Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. IX - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 17:40   #3631
__Paulinka__
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Ale tutaj dzisiaj cisza przyszlam z pracy, zrobilam salatke makaronowa z kurczakiem (bo TZta i tak na obiedzie nie bedzie, wiec na kolacje jak znalazł) teraz zaparzylam kawe i z Wami chwile posiedze

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

Dziewczyny ile wysniesie Was ostatecznie wesele? Ja wiem, ze jeszcze wszystko wyjdzie w praniu, ale tak średnio ile zakładacie?
Moja mama mówi, że jej znajomi robią za 20-25 tyś na 80 osób.

Mi na taką ilośc osb wychodzi 38 tyś(wszysciutko licze nawet z założeniem 2 tyś na wydatki różne).
Nas wyjdzie ok. 30 tys za 80-90 os za dwa dni jak widze Wasz kwoty ok. 50-60 tys to mie krew nagla zalewa ale tyle osob niestety tyle kosztuje...

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
my też mieliśmy mieć tanio ale facet poleciał po całości jak podpisywaliśmy umowę bylo 120 zł/osoba I dzień z możliwością podwyżki 10zł na rok... a on już potem na 2011 podwyższyło 20zł więc ja liczę że na nasze już będzie 160 zł. a poprawiny 50zł. A np moja koleżanka ma 170 zł za dwa dni a to dlatego że drugie wesele w rodzinie jej faceta w tym lokalu
50zł to duzo za poprawiny... my placimy 1500 zł za 80 osob. Jak bedzie wiecej to musimy doplacic 10zł od osoby.

Cytat:
a ja mam taką dziwną sportową sytuacje z TŻtem. Otóż jesteśmy na sobotę zaproszeni do jego kolegi z pracy na grila. Ale oni mają zamiar potem iść do domu oglądać walkę Adamka. Ani mnie ani TŻta boks w ogóle nie interesuję. I się zastanawiamy czy o wogóle się fatygować po to żeby posiedzieć godzinę na dworze a oni potem się zmyją do mieszkania oglądać
hmm.. ja tam lubię oglądac walki, zwlaszcza MMA:P TZ mnie tym zarazil i zawsze idziemy do znajomych gdzie tez są dziewczyny, wiec ja sie nie nudze:P Zawsze sobie popijemy, polotkujemy przy okazji i jest fajnie ale jak mają byc sami faceci, a Twoj TZ nie lubi boksu to nie ma co sie meczyc..

a co do wczorajszego meczu to zgadzam sie z Wami Dziewczynki Nasz bramkarz naprawde sie wczoraj dobrze spisal i tylko dzieki niemu byl remis. A tej bramki dla Niemcow w ostatnich sekundach to nie bede komentowac:P ps. nie lubie Niemcow:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 18:01   #3632
madzia2306
Zakorzenienie

Dot.: Na lewo, na prawo, w górę i w dół – PMki sukien wybierają krój – PM 2012, cz. I

Cytat:
Napisane przez Ania_M_ Pokaż wiadomość
Jestem wszystko załatwione teraz tylko trzeba czekać na odpowiedzi

Tak się zastanawiam, dziewczyny kogo bierzecie na świadka/świadkową?
Czy kogoś z rodziny czy koleżankę, przyjaciółkę?

Mam z tym nie lada problem
u mnie świadkową będzie moja siostra a tż pewnie weźmie jakiegoś kolegę ja mu sie w wybór nie wtrącam bylebny jego świadkiem nie był jego brat bo to mruk nie z tej ziemii
pogoda dzisiaj straszna
byłam z tżtem u lekarza znowu i po drodze obejrzałam sobie suknie ślubne w witrynie no i... tż powiedział że podoba mu się jedna suknia i wskazał mi typ sukni które napewno będę mierzyc bo bardzo podoba mi się ten krój

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 18:21   #3633
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hej, hoł
Dzisiaj po pracy padam na facjatę. Aż nie miałam czasu, żeby do Was zajrzeć, no porażka totalna.
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Trochę to straszne, zupełnie jakby ktoś miał zamordować środę
Ale fakt jest faktem
Ja proponuję mordować poniedziałki i ewentualnie niedzielne wieczory, które mi już poniedziałek przywołują do łba
Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Hej,
a ja dzisiaj jeszcze bardziej zakatarzona brr...
Ale mam coś dla was, właśnie kupiłam butki na allegro, strasznie jestem ciekawa ich na żywo, oby były dobre ale w razie co mogę je zwrócić.
Śliczne butki Ale wyglądają na wysokie, więc nie dla mnie... Ehhh...
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
W piątek zabieram go na trasę doliną białego na Giewont, potem trasą na Kasprowy, i spokojne zejście.
ja wprawdzie już byłam ale dla TŻ to będzie pierwsze podejście.
W sobotę jak pogoda dopisze planujemy dolinę pięciu stawów. W niedzielę mam zamiar wyciągnąć TŻ (albo on mnie) nad czarny staw- moje ulubione miejsce w górach

Te kolejki na Kasprowy zawsze są - dla mnie to dziwne i nie rozumiem że ludzie wolą czekać kilka godzin, gdy spokojnie można wejść w 3 godziny a trasa jest piękna i całkiem łatwe podejście...
Bo o wjazd kolejką zabijąją się w większości cepry w japonkach i panienki, żeby zrobić sobie sweet focie

Widzę, że tu mamy niezłą gromadkę górskich turystek - Lubię to!
Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam w poniedziałek z Zakopanego
Wybraliśmy się nad Czarny staw (piękny!), później drogą na Zawrat. Chcieliśmy iść na Świnicę, ale już było późno więc zawróciliśmy na dolinę pięciu stawów, dalej na dolinę roztoki i stamtąd już busem do Zakopanego, bo była już 21 Byliśmy też nad Morskim Okiem, ale moim zdaniem bez porównania z Czarnym stawem
Ja polecam każdemu wejście na Zarat zimą od Doliny 5 Stawów - superaśnie!!!
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Jakieś nowości? Suknie? Skandale? No oprócz tego, że wynik wczorajszego meczu to 2:2, co już jest dostatecznym szokiem. Ale oglądałam, nacieszyłam oko i z pełnym przekonaniem mogę powiedzieć, że Polska ma dobrego bramkarza, ale chu jową obronę. No! A Niemcy są za✂✂✂iści, jak to Niemcy, tylko wydaje mi się, że jakby tak nie grali na 100%.

Ups! Mały OT meczowy...

Z serii koszmarów ślubnych dzisiaj w nocy było nasze wesele... Z naszym zespołem, który grał z dyskietki, pierwszy taniec nam totalnie nie wyszedł, bo kompletnie o nim zapomnieliśmy, TŻ stał gdzieś na boku, a ja sama tańczyłam na środku walca do Gogo dolls- Iris. Jedzenie nie takie jak miało być, w ogóle usadzenie gości jedna wielka porażka, lokal nie nasz. Szef lokalu totalne dno, cały czas się z nim kłóciłam. W ogóle mój mąż się bawił, a ja nie. Latałam załatwiałam, prosiłam, kłóciłam się z kim popadło. Po czym zaczęłam ryczeć, że co ja teraz dziewczynom na wizażu napiszę??? Jaka będzie moja relacja z wesela??? Że co, że wszystko się nie udało, że moje wesele to była totalna klapa??? Nie, tak to nie może być, więc poszłam do wszystkich i oznajmiłam im, że to wesele odwołuję i przekładam je na inny termin. I wyłachali mnie i się obudziłam... A i jeszcze w śnie łaził za mną wstrętny zielony słoń (maskotka) z cukierkami, tylko, żeby zabawiać dziec, to denerwował mnie!
Koszmarkowo pojechałaś po bandzie. Aż strach się bać

A co do meczyku - jak to ktoś na demotach trafnie ujął: Mieliśmy Szczęście na bramce ale Peszka w ataku
No ale przynajmniej coś grali, biegali, bo czasami to mam wrażenie, że stoją i patrzą gdzie leci piłka
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 18:22   #3634
kasioonya
Rozeznanie

Nadrabiam Was intensywnie, ale nie dam rady odnieść się do wszystkich poruszonych tematów, więc tak krótko tylko o ostatnio poruszonych kwestiach.
Jeśli chodzi o koszta, to według naszych wyliczeń powinniśmy się zamknąć maksymalnie w 40 tysiącach za wesele z poprawinami dla 100 osób (dość mocno zawyżaliśmy ceny...). Za talerzyk w dniu wesela płacimy 155zł (max 160zł), a poprawiny to 55zł od osoby obecnej na poprawinach. Musimy zorganizować nocleg dla ok. 20 osób - 55zł/os. Fotograf i kamerzysta to 2700 zł (bez pleneru niestety...), zespół 2500zł, tort 340 zł (pisałam wcześniej o rabacie, jaki załatwiła mi koleżanka), na obrączki mamy własne złoto, więc będą tylko koszty robocizny (w jednym miejscu powiedzieli nam 550zł, ale będziemy jeszcze szukać), zaproszenia planuję kupić na All - max. 2zł/szt. To takie wstępne wyliczenia.
Na świadków poprosiliśmy parę naszych dobrych znajomych - są małżeństwem, ale bez ślubu kościelnego, bo on jest rozwodnikiem. Mam nadzieję, że dla xiędza to nie będzie problem...
No i jako zapalony kibic piłki nożnej muszę odnieść się do wczorajszego meczu - zgadzam się z przedmówczyniami, że gdyby nie Wojtek Sz., to Niemcy mogli skończyć z wynikiem dwucyfrowym... Wielkie brawa dla naszego golkipera A z kolei panu Glowackiemu należy się lanie na goły tyłek za takie głupie faule
Ktoś tu myśli o wykorzystaniu koloru pomarańczowego w dodatkach - świetny pomysł tym bardziej, że sama go wybrałam

A tak w ogóle to jest mi dziś trochę smutnawo, bo mój TŻcik był w domu od czwartku, a wczoraj znów pojechał do Austrii W sumie to już się przyzwyczaiłam do jego wyjazdów, ale ten wyjazd jest szczególnie przykry, bo po raz pierwszy spędzimy nasze urodziny bez siebie - ja w sobotę, a on w poniedziałek... No i w dodatku moi rodzice wyjeżdżają jutro i będę świętować swoje ćwierćwiecze całkiem sama Ale mam już plan - zrobię sobie dzień gospodarczy i podreperuję swoją starczą urodę maseczkami, pilingami, pachnącymi kąpielami i lodami No i oczywiście będę Was podczytywać!

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 18:23   #3635
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Hej, hoł
Dzisiaj po pracy padam na facjatę. Aż nie miałam czasu, żeby do Was zajrzeć, no porażka totalna.

Ja proponuję mordować poniedziałki i ewentualnie niedzielne wieczory, które mi już poniedziałek przywołują do łba

Bo o wjazd kolejką zabijąją się w większości cepry w japonkach i panienki, żeby zrobić sobie sweet focie
ej ej ej wypraszam sobie my czekaliśmy na kolejkę bo wtedy lało jak z cebra to po pierwsze, po drugie to mam lęk przestszenny i bałabym się tam iśc zwyczajnie a po trzeci to było ślisko jak cholera i wtedy bardzo mało ludzi decydowało się wejśc piechotą a poza tym nie mam butów do łażenia po górach

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-07, 18:35   #3636
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość

A tak w ogóle to jest mi dziś trochę smutnawo, bo mój TŻcik był w domu od czwartku, a wczoraj znów pojechał do Austrii W sumie to już się przyzwyczaiłam do jego wyjazdów, ale ten wyjazd jest szczególnie przykry, bo po raz pierwszy spędzimy nasze urodziny bez siebie - ja w sobotę, a on w poniedziałek... No i w dodatku moi rodzice wyjeżdżają jutro i będę świętować swoje ćwierćwiecze całkiem sama Ale mam już plan - zrobię sobie dzień gospodarczy i podreperuję swoją starczą urodę maseczkami, pilingami, pachnącymi kąpielami i lodami No i oczywiście będę Was podczytywać!
My bedziemy z Toba w Twoje urodzinki a TZcik na dlugo wyjezdza?
Stary 2011-09-07, 18:36   #3637
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;29260812]a mi się wydaje że zapłacimy max 25 tys na 120 osób. Ale nie znam jeszcze dokładnie wszystkich cen, więc zaokrąglam[/QUOTE]

To macie bardzo miłą kwotę przy 120 osobach.
U nas wyjdzie 25 tyś. (w lekkich porywach do 30 tyś. - ale oszczędzamy jak tylko możemy, bo nie chcemy przepłacać )przy 70-75 osobach. No ale u nas za talerzyk wołają 172 złote/os za podstawowe menu a 192 zł za powiększone Jeszcze nie podjęliśmy ostatecznej decyzji. Musimy dokładnie oszacować ile będzie jedzonka, żeby nikt nam głodny nie siedział, ale też żeby niepotrzebnie nie pozostawało. Damy radę
Stary 2011-09-07, 18:39   #3638
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, hoł

Ja polecam każdemu wejście na Zarat zimą od Doliny 5 Stawów - superaśnie!!!

Koszmarkowo pojechałaś po bandzie. Aż strach się bać

A co do meczyku - jak to ktoś na demotach trafnie ujął: Mieliśmy Szczęście na bramce ale Peszka w ataku
No ale przynajmniej coś grali, biegali, bo czasami to mam wrażenie, że stoją i patrzą gdzie leci piłka
ja też wypraszam sobie z tą kolejką bo nie każdy ma kondycję na trzy dni wędrówek po górach
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 18:40   #3639
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
My bedziemy z Toba w Twoje urodzinki a TZcik na dlugo wyjezdza?
Dzięki Mój Chłopiec zwykle wyjeżdża na 11-14 dni i wraca na 3-4 i tak od marca aż zarobimy na wesele... Tak więc jest coś pozytywnego w tej sytuacji, bo w kraju ciężko by nam było zarobić na tyle, żeby uskładać na wesele marzeń

Co myślicie o walcu angielskim do tej piosenki http://www.youtube.com/watch?v=jciuV...eature=related ? Szukam inspiracji w Tańcu z Gwiazdami
Myśleliśmy o czymś mniej oczywistym niż walc, np. jakiś bujaniec-przytulaniec do tego http://www.youtube.com/watch?v=WbTuQ4S4jQc albo do tego http://www.youtube.com/watch?v=dr9qO7PQK6A Jednak marzy mi się coś romantycznego...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-09-07, 18:44   #3640
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Jestem wszystko załatwione teraz tylko trzeba czekać na odpowiedzi

Tak się zastanawiam, dziewczyny kogo bierzecie na świadka/świadkową?
Czy kogoś z rodziny czy koleżankę, przyjaciółkę?

Mam z tym nie lada problem
U nas będzie koleżanka i kolega.
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Ja nigdy nie ukrywam, że kibicuję Niemcom, nawet jak grają z Polakami, no dobra tutaj może kibicuję pół na pół, ale głównie kieruję się dewizą- niech wygra lepszy. patrząc na cały mecz- źle by było gdyby Polacy wygrali. Więc oliwa sprawiedliwa i dała im bramkę w tych ostatnich sekundach. Bo pierwsza połowa meczu po stronie polskiej to była porażka- gdyby nie nasz nowy bohater narodowy Pan Szczęsny. I tak wielkie ukłony w stronę tego Pana, bo z taką obroną jaką mamy i tak dziwię się, że straciliśmy tylko 2 bramki.
A druga sprawa jest taka, że Niemcy spokojnie mogli nas rozgromić. Co spowodowało taki nie inny obrót sprawy- nie wiem. Wiem tylko tyle, że Pan Podolski nie lubi grać przeciwko Polsce, bo jest mu wtedy strasznie niezręcznie. I wiem, że On w dniu dzisiejszym cieszy się z wyniku meczu.
I niech nasze polskie chłopaki grają w każdych kolejnych meczach co najmniej tak jak wczoraj (tzn. w drugiej połowie). Poziom gry nie był zachwycający, ale średnio zadowalający już tak.
Czy ktoś to w ogóle czyta??? Pewnie nie, ale musiałam się wygadać, bo wiadomo wszyscy twierdzą, że baba się na piłce nie zna. A jak krzyknęłam wczoraj na meczu, że spalony, to mój TŻ aż był w szoku, że zauważyłam
Ja czytam, ja, ja, ja, bo ja jestem taki mały sportowy freak Oglądam, komentuję mam ogólnego fisia jeśli chodzi o sport - się TŻowi trafił lachon
Cytat:
a ja mam taką dziwną sportową sytuacje z TŻtem. Otóż jesteśmy na sobotę zaproszeni do jego kolegi z pracy na grila. Ale oni mają zamiar potem iść do domu oglądać walkę Adamka. Ani mnie ani TŻta boks w ogóle nie interesuję. I się zastanawiamy czy o wogóle się fatygować po to żeby posiedzieć godzinę na dworze a oni potem się zmyją do mieszkania oglądać
Idźcie na grilla Walka Adamka będzie walką wieczoru, więc przed nią będzie zapewne kilka innych pojedynków. Pogrillujecie trochę, długo raczej nie, bo już pogoda raczej nie pozwoli, bo zimnawo. Wrócicie sobie do domku, a reszta jak chce, to będzie oglądała walkę
Stary 2011-09-07, 18:46   #3641
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Mój Chłopiec zwykle wyjeżdża na 11-14 dni i wraca na 3-4 i tak od marca aż zarobimy na wesele... Tak więc jest coś pozytywnego w tej sytuacji, bo w kraju ciężko by nam było zarobić na tyle, żeby uskładać na wesele marzeń

.
tak wiem cos o tym, tyle, ze wesele to pikus przy np budowie domu te dwa tygodnie to nie az tak dlugo.. ale zawsze takie dluzsze rozstanie jest męczące..
Stary 2011-09-07, 18:48   #3642
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ej ej ej wypraszam sobie my czekaliśmy na kolejkę bo wtedy lało jak z cebra to po pierwsze, po drugie to mam lęk przestszenny i bałabym się tam iśc zwyczajnie a po trzeci to było ślisko jak cholera i wtedy bardzo mało ludzi decydowało się wejśc piechotą a poza tym nie mam butów do łażenia po górach
Nie bij, nie bij skaczący cycuszku Dlatego napisałam, że większość, a nie że wszyscy. Gdyby z kolejki korzystały osoby np. z lękiem przestrzeni, tak jak Ty, rodziny z małymi dziećmi, którym raczej trudno by się było wyrobić czasowo z wejściem i zejściem, to kolejka od razu byłaby do kasy mniejsza
Stary 2011-09-07, 18:51   #3643
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bij, nie bij skaczący cycuszku Dlatego napisałam, że większość, a nie że wszyscy. Gdyby z kolejki korzystały osoby np. z lękiem przestrzeni, tak jak Ty, rodziny z małymi dziećmi, którym raczej trudno by się było wyrobić czasowo z wejściem i zejściem, to kolejka od razu byłaby do kasy mniejsza
no... jak spacerowaliśmy na kasprowym to już sie nie bałam ale jak mam wchodzic na jakieś większe wzgórza czy właśnie góry to jednak jest to dla mnie stres i pewnie bym spanikowała

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-07, 18:52   #3644
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
tak wiem cos o tym, tyle, ze wesele to pikus przy np budowie domu te dwa tygodnie to nie az tak dlugo.. ale zawsze takie dluzsze rozstanie jest męczące..
Pewnie, że dwa tygodnie to nie jest aż tak długo - mamy za sobą dużo dłuższe rozstania, więc teraz i tak jest nieźle
Rzeczywiście zarobienie na dom to dużo poważniejsza sprawa - ja będę miała o tyle lżej, że mój Przyszły Mąż jest Bobem Budowniczym, więc gros rzeczy będzie mógł zrobić sam albo z pomocą ojca i wujków

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-09-07, 18:53   #3645
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
dlatego na kasprowy należy wchodzić
Hehe, zależy czy ktoś lub chodzić po górach. Ja nie Dlatego jak jestem w górach to mogę co najwyżej na nie wjeżdżać i podziwiać piękne widoki, ale wspinaczka to nie dla mnie. Nie lubię męczyć się na własne życzenie i po prostu wolę inne formy ruchu na świeżym powietrzu, np. rolki. A z takich pod dachem to zdecydowanie taniec!

Cytat:
Nas wyjdzie ok. 30 tys za 80-90 os za dwa dni jak widze Wasz kwoty ok. 50-60 tys to mie krew nagla zalewa ale tyle osob niestety tyle kosztuje...
No kosztuje, widzisz ja tyle zostawię w samym lokalu za 2 dni, co Ciebie będzie kosztować całe wesele, ale na liście mam 100 osób więcej niż Ty. Sama rodzina TŻta to ponad 60 osób, z mojej strony podobnie. A też nie wybieraliśmy lokalu z wygórowaną ceną, w zasadzie ma jedną z niższych w okolicy - 135/140zł za I dzień i 35/40zł za poprawiny.

Cytat:

Ja to się do turystów sensu stricte zaliczam, ale nie do piechurów A co do kolejki to nie zszokowała mnie jej długość, bo jak jeździ jeden wagonik i co 10 minut zabiera zaledwie 30 osób to nic dziwnego, że kolejka jest jaka jest i tyle się tam cępi, aby kupić bilet. Mnie zdziwiło to, że w naszym pięknym kraju ktoś śmiał nazwać jeden wagonik kolejką, ot co Jak wjeżdżałam na punkty widokowe na Matternhorn - jednego roku kolejką torową, drugiego linową, to jeździł wagonik za wagonikiem. Od momentu kupna biletu do odjazdu nie czekałam dłużej niż 10 minut. I dla jasności - po bilet też nie czekałam więcej niż kilka minut No ale tak jak Chatka napisała - nie ma co porównywać Alp z Tatrami. Ani organizacji turystyki w Szwajcarii z tym, co próbuje się nazywać turystyką Polsce.

Cytat:
Ale będziesz mogła z nami poświętować A poza tym takie domowe spa na pewno oprawi Ci humor

Mój TŻ ma z kolei w niedzielę urodziny i biję się właśnie z myślami czy zabrać go do jakiejś restauracji czy może samodzielnie przygotować kolacyjkę. Mamy taką jedną knajpę polecaną przez znajomych, ale jeszcze nie udało nam się tam nigdy zajrzeć, więc może zrobię rezerwację właśnie tam, dawno nie byliśmy w restauracji (tzn . oprócz wczorajszej pizzy :P). Chciałbym, żeby to zapamiętał, bo w końcu to trzydziestka. A impreza będzie dopiero w następny weekend, i to poczwórna
Stary 2011-09-07, 18:59   #3646
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Normalnie jestem wami rozczarowana bo wchodzę na wizaż prawie po całym dniu nieobecności a tam tylko dwie strony do nadrobienia
a mnie to cieszy przynajmniej bez problemu można nadrobić

Cytat:
To macie bardzo miłą kwotę przy 120 osobach.
no, nie narzekam

bo jak widzę tak 50tys to niestety byłoby ciężko
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:01   #3647
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość

Ja to się do turystów sensu stricte zaliczam, ale nie do piechurów A co do kolejki to nie zszokowała mnie jej długość, bo jak jeździ jeden wagonik i co 10 minut zabiera zaledwie 30 osób to nic dziwnego, że kolejka jest jaka jest i tyle się tam cępi, aby kupić bilet. Mnie zdziwiło to, że w naszym pięknym kraju ktoś śmiał nazwać jeden wagonik kolejką, ot co Jak wjeżdżałam na punkty widokowe na Matternhorn - jednego roku kolejką torową, drugiego linową, to jeździł wagonik za wagonikiem. Od momentu kupna biletu do odjazdu nie czekałam dłużej niż 10 minut. I dla jasności - po bilet też nie czekałam więcej niż kilka minut No ale tak jak Chatka napisała - nie ma co porównywać Alp z Tatrami. Ani organizacji turystyki w Szwajcarii z tym, co próbuje się nazywać turystyką Polsce.
Oj daleko nam do turystyki w Alpach. Zaplecze jakie jest u nas oferowane dla turystów, to jakaś porażka. A cena za ten wagonik na Kasprowy to istny kabaret W sumie to nawet nie trzeba nas porównywać z Austrią. Wystarczy pojechać na Słowację i infrastruktura jest 100 razy lepsza niż u nas, a to w końcu też Tatry Słowacy mogli, a u nas to zawsze jakoś ze wszystkim ciężko. Ehh...
Stary 2011-09-07, 19:02   #3648
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Oj daleko nam do turystyki w Alpach. Zaplecze jakie jest u nas oferowane dla turystów, to jakaś porażka. A cena za ten wagonik na Kasprowy to istny kabaret W sumie to nawet nie trzeba nas porównywać z Austrią. Wystarczy pojechać na Słowację i infrastruktura jest 100 razy lepsza niż u nas, a to w końcu też Tatry Słowacy mogli, a u nas to zawsze jakoś ze wszystkim ciężko. Ehh...
a to ty nie wiesz że my to zawsze ze wszystkim w tyle jesteśmy za murzynami?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-07, 19:03   #3649
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
Mój TŻ ma z kolei w niedzielę urodziny i biję się właśnie z myślami czy zabrać go do jakiejś restauracji czy może samodzielnie przygotować kolacyjkę. Mamy taką jedną knajpę polecaną przez znajomych, ale jeszcze nie udało nam się tam nigdy zajrzeć, więc może zrobię rezerwację właśnie tam, dawno nie byliśmy w restauracji (tzn . oprócz wczorajszej pizzy :P). Chciałbym, żeby to zapamiętał, bo w końcu to trzydziestka. A impreza będzie dopiero w następny weekend, i to poczwórna
No tak - trzydzieste urodziny to ważne wydarzenie Jeśli dawno nie byliście w restauracji, a macie coś, co ludzie polecają, to chyba wybrałabym tę opcję, a siły, które straciłabyś stojąc w kuchni zarezerwowałabym na "po kolacji"... żeby zaprezentować mu zmysłową bieliznę kupioną specjalnie dla niego...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Stary 2011-09-07, 19:06   #3650
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Co myślicie o walcu angielskim do tej piosenki http://www.youtube.com/watch?v=jciuV...eature=related ? Szukam inspiracji w Tańcu z Gwiazdami
Myśleliśmy o czymś mniej oczywistym niż walc, np. jakiś bujaniec-przytulaniec do tego http://www.youtube.com/watch?v=WbTuQ4S4jQc albo do tego http://www.youtube.com/watch?v=dr9qO7PQK6A Jednak marzy mi się coś romantycznego...
Walc angielski jak najbardziej do tego pierwszego linka, w tamtym roku na weselu w rodzinie TŻta Para Młoda do tego tańczyła, mam nawet nagranie z tego tańca.

Mesajah - piosenka piękna, ale moim zdaniem za nudna jak na pierwszy taniec, ja planuję takie klimaty dopiero nad ranem na weselu. Tu możesz zobaczyć jak jedna PM rozpoczynała do tej piosenki poprawiny: http://www.youtube.com/watch?v=6AY2tivuZrw No, to taki prawdziwy taniec-bujaniec, ale może się dłużyć, jak dla mnie mało akcji

Kowalski - śmieszna piosenka, pierwszy raz ją słyszę. Ale coś wesołego moglibyście do tego wymyślić, już bardziej mi pasuje na na pierwszy taniec w konwencji "na wesoło" niż bujaniec Mesajah

Cytat:
Oj, powiem Ci, że rodzinek było tym razem mnóstwo, np. przede mną były trzy babki i sześć dzieciątek z trzema wózkami do kompletu

Edytowane przez tenebrosa
Czas edycji: 2011-09-07 o 19:23
tenebrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:11   #3651
Ania_M_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
u mnie świadkową będzie moja siostra a tż pewnie weźmie jakiegoś kolegę ja mu sie w wybór nie wtrącam bylebny jego świadkiem nie był jego brat bo to mruk nie z tej ziemii
pogoda dzisiaj straszna
byłam z tżtem u lekarza znowu i po drodze obejrzałam sobie suknie ślubne w witrynie no i... tż powiedział że podoba mu się jedna suknia i wskazał mi typ sukni które napewno będę mierzyc bo bardzo podoba mi się ten krój
Zazdroszczę bo mój ukochany to twierdzi, że wszystkie suknie które mu pokazałam, a pokazałam na prawdę wszystkie i rybki, i księżniczki i dopasowane i krótkie, koronkowe i z satyny, z tiulu i każdą inną a on twierdzi że są takie same i za wiele się nie różnią
Żeby tak chociaż powiedział czy ma być obszerna czy bardzie przy ciele, było by SUUUUUPER
Stary 2011-09-07, 19:14   #3652
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:

Oj, powiem Ci, że rodzinek było tym razem mnóstwo, np. przed mną były trzy babki i sześć dzieciątek z trzema wózkami do kompletu
Mi sie zawsze gęba cieszy, jak widzę takie wędrujące rodzinki. Fajnie, że chcą czymś zainteresować dzieciaki, a nie tylko TV i komp, żeby mieć święty spokój.
Stary 2011-09-07, 19:21   #3653
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

a mojemu TŻ podobają się princeski, na szczęście!

inne jakoś nie bardzo... bo pokazywałam np rybkę- to mówi że jak wieczorowa wygląda itd.

---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Cytat:
Walc angielski jak najbardziej do tego pierwszego linka, w tamtym roku na weselu w rodzinie TŻta Para Młoda do tego tańczyła, mam nawet nagranie z tego tańca.
poookaż
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:23   #3654
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszczę bo mój ukochany to twierdzi, że wszystkie suknie które mu pokazałam, a pokazałam na prawdę wszystkie i rybki, i księżniczki i dopasowane i krótkie, koronkowe i z satyny, z tiulu i każdą inną a on twierdzi że są takie same i za wiele się nie różnią
Żeby tak chociaż powiedział czy ma być obszerna czy bardzie przy ciele, było by SUUUUUPER
hehe ja mojemu nie powiedziałam że to ta którą będę chciala mierzyc niech żyje w błogiej nieświadomości zobaczy mnie dopiero w dniu ślubu

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-07, 19:28   #3655
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny! Stęskniłam się za Wami
Pogoda na wyjeździe dopisała, więc sobie miło odpoczywałam na świeżym powietrzu. Postanowiłam też wjechać na Kasprowy, bo jeszcze nigdy nie byłam, i powiem jedno: nie wiedziałam, że "kolejka linowa" to w Polsce jeden wagonik kursujący w górę i w dół co 10 minut, do którego można się dostać po trzech godzinach stania w kolejce Doznałam szoku, że tak wygląda jedna z największych atrakcji polskich gór, ale może zbyt wiele oczekiwałam po wyjazdach w Alpy...
Dobrze, że chociaż widoki były ładne. W załączeniu kilka fotek.

Zmykam do pracy, miłego dnia!
Witaj ależ pięknie widoczki ja też chce
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
jagodziu: mogę Cię adoptować do mojej rodziny, u nas nie ma aż takich jazd...
oki to kiedy załatwiamy formalności
Cytat:
ooooooooooooo świetny plan bardzo przyjemnie spędzisz dzień

Dziękuję wszystkim dziewczynkom za wsparcie
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:28   #3656
kasia_kuku
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=L9Pl9...eature=related

OoOo ??? Szok. -.-

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:31   #3657
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
Żałosne masakrycznie! Co Ci ludzie wymyślają
Stary 2011-09-07, 19:31   #3658
kasia_kuku
Zakorzenienie

Tvp2, szybko :d

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 19:31   #3659
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
o fuj masakra

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-09-07, 19:34   #3660
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:

jak dobrze, że nasz pan wodzirej ma bardziej wysmakowane poczucie humoru...

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Et si tu n'existais pas
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości