mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 10:45   #3691
marejta
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
i slusznie, mnie tez listonosz namawial bo mu sie na 3 pierto wchodzic nie chce- a ja zawsze duzo poleconych dostawalam
a kurcze no przykro mi ale taka jego praca
To sie cieście że przychodzi i że tylko miny robi, bo moja koleżanka ma takiego listonosza, że zawsze dostaje awizo, bo lepiej wrzucić awizo na parterze niz deptać na 3 piętro nawet nie dzwoni, ona ostatnio 2 tygodnie na zwolnieniu była a co 2 dzień dostawała awizo a ma pewność ze zawsze ktoś w domu był

Cytat:
powiem tak- u nas w biurze pracuje 7 osob, z czego 5 jest z soba spokrewnionych (szef- jego zona i siostra, siostra szefowej i jej maz)- fajna zgrana rodzinka. osoby "spoza" to ja i dziewczyna ktora zostala zatrudniona niejako na moje miejsce (tzn szef i tak planowal nasz rynek rozszerzyc na jesieni- ale ze wyszlo ze jestem w ciazyto wzieli dodatkowa osobe wczesniej, na wypadek gdybym ja musiala isc na zwolnienie). obie jestesmy traktowane przez wszystkich z sympatia i nie jest to tylko moje subiektywne odczucie, kolezanka tez ma takie wrazenia
wszyscy sie odnosza do siebie bardzo przyjaznie i raczej mi sie wierzyc nie chce zeby poprzedniczce mogli robic jakies problemy. no ale OK masz racje tego nie wiem.
ale ja tez napisalam- rozumiem ze sa rozne sytuacje,wiec nie oceniam napisalam tylko ze jesli ktos rzeczywiscie zle sie czuje to pewnych rzeczy nie robi
Dokładnie są osoby, które naprawdę potrzebują, a są takie, które biorą bo tak wygodnie, a później niestety ludzie opinie wystawiają wszystkim równą. Ja jak zaczynałam pracę to przyszłam na miejsce dziewczyny w ciąży, w marcu minęło 4 lata jak pracuję w firmie, a ona ciągle albo na L4, albo na macierzyńskim, potem ma opiekę na dziecko, a później kolejna ciąża i znów L4, macierzyńskie i opieka i tak sobie właśnie urodziła 3 dziecko, nie wiadomo czy na nim skończą czy będą kolejne

Właśnie piję kawę i zajadam się Lionem

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:49   #3692
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dokladnie, ja tez nie mam nic przeciwko nacinaniu.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

marejta ja teraz tez tak mam ze zwolnienia przeszlam na l4 ciazowe.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:50   #3693
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Dokładnie są osoby, które naprawdę potrzebują, a są takie, które biorą bo tak wygodnie, a później niestety ludzie opinie wystawiają wszystkim równą. Ja jak zaczynałam pracę to przyszłam na miejsce dziewczyny w ciąży, w marcu minęło 4 lata jak pracuję w firmie, a ona ciągle albo na L4, albo na macierzyńskim, potem ma opiekę na dziecko, a później kolejna ciąża i znów L4, macierzyńskie i opieka i tak sobie właśnie urodziła 3 dziecko, nie wiadomo czy na nim skończą czy będą kolejne

no to laska niezle...wykombinowała

zazdraszczam kawy i liona... ja własnie zbieram sie do sklepu bo mleko mi sie wczoraj skonczylo... wiec zakupie cosik na ząb... przeraza mnie ze na codzien nie lubie slodyczy, bardzo rzadko daje sie namowic na ciastko czy batonika, a od tygodnia to ŻARŁABYM na tony

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:51   #3694
dreamnes
Raczkowanie

Dziewczyny za mną 3 nieprzespane noce. Mała dokucza 24h na dobe. Aż myślę że ona nic nie spi. kopniak co 5 min cały dzień i całą noc. Ide na usg bo czasami się aż tak trzę sie jakby,,, i wyczytałam że mogła się zaplątać w pępowinę.... aż sie boje... też wam tak dzieciaczki nie dają nawet spać bo myśle że w dzień to normalne...

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:52   #3695
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

dygotka ja tez uwazam, ze za abrdzo niektore rzeczy do siebie bierzesz, wyluzuj troszke, po co te nerwy...

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

dreamnes w dzien nieraz maluchy sa mniej aktywne niz w nocy bo w dzien chodzisz gdzies, cos robisz ono sie tam buja i sobie kima, ja jak sie tylko poloze w bezruchu to od razu dostaje:P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:53   #3696
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Darusiaaa wszystkiego najlepszego

dzięki dziewczyny
Dołączam się do życzeń Wszystkiego naj naj i dla Ani też, że juz w spokoju może rodzić

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
A ja moje drogie od dzisiaj zaczynam odbierać bratanicę z przedszkola, mała źle znosi przedszkole, a jej rodzice chyba jeszcze gorzej , i mój brat i bratowa płaczą - co prawda nie przy małej, ale dziecko i tak wyczuwa... Zastanawiam się dla kogo, większą trauma to przedszkole?

Najgorsze, że malucha muszę odebrać o 12.30 i czekać na mamę do 18.00. Cały dzień rozwalony i jeszcze dojazdy ...
A mała niezły diabełek, ostatnio mi nie chciała przez 15 minut zejść ze zjeżdżalni i innych dzieci przpuścić.
Więc z brzuchem wspinałam się po linach na tą zjeżdzalnię, po nią - musiał być niezły widok

spaaaaać .. idę na kawę - i szykuję się do wyjścia po małą
My dzisiaj tez pierwszy dzień do szkoły. Zobaczymy, tez przeżywam ale staram się nie okazywać i w ogóle tak jej wmawiam, że to takie normalne, że idzie sie trochę pobawić ... zobaczymy o 12 jakie rezultaty moich perswazji będą

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

co do nacinania... ja nie mam nic przeciwko... z opinii znajomych lekarzy roznych specjalizacji lepiej goi sie i zszywa rana prosta a nie poszarpana... wiec mnie tam mogą ciąć nie widze powodów by się przed tym bronić... skoro skóra jest np nieelastyczna wole to niż popękać ...
Ja byłam nacinana i chyba dobrze, gdyby mnie nie nacieły na bank bym pękła, mimo że Julcia malutka się urodziła 2960, goiło się ok, trochę szczypalo podczas oddawania moczu ale znalazłam sposób, że jak sikałam to po prostu jednocześnie polewałam sobie tantum rosa z takiej butelki z dzióbkiem i ok albo wchodziłam pod prysznic i lałam wodę i nie szczypało także polecam

no nareszcie nauczyłam się wielocytować posty

Edytowane przez agulan82
Czas edycji: 2011-09-07 o 10:54
agulan82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:53   #3697
nikaa2
Wtajemniczenie

jeżeli chodzi o L4 to u mnie w pracy tez szef zawsze gadał, ze jego żona to do końca ciąży pracowała( i że dziewczyny teraz to ida na łatwiznę :/ ) - tja, "pracowała" bo przyjęła paru przedstawicieli i siedziała na pupie pare godzin(wiadomo, żona szefa to mogła mieĆ przerwę kiedy chciała itd.)... a my-pracownicy pomimo, ze w tym samym miejscu pracujemy to kilka godzin na nogach+praca przed kompem+kontakt w ludźmi chorymi+stres bo ciągle coś nie tak... ale jeżeli chopdzi o atmosferę to mi by tez odpowiadało tam zostaĆ i popracowaĆ, bo dziewczyny miłe ale dałam rade tylko miesiąc- tż w końcu się zezłościł bo przychodziłam wykończona do domu( na serio nie miałam siły ruszyĆ ani noga ani ręką) i pracowałam raz od rana a raz po południu, także przed 22:00 powroty się zdarzały( albo co drugi dzień o 16tej) i jeszcze soboty pracujące a i jeszcze opryszczki się nabawiłam (pewnie z przeciążenia organizmu)- także powiedziałam pass i stwierdziłam, że nie ma nic na siłę- a i jeszcze dźwignąĆ też czasami trzeba było- także bezsensu.

i u mnie chyba zaraz zacznie p[adaĆ a musze wyskoczyĆ do spółdzielni i do apteki

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-09-07 o 10:56
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:53   #3698
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
też bym zjadłą nutellę,ale nie kupię bo wiem,że nie będę sie mogła powstrzymać i potem będę zła na siebie,że znowu waga idzie w górę;/i tak źle i tak niedobrze...

16 i 8 dachowych, ale dachowe juz kupione i zamontowane

Tż przyjechał, więc zmykam! Tryzmajcie kciuki za moje okna hehe

Dziś rozpoczęłam 31 tydzień!!!! dodaję fotkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01613.jpg (78,0 KB, 47 załadowań)

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:55   #3699
goldika
Zakorzenienie

Co do naciecia - mnie moga naciac

Moj listonosz tez na poczatku tylko aviza wrzucal do skrzynki. Nawet jak w domu siedzialam. Wiec poszlam na poczte i kilka razy zwrocilam uwage na to.

Kiedy taki maly dzieciaczek zaczyna bawic sie grzechotka albo szeleszczaca ksiazeczka??
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 10:58   #3700
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj zapomniałam napisać, że zamawiałam te próbki kosmetyków z J&J na początku sierpnia i wczoraj dostałam przesyłke.... jakież było moje zdziwienie kiedy w środku znalazłam 4 tampony buahahahahahahaha uśmiałam sie jak nie wiem
tampony będa na później

Cytat:
co do nacinania... ja nie mam nic przeciwko... z opinii znajomych lekarzy roznych specjalizacji lepiej goi sie i zszywa rana prosta a nie poszarpana... wiec mnie tam mogą ciąć nie widze powodów by się przed tym bronić... skoro skóra jest np nieelastyczna wole to niż popękać ...
z ginem rozmawiałam o nacinaniu i też jest zdania,że jeśli sa wskazanai to tzreba naciąć i nie pozwolic by rodząca popękała,ale niektóre szpitale-np w Wawie św. Zofii-tam nie nacinają.

Cytat:
Dygotko... nie powinnas sie przejmowac czy i co kto o Tobie gada... olej sprawe i troszke wyluzuj bo całkiem niepotrzebnie sie stresujesz nikt nie chciał Cie urazic
ja się nie stresuję tylko nie znosze jak ktoś ocenia i sam szufladkuje osoby-a może należałoby z daną osobą pogadać,dowiedzieć się nim się coś powie,że komus nie chce się pracować w ciazy bo ciąża to nie choroba..

Cytat:

to się powinnaś chyba cieszyć,ze dzięki tej kobiecie masz pracę
osobiście ją podziwiam,że ma już 3 dziecko
może dla niej parca nie jest najważniejsza i to mąz utrzymuje rodzinę.

u mnie listonosz zostawia awizo mimo,że np jestem cały dzień w domu.zdarzaja sie i tacy którzy nawet awico nie zostawiają...

a ja na osłodę mam kawę z miodem

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:02   #3701
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
Dziewczyny za mną 3 nieprzespane noce. Mała dokucza 24h na dobe. Aż myślę że ona nic nie spi. kopniak co 5 min cały dzień i całą noc. Ide na usg bo czasami się aż tak trzę sie jakby,,, i wyczytałam że mogła się zaplątać w pępowinę.... aż sie boje... też wam tak dzieciaczki nie dają nawet spać bo myśle że w dzień to normalne...

moja kruszynka nadal spokojna... choc coraz czesciej daje znaka o sobie to spokojnie i w dzien i w nocy sypiam... ale widze ze ona jakos malutko aktywna w porownaniu do waszych pociach (bynajmniej z tego co czytam)... ale wazne ze daje znac ja sie nie martwie

co do zaplątania... jesli na serio Cie to martwi zapytaj swojego lekarza i jak cos jedz na usg... stres najgorszy od wszystkiego !

30t 1d - ?
Stary 2011-09-07, 11:03   #3702
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
tylko ,zeby miec ten budyn musze ruszyc dupsko do kuchni i go zalac wrzatkiem poszlam dzis na latwizne i kupilam sobie budyn slodka chwila
ja tam z 6 slodkich chwil mam w szafce w pracy najlepsze te czekoladowe z orzeszkami

Cytat:
To sie cieście że przychodzi i że tylko miny robi, bo moja koleżanka ma takiego listonosza, że zawsze dostaje awizo, bo lepiej wrzucić awizo na parterze niz deptać na 3 piętro nawet nie dzwoni, ona ostatnio 2 tygodnie na zwolnieniu była a co 2 dzień dostawała awizo a ma pewność ze zawsze ktoś w domu był

moi rodzice zlozyli skarge na listonosza bo byl taki okres ze mama ze zlamana noga siedziala w domu i ruszyc sie nie mogla- a w skrzynce awizo ze nie zastal adresata i jeszcze na tyle chamski byl ze zawsze do nas dzwonil domofonem zeby na klatke wpuscic- a potem nie zastal adresata no i przez jakis czas po skardze niby bylo dobrze, potem ja wrocilam i zaczal sie moj szal najpierw z wizazowym wymienianiem kosmetykow, potem z zamowieniami z allegro
jak rodzice wyjechali na wakacje to zaczelam zamawiac na adres firmy bo mi sie nie chce dymac na poczte- zwlaszcza ze u nas mozna dopiero na drugi dzien odbierac a na poczcie pol godziny czekania to minimum
no i listonosz firmowy tez do mnie z morda- "a do domu to nie mozna?" ja mu mowie ze nie bo nikogo nie ma zreszta to i tak jego rejon. a on do mnie bezczelny ze na pewno nie bo nie kojarzy po nazwisku to mu powiedzialam- a bo ja dopiero 2 miesiace temu zmienilam i wczesniej szlo na panienskie ktore by pewnie skojarzyl (co nie jest prawda bo 8 lat temu zmienilam ale co bucowi do tego, kurcze to jest jego praca a on mi laske robi ze polecony list przyniesie...)
ogolnie to listonosz co do firmy przychodzi to taki gbur ze mamy z niego bez przerwy zlewke za jego prostackie odzywki

co do zwolnien w ciazy to nie ciagnijmy tematu bo widze ze drazliwy- ale tak jak mowisz fakt jest taki ze sa osoby ktore faktycznie potrzebuja a sa takie ktore kreca jak pies ogonem i naduzywaja. roznie bywa
Cytat:
Napisane przez agulan82 Pokaż wiadomość
My dzisiaj tez pierwszy dzień do szkoły. Zobaczymy, tez przeżywam ale staram się nie okazywać i w ogóle tak jej wmawiam, że to takie normalne, że idzie sie trochę pobawić ... zobaczymy o 12 jakie rezultaty moich perswazji będą

Ja byłam nacinana i chyba dobrze, gdyby mnie nie nacieły na bank bym pękła, mimo że Julcia malutka się urodziła 2960, goiło się ok, trochę szczypalo podczas oddawania moczu ale znalazłam sposób, że jak sikałam to po prostu jednocześnie polewałam sobie tantum rosa z takiej butelki z dzióbkiem i ok albo wchodziłam pod prysznic i lałam wodę i nie szczypało także polecam

no nareszcie nauczyłam się wielocytować posty
powodzenia w szkole
a z tantum i butelka z dziobkiem/ prysznicem to mialam identyczny patent i myslalam ze jakas odkrywcza jestem (o ten dziobek mi chodzi )

Edytowane przez glamourous
Czas edycji: 2011-09-07 o 11:06
glamourous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:04   #3703
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

co za listonosz cóż chyba nie pracuje z powołania

mam koleżankę, która była na L4 potem na macierzyńskim a potem na wychowawczym- ja w sumie tak samo bym chciała zrobić i gadałam z nią a ona mówi" ale super, ze już wracam do pracy, na kolejne dziecko nie wiem kiedy się zdecydujemy, narazie mamy dość (doszłam wreszcie jak zrobić małe "ć" bo coś z klawiatura mi się pochrzaniło) " a tutaj po pół roku pracy znowu w ciąży i znowu na L4 (nawet była podłamana, ale jej wytłumacyzłam, ze na opiekunkę nie wyda bo będzie ze starszą córa w domu)
Stary 2011-09-07, 11:04   #3704
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość

jaki słodki, maleńki brzuszek

30t 1d - ?
Stary 2011-09-07, 11:04   #3705
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

Truscafko ty to ledwo na ciaze wygladasz malusienki brzuszek bardzo zgrabny
i gdzie ty dziewczyno niby przytylas
Stary 2011-09-07, 11:06   #3706
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
dygotka ja tez uwazam, ze za abrdzo niektore rzeczy do siebie bierzesz, wyluzuj troszke, po co te nerwy...
Tyle,ze ja się nie denerwuję tym co piszecie-kazdy ma prawo miec swoje zdanie.Wy macie swoje,a ja swoje.
mam inne sparwy,które zaprzataja mi głowę-wizaz jest po to by na jakis czas o tym zapomieć....
jeśli zacznę sie stresować/denerowawć to przestanę zaglądać na forum bo zdrowie dzieciaczka najważniejsze

nikaa-a propo tego co napisałś-przypomiałam sobie jak ja wyglądałam jak wygladałam jak chodizłam do pracy...wracałam do domu i od razu do łózka wrak człowieka ze mnie był...zreszta jeszcze pare tygodni temu temu wygladałam jak zombie...

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-09-07 o 11:10
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:07   #3707
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Kiedy taki maly dzieciaczek zaczyna bawic sie grzechotka albo szeleszczaca ksiazeczka??

myśle że ok 3-4 miesiąca... wyczytałam tez ze wtedy chetnie karuzele i inne tego podobne rzeczy mozna... zapewne do grzechotki czy ksiazeczki musi miec juz nawyk chwytania

lezaczek-bujaczek chce kupic wczesniej ok 1,5-2 miesiaca zanim przytyje te "do 11 czy 18 kg"

zastanawiam sie kiedy kupic jakaś maskotę... kazdy ze znajomych mial jakąś swoją ukochaną z dzieciństwa... i mysle ze tez dopiero po 1-2 m-cu... hmmm... zobaczymy

30t 1d - ?
Stary 2011-09-07, 11:11   #3708
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Truscafko ty to ledwo na ciaze wygladasz malusienki brzuszek bardzo zgrabny
i gdzie ty dziewczyno niby przytylas
heheh całe 12 kg! także wcale tak malutko nie jest gdzieś mi powchodziło w zakamarki

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:11   #3709
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
co za listonosz cóż chyba nie pracuje z powołania

mam koleżankę, która była na L4 potem na macierzyńskim a potem na wychowawczym- ja w sumie tak samo bym chciała zrobić i gadałam z nią a ona mówi" ale super, ze już wracam do pracy, na kolejne dziecko nie wiem kiedy się zdecydujemy, narazie mamy dość (doszłam wreszcie jak zrobić małe "ć" bo coś z klawiatura mi się pochrzaniło) " a tutaj po pół roku pracy znowu w ciąży i znowu na L4 (nawet była podłamana, ale jej wytłumacyzłam, ze na opiekunkę nie wyda bo będzie ze starszą córa w domu)
twoje Ć było znakiem rozpoznawczym może być Ć nie ć :P

30t 1d - ?
Stary 2011-09-07, 11:18   #3710
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:

nikaa-a propo tego co napisałś-przypomiałam sobie jak ja wyglądałam jak wygladałam jak chodizłam do pracy...wracałam do domu i od razu do łózka wrak człowieka ze mnie był...zreszta jeszcze pare tygodni temu temu wygladałam jak zombie...
ano tak, miałam to samo- także powtarzam nic na siłę

Witaminka
gdzies musiałam przeoczyć to ze dostałaś tampony
ale się uśmiałam

a jeżeli chodzi o ruchy to mój dzidziuś też z tych spokojniejszych(albo ja słabiej czuję, cholera wie co rpawda łożysko mam na przedniej scianie, wody płodowe w normie... gdzieś czytałam, że jak kobieta ma więcej wód płodowych to tez słabiej czujje ruchy bo dzidziuś ma więcej miejsca, więcej powierzchni do pływania... ale pewnie każda z nas ma je w normie.... takze nie wiem od czego to zależy... moje ma tętno 140uderzeń/min. może ruchliwsze są te z wyższym

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
twoje Ć było znakiem rozpoznawczym może być Ć nie ć :P
sesesesese to moze i zostannę przy Ć bo to małe ć musze aż wykorzystywaĆ o jeden klawisz więcej- więc więcej zachodu z tym cholerstwem wiem, ze jakaś kombinacja klawiszy uleczyło by ten problem, ale nie pamietam jej i już faktycznie się przyzwyczaiłam

dobra lecę bo nigdy nie wyjdę z domu jak nie zrobię tego teraz
Stary 2011-09-07, 11:22   #3711
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie stresuję tylko nie znosze jak ktoś ocenia i sam szufladkuje osoby-a może należałoby z daną osobą pogadać,dowiedzieć się nim się coś powie,że komus nie chce się pracować w ciazy bo ciąża to nie choroba..
Dygotko powiem tak - daleka jestem od szufladkowania, nie moja sprawa jak ktos chce czy tez musi (a takim osobom ktore musza to szczerze wspolczuje) byc cala ciaze na zwolnieniu to mi nic do tego

ale nie ukrywajmy ze takie sa fakty- wiele kobiet idzie na zwolnienie od samego poczatku ciazy nie dlatego ze MUSI a dlatego ze MOZE. nie mowie tu o tobie czy kimkolwiek konkretnym- ale fakt taki ze w Polsce bardzo duzo kobiet z tego korzysta. porownaj sobie jak to wyglada w krajach gdzie zwolnienie w ciazy jest platne tylko przez jakis tam czas a nie tak jak u nas 270 dni- i nie jest platne 100 proc tylko 80 albo i mniej- i nagle sie okazuje ze w tych krajach sie jednak duzo mniej zwolnien wystawia. wiec nie wytlumaczysz tego chyba faktem ze to Polki wyjatkowo zle ciaze przechodza?

zreszta nie ma tematu, ja w pierwszej ciazy w ogole nie pracowalam (stracilam prace w dniu jak sie o ciazy dowiedzialam ), teraz pracuje bo sie czuje dobrze i mam dobre warunki w pracy- ale oczywiscie jakbym sie czula zle czy miala pracowac w trudnych warunkach to bym sie zdecydowala na zwolnienie i tyle.

wiec sie nie unos tylko daj buziaka na zgode co?
Stary 2011-09-07, 11:23   #3712
czarnaoak
Przyczajenie

Question Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.4

Hej Dziewczyny! Jestem w 31tc i czasami po obiedzie albo jak sie poloze to tak jakos ciezko mi sie oddycha, czasami nie moge tchu zlapac. Czy to jest spowodowane ulozeniem malej w brzuchu?
Stary 2011-09-07, 11:26   #3713
ggoraa
Zadomowienie

No nieeeeeee... nabazgralam takiego ladnego posta i mi sie laptop zresetowal
W skrocie- noc porazka, budzilam sie co chwilke. Teraz tylko zapalek w oczu mi brakuje, aby nie zasnac...Tż wrocil przed 6 rano i teraz odsypia.

Dzidziol tak sie wierci.... wbija mi nozke w prawy bok

ANIA- gratulacje 37 tygodnie!!!!!
DARUSIA- Sto lat!!!!

Ide chyba sie polozyc na sofe obok filipka. Zalaczylam mu bajke to moze z 20 minut bedzie spokojnie w domu
Stary 2011-09-07, 11:29   #3714
goldika
Zakorzenienie

Nika ja tez zawsze po Ć Cię rozpoznawalam i ciagle myslalam dlaczego Ć teraz juz wiem

Witaminko tampony? beda na potem
dzieki za odp w sprawie chwytnosci malucha

Dziewczyny oznajmiam iz polecam z calego serca sprzedajacego na allegro r_p77
http://allegro.pl/show_user.php?uid=4222926
wlasnie dostalam paczke od kuriera. Wszystko jest, kolory niepomylone, pieluszki tetrowe calkiem niezlej jakosci jak za ta cene.
Zachwycona jestem gatkami poporodowymi Seni wielorazowymi sa tak mile w dotyku, ze normalnie mam ochote juz je na dupsko wsadzic.
Stary 2011-09-07, 11:34   #3715
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
heheh całe 12 kg! także wcale tak malutko nie jest gdzieś mi powchodziło w zakamarki
w uszy i w stopy
Stary 2011-09-07, 11:37   #3716
goldika
Zakorzenienie

Truscafko 12kg?? chya faktycznie w uszy Ci poszlo bo ich na zdjeciu nie widac

Mam pytanko... ile takich majtek siateczkowych zamierzacie miec w posiadaniu? Ja wzielam na razie 2szt zeby sprawdzic czy mi pasuja jakoscia i rozmiarem i mysle czy wiecej nie potrzebuje??
Stary 2011-09-07, 11:38   #3717
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie dostalam paczke od kuriera. Wszystko jest, kolory niepomylone, pieluszki tetrowe calkiem niezlej jakosci jak za ta cene.
Zachwycona jestem gatkami poporodowymi Seni wielorazowymi sa tak mile w dotyku, ze normalnie mam ochote juz je na dupsko wsadzic.
to mi sie spodobalo
http://allegro.pl/kawka-bocianek-na-...789273948.html
ja bez kawki zyc nie moge
Stary 2011-09-07, 11:41   #3718
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
to mi sie spodobalo
http://allegro.pl/kawka-bocianek-na-...789273948.html
ja bez kawki zyc nie moge
bleeee kawka.... nienawidze
Stary 2011-09-07, 11:43   #3719
sozaa
Rozeznanie

ja własnie też słyszalam, że lepiej byc nacietm niż pęknąć na pół doooopy podobno nacieta rana goi sie szybciej i lepiej niz ta po pęknięciu.
Ja sie przed nacieciem wzbraniac nie zamierzam.

Co do L4 to ja tez cały czas pracuje i nie zwalniam tempa, choc pracuje w nienajlepszych warunkach, tzn. pracuję w biurze, ale firma produkuje farby więc czasami musze iść do labo albo na hale produkcyjna, a tam smierdzi ta chemia. Oczywiście wszyscy mnie wyganiaja i wyzywają za tro, ale niektóre sprawy musze dopilnowac i muszę tam zajrzeć!!!!

Od przyszłego tygodnia mam 2 tygodnie urlopu, juz jest ze mną dziewczyna, która mnie bedzie zastepować, przez te 2 tygodnie przejdzie chrzest bojowy i mam nadzieję, że wszystko bedzie OK. Chciałam pracowawać do końca października, może nawet połowy listopada, choć też mam tu stresy, bo kilka osób jest baaaardzo wnerwiajacych i moga człowieka z równowagi wytracić.
Jak byłam w I trymestrze to siedziałam w biurze, niedobrze mi było, wracałam do domu, troche sie uczyłam, bo to sesja była i szłam spać. wstawałm rano, mdłości, zapakowałam surówkę z kiszonej kapusty, sok pomarńczowy i do pracy. I pretrwałam. A teraz jest Ok, troche ciężko mi sie po schodach wchodzi ale wykorzystuje tą dziewczyne co jest ze mną do czego sie da, a co mi sprawai trudność. W domu dostałabym na głowe, choc mam sporo do zrobienia i ciagle jakieś egzaminy na mnie czekają

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

Aniu, a może mogłabyś na I stronie stworzyc listę polecanych sprzedawców allegro? Chyba że cos takiego już mamy a ja nie widziała, bo na I strone rzadko zaglądam....
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 11:56   #3720
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Truscafko 12kg?? chya faktycznie w uszy Ci poszlo bo ich na zdjeciu nie widac

Mam pytanko... ile takich majtek siateczkowych zamierzacie miec w posiadaniu? Ja wzielam na razie 2szt zeby sprawdzic czy mi pasuja jakoscia i rozmiarem i mysle czy wiecej nie potrzebuje??
ja mialam chyba 14 (2 opakowania po 7) i wszystkie zuzylam... na poczatku czesto sie zdarza przemokniecie wiec zmienialam czasem po pare razy dziennie. a krwawienie trwalo prawie 5 tygodni wiadomo potem juz slabsze ale bez podpaski nie dalo rady
mozna oczywiscie uzywac zwyklych majtow- ale mi troszke szkoda bylo. te jednorazowe chyba kolo 10 zl za opakowanie kosztuja wiec mysle ze warto ze 2 miec

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
bleeee kawka.... nienawidze
zadnej???

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości