Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 9 23,68%
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 0 0%
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 0 0%
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 0 0%
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 1 2,63%
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 2 5,26%
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 0 0%
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 0 0%
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 1 2,63%
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 22 57,89%
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 0 0%
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 3 7,89%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-05, 22:29   #901
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011

sunnygirl- ja wracam do pracy za rok, ale już mnie przeraża wizja zostawienia gdzieś Oliwci na tyle godzin. Ja pewnie dzwoniłabym raz na godzinę.

coralady - ja zaczęłam używać 4 Dady jak Oliwia ważyła 7200. Na moje są wieksze niż 4 Pampers, bo też miałam. Użyłam jakieś 7 paczek i jestem bardzo zadowolona.

Burza trwała prawie 2 godziny i błyskało się bez przerw. Już jest cisza a Oliwcia dalej śpi.
Ja też zmykam. Dobranoc.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:31   #902
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Oliwcia od 19 już śpi

ja wolę zimę od jesieni. Dopada mnie wtedy depresyjny nastrój.

U mnie właśnie burza.
Lece na serial
Do rana dośpi???
Moja pół godziny temu padła dopiero, w dzień też niewiele spała - 2x 30min i 1x40 - nic zrobić nie można. W dodatku cały dzień byłam sama, mam dość
Chyba łapię jakieś doły......

Cytat:
Napisane przez SunnyGirl_2002 Pokaż wiadomość
Cześć
Marysiu kochana padam na twarz. Od 5.30 na nogach. o 7 byliśmy już u babci i dziadka a o 8 już byłam w drodze do pracy. Ranyyy jak mi się cały dzień tam chciało spać, nie mogłam się skoncentrować na pracy przez to. Koniecznie muszę nauczyć się pić kawę bo inaczej będzie dramat a tak nie lubię. Do babci kontrolnie zadzwoniłam tylko raz babcia świetnie sobie poradziła Krzyś szczęśliwy roześmiany i zadowolony. Piszczal jak mnie zobaczył po tylko godzinach chyba tęsknił - moje słoneczko.
Jesteście oboje z Krzysiem dzielni!!! No a Ty koniecznie odpoczywaj dużo jak możesz po pracy, coby Ci energii starczało Może kawa ze słodką śmietanką Ci podejdzie?? dosyp sobie troszkę cynamonu jak lubisz - fajny smak wtedy ma kawusia
Stary 2011-09-05, 22:37   #903
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Oliwcia od 19 już śpi

ja wolę zimę od jesieni. Dopada mnie wtedy depresyjny nastrój.

U mnie właśnie burza.
Lece na serial

ładnie ci zasnęła moja coś od trzech dni się poprzestawiała i chodzi spać o 21

ja też wolę zimę od jesieni bo jesień działa na mnie przygnębiająco

sunnygirl podziwiam że jeszcze miałaś ochotę na kompa wchodzić

patrycja po d.upie chcesz dostać, nie dość że przeziębiona to jeszcze po deszczu latasz zdrówka życze

anessa cudne zdjęcia

szymelka wiem o czym mówisz bo moja też ostatnio w dzień tak sypia, miałam dziś okna myć no ale odpuściłam w 30 min to ja sobie mogę ...

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 22:38   #904
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

moja też tak śpi 30, 40 min trzy razy w ciągu dnia. Wtedy nie wiem za co się złapać. Wszystko człowiek robi na czas
mam nadzieję, że dośpi chociaż do 7, bo z rana na pobranie krwi muszę jechać.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:00   #905
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość

U nas same nowosci:
1. pierwsze proby picia z kubeczka wypil 100 ml soczku jablkowego A ze 20 powylewal naokolo
2,3,4. zmagamy sie z marchewka, ktora przygotowala mamusia Zjadlem pelne 2 lyzeczki
5. Nino w nowej spacerowce - przeszczesliwy, ze juz wie, skad te dziwne halasy na ulicy (samochody)

I teraz pytanie na szybko: czy wasze pociechy tez po pierwszej marchewce robily kilka kup?

A teraz juz lece spac a nadrobie cosik jutro

Tak na szybko najlepsze zyczonka dla wszystkich solenizantow i solenizantek od 1 wrzesnia az do dzis
Boski Nino
Po zbyt dużej ilości marchewki kupa może się przyblokować

wanilia, mordka - jakaś masakra z tym spaniem - współczuję Wam i sobie, no ale są i takie dzieci, które nie chcą wcale spać, więc jeszcze tak najgorzej nie jest - oby jutro było lepiej
Stary 2011-09-05, 23:04   #906
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Boski Nino

wanilia, mordka - jakaś masakra z tym spaniem - współczuję Wam i sobie, no ale są i takie dzieci, które nie chcą wcale spać, więc jeszcze tak najgorzej nie jest - oby jutro było lepiej

o dobrze wiedzieć że tak działa marchewka bo u nas coś ostatnio wodzianki

a wasze dzieciaczki przesypiają nocki bo moja funduje mi co noc dwie pobudki, chyba dwa razy zdarzyła się jedna ale wtedy byłam szczęśliwa

dobra lecę spać
przespanych nocek życzę

Stary 2011-09-05, 23:07   #907
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość

Ja używam pieluszek z Dady,mamy 3 ,Lilka waży ok.7 kg i czasem mi sie wydaje,ze są juz przyciasne i się zastanawiam czy na 4 się nie przerzucić Uzywa któraś 4 z Dady???
Ja używałam sporo za długo 3 z dady, ciągle mi się wydawało, że są przyciasne ale mogą być, aż w końcu miałam jedno opakowanie 4... i już przy nich zostałam jak dla mnie nie ma kolosalnej różnicy na szerokość, tylko na wysokość. Waga chyba nie za bardzo miała znaczenie, Filipek nie miał chyba 7 kg ale jest duży

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:08   #908
kwartalinka
Raczkowanie

hejo!

nocy jak zwykle nie pamiętam więc uznaję, że była ok
moje dziecko wymyśliło sobie dziś, że będzie siedzieć
a że jeszcze nie potrafi to siedziała u mnie na kolanach, tudzież obok ale musiałam ją asekurować
leżenie zaczyna być bee

zacznę od życzeń:
gratulacje dla Nadusi Wanilki i Wioli Żurawinki z okazji pół roczku
a z okazji 5 miesięcy dla Aniki od Gosik (swoją drogą dawno jej nie było)

Tajka imponującą macie rodzinę
ja bym oszalała z taką ilością ludzi

Kampasiula
dla synka
fajna wycieczka i cudowne noce

a zdjęcie super

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
wczoraj zrobiliśmy maraton sklepowy..
faaajnie było.. tylko za dużo kasy straciłam i mam moralniaka dzisiaj
niektóre rzeczy całkiem niepotrzebne
jak prawdziwa kobieta

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
a my dziś wracamy do rzeczywistości. mąż wrócił do pracy po urlopie więc znów sama z Matim zostałam. muszę posprzątać mieszkanie bo wygląda jakby huragan przeszedł no i muszę zacząć uczyć się na obronę bo pewnie za jakiś tydzień lub 2 będę miała. mam nadzieję, że bardziej za 2 tygodnie bo inaczej to będzie ciężko z nauczeniem się tego wszystkiego.

mamy już zaklepany termin na chrzciny. 25 września. w równe pół roczku Mateuszka

Mateusz zaczął przekręcać się przez prawą rączkę bo do tej pory tylko przez lewą się przekręcał. nadal woli przez lewą ale na prawo też umie i zaczął paluchy od stópek wcinać
rzeczywistość niech dalej będzie kolorowa
a dla Matiego za osiągnięcia

Cytat:
Napisane przez marta_27 Pokaż wiadomość
mi też już ciężko dźwigać dłużej te 7,5kg. dobrze, że ciężar w chuście rozkłada się równomiernie bo przynajmniej ramiona nie bolą

polowanie w lumpie udane. kupiłam sobie 2 sukienki, 2 bluzki, Mateuszowi spodnie, bodziaka, sweterek i spodnie dla chrześniaczki

a ta koleżanka ma przekichane bo Mała ciągle im płacze i chce tylko na rączki i ona nie ma na nic czasu. jejku kocham moje dziecko za to, że daje matce żyć i mam czas żeby sobie paznokcie pomalować
no mnie właśnie bolało i nie wiem czy źle chustę zawiązałam
czy to normalne przy noszeniu na biodrze

za polowanie

dobry synek

a tak przy okazji to na męża dobry sposób znalazłaś

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
Cześć
Witam się tylko i lece nadrabiać, bo zrobiłam sobie w weekend mały odwyk od komputera muszę teraz tę chwilę wykorzystać, że Dawid zasnął, bo dziś jest meega marudą
bardzo zdrowo

Cytat:
Siostra ma małego niespełna miesięcznego synka i jak tak patrzę na niego i na komunikatywna Lilke to tez nie chciałabym,żeby była znów taka mała.Troche źle się czuje z tym,że jak jestesmy w większym gronie to wszyscy zajmują się Lilką,a nie Maluszkiem siostry W sumie to z nia to pogadac mozna,a on taki malutki osesek jeszcze.Troche mi tak żal siostry i Małego,bo często jest tak że nawet jak pierwszy raz jej synka widzą to wszyscy nad Lilka wiszą,zamiast interesowac się Maleństwem
ja też się cieszę, że moja łobuziara już taka komunikatywna się zrobiła
a jak mi się zamarzy o takim maluszku znów to postaramy się o brata dla Łucji

a co do zainteresowania to nie wiem czy nie wynika to z płci
ja mam to samo z moją koleżanką, między dziećmi tydzień różnicy, z tym że ona ma chłopca a ja dziewczynkę i też małą się bardziej zachwycają
a chłopczyk koleżanki fajniutki bardzo

właśnie przeczytałam dalej: Marta obaliła moją tezę

Cytat:
Nie zostawię ich w domu, tylko pojadą ze mną do pracy i tam będą spacerować. W domu bym się bała zostawić
też bym się bała zostawić w domu, ale już doczytałam, że idą razem z Tobą
moja siostra tak mi swoje dzieci zostawiała, ona gdzieś na kursach czy innych zajęciach a ja spacerek z wózkiem w okolicy

lecę czytać dalej

*mój wiosenny promyczek*

**moje jesienne słoneczko**
kwartalinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:13   #909
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
a wasze dzieciaczki przesypiają nocki bo moja funduje mi co noc dwie pobudki, chyba dwa razy zdarzyła się jedna ale wtedy byłam szczęśliwa
Lenka zasypia 20.30-21.15 i zazwyczaj wstaje 5-6.30 ale ostatnio nawet o 2.... ale wlasciwie tylko raz a pozniej najwszesniej o 7.30 ale zazwyczaj 8-9.30. Ostatnio strasznie niespokojnie spi...
Cytat:
Boski Nino

Moja ostatnio miala kupsko jak dorosly:P
Lenka spi w dzien w miare duzo 2-4 h ale kilka dni wytrzymuje nawet 5-6 h bez spania chociaz oczka trze... np od 15 do 21

Anessa- nino cudny a jak ladnie pije... Lenka woli gryzc kubek

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość

Tajka imponującą macie rodzinę
ja bym oszalała z taką ilością ludzi
To tylko ze strony Tzta, bo on ma 5ro rodzenstwa i kazdy ma conajmniej 2 dzieci... ja po godzinie mam dosc i Lenka tez

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:27   #910
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
o dobrze wiedzieć że tak działa marchewka bo u nas coś ostatnio wodzianki

dobra lecę spać
przespanych nocek życzę
Moja jeszcze żadnej nocy w całości nie przespała - też mamy 2 pobudki zazwyczaj, ale bywają też gorsze noce...

Cytat:
Napisane przez kwartalinka Pokaż wiadomość
hejo!

nocy jak zwykle nie pamiętam więc uznaję, że była ok
moje dziecko wymyśliło sobie dziś, że będzie siedzieć
a że jeszcze nie potrafi to siedziała u mnie na kolanach, tudzież obok ale musiałam ją asekurować
leżenie zaczyna być bee

też bym się bała zostawić w domu, ale już doczytałam, że idą razem z Tobą
moja siostra tak mi swoje dzieci zostawiała, ona gdzieś na kursach czy innych zajęciach a ja spacerek z wózkiem w okolicy

lecę czytać dalej
O tak, jak dziecię zasmakuje siedzenia, to potem ciężko uleżeć - świat z innej perspektywy wygląda lepiej
10 latek z półrocznym dzieckiem w domu - nie, tak bym nie zaryzykowała. Byli ze mną , co jakieś 2 minuty w zasięgu mojego wzroku - tyle mniej więcej trwało okrążenie wokół pracy

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Lenka zasypia 20.30-21.15 i zazwyczaj wstaje 5-6.30 ale ostatnio nawet o 2.... ale wlasciwie tylko raz a pozniej najwszesniej o 7.30 ale zazwyczaj 8-9.30. Ostatnio strasznie niespokojnie spi...

Moja ostatnio miala kupsko jak dorosly:P
Lenka spi w dzien w miare duzo 2-4 h ale kilka dni wytrzymuje nawet 5-6 h bez spania chociaz oczka trze... np od 15 do 21
Zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy, ale wczorajsza była spokojna, bo ostatnio też dosyć dużo tych niespokojnych było. Może już to mija?? A przez to, że śpi 30 min to zmęczona jest szybko i po 2,3 godz od nowa marudzi na spanie. Jak spała 1,5 - 2 godz, to wytrzymywała dłużej. Niech jej wróci to lepsze spanie
No a kupy też robi takie twarde jak u dorosłego, ale to przez to, że mało pije. Dziś mi też awanturę zrobiła, bo chciałam jej kaszę dać butlą, kupiłam kolejne (nie wiem już które??) nowe smoczki, zrobiłam rzadką a ta i tak nie chciała - wyła jakby ją kroili, bo już taka głodna była a za nic ciągnąć nie chciała. W końcu odpuściłam i łyżeczką nakarmiłam, więc szczęśliwa była

Edytowane przez szymelka
Czas edycji: 2011-09-05 o 23:29
szymelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:33   #911
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy, ale wczorajsza była spokojna, bo ostatnio też dosyć dużo tych niespokojnych było. Może już to mija?? A przez to, że śpi 30 min to zmęczona jest szybko i po 2,3 godz od nowa marudzi na spanie. Jak spała 1,5 - 2 godz, to wytrzymywała dłużej. Niech jej wróci to lepsze spanie
No a kupy też robi takie twarde jak u dorosłego, ale to przez to, że mało pije. Dziś mi też awanturę zrobiła, bo chciałam jej kaszę dać butlą, kupiłam kolejne (nie wiem już które??) nowe smoczki, zrobiłam rzadką a ta i tak nie chciała - wyła jakby ją kroili, bo już taka głodna była a za nic ciągnąć nie chciała. W końcu odpuściłam i łyżeczką nakarmiłam, więc szczęśliwa była
Moja juz z 3 razy plakala, ale sie nie budzila... Ona czy z butli czy lyzka to jesc nie chce... nic tzn zje 60ml i styknie jej pozniej wciskam reszte...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-05, 23:37   #912
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
Moja juz z 3 razy plakala, ale sie nie budzila... Ona czy z butli czy lyzka to jesc nie chce... nic tzn zje 60ml i styknie jej pozniej wciskam reszte...
No właśnie takie płacze i pojękiwania były, ale mam nadzieję, że to nam już minęło
Moja jeść chce i zjada dużo, ale tylko łyżeczką lub z cyca
Stary 2011-09-06, 00:14   #913
kwartalinka
Raczkowanie

Anessa fajne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
skończył nam się dzisiaj skok ten lęk separacyjny niby, no i dziś była pierwsza nocka co mała nie budziła się z płaczem
wstała tylko 2 razy normalnie na jedzenie a potrafiła budzić się co godzinę przez sotatnie 4tyg
no i jak tu nie wierzyć w skoki???????????
Castia

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
No i od soboty zaczęła się częściej przewracać z plecków na brzuszek i z powrotem na plecki. Doszło do tego łapanie stópek i wsadzanie ich do buzi Chyba kończy się ten wstrętny skok między 14 a 19 tygodniem chociaż Maja jutro będzie miała 18 tydzień.

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
no i dupa Mała znowu gorączkuje, poleciałam do apeki i kupiłam czopki. Nie wiem co jej jest...dla mnie to nie 3-dniówka, a chyba ząbki. Zajrzałam do buzi, bo Mała jak się obudziła bardzo płakała wzięłam bobodent i zaczęłam smarować dziąsełka i pod palcem wyczułam wyżynający się ząbek...niesety Mała cały czas płacze, nie chce jeść...na czułku i główce pojawiły się małe czerwone kroski...chyba to potówki. Juz sama nie wiem co mam robić...u nas w przychodni nie ma już żadnego pediatry, pozostaje szpital i IP....jak do wieczora nie zacznie jeść to chyba z nią pojadę, żeby mi się dzieciątko nie odwodniło
wydaje mi się, że po trzydniówce też może być wysypka

Cytat:
Moja zaczęła podnosić na golasa. Jak jest ubrana to nie chce jej się. Chyba jest za leniwa hehe
o moja też, jak ją przewijam i leży bez pieluchy to dźwiga nogi a jak jest w ubraniu to podniesie ale ciąga raczej za skarpetki, do ust to jej się nie chce przyciągać

Cytat:
Cześć
Marysiu kochana padam na twarz. Od 5.30 na nogach. o 7 byliśmy już u babci i dziadka a o 8 już byłam w drodze do pracy. Ranyyy jak mi się cały dzień tam chciało spać, nie mogłam się skoncentrować na pracy przez to. Koniecznie muszę nauczyć się pić kawę bo inaczej będzie dramat a tak nie lubię. Do babci kontrolnie zadzwoniłam tylko raz babcia świetnie sobie poradziła Krzyś szczęśliwy roześmiany i zadowolony. Piszczal jak mnie zobaczył po tylko godzinach chyba tęsknił - moje słoneczko.
pierwsze koty za płoty

Cytat:
ja też wolę zimę od jesieni bo jesień działa na mnie przygnębiająco
oj na mnie też, chyba że to polska złota jesień

Cytat:
O tak, jak dziecię zasmakuje siedzenia, to potem ciężko uleżeć - świat z innej perspektywy wygląda lepiej
10 latek z półrocznym dzieckiem w domu - nie, tak bym nie zaryzykowała. Byli ze mną , co jakieś 2 minuty w zasięgu mojego wzroku - tyle mniej więcej trwało okrążenie wokół pracy

Cytat:
No właśnie takie płacze i pojękiwania były, ale mam nadzieję, że to nam już minęło
Moja jeść chce i zjada dużo, ale tylko łyżeczką lub z cyca
u nas już też mijają powoli

lecę spać kobietki

aha jakby któraś była zainteresowana to dziś jest kod na pampersy w rossmannie (paczka za 40 zł)

dobranoc

*mój wiosenny promyczek*

Stary 2011-09-06, 07:34   #914
Tity
Zakorzenienie

Hej dziewczyny!
Gratuluję skończonych kolejnych miesięcy
Zdjęcia wszystkie piękne
Anessa na ostatnim zdjęciu Nino jak Leoś wygląda
U nas noc fatalna. Mały budził się ze 4 razy i jeszcze 1,5 nie chciał spać, tylko się przekręcał na bok, potem na brzuszek i płakał. I pobudka przed 6 była. Teraz poszedł na szczęście spać, no ale co z tego jak ja już nie śpię.
Dzisiaj wieczorem jadę do "pupnego" lekarza, zobaczę co mi powie. Mogliby już mi porządek zrobić i bym się już nie martwiła kolejną ciążą.Najgorsze, że znowu jedziemy na wieczór, będzie ciemno jak będziemy wracać i nie wiem jak to mały zniesie. No chyba, że babcia zaproponuje, żebyśmy go zostawili, ale to znowu mleka muszę odciągnąć....kurde.
Pogoda dzisiaj do bani, nie wiem czy na spacer pójdę.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 07:44   #915
gosiawolna
Rozeznanie

witam. u nas piekna pogoda sloneczko swieci. w nocy jedna pobudka o 3 i po 7 rano i nie spimy. a zasnal o 20 i wczoraj udal sie obrot na brzuszek na poczatku nie wiedzial co z reka zrobic, a pozniej fik i i slicznie mu wyszlo jutro pogrzeb i ide z malym do kosciola tylko bo nie mam go z kim zostawic a chociaz tam pojde bo wypada zebym poszla, i tz bedzie lepiej. a gosze to ze dzisiaj ostatni dziem syropku i nasivinu i co???? i nadal ma katar, i kaszelek ale mniejszy niz na poczatku. myslicie ze powinnam isc z nim do pediatry powiedziec?? bo jeszcze musze badania zrobic z ta krwia i moczem a od poniedzialku powinien szczepienie dostac.
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 08:02   #916
wanilia83
Zadomowienie

witajcie z samego rana

przespałyśmy z Nadią całą noc normalnie w szoku jestem

gratulacje dla wszystkich dzieciaczków kończących kolejne miesiące

kwartalinka
u nas też leżenie ostatnio jest bee nawet na spacerach muszę jej oparcie w gondolce podnosić, chyba ją niedługo wsadzę w spacerówkę i będzie spokój

Cytat:
Napisane przez izunia233
No i od soboty zaczęła się częściej przewracać z plecków na brzuszek i z powrotem na plecki. Doszło do tego łapanie stópek i wsadzanie ich do buzi Chyba kończy się ten wstrętny skok między 14 a 19 tygodniem chociaż Maja jutro będzie miała 18 tydzień.

tity
a co się dzieję że jedziesz do lekarza jak to fajnie określiłaś "pupnego" ??

Stary 2011-09-06, 08:15   #917
Tity
Zakorzenienie

wanilka hemoroidy W kolejnej ciąży nie wytrzymam...muszę coś z nimi zrobić.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 08:27   #918
wanilia83
Zadomowienie

aha no fakt zapomniałam o nich, no to mam nadzieję że szybko się z nimi uporacie

Stary 2011-09-06, 08:31   #919
gosiawolna
Rozeznanie

Krystian z wczoraj przypatrzcie sie jego brwia, czy waszym tez tak sie robi czasami??? to jest od potu tak?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (127,0 KB, 52 załadowań)
Stary 2011-09-06, 09:02   #920
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. u nas piekna pogoda sloneczko swieci. w nocy jedna pobudka o 3 i po 7 rano i nie spimy. a zasnal o 20 i wczoraj udal sie obrot na brzuszek na poczatku nie wiedzial co z reka zrobic, a pozniej fik i i slicznie mu wyszlo jutro pogrzeb i ide z malym do kosciola tylko bo nie mam go z kim zostawic a chociaz tam pojde bo wypada zebym poszla, i tz bedzie lepiej. a gosze to ze dzisiaj ostatni dziem syropku i nasivinu i co???? i nadal ma katar, i kaszelek ale mniejszy niz na poczatku. myslicie ze powinnam isc z nim do pediatry powiedziec?? bo jeszcze musze badania zrobic z ta krwia i moczem a od poniedzialku powinien szczepienie dostac.
Koniecznie idź do lekarza, choćby po to, aby usłyszeć że wszystko dobrze. A w razie czego to od razu dostaniesz dla małego coś jeszcze.

Co jest z brwiami?? Ja niczego nie widzę

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
wanilka hemoroidy W kolejnej ciąży nie wytrzymam...muszę coś z nimi zrobić.
Oj współczuję, koniecznie zadbaj o siebie

Już nigdy nie pochwalę mojego dziecięcia. Wczoraj pisałam, że nocki się poprawiły. Moja Lenka chyba ma jakiś radar zamontowany i odbiera natychmiast wszystkie pochlebne komentarze na swój temat, no i robi na przekór Nocka masakralna, kręciłą się, pojękiwała, od 3 do 4:30 przerwę miałyśmy w spaniu, jadła, gadała - "szałbajnajt". O 5 mąż do pracy wstawał, a o 7 ja syna wyszykować, więc mega niewyspana jestem i siedzę teraz z kawą Może podniesie mnie ona trochę i zaplanuję coś na dziś...
Stary 2011-09-06, 09:08   #921
gosiawolna
Rozeznanie

zolte
Stary 2011-09-06, 09:16   #922
szymelka
Rozeznanie

Dzieciom zmienia się kolor owłosienia, to normalne. Może od słońca mu tak się zrobiło?? Moim zdaniem nie masz się czym martwić
Stary 2011-09-06, 09:23   #923
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się w południe. Wczorajszy dzień spędziłam z tż więc nie było czasu na wizaż. Wieczorem wyszliśmy na dwór i zamiast gondolo wzięliśmy spacerówkę no i o niebo lepiej. Maja nie chciała leżeć w gondoli a w spacerówce siedziała jak zahipnotyzowana. Mam nadzieję, że jak pójdę z nią na spacer to nie zmieni zdania.
za jedzenie stópek i przewroty, fajnie że spodobała jej się spacerówka, może bys pokazała jak Majeczka w niej wygląda

Cytat:
oj tam nic się nie stało
błagam o wybaczenie dla Naduni też wielkie gratulacje, no i dla Wioli żurawinki też

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
castia, zima to bedzie masakra
trzeba zakupić sanki i śniegowce i heja do przodu....tylko ja nie lubię zimy :/
jenyyy jak ja nienawidzę zimy nie wiem co my będziemy robić, normalnie to ja tylko do pracy zimą wychodziłam a tak to siedziałam w domu

Cytat:
Cześć
dla Krzysia i dla babci, że tak świetnie sobie poradzili
a co do kawy to może Ci wcale nie pomóc, ja piję bo lubię jej smak, ale jeszcze nigdy mnie nie postawiła na nogi, a nawet odwrotnie - po kawie to dopiero mogę spać

Cytat:
U nas same nowosci:
1. pierwsze proby picia z kubeczka wypil 100 ml soczku jablkowego A ze 20 powylewal naokolo
2,3,4. zmagamy sie z marchewka, ktora przygotowala mamusia Zjadlem pelne 2 lyzeczki
5. Nino w nowej spacerowce - przeszczesliwy, ze juz wie, skad te dziwne halasy na ulicy (samochody)
jaki fajny chłopak świetnie z tym niekapkiem wygląda, a w spacerówce jaki dumny siedzi

Cytat:
mój nie przesypia nocy, zasypia zazwyczaj między 21 a 21.30, budzi się na jedzenie najczęściej miedzy 3 a 4 (dziś 4.30 ) i wstaje na dobre ok. 6.30
ale doczytałam, że dziś przespałyście całą noc, super

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
U nas noc fatalna. Mały budził się ze 4 razy i jeszcze 1,5 nie chciał spać, tylko się przekręcał na bok, potem na brzuszek i płakał. I pobudka przed 6 była. Teraz poszedł na szczęście spać, no ale co z tego jak ja już nie śpię.
Dzisiaj wieczorem jadę do "pupnego" lekarza, zobaczę co mi powie. Mogliby już mi porządek zrobić i bym się już nie martwiła kolejną ciążą.Najgorsze, że znowu jedziemy na wieczór, będzie ciemno jak będziemy wracać i nie wiem jak to mały zniesie. No chyba, że babcia zaproponuje, żebyśmy go zostawili, ale to znowu mleka muszę odciągnąć....kurde.
Pogoda dzisiaj do bani, nie wiem czy na spacer pójdę.
współczuję takiej fatalnej nocy

Cytat:
za obrót na brzuszek
a do pediatry się wybierz, skoro leki się kończą, a nie jest jeszcze zupełnie dobrze to lekarz powinien go zobaczyć

Cytat:
Już nigdy nie pochwalę mojego dziecięcia. Wczoraj pisałam, że nocki się poprawiły. Moja Lenka chyba ma jakiś radar zamontowany i odbiera natychmiast wszystkie pochlebne komentarze na swój temat, no i robi na przekór Nocka masakralna, kręciłą się, pojękiwała, od 3 do 4:30 przerwę miałyśmy w spaniu, jadła, gadała - "szałbajnajt". O 5 mąż do pracy wstawał, a o 7 ja syna wyszykować, więc mega niewyspana jestem i siedzę teraz z kawą Może podniesie mnie ona trochę i zaplanuję coś na dziś...
oj Wam też współczuje nocki

Castia uuu szkoda, że wesele nieudane ale super, że wreszcie Malwince ten skok się skończył i spała lepiej a dzisiejsza noc jaka??

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-09-06 o 09:36
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 09:26   #924
gosiawolna
Rozeznanie

ale to nie wloski tylko skora taka zolta sie zrobila pod nimi. wspolczuje nocek
Stary 2011-09-06, 09:48   #925
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
jenyyy jak ja nienawidzę zimy nie wiem co my będziemy robić, normalnie to ja tylko do pracy zimą wychodziłam a tak to siedziałam w domu

oj Wam też współczuje nocki

Ja też zimy nie lubię - bardzo ciepłolubna jestem. Jakoś może ją przetrwamy razem

Cytat:

Na zdjęciu tego dobrze nie widać, dlatego pisałam o włoskach
A skóra, hmm - dziwne, nie potrafię Ci pomóc, jedyne co przychodzi mi do głowy to jakieś alergiczne sprawy - poobserwuj kilka dni, może samo zejdzie, albo przy okazji wizyty u lekarza po prostu o to zapytaj
Stary 2011-09-06, 09:53   #926
gosiawolna
Rozeznanie

on to ktorys raz ma, ja mu na poczatku to robilam tak jak ciemieniuche bo to tak wygladalo
Stary 2011-09-06, 09:53   #927
Eirene1987
Zakorzenienie

hej u nas nocka spoko do prawie 5 skok nam sie zaczyna Oli coraz bardziej marudny... i w dzień prawie nie spi...

Cytat:
oo, to daj znać co Ci powie, bo moja jakaś taka mało konkretna jest i nic się od niej dowiedzieć nie można...
no więc ulewanie jest wynikiem przewracania się na brzuch ciągłego. uciska sobie żołądek i tyle... karmić mniej a częściej się go nie da bo on spazmów by dostał jakby dostał tylko np 90ml mm...chłop musi się najeść
dała nam syrop gastrosuss żeby dawać po posiłku. i żeby go przywiązać po jedzeniu hehe tak na poważnie to żeby tak od razu po jedzeniu się nie przewracał na brzuch ale tego się nie da...
najlepszym lekarstwem jest jeść wtedy mniej a częściej...

no i my cały czas do mleka dodajemy zagęszczacz.

Cytat:

Ja używam pieluszek z Dady,mamy 3 ,Lilka waży ok.7 kg i czasem mi sie wydaje,ze są juz przyciasne i się zastanawiam czy na 4 się nie przerzucić Uzywa któraś 4 z Dady???
my używamy już od dawna ale mój Oli waży obecnie ok.8300

Cytat:

I teraz pytanie na szybko: czy wasze pociechy tez po pierwszej marchewce robily kilka kup?

Tak na szybko najlepsze zyczonka dla wszystkich solenizantow i solenizantek od 1 wrzesnia az do dzis
u nas były 2 kupy po marchewce

Cytat:
a gosze to ze dzisiaj ostatni dziem syropku i nasivinu i co???? i nadal ma katar, i kaszelek ale mniejszy niz na poczatku. myslicie ze powinnam isc z nim do pediatry powiedziec?? bo jeszcze musze badania zrobic z ta krwia i moczem a od poniedzialku powinien szczepienie dostac.
po chorobie idzie się do lekarza na kontrolę raczej.

Cytat:
ciemieniucha może

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 09:56   #928
gosiawolna
Rozeznanie

moje dziecko wlasnie bawi sie glosikiem jak to smiesznie brzmi, a do tego smieje sie sam z siebie
Stary 2011-09-06, 10:04   #929
kwartalinka
Raczkowanie

witam

u nas nic nowego, pobudka ok.7, noc w porządku ale i tak się nie wyspałam
w sumie to mnie taka nuda cieszy
wolę to niż "szałbajnajt" - Szymelka współczuję

Cytat:
ja bym skonsultowała ze względu chociażby na planowane szczepienie
a katar to pewnie jeszcze trochę się utrzyma

Cytat:
Krystian z wczoraj przypatrzcie sie jego brwia, czy waszym tez tak sie robi czasami??? to jest od potu tak?
ja też nic nie widzę
ale już doczytałam, że żółte się zrobiły, a skoro to nie włoski tylko pod nimi skóra to może ma małą ciemieniuchę?

pogoda dziś u nas piękna, jak lato zupełnie
pewnie nawet można by się jeszcze opalić odrobinę ale my bez wózka więc z dłuższego spaceru nici
będę dziś dzwonić czy już naprawili i mam nadzieję, że tak
bo jak nie to

*mój wiosenny promyczek*

Stary 2011-09-06, 10:16   #930
Natka3008
Rozeznanie

Witam

Byłam wczoraj u lekarza z moim nawracającym bólem gardła i stwierdził, że to alergiczne. Zobaczymy

Martwię się, bo Anastazja dostała wczoraj katarku a dzisiaj rano już była gorączka Na 13 jadę do lekarza, zobaczymy co powie

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Hej baobabeczki

Nie bylo mnie pare dni i oczywiscie nadrobic was nie mam jak a to wszystko przez Izabelle, bo to ona podala link do blooga Emilii o Laurce i tak sie zaczytalam, ze nie w glowie mi byl wizaz

U nas same nowosci:

A teraz juz lece spac a nadrobie cosik jutro

Fajne zdjęcia

Cytat:
Ja się boję i katarku i kaszelku, dlatego jadę od razu do pediatry, nigdy nic nie wiadomo, jak to może się rozwinąć

Cyprian
29.10.2016 r.
Natka3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości