|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4
Cześć dziewczyny,
Nie odzywałam się bo nie było czasu, ale Was podczytywałam ![]() W sobotę byliśmy w Krakowie, super było, a w niedzielę u moich rodziców. Wczoraj cały dzień coś załatwiałam na mieście, potem szybki obiad, szkoła rodzenia i już było po 20 jak wróciłam do domu. Ale za to dziś spałam do 9 ![]() Co do proszków do prania, to się nie znam, ale znajomi polecali Lovelę, więc ją kupię ![]() A waga ... u mnie już 10 kg na +, też mam czasem załamki, że wyglądam jak foczka ale na szczęście mąż mi cały czas powtarza, że przecież w ciąży jestem i Martynkę noszę w środku, to muszę troszkę jak tiróweczka wyglądać Ale kochany mąż zabrał mnie na zakupy, żebym nie czuła się jak ta tiróweczka i kupił mi dwie super sukienki w happy mum ... choć ceny mają nie najniższe. Ale oglądałam tam też staniki do karmienia, powiem Wam, że dużo taniej niż np. w triumfie, a jakościowo bardzo dobre. Wybiorę sie tam więc miesiąc przed porodem, bo tak mi panie doradzały.Pędzę rozwiesił pranie i zabieram się za obiadek, bo wieczorem do lekarza jadę. Dowiem się ile to moje maleństwo waży, skoro mamusia w ciągu miesiąca przytyło ponad 3 kg ![]() Widzę, że poruszyliście temat L4, ja w sumie też mogłabym dalej pracować. Ale pamiętacie może ile mnie ta moja praca nerwów kosztowała, wykorzystywali mnie do granic możliwości, takze poszłam na L4, do tego ta moja opryszczka ... a każdy stres, przemęczenie to siła zapędowa dla niej żeby znowu się odrodzić na nowo Czasem też się źle z tym czuję, że siedzę w domu jak mogłabym popracować, ale wmawiam sobie cały czas, że to dla dobra Martyny!!
Edytowane przez kkkasikkk Czas edycji: 2011-09-06 o 14:52 |
|
|
|
#3512 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o koszule ciążowe to mogę polecić:
http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...793605045.html http://allegro.pl/koszulka-na-ramiac...797354852.html http://allegro.pl/szlafrok-ciaza-baw...797354858.html Przed i po praniu stan super. Koszule i szlafrok nie farbują, nie rozciągnęły się w praniu i jakościowo są na prawdę dobre aha i nie prześwitują
|
|
#3513 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niektorzy tak juz mają... dlatego ja ze tak brzydko powiem, nie wczytuje sie a jedynie przelatuje wątek w poszukiwaniu fotek cudnych bobasów oraz opisów porodów chociaz coraz mniej mi sie chce bo nie chce sie na nic nastawiac, bo nie ma identycznych porodów... ma bolec, bedzie bolalo, oby kazdą z nas jak najkrócej i byle dzidziol zdrowy !!!---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
powodzenia ja zaczynam w piątek z rana juz nie moge sie doczekac ![]() ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
gratuluje tesciowej !!! jasne ze nie sprawdzają nie ma jak... bo kod jest uniwersalny ![]() ja od 07.10 zaczynam szkole i zamierzam chodzic na zjazdy.... a potem pewnie ze 2 opuszcze, jak bedzie trzeba to i 3 .... niech zobacza mnie wykladowcy, co by nie bylo ze mnie nie znaja, zapamietaja ze w ciazy to potem moze ciut łatwiej bedzie ( bo u niektorych trzeba byc na kazdych zajeciach inaczej lipa)
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-06 o 15:01 |
|||
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tottie a ja mam te pierwsze koszule ale mnie jakos nie zachwycily nie pralam ani nie nosilam ale jakies sztuczne w dotyku
|
|
#3515 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witaminko ja zaraz będę miała 8 z przodu ![]() Cytat:
Cytat:
startowałam z 67kg przy 171cm, a teraz mam już 77 - w sierpniu( jak przestałam pracować) najwiecej przytyłam. Cóż drobna nigdy nie byłam, jak już pisałam wielorybkowy los
|
|||
|
|
|
#3516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehehe... co gadam z tatą to on: może zawiezc, przywiezc, posprzatac, ugotowac, uprac... cos tam cos tam... mowie tata- nie jestem chora tylko w ciazy... nadal mam 2 rece, 2 nogi wszystko z glową... ale np tżta bratowa mimo bdb samopoczuia cale dnie lezala i wszyscy kolo niej skakali bo to 1wsza ciaza bo moze cos sie stac, bo to, bo sro... ale coz ... niektorzy juz tak maja... ja poprostu ich unikam, bo mnie wkurzają ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
wazne ze wszystko OK ![]() +44 to musiał byc UK choc mialam chwile zawiechy czy czasem nie tżet, bo i ja sie nie podpisałam :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję że pytasz ![]() Jula dzis byłą bardzo dzielna i została bez płakania aż sama byłam zaskoczona ale widac ze smutno jej było ale chciała zostać i być dzielną dziewczynką ![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cytat:
Tak kochana kupiłam te NEW BABY
|
|
|
#3518 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Witaminko a waga no cóż, maluch rośnie, sporo wagi to biust a i zatrzymywanie wody w organizmie robi swoje Zobaczysz jak szybko wrócisz do wagi sprzed ciąży, spokojna głowa ![]() Cytat:
A biodra to swoją drogą szersze mam, ale jakoś ten maluch wyjść musi ![]() Truscafko jakbyś miała z czymś problem to spokojnie napisz, bo ja i tak czytam wszystko ![]() Witaminko ja często słyszę opinię nawet od kobiet, które miały bardzo trudne porody, że o tym bólu szybko się zapomina. A po za tym poboli i przejdzie, no co zrobić, jedne rodzą łatwiej inne trudniej, ale przecież jakoś dziecko na świecie pojawić się musi ![]() Asiol ale wysoka jesteś, to też inaczej się kg rozkładają
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-06 o 15:09 |
|||
|
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie cierpie takich damulek, ktore mysla, ze jak sa w ciazy to trzeba nad nimi skakac... a juz mnie doprowadza do granic wytrzymalosci jak slysze, ze z kazda duperela do lekarza. Jak sie zle czujesz- to do spzitala, a nie w domu stroic ksiezniczke, aby wykanczac wszystkich do okoloa! grrr.... ja chodze do lekarza co miesiac na kontrolne wizyty i tyle mi wystarczy. A jak mam zrobic jeszcze jakies dodatkowe badania to mnie nosi- nie przepadam.
Wiadomo, w czasie ciazy wiele rzeczy boli i doskwiera, ale niestety- wiele z nas ma tak, ze trzeba sie wziasc w garsc i robic, bo nikt za nas obowiazkow nie wypelni. Dlatego jakbym dorwala taka damulke w swoje rece to..... ANIA -super, ze jeszcze jestes w dwupaku i ze wsio ok z wami!
|
#3520 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hehehe.. mnie wszystko w brzuch idzie piersi nadal ledwo spuchniete... z 70B, mieszcze się w 75B, choc ostatnimi dniami zaczyna mnie troszke cisnąć wiec sklep mnie czeka, zeby cos wybrac juz bardziej karmiącego ![]() wiec wlasciwie to tylko woda i mały glutek zastanawiałam sie ile paczek pampersów kupic... a tu patrze, na wrzesniówkach of course, 12-15 dziennie szooook ... nie wiem skad, ale w głowie miałam że dziecko (książkowe pewnie) co 3h je, wieć mysłąam że 8 to akurat....a tu 2 razy tyle ![]() mam pytanie, te kody z rossmana to na 2 paczki czy 1 paczke? bo niby jumbo pack, ale sie nie doczytałam ile tego tam jest... kompletnie kasy nie mam i dopoki kasa z zusu nie przyjdzie jestem spłukana jak mysz i myslalam by pozyczyc od kumpeli na papmersy lub niech mi w ramach szałeru zakupi ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
hehehehe... damulka damulką, ale mnie wczoraj tżet wyjechał z tekstem jaki to on biedny bo ojciec na dzilake wywozil rzeczy i dzwigal z bratem i go rece bolą... skwitowałam, zeby przestał zachowywac sie jak ksiezniczka, bo ja dopiero moge mu pow. jak to jest byc w ciąży, co boli, co kłuje, jak dziecko kopie gdzie popadnie ( co jako psychol osobiscie kooooocham), jak spac nie mozna, kazda pozycja siedząco-leżaca zaraz przeszkadza, cos uciska itd... wiec oczywiscie zamknal sie na chwile po cxzym dodal ze no tak, ale ja jestem w ciazy i zarz mi przejdzie wiec odp. ze jemu szybciej niz mi i zeby juz sie zamknal bo glupoty gada ![]() lece wstawic zuupkę :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-09-06 o 15:23 |
||
|
|
|
#3521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na paczkę jedną jest ten kod ale to większe opakowanie, także się opłaca Witaminko jak czytałam wcześniejsze posty mamuś, to zdarzają się dni, że idzie jeszcze więcej. Dlatego na początku się zastanawiałam czy na pewno pampersy ale mają najlepsze opinię. Ggora czasem trzeba do lekarza lecieć, ale jak coś się dzieje A dziewczyny, myślę sobie, że lubią jak się koło nich skacze itp. tak im wygodnie.
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-06 o 15:25 |
|
|
|
|
#3522 |
|
Zadomowienie
|
Aniu jak doczytałam że jesteś w domu i że jest ok to humor mi sie poprawił choć nie był taki zły
![]() .Myszeczka gratuluję dzielnej córci, już teraz będzie tylko lepiej, jestem pewna ![]() Daria i Glam łączę się z waszym zdaniem co do jojczących ciężarówek. Jestem pewna że każdej coś dolega, albo kręgosłup, albo skurcze, duża waga, brzuch itp....., ale właśnie jeśli coś mega boli to szpital albo gin, a takie dolegliwości które są niegroźne a wynikają z obecnego stanu to można znieść .Powiem wam ze jak byłam w pierwszej ciąży to wiadomo wszystko to nowość i narzekałam bo miałam leżeć, wszystko bolało itp, i dziewczyny w poczekalni mówiły mi że to to jest pikuś, dopiero po porodzie się zacznie i sie sprawdziło. Wtedy to już nie miałam czasu na użalanie, niewyspanie to standard, a wydawało mi się że w ciąży się nie wysypiałam , jak synek kimnął to biegiem prałam ciuszki, prasowałam, ogarniałam pokój, a jeszcze te złote rady teściowej , kosmos no.Wieczorem szłam się kapać, synek miał kolki i na jego płacz leciałam na zabicie żeby go utulić, i jak będąc w wannie usłyszałam jego płacz to sprintem wyskakiwałam z tej wanny i do dziecka, a wyobraźcie sobie ten sprint po popękaniu i nacinaniu .Także przekonałam się że ciąża to błogi stan mimo różnych niedogodności, bo chcę czytać to czytam, chcę poleżeć to leżę itp, a potem jak maluch się pojawi to odlot, wszystko kumuluje się wokół dzidzia. A jak ma się starszego dzieciaka w domu to juz zupełnie nie ma czasu na swoje przyjemności. Ja w tej ciąży panicznie bałam się szpitala, bo nie wyobrażałam sobie zostawić synka, ale póki co, odpukać, nikt mnie nie wysyła wiec kamień z serca. Ja to zawsze muszę poematy pisać, nie umiem tak jakoś krótko .
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zadomowienie
|
A do mnie właśnie dotarła paczuszka z Huggisami
dokupię jeszcze większą pakę. Po 4 dniach mierzenia cukru w normie - wniosek nie mam cukrzycy
|
#3525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Bo do niektórych żadne argumenty i sytuacje, nie docierają
|
|
|
#3526 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny,
Jakoś wczoraj nie miałam czasu Was poczytać, dzisiaj też dopiero teraz znajduję chwilę na forum. Także postaram się Was nadrobić ![]() Byłam wczoraj u gin. Nie chciał podać mi wagi dzidziusia, bo powiedział, że to i tak się nie przekłada na wagę końcową. Wód płodowych mam dużo, mały ma gdzie pływać, a dzięki temu jego kopniaki nie są bolesne. Szyjka długa 4 cm, zamknięta... choć lekko miękka, ale podobnież niczemu to nie przeszkadza. Kończę dzisiaj 27 tydz, także zaczynam 28... powoli z górki. Leżymy wieczorem z tżetem, i pyta się mnie: Czy Ty na pewno chcesz rodzić naturalnie?? Także i on się trochę wydygał. Na USG mały miał głowę na wysokości pępka, ale cały czas czuje jak się kręci, więc ta pozycja jest już dawno nieaktualna ;p A dodatkowo nie wiem, czy już pisałam, zamówiliśmy wózek... 6-8 tyg. oczekiwania. Lece Was ponadrabiać. |
|
|
|
#3527 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łosos w pomidorach no i nie smierdziało rybą. A wczoraj dostałam sandacza od rodziców i zrobiłam w parowarze, własnie ryby zrobione na parze najbardziej mi smakuja i nie trzeba ich specjalnie doprawiać.
|
|
|
|
|
#3528 |
|
Zadomowienie
|
O cukrzycy czy pampersach?
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ogólnie to tez bzika miałam zawsze na punkcie swojego wyglądu..wcześniej chodziłam w bluzkach rzylegających bo talię miałąm i to baaardzo,teraz jak pszczoła wyglądam a mam 10 kg na plusie...dziewczyna z innego watku mnie pocieszyła,że przytyło jej sie 16 kg,a 10 dni po porodzie zostało jej tylko 5,5 kg ![]() ostatnio nasłuchałam się komlepentów(nie wiemczy szczerych,ale ważne,że były ) i jakoś się podbudowałam.zresztą jak patrzę na siebei to te 10 kg to głównie brzuch na szczęscie..a mi się obiad robi-niestety nie ryba ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-06 o 19:24 |
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Cukrzycy
, pampersy jeszcze przede mną ![]() Ggoraa ja sobie mężczyzny w ciąży nie wyobrażam, niektórzy jak paluszek boli, to niemal pogotowie najlepiej wołać i opiekę 24 h załatwiać, to co dopiero jakby tak w ciąży mieli chodzić
Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-09-06 o 15:48 |
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
a czemu nie ryba? Sama nabralam ochote na pieczonego lososia...do tego pieczone ziemniaczki w panierce i surowka z tartej rzodkiewki......mmmmmm
|
#3533 | |
|
Raczkowanie
|
Też mnie wkurzają dziewczyny które co chwilę narzekają, oczywiście ciąża to obciążenie dla organizmu i mamy prawo czasem się czuć źle no ale bez przesady.
Ja w pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie, mimo iż miałam problemy z ciśnieniem. W niedzielę poszłam jeszcze na konkurs kolęd w którym brały udział moje przedszkolaki, potem wpadli goście więc trochę polatałam, a wieczorem naszła mnie taka okropna ochota na pizze już coś koło 22 i błagałam Tż żeby po tą pizzę pojechał , a on mi mówi kochanie późno już jest zrobię Ci zupkę chińską Mimo ciężkiego porodu, zakończonego w końcu przez cc nigdy nie narzekałam, no bo przecież poród musi bolec i tyle i nic tego nie zmieni. Ale za to jaka nagroda. Teraz czasem coś boli, czasem spać nie można ale jak masie już jednego brzdąca na którego trzeba cały czas uważać to człowiek nie ma czasu użalać się nad sobą. ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() leki pomogą i też trzeba odsapnąc i się tak nie denerwować!! ![]() czy za 3.8 kg(albo 2.8kg-nie pamietam
|
|
#3535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W sobote jeszcze lazilam po meblach kuchennych- sprzatania mi sie zachcialo, szorowalam okna w patio a o 22-giej wnosilam do domu z ogrodu malowane drzwi do szafy.... no i o 3-ceij nad ranem wody odeszly.....efekt- Filip na swiecie o 24 dni przed terminem. Ja teraz Tztowi mowie- jak zes mnie urzadlil to teraz puchne 9 miesiecy.
|
|
#3536 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Suma sumarum ja jestem zadowolona z zakupu
|
|
|
#3537 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : oklaski:Cytat:
Cytat:
ja czasem takie teksty biorę dos iebie bo ejstem na L4,ale ja się czasem czuje lepiej czasem gorzej,więc do pracy chodizłabym w kratkę-czyli tydzień do pracy,potem odchorowywanie pracy (atmosfery,obowiązków)poz a tym w pracy jest taka atmosfera,że słów brak,a to co w ciągu 4 godzin powinnam siedzieć przed kompem to i tak powinna być zrobiona tyle ile w ciągu 8 albo i jeszcze więcej. ja tylko nie zniosę gdy ktoś przy mnie pali fajki-i nalegam by przy mnie nie palono fajek-bleeee ja np chyba 2 dni temu powiesiłam firanki,a dzis znowu przytaskałam ciężką siatę zakupów-pewnie z 8 kg ważyła-nie wiem kiedy ja się nauczę,że jestem w ciązy i że dźwigać nie powinnam.... tak samo jedzenie w ciązy-jem na co mam ochotę,wyłączając surowe mięcho tylko,nie panikuję,nie sparzam warzyw,owoców wrzatkiem tylko myję pod kranem... aaa,ja zaczynałam z wagą z cyfrą 5 z przodu,teraz jest 6 i pewnie niedługo będzie 7...zadziwiające bo jakoś przestałam panikować-aż siebei nie poznaję ![]() coś miałam napsiać,ale zapomiałam co... a tak w ogóle to mnie to NIE obchodzi czy ktos jest na zwolnieniu czy nie i z jakich powodów decyduje sie lub nie. Staram się nie oceniac innych-to wolny wybór
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-09-06 o 19:28 |
|||
|
|
|
#3538 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i rękawiczki byłyby chyba potzrebne...a ja takw ciązy mam ochotę na ryyybę........
|
|
#3540 | ||
|
Rozeznanie
|
u mnie podobnie
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez asiol Czas edycji: 2011-09-06 o 16:20 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

ale na szczęście mąż mi cały czas powtarza, że przecież w ciąży jestem i Martynkę noszę w środku, to muszę troszkę jak tiróweczka wyglądać
Czasem też się źle z tym czuję, że siedzę w domu jak mogłabym popracować, ale wmawiam sobie cały czas, że to dla dobra Martyny!! 

nie pralam ani nie nosilam ale jakies sztuczne w dotyku
jak to Darusia- konkretnie i w sedno 

, kosmos no.
też tak macie? ja wiem że jestem w ciązy i to normalne że się tyje,ale gdy patrze w lustro to czuje się taka nieatrakcyjna dla mojego męża,i coraz grubsza. To moja pierwsza ciąża i zawsze miałam manie na punkcie wagi i odchudzania,a teraz gdy staje na wage i jest coraz wiecej przeraża mnie to...staram się nie obżerać,zresztą nie mam jakiś zachcianek ale i tak boje się że za dużo przytyłam,że po ciąży będę wyglądać jak świnka. Pożaliłam wam się troche ,musiałam to z siebie wyrzucić,może będzie mi lepiej