|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
sunnygirl- ja wracam do pracy za rok, ale już mnie przeraża wizja zostawienia gdzieś Oliwci na tyle godzin. Ja pewnie dzwoniłabym raz na godzinę.
coralady - ja zaczęłam używać 4 Dady jak Oliwia ważyła 7200. Na moje są wieksze niż 4 Pampers, bo też miałam. Użyłam jakieś 7 paczek i jestem bardzo zadowolona. Burza trwała prawie 2 godziny i błyskało się bez przerw. Już jest cisza a Oliwcia dalej śpi. Ja też zmykam. Dobranoc.
|
#902 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja pół godziny temu padła dopiero, w dzień też niewiele spała - 2x 30min i 1x40 - nic zrobić nie można. W dodatku cały dzień byłam sama, mam dość ![]() Chyba łapię jakieś doły...... Cytat:
Może kawa ze słodką śmietanką Ci podejdzie?? dosyp sobie troszkę cynamonu jak lubisz - fajny smak wtedy ma kawusia
|
|
#903 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ładnie ci zasnęła moja coś od trzech dni się poprzestawiała i chodzi spać o 21 ja też wolę zimę od jesieni bo jesień działa na mnie przygnębiająco sunnygirl podziwiam że jeszcze miałaś ochotę na kompa wchodzić patrycja po d.upie chcesz dostać, nie dość że przeziębiona to jeszcze po deszczu latasz zdrówka życzeanessa cudne zdjęcia szymelka wiem o czym mówisz bo moja też ostatnio w dzień tak sypia, miałam dziś okna myć no ale odpuściłam w 30 min to ja sobie mogę ...
|
|
#904 |
|
Zadomowienie
|
moja też tak śpi 30, 40 min trzy razy w ciągu dnia. Wtedy nie wiem za co się złapać. Wszystko człowiek robi na czas
mam nadzieję, że dośpi chociaż do 7, bo z rana na pobranie krwi muszę jechać.
|
#905 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Po zbyt dużej ilości marchewki kupa może się przyblokować ![]() wanilia, mordka - jakaś masakra z tym spaniem
|
|
#906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o dobrze wiedzieć że tak działa marchewka bo u nas coś ostatnio wodzianki a wasze dzieciaczki przesypiają nocki bo moja funduje mi co noc dwie pobudki, chyba dwa razy zdarzyła się jedna ale wtedy byłam szczęśliwa ![]() dobra lecę spać
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla mnie nie ma kolosalnej różnicy na szerokość, tylko na wysokość. Waga chyba nie za bardzo miała znaczenie, Filipek nie miał chyba 7 kg ale jest duży
|
|
#908 | ||||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
nocy jak zwykle nie pamiętam więc uznaję, że była ok moje dziecko wymyśliło sobie dziś, że będzie siedzieć ![]() a że jeszcze nie potrafi to siedziała u mnie na kolanach, tudzież obok ale musiałam ją asekurować leżenie zaczyna być bee ![]() zacznę od życzeń: gratulacje dla Nadusi Wanilki i Wioli Żurawinki z okazji pół roczku a z okazji 5 miesięcy dla Aniki od Gosik Tajka imponującą macie rodzinę ![]() ja bym oszalała z taką ilością ludzi Kampasiula dla synkafajna wycieczka i cudowne noce a zdjęcie super ![]() Cytat:
Cytat:
a dla Matiego za osiągnięcia ![]() Cytat:
czy to normalne przy noszeniu na biodrze ![]() za polowanie ![]() dobry synek a tak przy okazji to na męża dobry sposób znalazłaś Cytat:
Cytat:
a jak mi się zamarzy o takim maluszku znów to postaramy się o brata dla Łucji ![]() a co do zainteresowania to nie wiem czy nie wynika to z płci ja mam to samo z moją koleżanką, między dziećmi tydzień różnicy, z tym że ona ma chłopca a ja dziewczynkę i też małą się bardziej zachwycają a chłopczyk koleżanki fajniutki bardzo właśnie przeczytałam dalej: Marta obaliła moją tezę Cytat:
moja siostra tak mi swoje dzieci zostawiała, ona gdzieś na kursach czy innych zajęciach a ja spacerek z wózkiem w okolicy lecę czytać dalej
|
|
|
#909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lenka spi w dzien w miare duzo 2-4 h ale kilka dni wytrzymuje nawet 5-6 h bez spania chociaz oczka trze... np od 15 do 21 Anessa- nino cudny a jak ladnie pije... Lenka woli gryzc kubek ![]() ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
|
|
#910 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 10 latek z półrocznym dzieckiem w domu - nie, tak bym nie zaryzykowała. Byli ze mną , co jakieś 2 minuty w zasięgu mojego wzroku - tyle mniej więcej trwało okrążenie wokół pracy ![]() Cytat:
No a kupy też robi takie twarde jak u dorosłego, ale to przez to, że mało pije. Dziś mi też awanturę zrobiła, bo chciałam jej kaszę dać butlą, kupiłam kolejne (nie wiem już które??) nowe smoczki, zrobiłam rzadką a ta i tak nie chciała - wyła jakby ją kroili, bo już taka głodna była a za nic ciągnąć nie chciała. W końcu odpuściłam i łyżeczką nakarmiłam, więc szczęśliwa była
Szymek Lenka Edytowane przez szymelka Czas edycji: 2011-09-05 o 23:29 |
|||
|
|
|
#911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#912 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja jeść chce i zjada dużo, ale tylko łyżeczką lub z cyca
|
|
#913 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Anessa fajne zdjęcia
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oj na mnie też, chyba że to polska złota jesień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lecę spać kobietki aha jakby któraś była zainteresowana to dziś jest kod na pampersy w rossmannie (paczka za 40 zł) dobranoc
|
|
|
#914 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Gratuluję skończonych kolejnych miesięcy ![]() Zdjęcia wszystkie piękne ![]() Anessa na ostatnim zdjęciu Nino jak Leoś wygląda ![]() U nas noc fatalna. Mały budził się ze 4 razy i jeszcze 1,5 nie chciał spać, tylko się przekręcał na bok, potem na brzuszek i płakał. I pobudka przed 6 była. Teraz poszedł na szczęście spać, no ale co z tego jak ja już nie śpię. Dzisiaj wieczorem jadę do "pupnego" lekarza, zobaczę co mi powie. Mogliby już mi porządek zrobić i bym się już nie martwiła kolejną ciążą.Najgorsze, że znowu jedziemy na wieczór, będzie ciemno jak będziemy wracać i nie wiem jak to mały zniesie. No chyba, że babcia zaproponuje, żebyśmy go zostawili, ale to znowu mleka muszę odciągnąć....kurde. Pogoda dzisiaj do bani, nie wiem czy na spacer pójdę. |
|
|
|
#915 |
|
Rozeznanie
|
witam. u nas piekna pogoda sloneczko swieci. w nocy jedna pobudka o 3 i po 7 rano i nie spimy. a zasnal o 20
a chociaz tam pojde bo wypada zebym poszla, i tz bedzie lepiej. a gosze to ze dzisiaj ostatni dziem syropku i nasivinu i co???? i nadal ma katar, i kaszelek ale mniejszy niz na poczatku. myslicie ze powinnam isc z nim do pediatry powiedziec?? bo jeszcze musze badania zrobic z ta krwia i moczem a od poniedzialku powinien szczepienie dostac.
|
|
|
|
#916 |
|
Zadomowienie
|
witajcie z samego rana
przespałyśmy z Nadią całą noc ![]() gratulacje dla wszystkich dzieciaczków kończących kolejne miesiące kwartalinka u nas też leżenie ostatnio jest bee ![]() Cytat:
![]() tity a co się dzieję że jedziesz do lekarza jak to fajnie określiłaś "pupnego" ??
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
wanilka hemoroidy
W kolejnej ciąży nie wytrzymam...muszę coś z nimi zrobić.
|
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
aha no fakt zapomniałam o nich, no to mam nadzieję że szybko się z nimi uporacie
|
#919 |
|
Rozeznanie
|
Krystian z wczoraj
przypatrzcie sie jego brwia, czy waszym tez tak sie robi czasami??? to jest od potu tak?
|
|
|
|
#920 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co jest z brwiami?? Ja niczego nie widzę Cytat:
Już nigdy nie pochwalę mojego dziecięcia. Wczoraj pisałam, że nocki się poprawiły. Moja Lenka chyba ma jakiś radar zamontowany i odbiera natychmiast wszystkie pochlebne komentarze na swój temat, no i robi na przekór Nocka masakralna, kręciłą się, pojękiwała, od 3 do 4:30 przerwę miałyśmy w spaniu, jadła, gadała - "szałbajnajt" Może podniesie mnie ona trochę i zaplanuję coś na dziś...
|
|
#921 |
|
Rozeznanie
|
zolte
|
|
|
|
#922 |
|
Rozeznanie
|
Dzieciom zmienia się kolor owłosienia, to normalne. Może od słońca mu tak się zrobiło?? Moim zdaniem nie masz się czym martwić
|
#923 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za jedzenie stópek i przewroty, fajnie że spodobała jej się spacerówka, może bys pokazała jak Majeczka w niej wygląda ![]() dla Naduni też wielkie gratulacje, no i dla Wioli żurawinki też ![]() Cytat:
nie wiem co my będziemy robić, normalnie to ja tylko do pracy zimą wychodziłam a tak to siedziałam w domu ![]() Cytat:
dla Krzysia i dla babci, że tak świetnie sobie poradzilia co do kawy to może Ci wcale nie pomóc, ja piję bo lubię jej smak, ale jeszcze nigdy mnie nie postawiła na nogi, a nawet odwrotnie - po kawie to dopiero mogę spać Cytat:
świetnie z tym niekapkiem wygląda, a w spacerówce jaki dumny siedzi ![]() Cytat:
) i wstaje na dobre ok. 6.30ale doczytałam, że dziś przespałyście całą noc, super Cytat:
Cytat:
za obrót na brzuszeka do pediatry się wybierz, skoro leki się kończą, a nie jest jeszcze zupełnie dobrze to lekarz powinien go zobaczyć Cytat:
Castia uuu szkoda, że wesele nieudane ale super, że wreszcie Malwince ten skok się skończył i spała lepiej Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-09-06 o 09:36 |
||||||||
|
|
|
#924 |
|
Rozeznanie
|
ale to nie wloski tylko skora taka zolta sie zrobila pod nimi. wspolczuje nocek
|
|
|
|
#925 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też zimy nie lubię - bardzo ciepłolubna jestem. Jakoś może ją przetrwamy razem ![]() Cytat:
Na zdjęciu tego dobrze nie widać, dlatego pisałam o włoskach ![]() A skóra, hmm - dziwne, nie potrafię Ci pomóc, jedyne co przychodzi mi do głowy to jakieś alergiczne sprawy - poobserwuj kilka dni, może samo zejdzie, albo przy okazji wizyty u lekarza po prostu o to zapytaj
|
|
#926 |
|
Rozeznanie
|
on to ktorys raz ma, ja mu na poczatku to robilam tak jak ciemieniuche bo to tak wygladalo
|
|
|
|
#927 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas nocka spoko do prawie 5 skok nam sie zaczyna Oli coraz bardziej marudny... i w dzień prawie nie spi...Cytat:
![]() dała nam syrop gastrosuss żeby dawać po posiłku. i żeby go przywiązać po jedzeniu hehe tak na poważnie to żeby tak od razu po jedzeniu się nie przewracał na brzuch ale tego się nie da...najlepszym lekarstwem jest jeść wtedy mniej a częściej... no i my cały czas do mleka dodajemy zagęszczacz. Cytat:
ale mój Oli waży obecnie ok.8300 Cytat:
u nas były 2 kupy po marchewce ![]() ![]() Cytat:
ciemieniucha może
|
|
#928 |
|
Rozeznanie
|
moje dziecko wlasnie bawi sie glosikiem
jak to smiesznie brzmi, a do tego smieje sie sam z siebie |
|
|
|
#929 | ||
|
Raczkowanie
|
witam
u nas nic nowego, pobudka ok.7, noc w porządku ale i tak się nie wyspałam ![]() w sumie to mnie taka nuda cieszy wolę to niż "szałbajnajt" - Szymelka współczuję Cytat:
a katar to pewnie jeszcze trochę się utrzyma Cytat:
ale już doczytałam, że żółte się zrobiły, a skoro to nie włoski tylko pod nimi skóra to może ma małą ciemieniuchę? pogoda dziś u nas piękna, jak lato zupełnie pewnie nawet można by się jeszcze opalić odrobinę ale my bez wózka więc z dłuższego spaceru nici będę dziś dzwonić czy już naprawili i mam nadzieję, że tak bo jak nie to
|
|
|
#930 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Byłam wczoraj u lekarza z moim nawracającym bólem gardła i stwierdził, że to alergiczne. Zobaczymy ![]() Martwię się, bo Anastazja dostała wczoraj katarku a dzisiaj rano już była gorączka Na 13 jadę do lekarza, zobaczymy co powie![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

Może kawa ze słodką śmietanką Ci podejdzie?? dosyp sobie troszkę cynamonu jak lubisz - fajny smak wtedy ma kawusia
moja coś od trzech dni się poprzestawiała i chodzi spać o 21
zdrówka życze
w 30 min to ja sobie mogę ...

Może podniesie mnie ona trochę i zaplanuję coś na dziś...
nie wiem co my będziemy robić, normalnie to ja tylko do pracy zimą wychodziłam a tak to siedziałam w domu
ale super, że wreszcie Malwince ten skok się skończył i spała lepiej