|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
heloł
![]() u mnie weekend w szkole, ale właśnie wróciłam, zjadłam obiad i się relaksuję ![]() wczoraj nie było mnie w domu 12h i myślałam, że cycki mi eksplodują ![]() Sprzedaliśmy wczoraj samochód, ale TZ kupił juz dziś nowy ![]() Nie wiem czy wiecie, ale w gazecie Dziecko są dołączone DUPLO, w sensie chyba 3 kostki i jakiś pamperek Cytat:
![]() Ja pamiętam ,że bardzo chciałam iść o przedszkola, ale z tego co moja mama mówiła, to nie miałyśmy szans żeby się dostać w tamtych czasach. Brombi- witaj ![]() Aniulka- gratuluję Agusi! dzielna dziewczynka. I chyba wysoka jest, nie? tak po zdjęciach mi się wydaje, że ma długie nóżki. Szczęściara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() dziękujemy za gratulacje ![]() no a Agusia ma 84cm, wydaje mi się że jest mała ale pare osób już mówiło że na jej wiek to ma długie nóżki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
usypianie w wersji Wojciecha M. http://www.youtube.com/watch?v=9s92m-74ulo
![]()
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do przedszkola, to ja się zgadzam z Tobą ![]() Gdybym nie musiała oddać go do żłobka, to bym teraz jeszcze tego nie robiła, ale tak czy siak w przyszłym roku poszedłby do przedszkola. Aniulka cudne te Twoje dzieciaczki ![]() Agusia już taka duża panienka i jaka śliczna ![]() Filon jeszcze pokasłuje i jutro do żłobka nie pójdzie jeszcze, Teściówka ma akurat wolne to z nim pójdzie do lekarza, gorzej jak się okaże, że to coś poważniejszego i będę musiała wziąć zwolnienie, na samym początku roku szkolnego ![]() A czy ja Wam się chwaliłam, że mam nową fryzurę? Mam włosy całkiem krótkie ![]() Jaka oszczędność czasu rano ![]()
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() oby to nie było nic poważnego! ![]() a pokarzesz się ???
![]() |
#4117 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | ||
Zadomowienie
|
heloł
![]() Dziś pierwszy dzień Olci w żłobku. TZ ją zawiózł i podobno poszła z Panią i i nawet się nie obejrzała za TZem ![]() ![]() Cytat:
![]() tak mi się wydawało, że ma długie nóżki. Nawet specjalnie patrzyłam na Olci żeby porównać ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Filemona! idę ogarnąć chałupę, w końcu mam na to czas ![]() ale tak mi jakoś smutno ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||||
Zakorzenienie
|
No część naszych zgub się znalazła
![]() Witaj Brombi ![]() Aniulka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pokaż fryz ![]() Cytat:
![]() u nas dziś kiepsko. Staś popłakiwał wiecej i nie tknął jedzenia. Podobno po weekendzie tak ciężko. Ja też się nie mogę przyzwyczaić. Teraz rano zaprowadzam go, robie zakupy, staram sie nie łazić po wspólnych ścieżkach bo mi się płakać chce, wiec wolę wrócić i zrobić coś w domku no i zaraz okazuję sie, że muszę już po niego lecieć. Wczoraj byliśmy w Karpaczu i chyba muszę poszukać czegoś na któryś weekend żeby z noclegiem wyskoczyć. No i zgubiliśmy wczoraj gdzieś pod domem misia ![]()
![]() |
#4120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak więc Olka jest w domu- podobno było ciężko. Nic nie zjadła, tylko piła ![]() ![]() Napisz ogłoszenie!!! że na misia czeka smutny mały chłopczyk. Może ktoś się zlituje i odda.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() HMMM zguba?my niestety też zgubiliśmy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
Stasiu i Oliwko
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- A ja sobie tak wczoraj siedzialam i spojrzalam na date i nagle mnie olsniło ze równo rok temu Mati miał operacje a ja siedzialam jak na szpikach i nie wiedzialam co dalej bedzie........dzis moje dziecie nie przypomina zupelnie tego dziecka z przed roku(pod wzgledem choroby oczywiscie) i .....całe szczescie ![]() ![]()
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png ![]() ![]() ![]() Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 ![]() ![]() ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Konspi ech nie dziwie Ci się, że tak to przeżywasz... Poprostu to chyba za wczas jeszcze i nawet dla Ciebie...ale co zrobić jak praca czeka... My teraz bardziej egzystujemy niż żyjemy,a le stwierdziłam, że damy rade, a pracy poszukam jak będe mogła dac go do przedszkola, bądź jak moja mama wróci.
Brombi pokaż się!!!!!!!!!!!!! Aniu śliczne ubranka ![]() Piotruś pomaga mi we wszystkim... Trzepał dzisiaj tak chodniki po drzwiami, że przewrócił się na schodach i ma podrapaną buzinke... |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry mamuski
![]() Pogoda sie na psiuła ![]() ![]() Cos mnie głowa od rana boli, kawke wypiłam i nic nie pomogło ![]() ![]() lece poczytac co tam naskrobane ![]()
![]() |
#4126 |
Zadomowienie
|
oo a tu takie pustki?
w końcu się zmotywowałam i wstawiam foty ![]()
#4127 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
U nas też jedzenia zero, ale na razie przychodzimy do domu na obiad. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za bardzo Wam marudzę? ![]() Cytat:
![]() ![]() Czuję że już czas na mnie i że do jest dobry moment, żeby powrócić do "tamtego" życia, ale zawsze jakaś cząstka mnie będzie chciała być tylko z małym. Nawet jak będzie miał 6 latek, tyle ze wiem wiem, ze to ani dla niego, ani dla mnie nie byłoby najlepsze ![]() A teraz to dla niego ogromna zmiana, ale nie robimy tego drastycznie tylko malymi kroczkami i myślę, że jak już sie przyzwyczai to będzie zadowolony jak Sandra Guci ![]() A właśnie Tarasia, a jak u Was? Cytat:
![]() No chyba nie za wiele, co? ![]() Na razie chyba odłożymy wyjazd na weekend, jednak małemu trzeba trochę atrakcje stonować, póki co ![]() Gucia, jak tam u Ciebie?
...najmniejsze państwo świata Obok biegnie czas, lecz nas to nie dotyczy... ![]() ![]() Syzyf była kobietą ![]() Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-09-06 o 13:23 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
Konspi ja uważam, że te 3 pierwsze lata tak najlepiej z dzieckiem by było posiedzieć...ale u nas w PL państwo wcale nie pomaga to rzadko kiedy jets taka możliwość... Ja np. nie miałabym oporów do przedszkola żeby posłać... Ale jakby mi teraz przyszło oddać do żłobka to przeżywałabym to masakrycznie... Wolałabym już żeby mama z nim siedziała... Lepiej bym się czuła,a i on, bo byłby u siebie. On się tu nie nudzi. Są zwierzątka u sąsiada do karmienia, jeździ autkiem, ma piaskownice, jest plac zabaw, sąsiadka 4,5 letnia, z którą sporo się bawi.
Martuś świetne przyjęcie! Oli cudowna w tym szlafroczku ![]() Piotruś nie chce iść spać... małpiszon jeden! |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Wtajemniczenie
|
ja jakbym chciała posiedziec w domu z dziecmi dłużej to nie miałabym do czego wrócić - a nawet po opłaceniu niani i przedszkola coś zostaje - no i emerytura
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Konspi przykro mi z powodu misia ![]() To wstrętne, że ktoś go sobie tak po prostu wziął ![]() Marta, Oliwcia cudna jest, te oczęta ![]() Cytat:
Ja jakoś w ogóle nie przeżywam tego, to znaczy cieszę się, że zaczął nowy etap w życiu, a on super się bawi z innymi dzieciaczkami i uczy samodzielności. Ale do rozpaczania mi daleko, po prostu dziecko rośnie i czas na zmiany. I mam trochę więcej czasu dla siebie. I wcale nie czuję się przez to wyrodną matką ![]() Zdjęcie nowego fryzu wrzucę do klubu, jak mi małż zrobi ![]()
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() konspi mam nadzieje ze sie mis jeszcze odnajdzie ![]()
#4132 | |
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
Sąsiadka Igorka posłąła do przedszkola (ale innego, wieś obok), Igor w marcu skończy 3 lata, i jest na liście rezerwowej ;/ ALe jej dyr powiedziałą że od października go wezmą.
![]() |
#4133 | ||
Zadomowienie
|
heloł
dziś mam wisielczy humor, podobno Olka miała kryzys w żłobku- NIC nie zjadła ani nie wypiła.. na szczęście zabrałam jedzenie i picie ze sobą to po drodze jadła. Jest m tak źle ![]() Brombi- a u Was Filuś od razu się zaaklimatyzował? Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
Przez pierwsze dwa dni odbierałam go o 12, łaził z moja koszulą w garści i tupał nogą jak dzieci śpiewały z paniami
![]() Panie powiedziały, żebyśmy nie robili z tego pójścia do żłobka wielkich ceregieli i nie mówili o tym w domu. I jakoś poszło ![]() Na trzeci dzień juz był od 7.30 do 16. Wrócił zadowolony i powalany w czerwonej farbie, bo malował rączkami po blatach stolików ( wolał je od kartek ![]() Ciekawe jak jutro będzie się zachowywał, po tygodniowym "chorobowym" ![]()
#4135 |
Zakorzenienie
|
Brombi ależ ja nie przesadzam! Piotruś jest strasznym maminym cycem i na tym etapie byłoby to bardzo bardzo trudne i zapewne bolesne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Wtajemniczenie
|
Jestem jestem ale nie mogę złapać zakrętu odkąd wróciłam do pracy.
Mam nadzieje, że niedługo się to wszystko uspokoi ![]() Cytat:
![]() a do pracy kiedyś i tak trzeba wrócić... wierzę, że w takim żłobku nauczy się więcej niż ze mną w domu |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Niepotrzebnie mówiliśmy zatem o żłobku w domu- już nie będę wspominać, może to dobra metoda ![]() A malowanie po blatach jest o wiele ciekawsze ![]() ![]() I powodzenia jutro! Podjęłam decyzję, że jutro odbieram o 12 ![]() https://mamotoja.pl/twoje_dziecko_sp...ykul,7791.html Cytat:
![]() i również tak myślę ![]() kontakt z innymi dziećmi i z pedagogami musi wyjść im na dobre ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak dziecko widzi smutną Mamę, to samo jest smutne, wiadomo przecież. A to że Piotruś jest maminym cycem, nie jest spowodowane tylko jego charakterem ![]() Ja chcę, żeby moje dziecko było samodzielne i dlatego nie śpi ze mną w łóżku, zachęcam je do samodzielnej zabawy i zostawiam pod opieką innych dorosłych, chociaż czasami wolałabym żeby był takim małym przylepkiem, to cieszę się, że jednak moje teorie zdają egzamin i dzięki temu Młody jest śmiały i nie daje sobie " w kaszę dmuchać" ![]() Cytat:
Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() Dobranoc Mamusie ![]()
![]() |
#4140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ela mnie się wydaje, że możesz odbierać Olcię kiedy chcesz ale nie zmieniać jej rytuałów. np. zawsze odbierać ją o 12 czyli np. przed obiadem albo zawsze po obiedzie. w każdym bądź razie, żeby to były stałe pory. inaczej ona nie będzie wiedziała kiedy ma się ciebie spodziewać. ---------- Dopisano o 00:10 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Kachula podziwiam cię! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.