serce i rozum. zwi±zek na odleg³o¶æ - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2011-09-05, 17:25   #1
Hatszepsut_
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 33
Unhappy

serce i rozum. zwi±zek na odleg³o¶æ

Przyznam, ¿e nigdy nie my¶la³am ¿e bêdê opisywaæ swoje problemy na forum, ale jestem w kropce i potrzebujê spojrzenia na sprawê kogo¶ z zewn±trz.

Z T¿-em jeste¶my ze sob± 2 lata. Znamy siê jakie¶ 10, ale przez ten czas raczej rzadko siê widywali¶my. Jeste¶my w zwi±zku na odleg³o¶æ. Nasze rodzinne miejscowo¶ci oddalone s± od siebie 100km, gdy studiowa³am 150km. Ten dystans jest do pokonania, tyle ¿e T¿ ma pracê w której ci±gle wyje¿d¿a w delegacje. W praktyce ca³y tydzieñ jest gdzie¶ w Polsce, zje¿d¿a do domu na weekend i tak w kó³ko. Nasz kontakt wygl±da tak, ¿e wieczorami rozmawiamy ze sob± na gg, chocia¿ po ca³ym dniu pracy jest wykoñczony i ja to rozumiem. W weekendy piszemy ze sob± sms-y. Widujemy siê ró¿nie – ¶rednio co 2 tygodnie, czasem czê¶ciej, czasem rzadziej. Dodatkowo co rok wyje¿d¿a w delegacjê za granicê na 4 miesi±ce.

T¿ ma szereg zalet i nieco wad, jak ka¿dy. Nie znam nikogo kto by tak do mnie pasowa³. Rzadko siê k³ócimy, ale przyznam ¿e wiêkszo¶æ sprzeczek wywo³ujê ja, bo czujê siê zaniedbywana i samotna. I tu w³a¶nie jest g³ówny problem. W tym, ¿e w tym zwi±zku czujê siê niejako sama. My¶lê, ¿e je¶li kto¶ by³ w zwi±zku na odleg³o¶æ, to wie o czym mówiê. Jest siê z kim¶, ale tak naprawdê zazwyczaj trzeba sobie radziæ samemu, spêdzaæ czas z daleka od ukochanej osoby, nie móc siê do niej przytuliæ, zwyczajnie byæ obok. W zwi±zku z tym, ¿e zakoñczy³am pewien etap w moim ¿yciu (naukê), to zebra³o mi siê na przemy¶lenia. Do tej pory twierdzi³am, ¿e zrealizujemy plan T¿, który chce kupiæ mieszkanie w innym mie¶cie. Teraz przemy¶la³am to z mojej perspektywy. Jestem osob± z rodziny wielodzietnej, zawsze obok by³o wiele osób, nawet jak wyjecha³am na studia to mieszkanie studenckie by³o zape³nione. Jestem osob± rodzinn±, potrzebuj±c± blisko¶ci i towarzystwa. Nie wyobra¿am sobie takiej przysz³o¶ci, jaka w tej chwili mnie czeka. Ca³y tydzieñ wraca³abym po pracy do pustego mieszkania, nie mog³abym liczyæ na T¿, na zwyk³± rozmowê, przebywanie razem, przytulenie siê, wszystko to z czym wi±¿e siê bycie z kim¶ w zwi±zku. Czu³abym siê bardzo osamotniona, jest to ca³kiem sprzeczne z moim charakterem. Dzieci te¿ bym musia³a wychowywaæ sama, a T¿ by³by „weekendowym tatusiem”.

Nie chcê takiej przysz³o¶ci i jednocze¶nie nie wyobra¿am sobie bycia z kim¶ innym. Bardzo Go kocham. Ale nie chcê te¿ ca³y czas siê mêczyæ ze swoimi uczuciami i osamotnieniem. Powiecie, ¿e widzia³y ga³y co bra³y, tyle ¿e jak jest siê zakochanym to ma siê ró¿owe okulary na nosie, a poza tym póki siê nie wejdzie w taki zwi±zek, to nie do koñca wiadomo czy siê w tym odnajdziemy. My¶la³am ¿e jako¶ to zniosê. Trzeba mieæ naprawdê wiele si³y by znie¶æ taki zwi±zek. Opisywane przeze mnie uczucia powracaj± od 2 lat, wiêc nie jest to kwestia chwilowego braku zajêcia, czy tworzenia sobie problemów.

Przez te 2 lata nie przyzwyczai³am siê ani trochê do formy naszego zwi±zku, wiêc my¶lê ¿e istnieje ma³e prawdopodobieñstwo ¿ebym nagle to polubi³a. Rozmawia³am z T¿…jednym z rozwi±zañ jakie ja widzê, to to ¿eby zmieni³ pracê na stacjonarn±. Oczywi¶cie nie chodzi mi o to ¿eby rzuci³ pracê tu i teraz, ale np. za rok, gdy kupi mieszkanie i zamieszkamy razem. Niestety wg Niego nie wchodzi to w rachubê. Lubi swoj± pracê i nie ma zamiaru jej zmieniaæ.

Widzicie jakie¶ inne rozwi±zanie? Mo¿e kto¶ by³ z Was w podobnej sytuacji? Jaki jest sposób na pogodzenie serca i rozumu? Szczerze mówi±c najbardziej bym chcia³a us³yszeæ ¿e kto¶ mia³ podobne odczucia, ale uda³o mu siê byæ szczê¶liwy.

Edytowane przez Hatszepsut_
Czas edycji: 2011-09-05 o 17:27
Hatszepsut_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-05, 18:25   #2
Lufia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 109
Dot.: serce i rozum. zwi±zek na odleg³o¶æ

Witaj...

Mimo, i¿ jestem m³odsza, prze¿y³am etap w moim ¿yciu pod tytu³em zwi±zek na odleg³o¶æ. Moja pierwsza mi³o¶æ wyjacha³a uczyæ sie do Warszawy. Po 3 miesi±cach zerwa³am.
Teraz jestem od 2 lat w szczê¶liwym zwi±zku z mê¿czyzn± który mieszka 5 km ode mnie.
Podziwiam osoby, które wytrzymuj±. Podziwiam Ciebie, ale sama bym nie potrafi³a. Dzien bez mojego ch³opaka jest dniem straconym, to takie rozkoszne uzale¿nienie.

Co do twojego partnera ja bym spróbowa³a dosadnie mu powiedzieæ co my¶lisz. Z twojego postu wyczyta³am, ¿e nie chce zmian bo lubi swoj± prace. Chyba zapomnia³ o tobie, o twoich potrzebach.
Albo masz doczynienia z pracoholikiem, albo jest mu wygodnie mieæ kobiete na gg i co drugi wefend.

Cokolwiek zrobisz ¿ycze powodzenia i wytrwa³o¶ci, bo widaæ, ¿e zale¿y ci na tym zapracowanym mê¿czy¼nie.
Lufia jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-05, 18:49   #3
Hatszepsut_
Raczkowanie

Lufia dziêki za odpowied¼.
Zale¿y i to bardzo, dlatego w tym trwam.
Wcze¶niej przez dwa lata mówi³am co czujê w zwi±zku z tym jak wygl±daj± nasze relacje i jak oddzia³uje na mnie Jego praca. Teraz mieli¶my kilka, jak to piszesz "dosadnych" rozmów...Twierdzi, ¿e lubi swoj± pracê i nie ma zamiaru jej zmieniæ (nigdy). Od razu sobie wkrêci³, ¿e nie chce rzucaæ pracy "¿eby siedzieæ na kasie w biedronce i nienawidziæ swojej pracy". Wg mnie mo¿liwo¶ci jest wiele...To tylko praca. Z drugiej strony czujê siê jak ¶winia prosz±c Go o tak du¿e wyrzeczenie.
W³a¶ciwie tkwimy w martwym punkcie, bo nikt z nas nie ma zamiaru zrezygnowaæ -On z pracy, ja z postanowieñ. Niemal siê rozstali¶my, jednak chcê poszukaæ jeszcze jaki¶ rozwi±zañ...
Stary 2011-09-05, 18:59   #4
mnbv1990
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66

Ja na wlasne zyczenie nie zrezygnowalabym z milosci...nie wiesz co Cie czeka, jak wasze zycie sie ulozy, moze zycie go zmusi do rzucenia tej pracy? mysle,ze mozesz bardzo zalowac,bardzo i tego sie nie da cofnac
mnbv1990 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-05, 19:26   #5
Lufia
Raczkowanie

A nie ma mo¿liwo¶ci aby¶ ty przenios³a siê bli¿ej niego??
Stary 2011-09-05, 19:35   #6
Hatszepsut_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mnbv1990 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja na wlasne zyczenie nie zrezygnowalabym z milosci...nie wiesz co Cie czeka, jak wasze zycie sie ulozy, moze zycie go zmusi do rzucenia tej pracy? mysle,ze mozesz bardzo zalowac,bardzo i tego sie nie da cofnac
wiem i tego siê bojê

Cytat:
Napisane przez Lufia Poka¿ wiadomo¶æ
A nie ma mo¿liwo¶ci aby¶ ty przenios³a siê bli¿ej niego??
nie, zreszt± to niewiele da, bo i tak wiêkszo¶æ tygodnia jest gdzie¶ w Polsce. Za jaki¶ rok mogliby¶my razem zamieszkaæ, ale i tak wiêkszo¶æ tego czasu bêdê sama i w tym g³ówny problem. Ta sytuacja niewiele zmieni, bo zamiast widywaæ siê np. co dwa tygodnie, to bêdziemy siê widzieæ co tydzieñ...tak¿e charakter zwi±zku pozostanie mniej wiêcej taki sam.
Stary 2011-09-05, 20:13   #7
Lufia
Raczkowanie

Musisz wybraæ... czy liczyæ na poprawe, jak±¶ zmiane z jego strony??
A mo¿e masz ju¿ do¶æ siedzenia sama w czterech ¶cianach...

Mnie zasmuci³by fakt, ¿e nie chce my¶leæ o zmianach, bo lubi swoj± prace... a co z tob±??
Stary 2011-09-05, 20:29   #8
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 010

Cytat:
Napisane przez Hatszepsut_ Poka¿ wiadomo¶æ
Przyznam, ¿e nigdy nie my¶la³am ¿e bêdê opisywaæ swoje problemy na forum, ale jestem w kropce i potrzebujê spojrzenia na sprawê kogo¶ z zewn±trz.

Z T¿-em jeste¶my ze sob± 2 lata. Znamy siê jakie¶ 10, ale przez ten czas raczej rzadko siê widywali¶my. Jeste¶my w zwi±zku na odleg³o¶æ. Nasze rodzinne miejscowo¶ci oddalone s± od siebie 100km, gdy studiowa³am 150km. Ten dystans jest do pokonania, tyle ¿e T¿ ma pracê w której ci±gle wyje¿d¿a w delegacje. W praktyce ca³y tydzieñ jest gdzie¶ w Polsce, zje¿d¿a do domu na weekend i tak w kó³ko. Nasz kontakt wygl±da tak, ¿e wieczorami rozmawiamy ze sob± na gg, chocia¿ po ca³ym dniu pracy jest wykoñczony i ja to rozumiem. W weekendy piszemy ze sob± sms-y. Widujemy siê ró¿nie – ¶rednio co 2 tygodnie, czasem czê¶ciej, czasem rzadziej. Dodatkowo co rok wyje¿d¿a w delegacjê za granicê na 4 miesi±ce.

T¿ ma szereg zalet i nieco wad, jak ka¿dy. Nie znam nikogo kto by tak do mnie pasowa³. Rzadko siê k³ócimy, ale przyznam ¿e wiêkszo¶æ sprzeczek wywo³ujê ja, bo czujê siê zaniedbywana i samotna. I tu w³a¶nie jest g³ówny problem. W tym, ¿e w tym zwi±zku czujê siê niejako sama. My¶lê, ¿e je¶li kto¶ by³ w zwi±zku na odleg³o¶æ, to wie o czym mówiê. Jest siê z kim¶, ale tak naprawdê zazwyczaj trzeba sobie radziæ samemu, spêdzaæ czas z daleka od ukochanej osoby, nie móc siê do niej przytuliæ, zwyczajnie byæ obok. W zwi±zku z tym, ¿e zakoñczy³am pewien etap w moim ¿yciu (naukê), to zebra³o mi siê na przemy¶lenia. Do tej pory twierdzi³am, ¿e zrealizujemy plan T¿, który chce kupiæ mieszkanie w innym mie¶cie. Teraz przemy¶la³am to z mojej perspektywy. Jestem osob± z rodziny wielodzietnej, zawsze obok by³o wiele osób, nawet jak wyjecha³am na studia to mieszkanie studenckie by³o zape³nione. Jestem osob± rodzinn±, potrzebuj±c± blisko¶ci i towarzystwa. Nie wyobra¿am sobie takiej przysz³o¶ci, jaka w tej chwili mnie czeka. Ca³y tydzieñ wraca³abym po pracy do pustego mieszkania, nie mog³abym liczyæ na T¿, na zwyk³± rozmowê, przebywanie razem, przytulenie siê, wszystko to z czym wi±¿e siê bycie z kim¶ w zwi±zku. Czu³abym siê bardzo osamotniona, jest to ca³kiem sprzeczne z moim charakterem. Dzieci te¿ bym musia³a wychowywaæ sama, a T¿ by³by „weekendowym tatusiem”.

Nie chcê takiej przysz³o¶ci i jednocze¶nie nie wyobra¿am sobie bycia z kim¶ innym. Bardzo Go kocham. Ale nie chcê te¿ ca³y czas siê mêczyæ ze swoimi uczuciami i osamotnieniem. Powiecie, ¿e widzia³y ga³y co bra³y, tyle ¿e jak jest siê zakochanym to ma siê ró¿owe okulary na nosie, a poza tym póki siê nie wejdzie w taki zwi±zek, to nie do koñca wiadomo czy siê w tym odnajdziemy. My¶la³am ¿e jako¶ to zniosê. Trzeba mieæ naprawdê wiele si³y by znie¶æ taki zwi±zek. Opisywane przeze mnie uczucia powracaj± od 2 lat, wiêc nie jest to kwestia chwilowego braku zajêcia, czy tworzenia sobie problemów.

Przez te 2 lata nie przyzwyczai³am siê ani trochê do formy naszego zwi±zku, wiêc my¶lê ¿e istnieje ma³e prawdopodobieñstwo ¿ebym nagle to polubi³a. Rozmawia³am z T¿…jednym z rozwi±zañ jakie ja widzê, to to ¿eby zmieni³ pracê na stacjonarn±. Oczywi¶cie nie chodzi mi o to ¿eby rzuci³ pracê tu i teraz, ale np. za rok, gdy kupi mieszkanie i zamieszkamy razem. Niestety wg Niego nie wchodzi to w rachubê. Lubi swoj± pracê i nie ma zamiaru jej zmieniaæ.

Widzicie jakie¶ inne rozwi±zanie? Mo¿e kto¶ by³ z Was w podobnej sytuacji? Jaki jest sposób na pogodzenie serca i rozumu? Szczerze mówi±c najbardziej bym chcia³a us³yszeæ ¿e kto¶ mia³ podobne odczucia, ale uda³o mu siê byæ szczê¶liwy.
1. Piszesz, ¿e rzadko siê k³ócicie... jeste¶ pewna, ¿e nie wynika to z tego, ze zwyczajnie nie macie okazji, ¿e rzadko siê widujecie? Na ile tak naprawdê go znasz?
2. Pogrubione moim zdaniem jest odpowiedzi± na wszytsko. Facet lubi pracê i nie ma zamiaru jej zmieniaæ. Mimo Twoich obaw o samotnych tygodniach, weekendowym ojcostwie i braku kogokolwiek, do kogo mo¿na otworzyæ usta. Pomy¶l, co jest w takim razie jego priorytetem.

Nie krytykujê Twojego faceta , ale moim zdaniem macie trochê inne wizje ¿ycia. Jemu pasuje taka praca, to, ¿e ¿yje "na walizkach" i , co wa¿ne, nie ma zamiaru jej zmieniæ. Tobie taki uk³ad chyba przestaje siê podobaæ i co siê dziwiæ, sama nie chcia³abym mieæ mê¿a i ojca dzieci od niedzieli i ¶wiêta, dla mnie to nie zwi±zek...
Zapytam jeszcze, on te¿ planuje Wasz± wspóln± przysz³o¶æ w d³u¿szej perspektywie? Dom, dzieci? Czy ¿yje raczej tym co jest tu u teraz?
Stary 2011-09-05, 20:48   #9
Hatszepsut_
Raczkowanie

planuje ¶lub, dzieci, kupno mieszkania. ¯ycie na walizkach mu nie przeszkadza. Przyzwyczai³ siê.

Edytowane przez Hatszepsut_
Czas edycji: 2011-09-05 o 20:53
Hatszepsut_ jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-05, 20:51   #10
klempaa
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 317

Nie potrafi³abym byæ w takim zwi±zku. Nie zdecydowa³abym siê na niego nigdy w ¿yciu.

Zwi±zek na odleg³o¶æ ma wg mnie sens tylko w jednym przypadku - gdy roz³±ka jest tymczasowa z konkretnie okre¶lonym jej koñcem. U was tak nie ma.

Niezale¿nie od tego, jak bym faceta kochala- nie i ju¿. Po to jestem w zwi±zku, by mieæ T¯ta blisko, a ca³y tydzien siedziec sama w domu czekaj±c weekendu. I te 4 miesiêczne wyjazdy dodatkowo?
Nie, nie i jeszcze raz nie.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
planuje ¶lub, dzieci, kupno mieszkania

I jak on to widzi? ¯e bêdzie tak dalej pracowa³, a Ty siê wszystkim zajmiesz?

¦led¼ te¿ pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-05, 20:57   #11
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
planuje ¶lub, dzieci, kupno mieszkania. ¯ycie na walizkach mu nie przeszkadza. Przyzwyczai³ siê.
A jak to sobie wyobra¿a? Pyta³a¶ go? Ty bêdziesz prowadziæ dom, wychowywaæ dzieci, które bêd± mia³y ojca na niedziele, a w chwilach s³abo¶ci bêdziesz siê zadowalaæ telefonem albo smsem... Przemy¶l to dobrze, ja bym siê na co¶ takiego nie zdecydowa³a. Wed³ug mnie ten facet na pierwszym miejscu stawia pracê, bo gdyby tak nie by³o, znalaz³by inn±, stacjonarn±, w³asnie ze wzglêdu na dom, dzieci, ¶lub.

Cytat:
Napisane przez klempaa Poka¿ wiadomo¶æ

Niezale¿nie od tego, jak bym faceta kochala- nie i ju¿. Po to jestem w zwi±zku, by mieæ T¯ta blisko, a ca³y tydzien siedziec sama w domu czekaj±c weekendu. I te 4 miesiêczne wyjazdy dodatkowo?
Nie, nie i jeszcze raz nie.
Ja te¿ nie.
Stary 2011-09-05, 21:00   #12
Hatszepsut_
Raczkowanie

Cytat:
(...)
I jak on to widzi? ¯e bêdzie tak dalej pracowa³, a Ty siê wszystkim zajmiesz?
tak, On bêdzie dalej pracowaæ w taki sam sposób. Ja bêdê pracowaæ, opiekowaæ siê domem, ewentualnymi dzieæmi.
Stary 2011-09-05, 21:01   #13
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak, On bêdzie dalej pracowaæ w taki sam sposób. Ja bêdê pracowaæ, opiekowaæ siê domem, ewentualnymi dzieæmi.

Odpowiada Ci taki pomys³?

Stary 2011-09-05, 21:01   #14
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
I co Ty na to?
Stary 2011-09-05, 21:06   #15
Hatszepsut_
Raczkowanie

Cytat:

Odpowiada Ci taki pomys³?
Cytat:
Napisane przez wisienka_na_torcie Poka¿ wiadomo¶æ
I co Ty na to?
Nie odpowiada mi to, st±d miêdzy innymi ten w±tek, i chcê go przekonaæ do zmian, ale wszystkie argumenty jakich u¿ywam trafiaj± jak kul± w p³ot. On lubi swoj± pracê, nie odnajdzie siê w innej. Roztoczy³am przed min ca³± wizjê o mojej samotno¶ci, weekendowym wychowywaniu przez niego dzieci itd. ale to nic nie daje....
Stary 2011-09-05, 21:07   #16
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odpowiada mi to i chcê go przekonaæ do zmian, ale wszystkie argumenty jakich u¿ywam trafiaj± jak kul± w p³ot. On lubi swoj± pracê, nie odnajdzie siê w innej. Roztoczy³am przed min ca³± wizjê o mojej samotno¶ci, weekendowym wychowywaniu przez niego dzieci itd. ale to nic nie daje....
No bo on siê nie zmieni. Lepiej siê do tej mysli przyzwyczaj.

Masz 2 opcje:
-zgodzic siê na chory uk³ad proponowany przez królewicza
-pój¶æ po rozum do g³owy i poszukac kogos, kogo bedziesz równiez obchodzi³a Ty, a nie tylko czubek jego w³±snego nosa.

Stary 2011-09-05, 21:09   #17
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie odpowiada mi to i chcê go przekonaæ do zmian, ale wszystkie argumenty jakich u¿ywam trafiaj± jak kul± w p³ot. On lubi swoj± pracê, nie odnajdzie siê w innej. Roztoczy³am przed min ca³± wizjê o mojej samotno¶ci, weekendowym wychowywaniu przez niego dzieci itd. ale to nic nie daje....
To mo¿e zapytaj co jest dla niego wa¿niejsze, to , ¿e lubi tê pracê, czy to, ¿e chce zwi±zaæ z Tob± przysz³o¶æ ( zwi±zaæ, a nie podyktowaæ, jak to ma wygl±daæ, a Ty tylko biernie akceptujesz).

Z reszt±, jestem zdania, ¿e skoro on w ten sposób my¶li, to co¶ z jego strony w tym zwi±zku jest nie tak.
Stary 2011-09-05, 21:13   #18
Lufia
Raczkowanie

Jak facet woli prace jak ciebie...

Jest mu tak wygodnie i ju¿... jak on sobie wyobra¿a ¶lub?? Który weekend bêdzie mia³ dla ciebie??
A dzieci?? Ciekawe czy bêd± rozpoznawaæ w³asnego ojca skoro bêd± go widzia³y go przez parena¶cie weekendów w roku...
Stary 2011-09-05, 21:25   #19
201803290936
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 43 611

W tym przypadku u¿ycie terminu "zwi±zek" jest... nadu¿yciem. To raczej uk³ad (wygodny g³ównie dla pana), jaka¶ tam (niepotrzebnie przeci±gniêta) znajomo¶æ. Zwi±zek na odleg³o¶æ ma sens, je¿eli ludzie wiedz±, ¿e wcze¶niej, czy pó¼niej (najlepiej wcze¶niej, ni¿ pó¼niej) nast±pi po³±czenie dróg - zamieszkanie w jednym miejscu, znalezienie dla siebie wiêkszej ilo¶ci czasu. Tutaj znajomo¶æ ci±gnie siê i ci±gnie i na nic takiego siê nie zanosi - nie widaæ celu, sensu (bo to nie ma chyba celu i sensu). W sumie zreszt± o czym tu du¿o gadaæ: facet powiedzia³, ¿e nie zamierza tego zmieniaæ, nie widzi potrzeby ku temu. I to w sumie mówi wszystko. To nie ma przysz³o¶ci i chyba sama dobrze o tym wiesz, autorko w±tku, ale jeszcze chcesz siê nieco po³udziæ, ¿e zdarzy siê cud.
201803290936 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2011-09-05, 21:28   #20
Hatszepsut_
Raczkowanie

szczerze to chyba jednak praca jest wa¿niejsza. Ma swój cel kupienia mieszkania. Na ten cel musi wzi±æ kredyt i sp³acanie zajmie jakie¶ 30 lat. Jak siê dowiedzia³am przez ten czas nie przewiduje zmiany pracy... Dla niego moje argumenty s± stawianiem warunków. I stwierdzi³ ¿e skoro nie chce z nim byæ to On to rozumie...masakra

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
W tym przypadku u¿ycie terminu "zwi±zek" jest... nadu¿yciem. To raczej uk³ad (wygodny g³ównie dla pana), jaka¶ tam (niepotrzebnie przeci±gniêta) znajomo¶æ. Zwi±zek na odleg³o¶æ ma sens, je¿eli ludzie wiedz±, ¿e wcze¶niej, czy pó¼niej (najlepiej wcze¶niej, ni¿ pó¼niej) nast±pi po³±czenie dróg - zamieszkanie w jednym miejscu, znalezienie dla siebie wiêkszej ilo¶ci czasu. Tutaj znajomo¶æ ci±gnie siê i ci±gnie i na nic takiego siê nie zanosi - nie widaæ celu, sensu (bo to nie ma chyba celu i sensu). W sumie zreszt± o czym tu du¿o gadaæ: facet powiedzia³, ¿e nie zamierza tego zmieniaæ, nie widzi potrzeby ku temu. I to w sumie mówi wszystko. To nie ma przysz³o¶ci i chyba sama dobrze o tym wiesz, autorko w±tku, ale jeszcze chcesz siê nieco po³udziæ, ¿e zdarzy siê cud.
tak, bardzo bym tego chcia³a, nie przeczê, ale nie ma szans
Stary 2011-09-05, 21:28   #21
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze to chyba jednak praca jest wa¿niejsza. Ma swój cel kupienia mieszkania. Na ten cel musi wzi±æ kredyt i sp³acanie zajmie jakie¶ 30 lat. Jak siê dowiedzia³am przez ten czas nie przewiduje zmiany pracy... Dla niego moje argumenty s± stawianiem warunków. I stwierdzi³ ¿e skoro nie chce z nim byæ to On to rozumie...masakra
Ciekawe po co mu to mieszkanie tak w³a¶ciwie...
Stary 2011-09-05, 21:31   #22
Hatszepsut_
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawe po co mu to mieszkanie tak w³a¶ciwie...
no chyba ¿eby mieæ swoje miejsce...dla mnie te¿ siê znajdzie, je¶li pójdê na taki uk³ad jak On proponuje.
Stary 2011-09-05, 21:32   #23
201803290936
Konto usuniête

Cytat:

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

tak, bardzo bym tego chcia³a, nie przeczê, ale nie ma szans
Facet siê w³a¶ciwie ju¿ z Tob± rozsta³ - w sensie psychicznym. On najwidoczniej nie rozumie czym jest zwi±zek.
Stary 2011-09-05, 21:33   #24
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
no chyba ¿eby mieæ swoje miejsce...dla mnie te¿ siê znajdzie, je¶li pójdê na taki uk³ad jak On proponuje.

na weekendy
weekendowe mieszkanie, weekenowa ¿onka, weekendowe dzieci.... ¿yc nie umieraæ!

nie wiem, co Ty jeszcze w tym zwi±zku robisz.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Poka¿ wiadomo¶æ
Facet siê w³a¶ciwie ju¿ z Tob± rozsta³ - w sensie psychicznym. On najwidoczniej nie rozumie czym jest zwi±zek.

mam wra¿enie Autorko, zê nie sp³awi³ Ciê, bo przydaje mu siê laska do seksu i tyle (nie chcê Ciê obra¿aæ, stwierdzam fakt ).

Stary 2011-09-05, 21:34   #25
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Miejsce na co który¶ tam weekend i na emeryturê...
Stary 2011-09-05, 21:41   #26
Hatszepsut_
Raczkowanie

eh macie racjê, w du¿ej mierze. On mi wprost mówi, ¿e zdania nie zmieni, a ja wci±¿ ¿yjê nadziej±. Obydwoje jeste¶my uparci, ale chyba powinno cokolwiek do niego trafiæ. Trudno mi siê poddaæ. Dziêkujê Wam za otwarcie mi oczu, na to co od dawna wiem, ale wolê siê oszukiwaæ...
Stary 2011-09-05, 21:42   #27
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
eh macie racjê, w du¿ej mierze. On mi wprost mówi, ¿e zdania nie zmieni, a ja wci±¿ ¿yjê nadziej±. Obydwoje jeste¶my uparci, ale chyba powinno cokolwiek do niego trafiæ. Trudno mi siê poddaæ.
Gdyby chcia³ siê zmieniæ i pój¶c na kompromis, to by trafi³o.
Stary 2011-09-05, 21:43   #28
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
eh macie racjê, w du¿ej mierze. On mi wprost mówi, ¿e zdania nie zmieni, a ja wci±¿ ¿yjê nadziej±. Obydwoje jeste¶my uparci, ale chyba powinno cokolwiek do niego trafiæ. Trudno mi siê poddaæ. Dziêkujê Wam za otwarcie mi oczu, na to co od dawna wiem, ale wolê siê oszukiwaæ...

wg mnie jeste¶ po prostu potwornie naiwna....

Stary 2011-09-05, 21:44   #29
Lufia
Raczkowanie

Cytat:
Miejsce na co który¶ tam weekend i na emeryturê...

Ja bym nawet w emeryture w±tpi³a
Stary 2011-09-05, 21:50   #30
201803290936
Konto usuniête

Cytat:
¯eby co¶ mog³o trafiæ (a Twoje argumenty s± dobre i nie wziête z sufitu), czy ¿eby chocia¿ sprawê mog³o siê przemy¶leæ, to musi zaistnieæ jeden, ale mega wa¿ny element: trzeba kochaæ, tak serio i szczerze. On zapewne Ciê lubi, darzy Ciê uczuciem, ale nie zawsze jest jednoznaczne z mi³o¶ci±. Ty kochasz, jeste¶ w tym szczera, gdyby¶ mog³a co¶ dla niego zrobiæ, to by¶ zrobi³a, ale zauwa¿ - w tym nie ma wzajemno¶ci. Z jego strony jest "nie, bo nie" i "nie stawiaj mi warunków". Zapytanie co z przysz³o¶ci±, co dalej, jak on to sobie wyobra¿a, to jest wg niego stawianie warunków - to niestety wiele mówi o jako¶ci jego uczucia do Ciebie.
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.