Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011. - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 21:39   #541
kellysss
Zakorzenienie

Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
tak, tak planowałam sobie na jutro i lekarz stwierdził, że on nie ma nic przeciwko Szyjka zgładzona, rozwarcie na 1,5-2 palucha, mała główką w kanale b.nisko ... nic tylko czekać waży ok. 3000 gram
oj to juz tak 3-4 cm rozwarcia.. Dzidzius nie duzy takze latwy do wycisniecia
Super kochana..Teraz to moze jakies przytulanki z tz i zaczniesz rodzic..
Wroze Ci dosc szybki porodzik

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ja sie nawet nie biore za zadne malowanie .............. nawet domku nie potrafie namalowac.....

Jak narazie to nic nie cieknie tylko ten czop mi caly czas odchodzi.....nie wiedzialam ze az tyle tego jest.....

Od 17 mam skurcze.....cholernie bolesne.....czuje je nawet w krzyzu.....ale sa nieregularne ....tak miedzy 10-15....a potem co 5 minut......kapiel nie pomogla wiec czekam az beda regularne.....
Narazie nie nastawiam sie ....bo nie wiadomo....ale cholernie mnie to boli jak mam ten skurcz......
Daj znac co u Ciebie bo moim zdaniem to wczesniej to
pewnie byly wody i te skurcze to juz porodowe

Mojej kolezance wlasnie odeszly wody chyba o 7 rano a skurcze bolesne zaczely
jej sie kolo 15 po poludniu urodzila chyba o 2 w nocy

Stary 2011-09-06, 21:39   #542
BordAna
Zadomowienie

dobry wieczór
od wczoraj nie miałam internetu
wczoraj na wizycie ciśnienie miałam oczywi scie b. wysokie ale z małym wszystko ok, ładnie rośnie a mamusia traci na wadze
ktg ładne, przepływy ok - nie pozostaje mi nic innego jak czekać - bo nikt mi nie powie kiedy urodzę , a szkoda bo ja bym bardzo chciała po weekendzie
teraz mam co tydzień przychodzić na ktg i dostałam zwolnienie aż do 8.10 - nie mam pojęcia czym sobie zasłużyłam na tyle dobroci

przede wszystkim wielkie gratulacje dla mmadzi ale nas wzięłaś kochana z zaskoczenia

stokrotka: żebyś Ty się już długo nie męczyła

MoniaZ82: a Tobie to chyba życzyć bardziej tych skurczowych nocy (chociaż bolą) ale żebyś już się też nie musiała męczyć

aaaa... przypomniała mi się jeszcze śmieszna syt z wczrajszej wizyty... gin mówi że zaprasza do gabinetu obok i mam się połozyć no to co ja robię... za parawan i zaczynam się rzobierać a on mi tu mówi że nie nie tak w ubraniach się połozyć tylko do usg poczułam się jak jakaś taka, która lubi być badana a gin jeszcze do mnie że przecież leżałam tydz czasu na obserwacji i mnie badali a teraz to już tak często nie można ( taaaa.. na oddziale byłam tylko raz badana i jeden raz mialam usg)...
trochę głupia sytuacja
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 21:40   #543
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Zanim nadrobię to tylko zamelduję, że najważniejszy dla mnie pępek na świecie jest zdrów, trzeba go po prostu czyścić, przemywać, doktorka pokazała jak i mama jest spokojna.
Co przeżyłam w przychodni, to nie da się opisać. Mój genialny małż zatrzasnął Frania razem z kluczykami w aucie!!! Wyobrażacie sobie?? Musiał szybko przyjechać jego brat, wyłamywać zamek, to zrobiliśmy prawdziwy cyrk dla wszystkich pacjentów, ja omal nie zemdlałam z nerwów.
Cytat:
Bruma, teraz mnie też to śmieszy, ale myślalam, że padnę. A w ogóle to powiedział, że to moja wina, bo mu bluzę schowałam do auta, a skąd ja mogłam wiedzieć, gdzie on ma kluczyki i że się auto samo zamknie.
Przecież wiadomo, że jest winny.
Super, ze wszystko dobrze, chociaż takich jazd po drodze to nie zazdroszczę... A męża to jakbym swojego słyszała Zawsze jak coś źle zrobi to potrafi doszukać sie w tym mojej winy

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
a my chyba dziś z mężem pojedziemy po wyprawkę dla malucha mam nadzieje, że uda mu się trochę zwolnić z pracy
Pochwal sie co kupiliście

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Jej, dziewczyny a ja wstalam jakis czas temu dopiero, no masakra; polozylam sie spac o 2 w nocy, wstalam jak przyjechala ta bździągwa, zjadlam sniadanie i poszlam znowu spac, teraz siedze i skonczylam pochlaniac wszytsko co mialam w lodowce i zaraz pewnie znowu pojde spac co jest..
Coś mi sie wydaje, że organizm siły na poród zbiera

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Katalogi z Ikea - w tv mówili, że mają do rozdania 2 miliony sztuk. U nas akurat nie dają, ale w sąsiedniej gminie w zeszłym tygodniu rozdawali (do każdego domu, mąż akurat widział jak panie nosiły), a ja podejrzewam, że to może w zależności od odleglości od sklepu? Bo ta moja gmina to już z 30 km+ od Ikea, to pewnie mają małą nadzieję, że znajdą tu klientów
Dzięki
To nie wiem czy u nas za blisko czy za daleko (najbliższa w Wawie)
Ale już sobie w necie oblukałam w pdfie.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ale mnie właśnie mąż wkur... zachciało mu sie do kolegi na piffko, a ja już od początku ciąży mówię i proszę o wstrzemięźliwość bo nie chce trafić na IP sama , a on zalany nie wejdzie... wcześniej oczywiście obiecywał i tak pił (mimoże ja ledwo poczułam od niego alk i już rzygałam ) , ale zarzekał się, że w okolicach porodu to już absolutnie... Normalnie szlag mnie trafi- a jak teraz podniosłam głos na niego,ze jest burakiem to foch... ✂✂✂✂✂✂✂e- no co to za gatunek jest??????????? wrrrrrrrrr
Archi, toż to podgatunek jest...
Mój też właśnie siedzi z fochem na dole bo się popłakałam jak on był zły
Stary 2011-09-06, 21:41   #544
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
pomocy
kochane znalazłam wózek w fajnej cenie na allegro taki jakbym chciała ale.....
po 1 cena naprawde jest około 400-500 zł mniejsza niż na innych aukcjach
2. wystawia to sprzedawca który ma 0 komentarzy (zarejestrowany 12.08) na aukcji nie ma podanego zadnego konta ani żadnych namiarów na siebie no i troche sie boje, napisałam do niego maila czy mógłby mi podac dane firmy celem zweryfikowania ale ejszcze nic nie odpisał a logował sie dzis ostatni raz około 20 ja pisałam po południu maila, no i nie wiem co robic co prawda alegro niby daje gwarancje ze jakby co to zwraca kase ale jednak....co byscie zrobiły? zaryzykowałybyście?
w sumie tak sobie pomyslałam z ejak legalni edziała to dane jakies powinien wysłac co nie? a jak sie nei odezwie to racezj jakis troll
Poczekaj może się odezwie ale szczerze mówiąc dziwne to a może tak jak cotka pisze za pobraniem zamów, jak się nie zgodzi to bym odpuściła. All może zwraca kasę ale napewo troche trwa dochodzenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
irmith... napij się wody z lodem najlepiej,allbo ogólnie też coś zimnego. posiedź kilka minut bez ruchu... i zmierz ciśnienie raz,albo dwa pod rząd.. jeśli dalej będzie ryzykownie skakać...to zmykaj na izbę. bo to nie ma żartów z ciśnieniem.

Ancia.... dobrejnocki i buziaki dla Frania też odemnie
Woda z lodem mówisz, spróbuję... jak się położyłam to kręcenie w głowie przeszło. Mała się troche poruszała teraz, mam nadzieję że to ze zmeczenia bo trochę dziś połaziłam. Najgorzej że mąż piwko walnął i w razie W takse będę musiała brać.

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 21:42   #545
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Jakoś nie potrafię się dzisiaj wbić w rozmowę Dziczeję

Cytat:
heja
melduje sie jako totalne beztalencie hehe chciałam namalowac żyrafke ale łapa z pędzlem drży i krzywizna jak nie wiem, jutro prób ciąg dalszy a jak sie nei uda to kaplica-chyba malowanie ściany

a i chciałam sie pochwalic zaczełam pakowac torbe : wyciągnełam piżame i lezy hehehe dużo co nie? kutro chce juz ja włożyc do torby z recznikiem i klapkami pod prysznic hihi no co zawsze to krok do przodu no nie
A "przekalkowałaś" ja już na ścianę? Może trzeba Tusię jeszcze raz zaprosić?
Duzo musisz zabrać do szpitala koszuli i ręczników?

Cytat:
tak, tak planowałam sobie na jutro i lekarz stwierdził, że on nie ma nic przeciwko Szyjka zgładzona, rozwarcie na 1,5-2 palucha, mała główką w kanale b.nisko ... nic tylko czekać waży ok. 3000 gram
Noooo widzisz Mówisz i masz Tak więc czekamy

Cytat:
pomocy
2. wystawia to sprzedawca który ma 0 komentarzy (zarejestrowany 12.08) na aukcji nie ma podanego zadnego konta ani żadnych namiarów na siebie no i troche sie boje, napisałam do niego maila czy mógłby mi podac dane firmy celem zweryfikowania ale ejszcze nic nie odpisał a logował sie dzis ostatni raz około 20 ja pisałam po południu maila, no i nie wiem co robic co prawda alegro niby daje gwarancje ze jakby co to zwraca kase ale jednak....co byscie zrobiły? zaryzykowałybyście?
w sumie tak sobie pomyslałam z ejak legalni edziała to dane jakies powinien wysłac co nie? a jak sie nei odezwie to racezj jakis troll
A to nowy wózek? Ma ich więcej, czy tylko jeden? Daj linka to obadamy go
Stary 2011-09-06, 21:46   #546
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Jakoś nie potrafię się dzisiaj wbić w rozmowę Dziczeję

A "przekalkowałaś" ja już na ścianę? Może trzeba Tusię jeszcze raz zaprosić?
Duzo musisz zabrać do szpitala koszuli i ręczników?

Noooo widzisz Mówisz i masz Tak więc czekamy

A to nowy wózek? Ma ich więcej, czy tylko jeden? Daj linka to obadamy go

nie wiem czy duzo mam zabrac koszul i reczników myslałam nad takim jednym wielgachnym ręcznikiem i drugim mniejszym a koszuli tez mam dwie

co do żyrafki to namalowana na ścianie ołówkiem tylko ta farba jakos mi nierówno wychodzi bo łapa drży ni emam wprawy
może to nie jest zły pomysł zeby zrobic nastepne spotkanie tylko ja nie chce tak wykorzystywać czyjejś dobroci ale spotkac bym sie chciała-nawet myslałam nad spacerem po chorzowskim parku ale nei wiem czy z takimi brzuchalami połaziłybysmy długo hehe

no a wózek nowy ma go niby 12 sztuk tu link do aukcji:
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=22892441
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 21:46   #547
kaileight
Zadomowienie

Mimo obietnic że cokolwiek nadrobię, poczytam i odpiszę, nie miałam takiej możliwości. Synek jest przecudowny ale musimy nauczyć się siebie nawzajem, a to pochłania dużo czasu. w wolnych chwilach odpoczywam i leżę. Powiem natomiast, że poród przez cesarskie cięcie zniosłam fatalnie, szczególnie pierwszą dobę po masakryczny ból mimo środków znieczulających, niemożność wyprostowania się a do tego trzeba zajmować się dzieckiem nosić je- bez pomocy osób trzecich nie do wykonania. Na szczęście wypisali nas już do domku, tutaj pomaga mąż, rodzice więc powoli jakoś idzie. Jak tylko będę miała chwilkę na pewno napiszę coś więcej, na razie ściskam Was mocno

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 21:51   #548
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
no jest cos takiego jak program ochrony kupujących, trzeba zgłosic sprawe na policje no i potem do nich troche to skomplikowane i trwa i dlatego sie boje....
co do wysyłki przedmiotu maja w ofercie tylko kuriera no i tu tez mnie zastanawia bo za 0 zł i sie troche dziwie bo nei dość ze tanio to jeszcze 0 zł wysyłk a-jak ktos zaczyna dopiero to chyba az tak nie obniża kosztów kurde sama nie wiem
a to link do ich aukcji:
Ja bym tam spytała o pobranie. To ok 10 zł więcej a spokój masz.
Może się zgodzą, powinni przy takiej ilości komentów.

Jak moje dziecie szaleje we mnie od 3 dni to jakiś kosmos. Kopie, wypina się, czkawki, wszystko na raz. Szok

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 21:52   #549
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Poczekaj może się odezwie ale szczerze mówiąc dziwne to a może tak jak cotka pisze za pobraniem zamów, jak się nie zgodzi to bym odpuściła. All może zwraca kasę ale napewo troche trwa dochodzenie

Woda z lodem mówisz, spróbuję... jak się położyłam to kręcenie w głowie przeszło. Mała się troche poruszała teraz, mam nadzieję że to ze zmeczenia bo trochę dziś połaziłam. Najgorzej że mąż piwko walnął i w razie W takse będę musiała brać.

co do allegro...ja się nie znam... ale popieram to co irmith pisze... sama jak miałam zamówić pościel..a nie mam konta..to koleś się zgodził za pobraniem wysłać poza aukcją...

mnie tak "cuciły" w pracy pielęgniarki... tak właśnie radziły.. i pomagało-bynajmniej na tyle,by faktyczny stan ocenić jak jest.

Kellysss... pozawracam Ci tyłek znów... źle się czuje..tak myślę,czy nie podjechać na izbę myślisz,że jak już 2 raz będę i będę im dupe zawracać...to może mi to coś pomóc,żeby mnie długo nie trzymali do wywoływania?? czy dla nich to nawet jakbym codziennie jeździła to nic nie pomoże?? bo jak tak...to dopiero z TYMI skurczami.

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 21:55   #550
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Mimo obietnic że cokolwiek nadrobię, poczytam i odpiszę, nie miałam takiej możliwości. Synek jest przecudowny ale musimy nauczyć się siebie nawzajem, a to pochłania dużo czasu. w wolnych chwilach odpoczywam i leżę. Powiem natomiast, że poród przez cesarskie cięcie zniosłam fatalnie, szczególnie pierwszą dobę po masakryczny ból mimo środków znieczulających, niemożność wyprostowania się a do tego trzeba zajmować się dzieckiem nosić je- bez pomocy osób trzecich nie do wykonania. Na szczęście wypisali nas już do domku, tutaj pomaga mąż, rodzice więc powoli jakoś idzie. Jak tylko będę miała chwilkę na pewno napiszę coś więcej, na razie ściskam Was mocno
Karolinko A teraz już dobrze się czujesz? Jak synek się ma? Zgraliście się już? Powodzenia w poznawaniu siebie

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 21:57   #551
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
i tak jesteś bardzo dzielna
podziwiam Cię
a wszystko stopniowo dojdzie do normy
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-06, 21:58   #552
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
nie wiem czy duzo mam zabrac koszul i reczników myslałam nad takim jednym wielgachnym ręcznikiem i drugim mniejszym a koszuli tez mam dwie

co do żyrafki to namalowana na ścianie ołówkiem tylko ta farba jakos mi nierówno wychodzi bo łapa drży ni emam wprawy
może to nie jest zły pomysł zeby zrobic nastepne spotkanie tylko ja nie chce tak wykorzystywać czyjejś dobroci ale spotkac bym sie chciała-nawet myslałam nad spacerem po chorzowskim parku ale nei wiem czy z takimi brzuchalami połaziłybysmy długo hehe

no a wózek nowy ma go niby 12 sztuk tu link do aukcji:
Źle napisałam o tej torbie Chodziło mi o to co oprócz tego masz zabrać
Zapytaj Tusię. Może zaproponuj jej transport (sorki Tusia, że tak o Tobie tutaj ) bo wiesz jak jest z brzuchem za kierownicą
A co do łażenia, to ja się już nie nadaję 15 minut i mam dosyć.
Zobaczymy co mi Gin powie podczas wizyty

Cytat:
Kochana bez stresu. Odpoczywaj, dojdź do siebie, poznaj się z Synem i wracaj na spokojnie
Dobrze, że masz wsparcie.
Stary 2011-09-06, 22:00   #553
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dziewczynki ja tylko na chwile i ide spac
cotka i ancia
http://allegro.pl/super-smieszne-spo...792746124.html
polecam bo spodenki przyszly na drugi dzien, malo tego-babeczka jeszcze do mnie dzownila zeby sie upewnic czy napewno zamawialam pande z literkami dobranoc kochane i do juterka
Stary 2011-09-06, 22:02   #554
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A wytłumaczcie mi jak dziecku 5-letniemu- jak kładziecie dziecko spać? Ubrane jakoś tam do temperatury otoczenia, ale przykrywacie kocem, kołderką, w rożku w śpiworku?? O co z tym kaman? Bo coś niektórzy się schizowali ,ze dziecko się zakryje kołderką, zadusi? Weźcie mnie oświećcie?
ja ubieram albo w sam pajacyk, albo body z długim rękawem i śpiochy, ale koniecznie śpiochy rozpinane w kroku co by wygodnie było w nocy przewijać póki co kłade w rożku ale nie zapinam go tak na ciasno tylko tak "zarzucam" górny róg na małą a ten dolny jest rozłożony mam taką małą kołderke w kołysce ale mała taka kopie że się odkopuje spod niej
Cytat:
Ja juz mam nawet zmontowana....ale pewnie ja sciagne bo przeciez mala jak sie urodzi to jeszcze nie bedzie nia zainteresowana....Nawet nie wiem kiedy powinno sie powiesic..
w mądrych gazetach czytałam że od 3 miesiąca karuzela interesuje dzieci
Cytat:
heja
melduje sie jako totalne beztalencie hehe chciałam namalowac żyrafke ale łapa z pędzlem drży i krzywizna jak nie wiem, jutro prób ciąg dalszy a jak sie nei uda to kaplica-chyba malowanie ściany

a i chciałam sie pochwalic zaczełam pakowac torbe : wyciągnełam piżame i lezy hehehe dużo co nie? kutro chce juz ja włożyc do torby z recznikiem i klapkami pod prysznic hihi no co zawsze to krok do przodu no nie

Monia jak twoje wody?
za żyrafke i za torbe
Cytat:
no to chyba nic nam nie zostaje jak trzymać ckiucki i kibicować
Cytat:

Od 17 mam skurcze.....cholernie bolesne.....czuje je nawet w krzyzu.....ale sa nieregularne ....tak miedzy 10-15....a potem co 5 minut......kapiel nie pomogla wiec czekam az beda regularne.....
Narazie nie nastawiam sie ....bo nie wiadomo....ale cholernie mnie to boli jak mam ten skurcz......
ojejć kochana Ty to się nameczysz. Mam nadzieje że w końcu skurcze zrobią się regularne i pójdzie już z górki
Cytat:
Acelinko moje właśnie kilka sztuk ze SR uczuliły.

Tak zupełnie nic? Ja pod pajaca zakładam body z krótkim. A pod czym śpi Natalka??

Hihi toteż tak jak ja, oglądałam je stale, zadziwiona.

To jeszcze poczekam, może do tego czasu zrobimy chrzciny.

Przykrywam kocykiem tylko, bo mam w domu 25-28 stopni. Nawet jak wywietrzę, to i tak jest ciepło.
Archi oczywiście ukatrupić gada, to podgatunek, mnie mój też potworniście wnerwia. Dzisiaj miał uśpić młodego, to tak go rozdrażnił, że szok. Wraca późno i dziwi się, że synek tak na niego reaguje. Masakra z tymi chłopami.

I czy Natka dawała jakiś znak???
no to rzeczywiście mały musi być uczulony na nie, szkoda bo tańsze są od pamków, ale może inne mu spasują

nic a nic tylko pampka bo własnie u mnie też gorąco póki co tak jak wyżej pisałam narazie kłade ją w rożku wygodniej mi ją wtedy w nocy przenosić z kołyski do łóżka na karmienie

mnie to te nogi się nie podobają, takie kościste już wolałam jak były umiarkowanie spuchnięte

chłoopy, szkoda gadać czasami

a natka nic chyba nie pisała, pewnie odpoczywa, nieźle się musiała namęczyć przez te 12 godzin, biedna

ja karuzeli tez nie kupiłam, też czekam na chrzciny
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Jednak dałam radę i byłam w SR dzisiaj. Fajne zajęcia z karmienia były. Ćwiczyłyśmy z lalkami, pokazała różne laktatory, opowiadała co i jak (okazało się, ze pani prowadząca jest doradcą laktacyjnym w moim szpitalu). Nawet na koniec obejrzała nam sutki, żeby zobaczyć czy nie trzeba jakichś nakładek stosować
Tylko o diecie karmiącej nie było, bo i tak zajęcia nam się przedłużyły a tż-ci na mecz się spieszyli... Następnym razem ją podpytam.

W ogóle to mnie mąż wk...wił na maksa. Przez pół zajęć na telefonie z kolegami sie na oglądanie umawiał, siedział jak na szpilkach, zły że zajęcia trochę dłużej trwały bo ON SIĘ UMÓWIŁ. No żesz... Widać co dla niego ważniejsze... Tak mnie zirytował, że się poryczałam w drodze do domu

To się wygadałam, idę zobaczyć co się u was przez ten czas działo.
oj tam, nie ważniejsze tylko też ważne, wiadomo jak to chłopy

nakładki ... moje dziecko jakoś ciał obcych w buzi nie toleruje ani nakładek ani smoczka jedynie smoczek z butelki ale to dopiero jak zczaiła że z tego mleko leci
Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
I przestałam się czuć wyobcowana, jakoś ciągle się tego wszystkiego boję, jak to ogarnę gdyby się dało to brzuszek wysłałabym na urlop żeby to wszystko jeszcze przemyśleć i poukładać

Poza tym to jakoś kurde dziwnie się czuję, kręci mi się w głowie i ciśnienie mi skacze. Jak mierze na leżąco jest w normie a jak na siedząco jest na granicy śmigania na IP i kurde nie wiem który pomiar jest dobry
a wolno mierzyć na leżąco?
z ciśnieniem w ciązy nie ma żartów lepiej to sprawdzić moim zdaniem
Cytat:
pomocy
ojej dziwna sprawa ... a to nówka wózek? Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby wysłanie za pobraniem

Idę spać bo będe nieprzytomna jak Natalcia na cyca wstanie w sumie to właczyłam kompa bo mnie olśniło że rachunki nie zapłacone

Dobranoc czekam na czerwone posty rano

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-09-06 o 22:08
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 22:04   #555
cotynato
Zakorzenienie

Lulllaaa nie umiem ich znaleźć. już doszłam że to spodenki busha, dzięki allegro, ale nie ma ich w ogóle na all, to możliwe ;/? chyba nie ..

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczynki ja tylko na chwile i ide spac
cotka i ancia
http://allegro.pl/super-smieszne-spo...792746124.html
polecam bo spodenki przyszly na drugi dzien, malo tego-babeczka jeszcze do mnie dzownila zeby sie upewnic czy napewno zamawialam pande z literkami dobranoc kochane i do juterka
Oja, kochana jesteś. Dziękować

Wymianka.
Stary 2011-09-06, 22:29   #556
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka melduję się wieczornie
byliśmy troszkę rzeczy wyprawkowych kupić, ale nie było za dużo tego co mnie interesowało, jutro będę działać na allegroa w trakcie meczu poprasowałam sobie troszkę ciuszków Bartusia ale one słodkie, tylko teraz krzyż boli

Cytat:
to super, to już rozwarcie na 4 cm tak?? i jak Amelka ładnie rośnietrzymam , żeby jutrzejszy poród stał się realny
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
W ogóle to mnie mąż wk...wił na maksa. Przez pół zajęć na telefonie z kolegami sie na oglądanie umawiał, siedział jak na szpilkach, zły że zajęcia trochę dłużej trwały bo ON SIĘ UMÓWIŁ. No żesz... Widać co dla niego ważniejsze... Tak mnie zirytował, że się poryczałam w drodze do domu

To się wygadałam, idę zobaczyć co się u was przez ten czas działo.
co za Tż
Cytat:
pomocy
Asiu kurcze tani ten x-lander i do tego nowy, ja też bym proponowała za pobraniem, a wogóle to dopatrzyłam się, że z Wrocławia ten sprzedający to by może Cotkę na zwiady wysłaćtzn chociaż meila napisać, ze się jest z Wrocławia i by się chciało obejrzeć i odebrać, jego reakcja już by o czym świadczyła
[

Cytat:
cześć Mamuśko i tak jesteś dzielna i współczuję tego bólu, ale z czasem na pewno wszystko minie i czekamy na szczegółowy opis

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 22:36   #557
aa2
Zakorzenienie

Martusia napisałam mu ze chce jakies dane bądz telefon w celch weryfikacji , przeprosiłam ze jestem tak anieufna ale ni ema podanych zadnych danych itd wiec czekam czy cos napisze jak nei to podejrzane bedzie, a jutro mu napisze jeszcze ze jak danych nie chce podawac to żeby zrobic wysyłke za pobraniem i zobaczymy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 22:42   #558
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusia napisałam mu ze chce jakies dane bądz telefon w celch weryfikacji , przeprosiłam ze jestem tak anieufna ale ni ema podanych zadnych danych itd wiec czekam czy cos napisze jak nei to podejrzane bedzie, a jutro mu napisze jeszcze ze jak danych nie chce podawac to żeby zrobic wysyłke za pobraniem i zobaczymy
no ciekawa jestem co Ci odpisze,
kto wie może sama byłabym zainteresowana, chociaż kurcze naprawdę bardzo tanioa nie chcecie z fotelikiem? bo mnie jeszcze bardziej by ta opcja interesowała, tylko, że on nie ma

to daj znać Asiu jak się coś odezwie

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-06, 22:51   #559
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
co

Kellysss... pozawracam Ci tyłek znów... źle się czuje..tak myślę,czy nie podjechać na izbę myślisz,że jak już 2 raz będę i będę im dupe zawracać...to może mi to coś pomóc,żeby mnie długo nie trzymali do wywoływania?? czy dla nich to nawet jakbym codziennie jeździła to nic nie pomoże?? bo jak tak...to dopiero z TYMI skurczami.
Jedz jedz...
Ja w pierwszej ciazy tez non stop jezdzilam na IP
(teraz tez jak pojechalam co mnie w szpitalu zostawili to tez niewiadomo jakich tych skurczy nie mialam,
i jakby znowu tak bylo ze sie czyms martwie to znowu podjade....)
Nie robia tutaj konkretnych wizyt nawet wiec sami sie prosza
o to zeby ich nawiedzac na emergency..

Poza tym na kazdej wizycie z poloznymi mi mowia ze jakby sie cos dzialo
i jakbym miala jakies obawy lub watpliwosci to moge jechac na IP....

Takze nawet sie nie zastanawiaj tylko jedz...
Chociaz zajrza Ci znowu do podwozia i bedziesz wiedziala
czy cos tam sie rusza czy dalej bez zmian...
A moze trafisz na jakiegos fajne lekarza co Cie juz zostawi w szpitalu
(bo w sumie juz w terminie) i dadza Ci zelik na przyspieszenie...

jedz i pisz sprawozdanie jak tam poszlo

Ciekawe jak tam Monika...? Pewnie porod pelna para

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2011-09-06 o 22:54
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 23:02   #560
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

kurcze ale tu cisza dzisiaj
zmykam spać, kolorowych

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-09-06, 23:03   #561
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
kurcze ale tu cisza dzisiaj
zmykam spać, kolorowych
No dziwna cisza

Dobranoc...

Ide do tz sie poprzytulac

Stary 2011-09-06, 23:08   #562
stokrotka_
Zadomowienie

ja się wykąpałam....cisza tu coś dzisiaj...

póki co wieści od Moniki nie ma żadnych..

Ja się kładę póki co...jak się coś mocniej zacznie dziać..to podjadę sprawdzić to moje toporne podwozie

dobrej nocki

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2011-09-06, 23:15   #563
cotynato
Zakorzenienie

Faktycznie wrocław. Mogę podjechać obadac jak gdzieś blisko ;p

Wykąpałam się, wygoliłam nogi i to co będzie najbardziej na widoku i mogę iść spać spokojnie. Już mam dość tych rozstępów. Poszerzają się niesamowicie. Mam wrażenie że te największe są na szerokość małego palca już
No nic, oby Filipek prędko wyskakiwał to będę myślała jak to skasować

Stokrotka, jak Ci to pomoże to jedź. Chociaż pewnie odeślą i każą przyjść jak już będzie regularnie itp.

Kolorwych

Wymianka.
Stary 2011-09-07, 01:18   #564
lullaby_ml
Zakorzenienie

Bardzooo mocny skurcz mmnie obudzil
Stary 2011-09-07, 01:40   #565
stokrotka_
Zadomowienie

Dostalam sms od Moniki

Jestem w szpitalu z powodu tych kurczy. Postanowili mnie zatrzymac na noc bo jestem juz po terminie. Jesli sie nic nie rozkreci to rano mnie wypuszcza ( oby sie rozkrecilo). 2 godz temu skurcze byly co 7 min a teraz sa co 5. Strasznie boli.

Mam nadzieje, ze jej sie rozkreci....

lulka wspolczuje

A ja w miare niestety....

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-09-07 o 01:42
Stary 2011-09-07, 01:48   #566
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Dostalam sms od Moniki

Jestem w szpitalu z powodu tych kurczy. Postanowili mnie zatrzymac na noc bo jestem juz po terminie. Jesli sie nic nie rozkreci to rano mnie wypuszcza ( oby sie rozkrecilo). 2 godz temu skurcze byly co 7 min a teraz sa co 5. Strasznie boli.

Mam nadzieje, ze jej sie rozkreci....

lulka wspolczuje

A ja w miare niestety....
Łe kurcze, biedna, a to jak jest po terminie to nie maja obowiazku wywolac porodu??? a Ty tez nie spisz?
Stary 2011-09-07, 01:58   #567
stokrotka_
Zadomowienie

Jesli skurcze nie odpuszcza to moze pomoga wywolac.....
Tu niestety czekaja dluzej z wywolywaniem

No nie moge staram sie usnac ...ale ciezko jak boli..

Stary 2011-09-07, 02:05   #568
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Jesli skurcze nie odpuszcza to moze pomoga wywolac.....
Tu niestety czekaja dluzej z wywolywaniem

No nie moge staram sie usnac ...ale ciezko jak boli..

A co jaki czas masz skurcze? to moze na IP????
Stary 2011-09-07, 02:09   #569
stokrotka_
Zadomowienie

Wlasnie dzis poki co nieregularne wogole prawie....

Sprobuje usnac...jak co to podjedziemy jutro.

A Ty juz lepiej?

Cos mi net muli w telefonie

Stary 2011-09-07, 02:28   #570
lullaby_ml
Zakorzenienie

Wypilam sobie herbatke i za chwile pojde do lozka, moze zasne, nie mam jakos tam tragedii juz, przeszlo, ale fajnie ze jutro a raczej dzisiaj juz mma wizyte u gin, mam nadz ze rozwarcie jest juz okazale.

---------- Dopisano o 03:28 ---------- Poprzedni post napisano o 03:12 ----------

Ok, nastepna fala skurczy, wrrrrrrr

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości