Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 16:58   #4171
Camomile
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

Hej dziewczyny .

U nas tak sobie... Mala Nutramigen je, ale tak nie bardzo pomaga, chociaz moze jeszcze za wczesnie zeby cos powiedziec (dopiero 4 dni)... Wczoraj i dzis ryk przy jedzeniu (mm nie UU), zaczynam sie zastanawiac czy niunia nie ma przypadkiem refluxu. Ten placz podczas i po, generalnie ok godziny po kazdym jedzonku, no i czasem jej sie uleje troszke nawet 2h po. Nie wiem czy to normalne...
No i za kazdym razem ja klade na brzuszku tez placze jakby ja bolalo...
Uspokaja sie w pozycji pionowej.

Na razie karmie ja tym Nutramigenem, UU 2xdziennie no i pewnie znowu pojdziemy na wizyte w tym tygodniu...

Trzymajcie kciuki...
Tak bardzo chcialabym miec zadowolone z zycia dziecko, ale widze ewidentnie ze cos jest nie tak. Tylko co .

No takze generalnie jest ciezko.
Tylko czekam codziennie z utesknieniem az TZ wroci z pracy, nie wiem co bym bez niego zrobila...

I zagladac do Was tez bardzo lubie .
(Teraz tradycyjnie mala w chuscie, spiiiii... wiec moglam troche nadrobic)

Gusia, brawo dla Nadinki fajnie, ze daje Wam sie coraz bardziej wyspac.

Kasia, czyszcze na zewnatrz malzowine przy myciu buzi przy okazji, w srodku jak widze brudek to patyczkiem ale nie gmeram gleboko tylko usuwam to co widac.

Antropia
, bardzo mi sie podobaja Twoje postanowienia. Tak trzymaj.

Paulizia, my powoooooli zalatwiamy ten paszport.
Przyszly zdjecia, bede wypelniac aplikacje no i chcialabym to wszystko wyslac w przyszlym tygodniu...
Ty brytyjskiego paszportu nie zalatwiasz? W zwiazku z wyjazdem do PL, tak? A juz wiadomo co i jak, Twoj wyjazd raczej przesadzony?

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
No, ale to specyficzny przypadek, nie zasada
Tutaj zasada zalecane jest rozszerzanie diety po 6 m-cu, przedtem mleczko (niewazne czy U czy mm), ale widze ze w PL dzieciom na mm zaleca sie wczesniejsze wprowadzanie stalych? Ciekawe z czego to wynika.

Matall, mam nadzieje, ze to ciezkie usypianie Edzika to przejsciowe... Moze to z nadmiaru wrazen z dnia

A czy Pepti tez jest takie ohydne w smaku jak Nutra, czy lepsze?

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
matall przeciez ja tylko przez to spotkanie z wami jade!! gdyby nie to juz dawno bym z wyjazdu zrezygnowala
(...)
a powaznie to tak sie boje tego wyjazdu bo to niezle przedsiewziecie logistyczne jest...
Anula, trzymam kciuki za pakowanie/pranie/organizowanie!!!
Przedsiewziecie duze, ale jak fajnie, ze do PL pojedziesz, spotkasz sie z przyjaciolmi, rodzicami, no i bedziesz na zjezdzie.

Tez bym tak chciala (moze za rok...?).

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko napisać, że żyjemy. Iza ładnie rośnie i jest fajnym dzieciaczkiem. Już zaczyna 'rechotać'. Oczywiście nadal nie za bardzo chce jej się spać w dzień, no i w nocy jak wstaje na drugie karmienie (tj. ok. 4-5 rano) to później nie chce spać tylko buszowaćTakże niedospana jestem ostatnio.
Nie piszę od jakiegoś czasu, czasem podczytuję (przynajmniej pobieżnie). Mamy z Tż-tem kryzys, poważny. Od jakiegoś czasu żyjemy obok siebie, a nie ze sobą. Poważnie zastanawiam się nad separacją, bo nie wiem czy jest co jeszcze ratować. Ale co ja tam się będę rozpisywać...

Miłego dnia
I dużo zdrówka dla Waszych pociech

Listopadowa
, moze jednak wszystko sie ulozy? Ten okres po urodzinach dziecka jest taki ciezki dla zwiazku... Nie ma czasu dla dwojga i rozne sprawy sie nawarstwiaja. Ale moze dojdziecie powoli do porozumienia? Trzymam za Was kciuki.

Co do krzyczenia przy dzieciach zgadzam sie z dziewczynami, trzeba unikac jak sie da. Moi rodzice cale zycie klocili sie krzyczac na siebie, wiec po sobie wiem, ze nie jest to obojetne dla dziecka niestety.

Trzymaj sie mocno

Edytowane przez Camomile
Czas edycji: 2011-09-06 o 17:01
Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:02   #4172
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
matall super, że usg ok a może ten ból brzucha to na tle nerwowym ?
Tak też może być. Somatyczne bóle brzucha to się zwie.

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:15   #4173
matallewar
Zakorzenienie

Camomile pepti paskudne, ale podobno lepsze niż Nutra...
A może też uczulona na coś z UU? Edzikowi szkodziło i dopiero jak zupełnie odstawiłam, to był spokój...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:22   #4174
Camomile
Zadomowienie

Cytat:
Camomile pepti paskudne, ale podobno lepsze niż Nutra...
A może też uczulona na coś z UU? Edzikowi szkodziło i dopiero jak zupełnie odstawiłam, to był spokój...
Ojej, dajesz mi nadzieje...

Odstawiam ja od UU, tylko ze stopniowo, bo boje sie zapalenia piersi (a nie moge brac Bromergonu), w tym tyg karmienia 2x dziennie, w przyszlym 1x dziennie i potem nic (chyba ze sie szybciej sie mleko skonczy, nie mialabym nic przeciwko...).
Edzik tez Ci plakal podczas karmienia mm?? (jak jeszcze karmilas UU)

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:26   #4175
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Ojej, dajesz mi nadzieje...

Odstawiam ja od UU, tylko ze stopniowo, bo boje sie zapalenia piersi (a nie moge brac Bromergonu), w tym tyg karmienia 2x dziennie, w przyszlym 1x dziennie i potem nic (chyba ze sie szybciej sie mleko skonczy, nie mialabym nic przeciwko...).
Edzik tez Ci plakal podczas karmienia mm?? (jak jeszcze karmilas UU)
Płakał, wierzgał, rzucał się...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-06, 17:33   #4176
gusiagatko
Zakorzenienie

Matall pomyslalam o tym samym co antropia. Moze z nerwow?
Super, ze USG ok

Camomile za Nadunie. Oby byla szybka poprawa Mojej tez zdarzy sie ulac i 1,5 h po jedzonku

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:34   #4177
delicadeza
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Ja juz po cwiczeniach Dzisiaj byla Zumba z YT... nigdy wczesniej nie cwiczylam Zumby i chyba sie stanie moja ulubionym rodzajem fitnessu Zalozylam pas neopranowy i brzuszek caly mokry!!!!

Co ile obcinacie paznokietki u stopek???
Antek ma 3 miesiace i ja ani rzu jeszcze... normalnie mu paznokcie nie rosna
WTF?????
pauliziu wcale Ci się nie dziwię co do zumby jest kapitalna, ja odkryłam przez przypadek ale tylko naocznie parę lat temu i obdzwoniłam wszystkie niemal kluby fitness z zapytaniem czy jhest dostępna i reakcja była typu - o co tej babie biega
Teraz jest w kilku miejscach a mnie się zada nie chce ruszyć

pazurki u stóp obcinam rzadko, raz ma 3 tyg, rączki co 2 dni

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

cyce mi się popsuły
chciałam odciągnąć mleko żeby dać Gabulkowi w butli bo dawno nie piła,
żeby nie zapomniała jak się butlę obsługuje
i NIC nie mogłam odciągnąć
chyba z 10min warczałam sprzętem na obu UU i nie mogłam ich pobudzić żeby mleko pociekło
wzięłam Gabi dałam suta i od razu strumień !!!
Andziot i u mnie cyce zepsute, normalnie jednorazowo odciągam 260 - 340 ml, o 15 Wiktor dostał cyca jednego i odciągnęłam tylko 130 ml z dwóch UU, kurcze albo kryzys albo on się jeść efektywnie nauczył
Oby nie koniec karmienia

dziękuję za stronkę o rozszerzaniu diety

Cytat:
Napisane przez night25 Pokaż wiadomość
No i nareszcie moje dziecko się zaśmiało w głos jakie to jest boskie

Wszystkim dzieciom które obchodziły przez weekend i dzisiaj swoje świeta i mini świeta: oklaski:
dziękujemy za życzenia
i za głośny rechot dzieciątka

Cytat:

Wrzucam nowy album z fotkami włosów...
Chcę coś zmienić. Drastycznie
Doradzicie?
Doradzimy zaraz biegnę pooglądać.
Matall wiesz co, tak sobie myślę, bo ja przez długi czas (ok 10 lat) borykałam się z problemami podobnymi do Twoich brzuchowych.
Miałam robione wszystkie badania, gastroskopię, USG, kolonoskopię i bad. histopatologiczne. Brałam różnej maści leki, miałam notorycznie zgagę od liceum i towarzyszył jej ból brzucha, żołądka etc. Zgaga przeszła mi po chyba 15 latach upierdliwości po ciąży, a żołądek nadal boli czasami, było mi mdło, niedobrze, w głowie mi się kręciło, mroczki przed oczami miałami zdiagnozowano, iż ma to podłoże nerwowe.

listopadowa przytulam Cię mocno, przykre jest to, że czasami bliscy sobie niegdyś ludzie gubią się, trzeba dużo pracy włożyć żeby udało się naprawić pewne relacje, lecz czasami się udaje i warto powalczyć żeby za jakiś czas nie mieć wyrzutów, że nawet nie spróbowaliście;

Wiktor leży w łóżku i wydaje takie dźwięki, że
Stary 2011-09-06, 17:38   #4178
atiz
Rozeznanie

No i jestesmy po pierwszej próbie z jabłuszkiem, wszystko wylądowało na bodziaku poza połową pierwszej łyżeczki, jak sie przekonała co to, to już nie chciała, spróbujemy jutro ponownie

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:55   #4179
spice1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
No i jestesmy po pierwszej próbie z jabłuszkiem, wszystko wylądowało na bodziaku poza połową pierwszej łyżeczki, jak sie przekonała co to, to już nie chciała, spróbujemy jutro ponownie
Hehe Moja na razie wszystko wcina ze smakiem. Jabłuszko bardzo jej smakuje, już parę razy podałam i nic jej nie było,więc może jutro z morelami jabłuszko damy. Dziś na obiadek dynia z ziemniaczkami.

A widziałyście takie słoiczki Hippa: na dobranoc - mleczna kaszka z biszkopcikami - po 4 mscu. Myślicie,że można takie coś dać ,czy raczej nie?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:16   #4180
Paulizia
Wtajemniczenie

Camomile kurcze... moze faktycznie jak przestaniesz zupelnie karmic to Nadia bedzie sie lepiej czula... moze ma to samo co Edzik?
Wiesz co moze sie zmobilizuje do tego brytyjskiego tez? Juz sama nie wiem... nie zaszkodzi jak bedzie mial prawda? Zdjecia mam, aplikacje tez tylko musze pogadac z kims kto zna mnie 2 lata
Wyjazd na 90% przesadzony, ze wracamy... kolo listopada chyba

Spice, Delicadeza ja cwicze w domku Zumbe przed moim jedynym widzem Fajnie sie po tym czulam

Sania juz pisalam Zosi. Tanczylam funky/hh i troche modernu. 10 lat temu

Kurcze musialam isc po mleko. Zawsze kupowalam w czwartek lub piatek ale sie konczy i musialam kupic dzisiaj
Zbankrutuje przez zarloka
Stary 2011-09-06, 18:29   #4181
zosiaaa
Zadomowienie

Paulizia nie ważne że 10 lat temu tańczyłaś, coś tam zostało, ja zawsze chciałam iść, ale jakoś zawsze za daleko miałam i teraz zamiast tańczyć to ja stąpam jak koń
a mleko kochana to ja zamawiam po 10 puszek bo mi starcza 1 na dwa dni

Camomile trzymam kciuki żeby było lepiej

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:36   #4182
Paulizia
Wtajemniczenie

Zosiaa a ile gramow ma to mleko???
Troszke tylko zostalo, ale czuje ze jestem zastala i nie tancze juz tak jak kiedys. Pewne ruchy co byly dla mnie latwizna by zatanczyc z gracja sprawiaja teraz problem, ale mysle ze to kwestia wycwiczenia
Ostatnio jaram sie na taniec brzucha...
Stary 2011-09-06, 18:41   #4183
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez atiz Pokaż wiadomość
hehe,u nas podobnie... wczoraj i dzisiaj Kubuś dostał jabłuszko-jak go przetrzepywało

Muszę Wam napisać jak rozwaliła mnie dziś teściowa :/ napisałam jej na karteczce żeby kupiła kaszkę ryżową jabłkową firmy BoboVita a ta mi przyniosła do domu kaszkę mleczno-ryżową bananową formy Nestle......
Jeszcze dodam,że Kubuś strasznie drapie dolne dziąsełko ,a ta wymyśliła,że ma górne napuchnięte i mu ząb idzie...

Edytowane przez Catia88
Czas edycji: 2011-09-06 o 18:47
Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:53   #4184
atiz
Rozeznanie

A więc ogłaszam wszem i wobec wyniki dzisiejszych zmagań z usypianiem:
2 razy usnęła w łóżeczku, 2 razy na spacerku, zero bujania do snu i dawania cycka !!!!!!!!!1

Stary 2011-09-06, 18:55   #4185
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Zosiaa a ile gramow ma to mleko???
Troszke tylko zostalo, ale czuje ze jestem zastala i nie tancze juz tak jak kiedys. Pewne ruchy co byly dla mnie latwizna by zatanczyc z gracja sprawiaja teraz problem, ale mysle ze to kwestia wycwiczenia
Ostatnio jaram sie na taniec brzucha...
puszka ma 400g, no czasem starcza nam na 2,5 dnia, ale idzie dosłownie jak woda
taniec brzucha to dopiero trzeba mieć ruchy a próbowałaś już???

Catia bo ty może niewyraźnie napisałaś na tej kartce

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Atiz a ile zajmowało wam to usypianie w łóżeczku??

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:02   #4186
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
Mam problem...
Edzik odstawia straszną histerię przed snem. Ryczy tak, że ledwo oddycha. Biorę go do łóżeczka po 1,5 h (jak zaczyna być śpiący). Kładę na brzuszku, klepię po pupce, daję smoka. Do wczoraj system działał. A od spaceru ZA KAŻDYM RAZEM jak go położę, to płacz. Więc biorę na ręce... Uspokaja się, to do łóżeczka. I tak 3 razy. Po trzecim wpada w histerię i NIC nie pomaga. Wyje i wyje, aż w końcu ze zmęczenia przysypia, to ja go hyc do łóżeczka i śpi. Tylko jakim kosztem??
Czemu przestało działać?
ooo... u nas też bylo podobnie, tzn z tym "zepsuciem", zawsze po kąpanku dostawał jedzonko, łóżeczko i max godzina zasypiał - zazwyczaj trzymając mnie lub TZta za palec, lub głaszczac go lub śpiewając. jakiś tydzień temu masakra - ryk przez 2h lub oczy jak 5zł przez2-3h. najgorzej jak płakał i nawet na rękach nie mgłam go ani ja ani TZ uśpić i wiesz co? samo przeszło (odpukać), chociaż ciagle mam "lęki" przed położeniem go spać , ale jakoś wróciło prawie do normy - nie było póki co krzyku.

może i u Was po kilku dniach wroci do normy .

za usg. ja obstawiam nerwy. też tak mam.

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość

U nas tak sobie... Mala Nutramigen je, ale tak nie bardzo pomaga, chociaz moze jeszcze za wczesnie zeby cos powiedziec (dopiero 4 dni)... Wczoraj i dzis ryk przy jedzeniu (mm nie UU), zaczynam sie zastanawiac czy niunia nie ma przypadkiem refluxu. Ten placz podczas i po, generalnie ok godziny po kazdym jedzonku, no i czasem jej sie uleje troszke nawet 2h po. Nie wiem czy to normalne...
No i za kazdym razem ja klade na brzuszku tez placze jakby ja bolalo...
Uspokaja sie w pozycji pionowej.

Na razie karmie ja tym Nutramigenem, UU 2xdziennie no i pewnie znowu pojdziemy na wizyte w tym tygodniu...

Trzymajcie kciuki...
Tak bardzo chcialabym miec zadowolone z zycia dziecko, ale widze ewidentnie ze cos jest nie tak. Tylko co .
Rumianku, Szymonek też ulewa nawet po 2h, ale akurat my (podobno) mamy refluks. tylko na razie nikt nic z tym nie robi. a mnie to dobija. podobno trzeba poczekać aż Nutra zacznie działać i pewnie tak jak matall pisze - coś z UU nie podchodzi maleństwu widocznie.

czytałaś jaki jest sposób na szybkie pozybcie się mleka w UU ? z serii dobre rady od czarownicy: ściągnąć mleko i wylac do WC. podobno efekty natychmiastowe. i co ważiejsze - przetestowane (nie przeze mnie ).

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość

Andziot i u mnie cyce zepsute, normalnie jednorazowo odciągam 260 - 340 ml, o 15 Wiktor dostał cyca jednego i odciągnęłam tylko 130 ml z dwóch UU, kurcze albo kryzys albo on się jeść efektywnie nauczył
Oby nie koniec karmienia
jeju, zazdroszcze takiej ilości mleka w UU.

Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość
A widziałyście takie słoiczki Hippa: na dobranoc - mleczna kaszka z biszkopcikami - po 4 mscu. Myślicie,że można takie coś dać ,czy raczej nie?
zastanawiałam się czy mozna podać, ale my dopiero zaczynamy rozszerzac, więc poczekam.

kurcze - drugi raz mi się zdarzyło, że Szymonek zwrócil jabłuszko. tak mi sie przynajmniej wydaje. może mu szkodzi? rano zje np. 3 łyżeczki bez problemu. popłudniu jak mu dam to raz jest OK, a raz - zwróci. nie chlusta, ale leci mu z buzi. albo za dużo jak na jeden dzien, albo sama nie wiem co.

moje dziecię dzisiaj nie śpi. wczoraj bez problemu jadł, bawił się i zasypiał w łóżeczku. dzić jakaś masakra - budzi się co jakiś czas i cięzko uśpić.

wczoraj był taki wesoły, gadał, śmiał się cały czas. a dziś więcej płaczu. ych. ale i tak go kocham ponad życie .

dziękujemy za miłe komentarze w albumie .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:02   #4187
atiz
Rozeznanie

zosiaaa rano to tak z 10 minut a teraz w chwilkę tylko ze długo marudna była na kolanach u męża, ale jak już się uspokoiła to daliśmy ja do łóżeczka, mąż usiadł i głaskał ja po brzuszku, troszkę się rzucała a za chwilę odpłynęła

tylko nie wiem co teraz bo zawsze ją kąpaliśmy o 19.30 a teraz będziemy czekac az się obudzi, czy ją budzić wczesniej, nie wiem jak myślicie?
może chce się dziewczyna przestawić na późniejsze chodzenie spac, moze wtedy bedzie tez pozniej wstawac, bo 6 rana nie jest fajna godziną

Stary 2011-09-06, 19:04   #4188
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobra, jestem. Załatwiłam milion spraw, odhaczyłam spacer z Hanexem, a teraz kawunia i nadrabiam W ogóle to niezła jestem, pomyliłam dni i byłam przekonana, że jutro jest 6 września

Na początku chciałam powiedzieć, że bardzo miło było poznać na żywo Lwicę i Kamikadze, oraz ponownie spotkać się z Xanthi i Matall

Uwaga mamusie córek! Ivo [synek Kamikadze] to jeden z największych przystojniaków na wątku! Oczywiście moją sympatią jest mój zięć, ale może któraś mama szuka dobrej partii dla córki

Po przerwie wróciłam na fitness, teraz chodzę na 18:00, a nie na 19:00, ze względu na przesunięcie czasu kąpieli Hanexa [Spice, nasze Hanie się chyba zmówiły w tej kwestii ]. No i wczoraj zaliczyłam takie hardcore'owe ABT, że po zajęciach musiałam sprawdzić w dowodzie, jak się nazywam Ale prawdziwa rzeźnia będzie jutro, bo już dziś mnie pobolewa dupsko, brzuch i uda. Wstaję na kołyskę

Mimbi, ja zagłosowałam, jak zawsze, nie odpisuję na Twoje długie posty, bo w sumie jesteśmy na bieżąco "paaaanie kurierze, halo! Pan do mnie?!"

Princi, ostatnio myślałam o Tobie, gdzie się podziewasz obiecaj, że jak odwiedzisz rodzinne strony, to się spotkamy Jeśli chodzi o okres, to ja miałam ich już pińćset, w zasadzie mniej dni jest kiedy nie mam okresu

Aga_pe, ja pamiętam Ciebie! Jak przez mgłę, ale pamiętam Co do żelaza, to ja dziś pierwszy raz podałam. Nie odnotowałam większych problemów, ale to początek przygody

Camomile, też się zdziwiłam, że nie miałyśmy się w znajomych Zapomniałam i tak skasować foty, a poza tym po co mam kasować, jak tylko Wy macie tam wgląd

Daisy, zazdroszczę wypadu! Rabka, Szczawnica

Spice, fajnie z Twoimi treningami, powodzenia i efektów [czego i sobie życzę ]

Anula, jesteś Królową Logistyki i najbardziej przewidującą Mamą na wątku chyba, co? Wszystko gotowe do PL

Grazin, głosuję codziennie, Sebuś na pewno zaimponuje Hannie huśtawką

Antropia, mocno ściskam i trzymam kciuki za powodzenie wszystkich punktów

Pauliziu, ja tylko raz Hance obcinałam paznokcie u stóp Ale jakoś słabo rosną, wycierają się chyba Natomiast tatuś zaproponował, że jak się boję obcinać, to możemy obgryzać

Listopadowa

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:04   #4189
moniqac
Zadomowienie

aaaaaaaaaaa i zapomniałam Wam napisać, że poznałam chłopaków eweski . przez przypadek spotkałyśmy się w centrum handlowym . dziewczyny, jeszcze słodcy niż na fotkach .

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:36   #4190
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Dziewczyny, miałam już dawno pytać, czy przed kąpaniem obmywacie swoje Dzidzie na przewijaku? Tak mi pokazywała położna i tak robię ale czy nie lepiej od razu do wanienki? No bo, że oczka, uszka i buzię trzeba przemyć przed kąpsianiem to wiadomo, ale całe cialko myjką? Bo ja nie wiem
ja myję Anię na przewijaku i potem wrzucam do wanienki. nie dałabym rady umyć jej dokładnie w wanience, zwłaszcza z paszkami mamy problem bo ona nie chce na zawołanie podnosić rąk. buzię przecieram ręką zamoczoną woda z wanienki, nie bawię się już w sól fizjologiczną (chyba, że do przemywania oczu).
a uszy czasem czyszczę tym dziecięcym patyczkiem ale tylko małżowinę, do środka patyczka nie wkładam.

Cytat:
Napisane przez 24kasia86 Pokaż wiadomość
niebieska.lwica moja tez daje koncerty nieraz ze szok, to nie jest placz ale ryk!!!
co do karuzeli popsuła nam sie przywiesiłam jej kwiatka zabawkę z boku lozka i zawsze jak sie obudzi patrzy na niego z ciekawoscią
u nas takie akcje to rzadkość, więc wczoraj razem z dziadkami zdębieliśmy bo nie wiedzieliśmy o co chodzi, skoro dziecko nakarmione, przewinięte i wyspane. no ale przeszło i dziś już tylko gadulstwo cały dzień (w międzyczasie Ania próbuje wykopać słonia zawieszonego do maty w kosmos )

Cytat:
Co ile obcinacie paznokietki u stopek???
Antek ma 3 miesiace i ja ani rzu jeszcze... normalnie mu paznokcie nie rosna
WTF?????
Ja ze 3 razy obcięłam paznokcie u dużych palców, małe rosną jakoś nierówno i nie wszystkie jeszcze urosły do obcinania. a do najmniejszego palca nie mogę się w ogóle dostać taka malizna. za to u rąk muszę obcinać gdzieś co 3 dni
PS. zazdraszczam samozaparcia do ćwiczeń

listopadowa mam nadzieję, że wszystko się naprawi

moniqa, delicadeza świetne avatary

camomile

atiz

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Na początku chciałam powiedzieć, że bardzo miło było poznać na żywo Lwicę i Kamikadze, oraz ponownie spotkać się z Xanthi i Matall

Chciałabym powiedzieć, że mi również było bardzo miło poznać Mary, Kamikadze i Xanthi z dzieciaczkami oraz ponownie spotkać Matall z Edzikiem
W ogóle muszę powiedzieć, że fajne są te Wasze pociechy

Uwaga mamusie córek! Ivo [synek Kamikadze] to jeden z największych przystojniaków na wątku! Oczywiście moją sympatią jest mój zięć, ale może któraś mama szuka dobrej partii dla córki
Ja nie wiem co na to Kamikadze, ale Ivo był żywo zainteresowany zawartością mojego wózka

A o mojej Księżniczce nie wspomniałaś swatko niedobra, nie podobała Ci się?

Edytowane przez niebieska.lwica
Czas edycji: 2011-09-06 o 19:38
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:46   #4191
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

ja się chyba pochlastam i spale na stosie
mój mąz usypia małego w pól godz max. łacznie z jedzeniem..
a ja sie bujam z wyjącym Piotrusiem po 1,5 godziny....
Stary 2011-09-06, 19:48   #4192
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Lwico, kochanie! Gdybym miała syna, to od razu rezerwowałabym Aneczkę! Ale jako matka dziecka płci żeńskiej [liczba pojedyncza ] patrzę przyszłościowo i zwracam uwagę na ewentualne towary dla córki

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Antropia, ja uważam, że to cudownie! W takim razie TŻ powinien być od wieczornego usypiania, potem jeszcze dojdą bajeczki

vege!
Stary 2011-09-06, 19:51   #4193
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Lwico, kochanie! Gdybym miała syna, to od razu rezerwowałabym Aneczkę! Ale jako matka dziecka płci żeńskiej [liczba pojedyncza ] patrzę przyszłościowo i zwracam uwagę na ewentualne towary dla córki[COLOR="Silver"]
no dobrze, jesteś usprawiedliwiona
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 19:53   #4194
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Lwico, kochanie! Gdybym miała syna, to od razu rezerwowałabym Aneczkę! Ale jako matka dziecka płci żeńskiej [liczba pojedyncza ] patrzę przyszłościowo i zwracam uwagę na ewentualne towary dla córki

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Antropia, ja uważam, że to cudownie! W takim razie TŻ powinien być od wieczornego usypiania, potem jeszcze dojdą bajeczki
kochana ale on jest od tego(nawet lubi i się cieszy)...tylko, że mały problem sie robi gdy jest w pracy na drugiej zmianie jak dziś
Stary 2011-09-06, 19:55   #4195
Catia88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
kochana ale on jest od tego(nawet lubi i się cieszy)...tylko, że mały problem sie robi gdy jest w pracy na drugiej zmianie jak dziś
zazdroszczę,że twój Tż usypia (chce i umie..) Waszą Dzidzię

Catia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 20:03   #4196
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Zaraz, zaraz, zaraz!

Catia88! Z Krakowa! Prosiłam wujka Google, żeby mi get directions i powiedział, że 143 km, co oznacza, że masz rzut beretem na zlocik

vege!
Stary 2011-09-06, 20:07   #4197
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
ooo... u nas też bylo podobnie, tzn z tym "zepsuciem", zawsze po kąpanku dostawał jedzonko, łóżeczko i max godzina zasypiał - zazwyczaj trzymając mnie lub TZta za palec, lub głaszczac go lub śpiewając. jakiś tydzień temu masakra - ryk przez 2h lub oczy jak 5zł przez2-3h. najgorzej jak płakał i nawet na rękach nie mgłam go ani ja ani TZ uśpić i wiesz co? samo przeszło (odpukać), chociaż ciagle mam "lęki" przed położeniem go spać , ale jakoś wróciło prawie do normy - nie było póki co krzyku.

może i u Was po kilku dniach wroci do normy .
U nas tylko w dzień.
Na noc i w nocy spokój

Edzik zjadł 130ml pepti z kleikiem

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-09-06, 20:08   #4198
Paulizia
Wtajemniczenie

Moniaqc los jest laskawy tyle czasu nie moglyscie sie spotkac wiec zadecydowal przypadek

Zosiaa my mamy mleko 900 gramow
Narazie podgladam na YT, ale chcialabym zaczac cwiczyc powoli... zawsze mi sie podobalo jak Shakira tanczy

Antropia zadraszczam tz

Dziewczyny wlaczcie Polsat Cafe jak macie czas...
Kobieta. Lat 72. Chce miec dziecko
Stary 2011-09-06, 20:08   #4199
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Catia88 Pokaż wiadomość
zazdroszczę,że twój Tż usypia (chce i umie..) Waszą Dzidzię
:. jara się tym, że mu tak wychodzi jak nie wiem co
z to ja popadam w jeszcze większą czarna dziurę z rozpaczy, że mi tak to świetnie nie wychodzi
Stary 2011-09-06, 20:13   #4200
andziot
Zakorzenienie

mattal dobrze, że usg w normie, tylko nadal nie wiadomo dlaczego boli
umówiłaś się już do gastrologa ???
miałam Ci napisać jeszcze, że jest w aptece coś takiego na zatrzymanie laktacji, nie wiem czy działa ale to naturalne składniki

spice kurki w sosie śmietanowym mężul właśnie ostatnio robił z kurczakiem ale chyba z ryżem zjedliśmy, pycha było !!!!!!!!

Camomile te objawy co opisujesz rzecywiście mogą mieć związek z refluksem, zasugeruj lekarzowi

delicadeza a po co odciągasz mleko po karmieniu ??? zapasy robisz ?

spice1985 biszkopty to gluten i jajko, dziwne że już po 4 miesiącu pisze

atiz Twoja córa szybko się uczy jeden dzień i już pięknie zasypia
ja zawsze kąpie o tej samej porze, Gabryśka się jakoś sama dostosowała z drzemkami, że po kąpieli od razu idzie spać ...

antropia bo faceci zawsze sie lepiej dogadują

chciałam napisać, że też nie czaję mycia przed myciem
ale widziałam na zdjęciach że moja mama tak robiła ze mną (dopiero skojarzyłam jak o tym napisałyście)
ja wsadzam do wanienki i myję, kąpię codziennie więc jakoś się nie unora ( Zosia o wiele brudniejsza po całym dniu ) nie ulewa więc za bardzo nie mam co myć

w ogóle Gabrsi jakaś kaszka na buziuchnie się zrobiła
nie wiem od czego,
smaruje avene i jest lepiej,
ale ma też trochę na udkach, bardziej mi to wygląda na kontkatowe jakieś reakcje ...
(pamiętam, że Zosia też miała taką fazę z krostkami, cudowałam, zmieniałam proszki itp i samo w końcu zniknęło)

wysłałam mężula do klubu,
żeby z kumplami meczyk obejrzał
więc mam cały wieczór dal WAS
cieszycie się ?

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-09-06 o 20:14
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości