![]() |
#61 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybory 2011 - populizm
|
![]() ![]() |
![]() |
#62 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Przestań spamować i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#63 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#64 |
Wtajemniczenie
|
TYLKO GAZETA POLSKA POKAZUJE PRAWDĘ O POLITYCE.http://niezalezna.pl/15714-obejrzyj-...pot-codziennej
|
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
nie o tako polskie walczyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Wtajemniczenie
|
Polecam blog kataryny, niezależną.pl , niepoprawni.pl .
Młodzi ludzie w Polsce powinni czerpać wiedzę o naszej polityce i stanie państwa nie tylko czytając GAZETE WYBORCZĄ i oglądając to co nam zaserwują kanały telewizyjne . Do pracy dowiedzmy się coś więcej niż tylko o CZARACH TUSKA. |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Demokracja o której się dziś mówi to utopia, niedościgniona idea, która z prawdziwą, antyczną demokracją ma niewiele wspólnego. W Europie wszyscy są równi, ale większość i tak jest równiejsza. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#69 |
Wtajemniczenie
|
To ja może wtrącę się do dyskusji i wkleję filmik który znalazłam dziś w sieci.
Można się pośmiać, ale najmądrzejsza jest konkluzja pod sam koniec. Chyba za bardzo sugerujecie się tym co mówią w TV. Bardzo mi szkoda osób które głosują " przeciwko PIS" na PO. Jest naprawdę większy wybór niż 4 partie dlatego oddanie głosu nieważnego jest imo głupie - wydaje mi się, że mniejszym wysiłkiem jest poszukanie partii dla siebie niż pójście po to, żeby wrzucić czysta kartkę. http://www.youtube.com/watch?v=CB3pg...yer_detailpage
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2011-09-07 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
No co, mało to państw rozdawało forsę na lewo i prawo ? A że teraz bankrutują, to co tam - Niemcy dadzą kasę na długi, stać ich
![]() I bez obrazy ale musiałoby mi totalnie rozum odebrać żebym zagłosowała na tę bezmózgą kukłę Napieralskiego. Temu człowiekowi o nic nie chodzi poza dorwaniem się do koryta (ale totalnie o nic) co widać jak na dłoni głównie przez jego intelektualne niedostatki, które nie pozwalają mu wiarygodnie kłamać i ukryć tego smutnego faktu. Ta podróż pociągiem w wynajętym wagonie, rozdawanie jabłuszek pod fabryką, zakupy z dziećmi wyprawki do szkoły, idea zakupu tabletów, ten żenujący hip hop i totalna merytoryczna cienizna - no po prostu - brak słów. Gorszy od niego jest tylko PiS. Ja chyba zagłosuję na Palikota, też dlatego, że nikt tak jak on nie wkur...za prezesa Jarosława ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- No oczywiście. To jest prowokacja grubymi nićmi szyta i wymierzona w nasz kolektyw. Słusznie prawisz, zachciało się ludziom wolności i kapitalizmu. Kiedyś to przynajmniej nikt nic nie miał i było sprawiedliwie. A nie tak jak teraz, złodzieje żerują na prostym, chłopo-robotniczym ludzie. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-09-07 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie Tusk jest jednym z największych populistów jakich ziemia nosi. Jak się wypowiada w tv to nic konkretnego nie mówi.
Kampania się zaczęła więc idzie na wysłuchać kolejnych debat o in vitro, aborcji itd. Nikt nie mowi jak usprawnic gospodarke, jak ułatwić prowadzenie Działalności gospodarczej. Piszecie o socjalu. Moja teścowa ma I grupe inwalidzką. Nie jest zdolna do żadnej pracy. Dostaje renty niecałe 700 zł. I tak sie zastanawiam, gdyby nie miała nikogo to jakby żyła. Aaa dostała podwyżke iles tam procent (20 zł) wyszło - absurd Ci co mają dużo dostali jeszcze więcej, Ci co mało gówno. Dlaczego w naszym kraju nie zakłada się żłobków? Wiele kobiet chętnie wróciłoby do pracy, a nie ma z kim dzieciaka zostawić, sorry ale jesli cała moja pensja ma isc na opiekunke to ja juz wole sama siedziec z Małą. Mnie przerażają sumy jakie wydawane są na kampanie ![]() ![]() Ja chyba na Partie Kobiet zagłosuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Wtajemniczenie
|
Oj, ale jesteś mądra. Nie mam nic przeciwko Kaczyńskiemu. ALE nie zagłosuję na partię która chce wszystko załatwiać za pomocą becikowych, zasiłków i dodatków drożyźnianych. Oczywiście to wszystko za moje pieniądze
![]() Ale na Palikota? On nie wkurza Kaczyńskiego "merytorycznie". ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#73 |
Wtajemniczenie
|
POMÓŻMY POLSKIEJ DEMOKRACJI !!!!!
http://niezalezna.pl/15355-pomozmy-polskiej-demokracji |
![]() ![]() |
![]() |
#74 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Tekst o kupowaniu sobie do jedzenia czego się zapragnie to już z litości pominę ![]() Cytat:
![]() Swoją drogą na wakacjach będąc miałam okazję wpaść na objazdowy cyrk Korwina-Mikke, który niczym mesjasz przyjechał nawracać ciemne ludy wczasujące się nad morzem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#75 |
Wtajemniczenie
|
Nie trzeba. Dla nich największą reklamą jest to, że im nikt spotu nie chce wyemitować
![]() Aby pomóc polskiej demokracji, to trzeba uczyć historii. sine.ira nie wiem gdzie Ty się uchowałaś, ale komuna upadła dlatego ŻE SYSTEM ZBAN-KRU-TO-WAŁ a nie dlatego, ze się ludziom chciało dobrobytu ![]() ROZDAWNICTWO zawsze się tak kończy, chcesz żeby było Cię stać na wszystko - to do roboty, nie czekaj az Ci dadzą tylko sama bierz.
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2011-09-07 o 23:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#76 | |
BAN stały
|
Cytat:
A po drugie słabo wyczuwasz ironię, niestety. Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2011-09-07 o 23:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Wtajemniczenie
|
A w której historii piszą o CZARACH TUSKA , komuś tu się historia z polityką i gospodarką pomyliła .
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 |
Wtajemniczenie
|
Są ludzie którzy przeżyli w komunie 40 lat i nie wiedzą o co chodzi.
Jedyne co lewica potrafi robić to długi. Bo przelewają z pustego w próżne. Jednak dla tych co chcą wrócić do komuny i mało im socjalu w UE - ja na waszym miejscu po prostu pojechałabym na Kubę.
#79 |
BAN stały
|
Jak i są tacy co im się wydaje, że wystarczy żeby system gospodarczy zbankrutował żeby zmienić ustrój w 2/3 kontynentu.
Właśnie - na Kubie i w Korei Płn. system gospodarczy upadł już dawno, ludzie sie już nawet trawy nażerli, a jakoś zmiana ustroju nie nastąpiła. Czemu ? |
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
Bo mają silnych przywódców.
Po prostu. Na Kubie zresztą system powoli się zmienia. Po za tym, chyba nie o żarcie trawy nam chodzi. Koleżanka chce przedszkole, ale nie wiem czy była by zadowolona, jakby miała przedszkole a musiałaby dziecko trawą ![]()
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2011-09-07 o 23:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Wtajemniczenie
|
Na wszystkie twoje bolączki będzie dobry DONALD GLOBULKA bo jest taki ANTYKONCEPCYJNY.
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
xD Boże gdzie jest moderator.
|
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Wtajemniczenie
|
A na Twoje odrobina ogłady
![]() Moderator nie jest potrzebny.
Im dalej w las, tym więcej drzew. ![]() Edytowane przez mylady21 Czas edycji: 2011-09-07 o 23:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
O ile zrozumiesz co to znaczy, bo widzę, że wiedza na temat PRLu leży i kwiczy i macha bezradnie raciczkami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Wtajemniczenie
|
Celna uwaga.
#86 |
Zakorzenienie
|
Właśnie mi się w pierwszym momencie ojciec-partyjny nasunął, więc może coś w tym jest.
#87 |
Konto usunięte
|
Przeczytałam tamte posty OnneejHH rodzicom i od razu im się humor poprawił
![]() ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Jak to niektórym ludzią inni ludzie łatwo mogom wcisnąć kid to normalnie szlak turystyczny... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 |
Wtajemniczenie
|
Boże! Cóż za blamaż i poruta!
Co poniektórych osobników !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Wtajemniczenie
|
A mi się wydaje, że "czy się stoi czy się leży", skoro na nic kogoś nie stać, i liczy, że Państwo mu da, to raczej miłości do pracy przesadnej mu nie wpojono.
#90 |
Wtajemniczenie
|
Platforma Obywatelska zamknęła układanie list wyborczych. I co widzimy? Formalne poparcie Platformy otrzymali państwo Cimoszewicz, Sierakowska, Arłukowicz, Borowski . Niemożliwe okazało się możliwym.
Widać , że post-komuniści nigdy nie oddali władzy i przez cały czas dzierżyli, i nadal dzierżą w swoich rękach wpływowe stanowiska we wszystkich urzędach Państwa. Żadnemu z tych czarusiów włos nie spadł z głowy do dnia dzisiejszego. Po upadku komuny rozdzielili swoje role. Jedni schronili się pod płaszczykiem „prawicowej” Unii Demokratycznej, potem Unii Wolności, a obecnie Platformy Obywatelskiej, drudzy natomiast poszli do tak zwanych partii lewicowych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.