wymarzony pierścionek część XXI - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 14:58   #3241
asiuk
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XXI

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Asiuk, wymiatasz

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Ad. jeszcze badań hormonalnych - już wszystko wiem. Mój gin nie może mi wypisać skierowania, bo nie ma podpisanej umowy z NFZ. A skierowanie prywatne jest i tak pełnopłatne. Może uderzę w wolnej chwili do lekarza rodzinnego, ale nie jestem pewna, czy mi wypisze, bo to taki gbur jest

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:03   #3242
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
[/COLOR]Ad. jeszcze badań hormonalnych - już wszystko wiem. Mój gin nie może mi wypisać skierowania, bo nie ma podpisanej umowy z NFZ. A skierowanie prywatne jest i tak pełnopłatne. Może uderzę w wolnej chwili do lekarza rodzinnego, ale nie jestem pewna, czy mi wypisze, bo to taki gbur jest
dokładnie, dlatego ja też płaciłam wszystko.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:05   #3243
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Ad. jeszcze badań hormonalnych - już wszystko wiem. Mój gin nie może mi wypisać skierowania, bo nie ma podpisanej umowy z NFZ. A skierowanie prywatne jest i tak pełnopłatne. Może uderzę w wolnej chwili do lekarza rodzinnego, ale nie jestem pewna, czy mi wypisze, bo to taki gbur jest
może pomarudź trochę
Ja na szczęście mam teraz taką lekarkę, że recepty na wszystko wypisuje mi nawet bez wizyt, zwolnienia też A lekarza zawsze można zmienić
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:09   #3244
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Misku fajnie masz. U nas w mieście jest tylko jeden endo.

Stary 2011-09-07, 15:14   #3245
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Misku fajnie masz. U nas w mieście jest tylko jeden endo.
wcale nie mam fajnie, bo fajnie miałabym, gdybym była zdrowa i do lekarza musiała chodzić z taką samą częstotliwością, co inni w moim wieku.
Do endo chodzę prywatnie, bo nie mam czasu czekać pół roku na wizytę, ale sporo można załatwić z lekarzem rodzinnym, a tego można wybierać i zmieniać
Miałam epizod, że rodzinny to był jakiś młody nawiedzony facet, który się mnie pytał, czy chodzę do kościoła.
A teraz jest babka, która nawet mnie kojarzy i pamięta, co się ze mną dzieje. Wypisuje skierowania, jesli może i daje recepty. Takich można znaleźć
Stary 2011-09-07, 15:16   #3246
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Misku a to rodzinny może przepisywać takie skierowania?? Myslałam, że tylko endo.

Stary 2011-09-07, 15:17   #3247
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Misku a to rodzinny może przepisywać takie skierowania?? Myslałam, że tylko endo.
oczywiście, że może
Nie może tylko na jakieś drogie badania specjalistyczne, bo tam musisz już mieć skierowanie od specjalisty a nie rodzinnego, ale na takie podstawowe krwi może jak najbardziej
Stary 2011-09-07, 15:24   #3248
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kurde, czyli te wszystkie co miałam od endo mogłam iśc do rodzinnego i mieć za darmo??

Stary 2011-09-07, 15:28   #3249
emi_lka
Zakorzenienie

Naprawdę żenująca jest konieczność proszenia się o skierowania albo czekania miesiącami na specjalistę
Ale lepiej nie zaczynać tego tematu.

Ja mam bardzo fajną lekarkę POZ, młoda, bardzo zaangażowana. Zawsze poświęca mi dużo czasu. Pamiętam, że przy pierwszej wizycie z anginą przeprowadziła ze mną bardzo długi i szczegółowy wywiad (nie na zasadzie odgórnego odznaczania różnych rzeczy). Zawsze niemal umawia się ze mną od razu na kontrolę. Muszę właśnie się do niej wybrać, bo chcę zrobić zwykłe badania krwi i moczu.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 15:32   #3250
asiuk
Zakorzenienie

U mnie nie ma wyboru za bardzo. Tak naprawdę nie mam swojego lekarza teraz. Kiedyś miałam fajnego, długo nie chodziłam, bo nic mi nie dolegało. Przeniósł się gdzie indziej, zapisałam się przy okazji do polecanej babki, której na oczy nie widziałam I nadal nie zobaczę, bo jest na macierzyńskim
Więc za bardzo nie mam do kogo iść.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-09-07, 15:57   #3251
zuzaneczka
Zakorzenienie

ad. lekarza to mój rodzinny jest super, da skierowanie na wszystko,
a zaskoczył mnie mój gin - chodzę do niego prywatnie tyle że wizyty odbywają się w szpitalu, kiedyś zawołał jakąś laborantkę żeby mi krew pobrała i wyniki miałam po kilku godzinach bez płacenia

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Taaa...to wszystko jest takie proste, jak nie ma się męża informatyka...który do wszystkich kwestii komputerowych podchodzi hiperaktywnie...

To nie tak, że ja robię bloga na szablonie...nie....mam już cała stronę normalną, z wykupiona domeną...bo z końcówką np. blogspot, to przecież nieprofesjonalne...

a to zmienia postać rzeczy

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość

Jakie robótki ręczne robisz Zuza?
robótki ręczne = różne rzeczy zrobione/uszyte, generalnie nic specjalnego, ale sprawia mi to ogromną przyjemność
kiedyś biżuteria, dziś bardziej szycie na maszynie- głównie różne drobiazgi dla dzieci, a ostatnio nawet wydziergałam na drutach czapeczkę dla maleństwa

Cytat:

Możesz mnie przelecieć bardziej
hehe, czyli jednak nie tak źle z tym twoim libido
o! nowy av widzę

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.

Edytowane przez zuzaneczka
Czas edycji: 2011-09-07 o 15:59
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 16:12   #3252
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zuza oo jaki masz talent, super.

Stary 2011-09-07, 21:47   #3253
goosia207
Zakorzenienie

Cześć,

Cytat:
Dzięki
Ad. męża - nie chcę zarządzać jego wizerunkiem

Zegarek ten:
http://wkruk.pl/product-pol-2315037-...IO-ARMANI.html

Oglądaliśmy sporo, miał być okrągły i na pasku, niezbyt udziwniony.
Ten na żywo ma bardzo ładny, miodowy kolor, mechanizm Citizena, co jest podobno zaletą. Wiadomo, że jest wątpliwość, czy warto kupować modowy zegarek zamiast w tej samej cenie niemodowy, tylko wybajerzony technicznie... no ale liczy się też miłość od pierwszego wejrzenia, a i ja w takich kwestiach kieruję się sercem a nie rozumem.
A swoją drogą na rynku jest tak dużo zegarków, że bez problemu da się wybrać
Mi się podoba, ale wiem, ze to nie Tżta gust.Szukam czegoś takiego jak na zdjęciu. Oglądałam u nas w CH Timexy, Aztorin, Atlantic, Festina, niektóre są fajne. Jak byłam z Tżtem na lodach przyklejony do wystawy pokazywał mi zegarek, który u się podoba Edoxa (albo Doxa-nie pamiętam). Niestety to nie na mój portfel takiej niespodzianki mu nie zrobię.

Cytat:
Miałam w ciąży robione, TSH wyszło podwyższone, więc zrobiłam bardziej szczegółowe (na pewno ft3 i ft4, jeszcze anty-TPO i może jeszcze coś) i płaciłam za to ponad 80 zł

Myślisz, że teraz warto zbadać to jeszcze raz? Czy tylko TSH?

A gin nie robi od razu USG na wizycie?

Nie wiem, czy bardzo cierpi, bo ja nie odczuwam absolutnie żadnej potrzeby, mój TŻ teraz też nie bardzo, pewnie dzięki mnie Czyli nic między nami nie ma i nie doskwiera mi to zbytnio, choć teoretycznie chciałabym, żeby było inaczej.

Od początku roku do września kochaliśmy się chyba z 4 razy

Tylko sama jakoś nie mam przekonania do takiego specjalisty. Czy to po prostu nie są jakieś moje depresyjne ciągoty i z sobą samą muszę zrobić porządek. No i chyba ciężko o dobrego specjalistę

Ja mam tak od lat. I od wielu lat brałam tabletki. Jeśli to wina antykoncepcji, to powinno to wyjść na takich badaniach hormonalnych?
Asiuk strasznie kiepsko z twoim libido.Dla mnie to aż niewiarygodne, ale w końcu jesteś młodą matką.Po porodzie przecież nie mogłaś od razu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zegarek-meski-atlantic-seabase-60347-41-61.jpg (65,7 KB, 10 załadowań)
Stary 2011-09-07, 22:27   #3254
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Cześć,

Mi się podoba, ale wiem, ze to nie Tżta gust.Szukam czegoś takiego jak na zdjęciu. Oglądałam u nas w CH Timexy, Aztorin, Atlantic, Festina, niektóre są fajne. Jak byłam z Tżtem na lodach przyklejony do wystawy pokazywał mi zegarek, który u się podoba Edoxa (albo Doxa-nie pamiętam). Niestety to nie na mój portfel takiej niespodzianki mu nie zrobię.
Fajny, moja koleżanka dokładnie ten kupiła miesiąc temu swojemu TŻtowi. Zamawiała w sklepie internetowym TimeTrend, odbierała w salonie, wyszło ją taniej o jakieś 100 zł.

Mojemu też się podobały takie za 2- 3 tys. Ale najlepszy był znaleziony na wystawie za 80 tys. Wyglądał tak niepozornie
Stary 2011-09-08, 07:56   #3255
niuniuniau
Zadomowienie

Cześć dziewczyny

Czas mi przecieka przez palce ale przy małym huraganie to normalne. Tak bardzo szybko Was przeleciałam więc nie wiem czy wszystko dobrze pamiętam ale...

Butter genialny tekst o jadalni Ja, pomimo posiadania dziecka, jak spotykam świeżo upieczone mężatki to się śmieję, żeby nie spieszyły się z potomstwem. Dobrze jest umocnić związek, latami przeżytymi wspólnie, zanim pojawi się "mały kryzys". Piszę to z własnego doświadczenia więc nie jest powiedziane, że każdego to dotyczy
A TZta popędź z tym blogiem bo to nie o profesjonalny wygląd chodzi a o ślinotokowe przepisy

Twin ja identycznie kompletowałam wyprawkę, jedynie wózek kupiłam w sklepie stacjonarnym bo było taniej.

Emilko świetny zegarek. I pięknie wyglądałaś, suknia bardzo do Ciebie pasuje, no i lekkie podobieństwo do Gosi z "Na wspólnej" da się zauważyć

Asiuk co do problemu z libido to dziewczyny już wszystko napisały. Trzymam kciuki żeby udało Ci się rozwiązać ten problem. Spodnie rewelacja

Co do skierowań, zwolnień itp to ja mam fajnego pod tym względem lekarza bo wypisze mi na co tylko chcę tylko... właśnie muszę wiedzieć na co chcę Jeśli nie wiem co mi dolega to ten pan na pewno tej tajemnicy nie rozwikła. Ja to się śmieję że do niego to po akt zgonu najlepiej iść

A tak poza tym to zarejestrowałam się w DKMS jako dawca szpiku. Cała ta akcja rozkręcona przez Dodę jakoś mnie wtedy nie ruszyła ale ostatnio trafił mi w ręce przez przypadek blog pisany przez matkę dziewczynki chorej na białaczkę. Nigdy się nie zagłębiałam w temat bo i mnie nie dotyczył ale jak poczytałam to nie mogłam się pozbierać przez kilka dni. Podobno i tak szanse są niewielkie, że faktycznie oddam szpik kostny no ale...

Aaaaa i co do diety to na minusie 12 kg
Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków.

http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png
niuniuniau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:30   #3256
asiuk
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
Asiuk strasznie kiepsko z twoim libido.Dla mnie to aż niewiarygodne, ale w końcu jesteś młodą matką.Po porodzie przecież nie mogłaś od razu
Wiem, dla mnie to też niewiarygodne, szczególnie, gdy zacznę zastanawiać się, co to będzie za 10 lat...

Fajny zegarek Ile kosztuje?

Emilko, zegarek wybrany przez Ciebie też mi się podoba, nawet bardzo, ale dość drogi jak na moją kieszeń
TŻ nie nosi zegarka, ja aktualnie też nie, bo się schrzanił. Chciałabym coś fajnego, ale chyba szkoda mi na razie kasy.

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Asiuk co do problemu z libido to dziewczyny już wszystko napisały. Trzymam kciuki żeby udało Ci się rozwiązać ten problem. Spodnie rewelacja

A tak poza tym to zarejestrowałam się w DKMS jako dawca szpiku. Cała ta akcja rozkręcona przez Dodę jakoś mnie wtedy nie ruszyła ale ostatnio trafił mi w ręce przez przypadek blog pisany przez matkę dziewczynki chorej na białaczkę. Nigdy się nie zagłębiałam w temat bo i mnie nie dotyczył ale jak poczytałam to nie mogłam się pozbierać przez kilka dni. Podobno i tak szanse są niewielkie, że faktycznie oddam szpik kostny no ale...

Dzięki

Podziwiam za odwagę. Sama kiedyś zastanawiałam się nad tym, ale w końcu nie zgłębiłam tematu i w końcu o tym zapomniałam.

Te blogi rodziców chorych dzieci zawsze pozostawiają we mnie jakiś ślad, zresztą nie tylko dzieci. Parę dni temu zmarła Paula wraz ze swoim Panem Śmieciuchem, o których było głośno w mediach.

Świetny wynik diety

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-09-08, 08:31   #3257
miskowa
Zakorzenienie

cześć
Stary 2011-09-08, 08:37   #3258
asiuk
Zakorzenienie

Byłam wczoraj po pracy u gina. Oczywiście, usłyszałam ten sam tekst: "Pani i niskie libido? Niemożliwe!" Mam zrobić dwie tury badań:
8-12 dzień cyklu: estradiol, prolaktyna, LH, FSH
18-22 dzień cyklu: testosteron, progesteron, androstenidion

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-09-08, 08:39   #3259
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam wczoraj po pracy u gina. Oczywiście, usłyszałam ten sam tekst: "Pani i niskie libido? Niemożliwe!" Mam zrobić dwie tury badań:
8-12 dzień cyklu: estradiol, prolaktyna, LH, FSH
18-22 dzień cyklu: testosteron, progesteron, androstenidion
no to super, przynajmniej jakiś konkret
Ciekawa jestem, co wyjdzie z badań

Ja mam prolaktynę ponad 200 razy powyżej normy
Stary 2011-09-08, 08:49   #3260
emi_lka
Zakorzenienie

Cześć!

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Czas mi przecieka przez palce ale przy małym huraganie to normalne. Tak bardzo szybko Was przeleciałam więc nie wiem czy wszystko dobrze pamiętam ale...

Butter genialny tekst o jadalni Ja, pomimo posiadania dziecka, jak spotykam świeżo upieczone mężatki to się śmieję, żeby nie spieszyły się z potomstwem. Dobrze jest umocnić związek, latami przeżytymi wspólnie, zanim pojawi się "mały kryzys". Piszę to z własnego doświadczenia więc nie jest powiedziane, że każdego to dotyczy
A TZta popędź z tym blogiem bo to nie o profesjonalny wygląd chodzi a o ślinotokowe przepisy

Emilko świetny zegarek. I pięknie wyglądałaś, suknia bardzo do Ciebie pasuje, no i lekkie podobieństwo do Gosi z "Na wspólnej" da się zauważyć

Dzięki Niu

A w ogóle - gratulacje! Fantastyczny wynik wagowy!!!
I gratuluję decyzji... poczytałam sobie o możliwościach oddania szpiku, pobranie z krwi mnie nie przeraża, ale z biodra bardzo...
Z drugiej strony to naprawdę niewielki trud a w razie zgodności naprawdę można uratować komuś życie...
Póki co rozważałam jedynie oświadczenie woli odnośnie pobrania narządów pośmiertnie.

---------------------
Wymyśliłam wczoraj menu imprezowe. Ciekawe, czy ze wszystkim zdążę
Na danie główne zostaje to, co już kiedyś wybrałam, czyli schab z wędzonym serem, do tego pieczone ziemniaki w łupinkach ze śmietaną i szczypiorkiem i jakieś warzywo.
Może też ugotuję zupę krem z pieczarek z boczkiem.
Z przekąsek planuję dwie tarty na cieście francuskim ze szpinakiem jedna, z brie i salami druga, makaron z zielonym groszkiem i boczkiem, 2 sałatki, caprese + jakieś dobre mięsiwa, ale to kupię. Chcę zrobić jeszcze tort...

Poza tym stwierdziłam, że jutro koniecznie musi się odbyć "prywatna" impreza we dwoje ale na nią potrzeba najwięcej wina
Stary 2011-09-08, 08:51   #3261
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...

Asiuk, dobrze, że poszłaś.
Ja nie rozumiem tekstów od lekarza w stylu: 'to niemożliwe'. Wszystko jest możliwe...
W ogóle lekarze to temat rzeka....nie ma co się zagłębiać...

A propos zegarków, mój TŻ już jakiegoś czasu marzy o zegarku binarnym...ja w ogóle nie rozumiem tej fascynacji

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:53   #3262
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć...

Asiuk, dobrze, że poszłaś.
Ja nie rozumiem tekstów od lekarza w stylu: 'to niemożliwe'. Wszystko jest możliwe...
W ogóle lekarze to temat rzeka....nie ma co się zagłębiać...

A propos zegarków, mój TŻ już jakiegoś czasu marzy o zegarku binarnym...ja w ogóle nie rozumiem tej fascynacji
a ja w ogóle nie rozumiem, dlaczego tak trzeba kombinować z zegarkiem i wymyślać jakieś systemy binarne. Już nawet nie pamiętam, jak tam się odczytuje tą godzinę
Stary 2011-09-08, 08:57   #3263
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
a ja w ogóle nie rozumiem, dlaczego tak trzeba kombinować z zegarkiem i wymyślać jakieś systemy binarne. Już nawet nie pamiętam, jak tam się odczytuje tą godzinę
Ja też kompletnie tego nie rozumiem....ale przypominam - mój TŻ jest informatykiem to inna kategoria ludzi

Niuniu, gratuluję zrzucenia kg...i decyzji o zostaniu dawcą szpiku... Ja noszę się z zamiarem zostania dawcą krwi..ale straszliwie boję się igieł...ale w końcu się przekonam...poza tym mam rzadką grupę krwi....

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:01
Stary 2011-09-08, 09:00   #3264
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja etż mkompletnie tego nie rozumiem....ale przypominam - mój TŻ jest informatykiem to inna kategoria ludzi

Niuniu, gratuluję zrzucenia kg...i decyzji o zostaniu dawcą szpiku... Ja noszę się z zamiarem zostania dawcą krwi..ale straszliwie boję się igieł...ale w końcu się przekonam...poza tym mam rzadką grupę krwi....
ja kiedyś byłam dawcą krwi, jak jeszcze byłam zdrowa. Teraz jestem już zdyskwalifikowana, ale tż oddaje nadal regularnie, a w bazie dawców jest moja rodzina cała
Stary 2011-09-08, 09:03   #3265
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie, pewnie większość ludzi nie rozumie ale fakt, informatycy to specyficzna grupa społeczna

Teraz są bardzo modne zegarki kilkumechanizmowe i takie, w których widoczny jest mechanizm (np. od spodu jest szkiełko, żeby widzieć jak pracuje). Są też takie z pełnym kalendarzem i fazami księżyca
Stary 2011-09-08, 09:05   #3266
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
no to super, przynajmniej jakiś konkret
Ciekawa jestem, co wyjdzie z badań

Ja mam prolaktynę ponad 200 razy powyżej normy

Kiedyś też poczytałam, że po cholestazie w ciąży kobieta nie może brać tabletek anty. Jakoś mój gin nic nie mówił o tym

Cytat:
Na danie główne zostaje to, co już kiedyś wybrałam, czyli schab z wędzonym serem, do tego pieczone ziemniaki w łupinkach ze śmietaną i szczypiorkiem i jakieś warzywo.
Z przekąsek planuję dwie tarty na cieście francuskim ze szpinakiem jedna, z brie i salami druga, makaron z zielonym groszkiem i boczkiem, 2 sałatki, caprese + jakieś dobre mięsiwa, ale to kupię. Chcę zrobić jeszcze tort...

Poza tym stwierdziłam, że jutro koniecznie musi się odbyć "prywatna" impreza we dwoje ale na nią potrzeba najwięcej wina
Ło matko, zazdroszczę zapału do przygotowania tylu rzeczy

U nas też zawsze wino jest wskazane Ostatnio w samotności wydoiłam końcówkę, prosto z butelki.

Ewunia

Staś

bloguję
Stary 2011-09-08, 09:10   #3267
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
---------------------

Wszystko brzmi szalenie smakowicie

Czy to jakaś okazja?

Ja na sobotę mam też już menu obmyślone - dziś muszę skoczyć na zakupy....

Hania

Stary 2011-09-08, 09:16   #3268
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko brzmi szalenie smakowicie

Czy to jakaś okazja?

Ja na sobotę mam też już menu obmyślone - dziś muszę skoczyć na zakupy....
Nom. Jutro 30-ste urodziny męża. W sobotę przyjeżdżają jego rodzice, brat z żoną i moi rodzice. Bardzo się cieszę, bo rzadko nas odwiedzają i chciałabym, żeby było miło i pysznie

Co będziesz robić - pisałaś chyba o tartach?

Asiuk mam nadzieję, że zapału mi starczy i nie wkurzę się w połowie... Ale w sumie to proste w przygotowaniu rzeczy. Grunt to dobra aprowizacja.
Stary 2011-09-08, 09:26   #3269
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nom. Jutro 30-ste urodziny męża. W sobotę przyjeżdżają jego rodzice, brat z żoną i moi rodzice. Bardzo się cieszę, bo rzadko nas odwiedzają i chciałabym, żeby było miło i pysznie

Co będziesz robić - pisałaś chyba o tartach?

Asiuk mam nadzieję, że zapału mi starczy i nie wkurzę się w połowie... Ale w sumie to proste w przygotowaniu rzeczy. Grunt to dobra aprowizacja.
Ahh..urodziny...no to fajnie. Gdzieś mi umknęło
Nie dziwię się, że chcesz, żeby było fajnie. Też zawsze chcę, żeby było fajnie...

Pisałam o tartach. Tarty robię na kolację 5 różnych

Na obiad robię pieczeń z szynki w sosie porowym z czosnkiem i cynamonem, gnocchi i jakąś sałatkę....na deser robię szarlotkę, a tutaj też wspomaga mnie mama i siostra, każda coś zrobi...
A na kolację tarty, chyba barszczyk zrobię, może jakąś sałatkę, talerz przekąsek z oliwkami etc...

Hania

Edytowane przez ButterBear
Czas edycji: 2011-09-08 o 09:40
Stary 2011-09-08, 09:36   #3270
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Ahh..urodziny...no to fajnie. Gdzieś mi umknęło
Nie dziwię się, że chcesz, żeby było fajnie. Też zawsze chcę, żeby było fajnie...

Pisałam o tartach. Tary robię na kolację 5 różnych

Na obiad robię pieczeń z szynki w sosie porowym z czosnkiem i cynamonem, gnocchi i jakąś sałatkę....na deser robię szarlotkę, a tutaj też wspomaga mnie mama i siostra, każda coś zrobi...
A na kolację tarty, chyba barszczyk zrobię, może jakąś sałatkę, talerz przekąsek z oliwkami etc...
Jakie?

----------------

Zakochałam się wczoraj w reklamówce J'Adore z Charlize Theron.
http://www.youtube.com/watch?v=JlXGz2bFNL4

Pomijam motywację umieszczenia jej w towarzystwie takich kobiet, ale całość wraz z muzyką, dynamiką jest dla mnie zachwycająca.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości