,by nie zostawiał samego dziecka w pokoju jak jest herbata gorąca na stole.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-09-05 o 11:46
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:47   #2644
velluto
Zadomowienie

Dziewczyny no to mnie zbiłyście z tropu ta wit.D. Widze, że wiekszość z Was podaje, a ja juz dawno ją olałam. W sumie jak byłam w przychodni na szczepieniu i teraz jak mała była chora, to nikt nie wspominał o tym...
Mam nadzieje, że jakiś poważniejszych konsekwencji z tego nie będzie...

Bydgoś - uważaj na siebie! Sama byłas wtedy w domu?
Margo - a jaki wynik testu bys chciała zobaczyć?

No właśnie, ciekawe co tam u Bogusia?

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

No i gratulacje dla wszystkich nocnikowych dzieciaków Luizy i Ewy (ktoś jeszcze?)
U nas na kupe woła "eeee" i żadnego takiego wołania nie można zlekceważyć - w sobotę były 4 kupy
A na siku woła "kupka" Tyle, że to juz do fakcie

Edytowane przez velluto
Czas edycji: 2011-09-05 o 11:48
velluto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 11:50   #2645
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Wczoraj znowu kupa złapana do nocnika Luiza pokazała, że chce

Z serduchem koniecznie idz do lekarza.
Cytat:
Napisane przez Papierowka1 Pokaż wiadomość
edzia moze rzeczywiscie reakcja na slonce, skoro na odslonietych czesciach ciala jest, ja bym do dermatologa tez poszla
ja edzia nie jestemale miałam czesto uczulenie na słońce,taką drobną pokrzywkę.

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2011-09-05 o 11:52
Stary 2011-09-05, 12:18   #2646
olivka_7
Zakorzenienie

Cześć
Dawno się nie udzielałam co nie znaczy że nie nadrobiłam zaległości

Przede wszystkim Szaja ogromniaste gratki i dużo zdrówka

Gratulacje dla wszystkich sikających na nocnik i coraz więcej mówiących
My na razie uczymy się używania nocnika ale są pierwsze postępy- tzn dopołudnia jest z nią mąż i on że tak powiem jak to facet (tzn większość facetów) możesz do niego gadać żeby jej ściągnął pieluszkę i na nocnik sadzać póki ciepło na dworze żeby się uczyła a jemu się zwyczajnie nie chce. Już mi ręce opadają- nie dam rady być w dwóch miejscach naraz w pracy i w domu.

Kori rożnie i robi się coraz mądrzejsza- aż miło się tak chwalić- co dzień mnie czymś zaskakuje i gada jak nakręcona aż się boję co to będzie jak zacznie mówić już pełną parą

Więcej napiszę pod wiecżór jak młoda pójdzie spać, o ile mi się uda bo popołudniami zmieniam się z mężem i na nic nie mam czasu
Zanim ugotuję obiad i ogarnę resztę obowiązków to jest już wieczór i padam.

Trzymam ksiukasy za nasze małe wizazowe przedszkolaki

Aha zapomniałam - jakimi zabaweczkami bawią się teraz wasze maluchy. Chciałbym coś młodej kupić innego niż ma i nie mam pomysłu. Z części zabawek już wyrosła i chyba czas na "doroślejsze" zabawki

Kornelcia

ZĘBALE

Edytowane przez olivka_7
Czas edycji: 2011-09-05 o 12:20
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:00   #2647
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
A to Wy też się staracie?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:37   #2648
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

kardashi a co najbardziej sie podobało blance ??
Osiołki, kozy, owieczk i sarenki No i żyrafy

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Moze glupie pytane, ale po co bedziecie dawac dzieciakom wit D? Ja myślałam, że podaję się tylko maluchom, aby zapobiec krzywicy i "pomóc" w zarośnięciu ciemiączka
Juz dawno skończyłam podawac wit.D i to co mi zostało to porozdawałam

Justin - zdrówka dla Stefcia
My w zimę musieliśmy odstawic z zalecenia pediatry bo za szybko ciemiączko sie zrastało, no i tak jakoś nie wróciłyśmy ;p

Jak coś wspomni o podawaniu to będe podawać.

Cytat:
za to głośno wkrzyczane "ba!ba!" znaczy u nas "brawo"

w sobotę byliśmy odebrać karnet na zajęcia basenowe - zaczynamy 10 września. Ewcia kojarzyła to miejsce, ciekawe jak zareaguje na samych zajęciach.

Bydgoś - sprawdź to serducho

Kropka - ja tam się cieszę, że mnie nie dotykał

gratki za nowe umiejętności

Zrób test, będziesz spokojniejsza niż takie domysły

Moja znajoma miała okres przez pierwsze 3 mies ciązy ;p dowiedziała sie w styczniu, a w czerwcu urodziła córeczkę

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Foty z Zoo
https://picasaweb.google.com/1017944...rzesnia201102#

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:47   #2649
Edzia400
Zakorzenienie

kurka Kropus niezauwazyłam ze mi sie tekst wykasował

czytałam na jakims forum ze mleko od krowy zeby było przyswajalne dla organizmu człowieka musi byc gotowane 20 min
kardashi o to zwierzatka myslałam ze klauny bo one takie kolorowe

no i prosze mówiłam o pogodzie rano było niemrawo a teraz pieknie grzeje słoneczko

w miedzyczasie byłam na ostrym dyzurze z moja bratanica cos ja walneło i ma wielka kluche na szyi piecze boli i uciskało ja w przłyk dostała odczulajacy zastrzyk ( w dodatku ze strach sie bleeee)

bratowa musiała wracać do pracy młoda siedzi u mnie

margo moja mama miała okres 3 ms dopiero jak zemdlała w miesnym to sie kapneła ze cos jest na rzeczy i urodziła blizniaki o których sie dowiedziała pod koniec 5 ms ciazy a dwa ms pozniej ich urodziła

curly omg czassem tz nie wiedza na co stac nasze dzieci dlatego to my mamy ten jeden instynkt wiecej dobrze ze skonczylo sie na strachu

prosze dokładny opis tych krost co sie z nimi działo na słoncu co kiedy były w cieniu jak długo schodziły itp

olivka dobrze ze u kori wszystko wporzadku a zobaczysz ze ani sie obrócisz i bedzie sama na nocnik siadać

kardashi nie da sie obejrzec Niestety, nie znaleziono strony.

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 13:53   #2650
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
kardashi o to zwierzatka myslałam ze klauny bo one takie kolorowe

kardashi nie da sie obejrzec Niestety, nie znaleziono strony.
Klauny w zoo ?

Własnie wiem że nie mozna znaleźć strony i nie wiem czemu ;/

Stary 2011-09-05, 14:15   #2651
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Z wyjątkiem okresu letniego, teraz we wrześniu zacznę znowu.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Skąd ja to znam.
U mnie działa przykulenie się i zatrzymanie oddechu, na pełnych płucach. Kilka sekund i pikawa wraca do normy.

Nie spadłaś z wagi mocno?
Tarczyca zdrowa?

Wręcz przeciwnie, trochę przytyłam.
Zdrowa.

Ja czasami jak się schylę, to mi serce nawala. Musze wtedy za moment znowu się schylić i jest ok

Cytat:

Ja przy Łukaszu miałam przez 3 miechy mocne plamienia Poszłam do lekarza po tabsy anty, a on do mnie, że w ciąży jestem

Cytat:
Dziewczyny no to mnie zbiłyście z tropu ta wit.D. Widze, że wiekszość z Was podaje, a ja juz dawno ją olałam. W sumie jak byłam w przychodni na szczepieniu i teraz jak mała była chora, to nikt nie wspominał o tym...

Bydgoś - uważaj na siebie! Sama byłas wtedy w domu?

Na czas letni zrezygnowałam. Od października zacznę.

Na szczęście był mąż i Łuki. Zaraz wzięli Lusie, mąż otworzył szeroko okno.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:16   #2652
kardashi
Zakorzenienie

Działający link
https://picasaweb.google.com/1017944...35372067504370

Stary 2011-09-05, 14:16   #2653
araczki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Kardashi sie z nami drazni

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:20   #2654
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Klauny w zoo ?

omg nnie wiem czemu caly czas mam w glowie cyrk !!!!!!!!!!!!!! znaczy cyrk gdzie sie chodzi

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 14:26   #2655
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Kardashi sie z nami drazni

już działa ;p

Cytat:
omg nnie wiem czemu caly czas mam w glowie cyrk !!!!!!!!!!!!!! znaczy cyrk gdzie sie chodzi
haha Silpe była w cyrku

Stary 2011-09-05, 14:29   #2656
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Ja czasami jak się schylę, to mi serce nawala. Musze wtedy za moment znowu się schylić i jest ok
Właśnie, właśnie.

Ja tak miałam kiedyś często. Po ciąży jakby mniej.

Sprawdź dla spokoju.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 15:11   #2657
Silpe
Zadomowienie

velutto ja też od dawna nie daje wit D - lekarka nam zasugerowała na jesien tran podawac a tam jest wit D - jeszcze to skonsultujemy .

kardashi Blanka cudna z tymi zwierzakami

U nas też jest nowa umiejetnośc od paru dni - Gabi pokazuje gdzie ją boli
np , po upadku , stłuczce przyjdzie i na pytanie gdzie boli , pokazuje bezbłednie tam gdzie np zarysowane , obtarte .Dzis była i jest nieswoja podejrzewałam głowe , że ją boli , zaczeła marudzic - pytam gdzie cie boli - pokazała paluszkiem na głowe , Zajrzałam do paszczy - zeby idą

Wiecie jak to ułatwia życie

U nas też jak czegoś nie ma Gabi nie mówi tylko pokazuje - tak fajnie rozkłada rece i szuka

Na dzien dobry mamy - cześc albo zagląda czy śpie i woła kuku
Kupa to - kaka , a truskawki - kaki
itd itd...

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 15:23   #2658
justin18061976
Rozeznanie

czesc Kobitki,
bardzo Wam dziekuje za wszystkie rady acidolac daje Maluchowi z soczkiem, antybiola popijamy soczkiem (ulotki do antybiola nam nie dali), dostalismy penicyline
a ja dzis wyladowalam u lekarza i diagnoza: ostre zapalenie ucha od wczoraj chodze po scianach z bolu, pojechalam na pogotowie wczoraj, Pani kazala mi wziac paracetamol i stwierdzila, ze to powinno pomoc, oczywiscie g..o pomoglo, pojechalam nad ranem, bo myslalam, ze czaszke mi rozwali na pol, uslyszalam, ze w nocy podejmuja tylko akcje ratujace zycie, wiec musialam poczekac az otworza moja przychodnie i o 11 przyjal mnie lekarz nie wspomne ile wrabalam paracetamolu i nurofenu, inaczej bym zwariowala, caly czas mnie boli...dostalam krople do uszu i na szczescie zwolnienie do konca tygodnia, jutro jedziemy do przychodni na kontrole przebiegu choroby Stefcia, maly ma wciaz goraczke..lekarz dzis stwierdzil, ze oprocz bakterii, ktora zaatakowala Stefcia, lata w nim jakis wirus, zktorym walczy organizm Stefcia..Maly dzis ostro goraczkowal w nocy i do 2 nad ranem plakal, potem padl i spal do 9 a ja chodzilam po pokoju w te i z powrotem...
juz dzis mam ochote wypisac Stefka z przedszkola i poszukac niani jak tak co tydzien, dwa bedziemy musieli sie leczyc -to dzieki wielkie

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 15:36   #2659
Silpe
Zadomowienie

Zapodałam kilka fotek do Klubu

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:24   #2660
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Margo - a jaki wynik testu bys chciała zobaczyć?
dowolny
Cytat:
A to Wy też się staracie?
oficjalnie nie. tzn. chcemy drugie, ale planowo starania zaczniemy jak Ewcia skończy 2 latka.

niedawno się dowiedziałam, że znajoma, która ma dziecko z 4 czerwca, jest w nowej ciąży - z bliźniakami. i też oficjalnie się nie starali

Justin - biedni Wy! zdrówka dużo i siły do walki ze slużbą zdrowia.

Ewcia
Przemek
Stary 2011-09-05, 17:09   #2661
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Margo rób test, rób

Justin, ale wam się paskudnie nałożyło :/ I wiecie, tak sobie myślę, tak narzekamy na nfz ale jednak jak z takim bólem w nocy na dyżur szłam (głowa) to dostałam bez problemu ketonal w zastrzyku, babka tylko wypytała o możliwe przyczyny bólu, sprawdziła, czy to czasem zapalenie opon nie jest i dała.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:19   #2662
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
velutto ja też od dawna nie daje wit D - lekarka nam zasugerowała na jesien tran podawac a tam jest wit D - jeszcze to skonsultujemy .

kardashi Blanka cudna z tymi zwierzakami

np , po upadku , stłuczce przyjdzie i na pytanie gdzie boli , pokazuje bezbłednie tam gdzie np zarysowane , obtarte .Dzis była i jest nieswoja podejrzewałam głowe , że ją boli , zaczeła marudzic - pytam gdzie cie boli - pokazała paluszkiem na głowe , Zajrzałam do paszczy - zeby idą

U nas też jak czegoś nie ma Gabi nie mówi tylko pokazuje - tak fajnie rozkłada rece i szuka

Na dzien dobry mamy - cześc albo zagląda czy śpie i woła kuku
Kupa to - kaka , a truskawki - kaki
itd itd...

Blanka tez pokazuje jak ją coś boli miała strupa na kolanie i na pytanie gdzie kuku, łapała sie za kolanko i się przyglądała strupowi ;p

A jak niema to macha rączka tak śmiesznie

Justin

Bydgoś.. Apropo zemdlenia.. Na pewno nie jesteś w ciąży ?

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2011-09-05 o 18:31
Stary 2011-09-05, 18:57   #2663
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Blanka tez pokazuje jak ją coś boli miała strupa na kolanie i na pytanie gdzie kuku, łapała sie za kolanko i się przyglądała strupowi ;p
Ala tez pokazuje jak coś ją boli,na skaleczenie woła kuku i pokazuje u innych lub u siebie.

Cytat:
Zapodałam kilka fotek do Klubu

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
czesc Kobitki,
bardzo Wam dziekuje za wszystkie rady acidolac daje Maluchowi z soczkiem, antybiola popijamy soczkiem (ulotki do antybiola nam nie dali), dostalismy penicyline
a ja dzis wyladowalam u lekarza i diagnoza: ostre zapalenie ucha od wczoraj chodze po scianach z bolu, pojechalam na pogotowie wczoraj, Pani kazala mi wziac paracetamol i stwierdzila, ze to powinno pomoc, oczywiscie g..o pomoglo, pojechalam nad ranem, bo myslalam, ze czaszke mi rozwali na pol, uslyszalam, ze w nocy podejmuja tylko akcje ratujace zycie, wiec musialam poczekac az otworza moja przychodnie i o 11 przyjal mnie lekarz nie wspomne ile wrabalam paracetamolu i nurofenu, inaczej bym zwariowala, caly czas mnie boli...dostalam krople do uszu i na szczescie zwolnienie do konca tygodnia, jutro jedziemy do przychodni na kontrole przebiegu choroby Stefcia, maly ma wciaz goraczke..lekarz dzis stwierdzil, ze oprocz bakterii, ktora zaatakowala Stefcia, lata w nim jakis wirus, zktorym walczy organizm Stefcia..Maly dzis ostro goraczkowal w nocy i do 2 nad ranem plakal, potem padl i spal do 9 a ja chodzilam po pokoju w te i z powrotem...
juz dzis mam ochote wypisac Stefka z przedszkola i poszukac niani jak tak co tydzien, dwa bedziemy musieli sie leczyc -to dzieki wielkie
O masz,biedni jestescie.Szybkiego powrotu do zdrowia!

Cytat:
prosze dokładny opis tych krost co sie z nimi działo na słoncu co kiedy były w cieniu jak długo schodziły itp
Ja miałam taką drobniutką pokrzywkę jak nie byłam posmarowana filtrem...miałam taką reakcję na słońce jak zaczynałam sie opalać,potem przechodziło samo nawet nie pamietam kiedy.Nie były to typowe krostki tylko takie różowe kropki bardzo gęsto usiane ale moja koleżanka miała uczulenie na słonce i miała duże brzydkie krosty.jak wrociła z Hiszpani wyglądała paskudnie,cały dekold i plecy miała w krostach i lekarz powiedział,że to uczulenie na słońce.Najlepiej isc do lekarza.Pewnie u każdego moze byc rożnie.Ja miałam to głownie na nogach.

Cytat:
widać,że była zainteresowana.
też muszę isc z Alą do zoo,wybieram się już kilka mcy.

Stary 2011-09-05, 19:12   #2664
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość

widać,że była zainteresowana.
też muszę isc z Alą do zoo,wybieram się już kilka mcy.
polecam
Blanka spała mi całą noc po zoo a ostatnio jej się to wogole nie zdarza

Wgl.. pękł mi hamulec w moim xlanderze, na all patrze i nie ma.. gdzie moge znaleźć?

Rozglądam się za wózkami u siebie w mieście bo mam chęć kupić parasolkę mamas&papas o ile wogole będzie potrzebna jeszcze, ale to na wiosnę dopiero, i widze zatrzęsienie wózków CYBEX..
Patrze na all a one wcale nie takie tanie jak na tego typu wózek

Edytowane przez kardashi
Czas edycji: 2011-09-05 o 19:15
Stary 2011-09-05, 20:06   #2665
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, a młoda dzisiaj wzięła chusteczki higieniczne, rozpakowała i leci do mnie - nos mi wycierać i buzię potem jej mówię: ale Agatka sobie też nosek wyciera, no i wycierała.

A wieczorem poszłam z nią spoty kawał bez wózka, po mamę na przystanek, w obie strony bardzo ładnie szła i rękę dawała. Może to jest sposób, uczyć chodzenia za rękę wieczorem, kiedy auta nie jeżdżą tak? Za to KAŻDY schodek trzeba zaliczyć, wejść i zejść, wystawa z zabawkami nie jest tak interesująca, jak schodek
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:16   #2666
margo80
Zakorzenienie

z tym testem chyba się jeszcze wstrzymam. 16 września mam planową wizytę u gina, to ostatecznie się dowiem

jak się objawy powtórzą, to kupię i zrobię.

Ewcia sobie wczoraj po raz pierwszy zdarła kolanko. niedużo, ale też pokazuje, gdzie ma ranę. mowi "bam"

kolejny dzień z drzemką grubo powyżej 14. nie podoba mi się to, ale nie da rady uśpić jej wcześniej.

Kardashi - Blanka super w Zoo.
Silpe - Wasze foty też piękne, Gabi coraz więcej włosków ma

Ewcia
Przemek
Stary 2011-09-05, 21:25   #2667
bratkab
Zadomowienie

Witam Was!
Justynko dużo zdrówka dla Was
Cytat:
Ciekawe jak Bratkowy Bogus ma sie w przedszkolu
Cytat:
No właśnie, ciekawe co tam u Bogusia?
Co u nas?? A no bardzo dobrze. Już trzy dni w żłobku zaliczone i właściwie tylko z niewielkim płaczem dziś, ale to głównie z niedospania, bo dolne zęby mu idą i noce raczej ma pourywane.
W żłobku jest super. Panie są nim zachwycone, a efekt - dziecko samo umie jeść nie tylko widelcem, co umiał już wcześniej, ale łyżeczką też. Tak pięknie pakuje do buzi, że się nadziwić nie mogę. I w sumie sam poszedł do żłobka, bo właściwie sam chodzi ładnie od dwóch tygodni, więc można powiedzieć że poszedł.

A ja mam awersję do kompa na codzień, więc raczej rzadko go włączam. Tyle co w pracy, ale tam na forum zasadniczo nie wchodzę. Wolę popołudnia rodzinnie spędzić. Więc zaległości mam duże, tym bardziej w pisaniu mail-i.
Stary 2011-09-05, 21:38   #2668
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

.
Luiza tez od jakiegoś czasu pokazuje i przychodzi, żeby to miejsce pocałować. Łuki robił tak samo

Cytat:
, jutro jedziemy do przychodni na kontrole przebiegu choroby Stefcia, maly ma wciaz goraczke..lekarz dzis stwierdzil, ze oprocz bakterii, ktora zaatakowala Stefcia, lata w nim jakis wirus, zktorym walczy organizm Stefcia..Maly dzis ostro goraczkowal w nocy i do 2 nad ranem plakal, potem padl i spal do 9 a ja chodzilam po pokoju w te i z powrotem...
Kochana, my tak mieliśmy z Łukim jak poszedł do przedszkola. Wiecznie zawalone górne drogi oddechowe. Przetrzymaliśmy to jakoś. Później już wcale nie chorował, miał może ze 2 przeziębienia w ciągu roku.

Idę do klubu.

Cytat:

A jak niema to macha rączka tak śmiesznie

Justin

Bydgoś.. Apropo zemdlenia.. Na pewno nie jesteś w ciąży ?
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29224093]Dziewczyny, a młoda dzisiaj wzięła chusteczki higieniczne, rozpakowała i leci do mnie - nos mi wycierać i buzię potem jej mówię: ale Agatka sobie też nosek wyciera, no i wycierała.

A wieczorem poszłam z nią spoty kawał bez wózka, po mamę na przystanek, w obie strony bardzo ładnie szła i rękę dawała. Może to jest sposób, uczyć chodzenia za rękę wieczorem, kiedy auta nie jeżdżą tak? Za to KAŻDY schodek trzeba zaliczyć, wejść i zejść, wystawa z zabawkami nie jest tak interesująca, jak schodek [/QUOTE]

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:47   #2669
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Michał po drugim dniu w przedszkolu ok. Ciężko coś od niego wydusić, dowiedziałam się tylko, że na drzemce pani mu kazała zamknąć oczy i spać, on wtedy się schował pod kołdrą
sprytnie sobie wymyślił.

Cytat:
Stefek ma zapalenie pluc, dostalismy anybiotyk masakra jakas,
zalamana jestem
mega buziole dla Stefanka.

Cytat:
co do płaczków - nigdy nie dzwonimy po rodzicow. tylko w przypadku, gdy dziecko jest chore. w pozostałych przypadkach, jeśli nic nie działa, to po prostu trzeba odczekać. z reguły mija szybko, ale są i takie dzieci, które miesiąc i więcej potrzebują. mieliśmy nawet takie, które celowo wymuszały wymioty, symulowały chorobę, żeby dzwonić po rodziców, ktorzy by je zabrali do domu... ale to już większe zaburzenia były...

i oficjalnie mogę powiedzieć - woła jak chce kupę. tyle, że zaczęła wołać "sisi" zamiast "E". przetrenowałam dziecko.
aha, dzięki za wyjaśnienia.
i dla Ewy.

Cytat:
Jak kupiłam nie UHT mleko, naturalnie tłuste /3-4,5% ma standardowo/ to nie mogłam uwierzyć. W smaku jest dużo "chudsze", lżejsze.

W UHTym ten tłuszcz owija się wokół paszczy, jeszcze po godzinie czuję go w gardle i przepijam wodą. W niepasteryzowanym tego nie ma.

Jak Daniowi skończy się skazowa akcja, to będzie pił krowie, ale tylko nieUHT (modlę się, żeby nie zabrali ostatniego mlekomatu z Gc), przegotuję i wstawię do lodówki, jak za starych, dobrych czasów.
ja tam tego tłuszczu w 3,2% nie czuję. zimne mleko prosto z lodówki piję zamiast wody , bo lubię.
Mam sąsiadkę, która ma krowy i mleko sprzedaje, ale to by znów trzeba przegotowywać, rozcieńczać też? - chyba zbyt dużo zachodu jak na mój gust.

Cytat:
Wczoraj znowu kupa złapana do nocnika Luiza pokazała, że chce

A ja wczoraj prawie zemdlałam. Stałam w przedpokoju i nagle serce tak strasznie mocno zaczęło mi walić, zrobiło mi się ciemno przed oczami. Szybko weszłam do pokoju i położyłam się na łóżku. Zmierzyłam sobie za jakiś czas ciśnienie i miałam 96/73 Od czasu do czasu mam takie jazdy. Chyba muszę się wybrać do kardiologa. zaraz będę dzwonić.
dla Lusi.

a takie omdlenia i ciemności przed oczami też miewam.
U mnie to chyba z utraty wagi wynika. po ciąży z Maksiem takmiałam, gdy mocno schudłam , a wyniki krwi ok były, tarczyca też ok.
I teraz znów tak mam, (w ciągu ostatnich 2 tygodni 3kg mi spadły z wagi ) , i zdarzają mi się takie mocne bóle serca, normalnie choćby mi ktoś serce ściskał, i to różnie trwa, od kilku sekund do kilku minut.
Byłam kilka lat temu w ośrodku , po takim ataku bólu, bo się cholernie wystraszyłam, zrobili mi ekg, ale dobre wyszło. cisnienie też mi mierzyli nie raz , generalnie mam niskie, moja mama twierdzi, że przy takim ciśnieniu by się przewróciła, puls za to zawsze mam wysoki, w granicach 100.

Cytat:
ISÄ

Ja o tesciowej nic nie powiem bo na sama mysl o tym slowie noz sie znajduje w recy
w życiu bym nie pomyślała, że to znaczy "tata". tak zupełnie inaczej ..

Cytat:
ja też już dawno wit D nie podaję...

Cytat:
a ja dzis wyladowalam u lekarza i diagnoza: ostre zapalenie ucha i
biedulka, znam ten ból...

Cytat:
dowolny

oficjalnie nie. tzn. chcemy drugie, ale planowo starania zaczniemy jak Ewcia skończy 2 latka.
zrób test, a nas nie trzymaj w niepewności.

my nie planujemy, ale się nie zabezpieczamy, jakoś tak się nie schodzi... Miałam zakładac spiralę, ale kasa poszła na przedszkole.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 21:50   #2670
margo80
Zakorzenienie

Lea - e tam nie planujecie... a kto kiedyś mowił, że trzecie chętnie?

Ewcia
Przemek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości