|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Cytat:
zaraz się do pracy zwijam, Ewcia wyprawiona na wózkowy spacer z babcią. ostatnie 2 dni chodziła spać dopiero o 14.35 i spała do 16.15. wieczorem po 20 nie padała od razu w łóżeczku, bo za późno ta drzemka. może dziś przy babci będzie inaczej. mamy nową umiejętność: bujanie lalek i pluszaków w rękach i mówienie "aaaaa" ![]() w sobotę zaczęła też rączkami pokazywać, że czegoś nie ma, bo do tej pory nie ma to było tylko "ma!". za to głośno wkrzyczane "ba!ba!" znaczy u nas "brawo" ![]() w sobotę byliśmy odebrać karnet na zajęcia basenowe - zaczynamy 10 września. Ewcia kojarzyła to miejsce, ciekawe jak zareaguje na samych zajęciach. Bydgoś - sprawdź to serducho Kropka - ja tam się cieszę, że mnie nie dotykał ![]() laski, zastanawiam się, czy testu ciążowego nie zrobić... właśnie mi się kończy okres, poprzedni miałam 4 sierpnia, niby nic mi nie jest, nie jem więcej, piersi nie bolą, senność w normie, ale tak mnie ostatnio zamula, że nawet małż mi zasugerował ciążę... :P słyszałam o przypadkach, że ktoś tam był w ciąży, a nie domyślał się, bo miał @. może ja też taki egzemplarz?
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-09-05 o 10:51 |
|
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już nam mija roczek, czas postawić pierwszy kroczek! Urwisy V-VI. 2010r. cz. V.
Margo, zrob test, w sumie co szkodzi. Fajnie by bylo jakby Ewa miala siostre
![]() Papierowka, jak chcesz wielocytowac to kliknij w srodkowy "znaczek" pod kazdym postem (jest cytuj, srodkowy i odpowiedz), na ktory chesz odpowiedzic. U nas jest nowe slowo. Pokazuje na lampe i mowi pam pa ![]() Ciekawe jak Bratkowy Bogus ma sie w przedszkolu
|
#2643 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
![]() Cytat:
![]() a moja Ala ostatnio czesto bawi sie w przedszkole .Mamy na balkonie tego dmuchanego muchomorka,wsadza do niego wszystkie misie,lale i siada z nimi i gada do nich,bawi się .Cytat:
.Ja bym szybko zrobiła z ciekawości .Cytat:
Zapomniałam napisac,ze jakis.tydz.temu nauczyłam Alę odpowiadac na pytanie jak masz na imię?odpowiada dumnie Ala! .Wczoraj przeżylismy chwile grozy z TŻ-em...TŻ postawił herbate na stole i zostawił przystawione krzesło do stołu i wyszedł do mnie do sypialni...Zapomniał,że Ala wchodzi na stół Po chwili słyszymy z sypialni odgłos mieszania łyżką w szklance i bieeeeegiem do pokoju!patrzymy a Ala siedzi na stole i miesza łyżeczką w gorącej herbacie!!!!Zjechałam za to TŻta równo .Tyle razy mu mowiłam,by nie zostawiał samego dziecka w pokoju jak jest herbata gorąca na stole .
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-09-05 o 11:46 |
|||
|
|
|
#2644 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny no to mnie zbiłyście z tropu ta wit.D. Widze, że wiekszość z Was podaje, a ja juz dawno ją olałam. W sumie jak byłam w przychodni na szczepieniu i teraz jak mała była chora, to nikt nie wspominał o tym...
Mam nadzieje, że jakiś poważniejszych konsekwencji z tego nie będzie... Bydgoś - uważaj na siebie! Sama byłas wtedy w domu? Margo - a jaki wynik testu bys chciała zobaczyć? ![]() No właśnie, ciekawe co tam u Bogusia? ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- No i gratulacje dla wszystkich nocnikowych dzieciaków Luizy i Ewy (ktoś jeszcze?) ![]() U nas na kupe woła "eeee" i żadnego takiego wołania nie można zlekceważyć - w sobotę były 4 kupy ![]() A na siku woła "kupka" ![]() Tyle, że to juz do fakcie
Edytowane przez velluto Czas edycji: 2011-09-05 o 11:48 |
|
|
|
#2645 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Z serduchem koniecznie idz do lekarza. Cytat:
ale miałam czesto uczulenie na słońce,taką drobną pokrzywkę.
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2011-09-05 o 11:52 |
|
|
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Dawno się nie udzielałam co nie znaczy że nie nadrobiłam zaległości ![]() Przede wszystkim Szaja ogromniaste gratki i dużo zdrówka![]() Gratulacje dla wszystkich sikających na nocnik i coraz więcej mówiących ![]() My na razie uczymy się używania nocnika ale są pierwsze postępy- tzn dopołudnia jest z nią mąż i on że tak powiem jak to facet (tzn większość facetów ) możesz do niego gadać żeby jej ściągnął pieluszkę i na nocnik sadzać póki ciepło na dworze żeby się uczyła a jemu się zwyczajnie nie chce. Już mi ręce opadają- nie dam rady być w dwóch miejscach naraz w pracy i w domu.Kori rożnie i robi się coraz mądrzejsza- aż miło się tak chwalić- co dzień mnie czymś zaskakuje i gada jak nakręcona aż się boję co to będzie jak zacznie mówić już pełną parą Więcej napiszę pod wiecżór jak młoda pójdzie spać, o ile mi się uda bo popołudniami zmieniam się z mężem i na nic nie mam czasu ![]() Zanim ugotuję obiad i ogarnę resztę obowiązków to jest już wieczór i padam. Trzymam ksiukasy za nasze małe wizazowe przedszkolaki ![]() Aha zapomniałam - jakimi zabaweczkami bawią się teraz wasze maluchy. Chciałbym coś młodej kupić innego niż ma i nie mam pomysłu. Z części zabawek już wyrosła i chyba czas na "doroślejsze" zabawki
Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2011-09-05 o 12:20 |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Osiołki, kozy, owieczk i sarenki
No i żyrafy ![]() Cytat:
Jak coś wspomni o podawaniu to będe podawać. Cytat:
![]() Zrób test, będziesz spokojniejsza niż takie domysły ![]() Moja znajoma miała okres przez pierwsze 3 mies ciązy ;p dowiedziała sie w styczniu, a w czerwcu urodziła córeczkę ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Foty z Zoo ![]() https://picasaweb.google.com/1017944...rzesnia201102# |
||
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
kurka Kropus niezauwazyłam ze mi sie tekst wykasował
czytałam na jakims forum ze mleko od krowy zeby było przyswajalne dla organizmu człowieka musi byc gotowane 20 min ![]() ![]() kardashi o to zwierzatka myslałam ze klauny bo one takie kolorowe no i prosze mówiłam o pogodzie rano było niemrawo a teraz pieknie grzeje słoneczko w miedzyczasie byłam na ostrym dyzurze z moja bratanica cos ja walneło i ma wielka kluche na szyi piecze boli i uciskało ja w przłyk dostała odczulajacy zastrzyk ( w dodatku ze strach sie bleeee) ![]() bratowa musiała wracać do pracy młoda siedzi u mnie margo moja mama miała okres 3 ms dopiero jak zemdlała w miesnym to sie kapneła ze cos jest na rzeczy i urodziła blizniaki o których sie dowiedziała pod koniec 5 ms ciazy a dwa ms pozniej ich urodziła curly omg czassem tz nie wiedza na co stac nasze dzieci dlatego to my mamy ten jeden instynkt wiecej dobrze ze skonczylo sie na strachu prosze dokładny opis tych krost co sie z nimi działo na słoncu co kiedy były w cieniu jak długo schodziły itp ![]() olivka dobrze ze u kori wszystko wporzadku a zobaczysz ze ani sie obrócisz i bedzie sama na nocnik siadać kardashi nie da sie obejrzec Niestety, nie znaleziono strony.
|
#2650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Własnie wiem że nie mozna znaleźć strony i nie wiem czemu ;/ |
|
|
|
|
#2651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowa. Ja czasami jak się schylę, to mi serce nawala. Musze wtedy za moment znowu się schylić i jest ok ![]() Cytat:
Poszłam do lekarza po tabsy anty, a on do mnie, że w ciąży jestem ![]() Cytat:
Na szczęście był mąż i Łuki. Zaraz wzięli Lusie, mąż otworzył szeroko okno.
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
Działający link
https://picasaweb.google.com/1017944...35372067504370 |
|
|
|
#2653 |
|
Zadomowienie
|
Kardashi sie z nami drazni
|
#2654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
omg nnie wiem czemu caly czas mam w glowie cyrk !!!!!!!!!!!!!! znaczy cyrk gdzie sie chodzi
|
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() już działa ;p Cytat:
|
|
|
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak miałam kiedyś często. Po ciąży jakby mniej. Sprawdź dla spokoju. |
|
|
|
|
#2657 |
|
Zadomowienie
|
velutto ja też od dawna nie daje wit D - lekarka nam zasugerowała na jesien tran podawac a tam jest wit D - jeszcze to skonsultujemy .
kardashi Blanka cudna z tymi zwierzakami U nas też jest nowa umiejetnośc od paru dni - Gabi pokazuje gdzie ją boli ![]() np , po upadku , stłuczce przyjdzie i na pytanie gdzie boli , pokazuje bezbłednie tam gdzie np zarysowane , obtarte .Dzis była i jest nieswoja podejrzewałam głowe , że ją boli , zaczeła marudzic - pytam gdzie cie boli - pokazała paluszkiem na głowe , Zajrzałam do paszczy - zeby idą ![]() Wiecie jak to ułatwia życie ![]() U nas też jak czegoś nie ma Gabi nie mówi tylko pokazuje - tak fajnie rozkłada rece i szuka ![]() Na dzien dobry mamy - cześc albo zagląda czy śpie i woła kuku![]() Kupa to - kaka , a truskawki - kaki itd itd...
|
#2658 |
|
Rozeznanie
|
czesc Kobitki,
bardzo Wam dziekuje za wszystkie rady ), dostalismy penicylinea ja dzis wyladowalam u lekarza i diagnoza: ostre zapalenie ucha od wczoraj chodze po scianach z bolu, pojechalam na pogotowie wczoraj, Pani kazala mi wziac paracetamol i stwierdzila, ze to powinno pomoc, oczywiscie g..o pomoglo, pojechalam nad ranem, bo myslalam, ze czaszke mi rozwali na pol, uslyszalam, ze w nocy podejmuja tylko akcje ratujace zycie, wiec musialam poczekac az otworza moja przychodnie i o 11 przyjal mnie lekarzjuz dzis mam ochote wypisac Stefka z przedszkola i poszukac niani jak tak co tydzien, dwa bedziemy musieli sie leczyc -to dzieki wielkie
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#2659 |
|
Zadomowienie
|
Zapodałam kilka fotek do Klubu
![]()
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
dowolny
![]() oficjalnie nie. tzn. chcemy drugie, ale planowo starania zaczniemy jak Ewcia skończy 2 latka. niedawno się dowiedziałam, że znajoma, która ma dziecko z 4 czerwca, jest w nowej ciąży - z bliźniakami. i też oficjalnie się nie starali ![]() Justin - biedni Wy! zdrówka dużo i siły do walki ze slużbą zdrowia. |
|
|
|
#2661 |
|
Konto usunięte
|
Margo rób test, rób
Justin, ale wam się paskudnie nałożyło :/ I wiecie, tak sobie myślę, tak narzekamy na nfz ale jednak jak z takim bólem w nocy na dyżur szłam (głowa) to dostałam bez problemu ketonal w zastrzyku, babka tylko wypytała o możliwe przyczyny bólu, sprawdziła, czy to czasem zapalenie opon nie jest i dała. |
|
|
|
#2662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Blanka tez pokazuje jak ją coś boli A jak niema to macha rączka tak śmiesznie ![]() Justin Bydgoś.. Apropo zemdlenia.. Na pewno nie jesteś w ciąży ?
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-09-05 o 18:31 |
|
|
|
|
#2663 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też muszę isc z Alą do zoo,wybieram się już kilka mcy .
|
||||
|
|
|
#2664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Blanka spała mi całą noc po zoo a ostatnio jej się to wogole nie zdarza ![]() Wgl.. pękł mi hamulec w moim xlanderze, na all patrze i nie ma.. gdzie moge znaleźć? Rozglądam się za wózkami u siebie w mieście bo mam chęć kupić parasolkę mamas&papas o ile wogole będzie potrzebna jeszcze, ale to na wiosnę dopiero, i widze zatrzęsienie wózków CYBEX.. Patrze na all a one wcale nie takie tanie jak na tego typu wózek
Edytowane przez kardashi Czas edycji: 2011-09-05 o 19:15 |
|
|
|
|
#2665 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a młoda dzisiaj wzięła chusteczki higieniczne, rozpakowała i leci do mnie - nos mi wycierać i buzię
A wieczorem poszłam z nią spoty kawał bez wózka, po mamę na przystanek, w obie strony bardzo ładnie szła i rękę dawała. Może to jest sposób, uczyć chodzenia za rękę wieczorem, kiedy auta nie jeżdżą tak? Za to KAŻDY schodek trzeba zaliczyć, wejść i zejść, wystawa z zabawkami nie jest tak interesująca, jak schodek
|
|
|
|
#2666 |
|
Zakorzenienie
|
z tym testem chyba się jeszcze wstrzymam. 16 września mam planową wizytę u gina, to ostatecznie się dowiem
![]() jak się objawy powtórzą, to kupię i zrobię. Ewcia sobie wczoraj po raz pierwszy zdarła kolanko. niedużo, ale też pokazuje, gdzie ma ranę. mowi "bam" ![]() kolejny dzień z drzemką grubo powyżej 14. nie podoba mi się to, ale nie da rady uśpić jej wcześniej. Kardashi - Blanka super w Zoo. Silpe - Wasze foty też piękne, Gabi coraz więcej włosków ma
|
|
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was!
Justynko dużo zdrówka dla Was Co u nas?? A no bardzo dobrze. Już trzy dni w żłobku zaliczone i właściwie tylko z niewielkim płaczem dziś, ale to głównie z niedospania, bo dolne zęby mu idą i noce raczej ma pourywane. W żłobku jest super. Panie są nim zachwycone, a efekt - dziecko samo umie jeść nie tylko widelcem, co umiał już wcześniej, ale łyżeczką też. Tak pięknie pakuje do buzi, że się nadziwić nie mogę. I w sumie sam poszedł do żłobka, bo właściwie sam chodzi ładnie od dwóch tygodni, więc można powiedzieć że poszedł. ![]() A ja mam awersję do kompa na codzień, więc raczej rzadko go włączam. Tyle co w pracy, ale tam na forum zasadniczo nie wchodzę. Wolę popołudnia rodzinnie spędzić. Więc zaległości mam duże, tym bardziej w pisaniu mail-i.
|
|
|
|
#2668 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Idę do klubu. Cytat:
A wieczorem poszłam z nią spoty kawał bez wózka, po mamę na przystanek, w obie strony bardzo ładnie szła i rękę dawała. Może to jest sposób, uczyć chodzenia za rękę wieczorem, kiedy auta nie jeżdżą tak? Za to KAŻDY schodek trzeba zaliczyć, wejść i zejść, wystawa z zabawkami nie jest tak interesująca, jak schodek [/QUOTE]
|
|
#2669 | |||||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i dla Ewy.Cytat:
![]() Mam sąsiadkę, która ma krowy i mleko sprzedaje, ale to by znów trzeba przegotowywać, rozcieńczać też? - chyba zbyt dużo zachodu jak na mój gust.Cytat:
dla Lusi.a takie omdlenia i ciemności przed oczami też miewam. U mnie to chyba z utraty wagi wynika. po ciąży z Maksiem takmiałam, gdy mocno schudłam , a wyniki krwi ok były, tarczyca też ok.I teraz znów tak mam, (w ciągu ostatnich 2 tygodni 3kg mi spadły z wagi ) , i zdarzają mi się takie mocne bóle serca, normalnie choćby mi ktoś serce ściskał, i to różnie trwa, od kilku sekund do kilku minut.Byłam kilka lat temu w ośrodku , po takim ataku bólu, bo się cholernie wystraszyłam, zrobili mi ekg, ale dobre wyszło. cisnienie też mi mierzyli nie raz , generalnie mam niskie, moja mama twierdzi, że przy takim ciśnieniu by się przewróciła, puls za to zawsze mam wysoki, w granicach 100. Cytat:
tak zupełnie inaczej .. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() my nie planujemy, ale się nie zabezpieczamy, jakoś tak się nie schodzi... Miałam zakładac spiralę, ale kasa poszła na przedszkole. |
|||||||||
|
|
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Lea - e tam nie planujecie... a kto kiedyś mowił, że trzecie chętnie?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.

.Mamy na balkonie tego dmuchanego muchomorka,wsadza do niego wszystkie misie,lale i siada z nimi i gada do nich,bawi się
i bieeeeegiem do pokoju!patrzymy a Ala siedzi na stole i miesza łyżeczką w gorącej herbacie!!!!Zjechałam za to TŻta równo
.Tyle razy mu mowiłam,by nie zostawiał samego dziecka w pokoju jak jest herbata gorąca na stole
.

Ja myślałam, że podaję się tylko maluchom, aby zapobiec krzywicy i "pomóc" w zarośnięciu ciemiączka 

nnie wiem czemu caly czas mam w glowie cyrk !!!!!!!!!!!!!! znaczy cyrk gdzie sie chodzi