mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 11:47   #3451
witaminkaccc
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Witaminka, szczerze powiem, to mi to zwisa i polewa jaki na początek: nie pamiętam jak u mnie było, ale jak kładłam małą to jakby łóżeczko ją parzyło, więc odwróciłam materac na drugą stronę i było zdecydowanie lepiej

To od dziecka zależy którą stronę sobie wybierze Jak Ci będzie ryczeć na kokosie to na siłę będziesz kładła? Ja bym ustawiła byle jak

A takie dwustronne materace to super pomysł, bo nawet jak zasika jedną stronę, to można dać na drugą i po kłopocie

nie no, jasne ze nie... poprostu rozne wersje sa, a ktoras z mam pisala ze nie wie, wiec stad moje male "sledztwo"... wiadomo ze jak malej bedzie zle to zadnego zmuszania nie bedzie

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:48   #3452
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dygotko w mojej rodzinie praca w zakladzie karnym jest czyms normalnym. Ja sie wychowalam w murach zakladowych mozna powiedziec i tym klimacie
to tak jakby dzieci prawników mieli zostac prawnikami bo się w kancelraii wychowali,
tak jak dzieci rolników mają zostać na wsi bo tam się wychowali,to samo się tyczy się każdego zawodu...
a nie chciałabys robić czegos innego,nie masz swoich ukrytych marzeń,ale nie tych związanych z rodziną i ich pracą??

wysłałąm Ci pw

Aniu-włącz sobie jakąs fajną komedię i się zrelaksuj bo jak sama widzisz przez te nerwy ciśnienie Ci skacze

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:49   #3453
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Qrcze, kody? Ja tylko stronę znalazłam i instrukcję, że od północy można zacząć łowy Trudno, może innym razem się uda

Nie masz drukarki?
Nic nie szkodzi. Zapisz numer wyświetlony poniżej i
podaj go sprzedawcy w drogerii Rossmann
2982183852332
Kupon możesz zrealizować do 15 września 2011r .

30t 1d - ?
Stary 2011-09-06, 11:52   #3454
goldika
Zakorzenienie

Dygotko to nie tak... to zadna rodzinna tradycja. Poza tym jest to raczej problem bo nie moga pracowac dwie spokrewnione osoby w jednym zakladzie karnym jezeli jedna bylaby przelozonym drugiej.
A ja wlasnie wierze w resocjalizacje i dlatego chcialabym pracowac w zakladzie karnym. Chociaz tak na prawde resocjalizacja dopiero rusza w zakladach karnych, bo to co bylo wczesniej to pod resocjalizacje sie nie podciaga.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:54   #3455
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

to pojecia nie mam bo to sensunie ma?
zeby skurcze porodowe wywolac?
czy chodzi ci o to ze skurcze miala i jej dali cos na zlagodzenie?
no powiedziaął,że na wywoąłnie skurczy....
a wyslę Ci zaraz pw-cieklawe jestem co powiesz

Stary 2011-09-06, 12:01   #3456
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
to tak jakby dzieci prawników mieli zostac prawnikami bo się w kancelraii wychowali,
tak jak dzieci rolników mają zostać na wsi bo tam się wychowali,to samo się tyczy się każdego zawodu...
a nie chciałabys robić czegos innego,nie masz swoich ukrytych marzeń,ale nie tych związanych z rodziną i ich pracą??

nie chce sie wtracac, ale moim zdaniem to nie tak ze MUSZA, ale czesto obserwuje ze jesli rodzice sa prawnikami i zycie dziecka toczy sie w takim srodowisku to dziecko czesto tez zostaje prawnikiem czy cos w tym rodzaju... nie na zasadach tradycji, a bardziej wychowania... porównałabym to do religii- jesli dziecko wychowuje sie w domu glębokiej wiery to samo ją najczesciej ma... a jak rodzice sa ateistami- najczesciej i dziecko ma luźny badz zaden stosunek do Boga... oczywiscie zadarza sie ze rodzice sobie a dziecko sobie - ze tak brzydko powiem- ale mowie o najczestszych przypadkach

30t 1d - ?
Stary 2011-09-06, 12:04   #3457
goldika
Zakorzenienie

Witaminko dobrze piszesz
we mnie po prostu jest zainteresowanie tym i ciekawosc. Dlatego chcialabym chociaz sprobowac.
Wiekszosc ludzi robi wielkie oczy jak w ogole slyszy o zakladzie karnym bo w ich otoczeniu o tym wcale sie nie mowi.
Dlatego troche mnie ruszylo jak Dygotka napisala, czy nie mam swoich marzen. Bo to jest wlasnie jeden z moich celow.
A swoja droga marzeniema mojego ojca bylo, zeby trzymala sie od tej pracy z daleka. Wiec jak widac nie chce tego bo rodzina tego oczekuje.
Stary 2011-09-06, 12:06   #3458
dygotka8
Zakorzenienie

Witaminko-o to mi chodziło,tylko,że jakoś nie chce mi się wysilać na opisywanie bo nie mam czasu zbytnio
Goldika-nie chciałam Cię urazić

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-06 o 12:07
Stary 2011-09-06, 12:20   #3459
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
ciśnienia mi wczoraj nie mierzył, ale ogólnie mam raczej w normie, wysokiego jeszcze nie miałam
Tez biore isoptin i nospe forte, ale dlatego, ze mam zbyt wysoki puls a nospe dostalam rozkurczowo
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:22   #3460
goldika
Zakorzenienie

Dygotko

lece porobic cos... cos... nie wiem co
ooo pranie poskladam.
Stary 2011-09-06, 12:22   #3461
ela3010
Zadomowienie

Hej dziewczynki.

Doczytując forum wypiłam kawkę, obad gotowy, zupka pomidorowa plus sałatka makaronowa, a ja miałam zachciankę i zjadłam budyń śmietankowy z białą czekoladą i sokiem malinowym.

Poukładałam w szafach, naszej u synka. Odkurzyła. Zaraz kładę się z książka.
Mąż z synkiem wrócą przed 16tą wiec mam luzik.

Aniu to ściskam kciuki za dobre wyniki, ty już dosłownie na finiszu więc myślę ze nie masz się czym martwić, cokolwiek by się nie działo będzie dobrze, zapewniam.

Amarants mi też się skraca szyjka ale ja dostałam luteinę i nospe na to.

Miłego popołudnia kochane.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:39   #3462
dygotka8
Zakorzenienie

Elu-Ty pracusiu0-ja nic nie zorbiłam.czekam aż pranie wyschnie.
doprowadziłams ie do porządku i lecę na małę zakupki,a potem z koleżanką się będę widziała.może jutro będę miała cały dzień wolny to posprzatam

Stary 2011-09-06, 12:42   #3463
__Fallen Angel__
Zadomowienie

jejku dziewczyny ale mam zle samopoczucie....zresztą często tak mam i to z tego samego powodu...czuje się taka gruba też tak macie? ja wiem że jestem w ciązy i to normalne że się tyje,ale gdy patrze w lustro to czuje się taka nieatrakcyjna dla mojego męża,i coraz grubsza. To moja pierwsza ciąża i zawsze miałam manie na punkcie wagi i odchudzania,a teraz gdy staje na wage i jest coraz wiecej przeraża mnie to...staram się nie obżerać,zresztą nie mam jakiś zachcianek ale i tak boje się że za dużo przytyłam,że po ciąży będę wyglądać jak świnka. Pożaliłam wam się troche ,musiałam to z siebie wyrzucić,może będzie mi lepiej

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:44   #3464
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
Nie masz drukarki?
Nic nie szkodzi. Zapisz numer wyświetlony poniżej i
podaj go sprzedawcy w drogerii Rossmann
2982183852332
Kupon możesz zrealizować do 15 września 2011r .
Dzięki!! Dygotka, też dzięki, jadę do Rosmana.

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
nie chce sie wtracac, ale moim zdaniem to nie tak ze MUSZA, ale czesto obserwuje ze jesli rodzice sa prawnikami i zycie dziecka toczy sie w takim srodowisku to dziecko czesto tez zostaje prawnikiem czy cos w tym rodzaju... nie na zasadach tradycji, a bardziej wychowania... porównałabym to do religii- jesli dziecko wychowuje sie w domu glębokiej wiery to samo ją najczesciej ma... a jak rodzice sa ateistami- najczesciej i dziecko ma luźny badz zaden stosunek do Boga... oczywiscie zadarza sie ze rodzice sobie a dziecko sobie - ze tak brzydko powiem- ale mowie o najczestszych przypadkach
Zgadzam się z Witaminką w całej rozciągłości Czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci.

Ale ja też zauważyłam, że mimo, tego że jest okres buntu i dziecko sobie rodzice sobie, to jednak w dorosłym życiu, te wpajane wartości rodziców są przestrzegane.

I mimo, że dziecko mówiło, że nigdy nie pójdzie np. na prawo i na złość rodzicom wybiera pedagogikę, to po roku zdarza si ę, że jednak składa na to prawo i z tej ped. rezygnuje (przykład ode mnie z roku).

Podobnie jest z wiarą i wieeeloma innymi rzeczami.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:45   #3465
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Mój szef - mężczyzna - jest zdania że ciąża to nie choroba, że jego żona do ostatniego dnia pracowała przy swoich ciążach i oczekuje, że ja też będę...
Ale ja myślę najdalej do końca października popracować - teraz już nie sypiam dobrze w nocy i w pracy zachowuje się momentami jak zombie

Inna sprawa, że dookoła w pracy wszyscy "pociągający" - czy jakieś leki na przeziębienie bierzecie bez recepty (rutinoscorbin, wit C.) czy powinnam z lekarzem konsultować?
Bo już mnie gardło drapie
Wiesz ja ogólnie jestem tego samego zdania że ciąża to nie choroba i że jeśli lekarz nie ma żadnych przeciwwskazań to można pracować, ja np osobiście nie chce brać L4 zbyt wcześnie bo nie cierpię siedzieć w domu bezczynnie, dlatego chce iść od października na zwolnienie bo wtedy mam miesiąc do terminu, może odpocznę sobie tylko 2 tygodnie a może 1,5 miesiąca wszystko zależy jak mi się dziecko szybko znudzi siedzeniem w środku
A mój szef też jest facetem i ogólnie powiedział mi że jak będę miała taką potrzebę to mam iść na zwolnienie

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:46   #3466
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.

Doczytując forum wypiłam kawkę, obad gotowy, zupka pomidorowa plus sałatka makaronowa, a ja miałam zachciankę i zjadłam budyń śmietankowy z białą czekoladą i sokiem malinowym.

Poukładałam w szafach, naszej u synka. Odkurzyła. Zaraz kładę się z książka.
Mąż z synkiem wrócą przed 16tą wiec mam luzik.

Aniu to ściskam kciuki za dobre wyniki, ty już dosłownie na finiszu więc myślę ze nie masz się czym martwić, cokolwiek by się nie działo będzie dobrze, zapewniam.

Amarants mi też się skraca szyjka ale ja dostałam luteinę i nospe na to.

Miłego popołudnia kochane.
Ja ja czytam jak wy sobie dogadzacie tymi słodkościami, to aż mnie ściska i wyobrażam sobie co zjem jak już będę mogła Póki co podjadam pistacje i słone orzeszki (a to też w umiarkowanych porcjach)

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Tez biore isoptin i nospe forte, ale dlatego, ze mam zbyt wysoki puls a nospe dostalam rozkurczowo
Mam nadzieję, że lekarz zna powód dlaczego w takim zestawie mi to przepisał. Boję się nie brać, bo nie chcę sobie później, jeśli by się coś działo, pluć w brodę, że nie posłuchałam lekarza.
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:46   #3467
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny ale mam zle samopoczucie....zresztą często tak mam i to z tego samego powodu...czuje się taka gruba też tak macie?
Weź nic mi nie mów. Ja dzisiaj chodzę w tshircie męża XXL Bo wszystko na mnie ciasne i grube A ten tshirt idealny, luźny, szeroki.

Do tego idzie jesień, a ja nie mam żadnych spodni ciążowych. Miałam jedne to już za małe

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:53   #3468
ela3010
Zadomowienie

Tzn zupa ogórkowa a nie pomidorowa.

Dygotko miałam takie założenie że wczoraj to porobię, ale grunt ze zrobione.
Miłego spędzenia czasu.

Fallen Angel i Seona czym wy się martwicie? Wszystko ładnie zejdzie po porodzie. Ja w pierwszej ciaży też tak miałam, czułam się jak dwupiętrowy dom, nic na mnie nie wchodziło, żadne spódniczki, bluzeczki, jedynie kilka worków.....
A teraz też gruba już jestem ale jeszcze jakieś dwa miechy i zrzucę!!! Dziś jak układałam w szafie to poprzyglądałam się swoim spódniczkom dżinsowym, spodnim róznym i jestem pewna ze niedługo je włożę, i już.

Nie ma się co dołować
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:03   #3469
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Zobaczcie co fajnego znalazłam pomysł super i do tego nie drogi.

Na allegro znalazłam tekturę falistą kolorową i w serduszka tylko jeszcze odpowiedniej czcionki poszukać
http://allegro.pl/ozdobna-tektura-fa...780112862.html
http://allegro.pl/ozdobna-tektura-fa...780111751.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bb991c1dc13126183fb05c467b13291f.jpg (30,3 KB, 22 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:03   #3470
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dygotko

lece porobic cos... cos... nie wiem co
ooo pranie poskladam.
Chodz do mnie!!!! Prasowanie czeka od kilku dni.... a weny u mnie brak!
Cytat:
jejku dziewczyny ale mam zle samopoczucie....zresztą często tak mam i to z tego samego powodu...czuje się taka gruba też tak macie? ja wiem że jestem w ciązy i to normalne że się tyje,ale gdy patrze w lustro to czuje się taka nieatrakcyjna dla mojego męża,i coraz grubsza. To moja pierwsza ciąża i zawsze miałam manie na punkcie wagi i odchudzania,a teraz gdy staje na wage i jest coraz wiecej przeraża mnie to...staram się nie obżerać,zresztą nie mam jakiś zachcianek ale i tak boje się że za dużo przytyłam,że po ciąży będę wyglądać jak świnka. Pożaliłam wam się troche ,musiałam to z siebie wyrzucić,może będzie mi lepiej
Mam tak coraz czesciej....czuje sie jak 3 drzwiowa szafa!!! rozmiar 40 i 42 to u mnie powoli norma!!! Martwie sie czy to mi spadnie po porodzie, bo kupowac wszystkie ubrania w wiekszym rozmiarze to tragedia finansowa.... napewno czeka mnie zakup nowych gaci, bo wszystkie tak mi sie rozciagnely, ze az wstyd przed Tztem!
Stary 2011-09-06, 13:05   #3471
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Angel nie jestes gruba, JESTES W CIAZY- i ten przyrost wagi to nie zaniedbanie ale ma swoje usprawiedliwienie- w brzuszku rosnie ci ktos cudowny, nowe zycie
ciezko sie czuc seksownie jak zgaga, plecy, brzuchol i inne dolegliwosci ale przeciez maz z toba jest nie dla twojego wygladu- a jestem pewna ze jemu to zupelnie nie przeszkadza i bedziecie jeszcze kiedys ze smiechem wspominali ten czas jak nawet przytulic sie nie mozna bo brzuszzek w parade wchodzi

po ciazy zrzucisz wage ekspresem nawet sie nie obejrzysz...
pocieszy cie to ze ja w pol roku po urodzeniu wazylam 6 kilo mniej niz przed ciaza?
a w stosunku do wagi po wyjsciu ze szpitala rrawie 12 kilo...i po pierwszej ciazy to w ogole sladu nie bylo, brzuszek sie splaszczyl, rozstepow nie mialam
nie martw sie pamietaj ze to CIAZA nie OTYLOSC
Stary 2011-09-06, 13:06   #3472
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Wiesz ja ogólnie jestem tego samego zdania że ciąża to nie choroba i że jeśli lekarz nie ma żadnych przeciwwskazań to można pracować, ja np osobiście nie chce brać L4 zbyt wcześnie bo nie cierpię siedzieć w domu bezczynnie, dlatego chce iść od października na zwolnienie bo wtedy mam miesiąc do terminu, może odpocznę sobie tylko 2 tygodnie a może 1,5 miesiąca wszystko zależy jak mi się dziecko szybko znudzi siedzeniem w środku
A mój szef też jest facetem i ogólnie powiedział mi że jak będę miała taką potrzebę to mam iść na zwolnienie
Żeby nie było - chodzę do pracy i co wizytę lekarz się mnie pyta czy zwolnienie potrzebne, za każdym razem odmawiam.
Też nie lubię siedzieć w domu i nic nie robić - im mam więcej wolnego czasu tym mniej rzeczy robię i rozwlekam w czasie
Ale myśle, że ostatnie 2-3 tygodnie to już zostanę w domu nawet poprać, poprasować, odpocząć przed porodem
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:11   #3473
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Mam tak coraz czesciej....czuje sie jak 3 drzwiowa szafa!!! rozmiar 40 i 42 to u mnie powoli norma!!! Martwie sie czy to mi spadnie po porodzie, bo kupowac wszystkie ubrania w wiekszym rozmiarze to tragedia finansowa.... napewno czeka mnie zakup nowych gaci, bo wszystkie tak mi sie rozciagnely, ze az wstyd przed Tztem!
a ja wam powiem ze zeby uniknac dolow ze sie w nic nie mieszcze nakupowalam sobie peelno ciuszkow ciazowych - glupota moze ale licze ze odsprzedam moze potem na allegro czy w jakims komisie, ale przynajmniej nie mam dylematow przed szafa ze nie ma co na siebie ubrac (no moze maly- bo zazwyczaj wszystko poorane ale niepoprasowane)
no i troche ciuszkow z tych co kupilam udalo mi sie trafic fajne okazje na allegro- nowe lub uzywane za grosze doslownie. i tez mam nadzieje ze niektore- moze po malutkiej przerobce- da sie po ciazy nosic

a co do gaciorkow to tez kupilam z 6 par ciazowych- trafila mi sie likwidacja sklepu- ladne sa ale jakosciowo gumki wylaza

ogolnie to ciesze sie kazda minuta ciazy i takze tym ze ladnie wygladam- brzuszek podkreslam, cere mam jak nigdy dotad i az zaluje ze jak juz jestem skazana na 3 dzieci to czemu tylko 2 ciaze...bo mi ten stan sluzy

chociaz w pierwszej ciazy jak sobie przypomne tez sie czulam okropna i nieatrakcyjna

ALE BABY PIEKNE JESTESMY Z BRZUSZKAMI, W CIAZY KOBIECOSC KWITNIE I WASI TZTOWIE NA PEWNO TEZ TAK UWAZAJA!!!!!!!!!!

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-06 o 13:13
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:12   #3474
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:

Też tak mam Co raz częściej łapię doła z tego powodu.

Idę trochę poleżeć, jakoś mnie brzuch trochę boli i w lewej pachwinie Miała tak któraś z Was?? od czego to może byc??
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:12   #3475
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Żeby nie było - chodzę do pracy i co wizytę lekarz się mnie pyta czy zwolnienie potrzebne, za każdym razem odmawiam.
Też nie lubię siedzieć w domu i nic nie robić - im mam więcej wolnego czasu tym mniej rzeczy robię i rozwlekam w czasie
Ale myśle, że ostatnie 2-3 tygodnie to już zostanę w domu nawet poprać, poprasować, odpocząć przed porodem
ja tak samo, mi proponuje moj gin zwolnienie w zasadzie od poczatku
ale ostatnio mi powiedzial "zwolnienia niei proponuje bo wiem ze tym bym pania unieszczesliwil"
Stary 2011-09-06, 13:15   #3476
asiol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
dziewczyny,poszukuję przepisu na pieczona rybę -łososia,pstrąga-co lepsze i jak uiec by była rybka dobra??
taka straaaszna mam ochotę....

Goldika-a ja nadal nic nie mam dla dziecka zaczyna mnie to męczyć...
dygotko jesli chodzi o rybe to ja tez mam smaka od kilku dni i mam nawet przepis, ktorego jeszcze nie wyprobowalam http://whiteplate.blogspot.com/2008/...marynacie.html może zrobisz i powiesz czy ok ?

a co do wyprawki to jezeli Cię to pocieszy, to ja nie kupiłam jeszcze nic, a jestem jak ty w 29 tc, za to dostałam sporo ciuchów od dalszych znajomych, ale zupełnie nie przebrane, wózek mam dostać po bratanicy, ale nawet nie wiem do końca jaki? u rodziców leży.
Mawet jeszcze nie wiem gdzie będzie łózeczko dla bobasa i jakie, bo standardowe nie mieści mi się w sypialni - moja mam wymyśliła kosz wiklinowy, ale to maks do 6 miesięcy
więc hmmm nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
dobra ja mykam się przygotować dam wam znać co sie dzieje jak nie smsem to wieczorem na forum. trzymajcie kciuki do zobaczenia
aniu trzymam kciukasy - będzie dobrze i staraj się nie denerwować, mój małż leczy się na nadciśnienie i jak sobie je mierzy, to mu skacze strasznie , tak samo ma jego babcia - może u Ciebie też tak jest?
Cytat:
fallen
też się czuję gruba przytyłam już ok 10 kg, a jeszcze trochę mnie czeka - ale taki nasz wielorybi los

Dziewczyny jak u Was ze zgagą? Macie? Jak sobie radzicie?
ja Wczoraj miałam taki atak, że mnie dobę trzymało i rennie pożerałam w hurtowych ilościach, ale nie pomogło, więc musiałam sięgnąć po ranigast, który nie do końca jest wskazany dla kobiet w ciąży.
Chociaż jak już byłam w ciąży, to na pierwszej wizycie pytałam się babeczki czy mogę w ciąży brać ranigast, jak mi już nic nie pomaga i ona powiedziała, że jak najbardziej. Teraz mam innego prowadzącego i z nim tego nie konsultowałam .
Buu ale było już tak źle że małż mnie chiał do szpitala zabierać.
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:16   #3477
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Też tak mam Co raz częściej łapię doła z tego powodu.

Idę trochę poleżeć, jakoś mnie brzuch trochę boli i w lewej pachwinie Miała tak któraś z Was?? od czego to może byc??
oj tam baby nie lapcie dolow, przeciez to jeszcze 2-3 miesiace i bedziemy znow laski i na dodatek z cudnymi maluszkami przy boku

ja nie mialam bo mnie boli prawa pachwina moze dlatego ze leworeczna jestem to po drugiej stronie?

a serio to to jest usisk dziecka na nerw jakis tam
Stary 2011-09-06, 13:26   #3478
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Glam ja też jestem leworęczna

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:28   #3479
truscafka
Zadomowienie

ale jestem dziś rozlazła
wetnę tylko krokieta z barszczykiem i idę sie przed pracą na godzinkę połozyc
cały czas liczyłam zwrot z faktur za materiały budowlane i aż mnie zmuliło, brrr

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 13:28   #3480
amarantas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
a ja wam powiem ze zeby uniknac dolow ze sie w nic nie mieszcze nakupowalam sobie peelno ciuszkow ciazowych - glupota moze ale licze ze odsprzedam moze potem na allegro czy w jakims komisie, ale przynajmniej nie mam dylematow przed szafa ze nie ma co na siebie ubrac (no moze maly- bo zazwyczaj wszystko poorane ale niepoprasowane)
no i troche ciuszkow z tych co kupilam udalo mi sie trafic fajne okazje na allegro- nowe lub uzywane za grosze doslownie. i tez mam nadzieje ze niektore- moze po malutkiej przerobce- da sie po ciazy nosic

a co do gaciorkow to tez kupilam z 6 par ciazowych- trafila mi sie likwidacja sklepu- ladne sa ale jakosciowo gumki wylaza

ogolnie to ciesze sie kazda minuta ciazy i takze tym ze ladnie wygladam- brzuszek podkreslam, cere mam jak nigdy dotad i az zaluje ze jak juz jestem skazana na 3 dzieci to czemu tylko 2 ciaze...bo mi ten stan sluzy

chociaz w pierwszej ciazy jak sobie przypomne tez sie czulam okropna i nieatrakcyjna

ALE BABY PIEKNE JESTESMY Z BRZUSZKAMI, W CIAZY KOBIECOSC KWITNIE I WASI TZTOWIE NA PEWNO TEZ TAK UWAZAJA!!!!!!!!!!
Przed ciażą też nie byłam najchudsza (rozmiar 40-42), wiec ogólnie po mnie za bardzo nie widać że przytyłam. Zawsze miałam lekki brzuszek i dlatego uwielbiałam wszelkiego rodzaju tuniki i sukienki odcinane pod biustem. W czasie ciąży wykorzystuję je jak znalazł, wiec w sumie nowe zakupiłam jedynie 2 pary spodni ciążowych i jedne rybaczki na lato. Najlepsze jest to, że po ciąży nadal będę chodzić w moich tuniczkach Myślę, że mamy to szczęście, że akurat w tym czasie jest taka moda a nie inna.
U mnie, tak jak już wcześniej pisałam, waga spada a i znajomi mówią, że schudłam po twarzy czy w ramionach (spowodowane to jest tą dietą cukrzycową) ale póki lekarz mówi, że to nic nie szkodzi, a dziecko rośnie odpowiednio, to się zbytnio tym nie martwię
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości