|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
My w góry jeździmy zawsze we wrześniu (w tym roku wrzesień to będzie Chorwacja a dopiero w październiku pojedziemy w góry).
Dla mnie wrzesień jest idealny bo zawsze mamy fajną pogodę, mało ludzi no i te kolory. W zeszłym roku mieliśmy rowery co widać na zdjęciu nr 1 (tu pedałujemy po szlaku Powstania Chochołowskiego) a dwie kolejne fotki to właśnie te kolory (na trzecim jest i też moja durnowata mina) ![]() A ostatnia fotko to moje ulubione zdjęcie i to też był wrzesień ale 2009. Edytowane przez Karolina_83 Czas edycji: 2011-09-07 o 10:54 |
|
|
|
#3572 | ||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I
Cytat:
ja nigdy nie byłam w górach o tej porze roku, zawsze tylko zimą (ze względu na NARTY Ale kiedyś na pewno-może za 2 lata![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3573 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no, ale ona też nie Jolie ![]() Cytat:
Wracając do tematu. Kochana z szacunku dla rodziców TŻta, obojętnie jakimi by nie byli, uszanowałabym ich wyznanie i zrobiła wesele w bardziej dogodnym dla wszystkich terminie. Co do piątku, to już któraś dziewczyna wspomniała, że nie powinno się wtedy robić ślubów. Nasz proboszcz nie udziela ślubów w piątki, nawet w czwartki jeśli przewidziane są poprawiny. I rozumiem go. Bo taka nasza wiara, nasz przekonania. Ale nie mam nic do Was, że chcecie ślub w piątek. Każdy robi wg własnego przekonania. Cytat:
A karton na winietki jak najbardziej ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I tu taka mała anegdota. Mój TŻ rok temu zawziął się za siebie i powiedział, że najpierw musi wyleczyć swoje uzębienie, potem dopiero zacznie inwestować w ślub I fakt wydał trochę kasy na stomatologa, ale jaki teraz ma piękny uśmiech <--- o taki własnie!!!! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na razie nadrobiłam tyle. Reszta będzie później.
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry...
Strasznie źle się dziś czuję,jestem niewyspana, połamana, boli mnie szyja, mięśnie... Chyba coś mnie bierze ![]() STO LAT DLA PANA CHATKI!!! ![]()
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
znów próbowałam się do niej dodzwonić i cisza w słuchawce
![]() a w dodatku mam dziś takiego lenia że szok i jeszcze TŻ jakoś nie ma jeszcze weny do ogarnięcia tematów ślubnych - najbardziej mi chodzi o mieszkanie byśmy mieli gdzie się ulokować po ślubie aż szkoda gadać
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3577 |
|
Konto usunięte
|
Sztuczka a halkę zamówiłaś?
![]() |
|
|
|
#3578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spróbuje skontaktować się z jej mamą może ona mi coś powie
|
|
#3579 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie no, mam nadzieje, że ten dziwny okres minie i wszystko się ułoży. No i wróci do normalności!!!!Cytat:
Jakoś dam radę!Do wszystkich dziewczyn, które trzymały kciuki za oddanie pracy- DZIĘKUJĘ!!!!!! Poszło gładko, trafiłam na fajną babkę, problemów nie robiła. Legitkę pozwoliła zatrzymać do dnia obrony. Kurka ja się nie chcę rozstawać z moim bardzo dużym przywilejem studenckim. Szczerze, często z niej korzystam, więc bez niej będzie mi gorzej. Chatko oczywiście za Ciebie tez mocno trzymam kciuki. Dasz radę! Chociaż nie wiem, czy już nie za późno na trzymanie, bo miałaś iść rano, a już po 12 jest Ale dalej trzymam!!!!!!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kochana, chodź, to Cię przytulę!!!!! ![]() O jak miło i z wzajemnością!
Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2011-09-07 o 12:28 |
|||||||||
|
|
|
#3580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tenebrosa ja wiedziałam jak wygląda z ta kolejka linową na kasprowy więc weszliśmy na nogach i w po 3 h byliśmy na miejscu, z bolącymi nogami, ale wolę jak bolą mnie nogi od chodzenia niż od stania. Karolina83 swoimi zdjęciami zachęciłaś mnie, żeby jechać kiedyś na jesień w góry My byliśmy w sierpniu, to śliczna zieleń była i te widoki... mmmmmm.....
|
|
|
#3581 | ||
|
Zakorzenienie
|
101 dalmatyńczyków czy co???
Cytat:
oby na żywo okazały się tak cudne jak na obrazku i przede wszystkim by były wygodne!!!!!!Cytat:
Nadrobiłam wszystko!!!!
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
ojj byłam na kasprowym y wystaliśmy się w kolejce do samej kasy z dobre 3 godziny
w dodatku lało wtedy tak że miałam nawet majtki mokre po powrocie do pensjonatu
|
#3583 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba w najbliższych dniach wypróbuję przepis ![]() Cytat:
Moja ciocia jak brała ślub to też wypożyczała suknię, jak ją oglądała to była ładna, a po 5 miesiącach jak pojechała, by ją jej dopasowali to była załamana, bo suknia widać, że przeszła niejedną imprezę i niejedne poprawki :/ Może trafisz na jakąś lepszą wypożyczalnię... Cytat:
dobre!!! Cytat:
Mój TŻ wstał dzisiaj rano i mówi, ależ jestem zmęczony. Myślałam, że w nocy siedział nad projektem. A on mnie pyta czy wiem co mu kazałam zrobić w nocy? Czasami mówię przez sen, ale nic mi do głowy nie przychodziło. Zapytałam o co chodzi, na to usłyszałam odpowiedź, że śniło mu się, że powiedziałam, że chcę mieć ślub następnego dnia i on musiał jeździć wszystko załatwiać. Ciekawe jakie będzie miał sny tuż przed weselem ![]() Cytat:
|
|
|
#3584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jagodziu: mogę Cię adoptować do mojej rodziny, u nas nie ma aż takich jazd... gosza_m: Chatka: powodzenia na uczelni i z urodzinami TŻa Karolina_83: góry!! I zazdroszczę wszystkim wyjazdów w góry... Ach, jak ja bym chciała też jechać do Zakopanego na dłużej (a nie jak ostatnio na Gubałówkę i z powrotem)... ![]() Co do pisania piórem: to chińskie ohydne powodowało, że miałam zielone palce, bo atrament się całkowicie nie chciał zmywać i wychodził taki paskudny syf na palcach... I nie lubiłam nigdy pisać piórem, linii wąskich i ogólnie podejścia wychowawczyni, że ja mam brzydkie pismo i nie moge pisać w szerokich liniach, a pół klasy już mogło. Nie będę się o zmarłych źle wypowiadać, ale dużo nerwów mnie to kosztowało i w końcu rodzice się wkurzyli i zainterweniowali, że mi pisma na siłę nie zmieni i też pisałam w szerokich liniach A teraz uwaga: zamówiłam na allegro kolczyki do sukni ślubnej (miała je jedna pacjentka i widziałam zdjęcia ze ślubu, który był rok temu i wyglądały genialnie), ale nie umiem się zdecydować na wisiorek do nich, dokładniej o szerokość wisiorka... Pomożecie?? Kolczyki mają 8 mm szerokości, suknia jest mega strojna (Mori Lee 6601), a wisiorek nie wiem, czy 12 mm, czy większy- nie chcę przesadzić... Wklejam linki : http://allegro.pl/swarovski-srebrne-...794528521.html i wisiorek (i tu problem, bo nie wiem jaka szerokość): http://allegro.pl/wisiorek-kula-12-m...801399725.html Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2011-09-07 o 13:01 |
|
|
|
|
#3585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszczę że trafiłaś idealnie z sukienką już za pierwszym razem.. Kolejna pisze że było WOOOW, więc zaczynam wierzyć ze takie coś istnieje ![]() Cytat:
![]() Dzisiaj już spadło.. Ja chyba jednak zaczekam aż będzie po 4.20 ![]() Może się doczekam ... A teraz ide się zdrzemnąć bo wysiadam po praktykach.. gosza- fajnie że już się odrobiłaś z tą praca i masz wszystko załatwione ![]() jagodzia- no potwierdzam Twojej siostrze odwala na całego. Nie zdziwie sie jak powie że chce pod koniec tego roku wesele albo w przyszłym (ale przed Tobą) ![]() No i też myslałąm że ona ma wiecej lat...
|
|
#3586 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu cisza...
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
większość zawzięcie pracuje lub pisze prace
a ja nie wiem w co ręce wsadzić
|
#3588 |
|
Zadomowienie
|
I tu są właśnie wady i zalety pracy na popołudnie... Ja się właśnie zaczynam do swojej zbierać, bo 15.00 zbliża się wielkimi krokami
Do wieczorka |
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
no ja niestety aktualnie nie pracuję
![]() co do wisiorka do Twojej sukni ja bym wzięła mniejszy wisiorek ogólnie ja jakoś ostatnio nie przepadam za ozdobami na szyje
|
#3590 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
się 3mają ![]() Cytat:
Teraz tylko żeby wygodne były...Cytat:
![]() Cieszę się, że Wam się udał wyjazd Cytat:
Eh kochane, nowa motywacja, żeby ślub się udał: BO NIE MOGĘ NAPISAĆ NA WIZAŻU, ŻE SIĘ NIE UDAŁCytat:
Także ogólnie górom latem mówię nie Wszystkie inne pory rok - jak najbardziej TAK!Cytat:
![]() Hehe, mój TŻ tak samo, mówi, że do ślubu sobie musi wreszcie zęby zrobi i owszem, buli teraz, ale przynajmniej coraz bardziej mu się ząbki ogarniają i coraz ładniej wygląda ![]() Cytat:
wskakuj pod kocyk i nie pozwól chorobie się złapać!Pan Chatka dziękuje ![]() Cytat:
![]() Co do tej lasange, którą tu nam ślicznie opisała jagodzia, to już mi cieknie ślina i generalnie chyba w najbliższym czasie sami zrobimy sobie na obiad, może w weekend Ja prócz sosów mięsnego i beszamelowego jeszcze dokładam kilka plasterków mozzarelli między warstwami, nie na całej szerokości, tylko tak powiedzmy po 2 na warstwę. Polecam ![]() Wiktusiaczek, wisiorek wzięłabym jednak ten mniejszy, szczególnie, że kolczyki nie są duże
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-09-07 o 13:56 |
||||||||
|
|
|
#3591 | |||
|
Podróżniczka
|
Część!
Ale dzisiaj zimno, normalnie miałam na sobie 4 warstwy ciuchów, zupełnie jak we wczesnym listopadzie Trochę mnie energia roznosi. Odwaliłam dzisiaj robotę za siebie i koleżankę Po powrocie do domu muszę się czymś zająć żeby się pozbyć tej energii ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gdyby nie Szczęsny w bramce to byłby pogrom, ale taki pech w ostatnich sekundach, strasznie to przykre, że się tak polakom z Niemcami nie udaje. Goszu, gratuluje oddania pracy!
|
|||
|
|
|
#3592 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przez remon , mase pracy, prawko nie mam czasu tutaj zagladac
![]() Wstaje o 7 zasypiam po 24:00 i cały czas coś robie. Najgorsze przede mna bo zaraz bedziemy sami malować..szok padam na pysk.. Mam nadzieję, że bedzie pieknie jak to wszystko sie skonczy i będzie tylko do zrobienia pokoik dla naszego szkraba (uwaga bede miała dni płodne w noc poślubną Cytat:
Nie chodziło o budżet bo miałam na wydanie 4 tyś właśnie, ale stwierdziłam, ze szkoda przepłacać.. ![]() Dziewczyny ile wysniesie Was ostatecznie wesele? Ja wiem, ze jeszcze wszystko wyjdzie w praniu, ale tak średnio ile zakładacie? Moja mama mówi, że jej znajomi robią za 20-25 tyś na 80 osób. Mi na taką ilośc osb wychodzi 38 tyś(wszysciutko licze nawet z założeniem 2 tyś na wydatki różne). |
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopisanie do llisty 20 osób tak mi podwyższyło koszty że szok
|
|
#3594 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- A Ty zdjęcia w sukni wklejałaś? jakoś średnio mi on pasuje i po prostu nie wiem.
|
|
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
kooocur, nam przy 180 osobach wychodzi za wesele dwudniowe koszt całościowy 54 tys. zł. Z tego 30 tys. zł zostawimy w lokalu. Jednak ta kwota jest liczona przy 100% frekwencji na pierwszy i drugi dzień oraz przy założeniu, że każdy gość zapraszany z osobą towarzyszącą rzeczywiście zjawi się +1
Więc podejrzewam, że trochę nam się ta kwota zmniejszy, myślę, że zamkniemy się w 50 tys.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-09-07 o 14:36 |
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wesele sponsorujemy sobie sami
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29260812]a mi się wydaje że zapłacimy max 25 tys na 120 osób. Ale nie znam jeszcze dokładnie wszystkich cen, więc zaokrąglam
![]() [/QUOTE] ale chyba masz tylko jednodniowe wesele?? bo ja mam dwa dni wiec odrazu koszt większy my na sali zostawimy około 25 tyś przy założeniu że wszyscy przyjdą (a to mało prawdopodobne) więc pewnie do 40 tyś spadnie całkowita kwota podliczyłam ile mnie i TŻta wyniesie nasza działka to jakieś 10 tyś
|
#3598 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, wszystko zależy od ceny za talerzyk. To chyba pochłania najwięcej. My nie płacimy dużo na szczęście (mamy rabacik nie tracąc na jakości) |
|
|
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn nie muszę jakoś specjalnie odkładać na ślub, ale czasem myślę ze 50tys to mieszkanie byśmy urządzili na wejście...
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29261097]Nie, mamy z poprawinami w lokalu
Wiesz, wszystko zależy od ceny za talerzyk. To chyba pochłania najwięcej. My nie płacimy dużo na szczęście (mamy rabacik nie tracąc na jakości) my też mieliśmy mieć tanio ale facet poleciał po całości jak podpisywaliśmy umowę bylo 120 zł/osoba I dzień z możliwością podwyżki 10zł na rok... a on już potem na 2011 podwyższyło 20zł więc ja liczę że na nasze już będzie 160 zł. a poprawiny 50zł. A np moja koleżanka ma 170 zł za dwa dni a to dlatego że drugie wesele w rodzinie jej faceta w tym lokalu
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

ja nigdy nie byłam w górach o tej porze roku, zawsze tylko zimą (ze względu na NARTY
Ale kiedyś na pewno-może za 2 lata

[wyobrażacie sobie, że przy moim wzroście 170 cm - noszę buty rozm. 36

19.05.2012 

spróbuje skontaktować się z jej mamą może ona mi coś powie
oczywiście 3mam i zabieram się za skończenie mojego beznadziejstwa (bo jutro będziesz 3mać kciuki za mnie, żeby mnie Promotor nie wywalił za drzwi
)
Ale dalej trzymam!!!!!!

Doznałam szoku, że tak wygląda jedna z największych atrakcji polskich gór, ale może zbyt wiele oczekiwałam po wyjazdach w Alpy...