Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 15:45   #481
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Śmigam na wizytę, mam na 19.00. Mam nadzieję, że się dowiem, że mam mega rozwarcie Ostatnio miałam na palucha.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 15:59   #482
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Śmigam na wizytę, mam na 19.00. Mam nadzieję, że się dowiem, że mam mega rozwarcie Ostatnio miałam na palucha.
za rozwarcie
Stary 2011-09-06, 15:59   #483
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
za rozwarcie
Padłam . Ale też za to trzymam kciuki!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:01   #484
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Padłam . Ale też za to trzymam kciuki!
Każdemu życzę dobrze. Chce - niech ma
Stary 2011-09-06, 16:12   #485
anciaahk
kosmitka

Mamuśki - wieszacie przy łóżeczku już dzieciom karuzelki? Bo ja nawet nie kupiłam i się zastanawiam, czy kupić już?

Stary 2011-09-06, 16:15   #486
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Nam to położna tłumaczyła. Bo dziura w pęcherzu płodowym może się zrobić na dole - i wtedy chlust aż dzidzia zatka główką wyjście z miednicy. Albo dzidzia może zrobić dziurę w pęcherzu u góry. Wtedy pęcherz zachowuje się jak naczynie z dziurą u góry - nic nie leci tylko sączy sie albo mocniej poleci jak się pozycje zmienia, to wtedy te wody przez tą dziurkę się wylewają po troszku.
Bo pęcherz płodowy to nie balon, że jak przebijesz, to całość wylatuje. W nim poprostu robi się dziura, ale te pozostałe ścianki są bez zmian.
Oooo....bardzo to ciekawe....dzieki za info

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:15   #487
stokrotka_
Zadomowienie

Aguś...a Ty sobie chyba na jutro poród planowałaś ??

Monika.. własnie miałam ostatnio kupić taki do mikrofali co się nagrzewa ..ale jakoś mi się nie podobał i dałam se spokój..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:16   #488
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Cotka Ty mi lepiej z allegro pomóż, chyba muszę zamówić śpiochy i body. Jesteś specjalistką z allegro . Jakie kupowałaś>
Anciu a nie masz Tesco gdzies na podorędziu? tam są fajne i tanie bodziaki i pajacyki takie bawełniane, kolorowe

tak z głupia popatrzyłam na allegro na bodziaki h&m: tu jest sporo http://allegro.pl/listing.php/user?c...&us_id=9257954

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-09-06 o 16:25
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:29   #489
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
żadnych owoców?

ja to dopiero jestem wyrodna matka bo jem prawie wszystko
co położna to inna gatka, także zaczynam żreć wszsytko , z umiarem
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Mamuśki nasze- a powiedzcie ile pieluch zużywacie dziennie??

Ancia - Ty pisałaś , że używasz białych pampersów, a nie tych zielonych? Wczo. w sklepie widziałam właśnie białe- i dla mnie to już za duży wybór jak są 2 rodzaje
ja wiem... może 10-12 jakoś tak
mogę polecic ze swojej strony Pampersy Premium Care 2, super sa na pupcie niemowlecia

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Koleżanka co ma trzymiesięcznego synka mówiła, że taka duża paczka pampków (około 90 szt.) to jej na początku na tydzień starczała. Ogólnie kupal był po każdym karmieniu... później to się podobno trochę normuje i mniej tych pieluch schodzi.
noo ja policzyłam że w ciągu 9 dni poszło mi 90 od urodzenia. także w miarę

Cytat:
Zanim nadrobię to tylko zamelduję, że najważniejszy dla mnie pępek na świecie jest zdrów, trzeba go po prostu czyścić, przemywać, doktorka pokazała jak i mama jest spokojna.
Co przeżyłam w przychodni, to nie da się opisać. Mój genialny małż zatrzasnął Frania razem z kluczykami w aucie!!! Wyobrażacie sobie?? Musiał szybko przyjechać jego brat, wyłamywać zamek, to zrobiliśmy prawdziwy cyrk dla wszystkich pacjentów, ja omal nie zemdlałam z nerwów.
no widzisz a tak się martwiłaś
mój pępuszek wisi na takiej nitce jednej próbowałam pociągnać, ale ona tak jakby ukrwiona jest, poczekam chyba jeszcze z dzień może samo odpanie
a co do historii to padłam mąż by dostał ode mniei po łbie

Cytat:
Malgosia jak surowych owoców żadnych?? moja mi jabłka i banany pozwoliła, ale już mnie tymi jabłkami nastraszyli, to jem pieczone razem z ryżem.
Smażonego nie tykam, może jak skończy 3 miesiące to zaryzykuję.

ja zaczynam jeść wszystko, pierdziu co będzie, każda położna co innego gada

A to myślałam, że tylko mój taki cwany. Często przez to śpi z nami, bo jak go odłożymy, to oczy wielkie i nici ze spania.
A na brzuszku nie kładziemy, boję się. A na klacie tż to na brzuszku leży??
bez kitu mój to samo, tylko go odłoże oczka otworzone i pospane
też jestem ciekawa czy na klacie

Cytat:
Aha ubranek jednak nigdy dosyć, dzisiaj Franio jest 3 raz przebierany, 2 razy się ojulał, a na noc będzie czyste 4 ubranko - więc kupujcie, kupujcie . Jakbym miala jak, to bym jeszcze dokupiła śpiochy i body, tak po 3 sztuki.

Melduję, że rozmiar 56 po tygodniu już jest lekko ciasnawy, nic z tego nie rozumiem.
BEZ KITU UBRANEK nigdy dość, dobrze że trochę dostałam, boo chyba bym musiała sporo dokupić, a wydawałoo mi się że mam dużo, a to tylko złudzenie
dziś obsikał mi się tylko dwa razy także luz
ja wole 62 bo wygodniej się wkłada

Cytat:
Maluszek wczoraj marudzil, dzisiaj do południa też, teraz śpi. Ale ogólnie jest grzeczny, lubi się przytulać i ciągać cyca, będę miała wyciągnięte jak murzynka. W nocy staram się budzić na jedzenie, ale dzisiaj np. przespał 7 godzin a ja razem z nim. Więc nie było pobudki na jedzenie.
sprzedaj mi patent na te 7 godzin a powiedz śpicie przy włączonym świetle czy po ciemku ?

Cytat:
powodzenia

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Mamuśki - wieszacie przy łóżeczku już dzieciom karuzelki? Bo ja nawet nie kupiłam i się zastanawiam, czy kupić już?
ja tez nie mam ale licze ze dostane a jak nie to kupie

no i pisze z małym na rekach bo mi płakał ah to uzaleznienie od mamy

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 16:33   #490
anciaahk
kosmitka

Danika dzięki za linka, oblookam zaraz .
Małgosia
to się pierwszy raz mu tak przytrafiło - te 7h, więc nie mam patentu. Śpimy z małą lampką.

Z jedzeniem będę jednak uważać.

Na allegro poogladałam te karuzele i bujaczki i chyba kupię hurtem, bo się czaję bez sensu. A od nikogo raczej nie dostanę takiego prezentu.

Budzi się moja głodzilla, do potem.

Stary 2011-09-06, 16:43   #491
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
tr\ymam kciuki zeby było mega rozwarcie
Cytat:
ja nie mam w planach jak narazie kupowac karuzeli moze jak urodze dostaniemy od kogos a kiedy sie ja wiesza to nie pomoge ale jak juz w temacie łózeczek i spania to chciałam zapytac na jakiej stronie materacja spia wasze kruszynki na tej gryczanej czy na tej miekkiej piankowej??

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 16:49   #492
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Aga za rozwarcie

Ja też mam nadzieję że się dowiem że jakieś mam w czwartek.

A w ogóle właśnie niedawno obudził mnie kurier. Taka pół przytomna czekając na niego oglądam brzuch i nie wiem co ja za zwid miałam, ale byłam pewna że opadł w sto pyt. I stoję taka spanikowana, już myślę że zaraz rodzę i chyba się dobudziłam do końca ;] bo spokojnie wszystko przeanalizowałam i doszłam że chyba omamy miałam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:04   #493
lullaby_ml
Zakorzenienie

Jej, dziewczyny a ja wstalam jakis czas temu dopiero, no masakra; polozylam sie spac o 2 w nocy, wstalam jak przyjechala ta bździągwa, zjadlam sniadanie i poszlam znowu spac, teraz siedze i skonczylam pochlaniac wszytsko co mialam w lodowce i zaraz pewnie znowu pojde spac co jest..
Stary 2011-09-06, 17:09   #494
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ja nie mam w planach jak narazie kupowac karuzeli moze jak urodze dostaniemy od kogos a kiedy sie ja wiesza to nie pomoge ale jak juz w temacie łózeczek i spania to chciałam zapytac na jakiej stronie materacja spia wasze kruszynki na tej gryczanej czy na tej miekkiej piankowej??
Tusiu, ja położyłam na tej twardszej stronie. Nie wiem, czy dobrze.
Edit: Acha bo ja mam z jednej strony chyba kokos, a z drugiej grykę. Czyli od strony kokosu polożyłam

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Jej, dziewczyny a ja wstalam jakis czas temu dopiero, no masakra; polozylam sie spac o 2 w nocy, wstalam jak przyjechala ta bździągwa, zjadlam sniadanie i poszlam znowu spac, teraz siedze i skonczylam pochlaniac wszytsko co mialam w lodowce i zaraz pewnie znowu pojde spac co jest..
Może się najadasz i wysypiasz na zapas
Ja spałam od wczoraj od 21 do dzisiaj do 8 rano...z przerwami na siku...W ogóle nie mam problemów ze snem

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2011-09-06 o 17:11
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:13   #495
lullaby_ml
Zakorzenienie

Noo, w nocy co chwile chodza na sik ale mam zamkniete oczy i nawet tego nie wyczajam juz. Kurcze cos mi sie na ten porod nie zanosi, heh ciekawe co mi jutro gin powie z rozwarciem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 17:17   #496
anciaahk
kosmitka

Cieszcie się tym snem, ja w ciąży wcale spać nie mogłam.

Lulla słyszałam, ze jesteś specjalistką od zakupów na allegro - pliz napisz gdzie kupowałaś śpioszki i bodziaki?

Stary 2011-09-06, 17:20   #497
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

Lulla witaj w klubie. Ja też teraz ciągle śpię albo jem.
A jak nie śpię to jestem kosmicznie śpiąca. Zazwyczaj z tż siedzieliśmy do 1-2 a teraz ja już o 22 mu marudzę, że chce mi się spać Ale podobno pod koniec uaktywnia się to zmęczenie co było na początku.

I też kurcze wszyscy mi mówią i robią nadzieję na szybki poród a tu nic się nie zapowiada .

Wymianka.
Stary 2011-09-06, 17:20   #498
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Noo, w nocy co chwile chodza na sik ale mam zamkniete oczy i nawet tego nie wyczajam juz. Kurcze cos mi sie na ten porod nie zanosi, heh ciekawe co mi jutro gin powie z rozwarciem
Spokojnie, tu już były takie którym się też nie zanosiło
Stary 2011-09-06, 17:24   #499
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam.

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ja tez nie mam ale licze ze dostane a jak nie to kupie
popieram.

Cytat:
Napisane przez Ulcia2512 Pokaż wiadomość
Masz zaszczyt poinformować, że dziś o 8.20 Mmadziaa powitała Bartusia. Mały ma 55cm i waży 2800gr. Pisze, że widziała go tylko chwilkę, teraz leży i czeka, aż ją wezmą na salę. Pipka boli.
gratulacje!
ale się posypało!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011

Edytowane przez MAGiALENA
Czas edycji: 2011-09-06 o 17:26
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 17:29   #500
SONIA004
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
dziewczyny dojechałam do wawy bez niespodzianek. Mialam dzis badanie i usg (mała ssała paluszek ), wszystko gotowe do porodu jesli chodzi o moje podwozie Malgosia wazy 2900g. Termin mam na 25 września, ale na 90% będa ją wywoływac. Tylko jeszcze nie wiem kiedy. Dam znać. Mam dostęp do neta troszkę mniejszy ale mam, więc Was podczytuję
Czuję się jakbym była co najmniej córką prezydenta, bo jak ciocia ma dyżur w innym szpitalu to już pozostały personel wie ze mogę przyjechac w każdej chwili i na mnie czekają

aaa tachykardia moze byc podobno wynikiem moich stresow, wiec moze po porodzie serduszko malej sie uspokoi. Za to mam paciora

no i gratuluję mmadzi, natce i kapce
To już teraz pewnie jesteś troszkę spokojniejsza, jak jesteś na miejscu. Zazdraszczam traktowania, gratuluję ładnej wagi Małgosi

Cytat:
Zanim nadrobię to tylko zamelduję, że najważniejszy dla mnie pępek na świecie jest zdrów, trzeba go po prostu czyścić, przemywać, doktorka pokazała jak i mama jest spokojna.
Co przeżyłam w przychodni, to nie da się opisać. Mój genialny małż zatrzasnął Frania razem z kluczykami w aucie!!! Wyobrażacie sobie?? Musiał szybko przyjechać jego brat, wyłamywać zamek, to zrobiliśmy prawdziwy cyrk dla wszystkich pacjentów, ja omal nie zemdlałam z nerwów.
O rany!! Jak się to czyta to się można uśmiechnąć pod nosem...ale jakbym była na Twoim miejscu... to nie wiem co bym zrobiła mojemu mężowi... No i super, że z pępuszkiem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Nam to położna tłumaczyła. Bo dziura w pęcherzu płodowym może się zrobić na dole - i wtedy chlust aż dzidzia zatka główką wyjście z miednicy. Albo dzidzia może zrobić dziurę w pęcherzu u góry. Wtedy pęcherz zachowuje się jak naczynie z dziurą u góry - nic nie leci tylko sączy sie albo mocniej poleci jak się pozycje zmienia, to wtedy te wody przez tą dziurkę się wylewają po troszku.
Bo pęcherz płodowy to nie balon, że jak przebijesz, to całość wylatuje. W nim poprostu robi się dziura, ale te pozostałe ścianki są bez zmian.
skarbnico wiedzy ja też dziękuję za każde ważne info

A ja rozczarowana trochę wizytą jestem... Ginka się uparła i nie zrobiła usg znow się tłumaczyła 3-ma na ciążę a ona i tak już więcej zrobiła... Głupio trochę... bo pal sześć wiedzieć ile Młody waży, ale info w stylu jak stare jest łożysko albo jak ukrwione jest chyba dość istotne na tym etapie...? Nie wiem czy się gdzieś nie udać na samo usg...
Zbadała za to ginekologicznie...i szyjki już nie ma ale rozwarcie na 1cm tylko.
Pożegnała się z nami i powiedziała, że następnym razem chce nas widzieć z nosidełkiem.
Nie mam dzisiaj kompletnie dnia...czuję się kompletnie zdołowana
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 17:32   #501
stokrotka_
Zadomowienie

zazdroszczę tego spania w dzień....ja jakoś nigdy nie potrafiłam.. moja mam się zawsze śmiała,że wiedziała kiedy nie udaję chorej-bo tylko wtedy spałam w dzień
chodzę i się motam z kąta w kąt...i nie mogę ani pozycji dogodnej ani miejsca sobie znaleźć... nie wygodnie cały czas.

mój tż wrócił dziś z pracy .. i do mnie: po tym wolnym dłuższym jak wróciłem,to spokojnie nie mogłam przejść ani wczoraj ani dziś korytarzem,bo wszyscy pytali o Małą i o Ciebie... i już się Tobie nie dziwie,że masz dość i nie chcesz z nikim gadać na ten temat...

a jak mu to tłumaczyłam..to twierdził,że to takie miłe,że się ludzie interesują...

a teraz chodzi i się przytula do brzucha i ciągle mówi do Sary,żeby już wyszła w końcu..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-09-06, 17:35   #502
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Cieszcie się tym snem, ja w ciąży wcale spać nie mogłam.

Lulla słyszałam, ze jesteś specjalistką od zakupów na allegro - pliz napisz gdzie kupowałaś śpioszki i bodziaki?
Anciu specjalistka jest cotka kupilam spodenki do spania w rozmiarze 90-100, moge Ci podac link do sprzedawcy bo wszytsko poszlo badzo szybko i sprawnie i ma chyba jesczze jakies inne ubranka i przesylalam cotce tylko link do reczniczkow z kapturkami wiec nie wiem czy pomoge kochana

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Lulla witaj w klubie. Ja też teraz ciągle śpię albo jem.
A jak nie śpię to jestem kosmicznie śpiąca. Zazwyczaj z tż siedzieliśmy do 1-2 a teraz ja już o 22 mu marudzę, że chce mi się spać Ale podobno pod koniec uaktywnia się to zmęczenie co było na początku.

I też kurcze wszyscy mi mówią i robią nadzieję na szybki poród a tu nic się nie zapowiada .
No wlasnie, to jest jakas masakra, czuje sie jak wymoczek, jem i spie mi sie tez nie zapowiada, ile mozna miec tych skurczy i nic? aaaa tam, dupa tam

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Spokojnie, tu już były takie którym się też nie zanosiło
No zdziwie sie chyba, myslalam ze jak niby do piatku mamy rodzic to cos sie zacznie rozkrecac a tu wszytsko tak jak bylo a do tego jesvze niepochamowana sennosc
Stary 2011-09-06, 17:40   #503
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
zazdroszczę tego spania w dzień....ja jakoś nigdy nie potrafiłam.. moja mam się zawsze śmiała,że wiedziała kiedy nie udaję chorej-bo tylko wtedy spałam w dzień
chodzę i się motam z kąta w kąt...i nie mogę ani pozycji dogodnej ani miejsca sobie znaleźć... nie wygodnie cały czas.

mój tż wrócił dziś z pracy .. i do mnie: po tym wolnym dłuższym jak wróciłem,to spokojnie nie mogłam przejść ani wczoraj ani dziś korytarzem,bo wszyscy pytali o Małą i o Ciebie... i już się Tobie nie dziwie,że masz dość i nie chcesz z nikim gadać na ten temat...

a jak mu to tłumaczyłam..to twierdził,że to takie miłe,że się ludzie interesują...

a teraz chodzi i się przytula do brzucha i ciągle mówi do Sary,żeby już wyszła w końcu..
Co ty. U mnie to samo było. Jak wracałam ze szkoły/uczelni i się kładłam to moja mama już mi robiła jakieś ciepłe rosołki i inne lecznicze dobrocie bo wiedziała, że idzie jakieś choróbsko. Innej opcji nie było ponieważ normalnie zasnąć w ciągu dnia nie umiałam a jak już jakimś cudem i wielkim znużeniem zasnęłam to w nocy kręciłam się do 3 i tylko się wkurzałam. Dopiero przy ciąży mogę spać wszędzie, o każdej porze, bez problemu.

Mój tż się śmiał wczoraj do Filipa, że musi wychodzić bo nam się femibion skończył i powoli żelazo a on by o chciał już całować w małe nóżki.
Tak mnie to rozczuliło. Bo ogólnie on mało kiedy mówił coś na temat tego jak to będzie jak Filip będzie po druiej stronie piczki To taki relista, ze do czasu jak jest w środku to żadne plany, żadne śpiochy, ni ma a teraz kiedy już słyszy że mały w drodze to coś tam mruczy o spaniu na brzuszku i innych takich co się we mnie wszystko rozpływa jak to słyszę.

I ostatnio szok. Kuzynka tż ma dla nas jakąś pakę ciuszków i nosidełko normalnie nie spodziewałam się

Wymianka.
Stary 2011-09-06, 17:47   #504
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Co ty. U mnie to samo było. Jak wracałam ze szkoły/uczelni i się kładłam to moja mama już mi robiła jakieś ciepłe rosołki i inne lecznicze dobrocie bo wiedziała, że idzie jakieś choróbsko. Innej opcji nie było ponieważ normalnie zasnąć w ciągu dnia nie umiałam a jak już jakimś cudem i wielkim znużeniem zasnęłam to w nocy kręciłam się do 3 i tylko się wkurzałam. Dopiero przy ciąży mogę spać wszędzie, o każdej porze, bez problemu.

Mój tż się śmiał wczoraj do Filipa, że musi wychodzić bo nam się femibion skończył i powoli żelazo a on by o chciał już całować w małe nóżki.
Tak mnie to rozczuliło. Bo ogólnie on mało kiedy mówił coś na temat tego jak to będzie jak Filip będzie po druiej stronie piczki To taki relista, ze do czasu jak jest w środku to żadne plany, żadne śpiochy, ni ma a teraz kiedy już słyszy że mały w drodze to coś tam mruczy o spaniu na brzuszku i innych takich co się we mnie wszystko rozpływa jak to słyszę.

I ostatnio szok. Kuzynka tż ma dla nas jakąś pakę ciuszków i nosidełko normalnie nie spodziewałam się

no to widzę,że ze spaniem identycznie. ja na początku ciąży spałam też jak dziecko.. a teraz... po tych nieprzespanych nockach się udało raz ,albo dwa.. ale potem znów usnąć ciężko w nocy..więc wolę się pomęczyć i nie spać w dzień.

mnie też to rozczula

no to super będzie dodatkowy zapas ubranek zawsze to rzadsze prania i prasowania

a właśnie MAMUŚKI NASZE... prasujecie dalej dzieciaczkowe ciuszki?? czy dałyście sobie już spokój??
bo ja to z żelazkiem na poniże przeciętnej stopie zażyłości...i tak myślę,czy ten pierwszy raz nie był wystarczający.. a potem ewentualnie te wierzchnie rzeczy jakby pogniecione były??

Stary 2011-09-06, 18:07   #505
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
no to widzę,że ze spaniem identycznie. ja na początku ciąży spałam też jak dziecko.. a teraz... po tych nieprzespanych nockach się udało raz ,albo dwa.. ale potem znów usnąć ciężko w nocy..więc wolę się pomęczyć i nie spać w dzień.

mnie też to rozczula

no to super będzie dodatkowy zapas ubranek zawsze to rzadsze prania i prasowania

a właśnie MAMUŚKI NASZE... prasujecie dalej dzieciaczkowe ciuszki?? czy dałyście sobie już spokój??
bo ja to z żelazkiem na poniże przeciętnej stopie zażyłości...i tak myślę,czy ten pierwszy raz nie był wystarczający.. a potem ewentualnie te wierzchnie rzeczy jakby pogniecione były??
Ja prasowalam na poczatku a pozniej przyznaje sie bez bicia-spasowalam wiec mam w komodzie jedna szafke ciuszkow wypranych ale nie wyprasowanych
Stary 2011-09-06, 18:17   #506
luii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość

A ja rozczarowana trochę wizytą jestem... Ginka się uparła i nie zrobiła usg znow się tłumaczyła 3-ma na ciążę a ona i tak już więcej zrobiła... Głupio trochę... bo pal sześć wiedzieć ile Młody waży, ale info w stylu jak stare jest łożysko albo jak ukrwione jest chyba dość istotne na tym etapie...? Nie wiem czy się gdzieś nie udać na samo usg...
Pożegnała się z nami i powiedziała, że następnym razem chce nas widzieć z nosidełkiem.
jakas dziwna ta twoja ginka zawsze ma opory przed tym usg....juz mogła ci je zrobic dla swietego spokoju skoro i tak wiedziala ze to wasze ostatnie spotkanie

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:21   #507
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Acelinko, mój maluszek dostał pryszczyków od huggiesów .
.
szkoda. Ja w sumie miałam w spzitalu tylko kilka sztuk huggisów jedynek które dostałam w sr więc jeszcze nie wypróbowane są. Trzeba próbowac i dopasowywać do pupci maluszka, znam takie przypadki ze pampersy odparzały dziecku pupcie a tańsze marketowe pampki nie
Cytat:

A to myślałam, że tylko mój taki cwany. Często przez to śpi z nami, bo jak go odłożymy, to oczy wielkie i nici ze spania.
A na brzuszku nie kładziemy, boję się. A na klacie tż to na brzuszku leży??
.
i na brzuszku i na pleckach a najlepiej jak leży u tż na klacie, na brzusiu i szuka cyca
nie ma się czego bać, trzeba po prostu wtedy maleństwo obserwować
Cytat:

Aha ubranek jednak nigdy dosyć, dzisiaj Franio jest 3 raz przebierany, 2 razy się ojulał, a na noc będzie czyste 4 ubranko - więc kupujcie, kupujcie . Jakbym miala jak, to bym jeszcze dokupiła śpiochy i body, tak po 3 sztuki.

Melduję, że rozmiar 56 po tygodniu już jest lekko ciasnawy, nic z tego nie rozumiem.
a Natalka nadal ma większosc ciuszków za dużych, nawet tych na 56
Cytat:
huggissy... to znów podobno dzieci przesikują.... już tak słyszałam od paru mam..że na pleckach aż się niespodzianki znajdują:brzydal :
a ja słyszałam ze są bardziej chłonne niż pampersy
Cytat:
Stokrotko mam śpiochów w 62 - 6 par, do tego małych na 56 chyba z 6 par, ale są przymałe. Body - 6 z długim rękawem i 3 z krótkim. I pajace mam, ale jakoś nie używam, chyba muszę się przestawić. Mam za mało tych bodziaków z krótkim, żeby używać pajaców. Pajaców mam podobno 10.
Wszystko spisałam ze swojej listy, ale jakoś tego w szafie nie widzę :brzydal.
ja mam pajacyków mało, zakładam tylko na noc ewentualnie i bez bodziaków pod spodem
Cytat:
Mogłoby z zaskoczenia, co?

Maluszek wczoraj marudzil, dzisiaj do południa też, teraz śpi. Ale ogólnie jest grzeczny, lubi się przytulać i ciągać cyca, będę miała wyciągnięte jak murzynka. W nocy staram się budzić na jedzenie, ale dzisiaj np. przespał 7 godzin a ja razem z nim. Więc nie było pobudki na jedzenie.
ja na początku budziłam na jedzonko, a teraz nie prostestuje jak natalcia śpi po 6 godzin
Cytat:
Doczekacie się kochane , z brzuskiem też jest fajnie, ja wspominam bardzo bardzo dobrze.
A najdziwniejsze uczucie jest po porodzie, jak mijają wszystkie dolegliwości - zgaga, bóle łydek itp. To takie uderzające, że od razu wszystko mija.
o taaaak, ja nie mogłam się napatrzec jakie mam chude stpy i łydki
Cytat:
jeszcze nie, karuzele podobno kręca dzieci ok. 3 miesiaca dopiero więc mam czas na ten zakup
Cytat:
co położna to inna gatka, także zaczynam żreć wszsytko , z umiarem
tak jest chyba najlepiej o ile dzieciąto nie ma problemu z brzusiem
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:33   #508
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
a ta wizyta prywatne czy na nfz?
mnie też się wydaje że wygląd łożyska jest ważny na tym etapie i powinna to sprawdzić

Cytat:

hehhe, mój tż też się dziwił ze mnie to denerwuje, pod koniec dopiero zrozumiał
Cytat:

o, to miło

faceci chyba tak mają ze największy szał to na początku ciązy i pod koniec a zoabczycie co się z nimi dzieje po porodzie, kompletne szaleństwo!
Cytat:

ja jeszcze nie prałam, jutro planuję włączyć natalciowe ciuszki zobacze czy będe miała chęci i siłe prasować czy nie

Właśnie Natalcia lezy sobie obok mnie na brzusiu i przewraca główke z jednej strony na drugą a ja się zastanawiam co sobie takie dziecię myśli jak tak leży i obserwuje
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:38   #509
archinta
Zakorzenienie

Właśnie wróciłam z SR- jedna dziewczyna dziś o 11 urodziła a miała termin 6 dni przede mną (na 24.09) aż mnie strach obleciał. W szoku byłam,ze jej mężul przyszedł na zajęcia, ale on tak opowiadał jakby go tam nie było. No i jak skomentował,ze ona panikowała zanim poród na dobre się zaczął to już przesadził- przecież początki są mocno schizujące!

Dziś u nas było o pielęgnacji pępka- babka mówiła, ze są różne szkoły ale ona preferuje taką:
przy każdej zmianie pieluchy przecieranie suchym patyczkiem (takim do uszu) w koło, a 3-4x dziennie fioletem 2% (sugerowała fiolet by widzieć gdzie sie maziało , a gdzie nie).

A jeżeli chodzi o tyłek to mówiła by przemywać płatkami kosmetycznymi do twarzy (nie tymi większymi dla dzieci) zwilżonymi w wodzie przegotowanej i potem parafina do natłuszczania. Jedynie jak grubsza (w sensie większa koopa) to chusteczkami nawilżonymi. Ogolnie pani ma zasade,ze na chemię jeszcze bedzie czas i poczatki mają być jak najprostsze- bardzo mi się to podoba
Cytat:
ja wiem... może 10-12 jakoś tak
mogę polecic ze swojej strony Pampersy Premium Care 2, super sa na pupcie niemowlecia
czyli te białe??
Cytat:
Widać gromadzisz siły na godzinę "W"
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
dziewczyny dojechałam do wawy bez niespodzianek. Mialam dzis badanie i usg (mała ssała paluszek ), wszystko gotowe do porodu jesli chodzi o moje podwozie Malgosia wazy 2900g. Termin mam na 25 września, ale na 90% będa ją wywoływac. Tylko jeszcze nie wiem kiedy. Dam znać. Mam dostęp do neta troszkę mniejszy ale mam, więc Was podczytuję
Czuję się jakbym była co najmniej córką prezydenta, bo jak ciocia ma dyżur w innym szpitalu to już pozostały personel wie ze mogę przyjechac w każdej chwili i na mnie czekają

aaa tachykardia moze byc podobno wynikiem moich stresow, wiec moze po porodzie serduszko malej sie uspokoi. Za to mam paciora

no i gratuluję mmadzi, natce i kapce
Super , ze dojechałas w dwupaczku nasz ty VIPie
3mam kciuki za Ciebie i Małgosię
Cytat:
Nooooooooo

Ale małża to serio- zamordowałabym... zwłaszcza za taki numer przed wizytą u lekarza!
Cytat:

Na mój poród jutro 07/09 raczej się nie zapowiada, chyba że mnie weźmie z zaskoczenia z czego oczywiście bardzo bym była zadowolona
Nie mów hop
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a czym sie różnią białe pampki od zielonych? bo ja mam te zielone, oprócz tego huggisy ale te w rozmiarze 2 jakieś wielkie mi się wydają wiec narazie czekają

ja słyszałam że biedronowe i rossmanowskie są dobre sama miałam w szpitalu Daddy z biedronki te najmniejsze i nie widziałam żadnej różnicy pomiędzy nimi a pampersami czy huggisami

ja właśnie kłade na brzusiu i byłam ciekawa jak inne dziewczyny to niesamowite jak Natalacia unosi główke i przewraca na drugą strone
Dzięki za info o pieluchach!
Te białe są cieńsze i delikatniejsze od zielonych- coś w ten deseń
Cytat:
za rozwarcie

Ale mnie właśnie mąż wkur... zachciało mu sie do kolegi na piffko, a ja już od początku ciąży mówię i proszę o wstrzemięźliwość bo nie chce trafić na IP sama , a on zalany nie wejdzie... wcześniej oczywiście obiecywał i tak pił (mimoże ja ledwo poczułam od niego alk i już rzygałam ) , ale zarzekał się, że w okolicach porodu to już absolutnie... Normalnie szlag mnie trafi- a jak teraz podniosłam głos na niego,ze jest burakiem to foch... ✂✂✂✂✂✂✂e- no co to za gatunek jest??????????? wrrrrrrrrr

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-09-06 o 18:47
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 18:41   #510
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba się nie chwaliłam (zresztą nie ma czym), że sprzedaliśmy moje auto i nie mam teraz nowego. Więc nawet skoczyć do miasta po coś, to mam problem, bo nie mam jak, bo tymi autami męża to się boję jeździć. Nie umiem takimi dziwnymi i już. I nie mogę doczekać się, aż kupi mi nowe auto, a nie bardzo ma jak.
brawo za sprzedaż i za szybkie kupno nowego auta
Cytat:
za mega rozwarcie
Cytat:
nam na SR mówili, że karuzelka może wisieć, ale żeby nie włączać jej, tzn sama melodyjka może być, ale żeby nie dyndały te wszystkie maskotki, to dopiero po 3 miesiącu, gdy dziecko już się bardziej za wszystkim rozgląda
Cytat:
współczuje
Cytat:
Ginka się uparła i nie zrobiła usg znow się tłumaczyła 3-ma na ciążę a ona i tak już więcej zrobiła... Głupio trochę... bo pal sześć wiedzieć ile Młody waży, ale info w stylu jak stare jest łożysko albo jak ukrwione jest chyba dość istotne na tym etapie...? Nie wiem czy się gdzieś nie udać na samo usg...
biedna chciałaś wiedzieć co i jak, a ona tak Cię potraktowała

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości