|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Ola-Unhola
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Jolus no nieźle, ale były dni tylko na nocnik
![]() Za łatwo bym chciała ![]() sylko, poprawiłam link
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a Bartoś już był?Ja też nie wiem, co się stało. No trudno, ale jak się człowiek pożali, to mu lżej ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- A kiedy zaczęliście?
|
|
|
#1173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zuzia by zwiewała po ostatnich przygodach z lekarzami ![]() Cytat:
![]() Nieźle ![]() Cytat:
![]() Zdrówka dla Damiana Słodkie |
|||
|
|
|
#1174 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
|
|
#1175 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Ola on mowil wlasnie, ze chodzi o ubezpieczenie
bo pytal sie i mowilam mu, ze jestem na wychowawczym pojde jutro do zusu to sie dowiem sylka porabane to jest zawsze zostaje swietlica
|
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
Opowiem, co robił Kubuś
![]() Wpadki nawet później się zdarzają, z tego, co Dziewczyny piszą.
|
|
#1177 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1178 | |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam,taka słaba kawa z mlekiem
![]() Cytat:
i za to,że nie pokazał ząbków dostał kubeczek i próbkę pasty elmexa ![]() ![]() Żeby jeszcze godzina na tej świetlicy,to bym się nie dziwiła,ale 3 ![]() Spokojnej nocki |
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę spać, dobranoc
|
|
|
#1180 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to juz nawet nie chodzi o to bo Eryk nie jest zapisany na swietlice wiec na nia nie chodzi
i polowa klasy tez nei , wiec trzeba bimbac do szkoly dzieciaki, ktore sa zapisane na swietlice nie maja problemu bo i tak codziennie w niej siedza ale w ogole co to ma byc zeby nie bylo normalnego wfu a zamiast tego sks ![]() przeciez sks to zajecia nie obowiazkowe a nie zastepujace wf zla jestem na to i porusze ta kwestie na zebraniu wykapalam sie, pije brezeera i zajadam chipsy po ciezkim dniu z beestiami mi sie nalezy a co
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=kamilka;29254511]
a możesz zrobić zdjęcie jej dzieła? strasznie mnie to intryguje pewnie temu że mój Bastianek ogranicza się do kreślaniaPewnie- zrobie zdjęcie- zaraz je załaduję- u mnie w domu rysowanie to hobby- bo jej tata rysuje i ja rysuję, maluję wiec od momentu gdy miała sprawne rączki dostawała kredki, farbki, długopisy ( najlepsze ze wszystkiego) - niestety od ponad roku malowalismy juz ściany z 10 razy- bo niestety nie ogranicza się do kartki- a co jak co- kąt na nia nie działa w tym wypadku. Rysuje głowę, oczy, nos- i buźkę usmiechnieta, smutna, źła lub zdziwioną i dorysowuje do niej nogi- no a teraz na topie są- kali- czyli kółka wokół oczu - okulary jej inwencja twórcza ogranicza sie do buziek ,tęczy, deszczu , kółek i zygzaków.
|
|
|
|
#1182 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weźmiecie się kompleksowo za sprawę to Kubuś sobie wszystko przypomni ![]() Cytat:
No pewnie nie jest łatwo w tej sytuacji ![]() Pewnie się przyzwyczai. Zosia nigdy nie rzucała mi się na szyję, zawsze macha, daje całusa i tyle. Jak wracam też szału nie ma Ale to pewnie dlatego, że poszłam do pracy jak miała pół roczku.Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Suuuuuper te gryzdołki U nas znikopis zdecydowanie wrócił do łask, w zasadzie nigdy przedtem nie było nim takiego zainteresowania. Co chwila jest pisiu pisiu. I z reguły Zosia rysuje koła. Do głowonogów jeszcze długa droga przed nami ![]() ![]() ***
|
|
#1183 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() kaiwona jestem pod wrażeniem u nas jeszcze daleko do takich rysunków ![]() i narazie uciekam bo wizaż mi tak działa że nie da się pisac
|
#1184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie to już nic nie zdziwi Damian w tym roku,nie ma muzyki i techniki,a na to konto ma jeden polski i jedną matematykę.A oceny z muzyki i techniki,mają być przpisane na świadectwo z zeszłego roku Nawet nie wiem,czy tak można ![]() Cytat:
zdolną masz córcię.Trochę deszcz u mnie popadał i nawet nie najgorzej bo 13 stopni na dworze .Bartosz wstał dzisiaj o 6.15,chodzi do Damiana i mówi,że:zjadłem sniadanko .Dobrze,że te noce u nas teraz o niebo lepsze Idę wstawić pranie i śniadanie Damianowi zrobić ![]() Miłego dzionka |
||
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1186 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
Kaiwon witaj , ale cuda maluje Twoje dziecie Tomek dalej nie woła siku , ale jak posadze Go po drzemce to zrobi sii, a kupe tez juz pare razy zrobił. Długa droga przed nami... Przechodzimy teraz trudny okres, Tomek jest taki niegrzeczny ,że ciężko wytrzymać Potrafi mnie uderzyć, nie słucha się ,w sklepie ucieka, na placu zabaw potrafi zabrać zabawki dzieciom albo nawet popchnąć. Nie chce sie ubrać jak idziemy na spacer, wylewa każde picie jakie dostanie w szklance. Po prostu wszystko robi na odwrót niż Go proszę. Oczywiście tłumaczę mu wszystko, że nie wolno itp ale nie skutkuje
|
|
#1187 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczynki trzymajcie proszę kciuki o 10 :30
![]() dzisiaj rozliczam się z przeszłością... Sprawa o znęcanie mojego ojca ![]() tak mi ściska żołądek, że...
|
#1188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i trzymam kciuki rzecz jasna![]()
|
|
#1189 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja wczoraj do 23 wszywałam guziczki do moich zasłon...dziś w południe jak B pójdzie spać, będę je prasować, zostało mi jeszcze przeciągnięcie sznurków i włożenie fiszbin. Potem wzywam tz żeby je zawiesił... ciekawa jestem ich bardzo, i aż się boję... Jestem chyba jednyną osobą która się cieszy że jest chłodniej Prynajmniej coś w domu jestem w stanie zrobić... Bo te upały mnie wykańczały ![]() Jeszcze 8 dni i moja mama wraca |
||||
|
|
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1191 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no nie ma wfu, nie wiem dlaczego bo w tamtym roku byl i w tym tez byc powinien i bede sie klocic na zebraniu tak nie moze byc megi trzymam
|
|
#1192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy Ty aby na pewno mieszkasz w Polsce? ![]()
|
|
#1193 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny- nie nadązam troszkę z Waszymi wpisami- my spimy do 9.00- 9.30- bo Ania nie sypia już od około 8 miesiecy w południe a ma bardzo duzo enerii i zasypia około 21.00- potem ciagnie całe 12 godzin w nocy( z przerwami na budzenie sie, wychodzenie do rodziców do łożka)- i ja własciwie nie moge byc na bieżąco i nadrabiam zaległosci z czytaniem, ogladaniem filmów czy pisaniem dopiero późnym wieczorem . Tutaj tempo szybkie jest- kilka stron dziennie- na wątku fryzjerskim tylko kilka postów i tam sie wyrabiałam- przepraszam za zwłokę.
Mam pytanie- Ania korzysta dzis dopiero 9 dzień z nocnika- zakładam jej pieluche na noc- ale nie wiem czy długo mam tak robić czy odstawić zupenie? Ona trzymała w nocy siku do tej pory- przedwczoraj obudzila sie i prosiła o nocnik- popsikała troszke do pieluszki i mnie biedna przeprosiła- wczoraj wytrzymala tez cała noc a dziś ulała cała pieluchę- i teraz nie wiem czy nie namieszałam jej w głowie.... ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Suuuuuper te gryzdołki U nas znikopis zdecydowanie wrócił do łask, w zasadzie nigdy przedtem nie było nim takiego zainteresowania. Co chwila jest pisiu pisiu. I z reguły Zosia rysuje koła. Do głowonogów jeszcze długa droga przed nami ![]() ![]() *** Jak są koła i za moment będzie reszta ![]() Ania własnie zalapała buzki na znikopisie. Ja mam juz dosyc rysowania- bo rysuje jej, nie przesadzając po 50-100 sztuk dziennie- postaci z bajek i emocje buziek, czy misków-a ona mi mówi co( jej sie nie nudzi)- zdziwiony, zły, smutny, wesoły( pokazuje minami bo nazywa tylko zi- czyli zły) , potem kazała mi rysowac koła a ona dorysowywała oczy itd- a teraz juz sama smiga ale niedlugo bo od kilku tygodni dopiero. Fajne jest jeszcze lepienie plasteliną- robi kulki i nakleja w miejsce oczu, nosa itd Na takie czynnosci dobre jest usprawnianie manualne dziecka- Ania popsuła liczydło i poodpadały korale z niego- dałam jej sznurówkę- nakleiłam na poczatek tasmę klejacą zeby było sztywne i pokazałam jak sie nawleka- z tydzień czasu była zła,ze jej nie wychodzi- a jak załapała to siedziała i nawlekała po kilkanascie sztuk. |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1195 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1196 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak próbowałam uczyc małą na nocniku to też był etap, że ściągała pieluchę, krzyczała że nie chce i tyle, na nocnik nie chciała i sikała gdzie popadnie. Na razie jej odpuściłam. Cytat:
![]() super ! Cytat:
Zuzia potrzebuje chyba troszkę czasu na pogodzenie się z nową sytuacją. Amela też teraz na krok mnie nie odstępuje odkąd przedszkole się zaczęło. Teraz ja cię namawiam do częstszego zaglądania na wątek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() słodko ![]() ![]() kaiwona pięknie rysuje twoja pociecha ![]() Dziękuję za kciuki dziewczyny
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, to nie tak, że zrobił 3 wczoraj, tylko w odstępie kilku dni. Dziś zresztą też
, to nie są "wpadki" Na pewno
|
|
#1198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to pewnie kwestia czasu i wszystko się unormuje. Wpadki jeszcze długo sie będą zdarzać![]()
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiałam, ale zostały mi jeszcze 3 strony i wymiękłam , niedługo Antonio się obudzi, a muszę jeszcze ugotować obiad dla Rodzinki![]() Dalej jesteśmy w Polsce, wylatujemy w sobotę, ale będziemy jeszcze 2 dni w Brighton, a później lecimy do domu. Chociaż szczerze mówiąc tęskno mi już za Mężem. Myślę, ze taka rozłąka dobrze nam zrobiła , a Mąż miał okazję zrobić parę spraw w mieszkaniu, których się nie dało przy pełnej obsadzie. Antonio do dzisiaj nie wspominał Taty, dopiero dziś zażyczył sobie "Pokaż tatę" - w komputerze i całował monitor ![]() Wakacje bardzo udane, mieliśmy wyśmienitą pogodę, dopiero dzisiaj się skiepściła. Codziennie od 7.30 do 19.00 na świeżym powietrzu , z przerwami na posiłki. Owszem, mam zajęcie, ale wszyscy mi pomagają, więc także odpoczywam. Poza tym staram się spędzać czas także z moją Babcią. Antonio doskonale pamiętał wszystko z ostatniego pobytu, więc problemu z aklimatyzacją nie było, je również ładnie, a przede wszystkim spędza czas w ogrodzie, na spacerach, na zabawach z psem, w piasku, na placach zabaw... Będzie mi żal wyjeżdżać Ściskam was mocno, odezwę się pewnie w przyszłym tygodniu po powrocie na moją wyspę. Życzę również dużo zdrowia Amelce
|
#1200 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
mariola
![]() fajnie, ze sobie odetchnelas troche od zycia codziennego ![]() ja nie moge moje dziecko znow obsikalo wszystko do okola za kazdym razem wola siku jak juz narobi w gacie juz nie wiem jak mam go oduczyc co chwile pytam sie czy chce siku to on, ze nie pytam sie czy wie, gdzie ma zrobic jak bedzie chcial to on mowi, ze tak i pokazuje na kibelek ale robi w gacie chyba sie nie odpieluchujemy w tym roku
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:18.

to będzie dobrze 

żeby Zuzi szybko minęło

zdolną masz córcię.