Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 11:25   #391
tusia872
Zadomowienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Poszła do szkoły bez płaczu, ale jednak przed klasą nie wytrzymala i przeciekła. Pani powiedziała, że sobie poradzą, mam się nic nie martwić, tylko iść rodzić

Muszę zmykać do szkoły, ale proszę o mocne kciuki. Idę dzioś na ostatnią wizytę. Wczoraj odebrałam wyniki i niestety mocz mam fatalny: leukocyty, liczne bakterie i liczne erytrocyty ( skąd krew w moczu???). Infekcja jak byk!!!
Krew też niespecjalna, zwłaszcza płytek krwi mam maleńko, czyli co, brak krzepliwości? Przy porodzie to chyba niedobrze,... Martwię się, ale mam nadzieję, że lekarz wszystko wytłumaczy i w razie czego da leki.
mocne mocne kciuki
napewno wszystko bedzie dobrze i do porodu infekcje zwalczysz

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:28   #392
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
dobra jade na IP....dzwonilam kazali przyjechac.....

---------- Dopisano o 01:09 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Witaj w klubie...tez tak mialam...i jade na ip ...tz polecial do bankoamtu na taxi....

Trzymam kciuki mmadziaa

---------- Dopisano o 02:49 ---------- Poprzedni post napisano o 01:09 ----------

Ku...... nie rodze.....bylam ....sprawdzili...polozna twierdzi ze to nie wody....tylko co ja sie pytam
Niby rozwarcie juz mam na 3 cm...........
Ide spac.....

Mmadziaa mam nadzieje, ze chociaz Ty rodzisz
Kurcze a juz myslalam ze urodzisz
Masakra....

No i ciesz sie ze chociaz to rozwarcie sie robi coraz wieksze..
Naprawde to jest bardzo duzo....
Skraca Ci sie automatycznie cierpienie podczas porodu

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej kobitki

WITAM WAS OFICJALNIE PRZETERMINOWANA... DZIŚ WG.TEJ DATY,CO MAM W SZPITALNEJ TECZCE JEST 40i 1 DZIEŃ

Nocka...ehh..koło 2 zaczęły się skurcze. takie na maksa bolesne trwające ok 1 minuty jeden..aż mi łzy leciały.. zanim się rozbudziałam..całkiem regularne się zaczęły robić... potem były nawet z 5 skurczów co 6min...wstałam po pół h.. zaczęłam łazić po domu..i zaczęły się nieregularne robić..więc już wiedziałam,że to nie to... tż nie budziłam nawet już. ehh... teraz bolą mnie pachwiny i kości całe cipne..że nie mogę się wyprostować ...ale skurczów brak na ten moment..

idę sobie jakąś kawę zrobić... ehh..czuje się jak zombi
Oj biedna Ty biedna...
Juz miec takie skurcze i zeby sie nie rozkrecilo..
Cos czuje ze u Ciebie to jednak sie skonczy cesarka
bo szyjka nie chce puscic za nic w swiecie.....

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Masz zaszczyt poinformować, że dziś o 8.20 Mmadziaa powitała Bartusia. Mały ma 55cm i waży 2800gr. Pisze, że widziała go tylko chwilkę, teraz leży i czeka, aż ją wezmą na salę. Pipka boli.

klask i:Gratulacje dla mamy i maleństwa.

Gratuluje kolejnej mamusi !!

Stary 2011-09-06, 11:30   #393
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
No masz chociaz jej sie udalo.....

Gratulacje Madziu....

Czuje sie zmasakrowana po tej nocy.....

Polozna mnie zbadala.....wlozyla mi cos do pipki i kazala kaszlnac zeby zobaczyc skad cieknie.....ale oczywiscie nie widziala skad.....

Cos tlumaczyla ze wody moga cieknac z gory lub z dolu......stwierdzila ze u mnie to nie wody....To zabijcie mnie bo ja juz zglupialam ....jesli to nie wody to co.???
Biedactwo. Byłam pewna, że to już to To ciekawe co poszło. Może jakieś upławy. A może czop? Ale aż tak rozwodniony to chyba by nie był.

Dobrze że chociaż ci 2 dni dała bo to już optymistyczne.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:31   #394
aa2
Zakorzenienie

hej
gratuluje kolejnym rozpakowanym i witam dzieciaczki na swiecie buziaki dla wszystkich

Lu co za baba dobrze ze do mnei nikt nie przyłazi bo bym pewni zrugała heheh ale ja pyskacz jestem
Sonia nie miej wyrzutów ja zrobiłabym to samo wizyta u gin jets intymna sprawa i jakos nei wyobrażam sobei pójśc w tyle osób -bezsensu to jest czas dla ciebie a nie...
Monia monitorujesz te wody czy sie nei saczą? wiem ze sie powtarzam ale wody jak odejda to lepiej to monitorowac

cos miałam jeszcze popisac i zapomniałam -skleroza
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:31   #395
archinta
Zakorzenienie

Mamuśki nasze- a powiedzcie ile pieluch zużywacie dziennie??

Ancia - Ty pisałaś , że używasz białych pampersów, a nie tych zielonych? Wczo. w sklepie widziałam właśnie białe- i dla mnie to już za duży wybór jak są 2 rodzaje
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:36   #396
aa2
Zakorzenienie

pisałam do Pestki co tam u niej i nafaszerowali ja lekami i spi rozwarcie ma na palec, ale skurcze stłumione, dostała zelazo bo ma anemie i lek na rozwój płucek no i czekaja do czwartku

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mamuśki nasze- a powiedzcie ile pieluch zużywacie dziennie??

Ancia - Ty pisałaś , że używasz białych pampersów, a nie tych zielonych? Wczo. w sklepie widziałam właśnie białe- i dla mnie to już za duży wybór jak są 2 rodzaje
hehe miałam podobny dylemat ale wczoraj pisała do mnie kolezank która pare dni temu urodziła i powiedziała zebym kupiła sobie te sensitiv bo delikatniejsze wiec sie skusze chyba
Stary 2011-09-06, 11:36   #397
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Biedactwo. Byłam pewna, że to już to To ciekawe co poszło. Może jakieś upławy. A może czop? Ale aż tak rozwodniony to chyba by nie był.

Dobrze że chociaż ci 2 dni dała bo to już optymistyczne.

Za duzo wodniste to bylo jak na czopa....ale i tak mi odchodzi bo strasznie tego duzo mam teraz......

A ja sie juz tak nakrecilam w nocy...a tu :pupa:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 11:37   #398
cotynato
Zakorzenienie

Caroline do mnie pisała i mówi, ze nie ma neta, że u niej nic się aktualnie nie zbiera na poród i pozdrawia

Wymianka.
Stary 2011-09-06, 11:41   #399
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Polozna mnie zbadala.....wlozyla mi cos do pipki i kazala kaszlnac zeby zobaczyc skad cieknie.....ale oczywiscie nie widziala skad.....

Cos tlumaczyla ze wody moga cieknac z gory lub z dolu......stwierdzila ze u mnie to nie wody....To zabijcie mnie bo ja juz zglupialam ....jesli to nie wody to co.???
Kurde- a lekarz żaden nie badał?
Mi się coś wydaje,ze u Ciebie to się już zaczęło..
3maj się kochana lada dzień i dzidziuś z Tobą
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

żadnych owoców?

ja to dopiero jestem wyrodna matka bo jem prawie wszystko
No strasznie wyrodna Chyba Cię z forum usuniemy
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Dzięki kochane, że się mogłam wygadać
...i tak mi głupio i takie sytuacje długo przeżywam...
Ale nauczyłam się też trochę asertywności ostatnio... bo generalnie przez całe życie robiłam coś dla kogoś...
I to się chwali bratowa to niezły tupet ma...
Cytat:
Muszę zmykać do szkoły, ale proszę o mocne kciuki. Idę dzioś na ostatnią wizytę. Wczoraj odebrałam wyniki i niestety mocz mam fatalny: leukocyty, liczne bakterie i liczne erytrocyty ( skąd krew w moczu???). Infekcja jak byk!!!
Krew też niespecjalna, zwłaszcza płytek krwi mam maleńko, czyli co, brak krzepliwości? Przy porodzie to chyba niedobrze,... Martwię się, ale mam nadzieję, że lekarz wszystko wytłumaczy i w razie czego da leki.
za wizytę
Nie stresuj się
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

skleroza ciążowa
Cytat:
pisałam do Pestki co tam u niej i nafaszerowali ja lekami i spi rozwarcie ma na palec, ale skurcze stłumione, dostała zelazo bo ma anemie i lek na rozwój płucek no i czekaja do czwartku
Nasza Pesteczka kochana wycałuj ją smsowo od nas

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:

hehe miałam podobny dylemat ale wczoraj pisała do mnie kolezank która pare dni temu urodziła i powiedziała zebym kupiła sobie te sensitiv bo delikatniejsze wiec sie skusze chyba
No chyba na początek można zaszaleć potem będziemy kupować w biedronie czy lidlu a z któregoś takiego dyskontu podobno całkiem fajne są

A nie wiesz ile jej idzie tego dziennie???
Cytat:
Caroline do mnie pisała i mówi, ze nie ma neta, że u niej nic się aktualnie nie zbiera na poród i pozdrawia
Bardzo ładnie, ze się melduje
Stary 2011-09-06, 11:41   #400
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia monitorujesz te wody czy sie nei saczą? wiem ze sie powtarzam ale wody jak odejda to lepiej to monitorowac

teraz prawie ze wiadrami odchodzi czop........ale nie wiedzialam ze krzyze przy tym tak bola
Stary 2011-09-06, 11:45   #401
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

Poszła do szkoły bez płaczu, ale jednak przed klasą nie wytrzymala i przeciekła. Pani powiedziała, że sobie poradzą, mam się nic nie martwić, tylko iść rodzić

No to za córeczkę i za wizytę
No i mi przypomniałaś. Pędzę do przychodni po wyniki krwi i moczu

Cytat:
Za duzo wodniste to bylo jak na czopa....ale i tak mi odchodzi bo strasznie tego duzo mam teraz......

A ja sie juz tak nakrecilam w nocy...a tu :pupa:
Dla mnie to trochę dziwne. Musisz obserwować. Bo nam położna mówiła, że czasem wody po części odejdą, a potem główka dziecka jak korek działa i nic albo prawie nic nie leci...
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:45   #402
aa2
Zakorzenienie

Archi na razie nei ma jej na gg jak bedzie to zapytam jak z ilościa zuzycia
Monia a ta połozna w szpitalu sprawdziła czy to wody czy tylko powiedziała że nei? bo wiesz ja mam dwie kolezanki którym wody odchodziły i własnei jedna przez brak wód miała przerabany poród -odesłali ja do domu z cieknącymi a jak wróciła to od razu porodówka i wielka gonitwa a drugiej zrobili cc bo wody jej odchodziły a rozwarcia nie było i powiedzieli ze bez wód za długo nei mozna, dlatego tak dopytuje żeby w razie czego Ci podpowiedziec Ip i nie dac sie odesłac
Stary 2011-09-06, 11:54   #403
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Archi na razie nei ma jej na gg jak bedzie to zapytam jak z ilościa zuzycia
Monia a ta połozna w szpitalu sprawdziła czy to wody czy tylko powiedziała że nei? bo wiesz ja mam dwie kolezanki którym wody odchodziły i własnei jedna przez brak wód miała przerabany poród -odesłali ja do domu z cieknącymi a jak wróciła to od razu porodówka i wielka gonitwa a drugiej zrobili cc bo wody jej odchodziły a rozwarcia nie było i powiedzieli ze bez wód za długo nei mozna, dlatego tak dopytuje żeby w razie czego Ci podpowiedziec Ip i nie dac sie odesłac
Otworzyla mi pipke.... i kazala kaszlnac i patrzyla czy i skad cos cieknie....stwierdzila ze nic nie widzi....i ze mi czop odchodzi. I powiedziala ze to nie wody. Tlumaczyla ze wody moga odejsc z dolu lub z gory ( nie slyszalam nigdy o tym ). Teraz mi nic nie cieknie ......mam tylko ta brazowa wydzieline czyli ten czop. W nocy jak lezalam to chlupnelo mi w lozku i potem zeszlam do wc i tez mi woda chlupnelo.....Sama nie wiem co to moglobyc...dziwne ze lekarz mnie zbadal.....
Stary 2011-09-06, 11:54   #404
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

No chyba na początek można zaszaleć potem będziemy kupować w biedronie czy lidlu a z któregoś takiego dyskontu podobno całkiem fajne są

A nie wiesz ile jej idzie tego dziennie???
Koleżanka co ma trzymiesięcznego synka mówiła, że taka duża paczka pampków (około 90 szt.) to jej na początku na tydzień starczała. Ogólnie kupal był po każdym karmieniu... później to się podobno trochę normuje i mniej tych pieluch schodzi.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 11:56   #405
stokrotka_
Zadomowienie

Monia...ja Ci zapomniałam dopisać.. jeśli będziesz dziś jechała jeszcze raz do szpitala,to pojedz przed 19.. bo jeśli mają dyżury cykliczne..to po 20 możesz trafić na te same osoby co w nocy..a tak to nikłe prawdopodobieństwo. i może coś innego powie inna osoba.

Archi..pisałaś o komodzie... ja też się nie zmieściłam..wszystko na styk było..i teraz w szafie wygospodarowałam półki na kocyki pieluchy itd. a komoda została z samymi ciuszkami na newborn i 0-3.. i mają miejsce. poukładałam rodzajami..to nawet jak będzie bajzer to się odnajdę

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:04   #406
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Masz zaszczyt poinformować, że dziś o 8.20 Mmadziaa powitała Bartusia. Mały ma 55cm i waży 2800gr. Pisze, że widziała go tylko chwilkę, teraz leży i czeka, aż ją wezmą na salę. Pipka boli.

klask i:Gratulacje dla mamy i maleństwa.
GRATULACJE DLA NOWEJ MAMUSI

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
SharifaCo u Was?
A nic Czuje sie jak kon przed gonitwa juz bym wysprzatala chate na blysk, juz zrobila ostatnie zakupy, juz bym chetnie poszla zalatwiac papierkowe sprawy z macierzynskim, a tu trzeba dac sobie na wstrzymanie jeszcze. Malz z mama beda w niedziele nad ranem, ja moge zaczac zalatwianie od czwartku, a sprzatanko dopiero w piatek, bo teraz nie ma sensu i tak nabrudza jeszcze ze 3 razy, a nie chce zeby szwagierka sie przyzwyczaila, ze ja tu od sprzatania jestem

Bylam w kinie na oszukac przeznaczenie 5 i widzialam to co "pomiedzy" bo juz po pierwszej "wizji wypadku - smierci" mala zaczela mnie kopac, wiec stwierdzilam, ze tych okropienstw nie bedziemy ogladac i zamykalam oczy ale chociaz popcornu podjadlam

No i podczytuje was na szybko, za duzo postow ostatnio i nie daje rady na biezaco, a od niedzieli to juz chyba w ogole.

Melduje takze, ze u mnie bez zmian - zadnych oznak porodu, wiec raczej z tych przeterminowanych bede.
Stary 2011-09-06, 12:09   #407
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Monia...ja Ci zapomniałam dopisać.. jeśli będziesz dziś jechała jeszcze raz do szpitala,to pojedz przed 19.. bo jeśli mają dyżury cykliczne..to po 20 możesz trafić na te same osoby co w nocy..a tak to nikłe prawdopodobieństwo. i może coś innego powie inna osoba.

Dzieki kochana tak zrobie...... A ty jak sie czujesz przeterminowana mamusko.....?
Stary 2011-09-06, 12:13   #408
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Madzia GRATULACJE!!
Ucałuj Bartusia od ciotek!!
Jesteś expres kochana!!

Za wszytskie dzisiejsze wizyty , a za skończone tygodnie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Lekarza mamy na 13tą, proszę o kciuki. Teraz przewijałam i krew niestety leci, jak tylko odchyli się pępuszek. Niech moja głupota i niewiedza będzie dla Was przestrogą.
mówisz i masz
a co do pępuszka i wyrzutów sumienia - nie panikuj i się nie obwiniaj!! Skąd niby miałaś wiedzieć?? A za teksty w stylu: wyrodna matka należą się baty

Cytat:
ja
Mamuśki - kładziecie bobasy na brzuszkach?
ja co prawda mamuśką jeszcze nie jestem, ale na lipcówkach dziewczyny kładły od urodzenia. Dla maluszka to podobno b. dobra pozycja do ćwiczeń. I nie ma się co bać pępuszka.

Cytat:
Tak się cieszyłam na tą wizytę a teraz mam wyrzuty sumienia... że strrraszną jędzą jestem
za wizytę kciuki! A co do bratowej to kochana - chyba sobie jaja robiła!! Bardzo dobrze, że się nie zgodziłaś. Podwójna wizyta czy co to by niby miało być??

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
z tego co widzialam Natkowy Szymon duży jest, rodziła naturalnie?:confuse d:
CC

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:14   #409
cotynato
Zakorzenienie

A w ogóle chciałam się pochwalić że mam wózek już W kartonie co prawda i fotelik z innej paki, bo nie było w granacie więc wzięliśmy w szarości, ale jest

Poza tym chciałam was się poradzić co robić. Dzwonię zaraz do ginki mojej tej nr1. i chcę się ją spytać kiedy przyjść na wizytę. Czy przed datą porodu czy po i nie wiem właśnie co zrobić z książeczką. Czy dać jej taką z wpisem innej babki ( i jak to wytłumaczyć jak spyta czy coś?) , czy udać że zapomniałam i poprosić żeby wpisała gdzieś z boku... Bo z tż się główkujemy bo to taka zdrada jakby nie patrzeć haha.

Wymianka.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 12:16   #410
SONIA004
Zadomowienie

Dzięki kochane dziewuszki...jak dobrze się wygadać... ale ok już nie smęcę...tylko się szykuję.
Mam nadzieję, że skoro to ostatnia wizyta to podglądniemy jaki klocuszek się tam chowa...
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok...

Monia Ty to masz przejścia normalnie.... dziwne to badanie było przez położną...no ale ja się pewnie nie znam. Trzymam tylko mocno kciuki, że jak już leci ten czop i boli.... to już chwila moment i będzie po wszystkim ..... czekam na czerwony wpis od Ciebie!!!!!

Caltea za wizytę
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:22   #411
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
A w ogóle chciałam się pochwalić że mam wózek już W kartonie co prawda i fotelik z innej paki, bo nie było w granacie więc wzięliśmy w szarości, ale jest

Poza tym chciałam was się poradzić co robić. Dzwonię zaraz do ginki mojej tej nr1. i chcę się ją spytać kiedy przyjść na wizytę. Czy przed datą porodu czy po i nie wiem właśnie co zrobić z książeczką. Czy dać jej taką z wpisem innej babki ( i jak to wytłumaczyć jak spyta czy coś?) , czy udać że zapomniałam i poprosić żeby wpisała gdzieś z boku... Bo z tż się główkujemy bo to taka zdrada jakby nie patrzeć haha.
gratuluje wózka

a co do karty to ja bym udawała ze zapomniałam wziasc albo mozesz zawsze powiedziec ze cie cos zaniepokoiło a z nia nie umiałas sie w ten dzien skontaktowac i zadzwoniłas do gin numer 2 i kazała przyjsc sprawdzic co i jak

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:23   #412
agnieszka 0605
Zakorzenienie

cotka - a jaki wzieliście kolor? Ten nr 1 co robiłaś "sonde" ?? A co do książeczki - hmm. Dziwne, że ta gin nr 2 się do niej wpisywała. Ja jak byłam u innego gin to tylko oglądała karte ciąży, ale nic w niej nie pisała, bo to nie ona prowadzi ciąże więc i nic tam nie skrobała. Wg mnie weź książeczkę i najwyżej coś wykombinujesz jak zapyta o wpis.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:27   #413
danika
Zakorzenienie

Cytat:

ja zoabczylam wczoraj u natalci na nadgarstkach wysypke, dzisiaj jeszcze większą i od razu myśl co ja zjadłam a przysła położna i okazało się że to od tych opasek na rączki które w szpitalu dają się poodparzało i teraz dopiero wyskoczyły potówki - w życiu bym nie wpadła na to

bidulka...ciekawe czy ją to swędzi...
Od jedzenia wyskakuje wysypka najczęściej na policzkach i na klacie z tego co widziałam u dizeciaków znajomych

a Natalcia dzisiaj kończy 2 tygodnie, moja duuuuuuża dziewczynka

Dziś była w gazecie regionalnej, bo robili foty w szpitalu, normalnie gwiazda jak się patrzy
dla Natalci

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Otóż od pewnego czasu bardzo mnie boli - nawet to nie jest taki typowy ból - hmmm szczyt brzucha, jakieś nie wiem 7 cm nad pepkiem, przy wstawaniu jak napinam brzuch, czuję jakby wewnątrz mi się coś odrywało, jest to takie uczucie pieczenia ?
ja tak miałam jakies 3 tyg temu. Położna na Szkółce powiedziała, że sobie naciągnęłam mięśnie brzucha, faktycznie chyba tak było bo po 3 dniach wstawania bokiem bez napinania miesni przeszło. teraz juz staram sie tak wstawać. Tez mnie bolało przy kichaniu

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A ja sie witam na wnerwie od samego rana..zgadnijscie kto do mnie przyjechal????? moja cudowna pielegniarka,
a weź ty tej nawiedzonej nei wpuszczaj więcej, bo cie tylko denerwuje

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
No nic spórbuje zatem kotleta drobiowego na oliwie z oliwek dziś a co będzie dobrze , a jak nie to wyrodna matka jestem
bedzie dobrze na pewno

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
haha no mi się już chce maluszka wziać na brzuszek najlepiej na mój albo na taty ale jakoś się tak boję, może dziś spróbuje, wyczytałam gdzieś że fajnie to działa na maluszka jelitka, trawienie no i bliskość

mój szkrab to wogóle by tylko chciał być przytulany w nocy kwęknie to przez szczebelki w łóżku go za rączkę wezmę to spowrotem zasypia najlepsze jest to jak wyjdę telewizję pooglądać do salonu to skubaniec za 15 minut się obudzi a jak siedze z nim w sypialni to śpi taki ma instynkt powonienia ?

etam złota, poprostu za dobra
oj za dobra, to fakt a dzieciolki to nic dziwnego, że chcą być cały czas u mamy - w końcu 9 miesięcy w brzuszku siedziały utulone a tu nagle buch do łóżeczka

Cytat:
A ja właśnie wyszłam na straszną jędzę.....
....
Tak się cieszyłam na tą wizytę a teraz mam wyrzuty sumienia... że strrraszną jędzą jestem
e tam jędza, bardzo dobrze zrobiłaś - jak wiedziała, że tyle się czeka to mogła się zapisać.

Cytat:

biedna młoda...będzie na pewno coraz lepiej

a taka infekcja pęcherza to norma na tym etapie ciąży

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Bylam w kinie na oszukac przeznaczenie 5 i widzialam to co "pomiedzy" bo juz po pierwszej "wizji wypadku - smierci" mala zaczela mnie kopac, wiec stwierdzilam, ze tych okropienstw nie bedziemy ogladac i zamykalam oczy ale chociaz popcornu podjadlam
ja wszystkie horrory tak oglądam najlepiej lubie spod koca wyglądać

Cytat:

poka jak złożycie

ja bym chyba powiedziała prawde - że byłam niespokojna a tam akurat udało sie szybko dostac
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:29   #414
malamutka
Rozeznanie

Cytat:

Chwalisz się bez zdjęć nieładnie

A co do ginki, to ja bym ściemniła może, że późnym wieczorem coś mnie zaniepokoiło więc na szybko do tej drugiej, bo ona jeszcze przyjmowała, a tej pierwszej nie chciałaś niepokoić. Albo że twoja mama się uparła na wizytę u swojej znajomej ginekolog i chcąc nie chcąc poszłaś.

Choć tak naprawdę myślę, że nie będzie pytać o to - tylko swoje pomyśli

Ja jutro do nowego lekarza i też będę się tłumaczyć dlaczego zrezygnowałam z dwóch poprzednich
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:30   #415
danika
Zakorzenienie

wróciłam z miasta, zakupiłam sobie koszulę do porodu taką na ramiączkach z jakimś kotem na przedzie ale całe 13 zł na targu dałam wiec jestem z siebie dumna

odebrałam mężowi okulary od optyka, zaniosłam buty do szewca - wogóle dzielna jestem, co nie ???
Stary 2011-09-06, 12:31   #416
cotynato
Zakorzenienie

Wzięłam ten pierwszy granatowy z białym paskiem. Stwierdziłam że chyba najbardziej klasyczny i jakby został z nami do następnego dziecka to będzie pasował a kto wie jak za kilka lat z wtym wzorkiem. A może go od razu sprzedamy a chyba łatwiej taki klasyczny. No nie wiem ogólnie pytałam w domu to też doradzili ten bez wzorków.

No i zadzwoniłam, powiedziała żebym pokazała się w czwartek tż padnie jak usłyszy że znowu 100zł trzeba wydać Mój pyrek głupiutki Chociaż nie dziwię mu się bo teraz mu te biznesy jego nie idą- stoją w miejscu więc pewnie się stresuje

Chociaż z drugiej strony chciałabym żeby i ona zerknęła na pęcherz- a jak jej powiedzieć że coś tam jest nie hallo skoro niby tylko u niej na usg byłam ;D

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-06 o 12:34
Stary 2011-09-06, 12:38   #417
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Ja jutro do nowego lekarza i też będę się tłumaczyć dlaczego zrezygnowałam z dwóch poprzednich
ja też zmieniałam lekarza, chyba w 26 tyg ale nawet nie pytał czemu zrezygnowałam z poprzedniego. Chociaż u mnie odpowiedz była prosta - chcę rodzić w szpitalu gdzie pracuje ten aktualny

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:

Chociaż z drugiej strony chciałabym żeby i ona zerknęła na pęcherz- a jak jej powiedzieć że coś tam jest nie hallo skoro niby tylko u niej na usg byłam ;D
a masz w karte wpisane coś o tym pęcherzu? jak nie to nic nie mów - jak się nie bedzie sugerowała to spojrzy bardziej obiektywnie na to.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 12:40   #418
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki kochana tak zrobie...... A ty jak sie czujesz przeterminowana mamusko.....?
nie ma sprawy.. mój tż ma tak nocki.. że tydzień.. wiem,że tu to się często spotyka w szpitalach..może w anglii też podobnie. więc lepiej nie trafić na tą samą..
ja chyba dziś też pojadę jak coś. jutro tż ma wolne..to możemy posiedzieć na izbie...a bynajmniej znów coś odnotują itd. ja tak sobie...boli i wogóle.ale akcji nie ma..

Cytat:

i który wózeczek?? co do ginki.. ja nie wiem jak to w pl.. bo tu mam kartę od mojego lekarza i jej nie pokazuje na szpitalnych wizytach
może pokaż ..bo może być potrzebne to potem do szpitala..chyba,ze to ostatnia wizyta i jej już nie zobaczysz,to powiedz że zapomniałaś..

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
wróciłam z miasta, zakupiłam sobie koszulę do porodu taką na ramiączkach z jakimś kotem na przedzie ale całe 13 zł na targu dałam wiec jestem z siebie dumna

odebrałam mężowi okulary od optyka, zaniosłam buty do szewca - wogóle dzielna jestem, co nie ???

pewnie,że dzielna

a ja leniwa... padły mi baterie w myszce...to chałupę schodziłam i powyciągałam skąd się dało.. bo do sklepu na przeciw za daleko

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 12:45   #419
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

bardzo dzielna

Cytat:

No proszę- to już chyba przygotowania dopięte na ost. guzik??

Ja bym zwaliła na niemożność skontaktowania się z tą Twoją lekarką
Stary 2011-09-06, 12:52   #420
cotynato
Zakorzenienie

No własnie problem w tym, że ona ma numer komórkowy i jak się dzwoni to ona zawsze oddzwania. Więc ciężko powiedzieć że dzwoniłam... bo by oddzwoniła.
No nic, chyba wymyślę jakąś bajkę, że to znajoma mamy i chciała zobaczyć co i jak a że jednak bardziej jej ( tej mojej normalnej od całej ciąży) ufam i chciałabym to potwierdzić- czy jakiś inny przysładzacz... No nic. Czekam z niecierpliwością na wizytę. Szkoda że na jutro nie umówiła mnie ;p

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-09-06 o 12:53
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości