|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
hejo!
ja jednak porzuciłam dziś porządki, zdążyłam tylko odkurzyć trochę i sprzątnąć w łazience zadzwonili z serwisu, że wózek dojechał więc zapakowałam Łucję i pognałyśmy po pojazd żeby pospacerować pogoda taka, że aż żal w domu siedzieć, taki dzień może się już tej jesieni nie powtórzyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla Fabianka za szczepienie i ząbkajaki on długi chłopak, moja córka pewnie z 10 cm mniejsza od niego ![]() zabawki super Montii a z jakiego materiału jest ta mata? jakoś nie umiem sobie wyobrazić, patrzyłam na fotce i to jest coś takiego jak karimata, tylko kolorowe ![]() Cytat:
Cytat:
oby szybko wróciła do zdrowia, trzymam ![]() Cytat:
wydaje mi się, że pomiary to jednak ważna sprawa, zawsze można wychwycić np. jakieś zaburzenia wzrostu ![]() ja kupuję zwykłą mannę i gotuję na wodzie wszystkie dla dzieci jakie widziałam były albo z dodatkiem mleka modyfikowanego albo z owocami Cytat:
Cytat:
dzielna dziewczyna
|
|
|
#992 |
|
Zadomowienie
|
![]() po kąpieli zjadła na kolację 110 ml mojego mleka kurcze kochane karmiące maluchy piersią czy wasze dzieciaki przesypiają noce
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak przesypia kwartalinka jak chcesz to daj maila, wyślę Ci zdjęcia to zobaczysz jak ito materiał, w sumie jak karimata.. szmatką się wyciera itp
|
|
#994 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
izunia głosiki poszły i gratki 18 tyg
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale Tylko Ty odpowiedziałaś na mój apel ![]() myślisz, że jak złoże podanie niedługo do tego żłobka na wrzeciono, to dostaniemy się na przyszły wrzesień, dużo tam dzieci??? hahaha pomyliły Ci się płaszczyzny ![]() Cytat:
![]() montii superowe kolory ma ta mata, bo na alle to takie bure lecę do tz i sałatkę jarzynową zrobić |
||||
|
|
|
#995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis dalam jej banana w tej siateczce to cala sie umorusala i mnie tez ![]() Ciekawa jestem na ktorym centylu by byly jakby jadly 210ml mleka tak jak na opakowaniu ![]() Jutro musze kupic jakies miejscowe mleko od 6 miesiecy i zaczac powoli mieszac z aptamilem. Cytat:
![]() Fajna ta mata i widze, ze duza bo slon przeciez duzy jest Sprzydaloby sie nam cos bo mamy kafelki i w zime beda zimne.Tz smazy chorizo, sis tzta robi grilla, ale jakos nie lubie lenki przetrzymywac, bo i tak zasypia o 21. Od 15 nie spala, chcielismy ja polozyc okolo 18-18.30 i nie chciala, a jak Tz dal jej soczku o 19.30 to mu na siedzaco na rekach padla (foto)
|
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
co do spotkania, to o ile pamiętam miało byc 16-17 września.
|
#997 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Łucja zasypia tak ok. 20, na pierwsze karmienie budzi się 23-23:30, a potem jeszcze 2-3 razy, ostatecznie wstajemy w granicach 7-7:30 Cytat:
dzięki
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
iweczka ja mam taki i jestem zadowolona. Często robię różne koktajle a nawet miksowałam nim lód i wszystko ok. Gorące truskawki też miksowałam, podczas gotowania i nic się nie działo http://allegro.pl/nowy-blender-mikse...789428212.html
Cytat:
wanilia dziękuję za głosik
|
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
kwartalinka wysłałam maila, mam nadzieję,że troche rozjasni Ci to sytację ;p
ego ego fakt na aukcji dziwne kolory, koleś się nie popisal zdjeciami tajka duza duza ma chyba 2 m na 1,5
|
#1000 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ja go kupiłam, żeby mama mogła cokolwiek zrobić, nie pilnując czy nie spada z łóżka, albo nie wędruje w kierunku schodów. Inaczej nie wiem czy bym kupiła, ale jestem po 1 dniu bardzo zadowolona.
W ogóle jakiś cud. Pojechaliśmy do lekarza, nie było nas 3 h, a po powrocie mój mały już raczkuje I to tak zamaszyście, że normalnie boję się, co będzie jak już opanuje w pełni raczkowanie Coś mu za szybko idzie w tym kojcu to ćwiczenie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Właściwie to jest coraz gorzej Ale tak ostatnio średnio budzi się 2 razy na jedzenie. Idzie spać 21-22, wstaje potem między 1, a 3, a później między 3-4.
|
||||
|
|
|
#1001 |
|
Zadomowienie
|
monti -super ta mata, też się zastanawiam nad nią
nika - ja karmię piersią w nocy 1 lub 2 razy. Przeważnie ok 2-3 i potem 6-7.
|
#1002 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
fajna ta mata, muszę pomyśleć ![]() na razie moje dziecko ma zrobiony domowy plac zabaw na kanapie a poduchy z kanapy uniemożliwiają jej zejście z wysokości ![]() ale niedługo pewnie będę musiała przenieść ją na podłogę bo poduchy przestaną być przeszkodą, w zasadzie to już teraz jak dobrze zacznie kopać to przesuwa zaporę ![]() plusem jest to, że można wyczyścić szmatka, zawsze to szybciej niż prać no i duża jest muszę ją dobrze zareklamować przed sponsorem ![]() a tą z tiny love prałaś może?
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja nie zje az tyle ![]() 6-7 to nie noc hehe
|
|
#1005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czasem budzi sie raz czasem 2 a czasem 4 Ale ostatnio 2 razy - o 1 i o 5 (ech.. a bylo juz tak pieknie, ze tylko o 5 sie budzil ). Zasypia zawsze przed 20.Ale ja po kapieli daje mu cysia i butle a dopiero w nocy tylko cysia. Cytat:
za raczkowanie!!Natka - duzo zdrowka dla malutkiej Wlasnie pije cyder jablkowy i wcinam chipsy solone... Pyyyycha
|
|
#1006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny..
postaram się coś odp... czytam was codzienie ale nie mam sił na dłuższe posiedzenia bo mały mnie po prostu baaardzoooo potrzebuję i to baaardzooo blisko siebie.. nawet na chwilę z oczu mu nie mogę zniknąc .. bo krzyk straszny i potem walka o dobry nastrój mojego dziecka trwa ![]() kochane ogólnie dla wszystkich... gratulacje za skończone miesiące.. tygodnie.. i brawa za nowe umiejętnosci.. za poprawy w pochłanianiu jedzonek i za wyrzynający się ząbek Fabianka ![]() Cytat:
...Cytat:
.. nie wiem nawet ile razy mnie ssie bo nieprzytomna jestem już od tego jego nocnego dojadania jakiś czas temu miał dwie pobudki na szybkie dojedzenie i spał aleeee... to było i czekam kiedy znów na stałe wróci(skok)![]() dziewczyny które wróciły do pracy ... podziwiam i życzę dużo siły i wytrwałościego tez się pisze na spotkanie ![]() może tak jak traicionera napisała 16 albo w sobotę 17 ![]() lecę już do małego bo coś tam już pojękuje.. a zasną o 21... jutro może uda mi się jeszcze was nadrobic dobranoc |
||
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
ada
znam ten ból.. u nas też płaczki jak jest sam... na szczęście tż też może być nie tylko ja..uff..
|
#1008 |
|
Raczkowanie
|
o matko jedyna
![]() ręcznie ![]() ja to chciałam iść na łatwiznę i do pralki na delikatny program ![]() niby można w 30 C ale czy mata to przeżyje ![]() kobietki a prałyście może tapicerki z wózka?
|
|
#1009 | |||
|
Rozeznanie
|
Jaka fajna duża!!
Cytat:
No i za jedzonkoJa karmię jeszcze troszkę i moja to głównie w nocy z piersi je i niestety nie przespała jeszcze żadnej nocy w całości, choć do 5 jej się zdarzało ![]() Cytat:
Powinnaś już złożyć, ja składałam w marcu i mam baaardzo odległe miejsce na liście oczekujących, ale ja też chcę na przyszły wrzesień, więc z tego co próbowałam się zorientować jest nadzieja ![]() Oo ja 17 mam ślub sąsiadki ![]() Cytat:
za ekspresowe tempo w nauce raczkowania
|
|
#1010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() klask i:Moja spi od godziny, moglam spokojnie obejrzec moj serial W koncu powrócił
|
||
|
|
|
#1011 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podłączam się pod pytanie
|
|
#1012 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() mój się zrobił śpioch bo śpi 3 razy po 3h ![]() ładna waga ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale super oj kusisz kusisz
|
|||
|
|
|
#1013 |
|
Rozeznanie
|
Pięknie sypia
- ech.. u mnie to nierealne...ile ja bym dała, żeby choć raz tak Lenka spała w ciągu dnia
|
#1014 | |
|
Raczkowanie
|
Tity jak mogłam przegapić takie wydarzenie jak raczkowanie Leosia
gratulacje ![]() Ada trzymaj się, niedługo będzie po wszystkim przyznam nieśmiało, że właśnie na Twoją odpowiedź liczyłam ![]() bazować na doświadczeniu innej użytkowniczki x landera - bezcenne ![]() Cytat:
![]() uciekam spać dobrej nocki dla wszystkich
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-09-06 o 23:13 |
|
|
|
|
#1015 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
niby wszędzie piszą, że można prać...to może ja pojadę w te ciepłe kraje??
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
witam. ja tylko na chwilke teraz, szykujemy sie na pogrzeb do kosciola
a pozniej do lekarza, odezwe sie jak wroce
|
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja prałam raz, nic się nie stało. Matę do zabawy też piorę w pralce. Nawet nosidło ostatnio wyprałam w krótkim, delikatnym programie i wszystko o
![]() Cytat:
Dziękuję ![]() Mały już po godzinnym porannym brykaniu i poszedł na poranną drzemkę. Dzisiaj w nocy wszystko wróciło do normy, czyli 2 pobudki i po 6 wstajemy
|
|
|
|
|
#1018 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.... a mój mały owszem tatusia kocha ale tylko jak mnie widzi ... tz wraca późno z pracy i jak tylko wchodzi do domu to od razu pędzi do małego i bierze go w ramiona ... i tak sobie chodzą i jest dobrze ale jak mnie długo nie ma w pobliżu bo np. myję sobie naczynia to mały już się pręży i złości... ...i przychodzą wtedy razem do kuchni i patrzą jak myje sobie te naczyniaCytat:
o dziękuję za pocieszenie..![]() Cytat:
kwartalinka dziękujemały jeszcze śpi to wykorzystałam chwilę zeby chociaż podziękowac zainteresowanym ...duży już w szkole.. a Ja napiję się spokojnie.. mam nadzieje.. kawy.. nocka u nas jak na czas teraźniejszy standardowa była... ze mną w łózku co godzinę chyba... i cyc cyc cyc około 4 nad ranem mały wygrał.. został koło mamy już do teraz... oczywiście między 5 a 6 rozmawiał sobie z moimi cyckami bo ja to już nawet ich koszulką nie zasłaniam he he tylko zostawiam na wysokości małego buzi i śpie a mały jak chce to po prostu bierze i sobie ssie ![]() no ale wstałam o 7 a mały w najlepsze sobie śpi...ja to troskliwa mama jestem i dużego synka do gimnazjum wyprawiłam .. ach kiedy On tak urósł a tż ma dziś wolne.. bo chyba zebro mu złamałam i wczoraj zrobił prześwietlenie.. dzis się okaże jak odbierze wynik![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- o to już będziemy myślec o innym terminie, no chyba że przed godziną ślubu ![]() Ja tam za bardzo nie jestem ograniczona czasowo bo siedzę w domu ale tż pracuje i wolałabym zeby mnie zawiózł.. dlatego myśle o sobocie albo popołudniu w piątek...chociaż i niedziela wchodzi w gre |
|||
|
|
|
#1019 | |||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dzięki dziewczyny za odp w spr kaszy manny ![]() u nas nocka ok. Mati obudził się o 3:30 bo na brzuch się przekręcił. odwróciłam go, dałam smoka i spał do 6. o 6 wzięłam go do łóżka, zjadł z cycusia i spaliśmy do 8 zdążył już wciągnąć 170mm i zwalić kupę![]() Cytat:
Cytat:
będę musiała sama go zmierzyć żeby swoją ciekawość zaspokoić ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1020 |
|
Wtajemniczenie
|
Montii
dla Fabianka, a jest za co za ząbka, szczepienie, badanie u okulisty i wzrost a ta mata, którą kupuliście bardzo fajnie wygląda, kusisz kobieto muszę przemyśleć i pogadać z mężemiweczka ja będę w najbliższych dniach taki blender zamawiać http:// www.electro.pl/produkt-BRAUN_Blender_BRAUN_MR_57 0_PATISSERIE_FP_KHC_2F_MR _6550_MFPHCK_-307360,139.html tajka brawo dla Lenki za wagę Natka zdrówka dla małej, oby szybko jej przeszło n.ik.a ja karmię wyłącznie piersią i mój mały nie przesypia nocy, ale nie narzekam, bo od dłuższego czasu budzi się tylko raz ok. 3-4, ale wstaje rano dość wcześnie, bo zazwyczaj po 6 kwartalinka ja prałam w pralce i matę z tiny love i tapicerkę z wózka, na normalnym programie w 30 stopniach, wszystko z nimi ok Tity dla Leosia za raczkowaniegosiawolna trzymamy kciuki za wizytę u lekarza ![]() Anessa gratulacje dla Adriano z okazji 4 miesięcy Ja znów nie mam wózka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

Nie wiem co mi sie ostatanio dzieje, nie poznaje się
dla Fabianka za szczepienie i ząbka

wydaje mi się, że pomiary to jednak ważna sprawa, zawsze można wychwycić np. jakieś zaburzenia wzrostu 

). Zasypia zawsze przed 20.
klask i:
a pozniej do lekarza, odezwe sie jak wroce
...i przychodzą wtedy razem do kuchni i patrzą jak myje sobie te naczynia