|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
|
|||
| Łódź |
|
1 | 3,57% |
| Częstochowa |
|
10 | 35,71% |
| Kraków |
|
6 | 21,43% |
| Wrocław |
|
3 | 10,71% |
| Warszawa |
|
5 | 17,86% |
| Poznań |
|
3 | 10,71% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
Cytat:
Witam ![]() moje dziecko zamiast mnie budzić dzisiaj rano urządziło sobie pogawędkę z karuzelą (ale i tak był wrzask jak wzięłam do karmienia i za wolno podawałam Wczoraj zrobiłyśmy u dziadków piękny koncert, tak że mama nie mogła zjeść obiadu. Nie wiem, czy to za dużo wrażeń czy coś Anię zabolało, ale płakała przeokropnie ![]() ---- pęcherzu mimbi ulecz się i przestań ją dręczyć ---- Haniu, Igorze, Nadio
|
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj to podobnie jak u nas
|
|
#4083 |
|
Wtajemniczenie
|
Daria robi kupki co 3-4 dni i wtedy zrobi tylko raz na dzien.
|
#4084 | |||||
|
Zadomowienie
|
witajcie
![]() moja nocka w skrócie-spałam tyle co nic, z pieluchą na buzi siedziałam przy karmieniu, gardło boli jak nie powiem co nawet przełykać nie potrafię, teraz znowu podwójnie obserwuję Marudka czy jemu coś się nie dzieje ![]() Cytat:
Cytat:
obserwuj na wszelki wypadekCytat:
![]() skopiowałam, może się kiedyś przydać Grazinku to 100% uzależnienie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć! Miałam w planie nadrobić wątek przy kawuni, ale okazało się, że dziś, a nie jutro jest 6 września i MAM MILION SPRAW DO ZAŁAWIENIA
![]() Będę potem, nadrobię, tęsknię, ściskam. I cześć.
|
|
|
|
#4087 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko ja jestem w domu sama i nie ma opcji zeby ktos wstawil i nie przegotowal i ZAWSZE mam przegotowana, a na noc, wstawiam butle do podgrzewacza. Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj sie, ja tam wole miec wyrywane zeby niz cierpie c na pecherz wiecej grzechow nie pamietam ![]() nie czytalam wszystkiego wiec jak cos mnie ominelo to prosze mnie oswiecic zlapala nas taaaaaka burza ze czegos takiego jeszcze nie przezylam domi super na plywaniu,nurkowal ,plywal pod woda, no zachwycony
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja
![]() U nas pobudki o 00:10 i 4:35 ![]() i potem spanko do 8-mej... ale moja malutka ostatnio przechodzi sama siebie i nas zaskakuje no dzis w nocy sie prawie poplakalismy ze smiechu bo znowu o 4:35 nie obudzil nas placz tylko wielki smiech, wiec zmienilam pieluche , zjadla troche i zabawa dalej, gadanie do zabawek, ale odlozylam do lozeczka, pogadala, pogadala i zasnela ![]() rano tez obudzila mnie zabawa na calego ![]() i musialam odczekac zanim nakarmilam bo byla taka rozbawiona ![]() u nas pogoda dalej do kitu a ja piore i ogarniam logistyke... moniaK wspolczuje nocki kochana, a bylo juz lepiej co? matall trzymam kciuki za nowa diete Edzika ale z tego co widze dobrze sobie radzicie, ale jak slucham to sporo wcina ten twoj Edzik ![]() princi ja okres juz mam drugi od porodu mimo, ze karmie tylko UU.... a do PL jedziemy autem ale z Norwegii trzeba wziac prom, wiec uwaga opis naszej podrozy... jedziemy z Oslo promem o 19-stej do Danii. friedrikshavn cala noc(mamy wielka kabine zeby TZ mogl sie wyspac ) i tu moje pytanie, myslicie ze Zoska jedna noc moze spac w wozku..? albo ze mna? bo nie chcemy tachac lozeczka turystycznego....potem jedziemy 1300 km do Krakowa przez Danie cala, Niemcy i PL ale damy rade bo prom dobija o 7 rano i potem mozemy jechac juz ile chcemy a same autostrady. potem TZ wraca do PL autem za tydzien a ja zostaje z mala..i przylatuje do nas po tygodniu i razem SAMOLOTEM wracamy po weekendzie Complicated![]() i tez sie boje troche i podrozy autem i samolotu, ale wyboru nei mamy... a i ja smaruje dziaselka zelem bo mala ma takie juz biale punkty tam, ze ewidentnie zabki... Cytat:
jeju jak ja bede za wami tesknic w tej podrozy dlugiej i w ogole w PL.... ![]() gusia jej wspolczuje zeba.... ale GRATULACJE dla Nadusi za 2 MIESIACE!!!!!!!!!! mary milion spraw..? a WIZAZ??? na koncu?!?!?! ladnie to tak?? niebieskalwica u nas tez gadki z karuzela od rana ostatnie dni ale nawet nei mysli o jedzeniu nasza mala kluska![]() dobra ide dalej prac, spisywac milion rzeczy i topic deszczowa depresje w soczku jablkowym... ja nie chce jechac do PL....!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! w ogole mala dzisiaj standardowo 2 pobudki a ja jestem nieprzytomna jak Zombie i o 4:30 to nie bylam w stanie wstac, musialam sie zmuszac chyba przez 10 minut.... |
|
|
|
|
#4089 |
|
Zakorzenienie
|
MoniaK ja bym zostawiła ten bobotic, może potrzeba czasu?
Poza tym jeśli puszczał bąki, to dobrze ![]() Może wcześniej nie mógł spać z powodu wzdęć, teraz puszcza bąki, a za kilka dni się wyreguluje? ![]() Tak myślę... mimbi wiem, co czujesz, u mnie też furagin zawsze w podręcznej apteczce ![]() Najgorzej było, jak mnie dopadło na łódkach na Mazurach My na środku jez. Śniardwy, totalna flauta, zepsuty silnik. No i właśnie wtedy... A furaginu akurat nie miałam ![]() CHCE MI SIĘ JEEEEEEŚĆ ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- anula jak to nie chcesz jechać do PL? ![]() I jak to będziesz tęsknić? ![]() A spotkanie z nami?? To co? Pies? Edzik je ładnie No i w końcu zasnął, choć po niezłej histerii
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
matall przeciez ja tylko przez to spotkanie z wami jade!! gdyby nie to juz dawno bym z wyjazdu zrezygnowala
![]() spotkania z wami to ja sie juz nie moge doczekac!!!! a juz sa jakies dane odnosnie godziny? mo ja musze sobie poustawiac wszystko bo bede z Krakowa jechac rano wiec musze mniej wiecej wiedziec jak najszybciej ![]() a powaznie to tak sie boje tego wyjazdu bo to niezle przedsiewziecie logistyczne jest... |
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
Mattal, zrobię jak radzisz
Anula, lepiej to raczej nie było Kobieto, Ty byś chciała jeszcze w taką podróż tachać łóżeczko? Mój Tymi bardzo często w wózku śpi i choć wiem, że tam materac nie jest super to wolę aby dziecko pospało niż go przenosić
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przyszla ksiazeczka z Lamaze ![]() Teraz czekamy na zyrafke
Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-09-06 o 09:46 |
|
|
|
|
#4093 |
|
Zakorzenienie
|
anula no wstępnie planowałyśmy jechać ok. 8, żeby na 12-13 być w Czewie.
A ok. 17-18 trzeba by jechać z powrotem, bo mamy jakieś 4 h drogi (google maps pokazuje 3h 40min). Ja właśnie szukam, gdzie by można było zjeść tam obiad - tak, żeby wcześniej zadzwonić i żeby nas nie wygonili z taką bandą niemowlaków
|
|
#4094 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cd podziękowań ...
Drogie Ciocie: pauliziu, zosiuu, principeissino, moiniuK DZIĘKUJEMY z WIKUSIEM ZA ŻYCZENIA! Cytat:
kasiu jaka cudna minka Cytat:
pięknie, że nie ma szmerów w serduszku ![]() pytałaś o tą malutką dziewczynkę chorą na sepsę, niestety z dnia na dzień jest gorzej Cytat:
![]() Cytat:
boję się małego jakoś na brzuszku zostawiać jak mnie nie ma w pobliżu ale czynię postępy i już nie podbiegam co chwilkę do łóżeczka; synuś nie bardzo lubił leżeć na brzuszku ale mu się powoli odmienia i nawet się uśmiecha do kubusia puchatka na szczebelkach; Cytat:
![]() dla Nadeńki od cioci delicadezy i Wikusia ![]() spice dla mojej synowej Haneczki z okazji jej święta ![]() ![]() zytuś dla Igorka ![]() ![]() ![]() Witam się o poranku ![]() Dziecię śpi i jedzonko na niego czeka; pralka wiruje, matka zdrowsza,umyta i pomalowana idzie pobuszować po allegro i pozamawiać sobie kosmetyki i coś dla syneczka; wpadłam wczoraj przez przypadek na stronki dotyczące filcowania na mokro i haftu sutaszowego i chyba wiem jak będę spędzała długie jesienno - zimowe wieczory o ile się naumiem oczywiścietakie piękne te rzeczy marzy mi się torba filcowa ale taka kolorowa bardzo ![]() aa i wrzucam zdjęcie mojego 3 miesięcznego zaciesza Wikusia do albumu z wczorajszej sesji ![]() u nas słoneczko, czego i Wam Mamusie życzę na resztę dnia |
|||||
|
|
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4096 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za kciuki. Poszło dość gładko, choć Ania zapodziała gdzieś wydrukowany kupon i do lekarza trafił pomalowany. W NFZ będą mieli ubaw. Ania waży 16 kilo, mierzy 103 cm, zdrowa jest. Zuzia zaszczepiona, zapłakała troszeczkę dopiero po trzecim ukłuciu. Następne 18 października...
Cytat:
Ja się dziś wyspałam jak nigdy. Wylądowałam w łóżku przed 22, bo moje księżniczki spały. W wcale nie wstały tak szybko bo o 7
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję
|
|
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie przyjedziemy trochę wcześniej, bo chciałabym jeszcze na zdrowaśkę na Jasną Górę wstąpić ![]() A tak w ogóle, to mój tż chce jechać z nami. Czy któryś się jeszcze wybiera?? |
|
|
|
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
Matall ostatni ma dużo miejsca i może zapytaj dziewczyny czy jest tam gdzie pochodzić bo to niby gdzieś na promenadzie jest więc?
Tylko, że to bar jest ![]() :br zydal:to szukamy dalej
C & N I know we have our problems13 01 2007 i 10 05 2011 But we're not the only ones It's not about you, it's not about me It's not about anger It's more about the loneliness we feel Edytowane przez Siasiek Czas edycji: 2011-09-06 o 09:58 |
|
|
|
#4100 | |
|
Zadomowienie
|
a kto kazał tak długo spać ??
![]() Cytat:
miałam 63 dwa tygodnie temu, było już 61 a teraz jest 61,5 już drugi dzień ![]() a nie jem kolacji, no i tego przeklętego słodkiego, chociaż odliczanie zaczynam od nowa bo wczoraj wszamałam kawałek tortu no i pomierzyłam się, po 4 dni z hh spadły mi 2 cm
|
|
#4101 |
|
Wtajemniczenie
|
hahaha
tanczymy spiewamy z norbertem szukam piosenek dla dzieci na you tube i znalazlam cos takiego: http://www.youtube.com/watch?v=msDgE_7MWx0 super klip dla doroslych(tzn dzieci nie zrozumieja, ) POLECAM
|
|
#4102 |
|
Rozeznanie
|
anula_81 zobaczysz będzie spoko, zdziwisz jak mała dobrze zniesie podróż, trzymam kciuki !!!
|
#4103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
delicadeza
|
|
|
|
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko napisać, że żyjemy. Iza ładnie rośnie i jest fajnym dzieciaczkiem. Już zaczyna 'rechotać'. Oczywiście nadal nie za bardzo chce jej się spać w dzień, no i w nocy jak wstaje na drugie karmienie (tj. ok. 4-5 rano) to później nie chce spać tylko buszować
Także niedospana jestem ostatnio.Nie piszę od jakiegoś czasu, czasem podczytuję (przynajmniej pobieżnie). Mamy z Tż-tem kryzys, poważny. Od jakiegoś czasu żyjemy obok siebie, a nie ze sobą Miłego dnia I dużo zdrówka dla Waszych pociech |
|
|
|
#4107 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tez robie tak jak ty, mam wode zimną przegotowaną w dzbanku i jak robie 150ml to leje 50ml wrzatku, reszte zimnej i gotowe ![]() Cytat:
rowniez stresuje mnie to rozszerzanie diety... nie chce przedobrzyć, nie chce grubasa ale tez nie chce chudzinki, boje sie, ze zaraz bedzie mi plakac z bolu brzucha itp Cytat:
wczoraj mialam ciezki wieczor, mała plakala ze dwie godziny, nie wiedzialam co jej jest, jesc nie chciala, na brzuszku nie, przytulic tez nie, pic nie, no szok normalnie, to dalam jej smoka, uspokajala sie ale gdy tylko jej wypadl bo ssac go nie umie to byl ryk od nowa... przeszlo jej okolo 19.30, myslalam,ze wyjde z siebie.Smoczka chyba juz sie nie nauczą... Cytat:
stalo sie, na pewno swiadomie tego nie zrobilas, wiec juz sie tak nie doluj i skonsultuj to z lekarzem przy najblizszej okazji ![]() dziekuje wszystkim za komentarze dotyczące zdjęcia Nikośki
|
|
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciągu dnia można by, ale tylko przy ładnej pogodzie, żebyśmy były w ogródku. Pozostałe mają mało miejsca... Cytat:
![]() Ale nie wiem, czy się zmieści Zależy ile nas będzie jechać... ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Dziewczyny wybierające się na zlot --> KLUB
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Zając poziomka boski
Listopadowa
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
82anusia; ale Ty musisz wyzdrowieć aby być na zlocie naszym !! Nie choruj, kuruj sie Kochana
![]() MoniaK; chciałam ponarzekać bo dzidzi po szczepieniu chyba się popsuło i pobudkę mialam o 2, 4 i 7 ale juz nie będę jak czytam co u Ciebie... Już nie wiem jakimi słowami Cię pocieszać... po prostu trzymam kciuki byś nareszcie zaczęła się wysypiać! a co do kupek to różnie to bywa, ale minimum 2 są, czasem i 5 zosiaaa; dziekuje za przypomnienie, niestety o 10 to już musztarda po obiedzie, gamoń ze mnie że zapomniałam... gusiagatko; brawo dla Nadunki !!!!!!!!!!!!!!! ![]() Najlepszego nasza Najmłodsza Kruszynko !! Slicznie spi Nadunia ! A z zasypianiem problemow juz nie macie ? Że późno to wiem... ale czy usypianie trwa długo ? atiz; kciuki za basenik A kiedy do żłobka idzie Pola ?Klaterina oj coraz gorzej się czujesz? U mnie na odwrót... dziś o niebo lepiej. Oby Raduś się nie zaraził !!! mary poziomkowa ja Cię rozumiem, bo bardzo często będąc na macierzyńskim kręcą mi sie daty Powodzenia !! Czekamy na Ciebie ![]() agnieszka_pe jak to nurkowal ? Wow !! I fikołki pod woda ? Niezle.. czuje sie jak rybka w wodzie anulka ale Zosieńka ladnie spi no i takie rozkoszne śmiechy i zabawy to czysta przyjemność Aż miło tak zostać obudzonym w środku nocy, prawda? A to tylko świadczy o jednym - Zosia jest zdrowym, szczęśliwym, radosnym i kochanym Dzieciątkiem !! Ty w ogóle się nie przejmuj bo wszystko jak widać robisz na tip top i Zosia za to odwdzięcza Ci się tak jak potrafi - okazująć zadowolenie na każdym kroku ! Co do spania w łózku - ja Gabrysię zawsze w nocy po kramieniu biorę do siebie a gdy jestem u rodziców to w ogóle śpi ze mną bo źle ze wzgl na nadgarstki wyciąga mi się ją z łóżeczka turystycznego. Na pewno Słonko nic się nie stanie! Podróży się nie bój!! Autostrady są super, w razie czego w pełni funkcjonalne i zagospodarowane parkingi - nie jedziecie przecież przez kraje trzeciego świata więc ze wszystkim będzie super ! Uszy do góry i ciesz się na ten wyjazd ! Zobaczysz rodziców, pochwalisz się Wszystkim Zosią... będzie dobrze Kochana ! Co do koloru u Gabi nie wiem czy nie za smutny jak na dziecinny pokoik ale chciałam coś spokojnego - rozjaśnię bielą Sęk tylko w tym, że rano małż zadzwonił, iż pan już zaraz chce zaczynać salon malować a my w czarnej d... i farby nie mieliśmy jeszcze.. baaa nawet nie wiedziałam co chce na ściane.. tak ni z gruszki ni z pietruszki palnęłam - jasna oliwka, nie widząc koloru na oczy ! Umieram z nerwów co wyjdzie z tego ... Mamy taki komplet wypoczynkowy... małż dostałw prezencie od babci i poki co chociażby przez grzeczność jakiś czas musi u nas stać bo jednak troszkę sie wykosztowała... i teraz jeszcze dobrac do tego meble jakieś chyba też drewniane, klasyczne no i ta jaśniutka oliwka.. myslisz, ze nie pogryzie sie? W ogóle będę korzystała z Marty usług. Potrzebuję aby zaprojektowała mi łazienkę i pomogła w kwestii sypialni, podobają mi się w stylu glamour tylko będzie sie to gryzło z salonem... Zwariuje.. no ale nic, zobaczymy co wyjdzie Tak czy siak reasumując spokojnie się szykuj do Pl a my tu Wszystkie na Ciebie Kochana czekamy ! princi Gabi ciągle tylko na UU i miałam już 2x @ niebieskalwica u mnie tak samo karuzela to obiekt westchnień i niekończących się monologów ![]() !!!!!!!!!!!!!!! Spice i Zytuś, dla Waszych Pociech ![]() ![]() klask i:Hellooo moja mama się śmieje, że mam skok Co dzień budzę się ok 7 i potem spać nie mogę mimo, ze dzidzia lula. W nocy tez myslałam o mojej pracy, że koniec września coraz bliżej a ja nie tknęłam i nic nie napisałam... Boziu osiwieję a przy okazji osiwieję... Włosy mi lecą na leb na szyję, boję się głową ruszyć bo lecą włosy Ktoś znalazł na to sposób? Dziewczyny, miałam już dawno pytać, czy przed kąpaniem obmywacie swoje Dzidzie na przewijaku? Tak mi pokazywała położna i tak robię ale czy nie lepiej od razu do wanienki? No bo, że oczka, uszka i buzię trzeba przemyć przed kąpsianiem to wiadomo, ale całe cialko myjką? Bo ja nie wiem
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

wybieram:

gratuluję koda 

obserwuj na wszelki wypadek

My na środku jez. Śniardwy, totalna flauta, zepsuty silnik. No i właśnie wtedy... A furaginu akurat nie miałam 

dla Nadeńki od cioci delicadezy i Wikusia 

klask i: