|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Śmigam na wizytę, mam na 19.00. Mam nadzieję, że się dowiem, że mam mega rozwarcie
Ostatnio miałam na palucha.
|
|
|
|
#482 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za rozwarcie
|
|
#483 |
|
kosmitka
|
|
|
#484 |
|
Wtajemniczenie
|
Każdemu życzę dobrze. Chce - niech ma
|
#485 |
|
kosmitka
|
Mamuśki - wieszacie przy łóżeczku już dzieciom karuzelki? Bo ja nawet nie kupiłam i się zastanawiam, czy kupić już?
|
|
#486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#487 |
|
Zadomowienie
|
Aguś...a Ty sobie chyba na jutro poród planowałaś
?? Monika.. własnie miałam ostatnio kupić taki do mikrofali co się nagrzewa ..ale jakoś mi się nie podobał i dałam se spokój..
|
#488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak z głupia popatrzyłam na allegro na bodziaki h&m: tu jest sporo http://allegro.pl/listing.php/user?c...&us_id=9257954 Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-09-06 o 17:25 |
|
|
|
|
#489 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mogę polecic ze swojej strony Pampersy Premium Care 2, super sa na pupcie niemowlecia Cytat:
![]() Cytat:
mój pępuszek wisi na takiej nitce jednej próbowałam pociągnać, ale ona tak jakby ukrwiona jest, poczekam chyba jeszcze z dzień może samo odpaniea co do historii to padłam mąż by dostał ode mniei po łbie ![]() Cytat:
![]() też jestem ciekawa czy na klacie ![]() Cytat:
![]() dziś obsikał mi się tylko dwa razy także luz ![]() ja wole 62 bo wygodniej się wkłada ![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
a jak nie to kupie no i pisze z małym na rekach bo mi płakał ah to uzaleznienie od mamy ![]()
|
|
|
#490 |
|
kosmitka
|
Danika dzięki za linka, oblookam zaraz
.Małgosia to się pierwszy raz mu tak przytrafiło - te 7h, więc nie mam patentu. Śpimy z małą lampką. Z jedzeniem będę jednak uważać. Na allegro poogladałam te karuzele i bujaczki i chyba kupię hurtem, bo się czaję bez sensu. A od nikogo raczej nie dostanę takiego prezentu. Budzi się moja głodzilla, do potem.
|
|
#491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a kiedy sie ja wiesza to nie pomoge ale jak juz w temacie łózeczek i spania to chciałam zapytac na jakiej stronie materacja spia wasze kruszynki na tej gryczanej czy na tej miekkiej piankowej??
|
|
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
Aga za rozwarcie
![]() Ja też mam nadzieję że się dowiem że jakieś mam w czwartek. A w ogóle właśnie niedawno obudził mnie kurier. Taka pół przytomna czekając na niego oglądam brzuch i nie wiem co ja za zwid miałam, ale byłam pewna że opadł w sto pyt. I stoję taka spanikowana, już myślę że zaraz rodzę i chyba się dobudziłam do końca ;] bo spokojnie wszystko przeanalizowałam i doszłam że chyba omamy miałam
|
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Jej, dziewczyny a ja wstalam jakis czas temu dopiero, no masakra; polozylam sie spac o 2 w nocy, wstalam jak przyjechala ta bździągwa, zjadlam sniadanie i poszlam znowu spac, teraz siedze i skonczylam pochlaniac wszytsko co mialam w lodowce i zaraz pewnie znowu pojde spac
co jest..
|
|
#494 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edit: Acha bo ja mam z jednej strony chyba kokos, a z drugiej grykę. Czyli od strony kokosu polożyłam ![]() Cytat:
Ja spałam od wczoraj od 21 do dzisiaj do 8 rano...z przerwami na siku...W ogóle nie mam problemów ze snem
"Moja matka nauczyła mnie aby stać prosto, siedzieć wyprostowaną i palić najwyżej sześć papierosów dziennie..." - Audrey Hepburn Edytowane przez Malgosia1983 Czas edycji: 2011-09-06 o 18:11 |
||
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
Noo, w nocy co chwile chodza na sik ale mam zamkniete oczy i nawet tego nie wyczajam juz. Kurcze cos mi sie na ten porod nie zanosi, heh
ciekawe co mi jutro gin powie z rozwarciem
|
|
#496 |
|
kosmitka
|
Cieszcie się tym snem, ja w ciąży wcale spać nie mogłam.
Lulla słyszałam, ze jesteś specjalistką od zakupów na allegro - pliz napisz gdzie kupowałaś śpioszki i bodziaki?
|
|
#497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lulla witaj w klubie. Ja też teraz ciągle śpię albo jem. A jak nie śpię to jestem kosmicznie śpiąca. Zazwyczaj z tż siedzieliśmy do 1-2 a teraz ja już o 22 mu marudzę, że chce mi się spać Ale podobno pod koniec uaktywnia się to zmęczenie co było na początku.I też kurcze wszyscy mi mówią i robią nadzieję na szybki poród a tu nic się nie zapowiada |
|
|
|
|
#498 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() popieram. ![]() Cytat:
ale się posypało!
Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2011-09-06 o 18:26 |
||
|
|
|
#500 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Zazdraszczam traktowania, gratuluję ładnej wagi Małgosi![]() Cytat:
... No i super, że z pępuszkiem wszystko okCytat:
A ja rozczarowana trochę wizytą jestem... Ginka się uparła i nie zrobiła usg znow się tłumaczyła 3-ma na ciążę a ona i tak już więcej zrobiła... Głupio trochę... bo pal sześć wiedzieć ile Młody waży, ale info w stylu jak stare jest łożysko albo jak ukrwione jest chyba dość istotne na tym etapie...? Nie wiem czy się gdzieś nie udać na samo usg...![]() Zbadała za to ginekologicznie...i szyjki już nie ma ale rozwarcie na 1cm tylko. Pożegnała się z nami i powiedziała, że następnym razem chce nas widzieć z nosidełkiem. Nie mam dzisiaj kompletnie dnia ...czuję się kompletnie zdołowana
|
|||
|
|
|
#501 |
|
Zadomowienie
|
zazdroszczę tego spania w dzień....ja jakoś nigdy nie potrafiłam.. moja mam się zawsze śmiała,że wiedziała kiedy nie udaję chorej-bo tylko wtedy spałam w dzień
![]() chodzę i się motam z kąta w kąt...i nie mogę ani pozycji dogodnej ani miejsca sobie znaleźć... nie wygodnie cały czas. mój tż wrócił dziś z pracy .. i do mnie: po tym wolnym dłuższym jak wróciłem,to spokojnie nie mogłam przejść ani wczoraj ani dziś korytarzem,bo wszyscy pytali o Małą i o Ciebie... i już się Tobie nie dziwie,że masz dość i nie chcesz z nikim gadać na ten temat... a jak mu to tłumaczyłam..to twierdził,że to takie miłe,że się ludzie interesują... a teraz chodzi i się przytula do brzucha i ciągle mówi do Sary,żeby już wyszła w końcu..
|
#502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupilam spodenki do spania w rozmiarze 90-100, moge Ci podac link do sprzedawcy bo wszytsko poszlo badzo szybko i sprawnie i ma chyba jesczze jakies inne ubranka i przesylalam cotce tylko link do reczniczkow z kapturkami wiec nie wiem czy pomoge kochanaCytat:
mi sie tez nie zapowiada, ile mozna miec tych skurczy i nic? aaaa tam, dupa tam![]() No zdziwie sie chyba, myslalam ze jak niby do piatku mamy rodzic to cos sie zacznie rozkrecac a tu wszytsko tak jak bylo a do tego jesvze niepochamowana sennosc
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tż się śmiał wczoraj do Filipa, że musi wychodzić bo nam się femibion skończył i powoli żelazo a on by o chciał już całować w małe nóżki.Tak mnie to rozczuliło. Bo ogólnie on mało kiedy mówił coś na temat tego jak to będzie jak Filip będzie po druiej stronie piczki To taki relista, ze do czasu jak jest w środku to żadne plany, żadne śpiochy, ni ma a teraz kiedy już słyszy że mały w drodze to coś tam mruczy o spaniu na brzuszku i innych takich co się we mnie wszystko rozpływa jak to słyszę.I ostatnio szok. Kuzynka tż ma dla nas jakąś pakę ciuszków i nosidełko normalnie nie spodziewałam się
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to widzę,że ze spaniem identycznie. ja na początku ciąży spałam też jak dziecko.. a teraz... po tych nieprzespanych nockach się udało raz ,albo dwa.. ale potem znów usnąć ciężko w nocy..więc wolę się pomęczyć i nie spać w dzień. mnie też to rozczula no to super będzie dodatkowy zapas ubranek zawsze to rzadsze prania i prasowania a właśnie MAMUŚKI NASZE... prasujecie dalej dzieciaczkowe ciuszki?? czy dałyście sobie już spokój?? bo ja to z żelazkiem na poniże przeciętnej stopie zażyłości...i tak myślę,czy ten pierwszy raz nie był wystarczający.. a potem ewentualnie te wierzchnie rzeczy jakby pogniecione były??
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec mam w komodzie jedna szafke ciuszkow wypranych ale nie wyprasowanych
|
|
|
#506 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#507 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
szkoda. Ja w sumie miałam w spzitalu tylko kilka sztuk huggisów jedynek które dostałam w sr więc jeszcze nie wypróbowane są. Trzeba próbowac i dopasowywać do pupci maluszka, znam takie przypadki ze pampersy odparzały dziecku pupcie a tańsze marketowe pampki nie
![]() Cytat:
a najlepiej jak leży u tż na klacie, na brzusiu i szuka cyca nie ma się czego bać, trzeba po prostu wtedy maleństwo obserwować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tak jest chyba najlepiej o ile dzieciąto nie ma problemu z brzusiem
|
|||||||
|
|
|
#508 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie też się wydaje że wygląd łożyska jest ważny na tym etapie i powinna to sprawdzić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() faceci chyba tak mają ze największy szał to na początku ciązy i pod koniec a zoabczycie co się z nimi dzieje po porodzie, kompletne szaleństwo! Cytat:
zobacze czy będe miała chęci i siłe prasować czy nie ![]() Właśnie Natalcia lezy sobie obok mnie na brzusiu i przewraca główke z jednej strony na drugą |
||||
|
|
|
#509 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z SR- jedna dziewczyna dziś o 11 urodziła
a miała termin 6 dni przede mną (na 24.09) aż mnie strach obleciał. W szoku byłam,ze jej mężul przyszedł na zajęcia, ale on tak opowiadał jakby go tam nie było. No i jak skomentował,ze ona panikowała zanim poród na dobre się zaczął to już przesadził- przecież początki są mocno schizujące!Dziś u nas było o pielęgnacji pępka- babka mówiła, ze są różne szkoły ale ona preferuje taką: przy każdej zmianie pieluchy przecieranie suchym patyczkiem (takim do uszu) w koło, a 3-4x dziennie fioletem 2% (sugerowała fiolet by widzieć gdzie sie maziało , a gdzie nie). A jeżeli chodzi o tyłek to mówiła by przemywać płatkami kosmetycznymi do twarzy (nie tymi większymi dla dzieci) zwilżonymi w wodzie przegotowanej i potem parafina do natłuszczania. Jedynie jak grubsza (w sensie większa koopa) to chusteczkami nawilżonymi. Ogolnie pani ma zasade,ze na chemię jeszcze bedzie czas i poczatki mają być jak najprostsze- bardzo mi się to podoba Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
3mam kciuki za Ciebie i Małgosię Cytat:
Ale małża to serio- zamordowałabym... zwłaszcza za taki numer przed wizytą u lekarza! Cytat:
![]() Cytat:
Te białe są cieńsze i delikatniejsze od zielonych- coś w ten deseń ![]() Cytat:
za rozwarcieAle mnie właśnie mąż wkur... zachciało mu sie do kolegi na piffko, a ja już od początku ciąży mówię i proszę o wstrzemięźliwość bo nie chce trafić na IP sama , a on zalany nie wejdzie... wcześniej oczywiście obiecywał i tak pił (mimoże ja ledwo poczułam od niego alk i już rzygałam ) , ale zarzekał się, że w okolicach porodu to już absolutnie... Normalnie szlag mnie trafi- a jak teraz podniosłam głos na niego,ze jest burakiem to foch... ✂✂✂✂✂✂✂e- no co to za gatunek jest??????????? wrrrrrrrrr
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-09-06 o 19:47 |
|||||||
|
|
|
#510 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szybkie kupno nowego autaCytat:
za mega rozwarcie![]() Cytat:
Cytat:
współczujeCytat:
biedna chciałaś wiedzieć co i jak, a ona tak Cię potraktowała
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

Ostatnio miałam na palucha.

za rozwarcie

próbowałam pociągnać, ale ona tak jakby ukrwiona jest, poczekam chyba jeszcze z dzień może samo odpanie
a ja razem z nim. Więc nie było pobudki na jedzenie.

... No i super, że z pępuszkiem wszystko ok
.
współczuje