|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() trzymam kciuki za dzisiaj zrob tak ja mowilam moze sie uda a jak nie to moze jakos ta zyrafe uratuje ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat:
|
|
|
#572 | ||
|
KWC
|
Cytat:
Ha! Mnie też! Cytat:
W każdym razie 3mam za bidule kciuki
|
||
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
cześc wszystkim!
dziewczyny skurczowe, jak tam?
|
|
|
|
#574 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ale zimna nocka była dziś....brrr, oj jesień już czuć w powietrzu... tak mnie dziś krzyż nawalał w nocy. Ja nie wiem, może ja mam jakieś skurcze od drugiej strony Aga brawo dla dużej Amelci no i dzis ładny dzień na poród ![]() Cytat:
ale kupowałąm dla bratanka sporo ciuszków tam, bardzo dobrej jakości sąCytat:
Cytat:
dobrze, że masz pomocników ![]() Lulka, Stokrotka jak tam biedaki? ciekawe co u Moni...mam nadzije, ze tym razem juz jej nie wypiszą bez malucha
|
|||
|
|
|
#575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że już rodzisz Dzień dobry Ale miałam dziś sen śniło mi się że urodziłam Amelkę (byłam mniej tyg w ciąży niż jestem) zrobili mi cesarkę, bo jakieś komplikacje były i... Amelka umarła |
|
|
|
|
#576 |
|
Rozeznanie
|
Hi
stokrotka, lullu oj biedne jesteście, że się tak męczyłyście tej nocy Jak się teraz czujecie??? Moja dzisiejsza nocka też była zgrozą ![]() Leżę sobie w łóźeczku i mam nadzieję, że nie będę musiała lecieć do ubikacji....
|
|
|
|
#577 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też zaczynam mieć problemy ze spaniem... śmieję się do męża, że to taki trening... - przyzwyczajanie się do nie przespanych nocy jak maluszki się porodzą
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie... to i ja się przyłącze do "nieśpiących"... od 3.30 myślałam i się zastanawiałam co robić... czy olać i czekać na rozwój sytuacji, czy gdzieś się udać na usg...
A rano dowiedziałam się od męża, że panikuję, że jestem rozhisteryzowana... W kazdym bądź razie od słowa do słowa... i już jesteśmy na etapie, na 2 tyg. przed 2 rocznicą... że chyba się pomyliliśmy co do siebie... Odezwę się jak ochłonę... |
|
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#580 |
|
Zadomowienie
|
nie skurcze... chodzi o to, że nie miałam usg od 33 tc, a stan łożyska i wód w ogóle ostatni raz miałam oceniane w 28 tc... Myślałam, że na wczorajszej wizycie lekarka zrobi ostatnie usg, ale nie chciała...
|
|
|
|
#581 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sonia ![]() aa2 co do tej aukcji to chyba na pierwsze komentarze bym nie zwracała uwagi. Często jest tak, że kilka pierwszych komentarzy to komentarze wystawione przez znajomych bez zakupu w sumie. Najlepiej jakby Ci za pobraniem wysłał. Dopłaciłabyś 10-15zł kosztów pobrania i tyle. A przecież każda firma kurierska oferuje opcję za pobraniem. |
|
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sytuacji z TZ współczuję...
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
hej kobitki
mmadzia moje gratulacje ![]() lulla stokrotka żeby już nie bolało i dzieciaszki na świat przyszły tak jak chcecie ![]() monia oby się rozruszało ![]() dla reszty mam sonia
|
#584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ruchy czujesz normalnie? Ja bym się umówiła na usg - dla spokoju ducha i braku konfliktów rodzinnych
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-09-07 o 09:22 |
|
|
|
|
#585 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie każdy kiedyś musi zacząć, no ale dane mógł umieścić.Cytat:
![]() Cytat:
cieawa jestem jak tam się sprawy potoczyły ![]() Cytat:
![]() za rozwarcie Cytat:
![]() Cytat:
mam wyrzuty sumienia że ja do samego końca czułam się dobrze ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#586 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Za nami kolejna ciężka noc, znów Grześ ma jakąś fazę na budzenie, nie wiemy z jakiego powodu, po kilku razach wstawania do niego, mąż i tak przynosi go do nas, ja znów bezsenność, jakieś bóle, ehhhh mam dosyć Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lu, a Ty jak dziś ? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#588 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja w poniedziałek tez byłam prywatnie bo moj ginek jakos sie nie spieszy zrobic mi te ostatnie usg z NFZ i stwierdziłam ze lepiej zapłacic i uspokoic sie niz cały czas myslec czy wszytko dobrze ![]() Cytat:
|
|
|
#589 |
|
Zadomowienie
|
hej
ja na moment...bez czytania.bo oczy mi się kleją..i póki kawy mocnej nie walnę,to nawet czytać nie umiem...bo mi się rozmazuje wszystko ![]() sms od Moni (sprzed godzinki) : jest załamana.. do 5 miała skurcze nawet co 4 min a teraz są ale co 15 min. nie wie co jest grane i ile się będzie musiała męczyć. siedziała dwie h pod ktg . prawdopodobnie puszczą ją do domu. ...kurcze...powiem Wam,że jak chwaliłam ciążę na wyspach..tak teraz jeśli o przeterminowanie chodzi,wywoływanie itd. to jakas porażka tu jest
|
#590 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
CO do zachowania męża oni niestety tak mają czasem tzn. niektórzy przedstawiciele tego gatunku, mój wczoraj wiedział że mam skoki ciśnienia praktycznie pod górną granicę ale zupełnie się tym nie interesował. Było mi przykro ale już mu nic nie mówię bo wiem że to bez sensu a tylko nakręca spiralę przemocy. Inna sprawa to to że my teraz pod wpływem pewnie magicznych hormonów zachowujemy się też nieco skrajnie. Mi się wczoraj mama poważnie obraziła bo podobno ciągle na nią krzyczę, jak przemyślałam sprawę sama doszłam do wniosku że rzeczywiście głównie odzywałam się do niej w ten sposób. Nie chcę powiedzieć że Twój mąż ma racje i powinnaś go słuchać tylko czasami bywa że nie widzimy czegoś ważnego. Zanim poważnie zaczniecie na siebie warczeć pomyśl że Twój chłop też jest ludź i za coś go polubiłaś wiem że to trudne bo czasem wychodzi na to że ciągle tylko jedna strona ustępuje ale to pomoże uspokoić nerwy a potem oczyścić klimat. Idź kochana na to usg i będzie dobrze Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#591 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#592 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie
A właśnie wróciłam z labu - proszę o kciuki za wyniki - odbieram po 15.00 i mam nadzieję, że z tą moją infekcją moczu już się pożegnałam. A jutro rano wizyta u gina - już ostatnia - też proszę o kciuki Cytat:
Ja też kiedyś tak u mojego gina z tym rozbieraniem się wyskoczyłamCytat:
Cytat:
|
|
#593 |
|
Wtajemniczenie
|
No ciekawe jak długo będzie się tak męczyła, przecież spokojnie mogliby wywołać. Może jest jakiś problem hormonalny skoro sie zaczyna i zatrzymuje
Biedna ta nasza Monia
|
#594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SONIA, irmith ma trochę racji. Ja ostatnio też się poryczałam jak wyszedł mi ten czop, myślałam że mam jakąś wielką infekcję, nie wiedziałam nic o szyjce i miałam jeszcze trylion innych rzeczy a on uważał że nie ma po co iść do ginekologa. I wygarnęłam mu swoje, miał wyrzuty i pojechaliśmy Ale też nie potrafił zrozumieć o co mi chodzi. Oni nie noszą pod serduszkiem maluszka. Wielu pewnie nie ma pojęcia jak wiele nieszczęść może się zdarzyć i jak niewiele wychodzi te 100 zł czy więcej w porównaniu z tym co można stracić. Niestety różne bywają sytuacje- a tż nawet pewnie nie wiedzą o tym, dlatego tak spokojnie do tego podchodzą. |
|
|
|
|
#595 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a nie chce w szpitalu leżeć..i czekać jak na zbawienie kiedy by wywoływać zaczęli...równie dobrze w domu się mogę męczyć i brać paracetamol Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Sonia.. ale z tego co piszesz, to moim zdaniem nie masz się czym przejmować. pisałaś,że to dobra specjalistka. napewno jakby coś się działo to by zrobiła. ale jak masz być niespokojna to idź gdzieś na usg. Cytat:
ja zawsze miałam problemy z hormonami.. myślisz,że to może wpływ mieć na to,ze akcja się nie rozkręca?? ja miałam wczoraj w nocy już nawet co 6 min ponad inutowe skurcze...i wielkie g.. z tego wyszło ![]() jak pisałam wcześniej....oni tu mają chore reguły co do wywoływania i cesarek... ciekawe co "mądrego" mi jutro powiedzą.. wogóle widzę,że coraz więcej nieśpiących i męczących się... współczuje Wam tych nocek dziewczyny kasiula...masakra z tym snem Twoim ![]() ja mam schizy nieraz ,że coś może być z Sarą nie tak odkąd moja kuzynka urodziła chore dzieciatko a całą ciąże jej mówili,że wszystko ok...
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-09-07 o 10:12 |
|||||
|
|
|
#596 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W ogóle uwielbiam chodzić spać wkurzona... czuję się dziś totalnie do doopy, a ten pewnie se wstanie jak gdyby nigdy nic Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ojjjjjjjjj jak się teraz czujesz???Stokrotka- Ty tez się nieźłe namęczyłaś w nocy ![]() a co do Moni to jestem w szoku, ze chcą ją odesłać Trzymaj sie dzielnie kochana Cytat:
No nie powiem- albo ogólnie z facetami jest oki, albo jak przy jakiejś zarazie- wszystkim po kolei odwala
|
|||||||
|
|
|
#597 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się wkurzyłam ostatnio na moją gin. na ostatniej wizycie, bo zważyła mnie, zmierzyła ciśnienie i nic więcej... i pytałam się w duchu za co kasę wzięła... no i na 14go mam teraz wizytę (ostatnią) i tak się zastanawiam - iść czy nie iść... Teraz wielce ma mi małą zważyć i wymazy na paciora pobrać ale sama z położną już to załatwiłam i nic nie mam ![]() No ale tak sobie myślę o tej mojej cukrzycy, tak jak piszesz, któraś pisała o stanie łożyska przy cukrzycy... Natka kiedyś (chyba ona) pisała, że przy cukrzycy szybciej łożysko się starzeje - ja o moim też nic nie wiem (ale czy się łaskawie na wizycie dowiem????) chodzę prywatnie do ginki i się jej proszę o usg a ona ma to w doopie Ostatnio mnie zawodzi...
|
|
|
|
|
#598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezeli ciaza rozwija sie prawidlowo to nie ma po co robic usg... Na pewno wszystko jest ok z lozyskiem bo dlaczego by nie.... Cytat:
|
||
|
|
|
#599 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana- skurcze jak najbardziej moga iśc od kręgosłupa właśnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak serio - to współczuję szczerze Cytat:
![]() |
||||
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia
SoniaIrmith ma rację. Nic dodać nic ujać. Facet, to facet. A kobieta w ciąży, to kobieta w ciąży. Dwa przeciwległe bieguny. Jak nie wyjdziecie sobie naprzeciw, to się nie spotkacie ![]() Powiedz mu, że chcesz skontrolować to i to i, że na wtedy i wtedy jest Usg. Napewno będzie Ci towrzyszył. I nie denerwuj się Kochana Irmith "Drogi pamiętniczku geriatryczny Dziekuję, powaliłaś mnie na łopatki Tego mi bylo trzeba z rana
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

myslałam nad takim jednym wielgachnym ręcznikiem i drugim mniejszym a koszuli tez mam dwie

tylko ja nie chce tak wykorzystywać czyjejś dobroci

mam nadzieję, że już rodzisz
śniło mi się że urodziłam Amelkę (byłam mniej tyg w ciąży niż jestem) zrobili mi cesarkę, bo jakieś komplikacje były i... Amelka umarła 

w sumie każdy kiedyś musi zacząć, no ale dane mógł umieścić.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
zabić to za mało.. archi..to podgatunek... specjalny. wkurzający..ale kochany... mój też mi taki numer wywinął...więc rozumiem...

Tego mi bylo trzeba z rana