Avomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - część 4 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-07, 23:10   #571
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Avomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - część 4

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Okej dziękuję, zamówię sobie ten koralowy żakiet
Koniecznie ;-)

Ja sobie zamówiłam rozmiar XL, ale jest nawet odrobinę na mnie za duży. Chociaż wszyscy mówią, że w sam raz, ja jednak wolę troszkę rzeczy dopasowane, więc następną zamówię L.
Stary 2011-09-07, 23:11   #572
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Oja 84 Pokaż wiadomość
jestem już
cały dzień mała nie chciała jesc, jedynie pic, także nic nie jadła a lekarstwa musiałam jej podać, gorączka cały dzień się utrzymuje nawet na wieczór jeszcze wyzsza pomimo podawania leku na jej zbicie.
Pieluch to chyba zużyłam więcej niż Musso a przebierać to ją już kilka razy przebierałam całą bo jak nie polaciało bokami to syropkami się pooblewała bo oczywiście tego też nie chce a jak zliczyć wszystko do kupy to razem wszystkich leków podawanych łyżeczką wychodzi 10 dawek...

a tak w ogole to nadal mam tą dziwną czcionkę, tzn u mnie wszystkie teraz macie taką jakby pogrubioną, może to i faktycznie jest zmaksymalizowane ale powiedzcie mi jak to zminimalizować?
moja lubi bardzo herbatkę z cytryną....ale dlaczego nie wolno dzieciom jej podawać?
(
No, przy wirusie temperatura na wieczór wzrasta...
A herbaty czarnej dzieciom się nie podaje bo to używka, jak kawa... nie jest to najzdrowsze dla małego brzuszka...
Stary 2011-09-07, 23:11   #573
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
bo dzieciom się nie daje czarnej herbaty, jest niezdrowa ja swojej daję herbatkę bobovita dla małych dzieci
tą też ona pije, taka granulowana rozpuszczalna ale bardzo też lubi moją zieloną pić no a tą czarną dostaje sporadycznie z cytryną.
Musso, a jak sprawdzić czy dziecko jest odwodnione? bo dziś po jej myciu zauważyłam jakby jej rączki i nóżki były takie ...jakby zwiotczałe, tzn skóra jak u starszej osoby a nie taka mięciutka pulchniutka jak zawsze...

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Oja 84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:15   #574
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
tą też ona pije, taka granulowana rozpuszczalna ale bardzo też lubi moją zieloną pić no a tą czarną dostaje sporadycznie z cytryną.
Musso, a jak sprawdzić czy dziecko jest odwodnione? bo dziś po jej myciu zauważyłam jakby jej rączki i nóżki były takie ...jakby zwiotczałe, tzn skóra jak u starszej osoby a nie taka mięciutka pulchniutka jak zawsze...
oj to niedobrze z tą skórą łapiesz skórę dwoma palcami na brzuszku, lekarka pokazywała przy pachwinie i przekręcasz delikatnie jakbyś zegarek nakręcała tylko nie dużo tak na pół obrotu, puszczasz i patrzysz czy wraca szybko na swoje miejsce nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam, powiedz ile zużyłaś pieluch i ile płynu mała wypiła
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:15   #575
sheryl
szeryfcio

Cytat:
nie widziałam jeszcze tej co płeć zmieniła, albo przegapiłam
Będzie na końcu zostawili jej historię jak wisienkę na torcie .

Oja, między innymi, jak się uszczypnie, pociągnie skórę i ona szybko nie wraca na miejsce, to jest znak odwodnienia...
Zaraz Ci może Musso jeszcze więcej napisze.
Stary 2011-09-07, 23:16   #576
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Koniecznie ;-)

Ja sobie zamówiłam rozmiar XL, ale jest nawet odrobinę na mnie za duży. Chociaż wszyscy mówią, że w sam raz, ja jednak wolę troszkę rzeczy dopasowane, więc następną zamówię L.
Na tej aukcji jest napisane M/L Myślałam, że to taki rozmiar pomiędzy a nie, że M i L
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:21   #577
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Będzie na końcu zostawili jej historię jak wisienkę na torcie .
ooo zaraz będzie po przerwie

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Oja bo jak jest odwodniona to pakuj manatki i do szpitala nie ma co czekać
Stary 2011-09-07, 23:22   #578
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Na tej aukcji jest napisane M/L Myślałam, że to taki rozmiar pomiędzy a nie, że M i L
Też tak myślałam, a na tej aukcji masz do kupienia M i L. Potem jak wysyłasz im maila z kolorem to napisz też rozmiar ;-)

Nic mykam spać ;-)

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2011-09-07 o 23:24
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:24   #579
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
oj to niedobrze z tą skórą łapiesz skórę dwoma palcami na brzuszku, lekarka pokazywała przy pachwinie i przekręcasz delikatnie jakbyś zegarek nakręcała tylko nie dużo tak na pół obrotu, puszczasz i patrzysz czy wraca szybko na swoje miejsce nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam, powiedz ile zużyłaś pieluch i ile płynu mała wypiła
płynów wypiła trochę wiecej niż na co dzień, natomiast pieluch nie liczyłam ale ok 15-18, z tym, że jak tylko coś zrobila to zaraz przebierałam, zeby ją dupcia nie szczypała także niektóre pieluchy były nie pełne tylko zabrudzone, zauważyłam że mniej siku robiła, dużo mniej niż zwykle...

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Cytat:
ooo zaraz będzie po przerwie

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Oja bo jak jest odwodniona to pakuj manatki i do szpitala nie ma co czekać
kurcze... ale odwodniłaby się w ciagu 1 dnia?

Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów

Stary 2011-09-07, 23:25   #580
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Też tak myślałam, a na tej aukcji masz do kupienia M i L. Potem jak wysyłasz im maila z kolorem to napisz też rozmiar ;-)

Nic mykam spać ;-)
To teraz muszę się zastanowić, czy M czy L, dobranoc
Stary 2011-09-07, 23:26   #581
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
płynów wypiła trochę wiecej niż na co dzień, natomiast pieluch nie liczyłam ale ok 15-18, z tym, że jak tylko coś zrobila to zaraz przebierałam, zeby ją dupcia nie szczypała także niektóre pieluchy były nie pełne tylko zabrudzone, zauważyłam że mniej siku robiła, dużo mniej niż zwykle...

---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

małe dzieci odwadniają się bardzo szybko, niestety jak nie jesteś pewna to jedź na pogotowie sprawdzałaś
Stary 2011-09-07, 23:27   #582
sarraa
Zakorzenienie

Cytat:

No przy ostrej biegunce może się odwodnić, mój brat przy rotawirusie był przez tydzień na kroplówkach
Stary 2011-09-07, 23:32   #583
mistress88
Zadomowienie

Hej kochane

ja sobie dziś siedzę na praktykach, o godzinie 14 dzwoni do mnie siostra cioteczna i oznajmia, że... jest w ciąży! ale normalnie mnie zszokowała, aż mi się oczy zaszklily ona 29 lat ma, od roku ma faceta, bo wcześniej 5 lat sama była... ale tego faceta to trafiła w dziesiątkę także pewnie może za jakiś czas się ślubik trafi... no i chrzestną będę

a na praktykach już nie wyrabiam, trochę nudno jest tam gdzie jestem... jest opcja na pół etatu zostać, ale jeszcze nie mam planu na studia i nie wiem czy dam radę, a nawet jeśli dam, to nie wiem czy do końca chcę... jeśli już to na 3 miechy max. no ale we wtorek idę tam ostatni raz a później Egipt na 2 tygodnie 8)
mistress88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-07, 23:39   #584
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
małe dzieci odwadniają się bardzo szybko, niestety jak nie jesteś pewna to jedź na pogotowie sprawdzałaś
wlaśnie sprawdzilam, tylko musialam ją przeniesc z łózeczka do swojego łóżka i trochę sięrobudziła... wydaje mi sie, że jest ok, skóra natychmiast wraca na swoje miejsce, myślę, ze dobrze to zrobiłam...będę ją stale kontrolować, ta skóra na rękach i nogach co wcześniej pisałam tez jest już jakaś inna, moze poprostu potrzebowała nawilzenia od zewnątrz bo ją troszkę nabalsamowałam po umyciu

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Boże, powiedzcie mi jak zmienić ten wygląd forum bo zaraz oszaleję, źle mi się czyta i pisze, wszystko jest takie duze, grube

Stary 2011-09-07, 23:47   #585
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
wlaśnie sprawdzilam, tylko musialam ją przeniesc z łózeczka do swojego łóżka i trochę sięrobudziła... wydaje mi sie, że jest ok, skóra natychmiast wraca na swoje miejsce, myślę, ze dobrze to zrobiłam...będę ją stale kontrolować, ta skóra na rękach i nogach co wcześniej pisałam tez jest już jakaś inna, moze poprostu potrzebowała nawilzenia od zewnątrz bo ją troszkę nabalsamowałam po umyciu
to dobrze dawaj jej dużo picia i leki i powinno być ok, u nas to było 2 dni takiej ostrej biegunki, ja swojej dawałam ponad litr płynów na dzień, cały czas jej podtykałam, a ona piła, bo jej się chciało w nocy też jej dawaj pić jak się obudzi, łatwe nie jest leczenie takiej biegunki, ale do opanowania

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:44 ----------

Cytat:
---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Boże, powiedzcie mi jak zmienić ten wygląd forum bo zaraz oszaleję, źle mi się czyta i pisze, wszystko jest takie duze, grube
nie mam pojęcia
Stary 2011-09-07, 23:51   #586
Oja 84
Zadomowienie

Cytat:
to dobrze dawaj jej dużo picia i leki i powinno być ok, u nas to było 2 dni takiej ostrej biegunki, ja swojej dawałam ponad litr płynów na dzień, cały czas jej podtykałam, a ona piła, bo jej się chciało w nocy też jej dawaj pić jak się obudzi, łatwe nie jest leczenie takiej biegunki, ale do opanowania
no ona dziś pewnie też coś koło litra wypiła ale choc zawsze dbam, nie tylko w czasie tej choroby, zeby miała zawsze pod ręką w niekapku swieże picie to i tak często przychodzi do mnie niosąc 1,5 litrową butelkę z wodą i woła "pić" lubi pić wodę prosto z takiej butelki bo widzi,że ja tak piję

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Mam jej dawać kleik do jedzenia, ugotowałam ryż na wodzie i oczywiscie co było do przewidznia- nawet nie chciała na to spojrzeć a co dopiero zjeść, w ogole nie chciałą nic jeść

Stary 2011-09-07, 23:57   #587
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
no ona dziś pewnie też coś koło litra wypiła ale choc zawsze dbam, nie tylko w czasie tej choroby, zeby miała zawsze pod ręką w niekapku swieże picie to i tak często przychodzi do mnie niosąc 1,5 litrową butelkę z wodą i woła "pić" lubi pić wodę prosto z takiej butelki bo widzi,że ja tak piję

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------

Mam jej dawać kleik do jedzenia, ugotowałam ryż na wodzie i oczywiscie co było do przewidznia- nawet nie chciała na to spojrzeć a co dopiero zjeść, w ogole nie chciałą nic jeść
daj jej kaszkę taką dla dzieci albo kisiel, a że apetytu nie ma to nic dziwnego przy biegunce
trzymam kciuki, żeby było dobrze

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

dobra lecę bo moja gwiazda się budzi, ciekawe czy da koncert czy przyśnie do rana przy kawie
Stary 2011-09-08, 02:45   #588
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Hej
Dziewczyny normalnie nie wyrabiam wróciłam po 15 z praktyk bo po drodze byłam w rossmanie, gdzie nie uległam czekoladowemu masełku od jamapi ale i tak wydałam 40 zł a w tym tyg. to już prawie 100: mdleje: Rossman powien wprowadzić jakąś kartę stałego klienta zjadłam coś i zaczęłam dalej oglądać Trinny & Susannah ubierają Polskę i poległam spałam prawie do północy Zmarnowałam kolejny dzień a mam tyle do roboty, że głowa mała
Obiecuję, że nadrobię Was ale to dopiero w piątek wieczorem

Myszko skuszę się, ale dopiero w następnym katalogu bo teraz biorę to cudo z demo
Kissmisiaa śliczny ten żakiecik sama zastanawiałam się nad nim tylko nie wiem jaki kolor i jaki rozmiar
Jolka cieszę się, że Radek jest już w domu
Oja życzę Małej szybkie powrotu do zdrowia ucałuj ją ode mnie
Justyś dobrą decyzję podjęliście ludziami to nie ma co się przejmować bo Oni zawsze gadają a najważniejsze, żebyście Wy byli zadowoleni i tak jak Despa wspomniała potrzebna jest Wam stabilność finansowa

Jeśli chodzi o perełki z motywacyjnego to mam je i są super te też będą moje a w ogóle to zgubiłam gdzieś moje kabaki: Niedługo to chyba cała zginę

Zmykam na dwie godzinki lulu Do rana Dziewczyny

Tygrysek17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 07:18   #589
zalotnica83
Zakorzenienie

Witam z kawką, pierwszy raz udalo mi się wczoraj zasnąć przed 22 taka byłam padnięta...zaraz sobie zobaczę co tam było w TapMadl
Oja napisz czy z malutką lepiej
Śliczne te żakieciki, ale ja po wczorajszej wywiadówce wiem że na razie nici z zakupow dla siebie...a dziś może zloże zamówienie z Avonu...na szczeście tu płatność jest odroczona, więc dam radę...
Miłego dnia laleczki!
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:05   #590
Resscue21
Zakorzenienie

GG do Resscue21

cześć lucyferki
Normalnie nie umiałam dzisiaj wstać za cholere do pracy ta pogoda za oknem też robi swoje , czy to juz jesień nastała ?

O 9 przyjeżdza regionalny - trzymajcie kciuki , bo jak mu się coś nie spodoba może mnie wywalić od tak no ale sądze że wszystkiego wczoraj i dziś dopilnowałam wiec musi być spoko

Teraz dogryzam Tomkowi , wczoraj niechciał pozmywać naczyć na co ja mu " booooo CI dam wypowiedzenie !"
Szczerze troszke dziwnie że to teraz nie tylko moj mąż ale i podwładny nigdy nie chciałam dopuścić do takiej sytuacji . Co te życie robi z ludźmi hehe

Oja- niech Twoje maleństwo raz dwa zdrowieje !!

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Prosz aaaa kurczę przecież skoro wczoraj leciał w tv to znaczy że 2 odc.jest już w necie
oglądacie to Vod na onecie?

Maleństwo moje

Edytowane przez Resscue21
Czas edycji: 2011-09-08 o 08:04
Resscue21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:43   #591
zalotnica83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
cześć lucyferki
Normalnie nie umiałam dzisiaj wstać za cholere do pracy ta pogoda za oknem też robi swoje , czy to juz jesień nastała ?

O 9 przyjeżdza regionalny - trzymajcie kciuki , bo jak mu się coś nie spodoba może mnie wywalić od tak no ale sądze że wszystkiego wczoraj i dziś dopilnowałam wiec musi być spoko

Teraz dogryzam Tomkowi , wczoraj niechciał pozmywać naczyć na co ja mu " booooo CI dam wypowiedzenie !"
Szczerze troszke dziwnie że to teraz nie tylko moj mąż ale i podwładny nigdy nie chciałam dopuścić do takiej sytuacji . Co te życie robi z ludźmi hehe

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Kochana to mu nie docinaj, bo faceci niby się z tego śmieją, ale jak urazisz jego godność może się to źle skończyć i tak jest mu trudno...

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Resscue21 Pokaż wiadomość
cześć lucyferki

Już nie ma na vod, tutaj jest:
http://tvnplayer.pl/seriale.html
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 08:56   #592
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Witajcie Zboczuszki

Stary 2011-09-08, 09:19   #593
musso4
Zakorzenienie

dzień dobry z kawą
Cytat:
Napisane przez Tygrysek17 Pokaż wiadomość
Witajcie Zboczuszki
Ave Tygrysek
Stary 2011-09-08, 09:20   #594
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Cytat:
dzień dobry z kawą

Ave Tygrysek
Ave Ja
Spóźniłam się dziś na praktyki raptem 30 minut

Stary 2011-09-08, 09:22   #595
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
Witajcie Zboczuszki
dobry dzień!!

kurde pada u mnie buuuu
Resscue masz racje nastaje jesień

miłego dnia

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 09:29   #596
Tygrysek17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
dobry dzień!!

kurde pada u mnie buuuu
Resscue masz racje nastaje jesień

miłego dnia
Kochana nie tylko u Ciebie pada

Stary 2011-09-08, 09:45   #597
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie tylko u Ciebie pada
no właśnie
Stary 2011-09-08, 10:17   #598
katniewojt
Zakorzenienie

U mnie zimno jak na jesieni Ale jeszcze nie pada
Przyszły mi dziś Ete - piękne Dlaczego wzięłam tylko 1 sztukę Żesz ty w mordę jeża! :wsciekly: I zamiast zamówić peeling Hollywood, to wzięłam żel
Jeszcze bym sobie spała, ale Tatusiek przyniósł mi szczeniaka do łóżka
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 10:39   #599
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

dobry witam się z kawką, bo już w pracy jestem
jutro rano powtórka z rozrywki, bo dziś byłam oddawałam krem i mocz na badania, oraz dowiedziałam się, że słyszę ja jutro dowiem się czy widzę, czy czy ogólnie zdrowa jestem
dobrze, że psychologa nie musze w tym roku robić w zeszłym roku miałam i jeszcze było ze mną ok

Cytat:
Prosz aaaa kurczę przecież skoro wczoraj leciał w tv to znaczy że 2 odc.jest już w necie
jest jest, ale jeszcze nie oglądałam

Cytat:

Jak będziecie oglądać Przepis na zycie odc.2 to się tam na początku uśmiałam jak mama głównej bohaterki poszła do apteki po pampersy i aptekarz myślał że dla niej a
a był zdradzać co będzie?

Cytat:
jestem już
cały dzień mała nie chciała jesc, jedynie pic, także nic nie jadła a lekarstwa musiałam jej podać, gorączka cały dzień się utrzymuje nawet na wieczór jeszcze wyzsza pomimo podawania leku na jej zbicie.
Pieluch to chyba zużyłam więcej niż Musso a przebierać to ją już kilka razy przebierałam całą bo jak nie polaciało bokami to syropkami się pooblewała bo oczywiście tego też nie chce a jak zliczyć wszystko do kupy to razem wszystkich leków podawanych łyżeczką wychodzi 10 dawek...

a tak w ogole to nadal mam tą dziwną czcionkę, tzn u mnie wszystkie teraz macie taką jakby pogrubioną, może to i faktycznie jest zmaksymalizowane ale powiedzcie mi jak to zminimalizować?
moja lubi bardzo herbatkę z cytryną....ale dlaczego nie wolno dzieciom jej podawać?

tylko wiesz...najbliższe pogotowie jest w Koninie-czyli 30 km od nas
je oja ... ja dla własnego spokoju bym się pofatygowała na pogotowie lub do szpitala .... myślę, że by ją nawet zostawili na oddziale z takimi objawami ...

Edytowane przez jamapi
Czas edycji: 2011-09-08 o 10:40
jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-08, 11:05   #600
sarraa
Zakorzenienie

Kissmisiaabędę zamawiać ten żakiet ale nie rozumiem co oni biorą za obwód bioder to miejsce gdzie są zaczynają spodnie, czy w połowie pupy, czy w tym miejscu gdzie kończy się żakiet tej kobiecie na zdjęciu?

Edytowane przez sarraa
Czas edycji: 2011-09-08 o 11:09
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości