|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
no wlasnie
|
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
gosiawolna a co dajesz na katarek i kaszelek?
|
|
#933 |
|
Rozeznanie
|
dostalismy eurespal ale na recepte na zapalenie gornych i dolnych drog oddechowych
|
|
|
|
#934 |
|
Rozeznanie
|
My jedziemy na 13 do lekarza to zobaczymy co nam powie. Jak narazie to Anastazja śpi, bo w nocy to spała tak niespokojnie. Ten zatkany nosek jej przeszkadzał
|
|
#935 | |
|
Rozeznanie
|
Witam się z poranną kawką
![]() U nas dwie pobudki standardowo i pospaliśmy do 8. Teraz Ali śpi od godziny. Coś dużo śpi w dzień po tych wakacjach ![]() Cytat:
![]() gratuluję super tylko pozazdrościć ![]() mam nadzieję, że to nic poważnego i trzymam kciuki za wizytę |
|
|
|
|
#936 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja czytam czytam i doczytac nie mogę, bo a to maly, a to pranie jedno teraz drugie lecę dalej czytac ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Wy tez bez wózka tak jak my, nam się urwało kółko ale maja mi przysłać kurierem na dniach |
|||
|
|
|
#937 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na a skok po prostu trzeba przetrwać - oby łagodnie Oli go przechodził ![]() Cytat:
![]() Cytat:
u mnie też piękne słońce zachęca do spacerowania, więc niedługo wybywamy. Współczuję braku wózka, pogoń ich w serwisie - trzeba korzystać jeszcze z ładnej pogody, a bez wózka ciężko ![]() Cytat:
|
|
#938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#939 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko się cieszyć, że tak śpi Chętnie bym coś z moją zrobiła, aby spała dłużej niż 30min![]() Ja też zapomniałam, a wczoraj siedziałam po północy jeszcze i gazetkę z rossmana przed nosem miałam No a dziś już limit kodów wyczerpany
|
|
#940 |
|
Rozeznanie
|
tak,
ale katar i kaszel jest. kaszel to najgorzej w nocy, dzisiaj cala noc kaszlal
|
|
|
|
#941 |
|
Wtajemniczenie
|
Mordka,agaaga89,Eirene dziękuje za odpowiedź odnośnie pieluch
szymelka nie łap dołów.Jak człowiek zmęczony,niewyspany to normalne że sił mu brak.Mam nadzieje,że już lepiej dzisiaj A my dziś pospałyśmy do 10:30
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#942 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
szkoda
|
|
|
#943 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja takie doły mam jak za długo sama jestem, nie mam do kogo się odezwać i jeszcze zmęczenie robi swoje. Dziś trochę lepiej- oby do wieczora dotrwać ![]() Dziękuję za troskę też miałam rano taką nadzieję, a tu duu.pa
|
|
#944 |
|
Wtajemniczenie
|
nie ma , zazwyczaj jak jest cos "chodliwego" to po północy wyczerpany zapas
|
|
|
|
#945 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super jakąś wena na sprzątanie mi przyszła idę się zrealizować jako kobieta domowa ![]() do później aaaa dzwoniłam do serwisu i wózka nie ma
|
|
|
#946 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Maja mnie dziś obudziła o 6 i do 8 nie spałyśmy a potem drzemka od 8 do 10 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wanilia83 gratuluje przespanej całej nocki spróbuj ze spacerówką.Maja też w gondoli nie chciała leżeć a w spacerówce ma zaciesz na buzi.kasiuni_a muszę zrobić fotki to wrzucę ![]() dziekujemy za głosiki no i dziś kończymy 18 tydzień, eh jak ten czas leci.
|
|
#947 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale damy radę!Cytat:
Ja wczoraj sie zrealizowałam w tej materii,dziś mam zamiar leniuchować.Tżet zabrał wczoraj Lilkę na spacer,nie było ich 2h a ja w tym czasie takiego pałera dostałam że cały dom odsprzatałam i nawet sofę wyprałam Nie wiem co mi sie ostatanio dzieje, nie poznaje się
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#949 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale od niedzielnej nocy znow 2 pobudki i nadal 1h gadania i lapania za nogi (swoje oczywiscie )Nie wiem od czego to zalezy - moze od pogody? Bo wlasnie od niedzieli wieczor zerwal nam sie spory wiatr a dzis to juz w ogole halnyCytat:
![]() Cytat:
![]() za lekarza i szybkie rezultaty pokuracyjneCytat:
Cytat:
Widze tez, ze i jemu prawe oczko lekko zezuje? Mojemu tez i nie wiem, czy jeszcze poczekac z okulista czy juz moze isc? Czytalam gdzies, ze takie male zezowanie jest normalne i moze sie samo skorygowac w pierwszym roku ale ja chyba poczekam max do 6m i wtedy okulista. Hej kochane! Pogoda okropna... Deszcz jeszcze ujdzie ale ten wiatr jest przerazajacy a my musimy wyjsc dzis z domu na poczte i na moje pobranie krwi Dziekujemy wszystkim za komplementy
|
|
#950 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() u nas nocka średnia przeze mnie, kurczę. zasnęłam wczoraj w dużym pokoju i obudziłam się ok3 i poszłam zęby myć maszynką elektryczną i Mateusza obudziłam ![]() Cytat:
Cytat:
no i przetestowałam moje dziecko. jak je w ciągu dnia 4 butle mm to nie przybiera na wadze. przez tydzień tak jadł i przybrał tylko 100g, a wczoraj zjadł 5 i w ciągu jednego dnia przybrał 100g. koniec spania do 9, o 7 musi być butla i już ![]() Cytat:
![]() współczuję powrotu do pracy. nie wyobrażam sobie tego na dzień dzisiejszy a że towarzyski to też zauważyłam. ciekawe za kim, hehe? Cytat:
zima taka jak u nas lato czasami, heh ![]() dobrze, że się pozbyliście tego świństwa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiązałam jeszcze chusty na biodrze, więc nie wiem. może za wąski pasek materiału miałaś na ramieniu? no my spotkaliśmy się z równouprawnieniem w tej kwestii, hehe i Mati i Iza dostali po równo zainteresowania ![]() Cytat:
Mateusz też ma takie lekko żółtawe, ale to chyba od koloru brwi, bo mu ciemnieją. wcześniej miał bialutkie a teraz ma blond ![]() Cytat:
a ja właśnie ciacho wcinam, synuś zasnął bo już marudził więc biorę się za sprzątanie bo wczoraj nic nie zrobiłam bo weny nie miałam
|
||||||||
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
Hello Lejdis ja tylko na chwilkę bo zaraz idziemy do okulisty..
dziś szczepiliśmy na pneumo, mały zniósł wszystko ok waży 7680 g i ma 74 cm więc wagowo 25 centyl a wzrostem jest lekko powyżej 97 i uwaga, mamy ząbka! tż wyczaił a pediatra potwierdził bo to takie mini mini a nie chciał mi pokazywać urwis ![]() ![]() TŻ kupił małemu piłkę z Fisher price świetna jest, o taka i matę podłogową, bo ta duża tiny love mimo ,że świetna to mały się czasem na niej ślizgał jak podnosił pupkę itp to zamówiłam taką jest bardzo duża
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Montii fajne zakupy.
A do nasz przyszedł kojec i jest super Leosiowi też się podoba ma 105x105 cm i póki co Leoś się wydaje w nim mały, więc ok
|
|
|
|
#953 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla ząbka!Jak przyjdzie do Ciebie ta mata to daj znac jak sie sprawuje. My mamy z tiny love tropikalna wyspa. Jest fajna, bardzo duza, ale właśnie Mała ślizga sie na niej A tu zdjecie tych szamponów: Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-09-06 o 14:02 |
|||||
|
|
|
#954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zasnęła z Tż i spią już 1,5 h Obudziła go wrzaskiem,a biedany śpi po nocce i sie wyspac nie moze.A ja w tym czasie zrobiłam obiad,wyszorowałam mikrofalówke i umylam okno w kuchni Normalnie pracuje na tytuł Kury Domowej Roku Podejrzane to bardzo,ostatnio tak sprzatałam jak w ciązy byłam![]() Monti fajowe zakupy,a ta mata super
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-06 o 14:07 |
|
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Tity na właśnie myślę nad tym kojcem
![]() kasienka mata doszła i piłka też, z maty jestem b.zadowolona cora ale pracujesz ja dzisiaj odkurzyłąm haha ![]() idziemy
|
#956 |
|
Wtajemniczenie
|
Monti ostatnio mam jakiegos dziwnego pałera na sprzątanie a nigdy tak wcześniej nie było
A odkurzam codziennie.Musze,bo mam kota![]() Ja mam teraz taką zwykła matę dla Lilki,bo z wczesniejszej wyrosła i się już nie mieści.Bez zawieszek,po prostu kłade na podłodze i daje zabawki.Mama ja wyhaczyła w lumpku za 20 zł Ma po bokach zabawki,szeleszczace słoneczko z lusterkiem,piszczącego hipcia i grzechotkę.Jak nowa
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-09-06 o 14:11 |
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
Monti- a ta mata ma jakies szeleszczace/piszczace elementy? I czy kolory duzo roznia sie od tej na necie?
Coralady - a mozesz napisac jakiej firmy ta mata? Jak sie nazywa? Moze ma metki? W poprzednim poscie nie dodaly mi sie zdjecia szamponu na ciemieniuchę Mustela Bebe Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-09-06 o 14:15 |
|
|
|
#958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moja Lilka nie miała prawie wcale ciemieniuchy,dosłownie 2 razy jej wyczesałam i ok.Ani odparzeń,wcale jej nie smaruje.Jakiś taki bezproblemowy egzemplarz mi się trafił,za to nieśpiący w nocy I Głodomor!
|
|
|
|
|
#959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jaki jest wysoki ![]() i zakupki fajne, może coś zgapię ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- hej Warszawianki kiedy to nasze spotkanie robimy, bo niedługo wszystkie pójdą do pracy?????????????? |
|
|
|
|
#960 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I gratuluje zabka ![]() Cytat:
On to w ogole pierwszy do jedzenia - niewazne z czegoDzieki za info w sprawie zezowania Aaaaa! juz nie moge i chcialabym usiasc na 5 min. bo moj wyjec milknie tylko jak sie przed nim wyglupiam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.

tylko pozazdrościć 

)
Na 13 jadę do lekarza, zobaczymy co powie

Nie wiem co mi sie ostatanio dzieje, nie poznaje się
Bo wlasnie od niedzieli wieczor zerwal nam sie spory wiatr a dzis to juz w ogole halny
za lekarza i szybkie rezultaty pokuracyjne
Obudziła go wrzaskiem,a biedany śpi po nocce i sie wyspac nie moze.