|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XXI
---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- Ad. jeszcze badań hormonalnych - już wszystko wiem. Mój gin nie może mi wypisać skierowania, bo nie ma podpisanej umowy z NFZ. A skierowanie prywatne jest i tak pełnopłatne. Może uderzę w wolnej chwili do lekarza rodzinnego, ale nie jestem pewna, czy mi wypisze, bo to taki gbur jest
|
|
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście mam teraz taką lekarkę, że recepty na wszystko wypisuje mi nawet bez wizyt, zwolnienia też A lekarza zawsze można zmienić
|
|
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Misku fajnie masz. U nas w mieście jest tylko jeden endo.
|
|
|
|
#3245 |
|
Zakorzenienie
|
wcale nie mam fajnie, bo fajnie miałabym, gdybym była zdrowa i do lekarza musiała chodzić z taką samą częstotliwością, co inni w moim wieku.
Do endo chodzę prywatnie, bo nie mam czasu czekać pół roku na wizytę, ale sporo można załatwić z lekarzem rodzinnym, a tego można wybierać i zmieniać Miałam epizod, że rodzinny to był jakiś młody nawiedzony facet, który się mnie pytał, czy chodzę do kościoła. A teraz jest babka, która nawet mnie kojarzy i pamięta, co się ze mną dzieje. Wypisuje skierowania, jesli może i daje recepty. Takich można znaleźć |
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Misku a to rodzinny może przepisywać takie skierowania?? Myslałam, że tylko endo.
|
|
|
|
#3247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie może tylko na jakieś drogie badania specjalistyczne, bo tam musisz już mieć skierowanie od specjalisty a nie rodzinnego, ale na takie podstawowe krwi może jak najbardziej |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, czyli te wszystkie co miałam od endo mogłam iśc do rodzinnego i mieć za darmo??
|
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę żenująca jest konieczność proszenia się o skierowania albo czekania miesiącami na specjalistę
Ale lepiej nie zaczynać tego tematu. Ja mam bardzo fajną lekarkę POZ, młoda, bardzo zaangażowana. Zawsze poświęca mi dużo czasu. Pamiętam, że przy pierwszej wizycie z anginą przeprowadziła ze mną bardzo długi i szczegółowy wywiad (nie na zasadzie odgórnego odznaczania różnych rzeczy). Zawsze niemal umawia się ze mną od razu na kontrolę. Muszę właśnie się do niej wybrać, bo chcę zrobić zwykłe badania krwi i moczu. |
|
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie ma wyboru za bardzo. Tak naprawdę nie mam swojego lekarza teraz. Kiedyś miałam fajnego, długo nie chodziłam, bo nic mi nie dolegało. Przeniósł się gdzie indziej, zapisałam się przy okazji do polecanej babki, której na oczy nie widziałam
I nadal nie zobaczę, bo jest na macierzyńskim ![]() Więc za bardzo nie mam do kogo iść. |
|
|
|
#3251 | |
|
Zakorzenienie
|
ad. lekarza to mój rodzinny jest super, da skierowanie na wszystko,
a zaskoczył mnie mój gin - chodzę do niego prywatnie tyle że wizyty odbywają się w szpitalu, kiedyś zawołał jakąś laborantkę żeby mi krew pobrała i wyniki miałam po kilku godzinach bez płacenia ![]() Cytat:
a to zmienia postać rzeczy ![]() robótki ręczne = różne rzeczy zrobione/uszyte, generalnie nic specjalnego, ale sprawia mi to ogromną przyjemność kiedyś biżuteria, dziś bardziej szycie na maszynie- głównie różne drobiazgi dla dzieci, a ostatnio nawet wydziergałam na drutach czapeczkę dla maleństwa ![]() hehe, czyli jednak nie tak źle z tym twoim libido o! nowy av widzę
Edytowane przez zuzaneczka Czas edycji: 2011-09-07 o 15:59 |
|
|
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza oo jaki masz talent, super.
|
|
|
|
#3253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
takiej niespodzianki mu nie zrobię.Cytat:
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojemu też się podobały takie za 2- 3 tys. Ale najlepszy był znaleziony na wystawie za 80 tys. Wyglądał tak niepozornie
|
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Czas mi przecieka przez palce ale przy małym huraganie to normalne. Tak bardzo szybko Was przeleciałam więc nie wiem czy wszystko dobrze pamiętam ale... Butter genialny tekst o jadalni Ja, pomimo posiadania dziecka, jak spotykam świeżo upieczone mężatki to się śmieję, żeby nie spieszyły się z potomstwem. Dobrze jest umocnić związek, latami przeżytymi wspólnie, zanim pojawi się "mały kryzys". Piszę to z własnego doświadczenia więc nie jest powiedziane, że każdego to dotyczy A TZta popędź z tym blogiem bo to nie o profesjonalny wygląd chodzi a o ślinotokowe przepisy ![]() Twin ja identycznie kompletowałam wyprawkę, jedynie wózek kupiłam w sklepie stacjonarnym bo było taniej. Emilko świetny zegarek. I pięknie wyglądałaś, suknia bardzo do Ciebie pasuje, no i lekkie podobieństwo do Gosi z "Na wspólnej" da się zauważyć ![]() Asiuk co do problemu z libido to dziewczyny już wszystko napisały. Trzymam kciuki żeby udało Ci się rozwiązać ten problem. Spodnie rewelacja ![]() Co do skierowań, zwolnień itp to ja mam fajnego pod tym względem lekarza bo wypisze mi na co tylko chcę tylko... właśnie muszę wiedzieć na co chcę Jeśli nie wiem co mi dolega to ten pan na pewno tej tajemnicy nie rozwikła. Ja to się śmieję że do niego to po akt zgonu najlepiej iść ![]() A tak poza tym to zarejestrowałam się w DKMS jako dawca szpiku. Cała ta akcja rozkręcona przez Dodę jakoś mnie wtedy nie ruszyła ale ostatnio trafił mi w ręce przez przypadek blog pisany przez matkę dziewczynki chorej na białaczkę. Nigdy się nie zagłębiałam w temat bo i mnie nie dotyczył ale jak poczytałam to nie mogłam się pozbierać przez kilka dni. Podobno i tak szanse są niewielkie, że faktycznie oddam szpik kostny no ale... Aaaaa i co do diety to na minusie 12 kg
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#3256 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
![]() Fajny zegarek Emilko, zegarek wybrany przez Ciebie też mi się podoba, nawet bardzo, ale dość drogi jak na moją kieszeń ![]() TŻ nie nosi zegarka, ja aktualnie też nie, bo się schrzanił. Chciałabym coś fajnego, ale chyba szkoda mi na razie kasy. Cytat:
![]() Podziwiam za odwagę. Sama kiedyś zastanawiałam się nad tym, ale w końcu nie zgłębiłam tematu i w końcu o tym zapomniałam. Te blogi rodziców chorych dzieci zawsze pozostawiają we mnie jakiś ślad, zresztą nie tylko dzieci. Parę dni temu zmarła Paula wraz ze swoim Panem Śmieciuchem, o których było głośno w mediach. Świetny wynik diety
|
||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
|
|
|
|
#3258 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj po pracy u gina. Oczywiście, usłyszałam ten sam tekst: "Pani i niskie libido? Niemożliwe!"
Mam zrobić dwie tury badań:8-12 dzień cyklu: estradiol, prolaktyna, LH, FSH 18-22 dzień cyklu: testosteron, progesteron, androstenidion |
|
|
|
#3259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem, co wyjdzie z badań Ja mam prolaktynę ponad 200 razy powyżej normy |
|
|
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Cytat:
A w ogóle - gratulacje! Fantastyczny wynik wagowy!!! ![]() I gratuluję decyzji... poczytałam sobie o możliwościach oddania szpiku, pobranie z krwi mnie nie przeraża, ale z biodra bardzo... Z drugiej strony to naprawdę niewielki trud a w razie zgodności naprawdę można uratować komuś życie... Póki co rozważałam jedynie oświadczenie woli odnośnie pobrania narządów pośmiertnie. ![]() --------------------- Wymyśliłam wczoraj menu imprezowe. Ciekawe, czy ze wszystkim zdążę Na danie główne zostaje to, co już kiedyś wybrałam, czyli schab z wędzonym serem, do tego pieczone ziemniaki w łupinkach ze śmietaną i szczypiorkiem i jakieś warzywo. Może też ugotuję zupę krem z pieczarek z boczkiem. Z przekąsek planuję dwie tarty na cieście francuskim ze szpinakiem jedna, z brie i salami druga, makaron z zielonym groszkiem i boczkiem, 2 sałatki, caprese + jakieś dobre mięsiwa, ale to kupię. Chcę zrobić jeszcze tort... ![]() Poza tym stwierdziłam, że jutro koniecznie musi się odbyć "prywatna" impreza we dwoje ale na nią potrzeba najwięcej wina
|
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć...
Asiuk, dobrze, że poszłaś. Ja nie rozumiem tekstów od lekarza w stylu: 'to niemożliwe'. Wszystko jest możliwe... W ogóle lekarze to temat rzeka....nie ma co się zagłębiać... ![]() A propos zegarków, mój TŻ już jakiegoś czasu marzy o zegarku binarnym...ja w ogóle nie rozumiem tej fascynacji
|
|
|
|
#3262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to inna kategoria ludzi ![]() Niuniu, gratuluję zrzucenia kg...i decyzji o zostaniu dawcą szpiku... Ja noszę się z zamiarem zostania dawcą krwi..ale straszliwie boję się igieł...ale w końcu się przekonam...poza tym mam rzadką grupę krwi.... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2011-09-08 o 09:01 |
|
|
|
|
#3264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale fakt, informatycy to specyficzna grupa społeczna![]() Teraz są bardzo modne zegarki kilkumechanizmowe i takie, w których widoczny jest mechanizm (np. od spodu jest szkiełko, żeby widzieć jak pracuje). Są też takie z pełnym kalendarzem i fazami księżyca
|
|
|
|
|
#3266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś też poczytałam, że po cholestazie w ciąży kobieta nie może brać tabletek anty. Jakoś mój gin nic nie mówił o tym ![]() Cytat:
U nas też zawsze wino jest wskazane Ostatnio w samotności wydoiłam końcówkę, prosto z butelki.
|
||
|
|
|
#3267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy to jakaś okazja? ![]() Ja na sobotę mam też już menu obmyślone - dziś muszę skoczyć na zakupy.... |
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co będziesz robić - pisałaś chyba o tartach? Asiuk mam nadzieję, że zapału mi starczy i nie wkurzę się w połowie... Ale w sumie to proste w przygotowaniu rzeczy. Grunt to dobra aprowizacja. |
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dziwię się, że chcesz, żeby było fajnie. Też zawsze chcę, żeby było fajnie... Pisałam o tartach. Tarty robię na kolację 5 różnychNa obiad robię pieczeń z szynki w sosie porowym z czosnkiem i cynamonem, gnocchi i jakąś sałatkę....na deser robię szarlotkę, a tutaj też wspomaga mnie mama i siostra, każda coś zrobi... A na kolację tarty, chyba barszczyk zrobię, może jakąś sałatkę, talerz przekąsek z oliwkami etc... Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2011-09-08 o 09:40 |
|
|
|
|
#3270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------------- Zakochałam się wczoraj w reklamówce J'Adore z Charlize Theron. http://www.youtube.com/watch?v=JlXGz2bFNL4 Pomijam motywację umieszczenia jej w towarzystwie takich kobiet, ale całość wraz z muzyką, dynamiką jest dla mnie zachwycająca. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.

Czyli nic między nami nie ma i nie doskwiera mi to zbytnio, choć teoretycznie chciałabym, żeby było inaczej.
Ja, pomimo posiadania dziecka, jak spotykam świeżo upieczone mężatki to się śmieję, żeby nie spieszyły się z potomstwem. Dobrze jest umocnić związek, latami przeżytymi wspólnie, zanim pojawi się "mały kryzys". Piszę to z własnego doświadczenia więc nie jest powiedziane, że każdego to dotyczy