mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 08:13   #3631
truscafka
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

hej dziewczyny!
dziś piękna pogoda nie za ciepło, nie za zimno - idealnie

Sama w domu wcinam śniadanie, Tż i mama w pracy, a tacie zachciało się wyprawy na targi zbrojeniowe do Kielc i też wybył już wcześnie rano bo od nas to spory kawałek

Mam dziś wolne w pracy, ale za to jadę w poszukiwaniu okien do domku Mam kilka upatrzonych firm więc będziemy jeździć i jeździć..

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
h

no wlasnie nie bylo by cc w standardzie, w ogole jak wy myslicie oni by ciaze przechodzili... przy pierwszych mdlosciach wiekszosc wymieka. a jak dojdzie bol plecow i skurcze, zgaga i inne dolegliwosci- nie mowiac juz o samych bolach porodowych- stawiam na to ze ludzkosc by w drugim- max trzecim pokoleniu wyginela

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:16   #3632
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
[SIZE=4]
Do tego skorzystałam z rabatów na karcie "Dla mamy i maleństwa" w aptece DOZ i kupiłam jeszcze:
- pakę pampersów Bella 3-6 kg 42 szt. za 21,03 zł!!!
- podpaski poporodowe za 3, 35 zł
- jednorazowe podkłady na przewijak 17,03 zł
- wkładki laktacyjne Canpol za 11,69 zł.

Nie lubię tych podkładów do prania, bo przy przewijaniu nieraz się zdarzyło, że mała nasikała, kupkę zrobiła lub ulała i wtedy tylko podkład do śmieci i nie trzeba prać).

Zobaczę czy pod koniec m-ca jeszcze będą te promocje, to jeszcze zamówię, bo cena tych podkładów i pieluszek Happy świetna.
a ile jest w paczce tych podkladow? bo ja lubie te rossmanowe, one kosztuja kolo15 a w promocji zazwyczaj 10-11 za 10 sztuk
tez mam ta karte maluszka- a gdzie sie mozna dowiedziec o znizkach na nia????

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Paula, suuuper wyglądacie, synek przeuroczy
ale nie wiem czemu ja sobie Paule wyobrazalam jako brunetke z krotkimi wlosami

---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
dziś piękna pogoda nie za ciepło, nie za zimno - idealnie

Sama w domu wcinam śniadanie, Tż i mama w pracy, a tacie zachciało się wyprawy na targi zbrojeniowe do Kielc i też wybył już wcześnie rano bo od nas to spory kawałek

Mam dziś wolne w pracy, ale za to jadę w poszukiwaniu okien do domku Mam kilka upatrzonych firm więc będziemy jeździć i jeździć..
no wreszcie sie ktos odezwal- juz myslalam ze was wcale nie ma
powodzenia w poszukiwaniach

a ja sie pochwale- wczoraj kupilam mojej malutkiej 2 pary butow na jesien i zime, jest u nas taka spoldzielnia inwalidow ktora produkuje buciki takie prozdrowotne, skorzane z wyprofilowana stopka, wysoka cholewka itd. i za cene jednych takich porzadnych butow np z Bartka u nich mam 2 pary...

zaczynamy dzis 28 tydzien
Stary 2011-09-07, 08:30   #3633
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj u gina- wszystko ok, mam profilaktycznie stosowaĆ Clotrimazol globulkę do drugi dzień i braĆ Magnezin 3x1... Oczywiście przed wizytą i ostatnio nic mi nie dolegało to nic mu nie mówiłam a tutaj wieczorem jak na złośĆ mam lekką zgagę ale najbardziej mi dokucza takie pieczenie-kłucie pod prawa piersią jakby pod żebrem ale tak blizej mostka ale w-ztkę zjadłam dzisiaj po kolacji to moze to to cholera wie

aha i 2kg na "+" przez 5tygodni mam- ale kit mu w ucho, czego się nie robi dla maluszka... też bym wolała mniej przytyĆ i mieĆ tylko "piłeczkę " z przodu a mi się rozlało też tak na boki- ale cóż, najwyraźniej taka moja uroda i koniec

suuuper że wizyta udana a waga się nie przejmuj, ja 2kg to w 8 dni przytyłam

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:31   #3634
truscafka
Zadomowienie

słyszałam, że na butki dla dziecka powinno się zwracać bardzo duzą uwagę, na wyprofilowanie itd. i fakt jest tez taki że buciki dzieciece są dość drogie.... fajnie, że masz taki sklepik u siebie

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-07, 08:31   #3635
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie tez sobie mysle ze mezczyzna w ciazy - oni by przy pierwszym okresie w wiekszosci wymarli i gatunek ludzki by zaginal
moj maz jak bylam w pierwszej ciazy cos mnie zdenerwowal, chcial zebym mu cos z gory przyniosla jak pamietam. a mi sie nie chcialo po schodach- wiec przynioslam mu 10 kilo worek kartofli rzucilam na brzuch i kazalam sie przeleciec po schodach w gore i w dol tak ze 3 razy to zobaczy jak sie czuje... no i troszke zrozumienia nabral

to i tak niezle... moj ma wystajacy brzuszek i choc teraz jest na diecie i dba bardziej potrafi walnąć tekst ze on wazy wiecej i jak bede wazyc wiecej niz on to pogadamy

30t 1d - ?
Stary 2011-09-07, 08:32   #3636
sozaa
Rozeznanie

o tak, chciałabym widzieć faceta z miesiączką Ja kiedys miałam problemy z piaskiem na nerach, bolało jak cholera, ale dałam rade na Ibupromie, niestety w przypadku piasku można tylko przeczekać i łykać tabletki przeciwbólowe. Ale normalnie chodziłam na uczelnię, do pracy itp. Facet mojej siostry jak ma ból głowy to zaparza sobie rumianek i znika na cały dzień w pokoju, spi i popija ten rumianek. Do pracy tego dnia nie idzie Moj TZ jak sie kiedyś przewrócił, to łaził kulawy przez miesiac i musialam mu robic oklady na kostke, bo tak bardzo biedaczka bolalo.... Faceci!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:35   #3637
karolinaP103
Zadomowienie

Przepraszam ,ze się wbijam w wątek ale może jest ktoś zainteresowany? https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post29209681
karolinaP103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:37   #3638
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
a ile jest w paczce tych podkladow? bo ja lubie te rossmanowe, one kosztuja kolo15 a w promocji zazwyczaj 10-11 za 10 sztuk
tez mam ta karte maluszka- a gdzie sie mozna dowiedziec o znizkach na nia????

najlepiej na stronie samej apteki tu np na samym dole http://www. doz .pl/tagi/t331-niemowle (usun spacje po kropce i po doz ) mozna tez kliknąć zobacz więcej bo to tylko przykładowe produkty

30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-09-07 o 08:38
Stary 2011-09-07, 08:40   #3639
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
o tak, chciałabym widzieć faceta z miesiączką Ja kiedys miałam problemy z piaskiem na nerach, bolało jak cholera, ale dałam rade na Ibupromie, niestety w przypadku piasku można tylko przeczekać i łykać tabletki przeciwbólowe. Ale normalnie chodziłam na uczelnię, do pracy itp. Facet mojej siostry jak ma ból głowy to zaparza sobie rumianek i znika na cały dzień w pokoju, spi i popija ten rumianek. Do pracy tego dnia nie idzie Moj TZ jak sie kiedyś przewrócił, to łaził kulawy przez miesiac i musialam mu robic oklady na kostke, bo tak bardzo biedaczka bolalo.... Faceci!

Mój tata jak ma katar to jest tragedia, pprostu umiera, mama zawsze się go pyta czy ma dzwonić już powoli po koronera ? 5 razy bardziej wszystko przezywa heheh. Tż troszkę mniej wyczulony na ból.

Natomiast wydaję mi się że faceci w już skrajnych sytuacjach zdrowotnych sobie lepiej radzą....

72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
Stary 2011-09-07, 08:48   #3640
mol_aa
Zadomowienie

Witam mamusie z samego rana

Chcialam sie pochwalic, wczoraj dzwonila ciocia i ma dla nas (dla juniora) lezaczek, video nianie, wozek wiklinowy i kilka innych bajerów. Ciesze sie niesamowicie, bo to mniej do wydania dla nas
Tak sie wszyscy u nas ciesza, ze edzie chlopak, dostalismy juz mnostwo rzeczy i tak troche mi smutno, bo jeszcze nie mialam mozliwosci kupic cos malemu, bo tylko cos powiem co jeszcze trzeba to albo dziadki kupia albo ciocie czy kuzynki
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:49   #3641
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamuśki

Dziewczyny wiecie co wczoraj tą moją małą chciałam sama już wyjąć tak mnie kopała że prawie płakałam chyba jednak nie lubi szpitala i dała mi to odczuć także w domu cały czas miałam gulę z prawej strony pod żebrami (chyba nóżka) twarda a jak się ruszyła to kop w żebra

Ale najważniejsze dzisiaj zaczynam 37 tydz czyli 9 miesiąc teraz naprawdę mogę rodzić w suwaczku pisze że ciąża już jest donoszona

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-09-07 o 08:51
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:52   #3642
goldika
Zakorzenienie

Dzien dobry

Aniolina fajnie, ze wakacje udane. P"rzygody musza byc no i gratki za siare

Kasik skoro Twoja mala wazy 1500 to moge ze wzgledu na praktycznie ten sam TP wnioskowac, ze moj mały też tyle pewnie mi ciąży

Chawa zazdroszcze Ci, ze chcesz miec wiecej niz mniej kg. Ja chce miec zdecydowanie mniej

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość
z tego co kojarze to 2x94 za 84,99 zł jakoś tak to było
dzieki to jednak rossmanowskie wychodza 5zl mniej.

Truscafko za poszukiwania okien

Ale mam ubaw z tej rozmowy na temat meskiej ciazy i miesiaczki

Ja o 7 ruszylam do przychodni na pobranie krwi i dostarczenie siczkow. Potem sniadanko no i wiiiiizaaaaaaz

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ----------

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Witam mamusie z samego rana

Chcialam sie pochwalic, wczoraj dzwonila ciocia i ma dla nas (dla juniora) lezaczek, video nianie, wozek wiklinowy i kilka innych bajerów. Ciesze sie niesamowicie, bo to mniej do wydania dla nas
Tak sie wszyscy u nas ciesza, ze edzie chlopak, dostalismy juz mnostwo rzeczy i tak troche mi smutno, bo jeszcze nie mialam mozliwosci kupic cos malemu, bo tylko cos powiem co jeszcze trzeba to albo dziadki kupia albo ciocie czy kuzynki
zadroszcze takich prezentow
moj Tz chcial kupic nianie... tyle, ze pokoik malego przylega do pokoju naszego wiec nie widze sensu wydawania 150zl

Aniu gratuluje i ogromnie sie ciesze, ze juz jestes w 37tyg
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:57   #3643
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
najlepiej na stronie samej apteki tu np na samym dole http://www. doz .pl/tagi/t331-niemowle (usun spacje po kropce i po doz ) mozna tez kliknąć zobacz więcej bo to tylko przykładowe produkty
dzieki

Cytat:
to i tak niezle... moj ma wystajacy brzuszek i choc teraz jest na diecie i dba bardziej potrafi walnąć tekst ze on wazy wiecej i jak bede wazyc wiecej niz on to pogadamy
taa ale zakladam ze mimo ze wiecej wazy to ma tez wiecej wzrostu? moze mu przelicz ze jak ty bys wazyla tyle co on to by smusiala mies ze 2 metry i wtedy byscie sie mogli porownywac

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
słyszałam, że na butki dla dziecka powinno się zwracać bardzo duzą uwagę, na wyprofilowanie itd. i fakt jest tez taki że buciki dzieciece są dość drogie.... fajnie, że masz taki sklepik u siebie
dosc drogie...ladnie powiedziane... owszem powiedzmy na zime w takim ccc czy boti za jakies 70-80 zl sie znajdzie- ale nie ze skory ani z zadnych goreteksow tylko jakies szmaciaki a juz buty od Bartka czy z deichmana te elefanten ktore sa profilowane - o cenie ponizej 150zl mozna tylko pomarzyc a przeciez to na jeden sezon tylko...kurcze jak bede musiala trojeczce co roku nowe buty kupic to zbankrutuje

ale mam jazde, nieuwazny kierowca dostarczyl towar wart 7000 euro pod zly adres numer 16 zamiast 10 no i inna firma- ale nie zwrocil uwagi... nasz klient si epiekli ze zaplacil a towaru nie dostal, ja mam informacje ze na fabryce zaladowali- i tu sie okazuje ze nie dojechal teraz bedzie odkrecanie
Stary 2011-09-07, 09:02   #3644
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Dziewczyny wiecie co wczoraj tą moją małą chciałam sama już wyjąć tak mnie kopała że prawie płakałam chyba jednak nie lubi szpitala i dała mi to odczuć także w domu cały czas miałam gulę z prawej strony pod żebrami (chyba nóżka) twarda a jak się ruszyła to kop w żebra

Ale najważniejsze dzisiaj zaczynam 37 tydz czyli 9 miesiąc teraz naprawdę mogę rodzić w suwaczku pisze że ciąża już jest donoszona

suuuuuuuuuuuuuuuuper Aniu

30t 1d - ?
Stary 2011-09-07, 09:02   #3645
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość

GRATULACJE:cm ok:

I need your love

http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png

Moje Serduszko bije już

http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:05   #3646
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
suuuper że wizyta udana a waga się nie przejmuj, ja 2kg to w 8 dni przytyłam
ja na początku II trymestru tak przytyłam 2kg w ciągu tygodnia i to chyba ze 2x
wagą lepiej się nei przejmowaĆ, tylko pomysleĆ co by tu zjeśĆ aby dostarczyĆ dzidizusiowi witaminek i kwasów omega
a teraz u Ciebie to Martynka rośnie i przybiera na wadze, co nei znaczy że to idzie w ciebie tylko właśnie w dzidzię, także looz

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Facet mojej siostry jak ma ból głowy to zaparza sobie rumianek i znika na cały dzień w pokoju, spi i popija ten rumianek. Do pracy tego dnia nie idzie

dzień dobry moje piękne Mamuski
i ja wstałam na śniadanko:będzie polędwica z indyka+pomidor+sałata+raz owiec

dzisiaj się przejdę do rossmana zobaczyĆ czy są te zestawy startowe z Huggis'a... nad pampersami sie zastanawiam czy kupowaĆ... moze by tak z jedną paczkę ale ja jeszcze przed remontem i nie mam gdzie tego trzymaĆ jeszcze

Aniu
ale masz fajnie, już faktycznie mozesz rodziĆ "tygodniowo" jesteś udokumentowana

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-07 o 09:09
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:07   #3647
glamourous
Zakorzenienie

ja tez sniadanko mam za soba- owsianka + twarozek z orzechami (jest taki pyszny w wiaderku 300 gr w lidlu, polecam, smakuje jak taki domowy twarozek ze smietanka poslodzony i z orzeszkami)
teraz kawka i jedziemy dalej
Stary 2011-09-07, 09:11   #3648
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
ja tez sniadanko mam za soba- owsianka + twarozek z orzechami (jest taki pyszny w wiaderku 300 gr w lidlu, polecam, smakuje jak taki domowy twarozek ze smietanka poslodzony i z orzeszkami)
teraz kawka i jedziemy dalej
smacznego

no niedługo i ja sobie kawunię zrobię z mlekiem i poszperam na all
Stary 2011-09-07, 09:17   #3649
lina84
Rozeznanie

Aniu gratuluje super

Wczoraj okazało się ze jednak musze łóżeczko kupić -bo moja kuzynka zmieniła zdanie i jednak mi nie da łóżeczka ,ale mam wózek -moja mama stwierdziła ze mogłam tego wózka też nie brać skoro ona taka -ale ja sobie pomyślałam ze i tak potrzebuje tylko na początek -a potek chce jakąś fajna spacerówkę.
A co do łóżeczka zastanwiam się nad:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370
albo
http://allegro.pl/lozeczko-zyrafka-s...766049409.html

Dziś zaczełam 2 dzień mierzenia cukru 4 razy dziennie -a w poniedziałek do diabetologa idę ,ale wczoraj miałam wstępną rozmowe -to dietka -wszystko co lubie wek .
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:20   #3650
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dzien dobry

ja fajne promocje mialam jak mala zaczynala chodzic, likwidowali sklep buty firmy ren but placilam 40-50 zl czysta skorka, wyprofilowane i tak dalej ale juz sklepu nie ma niestety.

Ale lubie bardzo nexta, clarksa, adidaski 2 pary nike tez mamy, ja mam w ogole swira na punkcie butow i mala tez ma ich pelno , jakies z cocodrillo , kaloszki , no rozne, bo wiadomo ze nie stac mnie zawsze zeby ponad 200 zl zaplacic za butki na miesiac czy dwa ....wiec ma i profilowane i takie zwykle.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:21   #3651
tuszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Tuszka nie obraź się ale Ci chyba odbiło... Jak możesz tak mysleć... razem z mężem zdecydowaliście się na dziecko... to że Ty je nosisz pod serduchem to jedno...ale on też powinien czuć że JESTEŚCIE w ciąży. Napisałam jesteście a nie jesteś bo to prawda.... czasy w któych kobiety w ciąży były przez facetów traktowane przedmiotowo już się zmieniły i nigdy nie wrócą... Mój mąż przejął już 3/4 obowiązów domowych, pomaga mi nawet przy zapinaniu sandałek... i nie ma że ja przesadzam... on wie że mi jest ciężko się schylić bo mu o tym mówię. Wie że boli mnie brzuch jak za długo siedzę więc podkłada mi pod plecy poduchy i dosuwa stołek abym wyprostowała nogi. I nie ma że mu się nie chce umyć okna, wynieść śmieci...
Ostatnio widział jak uprawiam "jogę" malując paznokcie u stopy i sam stwierdził żebym się nie męczyła i żebym umówiła się na pedicure to mnie zawiezie i na mnie w aucie poczeka...

Jeśli chodzi o koleżanki... jeśli nie rozumieją że jesteś w innym stanie niż one to ich sprawa... ja nie czuję się z tym źle że gdy moje koleżanki chcą się ze mną zobaczyć to nie spotykamy się w połowie drogi tak jak dotychczas tylko przyjeżdżają do mnie i wybieramy najbliższy lokal na pogaduchy lub zostajemy u mnie w domu Kiedyś to przecież ja będę w pełni sprawna a one będą w ciąży i to ja będę szła im wtedy na rękę

Myśl kobieto pozytywnie bo Twój humorek na tym etapie udziela się już dziecku!!!!
Tottie, dzięki za wsparcie, niestety mój TŻ kocha pracę, od dwóch dni wraca o północy z pracy, a ja siedzę sama

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Dziewczyny zamierzające rodzić w Warszawie!
Myślałyście o szpitalu na Solcu? Moja kumpela rodzila tam rok temu i strasznie mi zachwala ten szpital. Odradza Inflancka (sama sobie odradzilam juz jakis czas temu).
Teraz czytam o tym Solcu i jestem pozytywnie nastawiona
http://forum.gazeta.pl/forum/w,588,1...lecam.html?v=2

Ma bdb opinie z tego roku.
Ja wybieram się na Żelazną, ew. na Madalińskiego. O Solcu też słyszałam same dobre opinie, poza tym jest tam kameralnie

Cytat:
ja mysle ze sprawdza sie fajnie albo wiszaca poleczka nad przewijakiem, a jak nie poleczka to taki przybornik jakis materialowy- zawieszony na scianie, zeby mala nie siegnela ani nie zwalila potem

ja mialam kosmetyki na poleczce nad przewijakiem a pampersy w koszu pod- przy czym ten kosz zawsze trzeba bylo wysunac zeby wyjac, a przwijak tak wystawal ze jedna reka trzymajac malutka nurkowalam pod przewijak, wyciagalam pieluche z kosza- i bardzo przeklinalam ten system bo niby przewijak specjalnie zaprojektowany zeby zycie ulatwic a wcale tak nie bylo
potem zawsze kilka pieluszek trzymalam razem z kosmetykami na poleczce
Postaram się tak ustawić przewijak, by do łóżka 'wystrzał' nie doleciał

Aniu, skoro ciąża donoszona to nie masz się już czym stresować

Gratuluję zakupów wózków

Dobrze, że zamieściłyście linki do polecanych sprzedawców na allegro, wieczorem popatrzę co tam mają.

Jadę niedługo na ćwiczenia, później spotkanie z koleżanką z 'dawnych lat', więc ładnie proszę - nie piszcie za dużo, bo Was nie nadrobię

Trzymajcie się, każda godzina zbliża nas do przytulenia naszych maluszków

P.S.
W poniedziałek mam USG
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:22   #3652
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Ania GRATULACJE!!

a ja od dzis o rok starsza, tz rano wzial mala po cichu na dwor jak wstala do sklepu poszli, przyniesli mi bukiet rozyczek i czekoladki, nie lubie takich ale nie wazne, wazne ze pamietal przyszli zrobili sniadanko i do lozka mi przyniesli
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:22   #3653
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lina84 Pokaż wiadomość
Aniu gratuluje super

Wczoraj okazało się ze jednak musze łóżeczko kupić -bo moja kuzynka zmieniła zdanie i jednak mi nie da łóżeczka ,ale mam wózek -moja mama stwierdziła ze mogłam tego wózka też nie brać skoro ona taka -ale ja sobie pomyślałam ze i tak potrzebuje tylko na początek -a potek chce jakąś fajna spacerówkę.
A co do łóżeczka zastanwiam się nad:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70208370
albo
http://allegro.pl/lozeczko-zyrafka-s...766049409.html

Dziś zaczełam 2 dzień mierzenia cukru 4 razy dziennie -a w poniedziałek do diabetologa idę ,ale wczoraj miałam wstępną rozmowe -to dietka -wszystko co lubie wek .
ja mialam to Hensvik z Ikei dla SOni

a teraz to sie jeszcze nie zastanawialam, chyba na poczatek w ogole tylko jedno kupie bo po prostu szkoda mi miejsca na 2 lozeczka - a ponoc do ok 6 miesiecy blizniaki moga spokojnie spac razem
Stary 2011-09-07, 09:23   #3654
ela3010
Zadomowienie

Dzień dobry kochane moje

Aniolina cieszę się że wakacje udane, i że wypoczęłaś.

Mola to cudnie że tyle prezentów, zazdroszczę.

Glam Ty masz fajnie w tej pracy, jeśli chodzi o współpracowników, i szefów. Właśnie tak powinno być wszędzie żeby troska o ciężarne była standardem. Wtedy i Ty czujesz się lepiej i ogólnie fajna atmosfera wokoło.
My jak byliśmy w Bieszczadach to pani która nam wynajmowała domek zaproponowała nam jedną dobę za darmo, bo stwierdziła że brzuszki przynoszą szczęście jak się je dobrze traktuje, tylko nie mogliśmy zostać bo w niedziele musiałam być na stanowisku pracy. Ale miło mi było baaardzo!!

A ja już troszke popracowała dzisiaj, tzn prasowanie zrobiłam, niewielkie co prawda ale ostatnio staram się być na bieżąco bo za długo nie mogę przy desce stać, mała szafkę smykowi wysprzątałam i tyle. Później odkurzę.

Pogoda w sam raz więc fajnie, ale i tak nigdzie nie wychodzę, położę się z książka, jutro wybieram się na zakupy i do rodziców więc cały dzień mnie nie będzie.

Miłego dnia
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:26   #3655
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Ania GRATULACJE!!

a ja od dzis o rok starsza, tz rano wzial mala po cichu na dwor jak wstala do sklepu poszli, przyniesli mi bukiet rozyczek i czekoladki, nie lubie takich ale nie wazne, wazne ze pamietal przyszli zrobili sniadanko i do lozka mi przyniesli
ale super prezent od męża i córuni

i przede wszystkim wszystkiego najlepszego z okazji urodzin
Stary 2011-09-07, 09:28   #3656
lina84
Rozeznanie

Cytat:
Ania GRATULACJE!!

WSZYSTKIEGO NAJJJJJJJJJ )))))) klask i:
: roza::r oza:
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:29   #3657
mol_aa
Zadomowienie

Cytat:
Ania GRATULACJE!!

Sto lat Darusiaaaa
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:30   #3658
ela3010
Zadomowienie

Darusia to wszystkiego naj naj naj.

Ania to gratulacje ogromne i możesz rodzić, suuuper:ju pi:.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:36   #3659
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Ania GRATULACJE!!

darusia wszystkiego najlepszego!!! sto lat i spelnienia marzen :par ty:

30t 1d - ?
Stary 2011-09-07, 09:38   #3660
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Ania GRATULACJE!!

wszystkiego co najlepsze kochana, pociechy z dzieci (tych na zewnatrz i wewnatrz Ciebie), szczescia z Tz'tem
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości