Dyskusja i pytania do: analiz, składów kosmetyków oraz różnych składników - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 13:43   #301
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Dyskusja i pytania do: analiz, składów kosmetyków oraz różnych składników

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie namieszam, ale znalazłam taką informację na ZSK.
Dodaję gumę, jeśli chcę zagęścić krem.
Napisano, że rozpuszcza się w wodzie w temperaturze pokojowej. Rozumiem, że chodzi o rozpuszczalność w kremie czy innym produkcie. Ale skoro tak, to wydaje mi się, że powinna się również spłukać też normalnie wodą.
Poprawcie mnie, jeśli się mylę.
niestety, ale rozpuszczalność w wodzie nie jest jednoznaczna ze zmywalnością wodą; po drodze mamy jeszcze wiązania chemiczne między substancją a włosem, które utrudniają zmywanie;

niestety nie wiem jak jest z gumą, tzn czy jest zmywalna czy nie
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 14:46   #302
Piechniak
Rozeznanie

ja znalazłam tylko, że wygładza włosy...ale to nic nie mówi, włosy wygładzają zarówno silikony jak i oleje...
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-20, 15:27   #303
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
niestety, ale rozpuszczalność w wodzie nie jest jednoznaczna ze zmywalnością wodą;
Rozumiem, a ja myślałam, że to jest to samo.

Cytat:
po drodze mamy jeszcze wiązania chemiczne między substancją a włosem, które utrudniają zmywanie;
Rozjaśniło mi to sytuację.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 11:21   #304
Piechniak
Rozeznanie

czyli nie bardzo się nadaje ?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

bo właśnie znalazłam w necie, przy informacji o szamponie bentley organics, że " nie oblepia przy tym włosów" a w składzie ma gumę ksantanową już na trzecim miejscu...
Stary 2011-08-21, 12:54   #305
syrenka
Wtajemniczenie

Ja bym stosowała do czasu aż włosy źle zareagują;
ten składnik pojawia się w wielu produktach a nie natknęłam się na informację, że należy go unikać przy CG.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 20:12   #306
sienna123
Przyczajenie

mam prośbę jakie jest wasze zdanie na temat serii szamponów ALTERRA z rossmann'a?
Pytam się, ponieważ mam zniszczone kręcone włosy. Używałam do tej pory szamponu dove (intense repair) i gliss kur shea cashmere (niestety nie mogę znaleść składu kosmetyków, ale na pudełku maseczki (którą zmywałam wodą) w składzie można znaleść dimethicone, a w szamponie oczywiście SLS.
Efekt jest taki że po myciu mam śliczne loki, a na drugi dzień siano i swędzenie skóry na skalpie, a na trzeci krostki (pryszcze- swojego czasu leczne maściami sterydowymi od dermatologa, które oczywiście nic nie wyleczyły, ponieważ problem zawsze się pojawia po stosowaniu cięzkich odżywek).

Czytając wasze forum postanowiłam przeżucić się na szampony bez SLS i odżywki bez silikonów, zastanawiałam się też nad myciem włosów polecaną odżywką isana (chodź obawiam się efektu wyprysków).

Na dzień dzisiejszy mam kupiony szampon
Rossmann, Alterra, Sensitiv - Shampoo Mandel & Jojoba (Łagodny szampon dla wrażliwej i podrażnionej skóry głowy `Migdały i jojoba`)

skład : Skład: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Alcohol*, Glycerin, Coco Glucoside, Caprylyl/capryl Glucoside, Acetum*, Xanthan Gum, Betaine, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Prunus Amygdalus Dulcis Extract*, Avena Sativa Extract*, Simmondsia Chinensis Extract*, Parfum**, Citral**, Limonene**, Linalool**, Citronellol**, Geraniol**.
* składniki z certyfikowanych organicznych upraw.
** naturalne olejki eteryczne.

i odżywkę
Rossmann, Isana Hair, Seidenglanz-Spülung (Odżywka `Połysk jedwabiu` która ma chyba ten sam skład co polecana
Rossmann, Yung, Seidenglanz Spülung (Odżywka 'Połysk jedwabiu')

skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glyceryl STearate SE, Propylene Glycol, Quaternium-87, Panthenol, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Alcohol, Stearamidopropyl, Dimethylamine, Phenoxyethanol, Hydrolyzed Wheat Protein, Niacinamide, Parfum, CItrid Acid, CI 6185

zastanawiam się jeszcze nad
L`Biotica, Biovax, Intensywnie regenerująca maseczka do włosów suchych i zniszczonych

Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth - 20, Cetrimonium Chloride, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Acetylated Lanolin, Glycerin, Lawsonia Inermis Extract, Cinnamomum Zeylanicum Extract, Mel (Honey) Extract, Parfum, C.I. 16255, C.I. 42090, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol (and) Methylchloroisothiazolino ne (and) Methylisothiazolinone, Citric Acid, Potassium Sorbate.

Farmona, Jantar, Odżywka do włosów i skóry głowy

Skład: Aqua, Propylene Glycol, Glucose, Calendula Officinalis Extract, Chamomilla Recutita Extract, Rosmarinus Officinalis Extract, Salvia Officinalis Extract, Pinus Sylvestris Extract, Arnica Montana Extract, Arctium Majus Extract, Citrus Medica Limonum Extract, Hedera Helix Extract, Tropaeolum Majus Extract, Nasturtium Officinale Extract, Amber Extract, Disodium Cystinyl Disuccinate, Panax Ginseng, Arginine, Acetyl Tyrosine, Hydrolyzed Soy Protein, Polyquaternium-11, Peg-12 Dimethicone, Calcium Pantothenate, Zinc Gluconate, Niacinamide, Ornithine Hci, Citrulline, Glucosamine HCI, Biotin, Panthenol, Polysorbate 20, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Linoleic Acid, PABA, Triethanolamine, Carbomer, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Methyldibomo Glutaronitrile, Dipropylene Glycol, Limonene, Linalool

Mam prośbę mogłybyście poradzić mi co mam ze swoją przesuszoną szopą zrobić i czy dobrze wybrałam nową ścieżkę kosmetyków
(z góry mówie że nie używam suszarki)
sienna123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 21:50   #307
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
czyli nie bardzo się nadaje ?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

bo właśnie znalazłam w necie, przy informacji o szamponie bentley organics, że " nie oblepia przy tym włosów" a w składzie ma gumę ksantanową już na trzecim miejscu...
Cytat:
Ja bym stosowała do czasu aż włosy źle zareagują;
ten składnik pojawia się w wielu produktach a nie natknęłam się na informację, że należy go unikać przy CG.
Mnie też się wydaje, że możesz spokojnie stosować, guma ksantanowa wstępuje w zagranicznych produktach, które są tworzone specjalnie dla kręciołów i na modłę CG.
Na Twoim miejscu obawiałabym się, gdybyś była naprawdę 100% CG, jeśli zaś choć raz na jakiś czas używasz szamponu, nie powinno być problemów z nadbudowywaniem.

Cytat:
Napisane przez sienna123 Pokaż wiadomość
mam prośbę jakie jest wasze zdanie na temat serii szamponów ALTERRA z rossmann'a?
To nie jest wątek analizowy, tutaj stawiamy pytania do dokonanych już analiz oraz rozmawiamy o różnych składnikach występujących w produktach do kręcnych włosów.

Jeśli będziesz miała produkt do zanalizowania, wstaw go proszę do odpowiedniego wątku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408837

Zanim wstawisz produkt do analizy, przeczytaj proszę regulamin, ponieważ Biowax był już na pewno analizowany,
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=762

podobnie jak Jantar:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2251

Cytat:
Mam prośbę mogłybyście poradzić mi co mam ze swoją przesuszoną szopą zrobić i czy dobrze wybrałam nową ścieżkę kosmetyków
(z góry mówie że nie używam suszarki)
To również nie jest odpowienie pytanie w tym wątku.
Zapraszam na wątek pielęgnacyjny.
Oczywiście nie muszę wspominać, że obowiązkowe jest uprzednie przeczytanie wszystkich pomocniczych wątków redakcyjnych, typu pigułka, FAQ itp.

Powodzenia
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 23:03   #308
sienna123
Przyczajenie

dziękuje za wskazówki
sienna123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-21, 23:07   #309
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Jumat, bardzo dziękuję za analizę i przepraszam za kłopot ze składem INCI. Niestety na opakowaniu znalazłam tylko to.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 07:12   #310
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sienna123 Pokaż wiadomość
dziękuje za wskazówki
Powodzenia i nie zrażaj się ilością wiedzy, jaką musisz ogarnąć, na początku tego wszystkiego wydaje się być bardzo dużo, ale powoli wszystko zacznie się układać w całość

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Jumat, bardzo dziękuję za analizę i przepraszam za kłopot ze składem INCI. Niestety na opakowaniu znalazłam tylko to.

Mam tylko nadzieję, że to faktycznie ten skład, ale tak jak pisałam, między poszczególnymi wersjami nie było aż takich różnych, które by mogły jakoś drastycznie zmienić jego właściwości.
Stary 2011-08-26, 10:42   #311
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy)

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Muszę jeszcze dodać, że osobiście (ale to moje prywatne zdanie ) uważam za nadużycie używanie słowa organiczny w odżywce zawierającej polyquanterium.

Niezgodna z CG
Cytat:
Moim zdaniem z tych dwóch odżywek składowo lepsza jest ta wzmacniająca cebulki włosowe. Oprócz hydrosoli ma wszystkie inne, typowe dla odżywek składniki, zaś ta analizowana powyżej, rewitalizująca, miałaby bez hydrosoli bardzo przeciętny skład.
No ale wiadomo jak jest - włosy mogą mieć inne zdanie na ten temat, nie da się z góry powiedzieć, czy w ogóle któraś, a jeśli tak, to która, podpasuje włosom
Bardzo dziękuję! niezły żart...w takim razie na tę chwilę je sobie odpuszczę

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-27, 16:24   #312
Piechniak
Rozeznanie

dzięki za wszystkie podpowiedzi ... w analizach też znalazłam, że kosmrtyki z gumą są zgodne z cg...więc będę stosować . a jak nie jest w 100 procentach zgodny to trudno i tak tylko do końca tubki będę go używać, bo drogi był...
Stary 2011-08-31, 09:26   #313
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

jumaatt dziękuję za analizę

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-31, 21:12   #314
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Bardzo dziękuję! niezły żart...w takim razie na tę chwilę je sobie odpuszczę
Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
jumaatt dziękuję za analizę
Bardzo proszę
Stary 2011-09-05, 20:03   #315
krolikk
Raczkowanie

Cytat:
Szampon będzie się super nadawał do zmycia olejów
Ma prosty, szamponowy skład, bez udziwnień.
Aczkolwiek taki bardzo gentle to on nie jest Na początku standardowa detergentowo (SLES + 2 łagodniejsze) -pieniąco-zagęszczająca mieszanka. Ze składników zmniejszających poszamponowe wysuszenie mamy nawilżające: pantenol i humektanty. Przy końcu składu olejki eteryczne: z rumianku (silne właściwości przeciwzapalne i łagodzące) i geraniowy (działanie przeciwbakteryjne i pobudzajace krążenie). Reszta to szamponowa chemia nieistotna dla włosów.
Tak na marginesie obejrzałam link, który podesłałaś i producent podaje w nim, że "CHAMOMILE gently softens and soothes". Zachodzę w głowę, jak olejek eteryczny może wygładzić i zmiękczyć włosy

Zgodny z CG
Kłaniam się dziękuję serdecznie za pomoc

Moje loczki
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=108132

Mów mi Klaudia
krolikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-14, 21:34   #316
bouillabaisse
Raczkowanie

Dziewczyny, mam nadzieję, że dobrze przeszukałam wątki, ale nie udało mi się znaleźć informacji, czy maska mleczna Mila (analiza: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1426) może służyć jako odżywka d/s przy próbach z CG? Będę bardzo dzięczna za podpowiedź.
bouillabaisse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 07:19   #317
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bouillabaisse Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam nadzieję, że dobrze przeszukałam wątki, ale nie udało mi się znaleźć informacji, czy maska mleczna Mila (analiza: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1426) może służyć jako odżywka d/s przy próbach z CG? Będę bardzo dzięczna za podpowiedź.
Może

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-15, 19:08   #318
agairl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Nie takie rzeczy się na łeb kładło
Składowo istna sałatka owocowa. Piękna emulsja. Dominujące działanie będą mieć te ekstrakty których jest najwięcej, rozmaryn działa przeciwzapalnie na skórę, może pomóc na łupież. Marchewka i algi nawilżą, złagodzą, ogór może regulować ewentualne przetłuszczanie... Rety dużo tego
Może się dziwnie zmywać bo nie ma składników ułatwiających spłukiwanie (antystatyków). Poza tym zmiękczy, nawilży, zabezpieczy, nabłyszczy. Zacna.
Acz - może nie być łaskawa dla wrażliwego skalpu. Sól, mnogość ekstraktów, konserwantów maleńko ale nie najpiękniejsze. Jeśli nie obawiasz się alergii to nakładaj i na skalp.

Dziekuje serdecznie meczko bedzie w uzyciu co do ostatniej kropelki
agairl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-18, 20:02   #319
stasiek
Wtajemniczenie

Cytat:
zacytuję ZSK:

Pod względem chemicznym mydła to sole, powstają w procesie saponifikacji (zmydlania) tłuszczów (zawierających kwasy tłuszczowe) działaniem ługu sodowego (wodorotlenku sodu - NaOH).
Olej + zasada (ług) →Sól (mydło) + gliceryna

Mydło powstało na bazie oleju kokosowego, palmowego, słonecznikowego, masła shea.
Składniki nawilżające (gliceryna, sorbitol, pantenol, miód) zredukują wysuszenie.
Proteiny zadziałają kondycjonująco, wygładzą łuski.
Mydło dodatkowo zawiera wzmacniające ekstrkaty hinduskie: amlę, brahmi, neem - wzmacniając, działają przeciw łupieżowo.

mydeł nie polecamy do mycia włosów.

* dla mydeł charakterystyczne jest wysokie, zasadowe PH (8-9); PH optymalne dla włosów jest lekko kwaśne (ok. 4,5-5,5)
Zastosowanie produktów z wysokim PH może prowadzić do uszkodzeń łuski włosa i jego warstwy lipidowej.

* twarda woda, z jaką najczęściej mamy do czynienia, w połączeniu z mydłem sprawia, że na włosach pojawia się osad, który może powodować szorstkość, plątanie, poczucie suchości włosów.

Zgodny z CG.
Dziekuje za analize i wyjasnienie

dolaczyli mi probke tego mydla jak robilam zakupy na BC i nie wiedzialam czy uzywac czy nie. Nie zaprzyjaznimy sie wiec
Stary 2011-09-19, 16:27   #320
ewcia1807
Zakorzenienie

Co myślicie o Bourbon wanilia & mandarynka środek do układania włosów?
Oto skład: Ricinus communis (castor seed) oil, glycerin, butyrospermum parkii (shea) butter,* sorbitol, panthenol, vanilla planifolia (bourbon vanilla) fruit oil,* citrus aurantium dulcis (orange) flower oil,* citrus reticulata (tangerine) peel oil,* citrus grandis (grapefruit) peel oil,* tocopherol (vitamin E), ascorbyl palmitate (vitamin C), ascorbic acid, phytic acid

Podobno potrafi pomóc podkreślić kształt włosów kręconych i niweluje puszenie się włosów.
Dość drogi specyfik: 105 złotych za 57 g.

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 17:37   #321
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Co myślicie o Bourbon wanilia & mandarynka środek do układania włosów?

Podobno potrafi pomóc podkreślić kształt włosów kręconych i niweluje puszenie się włosów.
Dość drogi specyfik: 105 złotych za 57 g.
Ładny naturalny skład ale nie za te pieniądze ;] Zwłaszcza że dominuje niedroga rycyna

Stary 2011-09-19, 17:44   #322
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny naturalny skład ale nie za te pieniądze ;] Zwłaszcza że dominuje niedroga rycyna
To chyba z Niego zrezygnuję
A co uważacie o tym składzie? Aloe barbadensis (aloe vera leaf juice) gel,* aqua (water), behentrimonium methosulfate, cetearyl alcohol, panthenol (vitamin B5), hydrolyzed soy protein, wheat amino acids, sorbitol, simmondsia chinensis (jojoba) seed oil,* cocos nucifera (coconut) oil,* helianthus annuus (sunflower) seed oil,* lecithin, tocopherol, glycerin, citric acid, citrus grandis (grapefruit) peel oil,* citrus medica limonum (lemon) peel oil,* citrus aurantium dulcis (neroli) flower oil,* canarium luzonicum (elemi) gum nonvolatiles,* cymbopogon shoenanthus (lemongrass) oil,* sodium benzoate, potassium sorbate, arnica montana (arnica) flower extract,* camellia sinensis (white tea) leaf extract,* chamomilla recutica (chamomile) flower extract,* calendula officinalis (calendula) flower extract,* equisetum hiemale (horsetail) leaf/stem extract,* foeniculum vulgare (fennel) seed extract,* lonicera caprifolium (honeysuckle) flower extract, linum usitatissimum (flaxseed) seed oil,* borago officinalis (borage) seed oil,* sodium hyaluronate (hyaluronic acid), sulfur

Stary 2011-09-19, 22:41   #323
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba z Niego zrezygnuję
A co uważacie o tym składzie?
Ładny, znowu sałatka. Pewnie kremowe. Aminokwasy mi się podobają (dobre przy niskiej porowatości i dla skóry).
Za Chiny nie da się ocenić, czego ile jest Ciekawe ile kosztuje, ale pewnie wolałabym ulepić sobie taki krem z półproduktów (ale to jest perspektywa wrażliwca, dla mnie im krótszy skład tym lepiej )

Stary 2011-09-20, 08:43   #324
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ładny, znowu sałatka. Pewnie kremowe. Aminokwasy mi się podobają (dobre przy niskiej porowatości i dla skóry).
Za Chiny nie da się ocenić, czego ile jest Ciekawe ile kosztuje, ale pewnie wolałabym ulepić sobie taki krem z półproduktów (ale to jest perspektywa wrażliwca, dla mnie im krótszy skład tym lepiej )
Za 237 ml 76 zł. Próbowałam już nieraz kręcić kosmetyki do włosów z półproduktów, ale jakoś nie za bardzo mi odpowiadały. Wolę typowe konsystencje.

A da się jakoś sprawdzić jaką ma się porowatość włosa? Tak w domowym zaciszu? Czy nie za bardzo ? (chyba głupie pytanie ;<)

Stary 2011-09-20, 09:41   #325
AjriszMarta
Zakorzenienie

1szy post w wątku pielęgnacyjnym -> FAQ -> porowatość w kapsułce

Stary 2011-09-20, 09:55   #326
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziękuję

Jednak mała porowatość. Chyba powinnam być z tego zadowolona

Stary 2011-09-20, 10:03   #327
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Jednak mała porowatość. Chyba powinnam być z tego zadowolona
Poczytaj moje wpisy w dzienniku regeneracji i codzienniku, mam dość niską.
Porowatość jak każda. Cechuje zdrowe włosy owszem

Stary 2011-09-20, 10:13   #328
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Poczytaj moje wpisy w dzienniku regeneracji i codzienniku, mam dość niską.
Porowatość jak każda. Cechuje zdrowe włosy owszem
U mnie to jest paradoks-mam kręcone włosy, można by było powiedzieć, że korkociągi. Ale porównując dwa rodzaje o wiele bliżej mi do niskiej. Chyba największym argumentem, który za to przemawia, jest to, że trwałe farby spływają z moich włosów jak szamponetki i trudno je zamoczyć w wodzie

Pewnie, że poczytam wpisy. Dziękuję

Stary 2011-09-20, 10:17   #329
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
A da się jakoś sprawdzić jaką ma się porowatość włosa? Tak w domowym zaciszu? Czy nie za bardzo ? (chyba głupie pytanie ;<)
Tak, sporo na ten temat jest i w artykułach i w FAQ. Zalecamy więc lekturę.

A w kwestii kosmetyków do włosów - sporo tu zależy od antystatyków, więc jeśli nie uwzględniasz, to ani konsystencja, anie efekt nie będzie podobny.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-25, 22:33   #330
Bryzejda
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź

Używam raczej delikatnego szamponu (klik) czy w takim razie po zastosowaniu pianki powinnam umyć włosy czyms mocniejszym?

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości