mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 16:50   #3301
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

dziewczyny już znam powód mojego osłabienia i bólu głowy mam wysokie ciśnienie byłam u położnej miałam 156/100 w trzech pomiarach identyczne
Od razu dostałam skierowanie na jutro do szpitala mają mi porobić badania i nie wiadomo czy nie zostawią jestem załamana
Stary 2011-09-05, 16:55   #3302
marejta
Zadomowienie

No u nas było cały dzień pięknie więc jakie moje zdziwienie jak teraz zobaczyłam to szare niebo
ehh zaraz zasnę...
Witaminko rozumiem Cię bo ja nie piłam jeszcze kawy bo w pracy się mleko skończyło i mi się nie chciało iść do sklepu a teraz jak mnie zmuliło to stwierdziłam że do domu wytrzymam, a jeszcze jedna baba mi przed chwilą tak podniosła ciśnienie że normalnie szok, ale nie byłam jej dłużna

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Aniu może obejdzie się na badaniach i Cię wypuszczą, nie ma pewności że będą Cię trzymać

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Ok ja uciekam, postaram się wpaść do Was później, no chyba że zasnę na dobre

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 16:56   #3303
ania21_21
Zadomowienie

To zależy jak jutrzejsze badania wyjdą mają mi zrobić też badanie krwi bo znowu mi wyszedł cukier w moczu
Stary 2011-09-05, 17:05   #3304
asiol
Rozeznanie

hej witam po weekendzie, caly dzien probowałam Was nadgonić i mam teraz metlik w glowie

co do prezentow to ja jako chrzestna dalam lancuszek z medalikiem, który miał wygrawerowaną datę chrztu, i zwróciłam kasę rodzicom za ubranko do chrztu, które sami małej wybrali.

tuszka mi witaminy kazał gin brać od początku 2 trymestru, więc grzecznie biorę

goldika ja jestem z Warszawy i też nie mam pojęcia gdzie rodzić, a wszyscy mnie pytają -- do szkoły rodzenia zapisałam się na inflancką i zaczynam ją za tydzień, z drugiej strony najbliżej mam na Kasprzaka i chyba tam pojadę jak zacznę rodzić . Obydwa szpitale nie mają zbyt wspaniałych opini, ale myślę, że to dużo zależy od personelu na jaki się trafi.
mój lekarz prowadzący pracuje chyba w bielanskim, ale ja do niego chodzę do przychodni na NFZ i nie chcę go spotkać w szpitalu szczerze mówiąc

no dobra koniec dnia sie zbliza a ja nic konstruktywnego nie zrobiłam, poza siedzeniem na forum lecę
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 17:08   #3305
fatal21
Wtajemniczenie

Dziękuje za podpowiedzi jutro poproszę Tżta to mi kupi Inkę z magnezem.
Właśnie ogladam "ostry dyżur" i zajadam sie owocami.A mała leciutko się rusza.
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 17:23   #3306
czarnaoak
Przyczajenie

Hej dziewczyny. Jestem w 30tc i mi gin powiedziala ze mi sie skraca szyjka macicy. W piatek w szpitalu powiedzieli ze mam 27 mm i mam zrobic usg za tydzien. Czy wiecie co jest powodem jej skracania sie? Strasznie sie boje ze moge urodzic maleńką wczesniej ale boje sie tez ze zalozą mi ten pessar polozniczy. Poradźcie mi cos proszę. Narazie leżę w lozku i biore magnez, a mężuś zajmuje się wszystkim w domu biedaczek
Stary 2011-09-05, 17:26   #3307
ela3010
Zadomowienie

Aniu strasznie mi przykro że masz takie ciśnienie!!!
Ale w szpitalu będą wiedzieli co robić, nie denerwuj się, możesz nawet rodzić, jesteś bezpieczna, co by się nie działo ściskam kciuki, i myślę że nie tylko ja, mocne buziatki ode mnie dla Ciebie.

Glam to Twoja córa miała kupanie, mój nigdy nie zrobił mi tego, zawsze grzecznie jak mamusia nie widziała to walił w pieluchę.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 17:43   #3308
Ona231
Zadomowienie

Dobry, czemu Wy tyle skrobiecie jak ja pracy pracuję, co?

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
se zobaczysz

no dobra kochana a co w sytuacji jak przygotujesz pieluszke, przewiniesz a tu slyszysz prrrrrrrrrrrr i juz wiesz ze musisz przewinac jeszcze raz?
a ile jest takich sytuacji ze nawet nie przewiniesz do konca tylko umyjesz dupine nowa piekluszke podlozysz a okazuje sie ze druga potrzebna?

zreszta powiem ci ze jak maluch zaczyna plakac gdzies w srodku nocy, ty 50 noc z rzedu niewyspana masz i w koncu mialas nadzieje pospac 4 godziny z rzedu...a tu po godzinie znow pobudka- uwierz mi ciezko wteydy o logiczne myslenie i skoordynowanie akcji

aha jescze chcialam poradzic zebyscie nie ustawialy przewijaka naprzeciwko lozeczka czy obok tak zeby bylo na linii strzalu

u nas nie raz bylo tak ze ja malej nozki podnosilam zeby pupke umyc no i docisniecie nozek do brzuszka powodowalo ze kupa leciala- i to pod takim cisnieniem ze za 2 metry ja nioslo
odruchowo czlowiek odskakuje- ale nieraz ja bylam obfajdana...a jeszcze czesciej nasze loze malzenskie ktore stalo maprzeciwko przewijaka
z tego tez wzgledu nie polecam miecia przweijaka naprzeciwko sciany w malej odleglosci
Glamm Twoje rady są bezcenne czyli najlepiej ścianę obłożyć płytkami
Muszę chyba koncepcję co do ustawienia przewijaka zmienić
Co do zasiłku macierzyńskiego to akt urodzenia w oryginale i prośbę o urlop macierzyński musisz napisać od dnia porodu

Goldika fartuch może to i dobre rozwiązanie gorzej jak maluch się przestraszy Może jednak uniki wystarczą

Cytat:
Ela nie ma jak zachcianki ciezarnych
ja jak sobie mam wejsc do sklepu i kupic cos na sniadanie i drugie sniadanie do pracy to pol godziny stoje i mysle na co mam ochote i czy aby na pewno

dzis w sklepie to juz tak przeciagalam bo myslalam czy wole bulke czy chleb ze sie z 5 min do pracy spoznilam. wchodze a tu wspolpracownicy jak na szpilkach siedza i do mnie z wyrzutami ze mysleli ze juz poszlam rodzic
Jakbym siebie w sklepie widziała, sama na siebie się złoszczę bo a może taki serek a może taki chleb. No kurcze ileż wybierać można ?

Co do wycierania pupy chusteczkami to paten czytałam, żeby je ogrzać, bo maluszki nie lubią taki zimnych. A u mnie położna też polecała najpierw gazik z wodą ciepłą, bo niektóre chusteczki mają silne substancje zapachowe i mogą podrażniać malucha. Ale niestety w praktyce nie wiem jak to wygląda

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Ja planowałam mieć przewijak na łożeczku i tam miseczke z woda i wacikami stawiac, ale mi się zamarzyła kołyska więc będę musiała kupić komode z przewijakiem.Już nawet w Ikea ogladałam takie, ale jakieś drogie.

Ja dostałam tylko nospe, żadnych innych leków i przykaz, aby sie nie forsowac.Tą nospe w miare potrzeby mam brac.Nie wiem czy to moja wyobraznia, ale wydaje mnie sie, że macica mi wariuje po Ince bardziej.Ale to chyba moja chora wyobraznia.
Właśnie skończyłam zajadac sie nutellą prosto ze słoika.A potem czarna rozpacz u Gin, że tyle przytyłam
Fatal a sprawdzałaś sobie opinię, bo niektórzy narzekają na komody z przewijakiem, że maluch szybko wyrasta, że nie są takie stabilne i polecają kupić komodę a przewijak jednak taki zwykły. Ale oczywiście to Wasz wybór
A nuteli zazdroszczę, smacznego

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Dziś dostałam paczkę z ubrankami od mojej koleżanki a w środku taka niespodzianka
Śliczny Super misiek

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeśli chodzi o dawanie kasy to ja jestem na tak, ale jak wiem ż eta kasa nie idzie na potrzeby rodziców tylko dla dziecka.
Moja Jula zawsze jak dostanie kase to ma w swojej tubie od chrztu i wszystkie tam ma pieniażki papierkowe, a póżniej jesli potzrebuje na cos to kupuje jej z ich np ostatnio na trampoline 550 zł poszło, a my jej reszte dołożyliśmy. Nie bierzemy Julci kasy bo to jej.
Myszeczko ale sporo rodziców tak nie robi. Dlatego wolę kupić nawet droższy prezent ale, żeby był dla dziecka a nie dla rodziców. Nie lubię dawać pieniędzy bo się rozejdą. Ale niestety zmuszona byłam dać ostatnio pieniądze, bo takie było życzenie rodziców dziecka.
Wolę zwyczaj rodem z USA listę prezentów bo wtedy każdy rezerwuje i kupuję w miarę swoich możliwości.
Fajnie, że tak traktujecie pieniądze córki
Myszeczko a to nie jest tak, że Ty trochę bardziej przeżywasz to przedszkole jak córka, ona pewnie to wyczuwa. Spokojnie przyzwyczai się i będzie coraz łatwiej

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
PRZESTRASZLIWIE chce mi się spać
ale od piątku nie przespałam dobrze nocy, teraz odliczam minuty do 17 żeby z pracy wyjść, a że mamie obiecałam za taxi porobić to jeszcze trochę minie zanim się położę

u mojej sis dzieciaki tez mają swoje puszki z pieniędzmi, i jak dostają cokolwiek to od razu tam ląduje. Jak chcą jakąś zabawkę, rower, grę czy cokolwiek to z tych pieniędzy im kupują
Anusiak u mnie też coraz gorzej ze snem a właściwie znalezieniem pozycji do spania. Ale to już niedługo potem nie pośpimy z innych powodów

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

a nie mam sily nawet isc do kuchni, wstawic ryz, by do ryby bylo (bo ryba mnie z wczoraj została..)
Witamniko udało się ryż ugotować?

Tincia co do cukru to pewnie co lekarz, to opinia. Moja aż tak restrykcyjna nie jest a i ja staram się uważać i po półtorej godzinie od jedzenia zazwyczaj cukier mi 120 nie przekracza A na czczo takie same normy jak Twój lekarz ma
Raz się załatwiłam, że w największy upał godzinny spacer miałam bo mi cukier drastycznie skoczył. A tak to trzymam go w ryzach

Aniu ale lepiej poleżeć w szpitalu jak trzeba, sama sobie z ciśnieniem za wysokim nie poradzisz. W Polsce też z drastycznymi skokami ciśnienia od razu do szpitala przyjmuję, bo to dla maluszka dobre nie jest.
Aniu nikt szpitali nie lubi, ani nie chodzi do nich dla przyjemności ale jak trzeba, to wyjścia nie ma

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-09-05 o 17:45
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:04   #3309
czarnaoak
Przyczajenie

Czy możecie mi dziewczęta polecic jakis sklep internetowy gdzie mozna kupic tanie biale pieluszki tetrowe? Jestem w 30tc i boje sie ze musze miec wszystko gotowe na wcześniej ;/
Stary 2011-09-05, 18:08   #3310
ania21_21
Zadomowienie

jutro mam iść na 6 godz do szpitala no chyba że wyniki by były złe to zostaję
Zapomniałam napisać że prawdopodobnie mała się obróciła wymacała główkę na samym dole tam gdzie spojenie łonowe i chyba stwierdziła że urodzę wcześniej bo nic nie mówiła o następnej wizycie matko czy oni muszą mnie tak pocieszać

Dziewczyny ale mnie głowa boli

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-05 o 18:09
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:12   #3311
Ona231
Zadomowienie

Aniu spokojnie mała już jest prawie donoszona, nawet jak się wcześniej urodzi to nic jej nie grozi. Nie panikuj. Wiem, że się denerwujesz ale na skaczące ciśnienie, nerwy nie pomogą
Stary 2011-09-05, 18:29   #3312
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
serio ja nie wiedzialam ze te kupy takie lotne sa
jeszcze chyba na sztucznym mleku to sa jakies gestsze- ale te cyckowe to taki rzadki pomaranczowy twarozek

a chlopcy to ponoc lubia mamie przy przewijaniu do oka nasikac nie wiem ale tak czytalam

tak ze nastawcie sie na wiele atrakcji
Glam to sie przekonasz w praktyce teraz x2 w jedno oko i w drugie oko dla rownowagi

Witaminko wybacz

Myszeczko dzięki skad masz taki fajny przybornik? z lozeczkiem byl w zestawie?

Joamic sliczny ten pluszak.

Aniu o kurcze, tak mi przykro z powodu tego cholernego cisnienia bedziesz miala kontakt z nami?? bedziemy sie martwic.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:38   #3313
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dziewczyny już znam powód mojego osłabienia i bólu głowy mam wysokie ciśnienie byłam u położnej miałam 156/100 w trzech pomiarach identyczne
Od razu dostałam skierowanie na jutro do szpitala mają mi porobić badania i nie wiadomo czy nie zostawią jestem załamana

aniula głowa do góry !!!!! wierze ze nie beda Was siła trzymac... wiem jakie beznadziejne jest lezenie w szpitalu :/ skoro co jak co ale jeszcze troche czasu macie.... trzymam kciuki i wierze baaardzo mocno ze na badaniach sie skonczy i wyjdziesz do domku

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Witamniko udało się ryż ugotować?

na szczescie tżet wpadł na chwile zapytac jak sie czuje wiec go wykorzystałam do rozwieszenia prania, a ryż wstawiłam sama

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
jutro mam iść na 6 godz do szpitala no chyba że wyniki by były złe to zostaję
Zapomniałam napisać że prawdopodobnie mała się obróciła wymacała główkę na samym dole tam gdzie spojenie łonowe i chyba stwierdziła że urodzę wcześniej bo nic nie mówiła o następnej wizycie matko czy oni muszą mnie tak pocieszać

Dziewczyny ale mnie głowa boli

kochanie ... cokolwiek sie nie dzieje, jestemy z Wami całymi serduszami, tymi dużymi i małymi

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:38   #3314
Ona231
Zadomowienie

Cytat:

na szczescie tżet wpadł na chwile zapytac jak sie czuje wiec go wykorzystałam do rozwieszenia prania, a ryż wstawiłam sama
Jednak czasem mężczyzna się przydaję choćby nawet do rozwieszenia prania
Stary 2011-09-05, 18:43   #3315
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Witam wieczorową porą.
Wózek złożony do obejrzenia i schowany do pudełka Jest śliczny kółka duże pompowane fajnie się prowadzi i kolorek bardzo ładny.

Aniu trzymam kciuki wszystko będzie dobrze. W sumie ciążę masz już donoszoną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P9050212.jpg (57,8 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9050215.jpg (107,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9050216.jpg (52,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9050217.jpg (91,2 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9050218.jpg (76,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P9050219.jpg (60,8 KB, 25 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 18:44   #3316
ania21_21
Zadomowienie

witaminko w razie czego tobie będę słać wiadomości a jak nie to tż da znać na forum ładnie go poproszę. nie wiem czy będę mogła tam używać telefonu koleżanka która była ze mną dzisiaj u położnej mówiła że jak ona w poprzedniej ciąży była na takim sprawdzaniu(też miała za wysokie ciśnienie przy bliźniakach) to nie można było mieć telefonu bo się ma na brzuchu coś do sprawdzania tętna dziecka i komórka może zakłócić jego działanie
Stary 2011-09-05, 18:51   #3317
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą.
Wózek złożony do obejrzenia i schowany do pudełka Jest śliczny kółka duże pompowane fajnie się prowadzi i kolorek bardzo ładny.

Aniu trzymam kciuki wszystko będzie dobrze. W sumie ciążę masz już donoszoną
Śliczny wózek, super się prezentuję
Stary 2011-09-05, 19:10   #3318
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
witaminko w razie czego tobie będę słać wiadomości a jak nie to tż da znać na forum ładnie go poproszę. nie wiem czy będę mogła tam używać telefonu koleżanka która była ze mną dzisiaj u położnej mówiła że jak ona w poprzedniej ciąży była na takim sprawdzaniu(też miała za wysokie ciśnienie przy bliźniakach) to nie można było mieć telefonu bo się ma na brzuchu coś do sprawdzania tętna dziecka i komórka może zakłócić jego działanie

no problemo

jesli chodzi o ktg i ta diode do tętna, to rzeczywiscie w trakcie lepiej odlozyc telefon, ale dziewczyny u mnie poprostu trzymaly go na polce/szafce.... potem juz mozna bylo ale nie wiem czy to o to chodzi

ona raz nie zawsze, ale miło z jego strony ....

joamic no niezły ten wózek osobiście ani kolor, ani sama konstrukcja za nim nie przemawiają dla mnie, ale to Wam ma sie dobrze prowadzic i podobac

30t 1d - ?
Stary 2011-09-05, 19:14   #3319
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
no problemo

jesli chodzi o ktg i ta diode do tętna, to rzeczywiscie w trakcie lepiej odlozyc telefon, ale dziewczyny u mnie poprostu trzymaly go na polce/szafce.... potem juz mozna bylo ale nie wiem czy to o to chodzi

joamic no niezły ten wózek osobiście ani kolor, ani sama konstrukcja za nim nie przemawiają dla mnie, ale to Wam ma sie dobrze prowadzic i podobac
jeszcze nie wiem nigdy jeszcze nie miałam tych badań
A właśnie jak tyle będę leżeć to mogę wziąć książkę żeby się nie nudzić
dziękuję witaminko jesteś kochana popołudniu już wpisałam twój numer

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-05 o 19:15
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 19:15   #3320
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Witaminko ale małe gesty też się liczą
Zawsze to lżej tym bardziej, że schylanie ostatnio trudniejsze jest

Aniu spokojnie książkę możesz zabrać, ze sobą
Stary 2011-09-05, 19:19   #3321
ania21_21
Zadomowienie

dziewczyny położna mi powiedziała że nawet po zastrzyku zewnąrzoponowym wypuszczają po 6 godz no chyba że coś by się działo. 6 godz matko ledwo dojdę do siebie i już wypuszczają
Stary 2011-09-05, 19:28   #3322
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Glam to sie przekonasz w praktyce teraz x2 w jedno oko i w drugie oko dla rownowagi

Witaminko wybacz

Myszeczko dzięki skad masz taki fajny przybornik? z lozeczkiem byl w zestawie?

Joamic sliczny ten pluszak.

Aniu o kurcze, tak mi przykro z powodu tego cholernego cisnienia bedziesz miala kontakt z nami?? bedziemy sie martwic.

Goldika tak mam przy łóżeczku i tez strasznie mi sie spodobał bo jat taki pojemny i przy łóżeczku pod ręką

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:

Aniu Kochana ty juz naprawde możesz rodzić jak fajnie już niedługo będziesz tulić małą a nie denerwować sie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 19:34   #3323
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny położna mi powiedziała że nawet po zastrzyku zewnąrzoponowym wypuszczają po 6 godz no chyba że coś by się działo. 6 godz matko ledwo dojdę do siebie i już wypuszczają
Hej dziewczyny
Aniula ja rodziłam pierwsza córę w Uk. To nie jest tak, że masz iść do domu i już, jesli nie czujesz się na siłach, albo wolałabyś zostać to zostajesz. Ja urodziłam Julię o 17:36 a byłam w domu na drugi dzien tez około 17. Moja koleżanka urodziła syna około 15 a o 18 już była w domu, to jak kto chce. Oczywiście jeśli z Tobą i z dzieciatkiem jest wszystko w porządku to wypuszczają a jak nie to zostajesz i dłużej - koleżanka ma z mężem konflikt krwi i była ponad dwa tygodnie po porodzie w szpitalu, bo córeczkę musieli naświetlać, bo wysoką żółtaczkę miala. Ja juz rodziłam a mimo to teraz też chcę zostać na jedną noc, zawsze to bezpieczniej, a poza tym nie trzeba na drugi dzień z dzieciątkiem z powrotem do szpitala na badania - takie ogólne, także ja zostanę
Stary 2011-09-05, 19:38   #3324
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Aniula ja rodziłam pierwsza córę w Uk. To nie jest tak, że masz iść do domu i już, jesli nie czujesz się na siłach, albo wolałabyś zostać to zostajesz. Ja urodziłam Julię o 17:36 a byłam w domu na drugi dzien tez około 17. Moja koleżanka urodziła syna około 15 a o 18 już była w domu, to jak kto chce. Oczywiście jeśli z Tobą i z dzieciatkiem jest wszystko w porządku to wypuszczają a jak nie to zostajesz i dłużej - koleżanka ma z mężem konflikt krwi i była ponad dwa tygodnie po porodzie w szpitalu, bo córeczkę musieli naświetlać, bo wysoką żółtaczkę miala. Ja juz rodziłam a mimo to teraz też chcę zostać na jedną noc, zawsze to bezpieczniej, a poza tym nie trzeba na drugi dzień z dzieciątkiem z powrotem do szpitala na badania - takie ogólne, także ja zostanę

Beznadziejnie tam jest.
Ja to jednak bym wolała zostac nawet na te 2 dni bo żółtaczka może wyjsc póżniej. Dziwnie tam macie

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-09-05, 19:52   #3325
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Beznadziejnie tam jest.
Ja to jednak bym wolała zostac nawet na te 2 dni bo żółtaczka może wyjsc póżniej. Dziwnie tam macie
A ja myślę, że nie dziwnie tylko po prostu inaczej. Pewnie gdybym pierwszą córkę rodziła w PL albo miała jakieś doświadczenia z PL np. z rodzącymi koleżankami to tez bym tak mówiła, ale jakoś tak nie myślę, po prostu maja inny system. Po wyjściu ze szpitala, połozna przychodzi do domu codziennie przez tydzień i obserwuje dziecko, chyba że Ty nie chcesz żeby tak często i ona nie widzi potrzeby to rzadziej, zawsze możesz do niej zadzwonić. Jakoś nie czuję złej opieki pod tym względem.
A juz zupełnie mnie zaskoczyli organizacją, jak po kilku dniach miałam nawał pokarmu, zrobił mi sie zastój w piersi i doszło już do gorączki około 39 i osłabieniai zadzwoniliśmy na coś takiego jak w PL ostry dyżur i poprostu wszystko załatwiliśmy przez telefon. To była sobota w nocy, ja z gorączką, karmiąca dziecko, poprostu powiedziałam jakie mam obiawy i juz. zapytali tylko czy mamy auto i czy ktoś może pojechac odebrać antybiotyk do wskazanej przez nich a leżącej najbliżej naszego miejsca zamieszkania nocnej apteki. Także mąż pojechał i w godzinę czasu miałam juz antybiotyk w żołądku - u nas to jeszcze chyba nie jest mozliwe. Każdy system ma swoje złe i dobre strony. Jedna z ich złych stron jest to, że jak pójdziesz do ogólnego to na wszystko zawsze w pierwszej kolejności dają paracetamol
Stary 2011-09-05, 19:55   #3326
Ona231
Zadomowienie

Agulan u nas to najpierw na dyżur, potem musisz swoje odczekać i nie zawsze leki dostaniesz. Jak nie ma przeciwwskazań to chyba nie ma sensu leżeć szpitalu długo, zawsze to w domu szybciej się do siebie dochodzi. Gorzej jak zagraża coś życiu to też nie sądzę, żeby wtedy wypuścili ze szpitala prędko

Czasem ten paracetamol nie jest taki zły
Stary 2011-09-05, 20:02   #3327
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Agulan u nas to najpierw na dyżur, potem musisz swoje odczekać i nie zawsze leki dostaniesz. Jak nie ma przeciwwskazań to chyba nie ma sensu leżeć szpitalu długo, zawsze to w domu szybciej się do siebie dochodzi. Gorzej jak zagraża coś życiu to też nie sądzę, żeby wtedy wypuścili ze szpitala prędko

Czasem ten paracetamol nie jest taki zły
Żebyś wiedziała, ja juz się przekonałam, ze w niektórych przypadkach to nie ma co leciec zaraz do lekarza tylko spróbowac, dzień - dwa ten paracetamol łykac i przeszło nie raz, nie dwa. Ale przy poważnym kaszlu, gdzie zawalone sa juz oskrzela i nie wiadomo czy płuca tez nie to raczej paracetamol sobie nie poradzi a i tak niczego innego nie przepiszą, bierzesz jeden dzień a na drugi rejestrujesz sie jeszcze raz mówisz, że nie pomaga i, że jest jeszcze gorzej to wtedy cosik wyszukają mocniejszego
Stary 2011-09-05, 20:08   #3328
Ona231
Zadomowienie

Agulan u nas z kolei za często antybiotyki przepisują nawet na zwykłe przeziębienie, po co? Chyba tylko, żeby jak będzie coś poważniejszego organizm na działanie antybiotyków się uodpornił. Ale każda służba zdrowia ma swoje plusy i minusy
Trzeba się do pewnych rzeczy przyzwyczaić
Stary 2011-09-05, 20:25   #3329
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
jeszcze nie wiem nigdy jeszcze nie miałam tych badań
A właśnie jak tyle będę leżeć to mogę wziąć książkę żeby się nie nudzić
dziękuję witaminko jesteś kochana popołudniu już wpisałam twój numer

nawet ze 2 :P na wszelki... chociaz zycze by jedna w zupełności wystarczyła

30t 1d - ?
Stary 2011-09-05, 20:25   #3330
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny pamietacie o kodach na pampersy ???
Bo to dzis w nocy można zaatakowac

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości