Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-06, 22:59   #3541
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Powiem Wam, że sporo osób, jak im mówię, że już załatwiam to, czy tamto, dziwi mi sie, że tak prędko. Bez sensu, przecież lepiej wcześniej pozałatwiać, żeby później na ostatnią chwilę nie ganiać. Wam też się tak dziwią?
teraz już raczej nie, bo w sumie n zostało niecałe 8 miesięcy, to niedużo, ale jak zamawiałam salę i fotografa 1,5 roku wcześniej to sie dziwili a ja miałam to gdzieś, przynajmniej miałam z głowy mieliśmy czas to szukaliśmy
Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Melody wcale mnie te pytania o nie męczą, przeciwnie!

Pierwszy raz poszłam do tego salonu bez uprzedniego umawiania się. No i to był błąd bo powiedziano mi że nie moga mi poświęcić za dużo czasu bo za 15 min miała przyjśc klientka umówiona na przymiarkę.Mimo wszytsko nalegałam bo nie jestem z Krakowa i chciąłam wykorzystac nawet te 15 minut. Poza tym były 2 pracownice i 4 przymierzalnie wiec jakos nie widziałam w czym problem.
W każdym bądz razie nawet tyle nie potrzebowałam bo pierwsza suknia jaka przymierzyłam aboslutnie mnie zauroczyła! Szczerze powiedziawszy to w moim mieście zwiedziąłm wsyztskie salony i to co widzialam mnie załamywało. Tandeta, tandeta, tandeta i kicz, wsyztsko strasznie oklepane. Byłam załamana bo myslalam ze nic mi nie dogodzi a tu pierwszy salon w Krakowie, pierwsza suknia i WOW:jup i:

Ewusia, pytałas o ceny. Nie jest tak zle! Jesli zakupisz w sezonie wyprzedazy to ceny sa zdecydowanie lepsze. Tylko trzeba się spieszyc bo wiem, ze modele szybko znikają. na stronie Madonny sa wyszczegolnione modele które sa po obniżce i spisałam sobie wszystkie, które miałam zamiar zmierzyć a tu zonk...
Poza wyprzedażą niestety już powalają, te ładniejsze od 5- 8 tysięcy. ... to już niestety nie dla mnie.

takż eogólnie dziewczyny moge Wam baaardzo polecic ten salon, babeczka pracująca tam jest przemiła no i same suknie są rewelacyjne.

Rozpisałam się niczym Sztuczka. heh ale przypuszczam że kazda z nas emocjonuje sie wyborem tej jedynej sukni
dziekuję za wyczerpującą odpowiedź może jednak się skusze na Madonnę... z tym ze ja w Katowicach, bo do Krk raczej nie mam kiedy jechać
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
siostra 22, ja mam 21 a brat ma 19 i dziecko w drodze....

Fakt jestem młoda ale przeszłam już swoje w życiu wierzcie mi lub nie. To ja mam staż 3 lat z tżcikiem a znamy się i przyjaźnimy już z 7. Więc troszkę to inaczej wygląda niż planowanie slubu po miesiącu znajomości i spodziewania się dziecka po 7 miesiącach bycia razem w wieku(19 lat a nie np.27 to różnica).
Współczuję naprawdę nie rozumiem podejścia Twojej rodziny
Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
Dziewczyny co powiecie na to?

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 23:07   #3542
niut0
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Ojeju, widzę, że jestem mocno do tylu, a przecież rano byłam na wątku

Witam nowe PM

u mnie w sumie nic nowego. KOleżanka, która brała niedawno ślub, poleciła mi makijażystkę, która bierze za makijaż próbny z właściwym .. 70 zł. Oglądalam jej fotki ze ślubu i wyglądala cudownie. Jestem zadowolona, bo we wszystkich zakładach wołali ode mnie 300-400 zł. Dlatego makijażystkę już mam

Co do reszty - podpisałam umowę z fotografem,trafiłam na jakąś promocję i zaplacimy 1050 zł za sesję plenerową, w kościele, na sali do oczepin , przygotowania plus albumy dla nas, rodziców i świadków i nagrane fotki na płytę. Fotograf fajny, młody, ma fajne pomysły i naprawdę dobrze robi zdjęca.
Podpisałam też umowę z kamerzystą. Mój kolega jest operatorem w tv regionalnej i czasami kameruje wesela (oczywiście nie w ramach pracy operatora). Chce ode mnie jedynie 1000 zł za fajny film z sesją narzeczeńską. Inni wołali od 1500 - 2500

Powiem Wam, że sporo osób, jak im mówię, że już załatwiam to, czy tamto, dziwi mi sie, że tak prędko. Bez sensu, przecież lepiej wcześniej pozałatwiać, żeby później na ostatnią chwilę nie ganiać. Wam też się tak dziwią?
Nie nawet proboszcz nas ostatnio pochwalił, ze tak załatwiamy szybciej, a nie na ostatnią chwilę (to akurat dot. nauk)

A ja nie umiem kamerzysty znaleźć
tzn spodobało nam się dwóch, ale jeden miał już termin zajęty, a do drugiego napisałam, czy kręci filmy w HD i blu ray i cisza
Stary 2011-09-06, 23:13   #3543
justyna_g4
Zakorzenienie

Witam nowe PM

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość
oj tak, wszyscy sie pytaja kiedy ślub a jak mówie ze we wrześniu to myślą ze w tym roku. no ciekawe jakbym ja to wszystkon załatwiłą. Ludzie niektórzy myślą że ślub to kilka miesiecy i jest

Nie zgodzę sie z Toba. My robimy wesele w remizie i też musiałąm zamówić sale półtora roku wcześniej i mimo to było ciezko z wolnym terminem. A zespołu tez nie będę miała żadnego "lokalnego"! będzie normalny zespół za który będziemy musieli nie mało zapłacić. To nie jest tak że jak się ma wesele w remizie to można miec wszystko w d..... samo nic nie przyjdzie.

Ja planuje wypożyczyc suknie. Nie bedę wypozyczać w salonie tylko wypożyczalni sukien ślubnych maja tam około 500 sukien wieć jest z czego wybierać. cena zwykle jest od 400 do 700zł. Suknia jest do odebrania w piątek albo czwartek przed weselem ale nie wiem kiedy sie ja oddaje. Nie trzeba jej czyścić. Ostatnia przymiarka jest tydzień przed ślubem. Wszystkie poprawki są wliczone w cenę sukni+bolerko, szal, rekawiczki, biżuteria, parasolka
U mnie najbardziej mama, że po co już sukienka i takie tam, ale z kolei jak wpada w panikę, że wszystko drożeje to chciałaby kupić wódkę o takie tam.

Jeśli chodzi o suknie to masz super, że za taką cenę możesz wypożyczyć suknie bo u mnie ok. 1500zł wypożyczenie i to jest chyba sukienka z halką.

Cytat:
ale tu nie chodzi o jej ślub i kwestię sponsorowania tylko o to że oni ich widocznie faworyzują na każdym kroku. ile wy byście dały radę tak żyć?? ja już nie daję rady?? wiecie jak to jest czuć się niekochanym, gorszym od innych(chociaż to ja pomagam w domu to ja się wszystkim przejmuję to ja mam wszytko na głowie) ale nie no bo kim ja jestem. To ja powinnam być ta lepsza!

ale nie ma innego wyjścia muszę się przemęczyć nie wyprowadzę się znowu bo szkoda marnotrawić pieniądze...
niech ten czas szybciej leci
Całkowicie cię rozumiem. Ja mam młodszego brata (18 lat ma) , który nic nie robi, wraca do domu z imprezy o godzinie 12 dnia następnego, a rodzice mu jeszcze śniadanko zrobią. Ja zaręczona jakbym nie wróciła na noc do domu to by była 3 wojna światowa. Wiem jak to jest jak rodzeństwo jest faworyzowane i jak to boli. Jestem z Tobą

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29248635]ten otatni bukiet... jaki piękny kolor

kuzynka TŻta uszkodziła wypożyczaną suknię i musiała jeszcze sporo dopłacić wiem, że nie wszystkie salony to praktykują, w niektórych się nie dopłaca za zniszczenie, ale trzeba zapytać.

I jak już wybierze się model to warto poszukać używanej i odkupić.

Moja bratowa wypożyczała suknię rok temu i płaciła za to 2000. To ja kupiłam duuużo taniej suknię.

A ja mam ciągle zrypany humor przez tą dziołchę z pracy

No i TŻ nie interesuje się ślubem, już mnie to denerwuje. Nie podejmę już tematu pierwsza[/QUOTE]

No niestety jak się wypożycza suknie to trzeba bardzo dokładnie przeczytać umowę. Tęż słyszałam o przypadkach, że dziewczynie wypożyczenie sukni wyszło drożej niż kupno bo musiała zapłacić za naprawę

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-06, 23:49   #3544
__Paulinka__
Zakorzenienie

dobra Dziewczynki, slysze zewsząd jak juz iekszość z Was chrapie (hmm.. chyba Jagodzia najbardzij) wiec ja ide tez spac dobranoc
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 00:18   #3545
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
co do szybkiego ciasta z budyniem.....hmmm, jak zależy Ci na czasie to możesz kupić gotowy biszkopt, albo mieszankę biszkoptową jakąś, a krem budyniowy - kostka masła i 2 gęstsze budynie ja ostatnio gotowałam budynie na zielonym soku pysio 750ml - krem z ciasta shreka
Hm, ciekawy pomysł Zobaczę, ile jutro będę miała czasu po wyjściu od promotora, mam nadzieję, że na tyle, żeby cokolwiek zrobić...

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za wszystkie opinie najwięcej głosów zdobył ten bukiecik w załączniku. Załączam też bukiet wg zaleceń Kawy chyba o to chodziło?
pojedynek czas zacząć
Też jestem za pierwszym, te kolory bardzo CI pasują

Cytat:
Napisane przez plinka87 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Panny Młode 2012

Miło mi do was dołączy i wspólnie oczekiwać na TEN WYJĄTKOWY DZIEŃ, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Z moim Kochaniem jesteśmy razem od 06.09.2005, zaręczyliśmy się 21.08.2011, a ślub bierzemy 15.09.2012. Widzę, że Wy jesteście już w trakcie przygotowań. Ja tak do końca nie wiem jak się za to zabrać, od czego zacząc załatwianie ślubu i wesele, a przede wszystkim kiedy co załatwić, czy nie jest za późno. Narazie mamy tylko wybraną restaurację i wpłaconą zaliczkę. Mam do was pytanie, czy Wy podpisywałyście umowę z restauracją, czy tylko wpłaciłyście zaliczkę, bo kilka osób mi mówiło, że musi być taka umowa. Pozdrawiam
Witaj

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Górska kozica - no może spadnąć ale pod warunkiem że jeszcze bardziej wzrośnie. Ja mam dylemat czy sprzedać swoje euraski czy też czekać jeszcze.. ehhh Nie mam ich dużo ale i tak mnie to męczy i dręczy. Wspominam wciąż moment kiedy euro było po 5 zł
Mam ten sam problem, mam jakieś euraki i zastanawiam się, czy już sprzedać, czy jednak poczekać... A może w ogóle zostawić na przyszłoroczne jakieś wyjazdy. Też żałuję, że nie sprzedałam, jak były po 5

Cytat:
u mnie w sumie nic nowego. KOleżanka, która brała niedawno ślub, poleciła mi makijażystkę, która bierze za makijaż próbny z właściwym .. 70 zł. Oglądalam jej fotki ze ślubu i wyglądala cudownie. Jestem zadowolona, bo we wszystkich zakładach wołali ode mnie 300-400 zł. Dlatego makijażystkę już mam

Co do reszty - podpisałam umowę z fotografem,trafiłam na jakąś promocję i zaplacimy 1050 zł za sesję plenerową, w kościele, na sali do oczepin , przygotowania plus albumy dla nas, rodziców i świadków i nagrane fotki na płytę. Fotograf fajny, młody, ma fajne pomysły i naprawdę dobrze robi zdjęca.
Podpisałam też umowę z kamerzystą. Mój kolega jest operatorem w tv regionalnej i czasami kameruje wesela (oczywiście nie w ramach pracy operatora). Chce ode mnie jedynie 1000 zł za fajny film z sesją narzeczeńską. Inni wołali od 1500 - 2500

Fajnie, że tak dużo załatwiliście U nas na początku (3,5 roku przed ślubem ) strasznie się dziwili, że to jeszcze tyyyyyyyyyyle czasu, a teraz to Ci, co najbardziej krzyczeli, pytają, czy mam już na oku jakąś sukienkę

Cytat:
jak zwykle to samo w domu problemy karolek i róża najważniejsi a ja jak zwykle pies właśnie siostra dzwoniła że ma zamiar brać ślub!! a jest z chłopakiem uwaga 1 miesiąc!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! a widzieli się może z 6 razy!!!! no i rodzice a no dobrze oczywiście my nie mamy nic przeciwko...

a jak mi się Sebastian oświadczył to z ryjem że dlaczego nie przyszedł do mojego ojca z flaszką a mojej mamie nie dał kwiatów... (Co mój tżcik w końcu uczynił). Ja z nim byłam 2 lata i takie problemy a ona z nim miesiąc. Do tego mój tżcik prawie im w du p e wchodzi pomaga jak chcą... jak samochód zepsuty to wozi moich starych to tu to tam... no wszytko robi dla nich a mój tżcik k u r w a jest według nich najgorszy jaki może być. Może przez mamę to nie ale przez ojca tak.
Kochana, jesteśmy z Tobą!

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Też mam ten problem. A jak się proszę TŻa, żeby wymiślił, co na obiadek, to on mówi: Nie wiem, coś pysznego. Ułatwia mi jak chol.era
A u mnie jest zwykle odwrotnie - jak nie mam pomysłu i pytam, co na obiad, to TŻ zwykle mówi: Ty sobie usiądź, a ja coś wymyślę A potem zwykle robi to, co wymyślił

Kochane, skończyłam w zasadzie rozdział.... Mam ich więc 4, w sumie 55 stron z bibliografią. Jeszcze muszę napisać, Wstęp, Zakończenie i Streszczenie po chorwacku (półtorej strony! nie wiem, jak to zrobię). Ale już dziś nic nie wymodzę, bo jak mam jutro być u promo na 10, to muszę iść spać. Najwyżej mnie zje.bie, trudno, ale coś tam mu jednak dam.

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 07:59   #3546
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczynki za wszystkie opinie najwięcej głosów zdobył ten bukiecik w załączniku. Załączam też bukiet wg zaleceń Kawy chyba o to chodziło?
pojedynek czas zacząć
nr 2

jagodziu współczuje tego nierównego traktowania

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:17   #3547
kindziulindzia
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

znów się nie wyspałam od dwóch tygodni próbuję skontaktować się z moją świadkową i cisza, telefonów nie odbiera na maile nie odpisuje nie wiem co na ten temat myśleć zmieniać świadkową ?? nie wiem co się z nią dzieje
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:36   #3548
MARGIDA
Wtajemniczenie

Witam w środę Jak to mówią: środa zginie, tydzień minie , nie mogę się doczekać piątku

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki

znów się nie wyspałam od dwóch tygodni próbuję skontaktować się z moją świadkową i cisza, telefonów nie odbiera na maile nie odpisuje nie wiem co na ten temat myśleć zmieniać świadkową ?? nie wiem co się z nią dzieje
może spróbuj przez wspólnych znajomych? może coś się u niej dzieje?
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:43   #3549
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w środę Jak to mówią: środa zginie, tydzień minie , nie mogę się doczekać piątku

może spróbuj przez wspólnych znajomych? może coś się u niej dzieje?
właśnie od znajomych dostałam jej nowy nr telefonu i znowu cisza dzwonie i dzwonie zresztą nie tylko ja próbuje się z nią skontaktować
19.05.2012
Stary 2011-09-07, 08:45   #3550
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cze Dziewczynki

Ja zaraz smigam do pracy Milego dzionka

Cytat:
Hej dziewczynki

dziwne.. a ona sie zgodzila byc Twoją swiadkową? kim ona dla Ciebie jest ?
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 08:50   #3551
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Cze Dziewczynki
Ja zaraz smigam do pracy Milego dzionka
dziwne.. a ona sie zgodzila byc Twoją swiadkową? kim ona dla Ciebie jest ?
zgodziła, zgodziła juz dawno z nią rozmawiałam na ten temat a jest moją bardzo dobrą koleżanką razem chodziłyśmy do szkoły i na wagary ale ten brak odzewu z jej strony zaczyna mnie martwić
19.05.2012
Stary 2011-09-07, 08:52   #3552
Chatka
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Aaaale mi się nie chce tam jechać!

Cytat:
Hm, to może faktycznie coś się z nią dzieje, a Ona mieszka w tej samej miejscowości, gdzie Ty, czy gdzieś dalej? Bo jak niedaleko, to ja bym poszła do Jej domu... Skoro ma być świadkową, to na pewno bardzo bliska Ci osoba, lepiej sprawdzić, co jest grane.

Cytat:
Trochę to straszne, zupełnie jakby ktoś miał zamordować środę
Ale fakt jest faktem

No, dziś czeka mnie dzień totalnej bieganiny, muszę jechać na uczelnie, potem do sklepu (który najpierw będę musiała znaleźć ) po prezent dla TŻta, który oczywiście wymyślony mam już od miesiąca, ale pooooo co było wcześniej kupić
A potem jeszcze spróbować zrobić budyniowe ciasto Eh, busy day...

Stary 2011-09-07, 09:09   #3553
evoonia86
Zakorzenienie

dzień dobry
plinka87 witaj w naszym gronie

jagodzia133 już tak nie dużo czasu zostało do ślubu, do tego, żeby być tylko z TŻ-tem. wytrzymaj kochana jesteśmy z Tobą
Stary 2011-09-07, 09:16   #3554
Seagirl
Zadomowienie

Hej,
a ja dzisiaj jeszcze bardziej zakatarzona brr...
Ale mam coś dla was, właśnie kupiłam butki na allegro, strasznie jestem ciekawa ich na żywo, oby były dobre ale w razie co mogę je zwrócić.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30148.jpg (31,8 KB, 32 załadowań)
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:19   #3555
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Hej,
Ale mam coś dla was, właśnie kupiłam butki na allegro, strasznie jestem ciekawa ich na żywo, oby były dobre ale w razie co mogę je zwrócić.
Oo, super, to chyba właśnie takie mniej więcej chciałaś, nie? Piękne i na zimowy ślub jak znalazł

Stary 2011-09-07, 09:22   #3556
Ania_M_
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Zaraz szykuję się do Szczecina, dziś składam papiery do pewnego miejsca pracy. I odbieram skierowanko na testy z innego miejsca pracy.
Nie wiem które bardziej mi odpowiada, no i nie wiem też w którym dostanę pracę dlatego startuję do dwóch

Może to trochę niezrozumiała ale nie chcę zapeszać mówiąc co to za miejsca, pochwalę się jak coś się wyjaśni

Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Hej,
Świetne te buciki i faktycznie na zimowy ślub są idealne, jakby zmrożone Bardzo fajne
Stary 2011-09-07, 09:23   #3557
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej,
fajne będa Ci pasowały do całej koncepcji
Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Zaraz szykuję się do Szczecina, dziś składam papiery do pewnego miejsca pracy. I odbieram skierowanko na testy z innego miejsca pracy.
Nie wiem które bardziej mi odpowiada, no i nie wiem też w którym dostanę pracę dlatego startuję do dwóch

Może to trochę niezrozumiała ale nie chcę zapeszać mówiąc co to za miejsca, pochwalę się jak coś się wyjaśni

Trzymajcie kciuki
Pozdrawiam
no to powodzonka, obyś dostała tę, która bardziej Ci sie podoba
Stary 2011-09-07, 09:27   #3558
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Oo, super, to chyba właśnie takie mniej więcej chciałaś, nie? Piękne i na zimowy ślub jak znalazł
Tak, chciałam jakieś z aplikacjami, wcześniej nie było takich na allegro tylko menbur miał coś podobnego ale z odkrytym palcem, prawie dwa razy droższe i podejrzany kolor ivory/śmietankowa biel. No i dobrze ze wczoraj ponownie zajrzałam na allegro;-)
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:40   #3559
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny! Stęskniłam się za Wami

Nie próbuję nawet nadrabiać, co napisałyście od soboty, bo mam mnóstwo pracy, tylko wczoraj wróciłam spod Tater i już na mnie praca czekała

Pogoda na wyjeździe dopisała, więc sobie miło odpoczywałam na świeżym powietrzu. Postanowiłam też wjechać na Kasprowy, bo jeszcze nigdy nie byłam, i powiem jedno: nie wiedziałam, że "kolejka linowa" to w Polsce jeden wagonik kursujący w górę i w dół co 10 minut, do którego można się dostać po trzech godzinach stania w kolejce Doznałam szoku, że tak wygląda jedna z największych atrakcji polskich gór, ale może zbyt wiele oczekiwałam po wyjazdach w Alpy...
Dobrze, że chociaż widoki były ładne. W załączeniu kilka fotek.

A na koniec, witam też serdecznie wszystkie nowe PMki i proszę o wiadomość na priv, jeśli chcecie, żeby dopisać Waszą datę ślubu do kalendarzyka. Niestety nie dam teraz rady prześledzić kto kiedy dołączył (od soboty do dziś) i kiedy bierze ślub.

Zmykam do pracy, miłego dnia!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0165.jpg (139,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0166.jpg (96,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0177.jpg (114,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0178.jpg (120,7 KB, 13 załadowań)
Stary 2011-09-07, 09:53   #3560
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry

tenebrosa witaj z powrotem. Co do kolejki na kasprowy to my podchodziliśmy dwa razy. Raz się poddaliśmy a za drugim skorzystaliśmy z ulicznego handlu biletami. Podszedł do nas pan i pyta czy nie chcielibyśmy pojechać szybciej. A że była 8 rano kolejka już w połowie tej drogi prowadzącej do samej kolejki temperatura już dobrze ponad 25 no to cóż dopłaciliśmy 20zł ale wjechalismy pierwsza kolejka w ogóle ludzi nie było

seagirl ślicze buty. A tak w ogóle w wielu sklepach internetowych np tam gdzie ja zamawiałam trwa teraz wyprzedaż niektórych modeli
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 09:58   #3561
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Nie nawet proboszcz nas ostatnio pochwalił, ze tak załatwiamy szybciej, a nie na ostatnią chwilę (to akurat dot. nauk)

A ja nie umiem kamerzysty znaleźć
tzn spodobało nam się dwóch, ale jeden miał już termin zajęty, a do drugiego napisałam, czy kręci filmy w HD i blu ray i cisza
hmm a na stronie internetowej nic nie napisał na ten temat? Może jest na urlopie i nic nie pisze

Cytat:
Hej dziewczynki

może coś jej się stało? albo ma jakieś problemy ...
Cytat:
Hej,
bardzo ładne butki

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

trzymamy kciuki, powodzenia!

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny! Stęskniłam się za Wami

Nie próbuję nawet nadrabiać, co napisałyście od soboty, bo mam mnóstwo pracy, tylko wczoraj wróciłam spod Tater i już na mnie praca czekała

Pogoda na wyjeździe dopisała, więc sobie miło odpoczywałam na świeżym powietrzu. Postanowiłam też wjechać na Kasprowy, bo jeszcze nigdy nie byłam, i powiem jedno: nie wiedziałam, że "kolejka linowa" to w Polsce jeden wagonik kursujący w górę i w dół co 10 minut, do którego można się dostać po trzech godzinach stania w kolejce Doznałam szoku, że tak wygląda jedna z największych atrakcji polskich gór, ale może zbyt wiele oczekiwałam po wyjazdach w Alpy...
Dobrze, że chociaż widoki były ładne. W załączeniu kilka fotek.

A na koniec, witam też serdecznie wszystkie nowe PMki i proszę o wiadomość na priv, jeśli chcecie, żeby dopisać Waszą datę ślubu do kalendarzyka. Niestety nie dam teraz rady prześledzić kto kiedy dołączył (od soboty do dziś) i kiedy bierze ślub.

Zmykam do pracy, miłego dnia!
ale cudowne widoki Polskie góry (mimo że je lubię) na pewno nie mogą się równać z Alpami, kolejki faktycznie są tragiczne. Ostatnio jak byłam w górach, to zaszokowało mnie też jedzenie - kiepska jakość w knajpach, zdziercze ceny, ech...
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:01   #3562
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej,
sliczne mozesz dac namiary??? a nie wiesz czy byly takie w kolorze fuksji?
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:03   #3563
maruda80
Zakorzenienie

tenebrosa fotki piękne

Ja już usiedzieć w pracy nie mogę - w piątek rano wyjeżdzam z TŻ do Zakopca na weekend.

W piątek zabieram go na trasę doliną białego na Giewont, potem trasą na Kasprowy, i spokojne zejście.
ja wprawdzie już byłam ale dla TŻ to będzie pierwsze podejście.
W sobotę jak pogoda dopisze planujemy dolinę pięciu stawów. W niedzielę mam zamiar wyciągnąć TŻ (albo on mnie) nad czarny staw- moje ulubione miejsce w górach

Już nie mogę się doczekać, mam nadzieję że pogoda dopisze...

Te kolejki na Kasprowy zawsze są - dla mnie to dziwne i nie rozumiem że ludzie wolą czekać kilka godzin, gdy spokojnie można wejść w 3 godziny a trasa jest piękna i całkiem łatwe podejście...

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2011-09-07 o 10:04
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:07   #3564
Karolina_83
Raczkowanie

Dzień Dobry
Jagodziu dziś debiut Twojej lazanii w mojej kuchni więc trzymaj kciuki

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Te kolejki na Kasprowy zawsze są - dla mnie to dziwne i nie rozumiem że ludzie wolą czekać kilka godzin, gdy spokojnie można wejść w 3 godziny a trasa jest piękna i całkiem łatwe podejście...
My też wchodziliśmy ale powiem szczerze, że marzyła mi się taka komercha jak wjazd na Kasprowy ale mój K unika wszelkich tłumów szczególnie w górach więc kolejkę omijamy.

Edytowane przez Karolina_83
Czas edycji: 2011-09-07 o 10:10
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:09   #3565
(kicia)
Zakorzenienie

Nad czarny staw też chcieliśmy z TŻ wejść ale nie wiem czy dalibyśmy radę. Doszliśmy do morskiego oka obeszliśmy całe w koło i lewo zeszliśmy na dol. I na pewno jeszcze nie raz pojedziemy do Zakopanego bo trochę mam zostało do obejrzenia. Dolina pięciu stawów, giewont. Ale tym razem wybierzemy chyba wrzesień żeby było mniej ludzi
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:13   #3566
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
tenebrosa fotki piękne

Ja już usiedzieć w pracy nie mogę - w piątek rano wyjeżdzam z TŻ do Zakopca na weekend.

W piątek zabieram go na trasę doliną białego na Giewont, potem trasą na Kasprowy, i spokojne zejście.
ja wprawdzie już byłam ale dla TŻ to będzie pierwsze podejście.
W sobotę jak pogoda dopisze planujemy dolinę pięciu stawów. W niedzielę mam zamiar wyciągnąć TŻ (albo on mnie) nad czarny staw- moje ulubione miejsce w górach

Już nie mogę się doczekać, mam nadzieję że pogoda dopisze...

Ja wróciłam w poniedziałek z Zakopanego
Wybraliśmy się nad Czarny staw (piękny!), później drogą na Zawrat. Chcieliśmy iść na Świnicę, ale już było późno więc zawróciliśmy na dolinę pięciu stawów, dalej na dolinę roztoki i stamtąd już busem do Zakopanego, bo była już 21 Byliśmy też nad Morskim Okiem, ale moim zdaniem bez porównania z Czarnym stawem
Stary 2011-09-07, 10:25   #3567
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Nad czarny staw też chcieliśmy z TŻ wejść ale nie wiem czy dalibyśmy radę. Doszliśmy do morskiego oka obeszliśmy całe w koło i lewo zeszliśmy na dol. I na pewno jeszcze nie raz pojedziemy do Zakopanego bo trochę mam zostało do obejrzenia. Dolina pięciu stawów, giewont. Ale tym razem wybierzemy chyba wrzesień żeby było mniej ludzi
Ostatnio byłam w sierpniu i powiedziałam że NIGDY WIĘCEJ.
Tłumy straszne, bardziej się zmęczyłam tym urlopem niż wypoczęłam
Nie mówiąc o cenach.
I od tametj pory jeździmy w czerwcu albo sierpniu, w tamtym roku byliśmy w październiku i też była piękna pogoda a widoki jesienne

Wejście od morskiego oka to jeszcze 3-3,5 godz. w górę ale warto - uwielbiam ten widok Warto!
Najlepsze jak wychodziliśmy na Rysy o 5-6 godz. rano i byliśmy o 12stej na szczycie, to po drodze mijały nas małe dzieciaki z rodzicami - podoba mi sie takie rodzinne wędrowanie

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam w poniedziałek z Zakopanego
Wybraliśmy się nad Czarny staw (piękny!), później drogą na Zawrat. Chcieliśmy iść na Świnicę, ale już było późno więc zawróciliśmy na dolinę pięciu stawów, dalej na dolinę roztoki i stamtąd już busem do Zakopanego, bo była już 21 Byliśmy też nad Morskim Okiem, ale moim zdaniem bez porównania z Czarnym stawem
Na Zawrat jeszcze nie dotarłam, ze względu na pogodę (mgła i deszcz) musieliśmy zrezygnować z podejścia.

Ale to nic, moja koleżanka robiła 3 podejścia na Rysy i miała pecha, bo zawsze pogoda się psuła (a to kilka godzin w plecy za każdym razem)
Jaka szczęśliwa była jak jej się w końcu udało

Właśnie, z pogodą to nigdy nie wiadomo, wystarczy chwila.. a góry bywają bardzo niebezpieczne w deszczu.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:31   #3568
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Heeeej!

Jakby się ktoś pytał o mnie, to żyję i mam się dobrze

Zaraz zerknę co tam naskrobałyście, a w międzyczasie mam wizytę kontrolną u lekarza.

Jakieś nowości? Suknie? Skandale? No oprócz tego, że wynik wczorajszego meczu to 2:2, co już jest dostatecznym szokiem. Ale oglądałam, nacieszyłam oko i z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że Polska ma dobrego bramkarza, ale chu jową obronę. No! A Niemcy są za✂✂✂iści, jak to Niemcy, tylko wydaje mi się, że jakby tak nie grali na 100%.

Ups! Mały OT meczowy...

Z serii koszmarów ślubnych dzisiaj w nocy było nasze wesele... Z naszym zespołem, który grał z dyskietki, pierwszy taniec nam totalnie nie wyszedł, bo kompletnie o nim zapomnieliśmy, TŻ stał gdzieś na boku, a ja sama tańczyłam na środku walca do Gogo dolls- Iris. Jedzenie nie takie jak miało być, w ogóle usadzenie gości jedna wielka porażka, lokal nie nasz. Szef lokalu totalne dno, cały czas się z nim kłóciłam. W ogóle mój mąż się bawił, a ja nie. Latałam załatwiałam, prosiłam, kłóciłam się z kim popadło. Po czym zaczęłam ryczeć, że co ja teraz dziewczynom na wizażu napiszę??? Jaka będzie moja relacja z wesela??? Że co, że wszystko się nie udało, że moje wesele to była totalna klapa??? Nie, tak to nie może być, więc poszłam do wszystkich i oznajmiłam im, że to wesele odwołuję i przekładam je na inny termin. I wyłachali mnie i się obudziłam... A i jeszcze w śnie łaził za mną wstrętny zielony słoń (maskotka) z cukierkami, tylko, żeby zabawiać dziec, to denerwował mnie!

Mam nadzieję, że sny sprawdzają się na odwrót, że będzie zajedwabiście, uda nam się to co sobie zaplanowaliśmy.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:39   #3569
Jamee
Zakorzenienie

Witajcie

Witam się tylko i znowu uciekam, tym razem na zajęcia Pochwalę się tylko, że wczoraj mieliśmy równo rok i miesiąc do ślubu

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:48   #3570
jagodzia133
Zakorzenienie

hej dziewczyny
pisze do was ze szkolenia mamy przerwę :p która zaraz się kończy :P więc się tylko przywitam dzisiaj praca na Excelu ;p ale się wciągnęłam :P hihi nadrobię was wieczorkiem bo popołudniu lecę do kwiaciarni :P zarabiać kaskę :P
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości