|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#391 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() napewno wszystko bedzie dobrze i do porodu infekcje zwalczysz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#392 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masakra.... ![]() No i ciesz sie ze chociaz to rozwarcie sie robi coraz wieksze.. Naprawde to jest bardzo duzo.... ![]() Skraca Ci sie automatycznie cierpienie podczas porodu ![]() Cytat:
![]() Juz miec takie skurcze i zeby sie nie rozkrecilo.. Cos czuje ze u Ciebie to jednak sie skonczy cesarka bo szyjka nie chce puscic za nic w swiecie..... ![]() Cytat:
Gratuluje kolejnej mamusi !! ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że chociaż ci 2 dni dała bo to już optymistyczne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Zakorzenienie
|
hej
gratuluje kolejnym rozpakowanym ![]() ![]() ![]() Lu co za baba dobrze ze do mnei nikt nie przyłazi bo bym pewni zrugała heheh ale ja pyskacz jestem Sonia nie miej wyrzutów ja zrobiłabym to samo wizyta u gin jets intymna sprawa i jakos nei wyobrażam sobei pójśc w tyle osób -bezsensu to jest czas dla ciebie a nie... Monia monitorujesz te wody czy sie nei saczą? wiem ze sie powtarzam ale wody jak odejda to lepiej to monitorowac cos miałam jeszcze popisac i zapomniałam -skleroza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Zakorzenienie
|
Mamuśki nasze- a powiedzcie ile pieluch zużywacie dziennie??
Ancia - Ty pisałaś , że używasz białych pampersów, a nie tych zielonych? Wczo. w sklepie widziałam właśnie białe- i dla mnie to już za duży wybór jak są 2 rodzaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
pisałam do Pestki co tam u niej i nafaszerowali ja lekami i spi
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#397 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za duzo wodniste to bylo jak na czopa....ale i tak mi odchodzi bo strasznie tego duzo mam teraz...... A ja sie juz tak nakrecilam w nocy...a tu :pupa:
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
Caroline do mnie pisała i mówi, ze nie ma neta, że u niej nic się aktualnie nie zbiera na poród i pozdrawia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi się coś wydaje,ze u Ciebie to się już zaczęło.. 3maj się kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nie stresuj się ![]() skleroza ciążowa ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() A nie wiesz ile jej idzie tego dziennie??? Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz prawie ze wiadrami odchodzi czop... ![]() ![]()
![]() |
#401 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() No i mi przypomniałaś. Pędzę do przychodni po wyniki krwi i moczu ![]() Dla mnie to trochę dziwne. Musisz obserwować. Bo nam położna mówiła, że czasem wody po części odejdą, a potem główka dziecka jak korek działa i nic albo prawie nic nie leci... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#402 |
Zakorzenienie
|
Archi na razie nei ma jej na gg jak bedzie to zapytam jak z ilościa zuzycia
![]() Monia a ta połozna w szpitalu sprawdziła czy to wody czy tylko powiedziała że nei? bo wiesz ja mam dwie kolezanki którym wody odchodziły i własnei jedna przez brak wód miała przerabany poród -odesłali ja do domu z cieknącymi a jak wróciła to od razu porodówka i wielka gonitwa a drugiej zrobili cc bo wody jej odchodziły a rozwarcia nie było i powiedzieli ze bez wód za długo nei mozna, dlatego tak dopytuje żeby w razie czego Ci podpowiedziec Ip i nie dac sie odesłac |
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#404 |
Rozeznanie
|
Koleżanka co ma trzymiesięcznego synka mówiła, że taka duża paczka pampków (około 90 szt.) to jej na początku na tydzień starczała. Ogólnie kupal był po każdym karmieniu... później to się podobno trochę normuje i mniej tych pieluch schodzi.
#405 |
Zadomowienie
|
Monia...ja Ci zapomniałam dopisać.. jeśli będziesz dziś jechała jeszcze raz do szpitala,to pojedz przed 19.. bo jeśli mają dyżury cykliczne..to po 20 możesz trafić na te same osoby co w nocy..a tak to nikłe prawdopodobieństwo. i może coś innego powie inna osoba.
Archi..pisałaś o komodzie... ja też się nie zmieściłam..wszystko na styk było..i teraz w szafie wygospodarowałam półki na kocyki pieluchy itd. a komoda została z samymi ciuszkami na newborn i 0-3.. i mają miejsce. poukładałam rodzajami..to nawet jak będzie bajzer to się odnajdę ![]() ![]()
#406 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A nic ![]() ![]() ![]() Bylam w kinie na oszukac przeznaczenie 5 i widzialam to co "pomiedzy" ![]() ![]() ![]() No i podczytuje was na szybko, za duzo postow ostatnio i nie daje rady na biezaco, a od niedzieli to juz chyba w ogole. Melduje takze, ze u mnie bez zmian - zadnych oznak porodu, wiec raczej z tych przeterminowanych bede.
![]() |
#407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki kochana ![]() ![]()
![]() |
#408 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Madzia GRATULACJE!! Ucałuj Bartusia od ciotek!! ![]() ![]() ![]() Jesteś expres kochana!! Za wszytskie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a co do pępuszka i wyrzutów sumienia - nie panikuj i się nie obwiniaj!! ![]() ![]() ja co prawda mamuśką jeszcze nie jestem, ale na lipcówkach dziewczyny kładły od urodzenia. Dla maluszka to podobno b. dobra pozycja do ćwiczeń. I nie ma się co bać pępuszka. Cytat:
CC |
||
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle chciałam się pochwalić że mam wózek już
![]() ![]() Poza tym chciałam was się poradzić co robić. Dzwonię zaraz do ginki mojej tej nr1. i chcę się ją spytać kiedy przyjść na wizytę. Czy przed datą porodu czy po i nie wiem właśnie co zrobić z książeczką. Czy dać jej taką z wpisem innej babki ( i jak to wytłumaczyć jak spyta czy coś?) , czy udać że zapomniałam i poprosić żeby wpisała gdzieś z boku... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zadomowienie
|
Dzięki kochane dziewuszki
![]() Mam nadzieję, że skoro to ostatnia wizyta to podglądniemy jaki klocuszek się tam chowa ![]() Mam nadzieję, że wszystko będzie ok... Monia Ty to masz przejścia normalnie.... dziwne to badanie było przez położną...no ale ja się pewnie nie znam. Trzymam tylko mocno kciuki, że jak już leci ten czop i boli.... to już chwila moment i będzie po wszystkim ![]() ![]() ![]() ![]() Caltea ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do karty to ja bym udawała ze zapomniałam wziasc ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zakorzenienie
|
cotka - a jaki wzieliście kolor? Ten nr 1 co robiłaś "sonde" ?? A co do książeczki - hmm. Dziwne, że ta gin nr 2 się do niej wpisywała. Ja jak byłam u innego gin to tylko oglądała karte ciąży, ale nic w niej nie pisała, bo to nie ona prowadzi ciąże więc i nic tam nie skrobała. Wg mnie weź książeczkę i najwyżej coś wykombinujesz jak zapyta o wpis.
|
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do ginki, to ja bym ściemniła może, że późnym wieczorem coś mnie zaniepokoiło więc na szybko do tej drugiej, bo ona jeszcze przyjmowała, a tej pierwszej nie chciałaś niepokoić. Albo że twoja mama się uparła na wizytę u swojej znajomej ginekolog i chcąc nie chcąc poszłaś. Choć tak naprawdę myślę, że nie będzie pytać o to - tylko swoje pomyśli ![]() Ja jutro do nowego lekarza i też będę się tłumaczyć dlaczego zrezygnowałam z dwóch poprzednich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Zakorzenienie
|
wróciłam z miasta, zakupiłam sobie koszulę do porodu taką na ramiączkach z jakimś kotem na przedzie
![]() ![]() odebrałam mężowi okulary od optyka, zaniosłam buty do szewca - wogóle dzielna jestem, co nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Zakorzenienie
|
Wzięłam ten pierwszy granatowy z białym paskiem. Stwierdziłam że chyba najbardziej klasyczny i jakby został z nami do następnego dziecka to będzie pasował a kto wie jak za kilka lat z wtym wzorkiem. A może go od razu sprzedamy a chyba łatwiej taki klasyczny. No nie wiem ogólnie pytałam w domu to też doradzili ten bez wzorków.
No i zadzwoniłam, powiedziała żebym pokazała się w czwartek ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż z drugiej strony chciałabym żeby i ona zerknęła na pęcherz- a jak jej powiedzieć że coś tam jest nie hallo skoro niby tylko u niej na usg byłam ;D Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-06 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- a masz w karte wpisane coś o tym pęcherzu? jak nie to nic nie mów - jak się nie bedzie sugerowała to spojrzy bardziej obiektywnie na to. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#418 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ja chyba dziś też pojadę jak coś. jutro tż ma wolne..to możemy posiedzieć na izbie...a bynajmniej znów coś odnotują itd. ja tak sobie...boli i wogóle.ale akcji nie ma.. Cytat:
i który wózeczek?? co do ginki.. ja nie wiem jak to w pl.. bo tu mam kartę od mojego lekarza i jej nie pokazuje na szpitalnych wizytach ![]() może pokaż ..bo może być potrzebne to potem do szpitala..chyba,ze to ostatnia wizyta i jej już nie zobaczysz,to powiedz że zapomniałaś.. Cytat:
pewnie,że dzielna ![]() a ja leniwa... padły mi baterie w myszce...to chałupę schodziłam i powyciągałam skąd się dało.. bo do sklepu na przeciw za daleko ![]()
![]() |
#419 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja bym zwaliła na niemożność skontaktowania się z tą Twoją lekarką ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Zakorzenienie
|
No własnie problem w tym, że ona ma numer komórkowy i jak się dzwoni to ona zawsze oddzwania. Więc ciężko powiedzieć że dzwoniłam... bo by oddzwoniła.
No nic, chyba wymyślę jakąś bajkę, że to znajoma mamy i chciała zobaczyć co i jak a że jednak bardziej jej ( tej mojej normalnej od całej ciąży) ufam i chciałabym to potwierdzić- czy jakiś inny przysładzacz... No nic. Czekam z niecierpliwością na wizytę. Szkoda że na jutro nie umówiła mnie ;p Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-06 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.