|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
ze Stefkiem Wracaj z dobrymi wieściami1
|
|
#902 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj chyba dyskutowałyście o hormonach itp i w najnowszej "M jak Mama" jest opisane dokładnie to co chyba mamalutka pisała:
"Większość porodów rozpoczyna się pomiędzy godz 22 a 6 rano. przypuszczalnie dzieje się tak dlatego, ze po to, by szyjka macicy zaczęła się skracać, we krwi matki musi krążyć większa ilość oksytocyny. Hormon ten wydziela się jednak wtedy, gdy kobieta czuje sie bezpieczna, jest spokojna i wyciszona- a więc w nocy. Nadmiar bodźców, stres powoduje natomiast wyrzut adrenaliny, co hamuje wydzielanie oksytocyny. Dlatego też akcja porodowa ustaje często podczas jazdy do szpitala." Także mamusie, szczególnie przeterminowane- meliska, filmik i nie myślimy że musimy juz urodzić
|
|
|
|
#903 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i trochę mi lepiej Cytat:
|
|
#904 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wciąż nie może mi sie pomieścić w tej mojej małej łepetynce cały ten poród... ![]() Cytat:
|
|
#905 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale miałas akcjeCytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#906 |
|
Wtajemniczenie
|
Na Tvn mówią o sesjach z brzuszkiem, aż sobie weszłam na stronę www i ....
|
#907 |
|
Raczkowanie
|
dzien dobry,
widze ze kolejne dwie mamusie rozpakowane. gratuluje serdecznie ![]() ![]() ja we wtorek mialam wizyte u poloznej. okazalo sie ze mam bardzo wysokie cisnienie i natychmiast kazala mi jechac do szpitala. w szpitalu zrobili ktg i co 5 minut mierzyli cisnienie, mialam rowniez skurcze ale nawet ich nie czuwalam wiec to byly braxtony. ktg w porzadku a cisnienie troche spadlo. powiedzieli mi ze powinnam juz przestac pracowac i zaczac wiecej odpoczywac. a teraz najciekawsze. jak zadzwonilam do pracy i opowiedzialam o wszystkim to menedzer mi na to powiedzial ze w szpitalu zawsze tak mowia i ze mam przyjsc w czwartek (dzisiaj) do pracy bo on sobie nie da rady, bo jest duzo roboty. idiota jakis. no zgodzilam sie bo mnie blagal ale jutro mam wolne i tylko mi zostanie sobota i niedziela do przepracowania. mialam konczyc w przyszly piatek ale niedziela bedzie moim ostatnim dniem.
|
#908 | |
|
Rozeznanie
|
Antiopia też miałaś szybką akcje, upraszczam
Kaileight ale szybka jesteś też tak chce (tylko bez cesarki )lausanne fajne te twoje tłumaczenie Wiedźmina ![]() Miss aby to nie było choróbsko ![]() Cytat:
może jak będziesz na samolocie to się okaże że też już rodzisz ![]() Ale mi dobrze że ja z tych niepijących jestem i mnie do alko nic nie ciągnie A wam współczuję że wam się tak chce a nie można I współczuję tych nieprzespanych nocek. Ja śpię, ale z mężem w "nogach" inaczej się kręcę, a wole jakoś usnąć bo teściowa codziennie rano o 7 tak się tłucze u mnie na górze dopóki nie wstanę, chociaż dzisiaj miała próbę i pospałam do 9.30 ![]() aa2 jak patrze na Twoją żyrafę to mi się przypominają moje "dzieła" w rodzinnym domu mam takiego króliczka w kuchni, babkę z mango w łazience, a na truskawkach na ścianach rysowałam żaby ![]() co do sprzedawcy ciekawe co wyniknie. ja ostatnio kupowałam chrzestnemu pendrive 4szt za pobraniem (bo komentarze miał nie zbyt) i musiałam się upominać 3 tyg o nie a jak wysłał to wysłał normalnie bez pobrania a w ciągu tych 3tyg to tyle neg nazbierał że szok od ludziidę coś zjeść u mnie pogoda taka, ze nic się nie chce
|
|
|
|
|
#909 | |||||||
|
kosmitka
|
Cytat:
. A jak nazywasz??Cytat:
, ale zanim zaczniemy biegać, to trochę jednak minie.Cytat:
Cytat:
, a ile czekałaś w domu, że to tak szybko poszło? Bolało Cię cokolwiek??Cytat:
. Co do laktatora i maści - faktycznie polecam, u mnie akurat kapturki się nie sprawdziły.Najważniejsze, że już w domku, wszystko się pomalutku poukłada i wróci do normy. Cytat:
Moja głodzilla od rana nie chce spać, ale całą noc grzecznie przespał, tylko z 2 przerwami na karmienie. Zaraz go ubieram i idę na spacer, może świeże powietrze poprawi mu nastrój .---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
W ogóle jestem w szoku, bo widzę, że nasze wyspiarki pracują prawie do końca, ja ze swoim L4 od 9 tygodnia czuję się jak dziwoląg.
|
|
|
#910 |
|
Wtajemniczenie
|
AnciaLaktator wybrałaś medeli? Czy inny model?
|
#911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to jest na wyspach.....nie wiem jak te kobiety to robią ale w ie pracuja do 38tc bo wtedy zaczyna sie macierzynski, mam wrazenie ze to jakieś cyborgi są .....ja sama pracowalam do 30tc a zwolnienie dostalam od polskiego lekarza bo dla irlandzkich zawsze wszystko było ok pomimo moich twardnień brzucha, plamien i cukrzycy....Ja bym na twoim miejscu juz wzieła zwolnienie.... ![]() Stokrotka, trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#913 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Mamuśki
Cytat:
współczuję Ci tych skurczy i super, że Łukasz się tak przejmuje, bo widać że jest z Tobą i się o CIebie martwi, kochanyCytat:
ale miałaś ekspresowy poród nic tylko rodzić super, że tak szybko poszło i się nie nacierpiałaś to czekamy na dokładniejszy opis porodu Cytat:
i trzymam , żeby akcja się rozwinęłaCytat:
super, że tak się sytuacja rozkręciła i byłaś jeszcze w szpitalu jak wody odeszły dzielna Mamuśka i dla synka, że ładnie pije z cycuszków i dzięki za rady odnośnie zakupu maści, właśnie wybieram się dziś do apteki
|
|
|
#914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
najmocniej jak się da
|
|
#915 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ancia już mówiłam - nie uraziłaś mnie
|
|
|
|
|
#916 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żeby jak najszybciej, dasz radę, dzielna z Ciebie laseczkaCytat:
może dziś coś zadziałająCytat:
kochany FranuśMałgosiu co do sesji brzuszkowych to też oglądałam DD TVN, śliczne te sesje
|
|
|
#917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja z tych cyborgów Antiopa i Karola ![]() ![]() klask i: brawa za szybkie akcje.Miłego dnia. Kciuki za rozkręcenie akcji.
|
|
#919 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i niech sie dzieje co chce. glupia jestem bo ja zawsze chce byc dobra dla wszystkich, kazdemu pomoc i zawsze ide innym na reke. a wyszlo ze w pracy jednak maja to w Cytat:
Edytowane przez cheakyrockchick Czas edycji: 2011-09-08 o 11:20 |
|||
|
|
|
#920 |
|
Rozeznanie
|
No to ja poproszę
![]()
|
|
|
|
#921 | |
|
Wtajemniczenie
|
Martus A wejdź na ich stronę. Ja miałam łzy w oczach przy niektórych zdjęciach
Ale cenowo też zabiły..od kilkuset do 1000 złotych ![]() UlciaChyba też byłoby mi dziwnie siedzieć na L4 bez powodu zdrowotnego. Myslę, że trzeba samemu znaleźć złoty środek. ![]() I zdecydować co dla nas jest dobre. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|
#922 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie, czlowiek zawsze chce byc cacy dla kazdego a tu prosze po 6 latach pracy menedzer nie moze mnie zrozumiec. ciekawe czy jakby co mi sie stalo w pracy (odpukac) to co wtedy. pewnie bylaby moja wina bo przyszlam na zmiane mimo tego ze w szpitalu powiedzieli ze nie powinnam. ale niewazne ze oni mnie prosili.
maz mi dzwonil wlasnie ze rozmawial z moim szefem i ze ostatecznie dzisiaj jest moj ostatni dzien
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo on z tych zdolnych pasjonatów fotografi![]() dobra to ja się pożegnam na razie, idę z psem na spacer, a później na zakupy do apteki, do rosmanna i do pepco, zobaczymy co tam mają ciekawego ![]() miłego przedpołudnia
|
|
|
#924 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Istnieja na tym swiecie kobiety stworzone do rodzenia Cytat:
Cytat:
Cytat:
zacznij sie moze juz kurowac kochana... Cytat:
Cytat:
a przyznam nie dalabym rady pracowac.. Obie ciaze przesiedzialam w domu... No ale fakt ze ta druga to juz z synkiem i to w sumie tak jakbym pracowala.... Chociaz nie moge nazekac.. Moje dziecie nalezy do tych spokojnych.. ![]() Ladnie spi po nocach i umie sie soba zajac nawet 1-2 godziny.. Odkad skonczyl 1,5 roczku nie mam z nim wiekszych problemow.. (chociaz jak kazdy ma tez swoje gorsze dni )Ide sprobuje sobie ogolic brzoskwinke i cala reszte ![]() i wloski umyje bo wygladam jak przez okno ![]() Milego dnia |
||||||
|
|
|
#925 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a Ty masz szansę się wygrzac pod kolderką? czy grześ szaleje? kiedy masz termin cc? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() : brzydal:
|
||||
|
|
|
#926 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
). Jak szefowi powiedziałam, to lekka panika. Na szybko kogoś trzeba było zatrudnić, przyuczyć itp. Przede mną laska z innego działu poszła na macierzyńskie i był luz, bo miała mało obowiązków i rozeszło się po kościach. Ze mną już panika lekka, ale obiecałam, że będę pracować tak długo jak będę w stanie, więc jak już zatrudniliśmy osobę na zastępstwo, to szef odetchnął, a ja i tak na L4 teraz mam nad nią jakiś nadzór (telefoniczny i systemowy). A dziś rozmawiałam z kadrową. I jak nagle powiedziała szefowi, że musi iść na zwolnienie, to wpadł w popłoch (koniec miesiąca się zbliżał). I podobno jej powiedział, że jak naliczy płace, to dopiero wtedy może iść Pewnie znów mu ciąża stanęła przed oczami A teraz jak ona wróciła z chorobowego, to od razu dał jej osobę do przeszkolenia na wszelki wypadek Mimo, że mój szef bardzo prorodzinny, to jednak dobro jego firmy najważniejsze. Wtedy nie ma czasu na sentymenty... Dlatego ja też już powiedziałam, że już nigdy nie mam zamiaru dawać dla firmy więcej niż przewiduje mój umowny czas pracy |
|
|
|
|
#927 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#928 |
|
Zakorzenienie
|
Zimno, ciemno i skurcz brak 7 dni do tp. I mimo, że szyjki brak, rozwarcie jest to mam się świetnie ![]() kaileight, Antopia kobietki, jesteście expresy!! Danika śniłaś mi się dziś Lau wreszcie jesteś ... I nie schizuj się kobieto! Jakby mój zięć miał własnej matki nie poznać! |
|
|
|
#929 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla Męża za reakcję. Mój szef dyplomatycznie zrozumial sytuację. Najpierw kiedy go poinformowałam o ciąży, a potem o zwolnieniu lekarskim. To nic, że co miesiąc dzwoni i pyta kiedy wracam Ostatni raz dzwonił jakieś 1,5 temu i zapytał kiedy kończe L4 bo chciałby abym przyjechała do Kielc na otwarcie nowego salonu i pomogła przy jego organizacji Cytat:
Mój też pasjonat, ale nie zdjęć. Zdjęcia sobie sama robię (a już wogole wypas jak się u naszej forumowej Asi samowyzwalacz nauczyłam uruchamiać ), a Tż sie pózniej ze mnie śmieje...![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
|
|
#930 |
|
Zakorzenienie
|
heja
![]() widze ze praca na tapecie...temat rzeka ![]() wiecie c o jeszcze robie? leze sasasa ![]() zamówiłam własnie pieluszki tetrowe i dwie flanelki tetry: 9 sztuk myślicie ze styknie? najwyżej dokupię co tam, zamówiłam nożyczki patyczki i płatki dla dzieciątka wiec koniec zakupów sie u mnie zbliża ![]() ![]() a torby dalej nie spakowałam hihi no cóz ale mam zapał |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

ze Stefkiem 

) i trochę mi lepiej 

, ale w 15 min synuś był na świecie
ale miałas akcje
Na mnie chyba nic nie działa...

. A jak nazywasz??

ale miałaś ekspresowy poród
klask i: